25 Fonts të mrekullueshëm të internetit për webfaqen tuaj

Përditësuar: 05 Tet, 2020 / Artikulli nga: Azreen Azmi

Shkronjat. Ne i shohim ato çdo ditë. Nga reklamat e shtypura tek revistat, ka të gjitha llojet e shkronjave në botë.

Pavarësisht nëse jeni pronar i dyqanit eCommerce ose një bloger që lulëzon, gjëja e përbashkët që kanë të gjitha faqet e internetit është përdorimi i tekstit për përmbajtje.

Vendosja e disa mendimeve në tekstin tuaj të shfaqur (ose modelin tipografik) është çuditërisht e rëndësishme kur krijoni estetikën e përgjithshme të faqes tuaj dhe për të siguruar suksesin e saj.

Por ajo që është më e rëndësishme është që ata të jenë gërma të sigurta në internet.

Cilat janë gërmat e sigurta në internet?

Gërmat e sigurta në internet janë stilet e shkronjave që zakonisht instalohen paraprakisht dhe bëhen të shikueshme në shumicën e pajisjeve - kompjuterë, telefona celularë, televizorë inteligjentë dhe tableta.

Pse fontet e internetit janë të sigurta?

Në një botë ideale, ju duhet të keni mundësinë të zgjidhni ndonjë font që dëshironi për faqen tuaj te internetit. Në të vërtetë, ka kufizime për llojin e shkronjave që mund t'i përdorni.

Shumica e kompjuterëve dhe shfletuesve të internetit vijnë me një sërë fontash që janë para instaluar nga prodhuesit, megjithatë, planet e tyre mund (dhe zakonisht) ndryshojnë. Nuk kishte një set standard të shkronjave që ndahej nga të gjithë prodhuesit e ndryshëm.

Nëse shkronja që keni përdorur nuk është instaluar në kompjuterin e përdoruesit, atëherë faqja juaj do të kthehet në një font të përgjithshëm, i cili ndonjëherë mund të përfundojë si i paqartë.

Në të tjera për të shmangur këtë, web designers kanë qenë duke përdorur Fonts thelbësor për Web që Microsoft lëshoi ​​në 1996 si standard për shumicën e fonteve të internetit. Këto grupe fontesh përfundimisht u bënë "fontë të sigurtë në internet", sepse pavarësisht nga kompjuteri, fontet do të shfaqen në mënyrë të sigurt në faqen tuaj te internetit.

Duhet të përdor Fonts Safe Web për My Website?

Përgjigje e shkurtër: Absolutisht.

Nëse doni ta mbani dizajnin dhe markën vizuale të webfaqes suaj të qëndrueshme, atëherë duke përdorur një font të sigurtë të internetit siguron që faqja juaj e internetit të shfaqet pikërisht ashtu siç e keni menduar që të jetë.

Në fakt, pothuajse të gjitha faqet e internetit sot janë duke përdorur një formë të web font sigurt. Web designers gjithmonë do të rekomandojë zgjedhjen e një font të sigurt në internet në mënyrë që të shmanget që fontet e përgjithshëm, siç është Times New Roman, të shfaqen kur përdoruesit po vizitojnë faqen tuaj nëse nuk e përdorin atë font specifike ose me porosi.

Si t'i shtoj këto fontë të sigurtë?

Ka disa mënyra që mund t'i përdorni për të shtuar këto shkronja në faqen tuaj web, por nëse nuk jeni në programim ose keni pak përvojë teknike, mund ta kopjoni lehtë kodin e papërpunuar CSS dhe ta ngjitni direkt në fletën tuaj të stilit për të përdorur fontet.

Nëse jeni akoma të pasigurt, atëherë vetëm ndiqni këto disa hapa të thjeshtë:

  1. Ngarko lart skedarin tuaj header.php
  2. Kopjoni burimin e shkronjave / kodin standard (shih referencën 1)
  3. Ngjit kodin në krye të skedarit tënd të kokës.
  4. Ngarko stilin tënd.css, vendos kodin e shkronjave për të ndryshuar tekstin e shkronjave që ke zgjedhur. (shih referencën 2)

Referenca 1

Referenca 2

trupi {font-family: 'Abel'; font-size: 22px;}

25 Gorgeous Web Safe Fonts për faqen tuaj

1. Arial

Shkronja të Sigurta në Web - Arial

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

2. Calibri

Fonte të Sigurta në Web - Calibri

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

3. Helvetica

Fonte të Sigurta në Web - Helvetica

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

4. Segoe UI

Shkronjat e Sigurta në Ueb - UI i Segoe

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

5. Trebuchet MS

Fonte të Sigurta në Web - Trebuchet

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

6. Uells

Fonte të Sigurta në Web - Cambria

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

7. Palatino

Shkronja të Sigurta në Web - Palatino

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

8. Perpetua

Fonte të Sigurta në Web - Përgjithshëm

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

9. Gjeorgji

Fonte të Sigurta në Web - Gjeorgji

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

10. Consolas

Fonte të Sigurta në Web - Consolas

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

11. Courier New

Shkronja të Sigurta në Web - Korrier i ri

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

12. Tahoma

Shkronja të Sigurta në Web - Tahoma

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

13. verdana

Fonte të Sigurta në Web - Verdana

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

14. Optima

Fonte të Sigurta në Web - Optima

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

15. Gill Sans

Shkronja të Sigurta në Web - Gill Sans

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

16. Gothic shekull

Shkronja të Sigurta në Web - Gotik i Shekullit

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

17. Candara

Fonte të Sigurta në Web - Candara

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

18. Andale Mono

Shkronja të Sigurta në Web - Andale Mono

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

19. Didot

Shkronja të Sigurta në Web - Didot

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

20. Copperplate Gothic

Shkronja të Sigurta në Web - Pllakë bakri

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

21. Rockwell

Shkronja të Sigurta në Web - Rockwell

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

22. Bodoni

Fonte të Sigurta në Web - Bodoni

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

23. Franklin Gothic

Fonte të Sigurta në Web - gotik franklin

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

24. ndikim

Shkronjat e Sigurta në Web - Ndikimi

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack 

25. Calisto MT

Fonte të Sigurta në Web - Calisto

Lidhjet / Burimi: Fonts.com / CSS Font Stack

Veglat e Font-it për të kontrolluar

Një numër mjetesh ekzistojnë në internet që mund t'i përdorni për të kontrolluar dhe provuar fonte të ndryshme për të cilat mund të përdorni faqen tuaj te internetit. Nëse keni probleme për të zgjedhur një font, ose thjesht doni të eksploroni se cilat lloje të shkronjave të sigurta në internet janë në dispozicion, këto faqe janë një mjet i shkëlqyeshëm për t'u përdorur.

Font Pair

Font Pair ofron një ton burimesh, shtojca, libra, udhëzues, video, madje edhe frymëzime për çdo gjë dhe gjithçka që ka të bëjë me tipografinë. Ata madje kanë një seksion që ju jep fontet më të popullarizuara në dispozicion në Fonts Google dhe cilat fonts janë çiftëzohet më mirë me njëri-tjetrin.

Wordmark.it

Nëse doni një vrojtim të shpejtë të asaj që teksti juaj do të duket si me një font të caktuar, Wordmark.it ju jep një vrojtim të menjëhershëm se si teksti do të shfaqet në fontet e shumëfishta në të njëjtën kohë. Thjesht shkruani një fjalë ose frazë në shiritin e faqes së tyre të parë, shtypni enter dhe do t'ju tregojë tekstin tuaj me fontë të ndryshëm si Candara ose Lucida Console.

WhatTheFont

WhatTheFont është një mjet që mund të përdorni për të identifikuar dhe identifikuar një font që keni parë në internet. Të gjithë ju duhet të bëni është vetëm të ngarkoni një imazh të fontit dhe WhatTheFont do ta kërkojë atë në bazën e të dhënave për t'ju dhënë rezultatet më të afërta. Nëse ende nuk mund të gjesh shkronjën e saktë, mund të shkosh drejt tyre forum për të kërkuar ndihmë.

Allshtë gjithçka për lojën e shkronjave

Nëse jeni ndonjë gjë si unë, atëherë ka shanse që të kaloni shumë kohë në internet, duke lexuar dhe vizituar tonelata në internet. Për shkak të kësaj, ju do ta vlerësoni kur një faqe interneti përdor tipografi të mirë për të plotësuar dizajnin vizual të faqes së tyre.

Kur përdorni fontë të sigurt të internetit që janë të këndshme për sytë, përdoruesit tuaj do të jenë mirënjohës dhe më të gatshëm të kthehen dhe të konsumojnë më shumë nga përmbajtja juaj. Pra, çfarë po prisni? Filloni të përdorni këto shkronja dhe të bëjë një faqe interneti awesome për biznesin tuaj!

Rreth Azreen Azmi

Azreen Azmi është një shkrimtar me prirje për të shkruar rreth marketingut dhe teknologjisë së përmbajtjes. Nga YouTube në Twitch, ai përpiqet të jetë në kontakt me më të fundit në krijimin e përmbajtjes dhe gjetjen e mënyrës më të mirë për tregun e markës suaj.