Undercover Experiment: ik heb 28-hostingbedrijven om ondersteuning voor livechat gevraagd

Bijgewerkt: 2021-09-06 / Artikel door: Jerry Low

Voor hostingondersteuning - Ik geef de voorkeur aan live chats via telefoontjes omdat:

  • Het is gemakkelijker om te praten over technische problemen via woorden, afbeeldingen en schermopnamen
  • Gesprekken over buitenlandse telefoongesprekken zijn soms minder handig, vooral wanneer er gesproken wordt over technische termen met een buitenlands accent.

Live chatondersteuning is naar mijn mening ook beter dan e-mail, omdat het (meestal) uw problemen ter plekke oplost. Terwijl met e-mail of een ticketsysteem het enkele uren zou duren om een ​​klein probleem op te lossen.

De afgelopen twee maanden ging ik undercover en nam ik contact op met 20 + -hostingbedrijven via hun live chatsystemen.

Wat ik deed?

De test was eenvoudig.

Ik bezocht de website van elke hostingbedrijf, vroeg om ondersteuning via hun live chatsysteem en schreef mijn ervaring in een spreadsheet. Ook werd de wachttijd voor een eerste antwoord voor elke sessie vastgelegd.

Dit is wat ik heb ontdekt

De resultaten en mijn opmerkingen staan ​​in de volgende tabel.

WebhostAantal pogingenGem. Wacht tijdTevreden?Opmerkingen
A2-hosting3-Ik kon A2 Hosting-ondersteuningspersoneel niet bereiken via live chat. Het systeem aangevraagd Ik stuur in plaats daarvan een e-mail. Zie afbeelding-1 (hieronder) ter referentie.
AltusHost213 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
Arvixe16 28 min secLange wachttijd, mijn vragen werden niet volledig beantwoord en de chat werd onverwachts gesloten. Slechte ervaring - nam niet de moeite voor een tweede poging.
Een kleine sinaasappel25 25 min secDuurde een tijdje om een ​​antwoord te krijgen, maar mijn vragen werden professioneel beantwoord. Oke ervaring in het algemeen.
B3-hosting1-Kan het ondersteuningspersoneel niet bereiken via live chat. Het systeem aangevraagd Ik stuur in plaats daarvan een e-mail. Zie afbeelding-2 (hieronder) ter referentie.
BlueHost12 2 min secRedelijke reactietijd, professioneel beantwoordde vragen. Goede ervaring in het algemeen.
BulwarkHost18Livechat was offline tijdens contacttijd. Zie afbeelding-3 (hieronder) ter referentie.
CoolHandle18Live chat-ondersteuning niet verstrekt.
Cruciaal paradigma1-Live chat-ondersteuning niet verstrekt.
Dot5-hosting132 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
DreamHost1-Livechat was offline tijdens contacttijd. Merk ook op dat gebruikers moeten inloggen voordat ze hulp krijgen van DreamHost live chat-ondersteuning.
DTS-NET120 secondenZeer snelle reactie - niet erg blij met de steun die ik kreeg. Gemiddelde ervaring.
eHost211 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
Dikke koe112 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
GoDaddy115 secondenKan geen livechatknop vinden op de GoDaddy-site, maar ze bieden twee lokale nummers (Maleisië) om te bellen. Ik probeerde een van de nummers en mijn oproep werd binnen 10 seconden aangenomen. Helaas bleven mijn problemen na 10 minuten aan de telefoon onopgelost. Het ondersteunend personeel was niet erg bekend met hun eigen product; Ik gaf uiteindelijk op en beëindigde het telefoongesprek.
GoGetSpace110 seconden Alleen verkoopondersteuning is beschikbaar via live chat, maar ondersteunend personeel was behulpzaam en zeer goed geïnformeerd. Over het algemeen uitstekende ervaring.
GreenGeeks120 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
Host1Plus142 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
HostColor18 5 min secLange wachttijd. HostColor maakt gebruik van Skype in plaats van een on-site live chat-systeem. Gebruikers moeten voor de communicatie Hostkleur in Skype-contact toevoegen.
HostGator44 minDe reactietijd was veel sneller toen ik me aanmeldde bij mijn HostGator-account. Over het algemeen een zeer goede ervaring.
HostMetro2-Kan het ondersteuningspersoneel niet bereiken via live chat. Het systeem aangevraagd Ik stuur in plaats daarvan een e-mail. Zie afbeelding-4 (hieronder) ter referentie.
HostMonster14 20 min secRedelijke reactietijd, professioneel beantwoordde vragen. Goede ervaring in het algemeen.
HostPapa13 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
InMotion hosting640 seconden Zeer snelle reactie. We hadden vorige maand (juni 2017) technische problemen met ons privé SSL-certificaat en ik sprak met InMotion Hostingondersteuning meerdere keren. Het ondersteunend personeel stond altijd klaar om te helpen en was zeer efficiënt. Uitstekende ervaring in het algemeen.
Interserver113 secondenZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
iPage11 10 min secZeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Zeer goede ervaring in het algemeen.
NetMoly1-Live chat-ondersteuning niet verstrekt.
One.com15 40 min secDuurde een tijdje om een ​​antwoord te krijgen, maar hun ondersteunend personeel was erg vriendelijk en behulpzaam. Goede ervaring in het algemeen.
SiteGround130 seconden Zeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Geweldig chatondersteuningssysteem (zie onderstaande screenshots) en zeer behulpzaam ondersteunend personeel. Over het algemeen uitstekende ervaring.
WebHostFace225 seconden Zeer snelle reactie, mijn vragen werden professioneel beantwoord. Over het algemeen uitstekende ervaring. Aangezien WebHostFace minder dan $ 2 / mo aanrekent, verraste het bedrijf me met hun uitstekende live chathulp.
WP Engine22 seconden Een chatbox verschijnt na 3 seconden dat je op de site bent. Ik kreeg direct antwoord van de chatbox en mijn vragen werden professioneel beantwoord. Houd er echter rekening mee dat gebruikers zich voor technische ondersteuning moeten aanmelden bij hun WP Engine-account.

 

De tabel vertelt slechts de helft van het verhaal

In dit experiment zijn er dingen, zoals echtheid en communicatieve vaardigheden, die ik niet kan kwantificeren en een beoordeling kan geven.

Een van de medewerkers van InMotion hosting zag een mogelijk probleem met mijn account (waarvan ik niet op de hoogte was en hij had het gewoon kunnen negeren) tijdens onze livechatsessie en nam het initiatief om het op te lossen.

Nikola N. van SiteGround had een geweldig gevoel voor humor en was leuk om mee te praten.

WP Engine de volgende dag een vervolgmail gestuurd om er zeker van te zijn dat mijn probleem was opgelost.

En voor sommige bedrijven kun je voelen dat ze goed zijn voorbereid en welkom zijn bij vragen over livechat. Er is bijvoorbeeld een live chat-knop beschikbaar bovenaan elke pagina van BlueHost's website. Hetzelfde geldt voor InMotion Hosting, WebHostFace, Host1Plus, HostPapa, Hostgatoren SiteGround.

Deze kleine dingen zijn belangrijk, maar kunnen niet worden gekwantificeerd en beoordeeld in de bovenstaande tabel.

De winnaars

Er zijn vijf bedrijven die zich onderscheiden van de rest en geweldige indruk hebben gemaakt: SiteGround, InMotion Hosting, Web Host Face, WP Engine en Go Get Space.

De volgende schermafbeeldingen geven meer informatie over mijn live chatsessies met een aantal van deze bedrijven.

U kunt ook meer lezen in onze uitgebreide recensies op SiteGround, InMotion hosting, Web Host Face, WP Engine en Ga naar de ruimte.

SiteGround - Het beste ondersteuningssysteem voor live chats

Het eerste scherm Siteground toonde me direct nadat ik om ondersteuning voor live chats had gevraagd. Het grote hartenteken liet me meteen verwelkomd voelen.
Mijn verzoek werd binnen 30 seconden bijgewoond en mijn vragen werden binnen 3 minuten beantwoord. Merk op dat je meer te weten kunt komen over de persoon waarmee je aan het chatten bent door het profiel van het personeel te bekijken. In dit voorbeeld was ik aan het chatten met een coole kerel genaamd Nikola N. De menselijke aanraking in het live chatsysteem van SiteGround verbeterde de algehele ervaring.
Ik ben doorgestuurd naar een beoordelingspagina zodra de chat is beëindigd.

WP Engine - Proactieve live chat-ondersteuning

Image-4: Enkele seconden nadat ik op de website van WP Engine was geland, verscheen er een klein chatvakje rechts onderaan mijn scherm.
Image-5: Ik startte een chat, kreeg direct antwoord van WP Engine-medewerker Maurice Onayemi en mijn vragen werden op een professionele manier beantwoord. Het hele proces was soepel en zeer eenvoudig.

WebHostFace - Goedkope hosting, uitstekende live chat-ondersteuning

Een hogere hostingprijs staat niet gelijk aan snellere of betere livechatreacties. Alleen omdat u meer betaalt, betekent niet dat u een betere reactiesnelheid krijgt op live chat-ondersteuning. Veel hostingdiensten die kosten van minder dan $ 5 per maand presteerden goed in mijn experiment.

WebHostFace kost bijvoorbeeld $ 1.63 (Face Extra-abonnementen) per maand, maar mijn ervaring met de live chat-ondersteuning was uitstekend.

Screenshots van mijn live chat-record op WebHostFace. Mijn chatverzoeken werden binnen enkele seconden beantwoord en mijn vragen werden professioneel beantwoord. De algehele ervaring met het webhost-ondersteuningspersoneel was uitstekend.

Live Chat-ondersteuning niet beschikbaar

Voordat u hieruit conclusies trekt, zijn er twee dingen die u moet onthouden:

  1. Ik woon in Maleisië, tijdzone GMT + 8. Mijn gebruikelijke contacttijd in dit experiment is 2 tot 5 uur in de middag, wat middernacht is in de Verenigde Staten. Ik denk niet dat het eerlijk is om om middernacht directe live chathulp te verwachten, vooral als je te maken hebt met kleinere hostingbedrijven.
  2. Livechat is niet de enige manier waarop hostingbedrijven vandaag ondersteuning bieden. Vaak kunnen gebruikers after sales support krijgen via e-mail, telefoon en ook sociale media. Behalve voor GoDaddy in dit geval, moet ik de telefonische ondersteuning in dit experiment nog proberen.
  3. Voor A2 Hosting - dit is wat Lori me vertelde nadat ze mijn bericht had gelezen en bewerkt

ik gebruik A2-hosting en altijd gewoon e-mailen. Ik heb er nooit een probleem mee gehad dat ze binnen een paar minuten contact met me opnemen, maar ik heb nog nooit een probleem gehad waarbij ik veel heen en weer moest via een Live Chat, dus dat was interessant dat ze beman dat niet.

Image-1: Ik kon A2 Hosting-ondersteuning niet bereiken via livechat en kreeg het advies om in plaats daarvan een e-mail te sturen.
Image-2: Er was niemand die mijn chatverzoek beantwoordde bij B3. Het chatbord heeft in plaats daarvan om mijn e-mail gevraagd.
Image-3: BulwarkHost live chat-systeem was offline toen ik uitreikte.
Image-4: alle afdelingen van HostMetro waren offline op het moment van contact.

Ik hoop dat dit bericht nuttig is voor mensen die op zoek zijn naar een webhost. Zorg ervoor dat u ook uitcheckt onze diepgaande hostingrecensies voor meer informatie.

Over Jerry Low

Oprichter van WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - een hostingreview die wordt vertrouwd en gebruikt door gebruikers van 100,000. Meer dan 15 jaar ervaring in webhosting, affiliate marketing en SEO. Bijdrager voor ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com en meer.