Преглед на зиро

Прегледано од: Jerери Лоу
 • Објавено: Oct 06, 2020
 • Ажурирано: октомври 21, 2020
Преглед на зиро
План за преглед: Ослободено
Прегледано од: Jerери Лоу
Рејтинг:
Преглед Последно освежено: Октомври 21, 2020
Резиме
Дури и земајќи ја предвид природата на градителите на веб-страници, Zyro е апсолутна едноставност за употреба. Исто така, доаѓа со алатки со додадена вредност што можат да ја поддржат целокупната изградба на една страница. И покрај тоа што е идеален за почетници, сепак постои патека за миграција и можете да го зголемите вашиот план доколку имате потреба во иднина

Преглед: Што е Зиро?

Zyro е комерцијална веб-услуга. Ова значи дека прво треба да ја посетите страницата и да се регистрирате за сметка. Откако ќе го сторите тоа, користењето на градителот на веб-страницата се прави преку вашиот веб прелистувач.

Исклучително е интуитивно да се работи. Ако некогаш сте користеле процесор за текст или слично Што-што-гледате-е-што-добивате (WYSIWYG) примена - теоријата е иста. Тоа е како да играте со градежни блокови.

Блоковите се претходно дизајнирани елементи на веб-страницата, како што се слики, полиња за текст и сл. Дизајнирање веб-страница може да биде едноставно како избор на елементот што го сакате, а потоа влечење и пуштање на своето место.

Позитивни: Она што ми се допаѓа кај Зиро

1. Зиро е едноставен за употреба

Уредникот на зиро е едноставен и јасен. Можете да започнете со уредување со додавање на различни елементи во шаблонот.
Уредникот на зиро е едноставен и јасен. Можете да започнете со уредување со додавање на различни елементи во шаблонот.

Повеќето градители на веб-страници се изградени за да ги олеснат работите во процесот на веб-дизајн. Ова значи дека тие ја елиминираат потребата за кодирање и други структурни или технички вештини. Zyro е убедливо најлесниот што сум го видел до сега.

Дури и ако игнорирате кој било од текстовите за упатства и одите само со интуиција, можете да добиете изградена страница. За оние со малку искуство, процесот може да оди уште побрзо кога се користат однапред дизајнираните шаблони на Zyro.

2. Има бесплатна сметка

Многумина од вас можеби размислуваат за ограничувањата на бесплатната сметка и ќе бидете во право. Зиро ги има и тие. Сепак, разгледајте го од гледна точка на некој кој е потполно нов за градење веб-страница и на кој му треба судење.

Наместо да мора да се регистрирате и платите прво, Zyro им дозволува на новите корисници да започнат без воопшто плаќање. Во суштина тоа е пробен период кој може да трае онолку колку што корисникот сака. Ова е одлично за оние кои се нервозни за извршување готовина пред да можат да го користат системот.

3. Тоа е холистичко решение

Освен основниот градител на веб-страници, Zyro нуди дополнителни алатки може да ги користат идните сопственици на веб-страници. Овие додаваат вредност на Zyro како целина и им помагаат на сопствениците на веб-страниците на начини на кои не прават многу други даватели на решенија.

AI Heatmap може да помогне во анализа на слики за да им се даде до знаење на корисниците каде ќе бидат точките на фокус. AI Writer може да помогне во генерирање на генерички текст за употреба без потреба за пренамена на основно создавање содржина. Потоа, тука е создавачот на лого што е основен, но функционален.

Со обезбедување на сите овие алатки во еден пакет, Zyro во суштина е едношалтерски систем за потребите за градење на вашата веб-страница.

4. Нуди убави претходно вградени обрасци

Zyro нуди две категории на претходно вградени шаблони - Редовни веб-страници и Интернет продавници.
Zyro нуди две категории на претходно вградени шаблони - Редовни веб-страници и Интернет продавници.

Една од најважните работи за сопствениците на нови страници е можноста за упатување идеи. Во суштина, тоа е библиотеката на шаблони на Зиро. Можете да ги користите „како што е“ или да мешате и да одговарате на идеи од разни дизајни.

Ова го прави учењето за дизајнирање на вашата веб-страница забавно. Откако ќе се откажете, можете да изберете силно да модифицирате еден од нив, или едноставно да ги избришете елементите и да започнете од нула. Тоа е дигитална табла за ваша употреба.

5. Погоден и за е-трговија

И покрај тоа што фокусот на Зиро е насочен кон основните страници, тие имаат опции и за оние кои сакаат да изградат онлајн продавница. Споредувајќи ја цената на нивните планови за е-трговија и она што тие го нудат, морам да кажам дека тие се поевтини од повеќето што сум ги видел.

На пример, плановите за електронска трговија од пониските нивоа ви овозможуваат да наведете 100 производи. Ова веќе е повеќе од доволно за повеќето почетни мрежни продавници. Ако ви треба повеќе, ажурирајте го вашиот план и тој лимит исчезнува.

Најдобро од сè, тие наплатуваат нула провизија за трансакции за вашата онлајн продавница.

Конс: Она што не ми се допаѓа кај Зиро

1. Ограничена поддршка

За давател на услуги што служи за неискусни корисници, изненадувачки е тешко да се добие поддршка за Zyro. Ја испробав одликата за разговор преку Интернет и одговорите обично не доаѓаат - тие ќе ти се вратат преку е-пошта можеби неколку часа или еден ден подоцна.

на базата на знаење е исто така исклучително ограничена. Ако некогаш сте прочитале база на знаење и сте помислиле „тоа не беше корисно“ - ова е тоа. Прашањата и прашањата се рудиментирани и не опфаќаат теми во длабочина.

2. Бесплатните страници се ограничени

Претходно споменав дека бесплатните страници можат да се користат како неограничено проба. Тоа беше добриот дел. За жал, за оние што се надеваат дека ќе го користат бесплатниот план, тој исто така доаѓа со Zyro реклами малтерисани на вашата страница.

Ова навистина не е начинот на кој некој би сакал нивната страница да им се претстави на посетителите, така што во реалноста, не постои „бесплатна“ опција. Повеќето корисници би се одлучиле во најмала рака, за нивниот најевтин план пред да објават страница.

3. Имињата на домените се тешки за поврзување

Јас се занимавав со имиња на домени и веб хостинг со години наназад. Zyro е далеку еден од најтешките за работа. Нивниот процес за поврзување на сопствено име на домен не е како тоа функционира во реалноста.

За жал, исто така ќе треба да го убедите тимот за поддршка дека грешат пред тие навистина да ги испитаат проблемите. Добрата точка е дека ова се чини дека е проблем со заби, па затоа може да го решат наскоро - се надевам.

 


 

Планови и цени на зиро

КарактеристикислободенОсновниОтворенаеКомeComm +
Пропусен опсег500 MB3 GBнеограниченнеограниченнеограничен
Складирање500 MB1 GBнеограниченнеограниченнеограничен
SSLДаДаДаДаДа
Yиро рекламиДаНеНеНеНе
Бесплатен доменНеНеДаДаДа
Поврзете сопствен доменНеДаДаДаДа
Разговор во живо на MessengerНеНеДаДаДа
Прифатете плаќања преку Интернет---ДаДа
Ограничување на производот---100неограничен
Продавајте на социјалните медиуми---НеДа
Цена0 $ / месечно1.99 $ / месечно3.49 $ / месечно14.99 $ / месечно21.99 $ / месечно

 

Цени и карактеристики на зиро

Плановите на Зиро доаѓаат во два главни сегмента - еден сет за нормални веб-страници и друг за е-трговија. Постојат 3 редовни планови и 2 планови за е-трговија на располагање. Бесплатниот план е достапен само за редовни веб-страници.

Повеќето планови всушност имаат изненадувачки добри карактеристики, но можеме да видиме дека Zyro стратешки ги користи основните карактеристики за да ги поттикне корисниците да го надградат барем ОСНОВНИОТ план, нивното најниско ниво на платени планови.

Плановите за е-трговија се практично идентични со два значајни исклучоци. Поскапиот поддржува поголем број производи, плус дозволува вашата страница да продава на платформите на социјалните медиуми.

Кликнете тука> За детално да ги научите плановите и цените на Zyro.

 


 

Шаблони и дизајни на зиро

Во споредба со неколку други врвни градители на веб-страници, Zyro навистина има поограничен број на бесплатни шаблони. Оние што ги имаат се исто така доста основни и не доаѓаат со многу напредни карактеристики.

Ова е всушност добро за нивната целна публика. Основните обрасци можат да послужат како упатства за апсолутни почетници додека тие напредуваат по скалите за вештини. Сите шаблони се целосно прилагодливи.

Како идеја за тоа што го имаат, еве неколку нивни бесплатни обрасци:

Шаблон за зиро: Густ (внатрешен дизајн)
Шаблон за зиро: Густ (внатрешен дизајн)
Шаблон за зиро ARGYLE (Уметничка галерија)
Шаблон за зиро ARGYLE (Уметничка галерија)

За да дознаете како да започнете со Zyro, видете го нашиот водич на Изградба на лична страница со Zyro.

Повеќе за градителот на веб-страници на Zyro (Најчесто поставувани прашања)

Што е Зиро?

Zyro е алатка за градење веб-страница. Тоа им овозможува на нетехнички наклонетите корисници брзо и лесно да градат веб-страници со визуелен уредник. Исто така, доаѓа со дополнителни алатки, како што се лого создател, AI Heatmap и AI Writer.

Дали е зиро слободен?

Zyro нуди бесплатен план, но тој доаѓа со реклами и ограничени ресурси за употреба. Нивното следно зголемување чини само 1.99 УСД / месечно и ги отстранува рекламите на Зиро од вашата страница.

Дали треба да инсталирам SSL за мојата страница Zyro?

Zyro вклучува SSL покриеност за сите страници изградени со нивна алатка. Ова ги вклучува нивните бесплатни страници. Не е неопходна инсталација - тоа ќе биде направено за вас веднаш штом ќе се создаде вашата страница.

Колку чини зиро?

Платените планови на Zyro се движат од 1.99 $ / месечно до 21.99 $ / месечно за нови регистрации. Поголемиот опсег на цени се однесува само на страниците за е-трговија. Имајте на ум дека цените се зголемуваат по истекот на вашиот договор и обновата е со повисоки стапки.

Дали Zyro е полесен за употреба од WordPress?

Да WordPress има далеку поголем потенцијал, но Zyro е многу полесен за употреба. Двајцата не се баш во иста категорија бидејќи Zyro е градител на веб-страници, додека WordPress има основен фокус на управување со содржини.

Споредете: Zyro vs Weebly vs WordPress

КарактеристикиЗироWeeblyWordPress.com
Бесплатни планДаДаДа
Најнизок платен план1.99 $ / месечно12.00 $ / месечно5 $ / месечно
Простор за складирањеОд 500MBОд 500MBОд 3 GB
Пропусен опсегОд 500MBНемеренНемерен
Бесплатен доменОслободениот план и погореПро план и погореЛичен план и погоре
Додатоци за додаток / страницаN / A +320 +50,000 +
поддршка на корисниците наРазговор во живо и е-поштаТелефонска поддршка само за платени планови од највисоко нивоПоддршка по е-пошта и разговор во живо за платени планови
Подготвена е онлајн продавницата?План за е-трговија и погореСамо на највисоките плановиЗависен од додаток
Слободен SSLДаДаДа
Може да продава дигитални производиПлан за е-трговија и погореДаЗависен од додаток
Повеќејазична поддршкаПлан за е-трговија +Зависна од апликацијатаДа
ПосететеZyro.comWeebly.comWordPress.com

 


 

Пресуда: Кој треба да го користи зиро

Оние што се навистина нови за градителите на веб-страниците или воопшто за веб-дизајнот.

Zyro, како и повеќето градители на веб-страници, е дизајниран за едноставност и лесна употреба. Наменето е да им помогне на оние кои немаат претходно искуство во веб дизајн. Работејќи со систем за влечење и пуштање, скоро секој може да ги собере потребните парчиња заедно за да изгради страница.

Што е најважно, тоа отвора нови патишта и за поединците и за малите бизниси подеднакво со влегување во многу конкурентни стапки. Било да е за основни планови или за планови за е-трговија, стапките на Zyro се навистина ефтини со оглед на тоа што го нудат.

Сепак, нивниот недостаток на напредни карактеристики може да биде фрустрирачки за сопствениците на страници со некое искуство.

Позитивни

 • Одлично за апсолутни почетници
 • Дополнителни алатки со додадена вредност
 • Достапни пред-вградени шаблони
 • Нема грижи за инсталирање на SSL
 • Исто така погоден за веб-страници за е-трговија
 • 0% Комисија за планови за е-трговија

CONS

 • Ограничена поддршка
 • Тешко е да се поврзе сопствен домен
 • Принудени реклами на бесплатен план

Алтернативи на зиро

За да започнете

Чекор 1 - Пријавете се со претпочитана адреса за е-пошта или сметка на Facebook.
Чекор 1 - Пријавете се со претпочитана адреса за е-пошта или сметка на Фејсбук.
Чекор 2 - Внесете ја вашата лозинка. Вие сте добри за да одите!
Чекор 2 - Внесете ја вашата лозинка. Добри сте да одите!

 

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.