Leer hoe u een blogger kunt worden met 'lef' van deze (mislukte) SEO-uitdaging

Bijgewerkt: 2022-03-24 / Artikel door: Luana Spinetti

Ben je een blogger met 'lef'?

Een blog starten kan moeilijk zijn; een publiek verdienen kan nog uitdagender zijn.

Maar als je een populair figuur of concept gaat uitdagen, zie je dingen beginnen te veranderen.

Je wordt misschien het volgende goede of slechte gezicht in je niche, een toonaangevende blogger in je nichewereld of zelfs degene die tegen de stroom in ging en verder keek dan de populaire manieren.

Hier is hoe het voor mij werkte en wat ik leerde van mijn mislukte SEO uitdaging.

(PS Geen echte fout, je leest waarom)

April 2014: Hoe ik Matt Cutts uitdaagde om mijn "Sponsored Circle" -project te bestraffen

WHSR lezers kunnen mijn mening over Google en zijn benadering van de webmastergemeenschap kennen van de post die ik vorig jaar publiceerde als reactie op de straf op MyBlogGuest.

Ik "haat" Google niet, maar ik moet toegeven dat ik de macht die het uitoefent op webmasters en SEO's niet waardeer en persoonlijk keur ik de manier waarop ze richtlijnen aan de webmastergemeenschap afdwingen - helemaal niet goed.

Dus besloot ik mijn mening in het spel te zetten en wat plezier te hebben: Ik gooide een uitdaging op Matt Cutts op Twitter:

mattcutts-sponcirchallenge

Een ding dat je moet weten, is dat ik mijn uitdaging heb gepost als antwoord op Matt's trotse verklaring voor Google Japan webspam team voor hun actie op zeven linknetwerken van een tijdspanne van enkele maanden.

Het voelde gewoon goed om van die gelegenheid gebruik te maken om mijn idee te uiten, omdat ik dat sterk geloof link building is een goede marketingpraktijk, maakt niet uit wat Google ervan vindt. Hoewel linkbuilding zelf soms is afgeweken om alleen maar PageRank "sap" te krijgen in plaats van de gebruiker te helpen, leek het verbieden van de hele praktijk - en de netwerken die eromheen zijn gebouwd - mij altijd overdreven.

Dat is waar mijn toen bloeiende reclamecommunity een impact moest hebben. Hoewel klein, kwam elk stuk van het doolhof overeen.

sponcirproject
Hoe mijn startpagina van de advertentiegemeenschap er uitzag

Doelen van mijn SEO-uitdaging en hoe ik ze faalde (niet)

Toen ik besloot Google uit te dagen om mijn reclamewereld voor pasgeborenen te bestraffen, had ik meer dan één doel voor ogen.

Ik wilde:

Ik koos een SEO-uitdaging omdat die betekenis had voor mijn geval: in een blogwereld waar iedereen voortdurend benadrukt hoe je Google-sancties van welke aard dan ook kunt vermijden, ben ik erop uit geweest om er een te zoeken.

Met een "kom maar op" houding, ja.

Of de website nu een straf zou krijgen of niet, dacht ik, de boodschap was al duidelijk dat hier een webmaster is die niet bang is en die haar waarden ergens anders plaatst dan Google.

Ik wist dat ik niet de enige was, maar slechts enkelen van ons durfden zich uit te spreken (Tad Chef van SEO 2.0 is een goed voorbeeld van een uitgesproken blogger).

Ik had ook Ann Smarty volgen en juichen voor mijn project:

Ik hield vanaf dag één de uitdaging in de gaten. Ik denk dat Matt kort na de lancering van de uitdaging is verdwenen (misschien heb ik het mis). Ik weet niet zeker of Matt ooit op enige manier heeft gereageerd of gereageerd. Ik vind het een cool idee en ik was benieuwd waar het heen ging!

Dus hier is hoe ik probeerde mijn doelen te bereiken:

Eerst probeerde ik een gesponsorde cirkel een handmatige straf te krijgen

Zoals ik schreef in de kroniek van mijn uitdaging op n0tSEO.com, Ik heb een aantal grijze en zwarte hattricks geprobeerd om een ​​handmatige penalty te krijgen:

  • Ik heb sleutelwoorden in het voettekstje gepropt
  • Verborgen links toegevoegd aan gestrafte websites die ik bezit
  • Ik heb spammy anchor-tekst gebruikt
  • Ik heb een spoofsubdomein gemaakt op een ander domein dat ik bezit met onzin-tekst die via is gegenereerd Gibberish Generator en spam-gerelateerde links toegevoegd aan Sponsored Circle
  • Ik sloot me aan bij een linkdirectory die vereist dat het uitwisselen van links werkt

Ik hield mezelf slechts kilometers verwijderd van technieken die de gebruikerservaring zouden belemmeren, omdat ik alleen maar Google wilde afschrikken, niet mensen.

Maar als uitdagingsvolger Philip Turner vertelde me toen ik hem om feedback vroeg, het lijkt erop dat "Google alleen handmatige beoordelingsboetes toevoegt aan sites waarvan ze oprecht denken dat ze het systeem proberen te bespelen, OF die zeer specifieke regels overtreden, bijvoorbeeld. Onzichtbare tekst. "

Andere methoden die ik gebruikte om een ​​handmatige straf te activeren, waren iets sluwer, zoals toen ik mijn eigen website twee keer meldde voor spam, in oktober 2014 en februari 2015:

Google-uitdaging

Ik heb ook geprobeerd met een algoritmische penalty

Omdat ik zwart / grijze hoed-tactieken gebruik, hoopte ik dat het Google-algoritme mijn trucs zou oppakken en Sponsored Circle zou degraderen als het webspamteam van Google mijn website niet handmatig zou bestraffen.

Het werkte niet ...

En het is waarschijnlijk vanwege wat David Leonhardt van THGM Content Marketing, ook een volgeling van mijn uitdaging, zegt:

“Ik heb geleerd dat olifanten zelden letten op muizen die naast hen liggen. Als je BMW of Citibank was, of als je serieus verkeer reed (en dus een reële bedreiging voor de integriteit van het algoritme van Google), zou je waarschijnlijk op voornaam staan ​​met een verscheidenheid aan straffen. "

Ann Smarty heeft ook een opmerking toegevoegd:

'Ik had niet gedacht dat Google het zou bestraffen. Ik denk dat als de site echt zou werken en enige vooruitgang zou boeken om mensen te helpen bij het bouwen van links, Google meer geïnteresseerd zou zijn in het opsporen van de gebruikers. Ik weet zeker dat ze het op de "in de gaten houden" -lijst hadden, maar het bestraffen voordat het wordt gelanceerd, zou niets opleveren. Ze hebben pers, enge verhalen en voorbeelden nodig om hun punt duidelijk te maken! "

Het was beslist hard werken om de gesponsorde Circle gestraft te krijgen, veel meer dan op dit moment een bestaande penalty te verwijderen.

… MAAR ik heb nog steeds niet echt gefaald

Denk er aan:

  • Ik heb Google op zijn minst verdacht laten kijken naar mijn website
  • Ik liet de webmastercommunity zien hoe cool het is om niet bang te zijn voor Google
  • ik bouw verwijzingsverkeer door middel van interacties met de webmastercommunity
  • Ik vermaakte en ontmoedigde de gemeenschap met een leuke en zinvolle uitdaging
sponcirstats
Gesponsorde Circle-verkeersstatistieken voor 2015 van mei tot juni

David Leonhardt zegt over mijn (mislukte) SEO-uitdaging:

[Het] plaatst je zeker in het leukste percentiel van bloggers. Hoeveel muizen nemen de tijd om de olifant die naast hen slaapt te kietelen? (Canadezen zullen de afbeelding herkennen.) Ik denk dat Matt Cutts nooit bij je teruggekomen is? Jammer, want het is bekend dat hij af en toe ook wat lol heeft.

Oh, ik denk dat Matt Cutts zelf goed heeft gelachen om mijn uitdaging, maar nee, hij is nooit bij mij teruggekomen. We hadden echter een paar rare, vriendelijke uitwisselingen via Twitter (hij is een aardig persoon, ongeacht wat ik van zijn 'leringen' vind).

En toch heb ik toch mijn doelen bereikt.

Wat kun je leren van mijn ervaring?

1. Blogger zijn met 'lef' betekent de status quo uitdagen

Wanneer iets werkt en het populair is (zoals Google), kan het gek lijken om ertegen te zijn.

Als blogger die niet tot de grote namen van beïnvloeders behoort, was ik me goed bewust van mijn status-quo: zoals Philip Turner en David Leonhardt zeiden: ik ben een muis, een klein figuur in vergelijking met Matt Cutts of iemand anders op de Google's webspam-team.

Omdat het leven echter altijd in ontwikkeling is, is het goed om de status quo uit te dagen en wat frisse lucht in je niche te brengen - of zelfs gewoon in je directe gemeenschap, die je hebt opgebouwd rond je blog en je netwerk van collega-bloggers en professionals.

Ik vind het verstandig om te onthouden dat iedereen begon als een "muis" - zelfs de grote namen in de branche. Het zijn mensen zoals wij, alleen met veel meer bekendheid en expertise.

Zoals iedereen kregen ze een naam op het moment dat ze hun 'lef' gebruikten om een ​​verandering in hun vakgebied te brengen.

Elke blogger kan een verandering helpen aanbrengen, hoe klein ook. Zelfs jij.

2. Het betekent een verschil maken voor jezelf en anderen

Inderdaad, niets kan veranderen totdat je het een kans geeft.

Uw 'lef' levert u misschien niet de volgende Nobelprijs op of maakt u niet de go-to-person in de marketingindustrie, maar ze kunnen u wel degene maken die nieuwe perspectieven en ideeën naar uw directe netwerk, uw volgers en uw lezers brengt.

David Leonhardt vertelde me dat mijn uitdaging absoluut leuk was en hij is het ermee eens dat ik succesvol was in een van mijn doelen: de blog- en webmasterwereld “ontstressen” van de bekende, verlammende angst van Google.

Dit is een verandering die veel betekende voor mijn uitdaging - het maakte een verschil, zij het een kleine.

Maar het blijkt dat dit kleine verschil veel meer betekent voor mijn algehele project dan dat Sponsored Circle een Google-boete krijgt - om de angsten van andere bloggers weg te nemen en ze een glimlach te bezorgen, is veel belangrijker dan de trots om mijn website bestraft te zien.

Als ik moet worden herinnerd voor deze uitdaging, wil ik dit aspect onthouden.

3. Het betekent verbindingen leggen en een gemeenschap opbouwen

Of om uw huidige exemplaar (s) uit te vouwen.

Het is wat mij overkwam op het moment dat ik besloot om Ann Smarty en Sana Knightly te interviewen voor mijn e-boek voor adverteerders van Sponsored Circle en toen koos ik ervoor om het project naar MyBlogU te brengen om meer experts te vinden om te interviewen - mijn platform werd plotseling groter en ik had meer mensen zowel geïnteresseerd in mijn project als in mijn uitdaging.

Een uitdaging zal je meer laten communiceren met mensen in je niche, het zal je aan het praten en plannen maken, het zal leiden tot nieuwe vriendschappen en zakelijke relaties.

Als u slechts een handvol lezers op uw blog had, zult u merken dat uw populariteit exponentieel zal groeien met een uitdaging.

4. Het betekent dat zelfs mislukken succes kan verbergen

Je faalt misschien een groot doel, maar het is onwaarschijnlijk dat je minstens een paar kleinere doelen niet zult bereiken. Je zult je uitdaging misschien niet winnen, maar je zult desalniettemin impact hebben gehad.

Ik heb mijn grote doel gefaald om Google mijn advertentiegemeenschap te benadelen, maar ik bereikte verschillende kleinere doelen, van het verzenden van een positieve boodschap naar de community tot het bouwen van verkeer zonder zoekmachines.

Neem ook persoonlijke groei en de educatieve waarde van uw inspanningen (voor uzelf en voor anderen) - ervaring uit de eerste hand leert veel meer dan filosofie.

Wees niet bang om mensen in je niche uit te dagen

Ze zijn mensen zoals jij en ik - alleen met meer expertise, roem, ervaring en misschien geluk.

Het zijn echter nog steeds mensen, geen goden. Ze zullen de uitdaging misschien waarderen en ervan genieten, vooral als deze gepaard gaat met de "fun-factor" en niet met arrogantie aannemen.

En aan het eind van de dag, denk ik dat Matt Cutts zelf goed lachte over mijn SEO-uitdaging, omdat de reikwijdte ervan meer psychologisch was dan gerelateerd aan het gebied van SEO. Het antwoord dat hij me op Twitter gaf, vertelt me ​​op de een of andere manier dat hij ook met humor de uitdaging was aangegaan.

Dus wees niet bang om mensen in je niche uit te dagen. Doe het gewoon vriendelijk en maak je doelen duidelijk vanaf de eerste dag.

Hoe u een blogger wordt "met lef" - een beknopte handleiding

Enkele bruikbare tips - in vijf stappen!

1. Volg problemen in uw niche

Houd de belangrijkste nieuwsfolders, forums en blogs in uw niche in de gaten. Bekijk nieuws voor zowel bekende als minder bekende problemen.

Elke kwestie in uw niche kan een goed uitgangspunt zijn voor een uitdaging als u er een duidelijk beeld van hebt.

Ik koos voor Google-boetes voor linknetwerken (probleem) en mijn standpunt tegen elke poging om vormen van marketing te beperken op basis van de vooringenomenheid van een bedrijf (meningen) omdat ik ze in de loop der jaren vaak heb behandeld, zowel voor mezelf als mijn klanten, dus het was een bekende grond waarover ik specifieke, welomschreven opvattingen had.

2. Kies een probleem om uw uitdaging op te bouwen

Wat vindt u van een bepaald probleem? Wat zijn je gevoelens hierover? Wat kun je zeggen dat anderen nog niet hebben gezegd (of slechts een minderheid heeft erover of tegen gesproken)? Is er een onuitgesproken behoefte die u kunt aanpakken?

Laat je mening spelen!

Ik koos ervoor om Google uit te dagen om mijn reclamecommunity te benadelen omdat ik een toenemende, verlammende angst zag voor Google-straffen over reclame, linkbuilding en gastbloggen, dus wilde ik die angst verdrijven door te zoeken naar wat iedereen probeerde te vermijden.

3. Neem contact op met mensen die u uitdaagt en betrek de community hierbij

Idealiter zouden de mensen die je wilt uitdagen helpen met de uitdaging, maar zelfs als ze dat niet doen, zorg er dan voor dat ze er op zijn minst op reageren.

Een woord van waarschuwing van David Leonhardt en Ann Smarty over het uitdagen van grote namen in de industrie:

Als uw bedrijf echt afhankelijk is van de website, doe er dan niets riskant mee. Maar het opzetten van een site als een speeltuin om dingen uit te proberen en onderweg een beetje plezier te hebben, kan een lonende hobby zijn. - David

De trieste waarheid is dat het een gevecht is zonder kans om te winnen. Ik zou mijn tijd en energie niet besteden aan het bestrijden van grote bedrijven in de industrie: ik denk niet dat het het waard is. - Ann

Echter, als het winnen van de uitdaging niet jouw prioriteit is, maar het is gewoon de boodschap die je wilt uitzenden, daag dan uit.

Je community kan een bijdrage leveren aan je uitdaging, niet alleen maar juichen. Bijvoorbeeld, de community die ik rond gesponsorde Circle heb gebouwd, nam deel aan tweewekelijkse / maandelijkse Twitter-chats Ik heb de website opgezet. Ze hebben actief bijgedragen aan het project.

4. Creëer inhoud rondom uw uitdaging en maak gebruik van sociale media

Gastberichten, persberichten, contentmarketing, chats en hangouts op sociale media, andere platforms - er is een heleboel content die u kunt maken over uw uitdaging om meer mensen buiten uw community te betrekken en het woord te verspreiden.

Het belangrijkste is dat deze inhoud en de promotie ervan een goede manier zijn om het web te onderzoeken op uw ideeën en om de reacties van anderen te bekijken.

Feedback is vooral nuttig om uw uitdaging vooruit te helpen of om uw benadering ervan te heroverwegen. Interactie is altijd beter voor projecten.

5. Bedank de namen die je hebt uitgedaagd en de community

'Dankjewel' zeggen is niet alleen een manier om vriendelijk en dankbaar te zijn voor de samenwerking van anderen - het is ook een manier om een ​​positieve indruk achter te laten op degenen die je hebt uitgedaagd en die je hebben geholpen door je inspanningen (je gemeenschap).

Dankbaar zijn helpt om relaties te versterken en nieuwe relaties op te bouwen.

Vooral, dankbaar zijn maakt je de mens en blogger die je wilt zijn.

The Fate of My Advertising Community Project en Google

Het project begon met goede bedoelingen en een team van drie mensen, maar omdat gezondheidskwesties en werkverplichtingen de dingen in de weg stonden, is de community nooit echt gelanceerd en had ik problemen om beta-gebruikers feedback te laten geven.

Uiteindelijk besloot ik de domeinnaam van de community te verwijderen en Sponsored Circle op te nemen in n0tSEO.com. Ik hou er niet van om hard werk te verspillen, dus ik zou liever projecten samenvoegen in plaats van ze los te laten (trouwens, de twee websites waren altijd gerelateerd).

Wat Google betreft, zoals Philip Turner zegt: “Google is niet dom genoeg om tot kleine ergernissen te leiden. Ze hebben grotere doelen om te vernietigen. Toen ze probeerden MyBlogGuest te vernietigen, was dat omdat de site GROOT was en werd misbruikt door veel gebruikers die blogden voor geoptimaliseerde links. "

Dus Google en zijn woordvoerders zijn zeker geen goede keuze voor een uitdaging, maar het was zinvol en leuk.

Ook was het een kans om te groeien als een blogger en een webmaster en om mijn niche beter te begrijpen.

Zoals Ann Smarty het zegt:

Ik geef de voorkeur aan te doen alsof Google niet bestaat: ik speel niet volgens hun regels en probeer niet proactief in Google te scoren. Ik denk dat die aanpak veel productiever is omdat je leert om op je eigen voorwaarden te leven. Mijn advies aan elke blogger of website-eigenaar is om hetzelfde te beginnen.

Dat is wat ik ook doe, uitdaging opzij zetten.

Het volgende doelwit voor een uitdaging is een kleine figuur of een concept in de niche, maar blogger worden met 'lef' maakte zo'n verschil in mijn leven dat ik hier niet zomaar kan stoppen. Er is veel meer dat ik kan uitspreken en meer "plezier" kan ik de gemeenschap bieden.

En jij dan? Heb jij het 'lef' om een ​​concept of een figuur in jouw niche uit te dagen?

Over Luana Spinetti

Luana Spinetti is een freelance schrijver en kunstenaar gevestigd in Italië, en een gepassioneerde student Computer Science. Ze heeft een diploma van een middelbare school in Psychologie en Educatie en volgde een 3-jaars cursus in Comic Book Art, waar ze haar diploma op 2008 behaalde. Als een veelzijdige persoon zoals zij is, ontwikkelde ze een grote interesse in SEO / SEM en Web Marketing, met een bepaalde neiging tot sociale media, en ze werkt aan drie romans in haar moedertaal (Italiaans), die ze hoopt te indie publiceert binnenkort.