Разбирање на градежните блокови на успехот на Exabytes "во Сингапур

Член напишан од:
  • интервјуа
  • Ажурирано: ноември 02, 2018

Exabytes се етаблира како клучен играч во хостинг индустријата во Малезија и Сингапур, но нивниот успех не дојде лесно.

Особено со Сингапур како конкурентен пазар за веб-хостинг, успехот што Exabytes продолжува да ужива зборува волумен на посветеноста што ја имаат кон нивните производи и услуги.

Успеавме да разговараме со Виксон Тан, потпретседател на Exabytes Marketing, и маркетинг тим на Exabytes Singapore; и да разговараат за градежните блокови кои им помагаат на катапултирани Exabytes да станат една од најценетите хостинг компании во Сингапур (www.exabytes.sg).

Exabytes Главна Сингапур канцеларија.

Разбирање на Сингапурскиот пазар

Се соочува со вкочанета конкуренција во Сингапур

Воспоставувањето присуство во Сингапур не беше лесна задача за Exabytes. Да се ​​биде локален бренд значеше дека тие имале тешка битка против повеќе познати меѓународни веб хостинг компании.

Можам да кажам дека беше многу тешко (да се утврдиме), бидејќи бевме не-име бренд во Сингапур назад во 2010.

Изгледите на Сингапур / компании се користат да бараат Брендирање (на компанијата) пред ангажирање со нивните услуги. Тие беа повеќе запознаени со давателите на САД / Европа во споредба со оние непознати компании / провајдери.

- Виксон Тан, Exabytes VP за маркетинг

Додека Exabytes успеа да избегне каква било операција прашања, бидејќи тие ги делеа своите ресурси во земјата, тоа се покажа како предизвик за Exabytes да го покренат својот бренд на локалниот пазар, поради жестоката конкуренција од американските / европските провајдери.

Излегува меѓу натпреварот

Exabytes мораше да ја преземе својата игра ако сакаат да преживеат и да успеат во силниот пазар во Сингапур.

Тие знаеја дека мораат да понудат нешто што другите провајдери не можеа да го сторат ако се натпреваруваат.

Конкурентни цени секогаш се начин да се привлечат води и ние се користат евтини SG домен име издвоите од пазарот. Exabytes е 1st добро познат бренд за обезбедување на поевтин SG домен во Сингапур.

Додека обезбедувањето евтини имиња на домени од SG биле доволни за да се стават Exabytes на мапата, тие требало да бидат способни да направат повеќе ако сакаат да бидат истакнат бренд во Сингапур.

Брендовите што трчаат во Сингапур

Exabytes Singapore се фокусира на сервисирање на мали и средни претпријатија. Нивните премиум хостинг планови, започнете со S $ 12.99 / mo (стапка на регистрација), доаѓаат со дневна резервна копија, заштита од спам-мејл, бесплатен Comodo SSL и заштита на приватноста на доменоткликнете за да ја посетите Exabytes.sg).

Од самиот почеток, тимот на Exabytes знаеше дека за да го препознаат нивното присуство во Сингапур, тие треба да го диверзифицираат своето портфолио и да се фокусираат на градење различни марки кои нудат специфични хостинг услуги.

"Exabytes SG (е) повеќе за стартување (мало / големо) и можности за МСП". Виксон продолжува: "Накусо, некој (само) сака да започне онлајн присуство. Exabytes е нивната опција. "

Фокусот на главниот бренд Exabytes останува ист во Сингапур, како што тоа го прави и во Малезија и продолжува да претставува се-во-едно хостинг решение за мали и средни бизниси кои имаат потреба од веб-страница.

Exabytes спроведување на семинар во рамките на нивната канцеларија седиште.

Тимот на Exabytes Сингапур.

* Кликни за зголемување на сликата.

Покрај брендовите на Exabytes

Но, во Сингапур постоеше пазар надвор од мали и средни бизниси, а знаејќи го ова, компанијата се стекна Usonyx, Signetique, Cybersite, Web Server SG, Како и WebHosting.sg, да обезбеди специјализирани хостинг услуги.

Signetique

"Signetique.com е повеќе за (обезбедување) претпријатие вид на решенија, кои вклучуваат мигрирање на внатрешниот систем во облак околина. Слична е на Microsoft Exchange или Sharepoint. Ние, исто така, помагаме во обезбедувањето на вашиот систем да не биде пробиен ".

Со јасна цел кон пазарот во Сингапур, Signetique нуди прилагодени решенија кои се повеќе се грижат за локалниот корисник на Сингапур, што е нешто што Exabytes SG не нуди.

Cybersite

"Другата компанија е Cybersite.com.sg, која првенствено се фокусира на клиенти кои бараат ресурси за приспособливост кога им треба повеќе", Виксон истакнува дека Киберсејт е повеќе насочен кон обезбедување облачни решенија и SG прокси услуги.

Usonyx

"Usonyx.net главно се грижи за Проект / Enterprise ниво на перспектива, со фокус на облак / сервер решенија. Другата пазарна цел е за програмерите на кои им е потребна виртуелна машина (VPS) да ја градат својата апликација. "

За разлика од останатите брендови, Usonyx има за цел да задоволи поголема публика. И покрај сингапурскиот бренд, Exabytes сакаше да им помогнам на компанијата како одржлива хостинг облак / сервер решение за пазарот во Југоисточна Азија.

Новости: Usonyx неодамна го започна својот нов веб-сајт. Марката сега се фокусира на решавање на потребите на корисниците во облак-бази и посветен хостинг.

Давање услуги што ги сакаат корисниците

Екзабајт Сингапур тим тешко на работа.

Внатрешноста на канцеларијата на Exabytes во Сингапур.

Со четирите главни брендови цврсто воспоставени, Exabytes продолжува да ги обезбедува услугите што ги нудат корисниците на Сингапур. Особено кога станува збор за нивниот главен бренд Exabytes SG, кој е да им помогнам на нивните веб дизајн услуги.

Кога станува збор за мали и средни бизниси кои сакаат да ги искористат предностите на нивните услуги за веб дизајн, Виксон ги имаше следниве совети што треба да ги понуди.

Бидејќи Exabytes ги таргетираат тие стартап (мало / големо и мали и средни бизниси), и дека тие треба само да имаат веб-страница на интернет, едноставно веб-сајт со 5 до страниците 8 е нашето решение за нив.

"Како стартување, можеби нема потреба да се изгради комплицирана веб-страница, бидејќи нема многу луѓе да го знаат тоа без да трпат никакви маркетинг кампањи". Виксон продолжува: "Затоа, започнете со веб-страница на 5 на 8, што е доволно добро за повеќето стартапи. "

Како локален бренд, Exabytes може да ги понуди своите услуги по пониска цена во споредба со другите меѓународни брендови. "Едноставно решение за веб-страниците ќе чини околу S $ 3-5K на пазарот и можеме да го направиме тоа на помалку од S $ 3K."

Продолжувајќи го нивниот успех во Сингапур и понатаму

Егбабитите ја освоија наградата 20 Excellence Business Nanyang Siang Pau во 2018 (извор).

Exabytes - Добитник на наградата Златен бул 2007, 2008, 2011 и 2012 (извор).

И покрај огромниот успех што го уживаа во Сингапур и во Малезија, Exabytes продолжува да гради врз основа што ги направи истакната фигура во индустријата за хостинг,

Тие продолжуваат да ги притискаат и позиционираат четирите брендови на Exabytes, Usonyx, Cybersite и Signetique, како единствени услуги кои нудат најдобрите специјализирани хостинг услуги во Сингапур.

Значајни брендови кои работат на Exabytes Singapore сервери (август 2018).

За Usonyx, особено, важно беше дека тие обезбедуваат високо ниво на услуга, бидејќи нивните клиенти се насочени кон влади и веб-развивачи, кои бараат стабилни серверски перформанси и време на работа.

Освен тоа, Exabytes има за цел да го прошири своето присуство во поголемиот југоисточно-азиски регион, особено во Индонезија, како што започна со купување брендови и поставување на градежни блокови за нивниот успех.

Ние би сакале да ја прошириме нашата благодарност кон Виксон Тан за обезбедување на нас со увид кон Exabytes и нивните внатрешни работи во Сингапур. Со талентираниот тим и јасна страст за обезбедување на најдобри хостинг услуги за нивните клиенти, ние сме сигурни дека Exabytes ќе продолжи да биде клучна фигура во Сингапур.

За Azreen Azmi

Azreen Azmi е писател со наклон за пишување за содржината маркетинг и технологија. Од YouTube до Twitch, тој се обидува да остане во контакт со најновите креирање содржини и да го пронајде најдобриот начин да го продаде својот бренд.

Поврзете се: