Van Blogger na vryskutskrywer

Artikel geskryf deur:
  • Blogging wenke
  • Opgedateer: Jun 28, 2020

Dit was eers in baie jare Mamma-blog skryf dat ek besef dat ek 'n skryfloopbaan, my jarelange droom, kon begin deur my jare lange blogging te begin.

Hier is hoe en wat ek gedoen het om te kry waar ek nou is.

Hoe ek 'n vryskutskrywer van Blogger word

Stap 1: Moenie net blog, skryf met hart nie - en redigeer met u brein

My vroeë dae van blog was gevul met passie, egtheid en waarhede - sommige op 'n vlak wat ek nie nou sou deel nie.

Omdat ek met daardie intensiteit begin het, het ek 'n betroubare gehoor opgebou. Om die oorgang egter tot professionele skryfwerk te maak terwyl u blog as u primêre CV gebruik word, moet u aandag gee aan detail.

Moenie net goed skryf nie, wysig breedvoerig, selfs al beteken dit om terug te gaan en spelfoute, swak grammatika en oordeelsvermoë reg te stel. U moet ook alles verwyder wat potensiële werkgewers sal veroorsaak deur: vloekwoorde, gekerm, politieke diabete te verwyder om u blog bo die raad te hou vir voornemende kliënte.

Stap 2: Begin Skryf Off-Site

Die beste manier om jou reputasie op te bou, is om op ander blogs en publikasies te begin skryf, selfs al is dit gratis of min betaal.

Help vriende wat groter blogs met 'n groter omvang het, as jy nie ondervinding het nie. Plaas groter afsetpunte wat voorsiening maak vir jou nis. Daarbenewens is daar altyd netwerke wat blogposte van mense aanvaar, soos BlogHer, of jy kan op 'n inkomstedeel of betaalplek skryf, soos Examiner.com of Demand Studios (webwerwe bestaan ​​nie meer nie) as u aanvaar word. Dit is 'n wonderlike konsert om 'n paar geloofsbriewe op te bou en te begin verdien. 'N Paar jaar gelede het ek vir die Ouersgenootskap blog, wat my gehelp het om myself as 'n professionele persoon te posisioneer.

Meer hulpbronne benodig? Hier is 'n lys van 101 Blogs na Gaste Pos.

Stap 3: Berei jou agtergrond voor

bereik
My bereik is onderaan my gereelde CV.

Nou is dit tyd om jou CV te skryf.

Op hierdie stadium sal alles wat jy in jou geskiedenis het wat bydra tot jou vaardigheid as skrywer of bemarker, handig wees. Mense sal ook jou vaardigheid by oorreding wil ken, so maak seker dat jy analitiese en statistieke byvoeg. Wat is op my CV? Ek sluit my sosiale media statistieke, my agtergrond in webontwerp en advertensies, my ondervinding in praat en onderrig en my borgskappe in - en ek hou dit gereeld op.

Vervolgens benodig u ten minste 3 skryfmonsters. Ek stel voor dat u twee van hierdie dinge opstel in gebiede waaroor u wil skryf, en een generiese artikel vir velde buite u belang. Nadat u begin werk het, sal u waarskynlik hierdie artikels moet aanpas, afhangend van wat die advertensie soek. Ek het 'n groter stal van monsters as drie; sommige het 'n professionele stem, ander is gemakliker.

As ek 'n posisie plaas, neem ek die artikelmonster wat ek ingedien het en gebruik dit as 'n raamwerk vir toekomstige voorleggings.

vaardighede
Enige vaardighede uit jou verlede wat dalk relevant mag wees, voeg dit by jou CV. 'N agtergrond in video is gepas.

Ten slotte benodig jy 'n dekbrief. Net soos vir 'n tradisionele werk, moet 'n goeie voorblad nie net jou vaardighede wys nie, maar hoe jy en jou spesifieke kundigheid en stem die kliënt kan help.

Onthou om die maatskappy en hul blog te ondersoek om die brief rondom hulle te fokus en om behoorlike artikelmonsters te gebruik. As ek 'n voorletter byt, hervorm ek dit vir ander werkgeleenthede wat betaal het om meer antwoorde te kry.

Stap 4: Dien aansoeke toe

My gunsteling plekke om aansoek te doen vir werk is MediaBistro.com, ProBlogger Job Board, Freelance Writing Gigs en my plaaslike Craigslist. Onthou dat u as blogger oor enige onderwerp kan skryf. Net omdat 'n onderwerp nie binne u belangstellingsgebied of nis val nie, beteken dit nie dat u nie van toepassing moet wees nie. Ek weet baie min van motors, maar ek het die somer meer as 20 artikels op Corvettes en vragmotors vir 'n kliënt afgelewer - en sy was baie tevrede met my werk. As 'n advertensie egter 'motorliefhebber' sê, terwyl ek ervaring het, sal ek nie aansoek doen nie.

Die sleutel is om te voorsien kwaliteit navorsing en inhoudskure vir daardie artikels.

As jy 'n produk beoordelaar of handelsmerkambassadeur, kan u ook buite die gemaksone van spookblog of u eie kolom loop deur produkbeskrywings te skryf of vir sosiale media te skryf. Ek het hierdie jaar aan twee produksieningsprojekte gewerk, 'n heeltemal nuwe skryfveld vir my. As u ervaring het met die suksesvolle optimalisering van die soekenjin, kan u dit ook doen is van toepassing op poste wat webblaaie skryf. Dit is belangrik om al u vaardighede na te gaan om te sien hoe dit by 'n skryfgeleentheid pas.

Skrywersalaris in Verenigde State (Julie 2017). Skrywers in Amerika verdien gemiddeld $ 42,042 volgens Betaalskaalopname.

Stap 5: Netwerk, Netwerk, Netwerk!

Van die beste werk wat ek gekry het, was netwerke, met vriende en vreemdelinge. Dit beteken dat u die woord op u netwerke moet versprei dat u nou professioneel blog. As u 'n LinkedIn profiel, maak seker dit weerspieël jou skryfwerk.

As jy dit nie doen nie, raai ek jou sterk aan om aan te meld en een te skep en met die mense wat jy ken, kontak te maak. LinkedIn het my werkaanbiedings van beide voormalige kollegas en vreemdelinge gegee wat my profiel gelees het.

Vertel jou vriende en familie in parallelle velde - soos bemarking of webontwerp - dat jy nou professioneel skryf. Ek het werk gekry van vriende en voormalige kollegas wat in 'n bind was en dit het my reputasie gehelp om te bou.

Soos ek verlede week genoem het, 'n vennootskap met 'n kerngroep bloggers kan ook help met die land wat jy betaal vir skryfgeleenthede.

Begin ook om konferensies en professionele geleenthede by te woon. As gevolg van my deelname aan konferensies, het ek nou vir CVS, MassMutual en Maty's Health Products geblog. Maak seker dat die handelsmerke wat u nader, u visie en stem aanvul en dat u 'n plan het om dit aan te bied. Baie handelsmerke is op soek na beoordelaars, dus moet u dit laat weet dat resensies, artikels en geskenke betaalde produkte is en nie gratis nie. Of u kan 'n verhouding met 'n goeie oorsig begin en dan ekstra dienste soos blogskryf of promosies op sosiale media aanwend.

Stap 6: Wow hulle met jou professionaliteit

Of u nou 'n gratis skryfwerk wil doen om u naam op die internet te laat sien, 'n projek met 'n lae betaling of inkomste, of 'n hoëprofiel, goed betaalde skryfprojek, dit is u taak om u werk ernstig op te neem.

Die oomblik dat iemand jou aanspreek om te skryf, jy is nie meer 'n stokperdjie nie, maar 'n professionele skrywer - tree op soos een! Redigeer redelikerwys en gebruik behoorlike grammatika, terminologie en 'n goeie tesourus. Respekteer toewysingsvereistes in foto's en skakels. Lees die inhoudsbeleide van enige webwerf wat u aanhaal of skakel. Ontmoet jou sperdatums vroegtydig en waarsku jou kliënt vantevore as dit ontbreek, onvermydelik is.

Het u 'n selfstandige blog of webwerf.

As jy 'n ernstige loopbaan wil bou, moet jy bo en behalwe hierdie basiese beginsels gaan. Beloof altyd jou kliënt die minimum en lewer dan veel meer as wat hulle verwag het. Maak kreatiewe aanbevelings wat jou kliënt sal bevoordeel. Byvoorbeeld, as hulle nie sosiale media gebruik nie, kan jy hulle leer hoekom dit hulle sal bevoordeel. Om voorbeelde uit jou eie blog te wys is 'n goeie begin. Jy mag dalk net meer werk van hulle verdien.

Boonop moet u altyd voortbou op u betaalkoerse. As die tye moeilik is, is dit goed om tydelik 'n laer betalende optrede te aanvaar, maar as u reeds $ .10 'n woord betaal het vir die meeste projekte, aanvaar dan nie $ .02 'n woord nie. U het reeds bewys dat u tyd waardevoller is as dit.

Stap 7: Weet wanneer om weg te loop

Professionele skryfverhoudings kan moeilik wees.

As u byvoorbeeld nie genoeg terugvoer kry nie, of u kliënt nie teen betaling, eise of ander kwessies wat u werk affekteer nie, mag dit nie u moeite werd wees nie. Hierdie lente het ek 'n skryfkuns gehad wat nie uitgewerk het nie. Hulle het gevoel my werk was nie wat hulle wou hê nie en ek het gevoel dat ek nie genoeg ondersteuning of rigting gegee het nie.

Na my vertrek het my skedule oopgemaak vir 'n projek wat binnekort in my skoot geval het. Moet nooit die waarde van jou tyd onderskat of die feit dat nie elke werk reg is vir jou nie.

Oor Gina Badalaty

Gina Badalaty is die eienaar van Imperfect, 'n blog wat toegewy is aan die aanmoediging en ondersteuning van mammas van kinders met spesiale behoeftes en beperkte dieet. Gina blog oor ouerskap, verhoging van kinders met gestremdhede, en allergievrye lewe vir meer as 12 jaar. Sy is blogs by Mamavation.com, en het vir groot handelsmerke soos Silk and Glutino geskryf. Sy werk ook as kopieskrywer en handelsmerkambassadeur. Sy hou van sosiale media, reis en kook glutenvry.