7 lessen die ik heb geleerd tijdens mijn eerste jaar van bloggen

Artikel geschreven door:
 • Tips voor bloggen
 • Bijgewerkt: okt 25, 2017

Mijn eerste jaar bloggen was als het rijden op een wip.

Ik ging naar boven.

Ik ging naar beneden.

Dit is een typische ervaring voor veel nieuwe bloggers.

Opwinding leidt tot angst.

Elation leidt tot depressie.

Potentiële winsten leiden tot ganzeneieren.

Ik heb al vroeg in mijn blogcarrière een paar waardevolle lessen geleerd die je blogtraject mogelijk soepeler kunnen maken als je een nieuwe of lastige blogger bent.

1: Promoot andere bloggers om uw verkeer snel te besturen

Ik was verbluft over hoe gemakkelijk ik het kon verkeer genereren - zelfs als een geverfd, newbie blogger - door het promoten van andere bloggers.

Ik zou:

 • retweet hun berichten
 • Facebook Deel hun berichten
 • G Plus Deel hun berichten
 • LinkedIn deelt hun berichten

vriendschappen sluiten met collega-bloggers.

Veel van mijn bloggenvrienden hebben me in ruil daarvoor gepromoveerd. Hoewel mijn schrijfvaardigheid verbleekte in vergelijking met mijn schrijfvaardigheid vandaag.

Naarmate meer bloggers me promootten, kreeg ik meer blogverkeer.

Ik ben meer dan dankbaar om deze les zo vroeg te leren omdat het mijn online leercurve met jaren heeft gekort.

2: groei uw e-maillijst voor Traffic on Demand

Geen e-maillijst maken vanaf dag 1 als een blogger is een van mijn grootste online fouten.

Ik zag hoe het groeien van een e-maillijst eruitziet als het genereren van verkeer op afroep toen ik deze fout probeerde, maar pas nadat ik een beetje had geworsteld met het bouwen van een e-maillijst.

Uiteindelijk zag ik hoe het bouwen van mijn lijst me in staat stelde om direct verkeer aan te trekken en meer sociale shares en reacties binnen enkele minuten of uren na het publiceren van een bericht.

Mensen kunnen een bladwijzer maken voor je blog of je feed inladen in hun Feedly Reader, maar zullen je laatste blogpost zeker in hun e-mailinbox zien omdat we allemaal onze e-mail minstens 1-3 keer per dag controleren.

3: je vaardigheden zijn de Money Maker

Ik raakte verdwaald in een gehyped doolhof van mogelijkheden voor het maken van geld online vroeger.

Onthoud jongens; Ik begon bijna 10 jaar geleden met bloggen. Misschien was het niet de "Gouden Eeuw van Hyped-Out-kansen-voor-Making-Money-Online" maar het was verdomd dichtbij.

Als u genoeg! 'S of ????' s of HOOFDLETTERS aan uw advertentietekst hebt toegevoegd, zou u in die dagen gegarandeerd wat geld verdienen.

Ik kwam er al snel achter dat je bereidheid om te oefenen met het ontwikkelen van je vaardigheden de ultieme geldmaker is.

Ik zag hoe het geld dat ik als nieuwe blogger verdiende, reageerde op een vorm van vaardigheid die ik heb ontwikkeld door middel van een ijverige praktijk. Andere bloggers die probeerden mensen te manipuleren om hen geld te geven - zonder bruikbare vaardigheden te ontwikkelen - worstelden om geld te verdienen of zagen hoe hun geld vloeide als het tij.

Ik merkte ook hoe door de jaren heen deze bloggers die gebruik maakten van hype, cyberrook en bedrog elke keer dat een Google-update zich voordeed, werden betrapt of een andere grote verandering online plaatsvond. Ze betaalden de prijs voor het niet ontwikkelen van een behulpzame, waardevolle vaardigheid door middel van toegewijde praktijk.

Ontwikkel je:

 • het schrijven van
 • video creëren
 • kopiëren
 • netwerken

vaardigheden.

Het ontwikkelen van deze vaardigheden helpt de basis leggen voor een bloeiend bloggen carrière.

4: betalen om te spelen

Je moet betalen om te spelen.

Als een newbie-blogger leerde ik geleidelijk aan hoe het niet zou lukken om $ 3 per maand op mijn blog te laten vallen. Ik klampte me vast aan goedkope hosting, een waardeloos ogend gratis thema en had in die tijd geen CDN.

Ik werd me ervan bewust dat gevestigde, professionele bloggers geld betaalden voor premium hosting, een premium of op maat gemaakt thema, een VPN en verschillende andere toeters en bellen om verder te gaan in bloggingcirkels.

Weinig bloggers namen mij en mijn blog serieus tijdens mijn eerste jaar. Eén blik op mijn blog schreeuwde 'amateuruur'. Als mijn blog echt aan de gang was.

Minimaal investeren in:

 • premium hosting
 • een premie hen

Zorg voor een positief merkimago om omhoog te gaan in blogging kringen.

5: geld verdienen met je passies, niet met winst

Ik heb snel geleerd dat het een grote vergissing is om geld te verdienen met je blog om winst te maken.

Ik opende een paar geldstroomstromen omdat ik geloofde dat ik via die streams geld kon verdienen. Ik heb nul nagedacht of ik het leuk zou vinden om die streams te bewerken.

Massaal bloggen boo boo hier.

Ik worstelde als een vis uit het water om dollars te verdienen, laat staan ​​duizenden dollars, omdat ik winsten jaagde versus mijn passies volgde.

Ik begon langzaam inkomstenstromen toe te voegen die ik leuk vond om te werken en te ontwikkelen, zoals het opzetten van een freelance schrijfbedrijf.

Kies nooit een inkomstenstroom uitsluitend op basis van uw winstpotentieel via dat kanaal.

Verdien geld met je passies.

Als een nieuwe blogger betekent dit:

 • een lijst maken met je passies, zoals je liefde voor schrijven, video's maken of infographics ontwerpen
 • het plukken van een paar inkomstenstromen die resoneren met die talenten; Als u bijvoorbeeld van schrijven houdt, kunt u denken aan freelance schrijven, schrijven en zelf publiceren van eBoeken en het maken van op tekst gebaseerde online cursussen
 • 1 inkomstenstroom toevoegen aan uw blog elke 3-6 maanden

6: volg de beste bloggers

Ik volgde grote dawg-bloggers zoals Darren Rowse bij Pro Blogger en Brian Clark bij Copy Blogger vroeg tijdens mijn blogcarrière om op het rechte pad te komen.

Ook al heb ik de eerste paar jaar van mijn blogcarrière gestreden, ik heb maanden van mijn leercurve geschoren door het volgen van adviezen van professionals.

Pro's weten hoe ze succesvolle blogs moeten bouwen. Stop met proberen te experimenteren met onbewezen blogmethoden als je een nieuwe blogger bent. Volg de beste bloggers in uw niche om leer en oefen de basisprincipes van bloggen.

Ik raad je aan:

 • lid worden van de e-maillijsten van topbloggers
 • producten kopen van topbloggers
 • huur top bloggers in om je te coachen
 • koop eBooks van topbloggers
 • lees hun berichten
 • maak aantekeningen op hun berichten
 • hun posten bestuderen

7: Je moet van bloggen houden om ver te gaan

Ik schrijf deze woorden bij 10: 30 PM op een zondagavond. Na een lange dag werken - en wat offline spelen - blog ik omdat ik een passie heb voor bloggen.

Tijdens mijn kinderdag blogging begreep ik al snel dat top bloggers leven, ademen en bloggen. Als ik ver in de blogosfeer wilde gaan, moest ik ook heel verliefd worden op:

 • dagelijks schrijven
 • dagelijks netwerken
 • vrijmakende maar ongemakkelijke dingen doen om mijn verkeer te laten groeien, mijn merk te bouwen en mijn bedrijf uit te breiden

Deze reis wordt soms moeilijk. Maar als je elke dag enthousiast bent om te gaan bloggen, cultiveer je het enthousiasme dat je voorbij obstakels stuwt die de meeste bloggers struikelen.

Je gaat het verst in de bloggame door een van de meest gepassioneerde bloggers in je niche te zijn.

Sommigen denken dat ik de meeste bloggers in de niche van bloggingstips buiten werk, maar ik speel ze echt uit.

Samenvatting

Tips 1 tot en met 6 zijn belangrijk, maar ik moest eindigen met tip 7 om de noodzaak te benadrukken om gepassioneerd te zijn over bloggen.

Je kunt het niet vervalsen tot je het haalt. Je kunt geen passie produceren. Bloggen moet in je bloed zitten als je de top van je niche wilt bereiken.

Dit is de #1-les die ik tijdens mijn eerste jaar van bloggen heb geleerd en ik zie elke dag meer dat je passie jou en je blog naar niveaus brengt waarvan je nooit had gedacht dat je die zou bereiken.

Over Ryan Biddulph

Ryan Biddulph is een blogger, auteur en wereldreiziger die te zien is op Richard Branson's Virgin Blog, Forbes, Fox News, Entrepreneur, John Chow Dot Com en Neil Patel Dot Com. Hij heeft 126 hapklare eBooks op Amazon geschreven en in eigen beheer uitgegeven. Ryan kan je helpen je terug te trekken in een leven vol eilandhoppen door slim bloggen bij Blogging From Paradise.