Преглед на IPVanish

Напис напишан од: Тимоти Шим
 • Веб алатки
 • Ажурирано: ноември 17, 2020

IPVanish честопати се сметаше за VPN од првокласен. Во многу случаи, јас сум склон да се согласувам со таа проценка. Сепак, како и со секој производ, ништо не е совршено и има испакнатини на патот по патот.

Првично основана од Мјудук Медиа во 2012 година, IPVanish оттогаш се смени раце. Последната аквизиција беше во 2019 година и денес припаѓа на американска компанија за Интернет-услуги наречена Ј2 Глобал.

Преглед на IPVanish

За компанијата

 • Компанија - J2 Global Inc.
 • Основано - 2012 година
 • Земја - САД
 • Веб-страница - https://www.ipvanish.com/

Употребливост и спецификации

 • Достапни апликации за - Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • Додатоци на прелистувачот - Chrome
 • Уреди - Оган ТВ, Рутери
 • Протоколи - IKEv2, OpenVPN и L2TP / IPsec
 • Стриминг и P2P дозволено

IPVanish

Предности на IPVanish

 • Пристојни брзини
 • Апликации за корисници
 • Добра поддршка за клиентите
 • Работи на P2P и Netflix US

Конс на IPVanish

 • Релативно високи цени
 • Тешко минато во податоците за најавување
 • База на знаење за лакклур

Цена

 • $ 11.99 / mo за 1-месечна претплата
 • $ 8.99 / mo за 6-месечна претплата
 • $ 6.49 / mo за 12-месечна претплата

Пресудата

Додека IPVanish не е услуга на која би фрлал пари, сметам дека е еден од подобрите избори на пазарот. Во најмала рака, тој нуди разумна услуга што е без стрес за употреба за повеќето луѓе.

 


Добри страни: Што е добро во врска со IPVanish?

1. IPVanish не води логови

Политика на приватност за веб-страница и услуги на IPVanish
Политика за нула-логови на IPVanish (слика од екранот направена на 10 август, 2020 година)

Логирањето е можеби најважната точка во тоа повеќето даватели на услуги за VPN стапи под лупа за. Главните цели на услугата како оваа се приватноста, анонимноста и безбедноста. Логирањето може да доведе до информации што ги идентификуваат корисниците и нивните активности.

Како што може да претпоставите, повеќето корисници на VPN се намуртат на давателите на услуги што ги запишуваат своите податоци. За среќа, IPVanish денес е многу јасна во однос на ова прашање политика на приватност: тие се VPN со нулта записи.

2. Пристојни протоколи, безбедна услуга

Како и кај повеќето VPN, денес, IPVanish доаѓа со силна мешавина на стандардни протоколи и енкрипција од највисоко ниво. Поддржува IKEv2, OpenVPN, и L2TP / IPsec, првите две од кои ви препорачувам да ги користите.

Двете се стабилни и безбедни, при што IKEv2 е малку побрз од двајцата. Без оглед на брзината, на моменти може да се соочите со проблеми со некои апликации кои треба да се поврзат на Интернет за да работат. Ако го имате ова прашање, обидете се да разменувате помеѓу овие два протокола. 

Ова не е проблем со IPVanish, туку повеќе за тоа како секоја од апликациите пристапува до Интернет.

За OpenVPN, IPVanish, да го изберете и бројот на портата, така што тоа е додадена флексибилност за вас. IPVanish, исто така, тестираше парична казна во моите тестови за истекување DNS и WebRTC.

За крај, секако постои опција да се користи вграден Kill Switch. Ако е овозможено, ова ќе му овозможи на IPVanish да го запре вашиот уред да испраќа или прима податоци, доколку открие дека врската со својот сервер е изгубена поради некоја причина.

3. Многу употребливи брзини

VPN-брзините се под влијание на многу фактори. Како правило, клучните влијатели се физичкото растојание од вашата локација и квалитетот на вашата Интернет-линија. Сепак, другите елементи исто така влијаат на квалитетот, како што се квалитетот на серверот, оптоварувањето во моментот на поврзување и многу повеќе.

Поради ова, треба да ги земете резултатите од тестот за брзина VPN со нотка на сол. Резултатите прикажани подолу се индикативни за општ квалитет и не треба да се преземаат толку тешки и брзи резултати.

Со мојата физичка локација во Малезија, очекувајте да забележите побрзи брзини во околните места. Локациите за поврзување подалеку ќе бидат побавни и ќе имаат поголема латентност (пинг).

Тестови за брзина на IPVanish

Основна брзина

Тестови за брзина на IPVanish - Резултат од основно ниво
Мојата Интернет врска има брзина на рекламирање од 500Mbps. Нормално, можам да постигнам максимум во кое било дадено време. За време на тест периодот, ова беше потврдено со почетен тест за брзина (вистински резултат овде).

Тест за брзина на серверот IPVanish

Тестови за брзина на IPVanish - Резултати од САД
Најдалечната локација од мене физички, IPVanish сепак успеа да импресионира со брзините на нивниот американски сервер. 50Mbps на OpenVPN за американски сервер се сметаат за добри за мојот случај. Исто така, прифатливо е и латентноста под 300 мил.вистински резултат овде).

Тест за брзина на серверот IPVanish Германија

Тестови за брзина на IPVanish - Резултати од Германија
Брзините во Европа се намалија малку што е малку изненадувачки. За мене е вообичаено дека Европа би имала побрзи брзини бидејќи е поблиску од САД. Можеби се компанија со седиште во САД, нивниот фокус е на домашниот квалитет на услугата (вистински резултат овде).

Тест за брзина на серверот IPVanish во Сингапур

Тестови за брзина на IPVanish - Резултати од Сингапур
Повеќето VPN-ови ќе настапат добро во Сингапур за мене бидејќи практично е веднаш до соседството. IPVanish успеа да погоди скоро 100Mbps овде што е околу нормалата. Сепак, јас сум видел подобро, на пример на NordVPN со нивниот протокол NordLynx (вистински резултат овде).

Тест за брзина на серверот IPVanish Australia

Тестови за брзина на IPVanish - Резултати од Австралија
Брзите брзини до нивниот сервер во Австралија беа фер. До овој момент, јас набудував нешто малку невообичаено иако - IPVanish има релативно нормална брзина на преземање, но нивните вознемирени брзини се доста брзи. Сепак, тоа не користи многу за повеќето од нас (вистински резултат овде).

Тест за брзина на серверот IPVanish во Јужна Африка

Тестови за брзина на IPVanish - Резултати од Африка
Брзините на нивната Јужна Африка исто така успеаја да ме изненадат, бидејќи беше доста употреблив. Повеќето услуги што ги познавам кои имаат присуство тука не обрнуваат многу внимание и често нудат страшни врски до оваа локација (вистински резултат овде).

4. Актуелно корисна мапа за поврзување

IPVanish карта за сврзување
IPVanish карта за поврзување.

Јас ќе бидам првиот што ќе признаам дека ова може да звучи како прилично мала точка. Како и да е, тоа е повеќе индикација кон малите работи што ги прави IPVanish за услугата да биде покорисна за корисниците.

Она што го најдов е дека од почеток до крај, IPVanish нуди многу врева без корисничко искуство. Ова започнува при регистрација и се протега лесно кон инсталација и конфигурација на апликации, како и за вистинска употреба.

5. Можете да пристапите до содржината на Netflix во САД

Одблокирајте ја содржината на Netflix користејќи IPVanish.

Мајкл Скот стана де факто икона на успехот во секое тест за Netflix што го тестирам. Канцеларијата е популарна серија која не е достапна таму каде што сум, така што ова ми покажува дека содржината на американскиот регион е успешно отклучена.

Парењето на филмовите е исто така мазно, иако високата латентност понекогаш дава малку проблем со тампонирањето. Сепак, не е доволно за да се повреди искуството премногу лошо.

6. Доаѓа со 250 GB SugarSync

Кој не сака бебиња?

За сите што ќе се пријават на сметка IPVanish, ќе добиете бесплатна претплата на SugarSync и пристап до уредот за складирање на облаци од 250 GB. Не навистина нешто што би очекувале - но еј, тоа е бесплатно.

7. Торентите функционираат добро

Torrent на IPVanish врска.

Сите сервери IPVanish ви овозможуваат да извршите торенти. Ова значи дека можете едноставно да се поврзете со најблискиот сервер (и оттука, обично, најбрзиот) и безбедно да ги торентирате со содржината на вашето срце. Имав нулта проблеми со искуство.

Всушност, иако не постојат вистински докази за ефектот, открив дека torrenting за IPVanish е многу измазна отколку за многу други. Кога се обидувам да torrent на VPN, многу пати чувствувам дека има забележително заостанување пред врсниците да можат со сигурност да се поврзат. Не толку со IPVanish.

IPVanish Cons: Она што не ми се допаѓа

1. Има репутација за составување

Можеби се сеќавате на првиот „Про“ што го спомнав погоре во оваа статија - дека IPVanish не ги чува дневниците на корисниците. Само пред неколку години под различно управување, го даде истото ветување и порано. 

Работите не успеаја толку добро тогаш, а компанијата всушност водеше логови и ги предаде на домашната безбедност на барање. Ова доведе до тоа корисникот всушност станува осуден. Очигледно, тој бил ѓубре и го заслужувал, но во теорија тоа било вистински концепт од сопствениците на ИПВанш (во тоа време).

Денес работите се наводно различни, но овој вид црна дамка најверојатно нема да се заборави наскоро. Исто така постои и фактот дека тие се со седиште во САД за да бидат загрижени. Ако се јават владини агенции - тие ќе мора некако да одговорат.

2. Допрете и одете за само-смена на проблеми

Првата линија на поддршка за било што на овој свет е обично база на знаење или некој вид прирачник. Проблеми со смена на проблеми со базата на знаење што ја обезбедува IPVanish е вид на безмилост. Тие имаат некои чудно специфични работи во сомнителна употреба.

Уште полошо е што во некои случаи, записите читаат повеќе како блогови отколку што овозможуваат брз и сеопфатен пристап до вистинско знаење за поддршка.

3. Прилично стрмни цени

За оние кои купиле веб-услуги, ќе знаете дека цените се вид на еластична. Стандардните цени од време на време се намалуваат, а кај IPVanish ова не се разликува.

Сепак, дури и со попуст на попуст, најевтиниот што го најдов беше уште околу 5 американски долари месечно за годишна претплата.

Дури и ако се земе предвид дека IPVanish е врвен VPN и вреди, таа бројка ја цени над неколку големи имиња во бизнисот. Ако забележите на сликата погоре, дополнителниот попуст во овој случај е само за првиот циклус на наплата.

IPVanish започнува со 11.99 $ / месечно за месечна претплата. Saveе заштедите 46% (6.49 долари / месечно) ако се претплатите за една година.

Пресуда: Дали IPVanish вреди пари?

Додека IPVanish не е услуга на која би фрлал пари, сметам дека е еден од подобрите избори на пазарот. Во најмала рака, тој нуди разумна услуга што е без стрес за употреба за повеќето луѓе.

Сепак, за оние кои имаат некои применливи технолошки вештини, сметам дека има голем број на причини можеби е подобро да се погледне на друго место. Лошите страни што ги најдов прават силен аргумент против преземањето на оваа услуга.

За повторување -

Предности на IPVanish

 • Пристојни брзини
 • Апликации за корисници
 • Добра поддршка за клиентите
 • Работи на P2P и Netflix US

Конс на IPVanish

 • Релативно високи цени
 • Тешко минато во податоците за најавување
 • База на знаење за лакклур

Алтернативи

За да видите повеќе избори во VPN услуги, проверете го нашиот листа на најдобри VPN услуги на 10.

Добивање на објавување - Ние користиме придружни врски во овој напис. СЗСР добиваат надоместоци за упатување од компании споменати во овој напис. Нашите мислења се засноваат на вистинско искуство и вистински тест податоци.

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.