Воведување на HostScore.net - нов, управувано од податоци, за да изберете веб-домаќин

Член напишан од:
  • Хостинг водичи
  • Ажурирано: Март 16, 2020

Ова е специјална најава за започнување на мојот нов проект HostScore.net - веб-страница на која ги објавуваме податоците за перформанси на хостинг и мерките што можат да се разберат лесно за корисниците на веб-хостинг.

HostScore ™ е комерцијална пресметка, заснована на пондерирана комбинација на брзина на серверот, ажурирање, уредување и рејтинг на корисникот; означувајќи го квалитетот на услугата на услугата за веб-хостинг. Алгоритмот е дизајниран на начин на кој ние сопствениците, ќе имаме само 20% моќност во калкулацијата на резултатот.

Зошто е креиран HostScore?

Примарната мисија на HostScore е да донесе точни, податоци управувани со податоци до потрошувачи на веб хостинг.

Прегледи за транспарентни + хостинг управувано со податоци

Еден од најкритичните елементи што недостасуваат во индустријата е транспарентност за потрошувачите, и HostScore беше дизајниран да го реши тоа. Сакав да ви дадам - ​​купувачи на домаќини, моќ да донесат одлуки за купување врз основа на фактички, транспарентен, управувано од податоци хостинг осврти и да имаат пристап до самите сурови податоци.

Алгоритам и пресметка на HostScore се објавено на страницата. Нашите податоци се собрани и трансформираат во повеќе графикони во нашите прегледи за хостирање. Нашите односи со другите компании за хостирање се јасно објавени на страницата за објавување на страницата.

Се надевам, ова ќе им помогне на потрошувачите и во исто време ќе ги поттикне компаниите за веб хостинг да ја засилат својата игра за да се натпреваруваат.

Домаќин демонстрација / слика на екранот
HostScore се пресметува и објавува на почетната страница секоја недела.
Домаќин демонстрација / слика на екранот
Брзината на хостирање се мери на секои четири часа од 10 локациите на HostScore.net.

Повеќе избори за потрошувачите

Исто така - HostScore.net ќе биде платформа за опфаќање не само на примарните брендови за хостирање, туку и на помалите брендови за хостинг кои сакаат да доловат нови клиенти. Лично сум со седиште во Малезија; мојот мал скромен тим се состои од членови кои живеат во САД, Италија, Русија, Филипини и Индонезија.

Видовме толку многу добри, помали хостинг компании да бидат протерани од работа заради неправедна глобална конкуренција. Посакувам HostScore да го привлече вниманието на корисникот не само на 5 - 10 популарните меѓународни брендови; но и помали локални хостинг компании во нивниот регион.

Доверување на нашите податоци: Дознајте како се пресметува HostScore?

Вака се пресметува HostScore.

HostScore = (0.40 * A) + (0.30 * B) + (0.20 * C) + (0.10 * D)

Uptime (A)

„Uptime“ е мерење на достапноста на услугите и носи 35% тежина во нашиот модел за бодување.

Примарната локација за мониторинг на време на време на домаќинот е во Соединетите држави. Ако тестот од таа локација не успее, статусот се верификува од други локации.

Брзина (Б)

„Брзина“ е мерење на времето за одговор на веб-страницата (во милисекунди, мсс.) И има 30% тежина во моделот за бодување HostScore. Нашата системска мерка Време на потврда на TCP во милисекунди (мк) - колку е помал бројот, толку побрза е веб-страницата.

Брзината на хостирање се тестира на секои 4 часа од 10 локации низ целиот свет. Различни одредници за брзина се користат за хостинг Shared и VPS. Очекуваме веб-страниците хостирани на плановите на VPS и градителите на веб-страници побрзо да се вчитаат.

Резултат на уредникот (Ц)

„Уредникот на резултатот“ носи 20% тежина и фактори во други карактеристики или искуства забележани за време на процесот на преглед. Причината што ја оставаме 20% моќност во системот е затоа што има повеќе на веб-хостинг отколку само време и брзина, иако тие се клучни размислувања. Ова вклучува елементи како што е рационализирање на искуството за превоз, дали поддршката на клиентот е брза и корисна, какви карактеристики може да бидат присутни кај одредени домаќини, па дури и со пофини детали за условите за користење на компанијата.

Оценка на корисникот (D)

„Резултат на корисникот“ се заснова на собрани проверени рејтинзи на корисници (во моментов ги проверивме корисниците профили на „Фејсбук“ или „LinkedIN“). Сега јас го користам Интервал на резултати на Вилсон (повеќе објаснувања овде) интервал на доверба со пониско ограничено, 95% за сортирање на коментарите на корисници. Методот беше докажано дека работи во поголеми системи upvote / downvote што изобилува на Интернет. Оценувањето на корисниците придонесува 15% во пресметката на HostScore.

Колку често се ажурира HostScore?

Ние ги освежуваме податоците за брзина и времетраење 00: 00 UTC.

HostScore за секоја услуга за хостирање се пресметува неделно и се објавува секоја недела на 00: 00 UTC.

Месечниот HostScore се ажурира и објавува на првиот ден од месецот на 00: 00 UTC.

Ве молиме Помогнете!

  • Вашите повратни информации Што мислите за HostScore? Те молам, дозволете ми да знам што мислите користејќи ја оваа форма за контакт or само чуруликам за мене.
  • Социјална убов HostScore е вклучено Twitter, Facebook, и Скопје. Поврзете се, споделете, како, објавувајте нè до вашите пријатели и следбеници.
  • Дајте ни ги вашите критики за хостирање 15% од HostScore се определува со прегледот на корисникот. Колку повеќе кориснички прегледи имаме, толку подобро ќе работи нашиот модел на бодување. Затоа, оставете ги вашите критики за хостирање на HostScore.net.

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.