Интервју за Веб Дизајн: Q & A со Менаџерот за партнерство на RocketTheme, Рајан Пиерсон

Член напишан од:
  • интервјуа
  • Ажурирано: август 08, 2014

Идејата за веб-страница со дефинирани клубови беше прво родена во 2004, кога Енди Милер, извршен директор на RocketTheme работеше како "основен развивач на Mambo CMS". Тој започна mambodev.com во истата година, која понуди шаблони, како и индивидуална работа. Таа страница се разви во она што е денес RocketTheme. RocketTheme обезбедува шаблони до своите членови за да им помогне да ги преземат основната веб-страница во нешто со извонреден дизајн.

Веб-страницата нуди премиум шаблони за Joomla и исто така шаблони за WordPress, Magento и phpBB. Theseе најдете и бесплатни додатоци и наставки за овие платформи, како што е временски модул што се приклучува на АПИС на Yahoo или Вундерфорд и ги покажува временските информации. Ова е само едно од многуте екстензии достапни на RocketTheme.

Ракета тема веб-страница
Ракета тема веб-страница

Вовед: RocketTheme Компанијата

RocketTheme е еден вид шаблонски клуб. Можете ли да ни кажете нешто повеќе за тоа како функционира членството?

Ние нудиме две различни примарни методи за купување на нашите шаблони и теми. Првата е услугата за претплата која ви овозможува да се претплатите на еден од нашите платформни клубови. Овие членови на клубот доаѓаат со целосен пристап до нашата цела библиотека на шаблони за дадена платформа, како и поддршка за шаблони и какви било проширувања или дополнителни производи што ги ставаме достапни за платформата.

На пример, ако се претплатите на нашиот клуб Јоомла, можете да преземете било кој од нашите поддржани шаблони на Joomla, како и да добиете поддршка за нив и за било која од нашите Joomla екстензии.

Вториот метод е целосно купување, што е еднократно плаќање кое ви дава можност да го преземете урнекот или темата и да го користите на една страница во живо. Вие исто така добивате поддршка за тоа и какви било додатоци или приклучоци онолку долго колку што се поддржани производите. Ова е подобра опција за луѓе кои сакаат специфични шаблони и не сакаат да се грижат за истекувањето на нивниот рок за претплата кога подоцна им е потребна поддршка.

функцијаЧленство во клуботЕдинствен образец
Каталог на шаблониЦелосен каталог на платформиСамо Шаблон
Поддршка / ФорумЦелосен пристап до клубовитеШаблон и продолжување само
Екстензија клубКомплементарнаКомплементарна
Мапа на лиценци1 - 3 (проширување)1 (не-раширено)
Цена$ 59-99$ 29-49

Како е RocketTheme различен од другите шаблонски клубови таму?

Сакаме да мислиме дека произведуваме одличен производ кој е тест на времето. Редовно се навраќаме на некои од нашите постари шаблони и ги ажурираме за да ги искористиме најновите технологии и стандарди, така да имате мир на умот да знаете дека вашата страница нема да застари или фати зад кривата.

Ние создадовме Gantry, моќна рамка за WordPress и Joomla, и ја објавиме како проект со отворен код за да им овозможиме на секој што сака да изгради свој сопствен образец шанса да го стори тоа со истата рамка што ја користиме за оние што ги продаваме. Ние исто така ги објавивме сите наши екстензии и приклучоци како бесплатни производи, овозможувајќи им на секој со било кој образец или тема да ги користиме на нивната веб-страница.

За шаблоните на RocketTheme

Ви нудиме шаблони во формати како Џумла! и WordPress. Кој е вашиот најпопуларен формат и зошто мислите дека е тоа?

Ние сме моментално најголемиот снабдувач на Joomla таму. Нашиот основач, Енди Милер, беше еден од првичните основачи на проектот Јоомла, и му должевме многу успех на заедницата на Џомла.

Тоа рече: Ние создаваме и поддржуваме производи за четири главни платформи: Joomla, WordPress, phpBB и Magento. Ние имаме членови на тимот кои им се доделени да креираат и одржуваат производи на секоја од нив, а ние нудиме исто ниво на поддршка во целиот одбор.

Ќе најдете дека повеќето од нашите дизајни се достапни на сите четири од овие платформи. Ова им овозможува на нашите корисници да најдат стил кој им се допаѓа и да се придржуваат до него, дури и ако тие одлучат да го мигрираат своето место од Joomla до WordPress или да додадат форум phpBB.

Вашата компанија ја разви Гентри-рамката. Кажете ни малку повеќе за ова и зошто тоа е од корист за сопствениците на бизнисот ...

на Портална рамка започна како производ на неопходност. Најдовме да мораме да повториме многу процеси додека развивавме нови шаблони. Секој пат го обновивме тркалото за да додадеме елементи кои нашите корисници уживаа од еден дизајн до друг, а Гантри стана начин за нас да направиме нешто многу добро еднаш, и лесно да го додадеме во идните дизајни.

Рамката еволуира доста многу од нејзините рани денови, а ние направивме големи чекори во создавање на нешто што е лесен за користење, брзо и лесно да се прилагоди.

Се чини дека WordPress сајтови се под речиси постојан напад од хакери овие денови? Дали вашите теми редовно се ажурираат за да се откријат нови прекршувања на безбедноста или какви заштитни мерки имате?

Ние постојано ги следиме нашите форуми за членови за какви било извештаи за безбедносни прашања поврзани со нашите теми и брзо ги ажурираме темите во кои би постоел таков проблем.

Бидејќи нашите современи теми се изградени со иста рамка (Gantry), можеме брзо да ги идентификуваме и распоредиме поправките што ги покриваат сите наши теми во исто време.

* Белешка: На крајот на ова интервју имаме вклучено неколку примероци од обрасците на RocketTheme.

Детали за членство во RocketTheme

Што добивам ако се вклучам во клубот? Дали е тоа само пристап до веќе креираните теми или дали редовно се додаваат нови теми? Ако е така, колку често, колку, итн?

Приклучувањето во еден од нашите клубови ви овозможува брз пристап до целата наша библиотека со шаблони, теми или стилови за одредена платформа. Можете да преземете и тестирате со колку што сакате, и добивате лиценци на страници што ви овозможуваат да ги користите нашите шаблони на страници во живо. Може да добиете до три лиценци кога ќе се приклучите на клубот и имате можност да купувате повеќе во секое време. Исто така, добивате дополнителни лиценци секој пат кога ќе обновувате.

Вие исто така добивате пристап до нашите форуми за поддршка и за нашите шаблони и за сите придружни екстензии. Овие форуми се екипирани со тим на модератори, покрај нашите програмери. Ние ќе излеземе од нашиот начин да се осигураме дека прашањата ќе бидат одговорени брзо и целосно.

Јас би рекол дека можеби едно од најголемите средства за членовите е нашата заедница. Преку нашите форуми, нашите членови постојано се поврзуваат едни со други и гледаат придобивки од овие дискусии.

Ракета Тема WordPress Тема Клуб цена детали.
Ракета Тема WordPress Тема Клуб цена детали.

Забележувам дека имате дополнителна поддршка за членовите на клубот за малку повеќе. Што е пример за тоа како може да го користат сопствениците на бизнисот?

Оваа опција е достапна за секој што се соочува со проблем или има потреба од екстра рака добивање на нашите шаблони или наставки да направат нешто уникатно за нивната страница. Исто така е достапно за секој на кој може да му треба дополнителен пакет на очи или некакво ситно трескање на една од нашите шаблони.

Голем дел од нашите клиенти ја градат својата прва страница, или создаваат нешто што е многу поголемо и подетално од сè што порано се решиле. Ние сме тука да помогнеме доколку им треба.

Програма за приклучување на RocketTheme

Многу од нашите читатели се сопственици на веб-страници кои се заинтересирани за начини за изградба на струи на приход за нивната веб-страница. Јас разбирам дека имате affiliate програма. Како би се пријавиле за оваа програма?

Со нашата придружна програма е управувана од ShareASale и тоа е одличен начин да заработите дополнителни парични средства со ширење на зборот за она што RocketTheme има да го понуди. Нашата придружна програма е одлична можност за секој што блогира за веб-дизајн или има страница што се фокусира на друга комплементарна тема.

Дали има нешто што сопствениците на веб-страниците можат да направат за да ја направат програмата поуспешна, како што е поставувањето на страната што сте го забележале е поефективна, лична поддршка или слично?

Најдобро правило тука е да се задржи врската чиста и лесно видлива. Веб-страниците кои во голема мера зависат од рекламите имаат тенденција да ја превиткуваат страницата со банери и да создаваат рекламна слепило со нивните посетители. Ако сакате да бидете успешни, оставете го натрупувањето на минимум.

Имаме некои упатства на место за да се увериме дека нашата врска се користи на локација каде што би имало смисла и дека врската е претставена на начин што не предизвикува забуна за посетителот.

Прилагодување на темите

Колку се индивидуализира теми? Дали е само прашање на препишување на малку код или додавање на различни стилови за да добиете нов изглед или е тоа посложено?

Нашите теми се многу прилагодливи. Ова е благодарение во голем дел на нашата употреба на Gantry рамка како што го прави преуредување модули / графички контроли многу лесно. Можете да го претворите шаблонот RocketTheme во било кој тип на сајт кој можете да го замислите.

Само секој аспект од нашите шаблони може да се прилагоди без да се справи со кодот.

Дали имате статистички податоци, графикони или графикони поврзани со RocketTheme кои би сакале да ги споделите со нашите читатели?

Додека ние немаме никакви специфични графикони или графики за споделување во овој момент, имаме силна и растечка заедница на веб-развивачи, сопственици на мали бизниси и аспирантни претприемачи кои не само што комуницираат со нас и меѓусебно преку нашите форуми, туку преку социјалните медиуми, како и.

Нашите Фејсбук и Твитер страници имаат база на следбеници од над 10,000, и ние ги користиме овие платформи за поврзување и споделување на информации со нашата заедница на повеќе лична основа.

Нашиот главен тим е составен од само десетина членови, вклучувајќи програмери, технички писатели, контрола на квалитет и координатори за поддршка. Исто така, имаме тим од модератори на форуми кои обезбедуваат дополнителна поддршка на нашата база на корисници преку нашите форуми. Нашиот тим е базиран низ целиот свет на места како САД, Велика Британија, Холандија, Германија, Полска, Хрватска, Грција и Индонезија.

И покрај нашето растојание, во просек секој месец произведуваме четири шаблони, стилови или теми. Дополнително, ние редовно ја одржуваме и обновуваме нашата библиотека на екстензии за неколку основни платформи кои се достапни на секој, без разлика дали поседуваат шаблони на RocketTheme или не.

Ние, исто така, ја создадовме Gantry рамката, која е отворена и достапна за секој да користи како дел од нивниот следен шаблон или тема.

"Ние сме во средината на развојот на Gantry5, што е главна ажурирање за нашата примарна рамка, и онаа што ќе воведе многу нови функции за нашите корисници. Планираме да споделиме повеќе информации за овие нови функции преку нашиот блог во текот на следниот месец. "

Сакате повеќе информации за RocketTheme?

RocketTheme одржува a блог и можете да ги следите на сајтовите на социјалните медиуми Facebook и Twitter.

Примероци од шаблоните на RocketTheme

Шаблон WordPress - Вермилион

Wordpress Template - Вермилион

Магнето шаблон - Чапелко

Магнето шаблон - Чапелко
Магнето шаблон - Чапелко

phpBB шаблон - осмоза

phpBB шаблон - осмоза
phpBB шаблон - осмоза

Joomla! Шаблон - Плетора

Шаблон Јоомла - Плетора
Шаблон Јоомла - Плетора

За Рајан Пирсон

Рајан

Рајан Метју Пирсон има над десетгодишно искуство во пишување технологија, блогирање и радиодифузија. Покрај производството на мултимедијални содржини, тој напишал илјадници статии на тема технологија, објавени во некои од врвните технолошки страници и билтени на Интернет.

За Лори Соорд

Лори Соард работи како хонорарен писател и уредник од 1996. Има диплома по англиски јазик и докторат по новинарство. Нејзините статии се појавија во весници, списанија, онлајн и имаше неколку книги објавени. Од 1997, таа работи како веб дизајнер и промотор за автори и мали бизниси. Таа дури работеше и за кратко рангирање на веб-страници за популарен пребарувач и проучување на длабинска оптимизација за тактики за голем број клиенти. Ужива во слушањето од нејзините читатели.