WordPress Web Siteniz Neden Yavaş? WP Sitelerinizi Hızlandırmanın Basit Yolları

Yazan makale: Jerry Low
  • WordPress
  • Güncelleme: Kasım 12, 2020

WordPress, açık ara en popüler İçerik Yönetim Sistemidir (CMS) ve bugün dünyadaki tüm web sitelerinin% 38'ünden fazlasına güç veriyor. Web sitesi sahiplerinin etkileyici kalite ve işlevselliğe sahip web sitelerini hızlı bir şekilde oluşturmalarına izin vermedeki çok yönlülüğü nedeniyle değerlidir.

Bununla birlikte, WordPress'in en iyi şekilde performans göstermesi için anlaşılması gerekir. Bir WordPress sitesi çalıştırıyorsanız ve performansın düşük seviyede olduğunu düşünüyorsanız, birkaç küçük ayar yaparak performansı artırabilirsiniz.

hız önemlidir
Web sitenizin hızı, dönüşüm oranını büyük ölçüde etkiler. Çalışmalar tutarlı bir şekilde göstermiştir ki hızlı sayfa hızı daha iyi bir dönüşüm oranıyla sonuçlanacaktır. bir Dönüşümlerde% 20 düşüş yaşandı mobil sayfa yükleme süresindeki her saniyelik gecikme için. Ve göre Google ile düşünün, hızlı site yüklemesi için ölçütler 0-1 saniyedir.

1. Düzgün Önbelleğe Almama

Genel olarak önbelleğe alma, uygulamaların daha hızlı işlem veya erişim için verileri bellekte depolamasıdır. Benzer şekilde, önbelleğe almayı etkinleştirerek, daha hızlı erişim için web sitenizin bazı bölümlerini önceden yükleyebilirsiniz. Yararlanabileceğiniz çeşitli önbelleğe alma modları vardır, ancak bunlar genellikle iki kategoriden birine girer; istemci tarafı önbellek veya sunucu tarafı önbellek.

İstemci tarafı önbelleğe alma (genellikle tarayıcı önbelleği), sitenizin hangi öğelerinin bir ziyaretçinin web tarayıcısında saklanacağını tanımlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, siteniz güncellenirse, tarayıcının önbelleği güncellenmiş öğelerle yenileyebilmesi için bu öğelerin saklanma süresini belirlemenize olanak tanır. Tarayıcı önbelleği, CSS, JS ve görüntüler gibi statik öğelerle çalışır.

Sunucu tarafı önbelleğe alma, web sunucunuzda uygulanan herhangi bir önbelleğe alma yöntemidir. Bunlar şunları içerebilir OPcode önbelleğe alma, Sayfa önbelleğe alma, veritabanı önbelleğe alma, ve dahası. Bu yöntemlerin her biri, WordPress'in çeşitli öğeleriyle ilgilenir ve bunlardan yararlanmak, site performansımızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Örneğin, WordPress oldukça veritabanı merkezlidir. Ne yazık ki, bir veritabanıyla çalışan herhangi bir işlemin çalışması için genellikle çok fazla kaynak (işlem gücü ve bellek) gerekir. Veritabanını önbelleğe alma ile yaptığınız şey, temel olarak, belirli sonuçları elde etmek için harcanan zamanı azaltmak için önceki sorguların sonuçlarını hafızaya kaydetmektir.

Çözüm 1: İyi önbelleğe alma eklentileri yükleyin

Önbelleğe alma, WordPress web sitenizin performansını büyük ölçüde artırmanın en önemli yollarından biridir. Neyse ki, WordPress ile ilgili her şeyde olduğu gibi, bu konuda yardımcı olmak için kullanabileceğiniz eklentiler var. WordPress önbelleğe alma eklentilerinin bazı iyi örnekleri şunlardır: WP Roket ve  Hızlı performans.

Çözüm 2: Web barındırıcınızda OPCache'yi etkinleştirin

PHP betiklerinin derlenmiş işlem kodlarını önbelleğe alarak, OPcache sitelerin sayfa içeriğini önemli ölçüde daha hızlı sunmasını sağlar. İyi haber şu ki, paylaşılan barındırma sağlayıcılarının çoğu, kullanıcılarının kendi kontrol panellerinden OPcache uzantısını yüklemelerine izin veriyor. Yani - web sitenizi daha hızlı yüklemek için bu seçeneği kullanmak için, hosting kontrol panelinize giriş yapın ve bu işlevi etkinleştirin.

Örnek: OPCache'yi şurada etkinleştirmek için: A2 Hosting, cPanel> Yazılım> PHP sürümünü seçin> PHP uzantılarını yükle'ye giriş yapın.

2. HDD'de depolanan veritabanları

Neredeyse başarısız olmadan, çoğu web barındırma sağlayıcısı bugün Katı Hal Sürücü (SSD) çözümleri sunduklarının reklamını yapacak. SSD'ler, geleneksel sabit sürücünün yüksek teknoloji sürümüdür ve çok daha hızlıdır. Bununla birlikte, SSD fiyatlarındaki düşüşe rağmen, yine de mekanik sabit sürücülerden daha pahalıdırlar.

Bu nedenle, bazı barındırma sağlayıcıları hibrit bir kurulumdan kurtulmaya çalışabilir. Uygulamaları SSD'lerden çalıştıracaklar, ancak depolama için geleneksel sabit sürücüleri kullanacaklar. Bu, WordPress kullanıcıları için kötü bir haber çünkü veritabanı büyük olasılıkla SSD yerine daha yavaş, mekanik sürücülerde yer alacak. Barındırma sağlayıcınızın tam bir SSD çözümü sunup sunmadığını not ettiğinizden emin olun.

Çözüm: Tam SSD barındırma sunan barındırma şirketlerine bağlı kalın

site alanı ssd barındırma
Örnek: adresinde barındırılan tüm web siteleri SiteGround WordPress siteleri için ideal olan SSD disklerde çalışır.

Piyasadaki en ucuz WP barındırma hizmetlerinden biri olmasına rağmen, Hostinger tam SSD depolamada çalışır - bu da onları WordPress sitelerini barındırmak için ideal kılar. Tam SSD üzerinde çalışan diğer tanınmış markalar şunları içerir: A2 Hosting, BlueHost, ve SiteGround.

3. Eski PHP

WordPress, PHP tabanlıdır ve sunucunuzun çalıştırdığı PHP sürümü de sitenizin performansını etkileyebilir. PHP 7 test edildi PHP 5.6'yı neredeyse iki kat hız ile aşmak - bu% 100 performans artışı demektir!

AeroSpike'daki ekip koştu PHP 5'i PHP 7 ile karşılaştırmak için bazı testler.

Testleri, her biri 100,000 işlem çalıştıran dört işlem başlattı. Tüm çalıştırmalar, 3.9.1 Intel (R) Xeon (R) CPU E7-32 @ 5GHz işlemciler (hyperthreading açık) ve 2660GB belleğe sahip CentOS 2.20 üzerinde Aerospike Server Community Edition sürüm 32 çalıştıran tek düğümlü bir kümeye karşı gerçekleştirilmiştir. .

Kullanılan iki PHP sürümü php-7.0.10 ve php-5.5.38 idi.

Sonuçların özeti aşağıdadır.

Toplam Uygulama Süresi

Toplam Yürütme Süresi - PHP7 - PHP5
PHP 7'nin toplam çalıştırma süresi, PHP 10'ten% 12-5 daha düşüktür (ne kadar düşükse o kadar iyidir).

Saniyedeki İşlemler

Saniyede işlem - PHP 7 ve PHP 5
PHP 7, PHP 9'e kıyasla ~% 15 -% 5 daha fazla yazar / okur (ne kadar yüksekse o kadar iyi).

Çözüm: Web sitenizin PHP sürümünü güncelleyin

PHP'nin eski bir sürümünü kullanıyorsanız, sadece PHP'nin daha yeni bir sürümünü seçerek oldukça iyi hız iyileştirmeleri göreceksiniz. Çoğu web barındırma sağlayıcısı, web barındırma kontrol paneliniz aracılığıyla seçebileceğiniz birden fazla PHP sürümü sunar.

Örnek - PHP sürümünüzü seçmek Hostinger hosting kontrol paneliniz üzerinden yapılabilir.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 bir "Yeni" İnternet protokolü 2015 yılında kullanıma sunulmuştur. Önceki sürüm HTTP 1.1'den farklı olarak, aynı anda birden fazla veri talebinin yapılmasına izin verir. Bu, web sitenizin varlıkları için yükleme süresini azaltmaya yardımcı olur.

HTTP / 2
HTTP / 1.1 - HTTP / 2 - HTTP / 2, tek bir bağlantı üzerinden veri için birden çok istek gönderebilir. Bu, ek gidiş-dönüş süresini (RTT) azaltarak web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlar (Daha fazla bilgi).

Çözüm: HTTP / 2'yi uygulayın 

Buna rağmen, yine de bazı web sunucuları hala HTTP / 2 sunmuyor veya sadece daha pahalı planlarda sunuyor. HTTP / 2'den yararlanmanın iki yolu vardır; Onu sunan veya Cloudflare CDN'yi kullanan bir ana bilgisayar arayın.

Farklı seviyelerde HTTP sunan web barındırma sağlayıcıları vardır. Örneğin, SiteGround ve Greengeeks HTTP / 2'yi tüm planlarında kullanılabilir hale getirdi, ancak A2 Hosting Turbo web barındırma planlarında veya üzerinde yalnızca HTTP / 2 sunar.

5. Acele Sunucu

Web siteleri otomatiktir ve performansları, kullanabilecekleri kaynakların miktarından etkilenebilir. Her sitenin web trafiğini işlemek için işlem gücüne ve belleğe sahip olması gerekir - hacim ne kadar yüksekse, o kadar çok kaynak gerekir.

Web sitenizde ani bir ziyaretçi akını varsa, barındırma planınız hepsini aynı anda idare edecek kaynaklara sahip olmayabilir. Bu, sitenin yavaşlamasına veya bazı istekler için kullanılamaz hale gelmesine neden olacaktır.

Barındırma performansınızı izleyin

Web sitenizin performansını izleme
Örnek: WebSitePulse sunucularınızı ve web sitelerinizi sürekli izleyen çeşitli izleme araçları sunar.

Bu sunucudaki tüm hesaplar sabit miktarda kaynak paylaştığından, durumun paylaşılan barındırma planlarında ortaya çıkması daha olasıdır. Sitenizin sorunsuz çalıştığından emin olmak için, aşağıdaki gibi bir site izleme aracı deneyin ve kullanın: Çalışma Süresi Robotu, Web Sitesi Nabzı, ve Freshping.

Bu araçları kullanmak, ev sahibinizin ne kadar iyi performans gösterdiğini belirli bir süre boyunca değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Siteniz yavaşlamaya devam ederse veya sunucu her zaman kapalıysa, daha iyi bir plana veya tamamen farklı bir web barındırıcısına geçmeyi düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.

Çözüm: Gerekirse VPS veya daha yüksek seviye barındırmaya yükseltin

Örnek: Şuradaki izlememize göre: HostScoreSiteGround VPS barındırma yanıt süresi (Avrupa'da barındırılan test sitesi) SiteGround paylaşılan barındırmadan yaklaşık% 15 daha hızlıdır.

VPS barındırma planları, paylaşılan barındırma planlarından daha pahalıdır ancak yüksek trafiği daha kolay idare edebilir. Bunun nedeni ise VPS hosting planları genellikle ölçeklenebilirdir, yani sitenizin daha fazlasına ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, kaynak miktarını dinamik olarak artırabilirsiniz.

6. Hacimli Medya Dosyaları

Büyük, keskin görüntüler veya heyecan verici videolar harika olabilirken, bu multimedya dosyalarının genellikle büyük boyutta olduğunu unutmayın. Genel bir kural olarak, dosya ne kadar büyükse yüklenmesi o kadar uzun sürer.

Bu, onlardan tamamen vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez, ancak en azından dosyalarınızı optimize etmeyi unutmayın.

Çözüm: Görüntülerinizi sıkıştırın

Görüntüler bir şekilde küçültülebilir ve doğru formatın kullanılması da boyutu küçültmeye yardımcı olabilir. Örneğin, bir BMP dosyası genellikle bir GIF veya JPG dosyasından daha büyük olacaktır. Görüntüleri optimize etmek için bunu manuel olarak veya bir eklenti kullanarak yapmayı seçebilirsiniz. Hile yapabilecek bazı WordPress eklentileri şunları içerir: EWWW ve Kısa Piksel.

Bir eklenti kullanmamaya karar verirseniz, görüntüleri manuel olarak optimize etmek için kullanabileceğiniz çevrimiçi araçlar da vardır. Bunlardan bazıları Optimizilla ve EzGIF.

7. Kötü Optimize Edilmiş / Bozuk Veritabanı

Daha önce WordPress'in nasıl veritabanı merkezli olduğundan ve SSD depolamanın sorguları hızlandırmaya nasıl yardımcı olabileceğinden bahsetmiştim. Bununla birlikte, veritabanının durumu da sitenizin performansında rol oynar.

Çözüm: Veritabanını düzenli olarak optimize edin

Veritabanınıza giren her bir öğeyi kontrol etmek çok zor olabilir, bu nedenle zaman zaman biraz temizlik yapmanız gerekir. Bu, veritabanınızın düzenli kalmasına ve tam hızda çalışmasına yardımcı olacaktır.

Bunun için kullanabileceğiniz eklentiler de var. Bazı iyi örnekler WP DBManager ve WP Sweep.

8. Yavaş DNS sağlayıcı

Birçok insan İlk Bayta Kalan Süre'nin (TTFB) hız göstergelerinin en önemli parçası olduğunu düşünür, ancak pek çoğu aslında TTFB'yi bozmaz ve içindeki tek tek unsurları ele almaya çalışmaz. TTFB'ye katkıda bulunan unsurlardan biri DNS çözümlemesidir.

Alan adlarının IP adreslerine çevrilmesini içeren bu süreç zaman alır. Farklı DNS sağlayıcıları farklı performans gösterir ve iyi bir DNS sağlayıcısı kullanmak site yükleme hızınızı da hızlandırabilir.

Çözüm: Daha iyi DNS sağlayıcısına geçin

DNS hızınızı kontrol etmek için sitenizde şunu kullanarak bir test yapın: Pingdom Araçları ve ardından sonuç tablosunda alan adınızın ilk örneğini tıklayın. Bu, size TTFB'nizin bileşenlerini gösteren bir kutuyu genişletecektir. Bu kutuda "DNS" yazan bir satır arayın.

DNS hızları sağlayıcıya göre değişir.

Bunu, çeşitli sağlayıcıların toplu DNS hızlarıyla karşılaştırın. DNS Perf'deki grafik ve DNS hızınızın olması gereken yerde olup olmadığını düşünün. Değilse, farklı bir DNS sağlayıcısını seçmek, site yükleme hızınız için faydalı olabilir.

Cloudflare etrafındaki en popüler DNS sağlayıcılarından biridir ve onlardan ücretsiz olarak bir hesap alabilirsiniz.

9. Çok Fazla Eklenti

İnsanların WordPress hakkında sevdiği şeylerden biri, sadece bir eklenti kullanarak işlevselliği artırmanın ne kadar kolay olduğu. Açık kaynak olduğu için WordPress'in büyük geliştirici topluluğu Bu, seçim için harikadır, ancak kalitesi büyük ölçüde farklılık gösteren eklentilerle sonuçlanır.

Eklentiler aynı zamanda temel WordPress kodunun uzantılarıdır, yani ne kadar çok kullanırsanız, WordPress örneğiniz o kadar büyük olacaktır. Bu da sitenizin ek yüküne katkıda bulunur ve performansı değişen derecelerde etkileyebilir.

Çözüm: Eklenti kullanımlarını azaltın

Mümkünse, yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan eklentileri çalıştırdığınızdan emin olun ve gereksiz tüyleri kesmeye çalışın. Ayrıca, kullanılmayan eklentileri kaldırmayı da unutmayın! Günümüzde pek çok farklı şeyi başarmaya çalışan birçok eklenti var, bu nedenle mümkün olduğunda işlevselliğin eklentileriniz tarafından kopyalanmamasını sağlamaya çalışın.

10. Saldırıya Uğramış Site

Geçmişte, bilgisayar korsanları siteyi ele geçirir ve sırf eğlence olsun diye kargaşaya neden olurlardı. Bugünün siber suçlusu daha karmaşık ve onların varlığını tespit etmekten kaçınmaya çalışacak. Amaçları, hesabınızdaki kaynakları, örneğin kripto para madenciliği yapmak için kullanarak kendilerini zenginleştirmek için kullanmaktır.

Bu, sitenizdeki kaynakları alır ve performans üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Radarın altında uçtuklarından, sessizce ele geçirilmediğinden emin olmak için sitenizi düzenli olarak aktif bir şekilde taramanız gerekir.

Saygın bir güvenlik çözümleri sağlayıcısının sunduğu bir güvenlik aracına yatırım yapın. Sucuri ve yalnızca güvenilir kaynaklardan eklentiler yüklediğinizden emin olun. Eklentilerinizin yasal olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki gibi bir araç kullanın Eklenti Güvenliği Denetleyicisi sorunları taramak için.

Komplikasyonları önlemek için şunu deneyin: bir eklentinin itibarını kontrol edin yüklemeden önce.

Sonuç: Ayrıntılara Odaklanın

Şimdiye kadar görebileceğiniz gibi, verimli bir WordPress sitesi çalıştırmak pratikte tam zamanlı bir iş olabilir. Bununla birlikte, en iyi uygulamaları listeleyip düzenli olarak takip ederseniz, düşük performanslı bir WordPress sitesinin şansını ikinci bir doğa gibi azaltabilirsiniz. Yaptığınız her şeyde performansa odaklanmayı unutmayın ve sitenize eklemek istediğiniz her şeyi dikkatlice düşünün. Birçok yeni WordPress site sahibi, denize girme ve mutfak lavabosu dışındaki her şeyi atma eğilimindedir.

Bu cazibeden kaçının ve siteniz ve işiniz büyüdükçe işlevselliği yavaşça geliştirin.

Jerry Low hakkında

WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) 'nin kurucusu - 100,000 kullanıcıları tarafından güvenilen ve kullanılan bir hosting incelemesi. 15'in üzerinde web barındırma, bağlı kuruluş pazarlaması ve SEO konusunda yılların tecrübesi. ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com ve daha fazlasına katkıda bulundu.