Si të presësh një faqe në internet: Udhëzues i plotë për fillestar

Përditësuar: 18 janar 2021 / Artikulli nga: Jerry Low

Pritja e një faqe në internet thjesht do të thotë të sigurohemi që faqja juaj e internetit të jetë e arritshme në Rrjetin MbarëBotëror (WWW). Kjo zakonisht bëhet në një nga dy mënyrat. Ju mund të paguani për pritjen me një ofrues të shërbimit ose mund ta prisni vetë në serverin tuaj - ne do të shqyrtojmë të dy metodat në këtë artikull.

Përmbledhje e videos: Si të presim një faqe në internet

Si funksionon mbajtja e faqes në internet

Si funksionon host-i i uebit
Skedarët e faqeve të internetit - të tilla si HTML, imazhe, video, ruhen në servera që janë të lidhur në internet. Kur përdoruesit duan të vizitojnë faqen tuaj në internet, ata do të shkruajnë adresën tuaj të internetit në shfletuesin e tyre dhe kompjuteri i tyre do të lidhet më pas me serverin tuaj. Faqet tuaja të internetit më pas do t'u dorëzohen përdoruesve përmes shfletuesit të Internetit.

Si të presësh një sit duke përdorur një Ofrues Hosting

Përdorimi i një ofruesi të shërbimit është mënyra më e thjeshtë për të pritur një faqe në internet. Ju mund të paguani një tarifë të vogël mujore dhe të mbështeteni tek ofruesi i shërbimit për t'u kujdesur për të gjithë pajisjet, infrastrukturën dhe nevojat e tjera të shoqëruara.

Pro për të pritur me një ofrues shërbimi

 • Zakonisht më lirë
 • Mbështetja shpesh është në dispozicion
 • Nuk ka nevojë për mirëmbajtje të harduerit
 • Besueshmëri më e lartë

Kundërvajtjet e pritjes me një ofrues të shërbimit

 • Mund të jenë disa kufizime të shërbimit
 • Zgjedhje më pak në vendet pritëse

Këtu janë hapat për të pritur një faqe në internet me një ofrues të shërbimit pritës.

5 hapa të thjeshtë për të pritur një faqe në internet
Këtu janë hapat për të pritur një faqe në internet me një ofrues të shërbimit pritës.

1. Vendosni se cilin lloj të faqes në internet po ndërtoni

Ekzistojnë dy lloje kryesore të faqeve të internetit; statike dhe dinamike.

Uebfaqet e thjeshta statike mund të ndërtohen duke përdorur një aplikacion Whatfarë shihni se është ajo që ju merrni (WYSIWYG) dhe më pas transferimi në llogarinë pritëse.

Faqet dinamike janë të drejtuara kryesisht nga aplikacioni dhe përdorin skriptet, bazën e të dhënave dhe mjetet e tjera për të gjeneruar disa pjesë të faqes në fluturim. WordPress dhe Joomla janë shembuj të aplikacioneve të zakonshme të sistemit të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) që janë të njohura sot. Të tjerë si Magento dhe PrestaShop përdoren për faqet e internetit të e-commerce.

Uebfaqja e pritjes në Hostinger
Zgjedhja juaj e host-it varet nga lloji i faqes në internet që po ndërtoni. Një host i një buxheti si Hostinger (0.99 $ / muaj) do të ishte e mjaftueshme për një faqe të thjeshtë statike; ndërsa faqet dinamike do të kërkojnë më shumë burime serveri.

2. Krahasoni Llojet e Web Hosting

Ashtu si ka shumë kategori të ndryshme të makinave, pritja në internet gjithashtu vjen në shije të ndryshme. Për shembull, hosting i përbashkët është më e lirë dhe më e lehtë për tu menaxhuar - ato janë të ngjashme me makinat kompakte të botës.

Ndërsa lloji i web hosting peshon lart, edhe kështu ndodh kostoja e përfshirë dhe shpesh kompleksiteti i administrimit të llogarisë së pritjes. Për shembull, në VPS hosting ju do të duhet të menaxhoni jo vetëm detajet e pritjes, por edhe mjedisin në të cilin po pritet.

Tre lloje të host-it në internet

Me pak fjalë, llojet më të zakonshme të pritjes janë

 • Shared Hosting
 • VPS / host i Cloud
 • Përkushtuar Server Hosting

WordPress? Prestashop? Magento? Hostimi i WooCommerce?

Shtë e rëndësishme të dini se aplikacionet në internet dhe mbajtja në internet nuk janë e njëjta gjë. Disa web hoste ofrojnë plane të tilla si WordPress Hosting, PrestaShop Hosting, WooCommerce Hosting, etj. Këto nuk janë me të vërtetë tipa të pritjes, por kanë për qëllim të tërheqin laikët që mund të mos jenë të njohur me termat e vërtetë të mbajtjes në internet. Këto oferta hosti thjesht tërheqin përdoruesit me emrat e aplikacioneve të njohura në internet.

Për shembull, jo shumë njerëz mund ta dinë ndryshimin në llojet e pritjes, por shumë do ta njohin termin "WordPress".

Lloji i web hosting që do t'ju duhet përcaktohet në mënyrë tipike nga:

 1. Vëllimi i trafikut që prisni në faqen tuaj të internetit, ose
 2. Needsdo nevojë specifike që mund të ketë faqja juaj e internetit.

Shumica e faqeve të internetit që sapo fillojnë, zakonisht do të kenë vëllim të ulët trafiku (d.m.th. pak vizitorë) dhe llogaritë e përbashkëta të pritjes do të jenë mirë për ata. Shumica e llogarive të përbashkëta do të vijnë gjithashtu me instaluesit e aplikacioneve (si p.sh. Softaculous), por për të siguruar që nevojat tuaja janë përmbushur, pyetni hostin nëse aplikacioni që dëshironi mund të instalohet në llogarinë që po shikoni.

Ndarë vs VPS / Cloud vs Dedikuar Hosting

Në aspektin e performancës dhe menaxhimit, çdo lloj web hosting gjithashtu ka të mirat dhe të këqijat e tyre, kështu që zgjidhni tuajat në përputhje me rrethanat.

Sa e përbashkët puna e pritjes
Shared Hosting shpesh është i lirë dhe i lehtë për tu menaxhuar por nuk vjen me kontrolle të avancuara dhe nuk është në gjendje të trajtojë vëllime të larta trafiku. Ju mund të merrni shërbime të përbashkëta të pritjes nga A2 Hosting, HostingerGreenGeeks
Si funksionon vps hosting
VPS / Cloud Hosting është më e shtrenjtë dhe shumë e shkathët. Përdoruesit mund të instalojnë pothuajse gjithçka që do të kenë nevojë në këto llogari dhe të jenë në gjendje të përballen me vëllime të ndryshme trafiku në varësi të sa burimeve paguhen. Ju mund të merrni shërbime të pritjes VPS ose Cloud nga Oqeani DigitalInterserverInMotion Hosting.
Si Punon Hosting Dedikuar
Serverat e Dedikuar janë më komplekse për të menaxhuar dhe kushtuar më shumë. Ato janë shumë të fuqishme dhe mund të menaxhohen menjëherë në nivelin e harduerit nga administratorët. AltusHost, InMotion Hostingdhe TMD Hosting ofrojnë shërbime të dedikuara pritëse.

3. Zgjidhni dhe Blini një Plan Web Hosting

Edhe brenda llojeve të pritjes, ofruesit e shërbimeve shpesh kanë një shumëllojshmëri të planeve në dispozicion. Dallimi kryesor në këto plane shpesh qëndron në sasinë e burimeve që secili merr. Sa më shumë burime të ketë faqja juaj, aq më shumë vizitorë mund të trajtojë.

Kur bëhet fjalë për burimet në web hosting, ne zakonisht u referohemi tre artikujve kryesorë - procesori (CPU), memoria (RAM) dhe hapësira ruajtëse (HDD ose SSD). Këto gjithsesi jo gjithmonë përkthehen në performancë të mirë të një hosti në internet.

Në të kaluarën nuk ka pasur një mënyrë të thjeshtë për të vlerësuar performancën e një hosti në internet. Shumica e përdoruesve duhej të mbështeteshin në vlerësimet, të cilat për fat të keq, normalisht marrin vetëm fotografi të performancës së një nikoqiri dhe rrallë e azhurnojnë atë. Për ta kaluar këtë, provoni ta përdorni HostScore, një sit i cili vazhdimisht vlerëson punën e hosteve në internet bazuar në mbledhjen e vazhdueshme të të dhënave. Kjo do të thotë që vlerësimet e tyre të performancës së host-it në internet janë shumë më të sakta.

Gjithashtu vëzhgoni karakteristikat me vlerë të shtuar siç janë SSL falas, emri i domain, kreditë për reklamim, një ndërtues i përfshirë në internet, ose sende të tjera që mund t'ju ndihmojnë të ndërtoni ose tregtoni faqen tuaj.

duke pritur faqen tuaj te internetit në A2
Disa pritës të internetit gjithashtu ofrojnë avantazhe të tjera në plane më të shtrenjta siç janë optimizimet speciale ose pajisje shtesë. Një shembull i mirë i kësaj janë planifikimin e përbashkët të pritjes në A2 Hosting. Plani më i shtrenjtë në atë seri vijnë me shpejtësi 20X 'Turbo'.
Email i mirëseardhjes së hostpapa-s
Zakonisht menjëherë pasi të keni blerë një host në internet, do të merrni një email të mirëpritur me detaje mbi kredencialin tuaj të hyrjes dhe serverin tuaj të emrit. Mbani këtë email të sigurt - do t'ju duhet informacioni për të konfiguruar domenin tuaj dhe për t'u identifikuar në panelin e kontrollit të serverit tuaj. Foto nga ekrani që tregon emailin tim të mirëseardhjes nga HostPapa.

Pasi provova dhe rishikova më shumë se 60 shërbime pritëse në të kaluarën, unë munda të ngushtoj disa opsionet më të mira të pritjes për raste të ndryshme të përdorimit.

Ueb Ueb për Newbies / Uebfaqe të thjeshta

Web Web për Bizneset / Uebfaqet në rritje

4. Blerja e domenit

Aty ku hostimi juaj në internet është hapësira aktuale që skedarët tuaj të faqes ulen, ju duhet një emër domaini në mënyrë që përdoruesit të mund të hyjnë në faqen tuaj. Emri i domain vepron si adresa juaj në WWW. Si adresat e vërteta, secila është unike.

Shumë plane të mbajtjes së faqes së internetit sot do të vijnë me një emër domain falas, prandaj sigurohuni të kontrolloni nëse kjo është e zbatueshme me web hosting që keni ndërmend të blini. Nëse po, ju mund të kujdeseni për emrin e domain në të njëjtën kohë si kur paguani planin tuaj të mbajtjes në internet.

Nëse jo, do t'ju duhet blej një emër domaini veç e veç. Kjo mund të bëhet ose nga i njëjti vend që keni blerë planin e pritjes ose ofruesin tjetër të shërbimit. Nëse keni nevojë të blini veçmas emrin e domain, ju rekomandoj të shikoni diku tjetër.

Emrat e domain nuk janë artikuj të çmimeve fikse dhe shpesh dalin në shitje. Disa ofrues shpesh kanë shitje të lirë në emrat e domain dhe nëse jeni me fat ju mund të vini një për të vjedhur. Namecheap për shembull shpesh kishte emra domenesh në ofertë deri në 98% zbritje.

Përjashtim për këtë është nëse jeni pronar i faqes për herë të parë. Në atë rast, blerja e një emri domain dhe pritja nga i njëjti ofrues i shërbimit mund t'i bëjë gjërat më të lehta për ju që të punoni si fillestar.

5. Leviz / Krijo Uebfaqen Tuaj në Server

Sapo të jetë gati emri i domain-it dhe plani i mbajtjes së faqes në internet, është koha për migrim. Migrimi i sitit mund të jetë kompleks, kështu që nëse po e bëni këtë për herë të parë, kërkoni ndihmë nga hosti juaj i ri. Disa ofrues të shërbimit të pritjes ofrojnë migrime falas në sit.

InMotion Hosting Website Transferues
Për të filluar një transferim faqesh në InMotion Hosting, identifikohuni në panelin AMP> Operacionet e Llogarisë> Kërkesa për Transferimin e Uebfaqes. Kliko këtu për të filluar InMotion migrimin e sitit të lirë tani.

Nëse e keni ndërtuar faqen tuaj në internet (në kompjuterin tuaj), atëherë thjesht transferoni skedarët tanë në serverin tuaj të internetit. Për ta bërë këtë ju mund të përdorni ose të File Manager në panelin e kontrollit tuaj në web hosting ose ta bëni transferimin duke përdorur një klient FTP.

Procesi është i ngjashëm me kopjimin e skedarëve nga një vend në tjetrin në kompjuterin tuaj.


Si të presësh një sit në vend

Të presësh një uebfaqe në vend do të thotë që në thelb po përdor vendndodhjen tënde për të ngritur një server në internet nga e para. Kjo do të thotë që ju jeni përgjegjës për gjithçka, nga hardueri dhe softueri, deri në sigurimin e brezit dhe nevojat e tjera të infrastrukturës.

Mirat e vetë pritjes

 • Kontroll ekstrem mbi mjedisin tuaj të pritjes
 • Potencial për kohë më të shpejtë të kthesës së shërbimit
 • Zgjedhja juaj e pajisjeve dhe ofruesit e shërbimeve

Kundër të vetë-pritjes

 • Mund të jetë shumë e shtrenjtë
 • Jo gjithmonë e mundur në mjediset e banimit

Kujdes: Pritja e serverëve në internet në vend është komplekse dhe mund të jetë shumë e kushtueshme. Alsoshtë gjithashtu shpesh më pak e besueshme sesa pritja me një ofrues shërbimi.

1. Zgjidhni Pajisjet dhe Softuerët

Pajisjet themelore të serverit mund të jenë shumë të ngjashme me harduerin në PC tuaj me disa ndryshime të vogla. Në fakt, teknikisht, ju mund të merrni PC tuaj (ose edhe laptop) dhe ta shndërroni atë në një server në shtëpi të shtëpisë, nëse dëshironi të dëshironi.

Dallimi kryesor është në atë se sa i besueshëm dëshironi të jetë serveri juaj i internetit dhe vëllimi i vizitorit që mund të trajtojë. Ashtu si me ofruesit e shërbimeve, do t'ju duhet të mbani vëmendjen e procesorit, kujtesës dhe hapësirës së ruajtjes.

Nëse vendosni pajisje të nivelit të lartë të serverit, siç është rack serveri, do t'ju duhet të siguroheni që plotësohen nevojat e specializuara të kësaj pajisje. Kjo përfshin hapësirën, ftohjen dhe fuqinë.

duke pritur një faqe në internet në serverin tuaj
Shembull i një serveri SMB HP (burim)

Nëse keni nevojë që shërbimi të jetë më i besueshëm, do t'ju duhet të merrni parasysh tepricën në pajisje. Për shembull, duke ekzekutuar disqet e ruajtjes tuaj në RAID, plus pasqyrimin aktiv të rezervave në disqet shtesë.

Pajisjet tuaja të tjera të infrastrukturës, si ruterat dhe modemët, gjithashtu do të duhet të jenë në gjendje të përballojnë ngarkesa të mëdha të trafikut.

Për softuerin, përveç sistemit tuaj operativ do t'ju duhet të përqendroheni gjithashtu në platformën tuaj të serverit në internet (për momentin, Apache dhe Nginx janë më të njohurit në treg). Kjo gjithashtu do të thotë që ju duhet të jeni përgjegjës për jo vetëm konfigurimin e softuerit, por edhe për licencimin.

2. Siguroni Bandwidth të mjaftueshëm

Bandwidth-i i Internetit është gjithashtu jetik për drejtimin e serverit tuaj. Në shumë raste, shumica prej nesh është mirë me bandën standarde të Internetit pasi që po përdorim lidhje të kufizuara në internet. Imagjinoni sikur 30 njerëz të përpiqeshin të përdorin internetin e shtëpisë tuaj në të njëjtën kohë - kjo, dhe ndoshta më shumë, është ajo që ju mund të kërkoni të mbështesni.

Ajo që gjithashtu duhet të merret në konsideratë është adresa juaj IP. Shumica e planeve të Internetit në shtëpi vijnë me IP dinamikë të caktuar. Për të ekzekutuar një server në internet, ju nevojitet një IP statik. Kjo mund të trajtohet ose nga një ofrues shërbimesh siç është dyndns ose duke blerë shërbimin nga Ofruesi juaj i Shërbimit të Internetit (ISP).

Mësoni të llogaritni gjerësinë e bandës që ju nevojitet.

3. Zhvilloni dhe vendosni Uebfaqen

Pjesa tjetër është e ngjashme me përvojën e përdorimit të një ofruesi të web hosting, përveç që ju nuk merrni ndonjë mbështetje. Skedarët tuaj të internetit duhet të zhvendosen në hostin tuaj në mënyrë që faqja juaj të fillojë të funksionojë.


Cila mundësi është më e mira për të pritur faqen tuaj të internetit?

Siç mund ta tregoni me siguri nga dy shembujt këtu për të përdorur një ofrues pritës ose për të vetë-organizuar një faqe në internet, ky i fundit shpejt mund të bëhet tepër i shtrenjtë dhe kompleks. Në realitet, është (më besoni, e kam bërë edhe më parë).

Përveç kënaqësisë që e keni bërë atë, ka pak përfitime të vërteta për ta bërë këtë përveç nëse jeni një biznes që ka nevoja shumë specifike për faqen tuaj. Disa nga këto mund të jenë kërkesa ligjore ose korporative, për shembull.

Sidoqoftë, ofruesit e shërbimeve të web hosting sot janë bërë shumë të gjithanshëm dhe në shumë raste janë të hapura për të diskutuar nevojat e veçanta me klientët. Në shumicën e rasteve, megjithatë, përdorimi i një plani standard të pritjes zakonisht është më se i mjaftueshëm.

Menaxhimi i burimeve tuaja pritëse

Pritja e një faqe në internet - veçanërisht nëse vendosni të prisni lokalisht, nuk është kurrë një detyrë e konfigurimit dhe e harrimit. Menaxhimi i burimeve të serverit do të bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm ndërsa popullariteti i faqeve tuaja në internet rritet. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur keni shumë uebfaqe të pritura nën të njëjtin server.

Disa kohë më parë ne intervistuam Marc Werne, anëtar i stafit të ofruesit të hosteve Linux Gigatux.com, dhe kërkoi këshillën e tij për menaxhimin e burimeve të serverit. Këtu janë disa nga këshillat e tij për t'i bërë burimet tuaja të fundit.

1. Zgjidhni një CMS lehtë

Ju mund të dëshironi të përdorni joomla or Mambo aq keq, por nëse stroage juaj i pritjes ka më pak se 500MB, ju mund të dëshironi të rishqyrtoni zgjedhjen tuaj.

WordPress or Drupal, për shembull, do të krijonte një alternativë të lehtë, fleksibël, e cila do t'ju kursejë MB të diskut në internet dhe bandwidth. Shpesh më pak është më shumë dhe pesha e lehtë nuk është e barabartë më pak funksionale. Bëni një grafik të alternativave tuaja dhe zgjidhni CMS që i përshtatet më së shumti nevojave tuaja dhe paketës tuaj të pritjes.

2. Për forumin - Përdorni miniBB në vend të SMF

MiniBB merr vetëm më pak se 2 MB kundër 10+ MB të SMF, megjithatë është një zgjidhje e plotë e forumit me një depo të mishit të shtesave, shtesave dhe shtojcave.

Nuk i pëlqen miniBB?

Ka disa alternativa të lehtë kundër skriptave më të mëdha të forumit. PunBB, FluxBB dhe AEF për të cituar disa. Gjithashtu, planifikoni hapësirën e forumit tuaj përpara se të instaloni ndonjë zgjidhje: nëse qëllimi juaj është të arrini mijëra në miliona përdorues, mund të kërkohet një përmirësim i paketës suaj të hostingit. Nëse doni ta mbani forumin vetëm për stafin ose që ka për qëllim një numër të vogël përdoruesish, në çdo mënyrë përdorni burimet që keni në dispozicion.

3. Përdorni një ofrues të lajmeve të palëve të treta

Instaloni një program të buletinit në llogarinë tuaj të kufizuar të pritjes në internet dhe ai do të fillojë të hajë disqet dhe bandën tuaj. Fatkeqësisht nuk ka shumë për të bërë në lidhje me të, dhe skripti më i vogël në dispozicion i gazetës - OpenNewsletter - është ende 640Kb dhe ju do të duhet të llogaritni në të gjitha çështjet e ruajtjes, gjithashtu.

Në krahasim - MailChimp, një zgjidhje e plotë e gazetës duke filluar me kosto zero nëse audienca juaj e synuar është më pak se 2,000 pajtimtarë dhe synoni të dërgoni jo më shumë se 12,000 email në muaj.

Të gjitha shabllonet mund të personalizohen, kështu që nuk keni nevojë të pritni vetë, dhe ju mund të integroni buletinin me Facebook.

Alternativa të mira për MailChimp janë Kontakt të vazhdueshëm, kufiri i vetëm i të cilit jepet nga opsionet e pajtimit - njerëzit mund të regjistroheni vetëm nga forma juaj.

4. Punësoni një sistem të ruajtjes së informacionit

Shumica e pronarëve të bizneseve të vogla dhe të faqeve personale me një buxhet të ulët zgjedhin paketa të përbashkëta pritëse për të kursyer në investime. Ndonjëherë një azhurnim është me të gjitha mjetet e nevojshme për të rritur performancën dhe për të mirëpritur një audiencë më të gjerë dhe trafikun që gjeneron, por nëse nuk mundeni, mund të kurseni burimet e serverit duke përdorur një sistem caching që nuk e mbingarkon CPU-në tuaj.

Përdoruesit e WordPress mund ta instalojnë W3 Total Cache por nëse nuk përdorni WordPress duhet të përpiqeni të optimizoni cache-in tuaj të internetit me mjetet e vëna në dispozicion nga shitësi juaj CMS. Për shembull, Joomla mund të besojë Cleaner Cache or Jot Cache; ndërsa Drupal gjithashtu ka disa mjete për performancën e cache.

5. Përmbajtja e rregullt e bosh

Heqen nga spam-i në formën e emaileve, komenteve të blogut, URL-ve të pingback dhe skedarëve që mbingarkojnë serverat tuaj dhe kuotën e bazës së të dhënave.

Bëni atë të paktën një herë në javë për të shmangur problemet e kujtesës (p.sh. fshirja e komentit të WordPress funksionon vetëm në një memorie të 64MB, pas së cilës do të merrni një gabim fatal dhe do të duhet të rritni madhësinë e lejuar të kujtesës në PHP.INI tuaj) skedar ose në wp-config.php brenda rrënjës suaj të WordPress).

6. Nëse është e mundur, përdorni bazat e të dhënave të jashtme

Nëse hosti juaj lejon lidhjen e bazës së të dhënave në distancë, përdorni çdo gjë. Baza e të dhënave të jashtme ndihmojnë në lehtësimin e përdorimit të kuotës tuaj të diskut, sepse ato ruajnë përmbajtjen tuaj jashtë llogarisë tuaj të pritjes. Sidoqoftë, mbani në mend se bazat e të dhënave në distancë mund të jenë mjaft të shtrenjta dhe telashe për përdoruesit e fundit.

7. Përdorni shërbimet e pritjes së skedarëve të palëve të treta

Pritini të gjitha gjërat që mund të shkarkohen në një shërbim të jashtëm të skedarëve të jashtëm, të tilla si Photobucket, Vimeo, YouTube, 4Shared, Giphy, etj.

Ju nuk duhet të lejoni që vizitorët tuaj, klientët ose lexuesit të ngarkojnë përmbajtje në serverët tuaj nëse burimet tuaja janë të kufizuara.

8. Rregullisht shkarkoni dhe fshini dosjet e regjistrit

Skedarët log u krijuan për t'ju mbajtur të informuar për shëndetin tuaj në faqen e internetit, por nuk ka përdorim të tyre në server: nëse nuk i shkarkoni dhe heqni ato të paktën një herë në javë, madhësia e tyre do të rritet për të zënë disa megabajt në një GB. Kjo është veçanërisht e vërtetë për dy shkrimet cPanel:

/ Home / user / public_html / error_log

/ home / user / tmp / awstats /

Skedari error_log zakonisht përfshin gabime dinamike siç janë paralajmërimet e PHP, gabimet në bazën e të dhënave (mbledhjet ilegale, etj.) Dhe komentet e spamit që nuk kaluan. Kontrolloni këtë skedar çdo javë për gabime dhe paralajmërime, pastaj hiqeni atë.

Përkundrazi, dosja / awstats / dosja përmban të gjitha shkrimet e hyrjes dhe shkrimet e statistikave. Ju duhet të çaktivizoni programin AwStats në llogarinë tuaj për të shmangur rritjen e përdorimit të hapësirës në internet pasi programi automatikisht ruan skedarët e tij stat, ose nëse nuk mundeni për shkak të privilegjeve të kufizuara, duhet të kontaktoni hostin tuaj dhe të kërkoni të çaktivizoni të gjithë programin e analitikës.


Pyetje për Hosting në Uebfaqe

Farë është një host në internet?

Pritja në internet është më shumë sesa thjesht hapësira në të cilën ulet faqja juaj në internet. Ai gjithashtu përfshin nevojat dhe kostot e softuerit, së bashku me gjerësinë e bandës dhe një shumë të mikro-nevojave të tjera që duhet të menaxhohen. Për më shumë detaje - I shpjegoi se si funksionon një host në këtë udhëzues.

Ofruesi i shërbimit të strehimit vs vetë-hostimi: Cilat janë ndryshimet kryesore?

Ofruesit e shërbimit të pritjes së faqeve në internet kanë krijuar ambiente që i janë dedikuar faqeve të internetit të pritjes. Ata janë optimizuar për këtë qëllim dhe për shkak se ata e bëjnë atë me shumicë, ata shpesh janë në gjendje të ofrojnë shërbimin shumë më lirë se mjedisi vetë-pritës.

Keni nevojë për një host për një faqe në internet?

Po, mbajtja e faqes në internet është një nga përbërësit kryesorë të nevojshëm për drejtimin e një faqe në internet. Për të mësuar më shumë - Këtu keni një listë të kompanitë më të mira të web hosting Rekomandova

A është domosdoshmëri emri i domain për të drejtuar faqen time?

Një emër domain është adresa e faqes tuaj të internetit. Pa të, përdoruesit tuaj nuk do të kenë asnjë mënyrë për të arritur në faqen tuaj të internetit nëse nuk e dinë adresën e saktë të IP. Mësoni më shumë rreth si funksionon emri i domain.

A kanë faqet e internetit të hostit GoDaddy?

Po, GoDaddy është një ofrues i shërbimeve në internet dhe një nga produktet e tij është web hosting.

A është e mjaftueshme për ndarjen në internet për faqen time?

Nëse faqja juaj e internetit është e re, një pritje e përbashkët zakonisht është më se e mjaftueshme. Kapaciteti i një pritjeje të përbashkët ndryshon nga hosti në host. Disa host host, për shembull, SiteGround, kanë plane shumë të forta edhe midis opsioneve të përbashkëta të pritjes.

Sa lloje të hostimit ka?

Ekzistojnë katër lloje kryesore të mbajtjes së faqeve në internet, VPS, Cloud, dhe host dedikuar. Secila ofertë shkallë të ndryshme të performancës, besueshmërisë dhe sigurisë.

Cili lloj i pritjes është më i miri?

"Më i miri" është relativ - çfarë është më e mira për faqen time nuk mund të jetë e përshtatshme për tuajat. Në mënyrë tipike nëse jeni i ri, një pritje e përbashkët duhet të jetë vendi "më i mirë" për të filluar. Serverët e përkushtuar janë llojet më të fuqishme të pritjes, por janë edhe më të shtrenjtë (prandaj nuk rekomandohen për fillestarët).

A mund ta përdor WordPress në hostin tim në internet?

Shumica e ofruesve të shërbimit të mbajtjes së faqeve në internet sot ju lejojnë të instaloni një larmi aplikacionesh të njohura në internet. Kjo zakonisht përfshin WordPress, Drupal, Joomla dhe një mori të të tjerëve. Për tu siguruar që aplikacioni që dëshironi mund të instalohet, është mirë të kontrolloni me ofruesin e shërbimit tuaj.

Pse faqja ime është e ngadaltë?

Shpejtësia e faqes në internet mund të varet nga shumë faktorë. Një nga këto është se sa mirë është optimizuar faqja juaj e internetit. Për të mësuar se çfarë po ndikon në performancën e faqes tuaj, përdorni një mjet si WebPageTest ose GT Metrix. Drejtimi i një provë këtu do të zbërthejë detajet e kohës së ngarkesës, duke ju mundësuar të identifikoni pikat e vonesës në kohën e ngarkimit të faqes tuaj.

Si funksionon mbajtja e një faqe në internet?

Pritja e një uebsajti përfshin një server në internet i cili është krijuar për t'u shërbyer skedarëve të faqes suaj të internetit vizitorëve në të gjithë botën. Përbërësit kryesorë të përfshirë janë skedarët e faqes tuaj të internetit, një serveri në internet dhe një emër domaini përmes të cilit arrihet në faqen tuaj.

Farë është pritja në re?

Ashtu siç nënkupton vetë emri, llogaritë e përbashkëta të pritjes 'ndajnë' burimet e një serveri të vetëm. Në Cloud hosting, servera të shumtë mbledhin burimet e tyre në një 'Cloud' dhe këto burime më pas ndahen në llogaritë e pritjes së Cloud.

Isfarë është menaxhuar pritja?

Pritja e menaxhuar është një lloj hostimi në internet ku ofruesi i shërbimit merr përgjegjësinë e ruajtjes së performancës teknike të llogarisë tuaj. Kjo zakonisht do të përfshijë azhurnime teknike dhe softuerësh.

Leximi më tej

Më shumë për mbajtjen e një faqe në internet

Për krijimin e një faqe në internet

Rreth Jerry Low

Themeluesi i WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - një shqyrtim hosting i besuar dhe i përdorur nga përdoruesit e 100,000. Më shumë se 15 vjet përvojë në web hosting, marketing affiliate, dhe SEO. Kontribues në ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com, dhe më shumë.