Zgjidhni Rrjetin e duhur të Uebit

Përditësuar për herë të fundit në 12 Nëntor 2020

Rekomandim i personalizuar i hostit në internet - përgjigjuni 7 pyetjeve të thjeshta.


Udhëzues: Faktorët që duhet të merren parasysh kur zgjidhni një host Web

Si vendosim nëse një host në internet është i mirë? A kanë karakteristika të ruajtjes së bandës dhe ruajtjes së diskut në këto ditë? Me cilin lloj shërbimi pritës duhet të shkoni me të?

Më lejoni t'ju ndihmoj të zbuloni përgjigjet e këtyre pyetjeve dhe më shumë. Unë do t'ju udhëheq gjatë rrugës me një përparim të plotë për të siguruar të gjithë ju e dini saktësisht se si të zgjidhni web hosting duhur.

Lista e kontrollit të përzgjedhjes së Web Host

Ka kaq shumë faktorë të përfshirë në rishikimin dhe zgjedhjen e një hosti në internet - sa që mund të mbingarkojë shumicën e njerëzve. Këtu janë 16 pikat që duhet të kaloni përpara se të merrni hostin tuaj të ri në internet.

 


 

1. Njihni nevojat tuaja të strehimit

Asnjëherë nuk mund të merrni hostin e duhur në internet pa e ditur atë që ju nevojitet. Pra, përpara se të shkoni më tej - vendosni gjithçka mënjanë (përfshirë këtë udhëzues që po lexoni) dhe mendoni për atë që ju nevojitet me të vërtetë.

 • Çfarë lloji të internetit po ndërton?
 • A doni diçka të përbashkët (ndoshta një blog WordPress)?
 • A keni nevojë për aplikacione të Windows?
 • A keni nevojë për mbështetje për një shkrim të veçantë (p.sh. PHP)?
 • A ka nevojë për softuer të veçantë për faqen tuaj te internetit?
 • Sa i madh (ose i vogël) mund të shkojë vëllimi i trafikut tënd në internet?

Këto janë disa nga pyetjet themelore që ju duhet t'i përgjigjeni vetes.

Paraqitni në mendjen tuaj se çfarë doni që faqja juaj e internetit të jetë tani, atëherë ndërtoni mbi atë ide deri sa të jeni afro 12 muaj përpara kësaj. Mos merrni parasysh vetëm atë që dëshironi të ofroni, por edhe atë që mund të dëshironi ose të keni nevojë.

Kjo përfundimisht zvogëlon deri në një fakt shumë të thjeshtë. Sa burime do të duhet për faqen tuaj te internetit? Nëse po drejtoni një blog personal ose faqe të vogël në të mesme, nuk ka gjasa që ju do të keni nevojë për aftësitë shtesë të një strehe të VPS.

Nëse po drejtoni një server të madh biznesi ose keni kryer shumë aktivitete eCommerce, atëherë mund të nevojitet një VPS ose një server i dedikuar për të menaxhuar një vëllim më të madh të trafikut, si dhe për besueshmërinë shtesë.

Në fund të ditës, secila zgjedhje ka nivelin dhe veçoritë e veta të kostos, madje midis dy kategorive të web hosting që kam përshkruar këtu. Vëmendja duhet t'i kushtohet detajeve dhe të përputhet me kërkesat e faqes tuaj.

 

Nëse jeni plotësisht i riâ € â

Për Newbies, rregull i thjeshtë është i vogël me një llogari të mirë të përbashkët hosting.

Një llogari e përbashkët e mbajtjes është e lirë, e lehtë për t'u ruajtur dhe e mjaftueshme për shumicën e faqeve të reja. Gjithashtu ju lejon të përqendroheni në ndërtimin e faqes tuaj pa pasur nevojë të shqetësoheni për detyra të tjera të serverit si mirëmbajtja e bazës së të dhënave dhe siguria e serverit.

Alos, sepse planet e pritjes janë të shkallëzuara në ditët e sotme, është më mirë të fillosh të vegjlit dhe të punosh në rrugën tuaj deri sa rritet trafiku i faqes tënde. Do të jetë më kosto-efektive dhe do të lejojë që aftësitë tuaja të menaxhimit të shkallëzohen në mënyrë të natyrshme me trafikun e internetit.

2. Pikat e besueshmërisë së serverit / Uptime

Asgjë nuk është më e rëndësishme sesa të kesh një host të operimit 24 Ã 7 në internet, në fund të fundit, vizitorët tuaj mund të vijnë në faqen tuaj nga zonat e kohës në të gjithë botën. Keni nevojë për një host të uebit që është i qëndrueshëm, si në aspektin e serverave të tyre ashtu edhe për lidhjet e rrjetit. 99.95% konsiderohet një normë këto ditë, madje edhe për llogaritë e përbashkëta të pritjes; çdo gjë nën 99% është e papranueshme. Llogaritë Premium shpesh mburren me 99.99% ose më të mirë se koha.

Ekzistojnë një numër mënyrash të ndryshme për të marrë informacion mbi kohën e përdorimit të uebit. Mënyra më e thjeshtë për ta bërë këtë është nga duke lexuar kritikat tona pritëse where € “ku botojmë kohë pas kohe regjistrime të kohës së punës (shih shembujt më poshtë).

Përndryshe, ju thjesht mund të gjurmoni web host tuaj me të mjetet e monitorimit të serverit - shumë prej këtyre mjeteve janë në dispozicion ose falas, ose të paktën ofrojnë një periudhë prove. Ata janë efikas dhe shumë të lehtë për t’u përdorur.

 

Shembuj: Mostrat Uptime të botuara në WHSR

Ne theksojmë kohën e duhur shumë në rishikimet tona të pritjes, më poshtë janë disa rekorde të kaluara që kemi mbledhur duke përdorur Uptime Robot. Ne kemi nisur gjithashtu HostScore (një mjet i automatizuar i përcjelljes me kohë të shpejtë) në Shtator 2019, unë sugjeroj ata që duan rekord të vërtetë në kohën e duhur të shkojnë.

uptime siteground - dhjetor-janar
Rekord në kohë të faqes SiteGround (Src: Rishikimi i Hosting Review i SiteGround)
InMotion Hosting Uptime Score për Dhjetor 2013 - Janar 2014.
Regjistrimi në kohën e duhur i hostimit të InMotion (Src: Rishikimi i InMotion Hosting)

3. Mundësitë për përmirësimin e serverit

Ekzistojnë lloje të ndryshme të serverëve pritës të disponueshëm në treg: Shared, VPS, të dedikuar dhe host cloud.

 

Shpërndarja e përbashkët

Pritja e përbashkët është shpesh zgjidhja më e mirë për fillestarët, blogerët dhe pronarët e faqeve personale pasi është forma më e lirë e mbajtjes së faqes në internet, që kushton rreth 5 “€ 10 $ në muaj.

Me planet e përbashkëta të pritjes së pritjes, do të ndani burimet e serverit tuaj me përdoruesit e tjerë, që do të thotë se paguani më pak për pritjen pasi kostoja e tij ndahet midis përdoruesve të tjerë.

Kush duhet të shkojë me hosting të përbashkët?

Në përgjithësi, nëse po merrni më pak se vizitorë 5,000 në muaj, atëherë është më mirë të shkoni në një pritje të përbashkët. Kur faqja juaj e internetit rritet më e madhe dhe po merrni më shumë vizitorë, ju mund të dëshironi të transferoheni në një server më të fuqishëm.

Çfarë është Shared Hosting?
Shared Hosting: Më e lirë, e lehtë për të ruajtur; kontrolli i kufizuar i serverit dhe fuqia.

 

VPS hosting

A Hosting Virtual Private Private (VPS )  është e ngjashme me pritjet e përbashkëta në atë që ndan një server fizik. Dallimi është se ju keni burimet tuaja të serverit që janë të ndara nga përdoruesit e tjerë.

Me hosting VPS, është në thelb një hap përpara nga pritja e përbashkët për sa i përket fuqisë dhe shpejtësisë por është akoma më e lirë se sa të merrni serverin tuaj të dedikuar. Në varësi të CPU-së dhe memorjes (RAM) që merrni, pritja VPS mund të kushtojë diku midis $ 50 deri 200 $ në muaj.

Çfarë është VPS Hosting
VPS Hosting: Më shumë kontrolli dhe fuqia e serverit; pricier se shared hosting.

 

Cloud hosting

Cloud hosting kombinon qindra serverë individualë së bashku për të funksionuar si një server gjigand. Ideja me web hosting me bazë cloud është se ju lehtë mund të shkallëzoni dhe të përmirësoni nevojat e serverit tuaj kur është e nevojshme.

Për shembull, nëse papritur jeni përballur me një sasi jashtëzakonisht të madhe të trafikut në internet, nuk keni nevojë të shqetësoheni për mbylljen pasi kompania pritëse mund të strehojë lehtësisht rritjen e trafikut duke shtuar më shumë burime të serverit.

Çmimi për cloud hosting tenton të ndryshojë pasi zakonisht përdorin një formë të një strukture çmimesh për-çfarë-ju-përdorim.

Çfarë është Cloud Hosting?
Cloud Hosting: jashtëzakonisht fleksibël dhe me kosto efikase; kurba e mësimit më e fortë për të filluar.

 

Dedikuar hosting

Server i përkushtuar i serverit është kur keni një server të tërë fizik që i kushtohet faqes tuaj të internetit. Jo vetëm që keni kontroll të plotë të burimeve të serverit tuaj, por gjithashtu nuk duhet të shqetësoheni për faqet e internetit të tjera që marrin burimet tuaja dhe ngadalësojnë faqen tuaj të internetit.

Për faqet e internetit që janë më të mëdha dhe kanë një prani më të madhe, përgjithësisht rekomandohet një server i dedikuar për të trajtuar sasinë e lartë të trafikut. Kostoja e një serveri të dedikuar është dukshëm më e lartë se ajo e përbashkët dhe mund të prisni të paguani nga $ 100 dhe më lart në muaj.

Çfarë është Hosting Dedikuar?
Hosting të përkushtuar: Fuqia e madhe e serverit dhe kontrolli i plotë i serverit; kërkojnë kosto dhe shkathtësi më të larta.

Këshillë e dobishme:

Pritësit e përbashkët të internetit janë të fuqishëm dhe zakonisht të mjaftueshëm për përdoruesit e rinj. Nëse prisni që faqja juaj në internet të rritet me të vërtetë të shpejtë, atëherë merrni parasysh të merrni një server virtual virtual (VPS) ose server i dedikuar për fuqinë më të madhe të përpunimit, kapacitetin e kujtesës, ruajtjen e disqeve dhe ndoshta edhe karakteristikat e zgjeruara të sigurisë.

Kompanitë e reputacionit të pritjes që ofrojnë të katër opsionet e pritjes (Shpërndarë / VPS / Dedikuar / Cloud) përfshijnë: A2 Hosting, InMotion Hostingdhe SiteGround.

4. Fushat Multiple Addon

Emrat e domain janë të lirë - kaq e lirë në fakt që shpesh është e vështirë t'i rezistosh të mos zotërosh më shumë se një.

Unë personalisht zotëroj më shumë se 50 emra domenesh në llogaritë e mia GoDaddy dhe NameCheap dhe nuk jam vetëm. Sipas ky studim i Web Hosting Talk 80 € "5% e votuesve zotërojnë më shumë se 20 domene dhe më shumë se 50% e votuesve zotërojnë më shumë se XNUMX!

Për të akomoduar këto fusha shtesë, ne kemi nevojë për hapësirë ​​shtesë të pritjes. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të ketë një llogari të web hosting që lejon shtimin e shumëfishtë domains.

 

Shiko për web host me më shumë se 50 addon domain

Në përgjithësi, shumica e kompanive pritëse të përbashkëta miqësore me buxhetin lejojnë të paktën 25 fusha shtesë * në një llogari në ditët e sotme, por kurrë nuk mund të jesh i sigurt. Disa vjet më parë unë isha i shkujdesur dhe u regjistruar në një host në internet që lejon vetëm një domen. Fatkeqësisht, unë mbaja më shumë se 10 fusha të parkuara në atë kohë. Mos e përsëris gabimin tim - kontrolloni kapacitetin e domain para se të bëni një blerje.

Këshillë e dobishme: Addon Domain = uebfaqe e ndarë me një domen tjetër, të cilin mund ta strehoni në hostin e uebit; Domain i parkuar = domen shtesë ju € âparkâ ?? për përcjelljen e domenit ose mbajtjen e postës elektronike.

5. Regjistrohuni vs Çmimi i Rimbushjes

Hosting merret, veçanërisht për hosting të përbashkët, zakonisht janë më të lira gjatë regjistrimit. Jini të vetëdijshëm megjithëse këto shpesh vijnë me një çmim shumë më të lartë rinovimi, prandaj bëni kujdes para se të klikoni te 'blerja' në atë plan që po ju ofron një çmim regjistrimi me 80% zbritje!

Kjo është një normë e industrisë.

Përveç nëse nuk jeni të gatshëm të hidhni në mes dy ose tre hosteve çdo dy vjet, nuk ka asnjë mënyrë për të shmangur shpenzimet e rinovueshme të rinovimit.

Në rishikimet e hosteve, ne nxjerrim pikë për ushtruesit që rritin çmimin e tyre më shumë se 50% në rinovim. Por në përgjithësi jam në rregull me kompanitë që rinovojnë më shumë se 100% kërcim të çmimeve - do të thotë, nëse regjistroheni një host me 5 $ / muaj, tarifat e rinovimit nuk duhet të shkojnë përtej 10 $ / muaj.

Për të shmangur ndonjë surpriza të pakëndshme, kontrolloni ToS dhe sigurohuni që jeni në rregull me normat e ripërtëritjes para se të regjistroheni.

 Këshillë e dobishme: Një mënyrë e shpejtë për ta bërë këtë është të klikoni në lidhjen ToS të shokut të pritës (zakonisht në fund të faqes në faqen kryesore), shtypni Ctrl + F dhe kërkoni kërkimin për fjalen â € œrenewalâ €? ose â € œrenewâ € ??

 

Krahaso: Regjistrohu për çmimin e ripërtëritjes

Vini re se zakonisht kompanitë pritëse që ulin çmimin e tyre në momentin e regjistrimit janë ato që çmojnë çmimin e ripërtëritjes më së shumti.

Web HostKrijoni llogariPërtëritjeNdryshimveprim
A2 Hosting$ 3.92 / mo$ 7.99 / mo+% 100Vizito Online
AltusHost.4.95 / hënë.4.95 / hënëAsnjë NdryshimiVizito Online
Dreamhost$ 9.95 / mo$ 9.95 / moAsnjë NdryshimiVizito Online
Hostgator$ 8.95 / mo$ 13.95 / mo+% 56Vizito Online
HostPapa$ 3.36 / mo$ 7.99 / mo+% 110Vizito Online
Në lëvizje$ 3.99 / mo$ 7.99 / mo+% 100Vizito Online
InterServer$ 5.00 / mo$ 5.00 / moAsnjë NdryshimiVizito Online
iPage$ 1.99 / mo$ 7.99 / mo+% 300Vizito Online
LiquidWeb$ 69 / mo$ 69 / moAsnjë NdryshimiVizito Online
Pressidium$ 42 / mo$ 42 / moAsnjë NdryshimiVizito Online
Motori wp$ 29 / mo$ 29 / moAsnjë NdryshimiVizito Online

 

* Shënim: Pmimet e HostPapa dhe InMotion Hosting bazohen në marrëveshjet ekskluzive të WHSR. Të gjitha çmimet kontrollohen saktë në janar 2019.

6. Politika e rimbursimit dhe periudha e provës falas

 • Nëse vendosni të anuloni planin tuaj të pritjes brenda periudhës së provës, a ofron kompania një garanci të plotë para?
 • Cila është politika e rimbursimit të kompanisë pritëse pas përfundimit të periudhës së provës?
 • A ka ndonjë tarifë anulimi apo pagesë shtesë?

Këto janë disa pyetje themelore që duhet të merrni përgjigjet para se të regjistroheni.

Shtë e rëndësishme të dini se si ofruesi juaj i pritjes merret me rimbursimet e klientëve në mënyrë që të mos humbni shumë para nëse gjërat shkojnë keq.

Ka disa kompani pritëse që ngarkojnë pagesa të larta të anulimit absurde kur përdoruesit anullojnë llogaritë e tyre gjatë periudhave të provës. Këshilla jonë? Shmangni këta ofrues hosting me çdo kusht! Nga ana tjetër, disa kompani pritëse sigurojnë garancitë e parave në çdo kohë, ku mund të kërkoni një rimbursim pro-vlerësues pasi periudha juaj e gjykimit të ketë mbaruar (eh mirë?).

7. Karakteristikat thelbësore në një Web Host

Sigurisht, disa gjëra si menaxhimi i skedarëve dhe statistikat e sitit janë pothuajse gjithmonë aty, por mbani mend edhe në ftp / sftp, instalues ​​me një klikim dhe menaxhimin e DNS. Gjithashtu, duhet të ketë një menaxher skedar - sigurohuni që të mund të redaktoni skedarin .htaccess nga atje.

 

Instalues ​​me një klikim

Instaluesit me një klik të vijnë në shije të ndryshme, të tilla si Softalucous or Skript i thjeshtë.

Paneli i SiteGround cPanel është përshtatur, kështu që është e thjeshtë të instaloni automatikisht aplikacione të njohura si WordPress, PrestaShop dhe Joomla.

Sido që të jetë, qëllimi i instaluesit me një klikim është që ta lehtësojë jetën tuaj. Këto janë një lloj magjistarësh instalimi që ju ndihmojnë të instaloni gjëra të tilla si WordPress, Joomla, Drupal ose një mori aplikacionesh të tjera në internet. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të plotësoni disa emra dhe ndoshta të specifikoni një direktori ose më shumë gjatë rrugës.

 

Qasje FTP / SFTP

FTP / SFTP qasje është e paçmueshme për të lëvizur sasi të mëdha të dosjeve në mënyrë të sigurtë. Disa host përpiqen të largohen vetëm me menaxherin e skedarëve, por zakonisht është mjaft i kufizuar.

Qasja SSH në InMotion Hosting.

 

.htaccess File Access

Skedari .htaccess është gjithashtu jashtëzakonisht i fuqishëm dhe mund t'ju ndihmojë të bëni ndryshime administrative në të gjithë sitin. Ai kontrollon pothuajse gjithçka, nga ridrejtimet deri te vërtetimi dhe menaxhimi i fjalëkalimit dhe do të jetë jetik në një moment në përpjekjet tuaja të ardhshme.

Përjashtim të rasteve kur jeni duke nënshkruar në një web host të veçantë si WP Engine dhe Pressidium (këto përqëndrohen kryesisht në WordPress hosting), këto karakteristika themelore janë një domosdoshmëri. Ju DUHET të vendosni me ofruesit e pritjes që nuk i furnizojnë ato.

Krahaso karakteristikat thelbësore të ofruara nga kompanitë e ndryshme pritëse duke përdorur tonë Mjet i krahasimit të pritësit. Këtu janë disa krahasime të kërkuara të zakonshme për të filluar â € "

8. e-Commerce Features

 • A po drejton një uebfaqe e-commerce?
 • A po përdorni ndonjë softuer të veçantë për karrocat?
 • A keni nevojë të përpunoni transaksionet e biznesit në faqen tuaj te internetit?
 • A keni nevojë për mbështetje të posaçme teknike (dmth. Udhëzuesin PrestaShop, apo më shumë)?

Nëse po, atëherë është e rëndësishme që ju të zgjidhni një web host me mbështetje të mjaftueshme të e-commerce features. Certifikimit SSL, IP dedikuar, dhe një-klikim instalimi software cart software janë disa nga karakteristikat thelbësore / mbështet ju do të duhet.

Lexoni artikullin e Azreen 5 web hosting më e mirë për bizneset e vogla.

9. Një Panel i Kontrollit të Lehtë për Përdorim

Një panel kontrolli miqësor me përdorim të gjerë është shumë i rëndësishëm, pasi është truri i llogarisë tuaj të pritjes.

Nuk ka rëndësi nëse është cPanel ose Plesk apo edhe një panel kontrolli të palëve të treta (si ajo që ofron GoDaddy), për sa kohë që është miqësor me përdoruesit dhe vjen me të gjitha funksionet e nevojshme. Pa një panel kontrolli adekuat, do të mbeteni në mëshirën e stafit të mbështetjes së teknologjisë pritëse - edhe nëse gjithçka që ju nevojitet është një shërbim themelor.

Dikur kam pasur një llogari me IX Web Hosting, dhe megjithëse nuk është një host i keq - IP të shumta të dedikuara me një çmim shumë të arsyeshëm, plus mbështetje të shkëlqyeshme të teknologjisë - Më është dashur të anuloj llogarinë time sepse paneli i tij i kontrollit ishte shumë përdorues -në ​​miqësi

 

Paneli i kontrollit i përdorur në host të ndryshëm të internetit

Web HostcPanelPleskTë tjerët
20i-“€"
A2 Hosting“€"-
Bluehost“€"“€"
FatCow“€"“€"
GreenGeeks“€"“€"
iPage“€"“€"
Në lëvizje“€"“€"
JustHost“€"“€"
Kinsta-“€"
Scala Hosting-“€"
SiteGround-“€"
WPWebHost-“€"

 

10. Pengimi i llogarisë: Cilat janë kufizimet?

Këtu keni një sugjerim të parave që shumica e vendeve të shqyrtimit të pritjes nuk do t'ju tregojnë: Kompanitë pritëse do të tërheqin prizën dhe do të pezullojnë llogarinë tuaj nëse përdorni shumë energji CPU ose shkelni rregullat.

 

Realiteti i një hostimi të pakufizuar

Ju mund të keni hasur në termin â € œUlimited Hostingâ €? në disa nga ofruesit e njohur të pritjes së faqes në internet. Pritja e pakufizuar është një fjalë kyçe që është përdorur në shumë ofrues të përbashkët të pritjes për të përshkruar aftësinë e tyre për të ofruar ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi bande.

Për fat të keq, zgjidhjet më të pakufizuara hosting janë shumë më të kufizuara se sa mendoni.

Këtu është gjëja, një € œUlimitim i Pafund ”? plani është vetëm â € œunlimitedâ ?? kur përdorni më pak se burimet e serverit të disponueshme për ju.

Në kundërshtim me besimin popullor, gjerësia e bandës dhe hapësira e depozitimit nuk janë ato që priren të kufizohen nga kompanitë. Në vend të kësaj, është CPU dhe memorja që imponohen me kufij.

Për shembull, një uebfaqe me vizitorë 5,000 në ditë mund të mos jetë në gjendje të trajtojë trafikun nëse ka një kufi të kujtesës dhe fuqisë së CPU, pavarësisht se ka bandwidth të mjaftueshëm të serverit.

Nuk është e pazakontë për kompanitë që të përfshijnë kufizimet në lidhjen e njëkohshme të bazës së të dhënave ose numrin e cikleve të CPU që një llogari mund të përdorë, në ToS e tyre.

Shtë në thelb i ngjashëm me një shuplakë gjithçka që ju mund të hani, në atë që, ofruesi i pritjes ju jep mundësinë për të hyrë në â € œnlimitedâ ?? burime por do të përdorni vetëm një sasi të arsyeshme.

 

Djalli është në detaje

Ndërsa ka kufij për â € œunlimitedâ ?? planet, është akoma mjaft e lartë. Leximi i shtypjes së mirë në Kushtet e Shërbimit të një kompanie (ToS) do t'ju japë një përcaktim më të qartë të kufijve që ata vendosin për shërbimet e pakufizuara të pritjes. Do t'ju thuhet diku në termat dhe kushtet që llogaria juaj mund të pezullohet ose përfundojë për përdorimin e tepërt të burimeve - ata thjesht zakonisht nuk do t'ju tregojnë se sa. Shtë gjithashtu mjaft e sigurt që pothuajse T ALL GJITHA hostet në internet nuk do të tolerojnë mbajtjen e skedarëve dhe / ose shërbimeve të paligjshme. Pra, nëse keni ndërmend të drejtoni një faqe në internet që lejon njerëzit të shkarkojnë skedarë piratikë, me siguri që nuk keni fat për pjesën më të madhe.

Njohja e kufijve të llogarisë tuaj ju ndihmon të kuptoni dy gjëra -

 1. Sa bujar (ose të guximshëm) hostet tuaj në listë të ngushtë janë - A duhet të shkoni me këtë, ose me një host tjetër me kufizime më të lirshme?
 2. Sa e qartë është kompania juaj pritëse - A mund t'i besoni fjalëve që vijnë nga ndërmarrja juaj e pritjes? Kompanitë e ndershme të pritjes zakonisht kanë udhëzime shumë të qarta për kufizimet e llogarisë dhe kushtet e tyre të shërbimit.

Shembull: iPage TOS

Për shembuj, këtu është ajo që shkruhet në TOS e iPag - vini re fjalitë e nënvizuara.

Përdoruesi pajtohet që Përdoruesi nuk do të përdorë sasi të tepërt të përpunimit të CPU-së në ndonjë nga serverët iPage. Violationdo shkelje e kësaj politike mund të rezultojë në veprime korrigjuese nga iPage, duke përfshirë vlerësimin e tarifave shtesë, shkyçjen ose ndërprerjen e ndonjë dhe të gjitha Shërbimeve, ose përfundimin e kësaj Marrëveshjeje, [â € ¦]

 Lexoni përmbledhjen e plotë iPage këtu

11. Miqesi Mjedisore

Duke pasur një eko-miqësore faqen e internetit të presë një shqetësim kryesor për disa webmasters.

Sipas studime shkencore, një server web mesatarisht prodhon më shumë se 630 kg CO2 (që është shumë!) dhe konsumon 1,000 KWh energji çdo vit. A host gjelbër web nga ana tjetër, teorikisht prodhon zero CO2. Nuk është me të vërtetë një ndryshim i madh midis një host të gjelbër të uebit dhe një host interneti jo-eko-miqësor.

Nëse keni kujdes për mjedisin dhe dëshironi të reduktoni gjurmën e karbonit që i atribuohet kompanisë suaj ose vetes, zgjidhni një web host që funksionon me energji të rinovueshme (ose së paku një web host që kompenson konsumin e saj të energjisë nëpërmjet certifikatave të gjelbra).

Këshillë e dobishme: Shumë kompani pritëse përdorin "strategjinë e gjelbër të marketingut" ?? disa vjet më parë por kjo duket se zbehet në ditët e sotme. Bazuar në vëzhgimin tim, Greengeeks është një nga të paktët që në mënyrë aktive po gjelbëron (kontrolloni listën e partnerëve të energjisë Green Ee GreenGeeks 'këtu).

GreenGeeks ishte nisur në 2008. Raporti i tyre i fundit i dorëzuar në EPA ishte në korrik 2016 (burim).

12. [email mbrojtur]

Nëse dëshironi të mbani llogaritë e-mail së bashku me faqen tuaj, atëherë duhet të shikoni veçoritë e postës elektronike përpara se të regjistroheni. Shumica e kompanive hosting do të vijnë me aftësinë për të pritur emailin tuaj (diçka si [email mbrojtur]) por hej, është gjithmonë më mirë të kontrollosh dhe të jesh i sigurt për të, po?

Në rast se tiparet e email-it nuk ofrohen, nuk ka punë të madhe. Ekzistojnë një numër mënyrash që mund të posedoni një llogari të postës elektronike në domenin tuaj. Suite G, për shembull, është një shërbim i ofruar nga Google që do t'ju lejojë të posedoni postën tuaj elektronike, të organizuar në serverat e tyre. Fillon nga sa të ulëta si $ 5 për përdorues në muaj.

Këshillë e dobishme: Mëso si të presësh e-mailin tënd dhe të gjesh adresën më të mirë të email-it këtu

13. Periudha e abonimit

Mos u habitni nëse zbuloni disa hostë web detyrojnë klientët e tyre të marrin kontrata të paarsyeshme. Lunarpages, për shembull, ndryshoi strukturën e tyre të çmimeve në qershor 2009 dhe joshi klientët për të marrë një kontratë hosting 5-vjeçare për të shijuar marrëveshjen $ 4.95 / mo. Lunarpages nuk ofron një marrëveshje të tillë tani rasti mund të shërbejë ende si një shembull.

A duhet të zotohesh për kontrata hosting afatgjata? Përgjigjja jonë është jo - Asnjëherë mos regjistrohuni me një web host për ndonjë periudhë prej më shumë se dy vjetësh, përveç nëse ato ofrojnë të qarta kurdo garanci para mbrapa.

Këshillë e dobishme: Kompanitë hosting zakonisht ofrojnë oferta më të mira kur përdoruesit shkojnë për periudha më të gjata abonimi. Uljet janë të mëdha; por unë rekomandoj që përdoruesit të mos parapaguajnë më shumë se 2 vjet. Teknologjia zhvillohet me shpejtësi dhe ju mund të gjeni nevojat tuaja shumë të ndryshme në një hapësirë ​​të shkurtër kohore.

14. Ruajtja e faqes

Kompjuterë përplasen, pajisjet dështojnë, këto janë faktet e jetës edhe si vdekja dhe taksat janë. Faqja juaj do të jetë gjithashtu e ndjeshme ndaj këtyre faktorëve, ose ndoshta një hacker hyri në blogun tuaj të WordPress dhe zëvendësoi file index.php. Ndoshta gjithë databaza juaj mori nuked.

Nëse web host juaj bën backups site rregullisht atëherë nuk ka asgjë për t'u shqetësuar në lidhje me kur ndodhin këto incidente. Ofruesi juaj i pritjes duhet të jetë në gjendje të rivendosë faqen tuaj të plotë në asnjë kohë (ose së paku, një copë të madhe të saj).

Në kopjet rezervë, këtu janë disa pyetje kryesore për të kërkuar web hostin tuaj:

 • A siguron rregullisht ofruesi juaj i internetit rezervime të plota?
 • A mund të bëhet rezervimi i faqes manualisht nëpërmjet panelit të kontrollit?
 • A mund të krijoni lehtësi automatike të faqes suaj me lehtësi nëpërmjet punëve cron ose programeve të tjera?
 • A mund t'i rivendosni vetë skedarët tuaj rezervë lehtësisht, kështu që nuk keni nevojë të prisni që stafi mbështetës ta bëjë atë për ju gjatë një periudhe të rimëkëmbjes së fatkeqësive?

Këshillë e dobishme: Pritës në internet me lehtësira të shkëlqyera rezervë pa kosto shtesë: A2 Hosting (për planet Swift dhe më lart), Face Web Host (për planet Extra të Fytyrës dhe më lart), TMD Hosting, Hostingerdhe SiteGround.

15. Chat Live ose Mbështetje Telefoni

Personalisht preferoj bisedë të drejtpërdrejtë mbi kompanitë e telefonit dhe web hosting me dokumentacion të plotë (kështu që mund të lexoj dhe të zgjidh vetë problemet).

Por kjo është vetëm unë. Mund të preferoni përkrahjen e postës elektronike ose telefonit.

Në fund të fundit, ne duam dikë që mund të na hedhë një mbrojtës të jetës menjëherë sapo të shtypim atë buton SOS.

 

referim

Unë u përpoqa Mbështetja e bisedave të drejtpërdrejta të ndërmarrjeve pritëse të 28 në vitin 2017 - SiteGround, InMotion Hosting, Web Host Face, WP Engine dhe Go Get Space u dalluan si fitues në këtë test.

Screenshotet e rekordeve të mia të bisedave të gjalla në WebHostFace. Kërkesat e mia për biseda u morën përgjigje brenda disa sekondave, dhe pyetjet e mia u përgjigjën në mënyrë profesionale. Përvoja e përgjithshme me stafin mbështetës të web host ishte e shkëlqyer. Lexoni rishikimin e detajit tim të WebHostFace. 
SiteGround - një sistem mbresëlënës për mbështetjen e bisedës dhe staf mbështetës shumë të dobishëm. Përvojë e shkëlqyeshme në përgjithësi. Lexoni hollësi shqyrtimin SiteGround.

16. Përgjegjësia e serverit / Shpejtësia e mbajtjes së faqes në internet

Ne nuk nënkuptojmë nëse kompania juaj pritëse ju përgjigjet shpejt ose jo! Përgjegjësia është një masë e kohës që kërkon nga momenti kur dikush godet të hyjë në emrin e domain-it derisa serveri ta pranojë atë kërkesë.

Shpesh i njohur si Byte Time To First (TTFB), shpejtësia e reagimit të serverit tuaj është më shumë sesa për vetë-kënaqje kur keni faqen e internetit më të shpejtë të ngarkimit. Shtë e dokumentuar që sa më gjatë që një përdorues të presë për të ngarkuar një faqe në internet, ka më shumë të ngjarë që ata do të largohen nga faqja para se të përfundojë edhe ngarkimi.

Shpejtësia e internetit gjithashtu ndikon në mënyrën se si Google dhe motorët e kërkimit të rangojnë në rezultatet e kërkimit.

Kjo është rrallë diçka që një kompani web hosting do t'ju tregojë. Një udhëzues i zakonshëm është shpesh çmimi. Pajisjet dhe infrastruktura më e lartë nuk janë të lira. Nëse strehuesi juaj mund të përballojë të ngarkojë ju $ 2 në muaj për pritjen, gjërat po paksa peshohen.

 

referim

Testi i fundit i shpejtësisë BlueHost - faqja e provës u kthye në bajtin e parë në 488ms. Lexoni detajet e shqyrtimit të BlueHost.

 Këshillë e dobishme: Përdorni veglën si Kontrollo Byte, Bitcatchadhe Test i Webpages për të testuar shpejtësinë e faqes për veten tuaj.

Përfundimi: Websitedo uebfaqe ka nevoja të ndryshme

Gjëja është - "më e mira" është gjithmonë një term relativ. Asnjëherë nuk ka një zgjidhje fikse për nevojat e dikujt për mbajtjen në internet.

Unë nuk do të rekomandojë një host pa web nëse po filloni një uebfaqe të madhe të tregtisë elektronike. Unë definitivisht nuk do ta rekomandoja shtrenjtë menaxhuar WordPress hosting nëse po drejtoni një blog të vogël hobi.

Uebfaqe të ndryshme kanë nevoja të ndryshme. Gjithçka që ju duhet është ofruesi i duhur i shërbimit për të prit faqen tënde të internetit.

Nuk ka të bëjë me gjetjen e hostit më të mirë në internet në botë; përkundrazi, ka të bëjë me gjetjen e hostit të faqes RIGHT për TU.

Dhe atje, ju e keni atë - udhëzuesin e blerjeve të hostit tim në internet. Shpresoj se lehtëson pak procesin tuaj të zgjedhjes së hostit. Pasi të keni gati pritjen tuaj, është koha për të krijuar dhe vendosur faqen tuaj në internet!

^ Kthehu tek lista e kontrollit të zgjedhjes së hosteve në internet