Shqyrtim ExpressVPN

Përditësuar: 08 Mars 2021 / Artikulli nga: Timothy Shim


Interneti ka qenë gjithmonë një vend i rrezikshëm dhe me kalimin e kohës po bëhet gjithnjë e më shumë. Disa prej jush mund të vënë në pikëpyetje nevojën për një shërbim VPN (Virtual Private Network), por nga bizneset që humbin të dhënat tona private ndaj kriminelëve kibernetikë dhe qeveritë që spiunojnë aktivitetet tona online, privatësia po gërryhet shpejt.

Nëse jeni ende në dyshim për domosdoshmërinë, lexoni udhëzuesin tonë të ri për VPN-të këtu për një numër arsyesh pse keni nevojë për një VPN. Në këtë shënim, do të doja të prezantoj ExpressVPN, një nga ofruesit më të lartë në botë.

Me serverat në vendet e 94 në mbarë botën, ExpressVPN ofron një nga rrjetet më të gjera të VPN që janë në dispozicion sot. Përvoja e saj në industri dhe reputacioni i fortë që ka ndërtuar gjatë kohës është i padiskutueshëm.

Rreth ExpressVPN, Kompania 

Përdorshmëria dhe specifikimet

 • Aplikacionet të disponueshme për - Windows, Linux, iOS, Android, Mac
 • Shtojcat e shfletuesit - Chrome, Firefox, Safari
 • Pajisjet - Routers, Apple TV, Play Station, xBox, Android TV Box dhe më shumë.
 • Kriptimi - OpenVPN, IPSec, IKEv2
 • Torrenting dhe P2P lejohen
 • Netflix zhbllokimin
 • Vendndodhjet e serverit VPN 160

Rishikim ExpressVPN

Pro nga ExpressVPN

 • Rrjeti i shpejtë dhe i qëndrueshëm
 • Punon mirë me P2P & torrenting
 • Mirë për Netflix
 • Politika transparente dhe e pastër
 • Sigurinë e lartë me kaloni vrasin, menaxhuar DNS, dhe të lidheni në fillimin

Mosmarrëveshjet e ExpressVPN

Çmimi mujor

 • Monthly Subscription: $12.95/mo
 • Yearly Subscription: $6.67/mo
 • 30-ditë para mbrapa garanci

vendim

Ndërsa mund të ketë disa VPN që ofrojnë norma më të ulëta se ExpressVPN, ju siguroj që është e vështirë të gjesh një me të njëjtën cilësi shërbimi. Performanca si dhe aftësitë e ExpressVPN tejkalojnë shumë të tjerë.

Çfarë na pëlqen në lidhje me Shërbimin ExpressVPN

1. Ofron Anonimitet të Vërtetë

Ishujt e Virgjër Britanikë (BVI) nuk kanë miratuar legjislacionin formal për rregullimin e mbrojtjes së të dhënave (burim).

Një nga gjërat e para që unë dua të theksoj në lidhje me këtë kompani është se ajo është e bazuar në Ishujt Virgjër Britanikë (BVI). Edhe pse teknikisht një i varur nga Mbretëria e Bashkuar, legjislacioni lokal këtu është i pavarur.

Më e rëndësishmja, nuk ka legjislacion formal në lidhje me mbrojtjen e të dhënave në BVI. Kompanitë VPN të cilët vendosin të bazojnë interesat këtu nuk janë subjekt i ligjeve për ruajtjen e të dhënave, dhe ExpressVPN deklaron qartë se ata nuk hyjnë në aktivitetet e përdoruesit, kështu që duhet të jetë i saktë.

Për të shtuar një nivel tjetër anonimiteti, a duhet të vendosni të paguani për një abonim me ta, përveç kanaleve normale si kartat e kreditit (Visa, Master, American Express, JCB, etj) dhe muret e pagesave online (PayPal, UnionPay, Alipay, Mint, OneCard, Klarna, YandexMoney, etj), ExpressVPN gjithashtu pranon disa forma të cryptocurrency si BitCoin.

Nëse kjo nuk mjafton, mund të regjistroheni gjithashtu ExpressVPN në Dark Web (Adresa e jonionit këtu dhe mësoni se si të hyni në Dark Web këtu).

2. Kriptimi i shkallës ushtarake - Të dhënat maksimale Niveli i privatësisë

Lidhjet VPN përbëhen kryesisht nga dy pjesë kryesore; protokollin e lidhjes dhe protokollin e enkriptimit. Protokolli i lidhjes përcakton se si të dhënat janë të shpërndara, ndërsa protokolli i enkriptimit është pjesa që shkërmoqet të dhënat tuaja për të siguruar që nuk mund të lexohet nëse dikush do të merrte duart mbi të.

ExpressVPN mbështet nivelin më të lartë komercial të kodimit në dispozicion sot, AES-256. Ky standard mendohet të jetë i pathyeshëm në këtë moment dhe përdoret edhe nga shumë qeveri dhe ushtarakë anembanë botës.

Megjithëse mbështet protokollet e shumta të lidhjes si IPSec dhe PPTP, unë ju rekomandoj që të lënë cilësimet e parazgjedhura në klientin për të zgjedhur automatikisht një për ju së pari, para se të provoni alternativat.

Shikoni këtë video për të mësuar se si funksionon tunelimi dhe kriptimi i ExpressVPN.

3. Përfshihen sigurime shtesë të sigurisë

VPN Kill Switch

ExpressVPN vjen me një opsion ndërprerës vrasjeje për ata që vlerësojnë vërtet sigurinë e tyre. Një ndërprerës Kill është një veçori sigurie e aktivizuar nga softueri që e shkëput pajisjen tuaj nga lidhja e saj në Internet nëse për ndonjë arsye lidhja VPN humbet ose ndërpritet ndryshe.

Menaxho DNS

Disa nga ju mund të jeni mësuar të luani me menaxhim alternative të DNS, por me ExpressVPN nuk do të shqetësoheni më për këtë gjë. ExpresVPN vjen me DNS private dhe të koduar, duke lejuar që lidhja juaj të shkojë kudo që dëshiron - pavarësisht nëse dikush po përpiqet ta bllokojë atë.

Lidhu në fillimin

Shumë nga pajisjet tona lidhen automatikisht me internetin në momentin që ndizen. Duke lejuar që klienti i ExpressVPN të fillojë kur pajisja juaj do të thotë, mbrojtja juaj do të fillojë në momentin që ajo ndizet gjithashtu.

4. I shpejtë dhe i qëndrueshëm nga vendndodhje të ndryshme

ExpressVPN - Zgjidhni Vendndodhjet
Mund të zgjidhni cilin server të lidhni përmes aplikacionit ExpressVPN. Aktualisht ka 94 vende në listë.

Me një rrjet kaq të gjerë, shumica e njerëzve do të mendonin se një shërbim VPN do të ishte i shpejtë dhe i qëndrueshëm, por më lejoni t'ju siguroj se kjo nuk është gjithmonë rasti. Fatmirësisht, ExpressVPN nuk përshtatet me profilin e shpejtë dhe të qëndrueshëm dhe në disa raste, më befasoi vërtet.

Para se të diskutoj shpejt me ju, unë do të doja të sqaroja disa gjëra lidhur me shpejtësinë në VPN. Kam vënë re disa keqkuptime ku përdoruesit përpiqen dhe përdorin një VPN dhe fajësojnë ofruesin e shërbimit kur shpejtësitë nuk i përshtaten shpresës së tyre.

Shpejtësitë e VPN varen nga shumë faktorë, përfshirë (por nuk kufizohen në) - Shpejtësia e linjës suaj të Internetit, aftësitë e pajisjes që po përdorni, cilat protokolle kriptimi zgjidhni, distanca nga serveri i zgjedhur VPN dhe ajo që po bëni serveri VPN.

Për qëllimet e testeve që kam bërë më parë, unë u zhvillova testet nga vendndodhja ime aktuale në Malajzi në një linjë me një shpejtësi reale të vlerësuar të 230 Mbps poshtë dhe 150 Mbps up.

ExpressVPN Serveri Amerikan Shpejtësi

Rezultati i testit të shpejtësisë ExpressVPN nga serveri amerikan (shih rezultatin aktual këtu). Ping = 190 ms, shkarko = 83.40 Mbps, ngarkoni = 17.74 Mbps.

Me Shtetet e Bashkuara të Amerikës në të gjithë botën nga vendndodhja ime aktuale, isha i habitur që arrita të merrja shpejtësinë e shkarkimit të 83 Mbps në ExpressVPN. Kam provuar në disa VPN dhe kjo nuk është gjithmonë rasti. Shpejtësitë e Uplink ishin paksa të dobëta në vetëm 17 Mbps por dyshoj se shumë prej nesh do të shqetësoheshin shumë për një shpejtësi të ngarkimit.

ExpressVPN Server Evropë Shpejtësia (Gjermani)

Rezultati i testit të shpejtësisë ExpressVPN nga serveri i Evropës (shih rezultatin aktual këtu) Ping = 228 ms, shkarkimi = 68.67 Mbps, ngarkimi = 7.75 Mbps.

Megjithëse zgjedhja ime normale e testimit të shpejtësisë për Europën normalisht është tharë në Londër apo në Amsterdam, sot vendosa të zgjedh Gjermaninë sepse Autobahn ishte për mendjen time për disa arsye. Sidoqoftë, unë isha përsëri befasuar këndshëm me shpejtësitë që arrita të arrija këtu.

ExpressVPN Afrika Server Shpejtësi

Rezultati i testit me shpejtësi ExpressVPN nga serveri i Afrikës (shih rezultatin aktual këtu) Ping = 261ms, shkarkimi = 74.69 Mbps, ngarkimi = 10.98 Mbps.

Afrika është zakonisht një nga segmentet më të vështira për të shërbimet VPN pasi ato janë krejt jashtë. Unë në fakt kam provuar disa shërbime VPN të cilat kishin lidhje në Afrikë por shpesh ishin ose të pakontrollueshme ose aq të ngadalta sa nuk mund të bëja asgjë nga asgjë.

Imagjinoni habinë time kur kam lidhur me serverin e Afrikës së Jugut ExpressVPN dhe kam shpejtësi që tejkalojnë atë të testit tim të shpejtësisë me serverët gjermanë!

ExpressVPN Shpejtësia e serverit Azi (Singapor)

Rezultati i testit të shpejtësisë ExpressVPN nga serveri Azi (shih rezultatin aktual këtu) Ping = 11 ms, shkarkimi = 95.05 Mbps, ngarkimi = 114.20 Mbps.

Duke qenë një nga vendet më të zhvilluara në Azi, Singapori nuk e zhgënjeu dhe ofroi jo vetëm shpejtësi të shkëlqyera por gjithashtu një normë të shpejtë ping. Cilësia e normës ping ishte ndoshta për shkak të afërsisë sime me vendndodhjen më shumë se çdo gjë.

ExpressVPN Server në Australi Shpejtësi

Rezultati i testit të shpejtësisë ExpressVPN nga serveri i Australisë (shih rezultatin aktual këtu) Ping = 105 ms, shkarkimi = 89.55 Mbps, ngarkimi = 38.76 Mbps.

Toka poshtë ishte gjithashtu e shpejtë, me shpejtësi të lartë afër 90 Mbps. Normat e ping ishin rreth si pritej në lidhje me vende të tjera kam testuar.

ExpressVPN Con - Një gjë që nuk na pëlqen

1. Çmimi: Jo Pikërisht Më i Lirë përreth

Çmimi ExpressVPN

Periudha minimale e abonimit për ExpressVPN fillon nga një muaj, por unë me të vërtetë nuk mendoj se dikush do të blejë në atë plan pasi që është më i shtrenjtë. Pothuajse të gjithë ofruesit e VPN inkurajojnë përdoruesit të blejnë për periudha më të gjata për çmime më të ulëta.

Një plan një mujor kushton $ 12.95, por çmimi bie nëse ju regjistroheni për muajin 6 ose 12. Në fakt, nënshkruani për muajin 12 dhe ju merrni tre muaj falas - në thelb përgjysmoni tarifën mujore. Ndërsa nuk është norma më e lirë, sigurisht që është një konkurrues.

Krahasoni çmimet ExpressVPN me VPN-të e tjera

Shërbime VPN *1-mo12-mo24-mo
ExpressVPN$ 12.95 / mo$ 6.67 / mo$ 6.67 / mo
Surfshark$ 12.95 / mo$ 6.49 / mo$ 2.49 / mo
FastestVPN$ 10.00 / mo$ 2.49 / mo$ 2.49 / mo
NordVPN$ 11.95 / mo$ 4.92 / mo$ 3.71 / mo
PureVPN$ 10.95 / mo$ 10.95 / mo$ 3.33 / mo
TorGuard$ 9.99 / mo$ 4.99 / mo$ 4.99 / mo
VyprVPN$ 12.95 / mo$ 3.75 / mo$ 3.75 / mo
IPVanish$ 4.99 / mo$ 3.33 / mo$ 3.33 / mo

Përdorimi i ExpressVPN në Situatën e Botës Reale

Lojë me ExpressVPN

Nëse jeni lojtar dhe po mendoni të përdorni ExpressVPN për të luajtur në vende të ndryshme të serverit, nuk do ta rekomandoja këtë. Ka një vonesë të keqe në lidhjet VPN që ka të ngjarë të heqin lojën tuaj nëse nuk po lidheni me një server VPN afër vendndodhjes tuaj. Kjo do të ishte pak a shumë e pakuptimtë gjithsesi, prandaj bëni shënim.

* Shënime për testet

Të gjitha këto teste u kryen në protokollet e parazgjedhur dhe cilësimet në klientin ExpressVPN Windows. Unë u përpoq për të kandiduar ExpressVPN jashtë router time, por që unë kam një router në shtëpi buxhetore, shpejtësitë ishin të tmerrshme. Unë nuk sugjeroj drejtimin e një shërbimi VPN në një router në shtëpi nëse nuk keni një model të lartë të tillë si Netgear Nighthawk X10 i cili është shumë i shtrenjtë.

Pajisja ime e testimit ishte një laptop i ri që drejton një Intel 8th Gen chip. Unë dyshoj se ky ishte ngushtësi e mia në disa raste dhe mund të merrni shpejtësi më të larta në qoftë se ju drejtuar shërbimin VPN off një PC desktop të ri me më shumë fuqi përpunimi.

Transmetimi dhe P2P

Me shpejtësi në të gjithë serverat që kam testuar aq të larta, nuk duhet të ketë teknikisht asnjë problem me transmetimin e filmave 4K edhe për një lidhje ExpressVPN. Unë kuptoj disa shërbime streaming janë geolocation-kufizuar dhe po, ExpressVPN ndihmon me atë si.

Streaming në BBC iPlayer nëpërmjet ExpressVPN.
Streaming në BBC iPlayer nëpërmjet ExpressVPN.

Lidhur me Mbretërinë e Bashkuar, unë testuar iPlayer BBC (unë edhe regjistruar për një llogari të lirë me një kod postar në Mbretërinë e Bashkuar në vend) dhe kjo funksionon mirë.

Torrenting ose P2P është shumë i dashur në zemrën time dhe jam i lumtur të raportoj se ExpressVPN punon shumë mirë me aktivitetet e P2P. Në fakt, ndryshe nga disa shërbime që kufizojnë aktivitetet P2P në disa servera, ExpressVPN nuk.

Të gjithë ju duhet të bëni është të rrinë në lidhje të zgjuar vendndodhjen dhe të drejtuar programin tuaj P2P dhe ajo do të punojë. Fjala e këshillave - kjo do të marrë disa kohë për portet të hartë drejtë dhe pastaj torrents tuaj për të filluar shkarkimin. Mos u shqetësoni dhe vetëm jepni pak kohë - do të punojë!

Shpejtësitë ishin të qetë dhe në fakt, unë mendoj se trafiku P2P ishte në gjendje të fitonte shpejtësi më të mirë se zakonisht për lidhjen. E çuditshme, por e vërtetë.

Vendim: A është ExpressVPN një zgjedhje e mirë?

Ndërsa mund të ketë disa VPN që ofrojnë norma më të ulëta se ExpressVPN, ju siguroj që është e vështirë të gjesh një me të njëjtën cilësi shërbimi. Performanca si dhe aftësitë e ExpressVPN tejkalojnë shumë të tjerë.

Unë mendoj se ka shumë pak për t'u ankuar për shërbimin. Ajo ka një numër të madh të serverëve në një përhapje të mirë gjeografike, shpejtësi lidhje të shpejtë dhe një reputacion të shkëlqyer në këtë fushë. Ajo shkëlqen në pikërisht atë që është krijuar për - Privatësia dhe Siguria.

Rishikim i shpejtë i rishikimit tonë

Pro nga ExpressVPN

 • Rrjeti i shpejtë dhe i qëndrueshëm
 • Punon mirë me P2P & torrenting
 • Politika transparente dhe e pastër
 • Sigurinë e lartë me kaloni vrasin, menaxhuar DNS, dhe të lidheni në fillimin

Mosmarrëveshjet e ExpressVPN

 • Kontratat e shtrenjta mujore

Alternativat ExpressVPN

Alternativa popullore për ExpressVPN: Surfshark, NordVPN.

Për të parë më shumë zgjedhje në shërbimet VPN, shikoni tonë listën e shërbimeve më të mira VPN 10.

Fitimi i zbulimit - Ne përdorim linqe bashkëpunimi në këtë artikull. WHSR marrin tarifa referimi nga kompanitë e përmendura në këtë artikull. Mendimet tona bazohen në përvojën reale dhe të dhënat aktuale të provës.

Rreth Timoteut Shim

Timothy Shim është shkrimtar, redaktor dhe geek teknologjik. Duke filluar karrierën e tij në fushën e Teknologjisë së Informacionit, ai shpejt e gjeti rrugën e tij në shtyp dhe prej atëherë ka punuar me tituj medial ndërkombëtar, rajonal dhe të brendshëm, përfshirë ComputerWorld, PC.com, Business Today dhe The Asian Banker. Ekspertiza e tij shtrihet në fushën e teknologjisë si nga pikëpamja e konsumatorit, ashtu edhe nga ndërmarrjet.