A është nikoqira e vërtetë e re në cloud si Oqeani Dixhital më i lirë? Një zhytje e thellë në çmimet e reve

Përditësuar: 25 Gusht 2020 / Artikulli nga: Jerry Low

Cloud Computing vetëm me të vërtetë ka qenë më komercialisht gjatë dhjetë viteve të fundit. Teknikisht, koncepti ka ekzistuar për shumë më gjatë. Termi 'Cloud' është kryesisht duke iu referuar një ekosistemi që përfshin një numër burimesh, të grumbulluara në një grup të madh. 

Kjo rezulton në një ekosistem që është në gjendje të ofrojë burime llogaritëse që tejkalojnë aftësitë e serverave individualë, pavarësisht se sa të fuqishëm mund të jenë. Për shkak të kësaj, faqet e internetit të ndërtuara në Cloud Hosting janë zakonisht shumë të shkathët.

Lloji i infrastrukturës përfiton gjithashtu nga parimet në llogaritjen e shpërndarë, duke e lejuar atë të miratojë disa karakteristika si rritje të rezistencës dhe efektivitetit të kostos. Megjithatë, edhe brenda Cloud ka lloje të ndryshme të ofruesve të shërbimeve. 

Kërcim i shpejtë: Navigoni në pjesën e çmimeve të cloud

Cloud vs Menaxhuar-Cloud Platformë vs VPS Hosting

Cloud True vs VPS vs cloud menaxhuar

Cloud është i ngjashëm me disa forma të tjera të teknologjisë si psh Serverë privatë virtualë (VPS) dhe në të njëjtën kohë mund të dorëzohen në formën e Shërbimeve Cloud të Menaxhuar (i njohur gjithashtu si PaaS / IaaS në disa raste). Sidoqoftë, ka dallime të dallueshme midis secilës. 

Njohja me këtë mund të bëjë ndryshimin në platformën që vendosni të vendosni. Le të hedhim një vështrim më të afërt në secilën prej këtyre për të parë se ku ndryshojnë;

Re është e pakufizuar

Ofruesit e Vërtetë në cloud janë (zakonisht) lojtarë të IaaS të cilët ofrojnë burime të gjera pasi që bashkojnë një numër të madh burimesh informatikë së bashku. Oqeani Dixhital është një shembull i një shërbimi Cloud dhe lejon përdoruesit të lehtë të shkallëzojnë deri në një sasi të lartë burimesh.

Për shkak të kësaj elasticiteti (ose shkallëzueshmërisë), çmimi i pritjes në Cloud mund të ndryshojë mjaft. Ato shkojnë nga aq pak sa disa dollarë në muaj për shërbime të zgjedhura gjatë gjithë kohës për aq sa të duhen.

VPS është i kufizuar në vetëm serverë

Nga ana tjetër VPS ofron të njëjtin mjedis të izoluar dhe burime të dedikuara që gjenden në Re. Dallimi është se teknologjia VPS nuk është gjithmonë e bazuar në cloud dhe mund t'u referohet disave edhe në servera individualë - duke kufizuar kështu shkallëzimin e saj. 

Mimet për VPS janë përgjithësisht më të larta sesa hostet e zakonshëm të përbashkët, por shpesh më pak sesa serverët e dedikuar. Ata ende ndryshojnë mjaft në varësi të konfigurimit të serverit dhe mund të shtrihen nga një disa dollarë në mijëra.

Reaguar nga Cloud ofron Cloud të palëve të treta

Ofruesit e menaxhuar-Cloud nuk e drejtojnë vetë infrastrukturën Cloud. Ata ofrojnë panele menaxhimi dhe një zgjedhje të ofruesve të Cloud për përdoruesit. Një shembull i kësaj do të ishte Cloudways, megjithëse cilat përdorues mund të zgjedhin nga Google Cloud, Linode dhe disa të tjerë.

Ofruesit e menaxhuar-Cloud grupojnë gjithashtu burimet e ndryshme të ofruara nga Ofruesit e pritjes së cloud në 'pako' standarde, kjo e bën jetën më të lehtë për ju. Sidoqoftë, ata bëjnë pak më shumë për çmimet.

Kostoja e strehimit VPS

Bazuar në studimet në të cilat kemi kryer çmimet e pritjes në internet, VPS planet mesatarisht fillojnë nga spektri më i ulët me një mesatare prej 17.01 $ në regjistrim. Pricesmimet e intervalit mesatar rriten në rreth 26.96 dollarë e tutje.

Sidoqoftë, kjo nuk duhet të merret me vlerën e vlerës pasi mund të ketë mospërputhje të jashtëzakonshme në sasinë e burimeve që mund të ofrojë një ofrues gjatë tjetrit. Si një shembull i kësaj, planet e SkySilk VPS fillojnë nga pak sa $ 2 / muaj. Në anën e kundërt të spektrit, disa plane të VPS mund të tejkalojnë 2,000 dollarë.

Më shumë shembuj të kësaj mospërputhje të çmimeve mund të shihen në shembujt e mëposhtëm.

Shembulli # 1: Pritësit

Faqja e internetit: https://www.hostens.com/

Bujtinat ofron plane VPS të pakontrolluara që fillojnë nga pak sa 1.80 dollarë në muaj. Edhe në fundin e sipërm të shkallës, çmimi i tyre në regjistrim nuk i kalon $ 10 / muaj.

Shembulli # 2: BlueHost

webiste: https://www.bluehost.com/

BlueHost rrit në shkallën e çmimeve VPS disi më shumë dhe ato Planet e VPS fillojnë nga 18.99 $ / muaj. Kjo varet më shumë në standardet kryesore të çmimeve për hostimin e VPS, megjithëse në fundin e poshtëm të shkallës ende.

Shembulli # 3: Pritja e lëvizjes

Faqja e internetit: https://www.inmotionhosting.com/

InMotion Hosting's VPS hosting planet filloni afër asaj që konsiderohet niveli i mesëm i planeve VPS. Sidoqoftë, ato zgjerojnë burimet pak dhe ofrojnë plane relativisht të fuqishme të VPS-ve.

Kostoja e Rezervimit të Re-Menaxhuar-Re

Managed-Cloud Hosting është ofruesi i shërbimit që qëndron midis përdoruesve fundorë dhe ofruesve të vërtetë të Cloud. Kjo ka një numër implikimesh për përdoruesit. Për shembull, për shkak se ekziston një shtresë shtesë, ofruesi i zgjidhjes shpesh ofron një tabelë më të thjeshtuar dhe mbështetës për ushqimin me lugë. 

Kjo vjen me një kosto dhe Cloud i Menaxhuar është zakonisht më i shtrenjtë se ofruesit e Vërtetë në cloud. Disa shembuj që tregojnë këtë përfshijnë;

Shembull # 1: Rrugë në qiell

Faqja e internetit: https://www.cloudways.com/

Cloudways punon me disa ofrues të infrastrukturës cloud, duke u dhënë përdoruesve të tyre një gamë më të madhe zgjedhjesh. Për më tepër, ata kanë ndërfaqen e tyre e cila ndihmon thjesht në administrimin e burimeve të Cloud për përdoruesit e tyre. Kjo natyrisht rezulton me çmime shumë më të larta

Për ta ilustruar këtë, merrni parasysh koston e Linode me dhe pa Cloudways;

karakteristikaLinode (në Cloudways)Linode (Direkt)
CPU11
kujtim1 GB1 GB
Ruajtje25 GB25 GB
Bandwidth1 TB1 TB
Çmimi$ 12 / mo$ 5 / mo

Përdorimi i Cloudways më shumë se dyfishon koston aktuale të Cloud.

Shembull # 2: SiteGround

websit: https://www.siteground.com/

SiteGround tregjet një varg planesh që i quan Cloud VPS. Ajo punon me Google Cloud dhe ofron plane të paketuara VPS bazuar në atë. Siç mund ta shihni, me një çmim fillestar prej $ 80 / muaj, kostoja është dukshëm më e lartë se ajo që fillojnë më shumë planet VPS.

Shembulli # 3: Kinsta

Faqja e internetit: https://kinsta.com/

Kinsta ofron vetëm hostim të menaxhuar të WordPress që bazohet në teknologjitë Cloud. Ata punojnë ekskluzivisht me Google Cloud. Për shkak të modelit të tyre shumë të përqendruar të biznesit, Cloud është aq i thjeshtuar sa që pothuajse tërësisht fshihet nga përdoruesit e tyre.

Përdorimi i Cloud në SaaS të Kinsta i lejon ata të ofrojnë plane shumë të fuqishme të mbajtjes së WordPress që kushtojnë diku nga 30 $ / muaj në 1,500 $ / muaj. Ata kanë mundësinë për plane edhe më të fuqishme sipas kërkesës.


Si është çmuar zakonisht llogaritja në cloud?

Ku më së shumti web hosting vjen si pako që përfshijnë gjithçka që ju nevojitet për të drejtuar një faqe në internet, Cloud hosting është më i pjesshëm. Arsyeja për këtë është sepse përdoruesit mund të dëshirojnë të konfigurojnë Cloud-in e tyre për qëllime të ndryshme.

Për shembull, nëse do të drejtonit një sit që është i rëndë në shpërndarjen e skedarëve mediatikë, mund t'ju duhet diçka me më shumë hapësirë ​​ruajtjeje dhe gjerësi bande, në vend se të llogaritni burime. Pritja e vërtetë e Cloud kërkon që ju të zgjidhni llojet dhe sasinë e secilit burim veç e veç. 

Jo vetëm që secili lloj i burimeve çmon ndryshe, por duhet të merrni parasysh shumat që do t'ju duhen për secilin lloj. Disa nga këto përfshijnë llogaritjen, ruajtjen e objekteve, ruajtjen e bllokut, kujtesën dhe gjerësinë e brezit. 

Kjo ngushtohet edhe më tej në disa raste. Google për shembull, tarifon tarifa të ndryshme për tubat e gjerësisë së bandës që shkojnë drejt dhe nga lokacione të ndryshme. Për ta ilustruar më mirë këtë, le të shqyrtojmë katër ofruesit e njohur të Cloud;

Oqeani Digital

Faqja e internetit: https://www.digitalocean.com/

Digital Ocean është një kompani pritëse Cloud me seli në SHBA. Ishte një përkrahës i hershëm i teknologjisë Cloud dhe sot është një nga kompanitë më të mëdha pritëse në botë. Kompania ofron Servers Virtual bazuar në KVM.

Përdoruesit e përparuar mund të zgjedhin të zgjedhin burimet individuale të Cloud vetë, duke filluar nga pikat në Kubernetes dhe Spaces. Sidoqoftë, bazuar në një qëllim për të thjeshtuar Cloud-in për masat, ai gjithashtu ofron një gamë të gjerë paketash për t’u miratuar lehtë. 

.Mimet e Oqeanit Digjital

karakteristikaFund i ulëtNiveli i mesëmHigh-End
CPU1632
kujtim1 GB16 GB192 GB
Ruajtje25 GB320 GB3.75 TB
Bandwidth1 TB6 TB12 TB
Çmimi$ 5 / mo$ 80 / mo$ 960 / mo

Google Cloud

Faqja e internetit: https://cloud.google.com/

Kur bëhet fjalë për emrat e markave Google nuk ka nevojë për prezantim. Shtë një nga qentë e mëdhenj në luftën globale për sundimin teknologjik dhe është infiltruar pothuajse në çdo vend të botës. Sidoqoftë, zgjidhjet e Google Cloud nuk janë domosdoshmërisht për të gjithë.

Për dallim nga të tjerët në këtë listë, Google Cloud është jashtëzakonisht specifik në kuptimin që ata nuk ofrojnë zgjidhje të para-paketuara. Ju duhet të dini jo vetëm saktësisht se çfarë ju nevojitet, por edhe sa prej saj dhe nga ku. Mund të jetë një detyrë frikësuese.

Icingmimi i Cloud Google

karakteristikaFund i ulëtNiveli i mesëmHigh-End
CPU1896
kujtim3.75 GB30 GB360 GB
Ruajtje20 GB500 GB1 TB
Bandwidth250 GB500 GB1 TB
Çmimi$ 48.92 / mo$ 321.68 / mo$ 2,591.27 / mo

Kamatera

Faqja e internetit: https://www.kamatera.com/

Kamatera ofron zgjidhje të fuqishme informatike Cloud për klientët e saj në mënyra shumë fleksibël. Përdoruesit janë të lirë të konfigurojnë sasitë e sakta të burimeve që dëshirojnë në një mënyrë të ngjashme me Google Cloud.

Ato nuk ofrojnë zgjidhje të para-paketuara si disa ofrues të tjerë, por përqendrohen në thelbin e vërtetë të Cloud - shkathtësia. Kjo rezulton në ato që janë një mundësi e dëshirueshme për një larmi vendosjesh me kosto efektive.

Atermimet Kamatera

karakteristikaFund i ulëtNiveli i mesëmHigh-End
CPU128104
kujtim1 GB32 GB524 GB
Ruajtje20 GB500 GB4 TB
Bandwidth1 GB1 GB1 GB
Çmimi$ 9 / mo$ 548 / mo$ 4,240 / mo

Linode

Faqja e internetit: https://www.linode.com/

Linode tregon vetë si ofrimin e përvojës më të mirë të përdoruesit dhe pretendon se është një nga pionierët në shërbimet Cloud. Duke filluar nga viti 2003 kompania sot ka deklaruar se është "ofruesi më i madh i pavarur i cloud i hapur në botë".

Në krahasim me Vultr dhe Digital Ocean, Linode ofron një dimension shtesë për klientët e mundshëm. Ata mund të zgjedhin një gamë produkti të ndërtuar me vendosje specifike në mendje, të tilla si faqet e internetit, lojrat, aplikacionet celulare dhe më shumë.

Odemimi i linodeve

karakteristikaFund i ulëtNiveli i mesëmHigh-End
CPU23264
kujtim4 GB64 GB512 GB
Ruajtje80 GB1280 GB7.2 TB
Bandwidth4 TB8 TB12 TB
Çmimi$ 30 / mo$ 480 / mo$ 3,840 / mo

Vultr

Faqja e internetit: https://www.vultr.com/

Vultr është një shtesë paksa më e re në grupin e ofruesve të Cloud por është rritur ndjeshëm. Sot u ofron përdoruesve një bazë të fortë të 17 qendrave të të dhënave në të gjithë botën për të vendosur. Ashtu si Oqeani Dixhital, ai gjithashtu ofron një përzierje të burimeve të para-paketuara, si dhe lejon përdoruesit të rregullojnë vetë.

Për ata që duan fuqinë e Cloud pa shumë telashe, Vultr integron një numër karakteristikash miqësore për përdoruesit siç është zgjidhja e aplikacionit të saj për klikim-vendosje. Përkundër kësaj, ju ende mbani të gjithë fleksibilitetin e Cloud në shumë mënyra, nga zgjedhja e Sistemit Operativ deri te kontrolli i plotë mbi burimet tuaja.

Ultmimet Vultr

karakteristikaFund i ulëtNiveli i mesëmHigh-End
CPU1424
kujtim512 MB4 GB96 GB
Ruajtje10 GB80 GB1.6 TB
Bandwidth0.5 TB3 TB15 TB
Çmimi$ 2.5 / mo$ 20 / mo$ 640 / mo

Pyetja e madhe: A është strehimi në cloud më i lirë?

Siç mund ta tregoni me siguri deri tani, çmimet e Cloud Hosting mund të ndryshojnë shumë.

Shumë varet nga nevojat tuaja të sakta, ofruesi i shërbimit të zgjedhur dhe mënyra sesi konfiguroni planin tuaj të shërbimit. Megjithatë, në përgjithësi, ne mund të shohim qartë se Cloud është padyshim më i kushtueshëm sesa planet VPS në përgjithësi.

Sidoqoftë, ajo ofron vlerë shumë më të madhe për para duke pasur parasysh potencialin tërheqës të burimeve të pakufizuara dhe shkallëzim të lehtë. 

Kur krahasohet me menaxhimin-Cloud, Cloud është më i lirë pasi ka pak ndihmë shtesë që jepet nga ofruesit e menaxhuar-Cloud. Normalisht, kjo komoditet për të ndihmuar në administrimin e mjediseve në cloud vjen me një premium.

Përtej kostos - Sfidat në adoptimin e reve

Tranzicioni drejt cloud (burim).

Përkundër faktit se gjatë 60% e organizatave në SHBA dhe Kanada janë angazhuar të lëvizin mbi Re, shumë prej tyre presin të përballen me sfida të rëndësishme. Me koston e konsiderueshme të Menaxhuar-Cloud, Cloud i vërtetë është zakonisht zgjidhja më me kosto efektive për bizneset.

Sidoqoftë, migrimi në Re kërkon nivele jashtëzakonisht të larta të ekspertizës teknike. Organizatat që nuk e kanë këtë ekspertizë të brendshme janë përballur me opsionin e papëlqyeshëm të kthehen tek një shitës - duke mohuar kështu kursimet e mundshme të kostos.

Sfidat teknike mund të përfshijnë

  • Siguria dhe Menaxhimi
  • Qeverisja, Kontrolli dhe Pajtueshmëria
  • Ndërveprimi (veçanërisht migrimi i sistemeve të trashëgimisë)
  • Performanca dhe cilësia e shërbimit

Masa gjithashtu kërkon që organizatat të kenë një mendim përpara në mënyrë që të realizojnë plotësisht përfitimet e teknologjive Cloud. Kjo domosdoshmëri nuk është domosdoshmërisht vetëm në nivelin C-Suite, por organizatë e gjerë.

Mendimet përfundimtare: Cilin duhet të zgjidhni?

Përkundër të gjitha informacioneve që kam mbledhur këtu kjo është ndoshta e vetmja që nuk mund të përgjigjem me saktësi për ju. Për të vlerësuar ndeshjen ideale, duhet të dini saktësisht se çfarë ju duhet të vendosni në Re.

Për shembull, duke marrë parasysh vetëm vendosjen e një faqe në internet - ka shumë lloje të ndryshme të faqeve të internetit. Shumë elementë ndikojnë në burimet që ju nevojiten, kështu që ju duhet të përputhen me ato me planet specifike të Re.

Në koncept është më pak çështje. Nëse thjesht nuk keni mjetet teknike për t'u vendosur në Cloud pa ndihmë, atëherë ndoshta mund të merrni parasysh një zgjidhje të Menaxhuar-Cloud. Në fund të ditës, çështja zbritet gjithashtu në dollarë dhe cent.

Rreth Jerry Low

Themeluesi i WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - një shqyrtim hosting i besuar dhe i përdorur nga përdoruesit e 100,000. Më shumë se 15 vjet përvojë në web hosting, marketing affiliate, dhe SEO. Kontribues në ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com, dhe më shumë.