10 autoritetet kryesore të çertifikimit: Faqet më të mira për të blerë çertifikatën SSL

Përditësuar: 16 Mars, 2021 / Artikulli nga: Jerry Low

Para se të blini një SSL

Video Hyrje

Me shfletuesin Google Chrome tani etiketimi i të gjitha faqeve të internetit duke përdorur kriptimin HTTP si "jo të sigurt", instalimi i SSL dhe implementimi i HTTPS në faqen tuaj të internetit nuk është më një mundësi.

Faqet pa SSL tentojnë të përplasen në shkallët e renditjes së kërkimit, kështu që nëse nuk e keni bërë tashmë - është koha e kaluar.

Nëse nuk e keni bërë kalimin në HTTPS dhe dëshironi të mësoni më shumë, ky artikull është për ju. Kjo gjithashtu do të ndihmojë përdoruesit për herë të parë të SSL të marrin një përmbledhje me një krahasim të 10 Autoriteteve të Certifikuara të njohura.

Krahasoni çmimet SSL

Ofruesi SSLDomain Single (DV)Organizata e Vleresuar (OV)Wildcard SSLPorosit Tani
SSL.com36.75 dollarë në vit *$ 239.50 / vit$ 224.25 / vitKliko këtu
Namecheap$ 20.88 / vit$ 158.88 / vit$ 126.88 / vitKliko këtu
Dyqani TheSSL$ 23.96 / vit$ 247.80 / vit$ 68.29 / vitKliko këtu
GoDaddy$ 89.99 / vit$ 169.99 / vit$ 399.99 / vitKliko këtu
GlobalSign$ 249.00 / vit$ 349.00 / vit$ 949.00 / vitKliko këtu
DigiCert$ 218.00 / vit$ 595.00 / vit$ 1,499.17 / vitKliko këtu
Thawte$ 149.00 / vit$ 344.00 / vit$ 375.06 / vitKliko këtu
GeoTrust$ 379.44 / vit$ 745.00 / vit$ 115.90 / vitKliko këtu
besoj$ 199.00 / vit$ 699.00 / vit$ 699.00 / vitKliko këtu
Zgjidhjet e Rrjetit$ 59.99 / vit$ 124.50 / vit$ 579.00 / vitKliko këtu

Rekomandim i Shpejtë

Nëse jeni duke filluar një blog të thjeshtë ose një faqe hobi, mjafton një Le të Encrypt SSL falas. Për konfigurim të lehtë, shkoni me një ofruesi i pritjes që mbështet SSL falas Ose përdorim Zero SSL.

Për bizneset e vogla, SSL.com NameCheap ofron vlerën më të mirë të parave.


Ka shumë autoritete të Certifikatës (CA) që ju mund të kërkoni për të siguruar një certifikatë SSL në faqen tuaj të internetit. 10 ofruesit që kemi renditur më poshtë janë vendet që ne rekomandojmë për shkak të historikut të tyre të biznesit dhe çmimeve.

1. SSL.com

SSLQP - Ofrues i lirë i certifikatave SSL, TLD dhe dixhitale
Faqe Hyrëse e SSbollit - Uebfaqja ofron një magjistar të lehtë për t’u përdorur për të ndihmuar përdoruesit të zgjedhin SSL / TLS të duhur (provojeni këtu).

SSLVP është një autoritet më i vlerësuar i certifikatësshih vlerësimin BBB A + këtu) që u themelua përsëri në 2002. Ata ofrojnë një gamë të gjerë të certifikatave dixhitale të tilla si certifikatat e serverit SSL / TLS, nënshkrimin e kodit të nënshkrimit të dokumentit dhe certifikatat e postës elektronike S / MIME.

Duke qenë një autoritet kryesor në industri, SSLQP ofron një numër karakteristikash për përdoruesit e saj, të tilla si kriptimi 256-bit SHA2 https AES, vula falas e faqes, mbështetje 24/7 dhe ribotime falas të çertifikatave të pakufizuara gjatë jetës së certifikatës .

Përfitimet me SSL

 • Vlerësimi i automatizuar për SSL bazë
 • Mbroni si domain.com ashtu edhe www.domain.com
 • Licencë dhe ribotim i pakufizuar i serverit
 • Deri në 2 milion dollarë garanci për partinë
 • Brenda 5 minutave lëshimi i certifikatës
 • Deri në 90 ditë të kohës së mbartjes
 • Telefoni, biseda dhe mbështetja me email në dispozicion
 • Garancia e parave mbrapa 30 ditë

Llojet e Çertifikatës dhe Çmimi:

 • Bazë - 36.75 dollarë / vit
 • Siguri e lartë (OV) - 48.40 dollarë në vit
 • Premium (deri në 3 nëndomene) - 74.25 dollarë në vit
 • Domene të shumëfishta - 141.60 dollarë / vit
 • Certifikata e kartës së egër - 224.25 dollarë / vit
 • Ndërmarrja EV - 239.50 $ / vit
 • Ndërmarrja EV (UCC / SAN) - 319.20 dollarë në vit

2. Namecheap

Namecheap SSL - Cheap basic SSL for individual bloggers and webmasters
SSL Namecheap

NameCheap ofron gamën e plotë të certifikatave SSL kështu që ju do të gjeni diçka atje pa marrë parasysh kërkesat ose buxhetin tuaj. Certifikatat standarde të vlerësimit të domenit (PositiveSSL) fillojnë nga $ 5.88 në vit, por ka edhe certifikata premium që shkojnë deri në 120.88 $ në vit.

Zgjidhje SSL të emrave të lira

 • Zëvendësim falas i SSL-së pa asnjë pagesë
 • Gama e plotë e llojeve të certifikatave SSL
 • Algoritmi Advance SHA
 • Siguri e fortë me enkriptim 256-bit
 • Ribotime falas, të pakufizuara
 • Nuk kërkohet asnjë dokument për certifikatat DV
 • Mbështetje e specializuar për klientët për produktet SSL
 • 30 ditë garanci para mbrapa

Llojet e Çertifikatës dhe Çmimi:

 • PositiveSSL (DV) - 7.88 $ / vit
 • SSL thelbësore (DV) - 20.88 dollarë në vit
 • InstantSSL (OV) - 24.88 dollarë në vit
 • Multi-domain PositiveSSL (DV) - 20.88 $ / vit
 • InstantSSL Pro (OV) - 38.88 $ / vit
 • Wildcard PositiveSSL (DV) - 63.88 $ / vit
 • EssentialSSL Wildcard (DV) - 78.88 $ / vit
 • EV SSL (EV) - 56.88 $ / vit
 • PremiumSSL (OV) - 52.88 dollarë në vit
 • Wildcard PremiumSSL (OV) - 158.88 $ / vit

3. TheSSLStore.com

TheSSLStore.com - Krahasoni kostot SSL / TLD
Përdoruesit mund të krahasojnë dhe blejnë produkte të ndryshëm SSL (dhe siguri të tjera) në TheSSLStore.

Dyqani SSL u themelua në 2009. Kompania bëri partneritet me disa nga Autoritetet më të mëdha të Certifikimit (CA) dhe ofron një gamë të gjerë të zgjidhjeve të sigurisë në faqen e internetit. CA-të në listën e partnerëve të Dyqanit SSL përfshijnë: Symantec, RapidSSL, Thawte, Sectigo (Comodo), si dhe GeoTrust.

Certifikatat standarde të vlerësimit të domenit (SSL pozitive) fillojnë nga 14.95 dollarë në vit (RapidSSL), por ka edhe certifikata të vlerësimit të organizatës dhe vlerësimit të tejkaluar që shkojnë deri në 2,600 dollarë në vit.

Përfitimet me TheSSLStore.com

 • Partnerët e Platinumit me AK-të kryesore në botë (shikoni të gjitha markat këtu)
 • Mësoni, krahasoni dhe blini nga CA të ndryshme në të njëjtin vend
 • Garancia më e mirë e çmimit - Dyqani SSL ka marrëveshjen më të lirë SSL në treg
 • Mbështetje teknike e specializuar (me menaxher të dedikuar llogarie) për produktet SSL
 • Garancia e parave mbrapa 30 ditë
 • Shërbimi i ekspertit të instalimit SSL me 59.99 dollarë

Llojet e Çertifikatës dhe Çmimi:

 • Vlerësimi bazë i domenit (DV) - fillon nga 14.95 dollarë në vit
 • Vlerësimi i Organizatës (OV) - fillon nga 30.40 $ në vit
 • Vlerësimi i Zgjeruar (EV) SSL - fillon nga 75.24 dollarë në vit
 • Multi-Domain - fillon nga 74.40 $ / vit
 • WildCard - fillon nga 65.65 dollarë në vit
 • Wildcard me shumë domene - fillon nga 200 $ / vit
 • Nënshkrimi i Kodit - fillon nga 82.67 $ / vit
 • Nënshkrimi i postës elektronike dhe dokumentit - 12.95 dollarë / vjeç

4. GoDaddy SSL

Certifikatë SSL GoDaddy - blini Wildcard / SAN SSL me kosto të arsyeshme
GoDaddy SSL

Ndërsa GoDaddy është më i njohur për të qenë një regjistrues domain me zbritje agresive për klientët e tij për herë të parë, ata gjithashtu ofrojnë shërbime të certifikimit SSL. Certifikatat e tyre SSL shpesh lëshohen në internet brenda pak minutash dhe vijnë me një kriptim 256-bit.

Karakteristikat SSL me GoDaddy

 • Lock në shiritin e adresës
 • Mbron serverat e pakufizuar
 • Shfaq një vulë sigurie
 • Ribotime të pakufizuara falas
 • 24/7 mbështetje të sigurisë
 • Kriptimi më i fortë SHA2 & 2048-bit
 • Deri në 1 milion dollarë mbrojtje nga përgjegjësia

Llojet e Çertifikatës dhe Çmimi:

 • Vlerësimi bazë i domenit - fillon nga 63.99 dollarë në vit
 • Vlerësimi i Zgjeruar (EV) SSL - fillon nga 159.99 dollarë në vit
 • Wildcard SSL - fillon nga 295.99 dollarë në vit
 • SSL e menaxhuar - fillon nga 149.99 dollarë në vit

5. GlobalSign

GlobalSign
GlobalSign SSL

E themeluar në 1996 dhe me qendër në Portsmouth, New Hampshire, SHBA, GlobalSign është një nga Autoritetet më të njohura të Certifikimit SSL në treg.

GlobalSign u vendos si një kompani e mirë-reputacion e shërbimit të identitetit duke ofruar zgjidhje të bazuara në cloud për biznesin që dëshiron që faqja e tyre e internetit të ketë lidhje të sigurta, të kryejë transaksione të sigurta të tregtisë elektronike dhe shpërndarje të përsosur të përmbajtjes te përdoruesit dhe klientët e saj.

Rreth Zgjidhjeve GlobalSign SSL / TLD:

 • E njëjta certifikatë për t'u përdorur për www.domain.com dhe domain.com
 • Përdorimi i kriptimit të çelësave SHA-256 dhe 2048 bit RSA
 • Mbi 2.5 milion certifikata të lëshuara në të gjithë botën
 • WebTrust AK i akredituar që nga viti 2001
 • Mjete falas të instalimit dhe menaxhimit të SSL
 • Garanci deri në 1.5 milion dollarë
 • Në dispozicion mbështetje ECC

Lloji i certifikatës dhe çmimi:

 • SSL (DV) e vlerësuar e domenit - 249 $ / vit
 • SSL e vlerësuar e organizatës (OV) - 349 dollarë në vit
 • SSL e vlefshme e zgjatur (EV) - 599 $ / vit
 • Certifikata e Wildcard SSL - 849 $ / vit

6. DigiCert

DigiCert
DigiCert SSL

Motoja e kompanisë për DigiCert është "Suksesi juaj ndërtohet mbi besimin". Kjo duhet t'ju japë një ide të mirë se sa seriozisht ata e marrin sigurinë. Me një fokus kryesor në inovacionin SSL, DigiCert synon të jetë partneri i besueshëm i sigurisë për të gjitha rrugët e industrisë dhe tregtisë.

DigiCert ishte gjithashtu anëtari themelues i Forumit CA / Browser dhe është një nga autoritetet e pakta që përfshin zhvillimin e teknologjisë së re SSL. Certifikatat SSL që ato ofrojnë janë Certifikata OV, Certifikata EV dhe madje edhe Certifikata DV për biznese ose faqe në internet më të vogla.

Përfitimet:

 • Kompania e besuar - anëtar i CA / Forumi i Shfletuesit
 • Siguroni si www.domain.com ashtu edhe domain.com
 • Ribotime falas të pakufizuara për tërë jetën
 • Algoritmi SHA-2 dhe kriptimi 256-bit
 • Mjete falas në dispozicion për menaxhimin e certifikatës
 • Lëshimi i shpejtë i certifikatës - brenda disa orësh
 • Mbështetja me çmime të konsumatorëve

Lloji i certifikatës dhe çmimi:

 • SSL standarde - 218 $ / vit
 • EV SSL - 295 $ / vit
 • SSL me shumë domene - 299 dollarë në vit
 • Wildcard SSL - 595 $ / vit

7. Zgjidhjet e Sigurisë Thawte

Thawte
Thawte SSL

Thawte ka qenë i njohur për sigurimin e certifikatave të përballueshme SSL si dhe 17 vjet besueshmëri. Ato ofrojnë një listë gjithëpërfshirëse të produkteve SSL që përfshin çertifikatat EV, OV, DV, SGC, Wildcard, madje edhe SAN SSL.

Si një ofrues i certifikatës SSL me kosto të ulët, planet Thawte SSL kanë çmim të arsyeshëm me çmimin e tyre më të lirë që shkon për 149 dollarë në vit që përfshin një numër karakteristikash të tilla si kriptimi 256-bit. Ekziston një mundësi e disponueshme për të shtuar Wildcard në plan me tarifa shtesë.

Përfitimet:

 • Thawte certifikatë SSL për provë falas për 21 ditë
 • Logoja e vulës së faqes së kompanisë në dispozicion
 • Instaloni certifikatën në servera të pakufizuar
 • Çertifikatë falas e lëshimit pa pagesë shtesë
 • Mjetet për t'ju ndihmuar të menaxhoni dhe instaloni certifikatën
 • 99% pajtueshmëri e shfletuesit
 • Garanci deri në 1.5 milion dollarë

Lloji i certifikatës dhe çmimi:

 • SSL Web Server OV - 218 $ / vit
 • Server SSL në internet me EV - 344 $ / vit
 • Certifikata SSL 123 - $ 149 / vit
 • Nënshkrimi i Kodit - 474 $ / vit

8. GeoTrust

GeoTrust SSL
GeoTrust SSL

Në GeoTrust, ju mund të zgjidhni një numër të certifikatave SSL që përfshijnë True BusinessID me EV, True BusinessID, True BusinessID WildCard dhe Premium QuickSSL. Midis tyre, True BusinessID me EV është certifikata e rekomanduar SSL me sigurinë dhe garancinë më të lartë me një çmim konkurrues.

Fillimet dhe biznesi i vogël do t’i konsideronte tërheqëse çmimet e GeoTrust, plus që ato ofrojnë një numër karakteristikash si kriptime 256 bit, vlefshmëri e zgjatur, garanci që varion nga 100,000 dollarë deri në 1.5 milion dollarë, pajtueshmëri me shfletuesit 99% dhe mbështetje të pakufizuar të klientit.

Përfitimet:

 • GeoTrust 30 ditë provë SSL falas
 • Koha e shkurtër e lëshimit të certifikatës
 • Konsolë e menaxhimit të certifikatës
 • Kriptimi deri në 256-bit, rrënja 2048-bit
 • Në dispozicion shiriti i gjelbër i adresave të shfletuesit
 • Garanci deri në 1.5 milion dollarë
 • Mbështetje falas e ekspertëve SSL

Lloji i certifikatës dhe çmimi:

 • Biznesi i Vërtetë (OV) - 218 $ / vit
 • BusinessID i Vërtetë (EV) - 344 $ / vit
 • Wildcard i Vërtetë i Biznesit (OV) - 688 $ / vit
 • QuickSSL Premium (DV) - $ 149 / vit
 • Kartolinë e shpejtë QuickSSL Premium (DV) - $ 745 / vit

9. Besoni Zgjidhje SSL

besoj
nuk i beson SSL

Besimi e konsideron veten si një kompani që mendon përpara dhe ofron siguri në një gjerësi të gjerë të industrive të ndryshme. Ato ofrojnë zgjidhje sigurie për ata që kanë nevojë për siguri të transaksioneve, vërtetim të sigurt të celularëve dhe natyrisht, certifikata SSL.

Entrust ofron certifikata EV dhe OV SSL me çmime që fillojnë nga 199 dollarë në vit.

Përfitimet:

 • Algoritmet e nënshkrimit SHA-2
 • Çelësi RSA 2048 bit / 3072 bit / 4096 bit
 • Karakteristikat e sigurisë përfshijnë mbrojtjen nga dobësitë e faqes në internet
 • Licencimi dhe ribotimi i pakufizuar i serverit
 • Siguria e vulosjes së sitit me kontrollin në kohë reale
 • Platforma e menaxhimit të certifikatave
 • Mbështetje opsionale prej platin 24x7x365

Lloji i certifikatës dhe çmimi:

 • Standard (OV) - 199 $ / vit
 • Advantage OV - 239 dollarë / vit
 • Multi-Domain UC - 319 dollarë / vit
 • Multi-domen EV - 429 dollarë / vit
 • Wildcard (OV) - 699 dollarë / vit

10. Zgjidhjet e rrjetit

Zgjidhjet e Rrjetit
Zgjidhjet e Rrjetit SSL

Themeluar në vitin 1979 dhe me seli në Herndon, Virginia, SHBA, Network Solutions kanë evoluar vazhdimisht shërbimet e tyre SSL përgjatë viteve dhe vazhdon të sigurojë çmime më të ulëta për përdoruesit e SSL.

Sidomos kur bëhet fjalë për certifikatat SSL afatgjata, Network Solutions ofron disa nga çmimet më të volitshme në treg. Për shembull, nsProtect Secure Express i tyre do t'ju kthejë vetëm 59.99 dollarë për një mandat 2-vjeçar. Në krahasim, GoDaddy ofron shërbime të ngjashme që kushtojnë 63.99 $ në vit.

Përfitimet:

 • 256-bit encryption
 • Garanci deri në 1 milion dollarë
 • Vula e sitit dhe dry e mbyllur në dispozicion
 • 99% njohja e shfletuesit
 • Në dispozicion shiriti i shfletuesit të gjelbër të adresave
 • Mbështetje e drejtpërdrejtë e personave real 24/7
 • Koha standarde e lëshimit

Lloji i certifikatës a & Çmimi:

 • Xpress (DV) - 59.99 dollarë në vit
 • Bazë (OV) - 124.50 dollarë në vit
 • Avancuar (OV) - 199.50 dollarë në vit
 • Wildcard - 579.00 dollarë / vit
 • E zgjatur (EV) - 399.50 dollarë në vit


Çfarë është Certifikata SSL dhe SSL?

Shtresa e Socket e Sigurt (SSL) është teknologjia që siguron që të dhënat ndërmjet dy makinerive (në rastin tonë - një shfletues dhe një server) të transmetohen në mënyrë të sigurt në një lidhje të koduar (HTTPS).

Një Certifikatë SSL është një certifikatë dixhitale që konfirmon identitetin e një faqe në internet.

Për të zbatuar SSL në faqen tuaj të internetit, do të duhet të merrni një Certifikatë SSL nga një Sigurues i Certifikatës SSL, aka. Autoriteti i Certifikimit.

Si funksionon lidhja SSL

Diagrami i mëposhtëm tregon se si transferohen të dhënat përmes një lidhje SSL.

This is how SSL works
Si funksionon SSL
 1. Një përdorues hyn në një faqe në internet të HTTPS
 2. Shfletuesi i përdoruesit kërkon një lidhje të sigurt SSL nga serveri
 3. Serveri përgjigjet me një certifikatë të vlefshme SSL
 4. Lidhja e sigurt është vendosur tani
 5. Të dhënat janë të koduara dhe transferohen

Si mund të them nëse një faqe në internet ka lidhje SSL?

Përdorimi i një Certifikate SSL në një faqe në internet zakonisht tregohet nga një ikonë e kyçit në shfletuesit e internetit dhe adresa e faqes në internet do të tregojë HTTPS. Në disa raste, tregohet një shirit i gjelbër adresash.

Nëse një certifikatë SSL nuk njihet nga shfletuesi (ose nuk kalon kontrolle të caktuara), shfletuesi do të shfaqë një paralajmërim për vizitorin.

Mësoni më shumë rreth certifikatave SSL dhe konfigurimit të HTTPS këtu.

Gjërat që duhet të dini para se të blini një certifikatë SSL

Zbatimi i HTTPS për një Siguri më të Mirë të Faqes

Ka një numër mënyrash që ju të mund të mbroheni një certifikatë SSL dhe të zbatoni HTTPS në faqet tuaja të internetit. Këto përfshijnë përdorimin e një falas nga Le të Encrypt, duke përdorur Mbulimi automatik i SSL i Cloudflare, apo edhe blerjen e një në varësi të kërkesave tuaja.

Për të siguruar që procesi i blerjes SSL të shkojë normalisht, ju rekomandojmë që të bëni gati gjërat e mëposhtme.

 • Një adresë unike e faqes në internet
 • Një kërkesë për nënshkrim të certifikatës (CSR)
 • Regjistrimi i azhurnuar dhe korrekt i WHOIS
 • Dokumentet e vlerësimit për biznesin / organizatën tuaj

Llojet e certifikatës SSL

Ekzistojnë tre lloje të certifikatës SSL - Domain Validated (DV), Organisation Validated (OV), and Extended Validated (EV).

Domain i Validuar (DV)

 • Verifikimi - DV verifikon vetëm që aplikanti është regjistruesi i domenit.
 • Koha dhe kostot e zbatimit - Duhen disa minuta deri në disa orë. Tarifa është minimale.
 • Diapazoni i çmimeve - Duke filluar nga 6 dollarë në vit.
 • Ideale për - I përshtatshëm për faqe të vogla në internet ose blog.

Vlerësuar Organizative (OV)

 • Verifikimi - OV verifikon pronësinë e domenit duke përfshirë emrin e plotë të kompanisë dhe detajet e adresës.
 • Koha dhe kostot e zbatimit - Mund të duhen disa ditë. Tarifa është më e lartë se DV.
 • Diapazoni i çmimeve - Duke filluar nga 20 dollarë në vit.
 • Ideale për - I përshtatshëm për organizata dhe biznese të mesme.

E vlefshme e zgjatur (EV)

 • Verifikimi - EV kërkon një vërtetim të gjerë të biznesit që kthen shiritin e adresës në të gjelbër.
 • Koha dhe kostot e zbatimit - Mund të duhen deri në javë. EV është certifikata më e shtrenjtë SSL.
 • Diapazoni i çmimeve - Duke filluar nga 70 dollarë në vit.
 • Ideale për - I përshtatshëm për faqet e internetit që kryejnë transaksione financiare.

Pavarësisht nga llojet e vlerësimit, të gjitha certifikatat kanë nivelet e njëjta të kriptimit të të dhënave. Dallimi i vetëm është siguria në lidhje me identitetin e biznesit pas faqes në internet. Ti mundesh krahasoni kostot dhe tiparet e llojeve të ndryshme të certifikatave SSL në SSL.

Shembuj

Këtu janë shembuj të llojeve të ndryshme të vlefshmërisë.

Shembull i certifikatave SSL në shfletues
ConsumerReports.org ka vlefshmërinë e SSL të Vlerësuar të Organizatës (OV) - Shiriti i adresës tregon "Sigurt". U tregoni vizitorëve se lidhja midis shfletuesit dhe faqes së internetit është e koduar.
Extended SSL validation
AmericanExpress.com po përdor SSL të Validuar të Zgjeruar (EV) të Zgjatur. Kompania me EV SSL kaloi në një vlerësim të gjerë që konfirmon se njësia e biznesit është e ligjshme. Në disa shfletues, emri i kompanisë do të tregohet në shiritin e adresës me ngjyrë të gjelbër.

Nivelet e Certifikimit: Single, Wildcard, Multi-Domain

Diferenca midis çertifikatës SSL të wildcard dhe domain të vetëm.
Diferenca midis çertifikatës SSL të wildcard dhe domain të vetëm.

Kur po blini një certifikatë SSL, duhet të zgjidhni numrin e domeneve që dëshironi të siguroni.

Ekzistojnë tre nivele çertifikimesh: Single, Wildcard dhe Multi-Domain.

Certifikata e vetme e domenit SSL

 • Mbrojtja - Mbron një emër domain. Një certifikatë e blerë për www.domain.com do t'ju lejojë vetëm të siguroni të gjitha faqet në www.domain.com/
 • Ideale për - I përshtatshëm për një faqe të vetme në internet, biznes i vogël deri mesatar duke menaxhuar një numër të kufizuar faqesh në internet.

Certifikata e Wildcard SSL

 • Mbrojtja - Mbron një domen të vetëm dhe të gjitha nënfushat e këtij domeni. Kjo certifikatë do të sigurojë www.domain.com, gjithashtu mbron blog.domain.com, help.domain.com, etj.
 • Ideale për - I përshtatshëm për biznes me rritje të shpejtë pasi kjo certifikatë do të sigurojë automatikisht çdo nën-domen të shtuar.

Certifikata SSL multi-domen

 • Mbrojtja - Lejoni të mbroni deri në 100 domene. Një certifikatë me shumë domene mund të sigurojë shumë fusha të ndryshme të tilla si domain-a.com, domain-1.com.sg, etj
 • Ideale për - I përshtatshëm për biznes të madh që ka subjekte të ndryshme. Easyshtë e lehtë për të menaxhuar dhe mbajtur gjurmët duke përdorur një certifikatë të vetme.

A janë marrëveshjet e lira SSL?

Cheap SSL deals - Demo
Shembull - Certifikata Themelore e SSbollit vjen me vërtetim të automatizuar (kursim i madh i kohës), kriptim 2048+ BIT SHA2 dhe pajtueshmëri 99% të shfletuesit - këto karakteristika duhet të jenë më se të mjaftueshme për një faqe në internet ose blog të biznesit të vogël.

SSL "e markuar" vs SSL e lirë

Një SSL i lirë ofron të njëjtën siguri si ato të shtrenjta. Pra, në shumicën e rasteve, nuk ka nevojë të zgjedhim një certifikatë SSL "të markës" - e cila është e shtrenjtë.

E vetmja kohë që duhet të konsideroni me të vërtetë për të blerë një certifikatë të shtrenjtë SSL është nëse jeni një kompani e madhe eCommerce që kërkon të kryejë transaksione në një pajisje që përdor softuerin e saj të pronarit.

Bizneset e mëdha duhet gjithashtu të zgjedhin një certifikatë SSL "të markës" si pjesë e procesit tuaj të kujdesit të duhur. Arsyeja për këtë është se kompanitë që lëshojnë këto çertifikata shpesh kanë histori me reputacion, të cilat mund të jenë të nevojshme për arsyetimin e përzgjedhjes.

Pyetjet e shpeshta

Pse na duhet një certifikatë SSL

Arsyeja kryesore për përdorimin e një certifikate SSL është të siguroheni që të dhënat e dërguara në internet të kodohen. Pra, të gjithë të tjerët nuk mund ta lexojnë informacionin përveç serverit ku po i dërgoni informacionin. Kjo mund të parandalojë hakerat dhe hajdutët kibernetikë që të vjedhin të dhënat tuaja.

Sa kushton një certifikatë SSL?

Çmimet e certifikatës SSL ndryshojnë në varësi të llojit të certifikatës dhe numrit të domeneve që dëshironi të mbroni. Një certifikatë e dedikuar SSL për një domen të vetëm fillon me 5.88 dollarë në vit. Një çertifikatë e kartës së egër SSL që mbron nënfushat e pakufizuara fillon me 70.88 dollarë në vit. Ti mundesh krahasoni kostot dhe tiparet e certifikatave të ndryshme SSL këtu.

A kam nevojë për një certifikatë SSL për faqen time?

Po, rekomandohet të keni një certifikatë SSL për faqen tuaj të internetit. Motorët e kërkimit tani etiketojnë faqet e internetit pa SSL si faqe "Jo të sigurta" dhe kjo mund të ndikojë në renditjen tuaj. Gjithashtu, të kesh një certifikatë SSL mund të fitojë besimin e vizitorëve tuaj sepse vizitorët e dinë që të dhënat e tyre janë të sigurta.

A kërkohet certifikata SSL për dyqan në internet?

Rekomandohet të instaloni një certifikatë SSL për dyqanin tuaj në internet edhe pse nuk është e detyrueshme. Certifikata SSL kripton të dhënat e klientit, informacionin e ndjeshëm, detajet e pagesës, etj dhe i mban ato të mbrojtura gjatë transferimit. Përveç sigurimit të faqes në internet, duke instaluar një certifikatë SSL, ndihmon për të fituar besimin e klientëve dhe për t'i inkurajuar ata për blerje të sigurta dhe të sigurta në internet.

Cili është ndryshimi midis një certifikate SSL falas dhe një certifikate SSL të paguar?

Nuk ka asnjë ndryshim në sigurinë midis një certifikate SSL falas dhe një certifikate SSL të paguar. Dallimet kryesore midis të dyve janë për sa i përket llojit të certifikatës, nivelit të vlefshmërisë, mbështetjes dhe garancisë. Për shembull, certifikatat SSL falas vijnë vetëm me Validation Domain (DV) dhe pa garanci. Nga ana tjetër, një certifikatë e paguar SSL mbulon gjithçka që ju kërkohet.

Kjo është ajo ku çmimet e ndryshme gjithashtu hyjnë në lojë me certifikatat SSL. Garancitë për certifikatat e paguara SSL mund të ndryshojnë shumë - nga më pak se disa mijë dollarë deri në dy milion dollarë (Me sa dimë, vetëm DigiCert shkon kaq lart).

Çfarë certifikate SSL më duhet?

Nëse po përdorni një uebfaqe të vogël ose një blog, një certifikatë DV është mjaft e mirë. Nëse faqja juaj në internet kryen transaksione financiare, është më mirë të kërkoni një certifikatë EV që kthen shiritin e adresës në të gjelbër.

A është SSL falas i sigurt?

Po, nuk ka rrezik të përdorim një certifikatë SSL falas. Sidoqoftë, një certifikatë SSL falas ka disa mangësi të tilla si periudha e kufizuar, ofron vetëm domain të vlefshëm, pa mbështetje nga kompania dhe pa garanci. Nëse po përdorni një dyqan në internet, një certifikatë SSL falas mund të mos jetë një zgjedhje e përshtatshme.

Rreth Jerry Low

Themeluesi i WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - një shqyrtim hosting i besuar dhe i përdorur nga përdoruesit e 100,000. Më shumë se 15 vjet përvojë në web hosting, marketing affiliate, dhe SEO. Kontribues në ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com, dhe më shumë.