SiteGround Review

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: Jul 27, 2019
SiteGround
Zaplanuj w recenzji: GrowBig
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Lipiec 27, 2019
Podsumowanie
SiteGround to niezawodna firma hostingowa z innowacyjnymi funkcjami serwera i solidną wydajnością hostingu. Ich cena jest trochę stroma, ale otrzymasz to, za co zapłaciłeś. Uważamy, że dzielony hosting SiteGround jest odpowiedni zarówno dla nowych, jak i doświadczonych użytkowników, którzy chcą bezproblemowego rozwiązania hostingowego.

SiteGround po raz pierwszy znalazł się pod radarem WHSR pod koniec 2013.

Dostaliśmy czas na Wywiad SiteGround CEO, Tenko Nikolov i bezpłatne konto hostingowe do przetestowania.

Dziś prowadzę mój osobisty blog, TheRealJerryLow.com i kilka projektów pobocznych w serwisie SiteGround.

Przez lata zbierałem mnóstwo przydatnych informacji o SiteGround, w tym rekord czasu udostępniania hostingu w dzielonym serwisie SiteGround, test opóźnień z różnych krajów (Wielka Brytania, Malezja i Singapur), opinie użytkowników z grup społecznościowych i forów, a także zapisy czatu z SiteGround obsługa czatu na żywo.

Jeśli rozważasz hosting strony SiteGround - ta recenzja powinna być przydatna.

O firmie SiteGround, firmie

  • Założony w 2004 przez grupę przyjaciół uniwersyteckich.
  • Firma twierdzi, że w chwili pisania domeny będzie hostować więcej niż domeny 2,000,000.
  • Usługi: wspólny, zarządzany WP, zarządzany handel wooCommerce, dedykowany i hosting w chmurze
  • Biura w pięciu różnych krajach: Bułgaria, Włochy, Hiszpania, Wielka Brytania i Stany Zjednoczone.


Tabela treści / Szybki link

Plany hostingowe SiteGround i ceny

Werdykt i inne krótkie fakty


Zalety Hostingu SiteGround

1. Niezwykle niezawodne - 100% host uptime w większości razy

Nie mogę wystarczająco podkreślić, jak ważne jest, aby dostawca hostingu był niezawodny, ponieważ wszelkie przestoje w witrynie mogą mieć poważny wpływ na ogólny zwrot z inwestycji. Właśnie dlatego wydajność SiteGround zrobiła na mnie wrażenie, ponieważ są w stanie utrzymać 100% czasu działania podczas mojego okresu testowego.

Ich wydajność działania zawsze była imponująca, ponieważ dane datowane na 2014 pokazują, że SiteGround konsekwentnie osiąga co najmniej 99.99% czasu sprawności. Zasadniczo, jeśli jesteś na SiteGround, prawdopodobnie nie odczujesz w najbliższym czasie przestoju.

SiteGround Hosting Uptime (czerwiec 2019): 100%

SiteGround jest wyjątkowo niezawodny. Nie widziałem mojego osobistego bloga z ostatnich 3,300 + godzin.

SiteGround Hosting Uptime (July 2018): 100%

Nie odnotowano przestojów w ciągu ostatnich dni 30 w lipcu 2018.

SiteGround Hosting Uptime (Mar 2018): 100%

Brak przestojów zarejestrowanych na stronie testowej SiteGround w marcu 2018.

Rekord SiteGround Uptime (Mar 2017): 100%

Strona testowa hostowana na SiteGround nie zepsuła się w ostatnich 30 dniach marca 2017.

Starsze rekordy czasu SiteGround (2014 - 2016)

* Kliknij, aby powiększyć zdjęcie.

Jul 2016: 99.95%

czas przestoju w trybie siteground 072016

Mar 2016: 99.9%

siteground - 201603

Sep 2015: 100%

siteground sept uptime - witryna nie działała przez 1723 godzin

Jun 2015: 99.99%

czas pracy siteground - czerwiec 2015

Jan 2015: 99.99%

siteground uptime dec 2014

Październik 2014: 100%

SiteGround Hosting przeszłości wynik uptime 30 dni (wrzesień 2014)

2. Darmowa migracja witryny dla użytkowników GrowBig i GoGeek

Myśleć przenieś swoje witryny jest zbyt kłopotliwy lub zbyt trudny?

SiteGround ma idealne rozwiązanie dla właścicieli firm nie będących technikami lub leniwych.

Z każdym nowym kontem hostingowym GrowBig lub GoGeek w SiteGround otrzymujesz jeden bezpłatny transfer profesjonalnej strony internetowej. Zespół pomocy technicznej w SiteGround pomoże przenieść Twoją witrynę na serwer SiteGround. W przypadku użytkowników planu StartUp usługa transferu jest płatna ($ 30 za każdy transfer witryny).

Jak zażądać bezpłatnej migracji witryny w witrynie SiteGround

Obraz GIF pokazuje, jak zażądać transferu witryny.

Aby uzyskać szczegółowe instrukcje, odwiedź tę stronę samouczka (link partnerski).

(Kliknij, aby powiększyć obraz) Aby rozpocząć migrację witryny: Zaloguj się do obszaru użytkownika> Pomoc techniczna> Poproś o asystenta (dół)> Przenieś stronę.

SiteGround Migrator

Alternatywnie istnieje opcja migracji DIY dla użytkowników WordPress - SiteGround Migrator. To specjalna wtyczka do automatyzacji transferu (po zainstalowaniu i wprowadzeniu niezbędnych danych) witryny WordPress na konto hostingowe SiteGround.

3. Wybór lokalizacji serwerów na trzech kontynentach (ograniczenie opóźnień!)

Sześć lokalizacji serwerów z SiteGround: Ameryka (Chicago i Iowa, USA), Europa (Londyn UK, Eemshaven i Amsterdam, NL) i Azja (Singapur SG).

Jak wszystkie rzeczy w naszym świecie, transmisja danych jest ograniczona fizycznym ograniczeniem.

Kiedy Twoja witryna jest hostowana bliżej użytkowników, ładuje się szybciej (ponieważ dane i prośby użytkowników pokonują krótszą odległość).

Szybszy czas wczytywania strony oznacza lepsze wrażenia użytkownika. Lepsze wrażenia użytkownika to często wyższa konwersja klientów online.

Dlatego ważne jest, aby hostować witrynę blisko użytkowników.

W witrynie SiteGround użytkownicy mogą zarejestrować sześć lokalizacji serwerów:

  1. Chicago i Iowa, Stany Zjednoczone
  2. Londyn, Wielka Brytania
  3. Amsterdam i Eemshaven, Holandia
  4. Singapur.

Dzięki temu użytkownicy mogą hostować swoją witrynę blisko swoich odbiorców.

Przeprowadziliśmy kilka testów opóźnień Wielka Brytania i Witryny z Malezji / Singapuru w 2017 / 2018. Na podstawie naszych wyników testów witryna SiteGround jest najlepsza dla witryn skierowanych do odbiorców mieszkających w tych regionach.

Testy opóźnień z Wielkiej Brytanii

Host sieciowyLokalizacja serweraCzas odpowiedzi
(Z Wielkiej Brytanii)
Ocena prędkości
BitcatchaWPTest
SiteGroundLondyn34 ms351 msA+
FastCometLondyn20 ms161 msA+
PickAWebEnfield35 ms104 msA
HeartInternetLeeds37 ms126 msB+
HostingUKLondyn, Maidenhead, Nottingham41 ms272 msA
FastHostsGloucester59 ms109 msA
TSOhostDziewictwo48 ms582 msA
Host eUKWakefield, Maidenhead, Nottingham34 ms634 msA+

Testy opóźnień z Malezji / Singapuru

Host sieciowyLokalizacja serweraCzas odpowiedzi
(z Singapuru)
Ocena prędkości
BitcatchaWPTest
SiteGroundSingapur9 ms585 msA
A2 HostingSingapur12 ms1795 msA
HostingerMalezja8 ms191 msA+
ExabajtyMalezja / Singapur19 ms174 msA
VodienSingapur7 ms107 msA
IPServerOneMalezja12 ms215 msB+

4. Oficjalnie polecane przez WordPress.org i Drupal.org

Jeśli twoja strona internetowa jest zbudowana na WordPress lub Drupal, SiteGround będzie dla ciebie idealnym rozwiązaniem, ponieważ jest polecany zarówno przez WordPress.org i Drupal.org.

"Tak jak kwiaty potrzebują odpowiedniego środowiska do rozwoju, WordPress działa najlepiej, gdy jest w bogatym środowisku hostingowym." - WordPress.org.

5. Obsługa szyfrowania SSL: zainstaluj bezpłatny protokół SSL za pomocą kilku kliknięć

Bezpieczeństwo jest niezbędne dla witryny, ponieważ nie tylko chroni przed hakerami i złośliwym oprogramowaniem, ale także informuje użytkowników, że ich dane są bezpieczne w witrynie.

SiteGround oferuje darmowy Let's Encrypt i Wild Card SSL podczas rejestracji w swoich planach hostingowych, i jest zaskakująco łatwy do zainstalowania na dowolnej nazwie domeny.

Aby sprawdzić i zainstalować Let's Encrypt SSL certyfikaty w SiteGround

Standardowy Let's Encrypt SSL jest bezpłatny dla wszystkich kont hostingowych i automatycznie instalowany we wszystkich domenach z SiteGround. Aby sprawdzić bezpłatne standardowe certyfikaty Let's Encrypt SSL w SiteGround, zaloguj się do cPanel> Bezpieczeństwo> Menedżer SSL / TLS> Certyfikaty (CRT).

Obsługa szyfrowania SSL Wildcard

Od marca 29, 2018 wszyscy klienci SiteGround mogą otrzymać bezpłatny Let's Encrypt Wildcard SSL - co znacznie ułatwia proces konfiguracji subdomeny.

Aby zainstalować Let's Encrypt Wildcard SSL, zaloguj się do cPanel> Bezpieczeństwo> Let's Encrypt.

Standardowy Let's Encrypt SSL vs WildCard SSL

Przy standardowym FOC Let's Encrypt SSL użytkownicy muszą zainstalować osobny certyfikat domeny dla każdej subdomeny.

Dzięki Wildcard możesz zabezpieczyć je jednym certyfikatem.

Kliknij „Get Wildcard”, aby aktywować bezpłatny Let's Encrypt Wildcard SSL na SiteGround.

Prywatne SSL (Premium EV SSL) w SiteGround - Zakup i instalacja

SiteGround oferuje także Premium EV i certyfikat Wildcard SSL za pośrednictwem GlobalSign dla użytkowników, którzy ich potrzebują. Do kup swój prywatny SSL, proste logowanie i przejdź do „Dodaj usługi” (patrz zdjęcie).

Certyfikat Premium Wildcard SSL kosztuje 90 ++ za 12 miesięcy; Certyfikat EV SSL kosztuje 499 ++.

Aby zamówić płatny prywatny SSL, zaloguj się do obszaru klienta w SiteGround> Dodatkowe usługi> Wildcard SSL Certificate> Kliknij "Get".

6. Zaawansowane technologie prędkości serwera (SSD, HTTP / 2, NGINX i inne)

SiteGround zbudował własny mechanizm buforowania. Geeky SuperCacher, aby przyspieszyć działanie serwisów WordPress, Joomla i Drupal.

Zobacz samouczek konfiguracji SuperCacher.

Aktywuj SuperCacher z pulpitu nawigacyjnego SiteGround cPanel.

7. Promocja SiteGround New Users: Zapisz 66% na pierwszym rachunku

Po zarejestrowaniu się w SiteGround otrzymasz 66% zniżki na swój pierwszy rachunek za dowolny plan hostingowy.

Biorąc pod uwagę, że standardowa wycena SiteGround działa w okolicach $ 11.95 / mo dla ich planu StartUp i $ 19 / mo dla ich planu GrowBig, 60 +% zniżki na jeden z nich jest absolutnie świetny.

Po obniżonej cenie dla SiteGround Shared Hosting

Po rabacie SiteGround współdzielony hosting zaczyna się od $ 3.95 / $ 5.95 / $ 11.95 miesięcznie dla planu StartUp, GrowBig i GoGeek. Należy jednak pamiętać, że ceny te powrócą do normy po pierwszym terminie (więcej o tym tutaj).

8. Bardzo pozytywne opinie od innych użytkowników SiteGround

Wyszukiwanie w Internecie pokazuje, że wielu użytkowników miało pozytywne doświadczenia z korzystaniem z SiteGround jako hosta. Z satysfakcją klientów poprawiających się co roku, SiteGround podjął kroki w celu zapewnienia, że ​​ich użytkownicy są traktowani dobrze.

SiteGround wybrany jako najlepszy na Facebooku Zamknięta grupa "Hosting WordPress"

Ankieta SiteGround Tops w 2016 (źródło).
SiteGround ponownie prowadzi ankietę rok później w 2017 (źródło).

Powyżej 97% Wskaźnik zadowolenia klientów w 2017 i 2018

Każdego roku w styczniu przeprowadzana jest coroczna ankieta zadowolenia klientów SiteGround.

W 2017 97.3% respondentów było zadowolonych z usługi SiteGround; 95% poleciłby hostingowego znajomemu.

W 2018 98% respondentów było zadowolonych z usługi SiteGround.

Możesz przeczytać oficjalny raport z ankiety tutaj (2017) i tutaj (2018).

Na podstawie wewnętrznej ankiety firmy, SiteGround udało się podnieść poziom zadowolenia klientów trzeci rok z rzędu w 2017.

9. Niesamowita obsługa klienta

SiteGround pobiera opłatę za usługi hostingowe. Jeśli ty porównaj SiteGround z innymi dostawcami hostingu, widać, że ładują 80 - 200% powyżej stawki rynkowej.

Jednak większość użytkowników SiteGround decyduje się na pozostanie z nimi na dłużej. Czemu?

Uważam, że obsługa klienta jest jednym z głównych powodów. Zawsze łatwo jest uzyskać pomoc z SiteGround - czy to przez czat na żywo, e-mail, telefon, czy ich bazę wiedzy i samouczki na stronach 4,500.

SiteGround ma najlepszą obsługę czatu na żywo

Zrobiłem ankietę wcześniej i rozmawiał z firmami hostingowymi 28 przez ich system czatu na żywo. SiteGround wyróżniał się jako najlepszy pod względem czasu oczekiwania i mojej osobistej satysfakcji.

Moja prośba o czat na żywo w SiteGround pojawiła się w ciągu 30 sekund, a moje problemy zostały rozwiązane w ciągu kilku minut. Zdjęcie powyżej pokazuje standardowy ekran czatu na żywo w SiteGround. Możesz dowiedzieć się więcej o pracownikach pomocy technicznej, z którymi rozmawiasz, przeglądając jego / jej profil danych. W tym przykładzie rozmawiałem z fajnym kolesiem o imieniu Nikola N. Ludzki dotyk w systemie czatu na żywo SiteGround poprawił ogólne wrażenia.

Pochwala zespół wsparcia SiteGround

Oryginalny przegląd Siteground autorstwa Lain Barker na Facebooku. Jego strona BackPainLiberation.com jest hostowany na Siteground. Zrzut ekranu wykonany za zgodą autora (czerwiec 2, 2019).

Jak dotrzeć do wsparcia SiteGround

W 2018 był krótki okres, w którym nie można już korzystać z czatu na żywo w celu rozwiązania problemów technicznych lub rozliczeniowych z SiteGround. To nie jest już przypadek w 2019.

Zobacz zrzut ekranu poniżej, aby dowiedzieć się, jak możesz poprosić o pomoc w SiteGround.

Aby porozmawiać ze swoim zespołem wsparcia, po prostu zaloguj się do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Wsparcie> Poproś o pomoc naszego zespołu> Skontaktuj się z nami> Wybierz swój problem> Opublikuj na czacie. Zauważ, że w niektórych przypadkach zamiast tego system przekieruje cię do swojej bazy wiedzy.


Wady hostingu SiteGround

1. Mieszane wyniki w naszym teście prędkości serwera

Wyniki testu prędkości SiteGround były w pewnym stopniu mieszane, gdy testowałem. Korzystając z Bitcatcha, sieć SiteGround i serwery osiągnęły dobre wyniki w regionach takich jak USA czy Europa, ale w takich obszarach jak Singapur czy Japonia nie były tak dobre.

Strona internetowa Wyniki testu nie wypadły tak dobrze, jak TTFB (Time-To-First-Byte) był fatalnym 1.735ms w centrum danych w Singapurze i 759ms w centrum danych w Chicago.

SiteGround Speed ​​Tests at Bitcatcha

siteground feb Szybkość odpowiedzi 2016
Strona testowa hostowana w Hostingu udostępnionym SiteGround (America data center) sprawdziła się dobrze w Stanach Zjednoczonych, Europie i Indiach.

Strona testowa #1 - SiteGround GoGeek Plan, hostowany w centrum danych SiteGround w Singapurze

Strona testowa hostowana w centrum danych SiteGround Singapore: TTFB - 1,735ms. Właściciel witryny woli pozostać anonimowy.

Strona testowa #2 - SiteGround GoGeek Plan, hostowany w centrum danych SiteGround w Chicago

Strona testowa hostowana w centrum danych SiteGround Chicago: TTFB - 759ms.

2. Gwarancja na czas nieobsługiwany nie obejmuje przestojów w przypadku DDoS

Trzeba pamiętać o SiteGround, że należy zwrócić uwagę na szczegóły w ich Service Level Agreement (SLA), jeśli chodzi o gwarancję uptime. W wielu przypadkach gwarancje uptime dla hostów internetowych nie obejmują niektórych rzeczy, takich jak klęski żywiołowe i tak dalej.

Z drugiej strony SiteGround zajmuje trochę więcej czasu, nie pozwalając na przestoje z powodu ataków DDoS, ataków hakerskich i innych podobnych zdarzeń. Nie jest to całkowicie powszechne i skłania mnie do zastanowienia się, jak mało wiary ma firma w swojej sieci.

To prawda, że ​​ataki DDoS są bardzo trudne dla wielu firm (zwłaszcza mniejszych), z którymi można sobie poradzić, dlatego często pracują z potężnymi sieciami dostarczania treści, takimi jak Cloudflare, aby złagodzić problem.
Włączenie tego jest ich SLA nieco kłopotliwe.

W rzeczywistości SiteGround nie obejmuje również konserwacji awaryjnej oraz awarii sprzętu lub oprogramowania, które są usuwane w ciągu godziny. Dodanie tej klauzuli jest po prostu zwykłym środkiem z ich strony, mówiąc szczerze.

Zrzut ekranu z SiteGround ToS (5 - Service Level Agreement).

3. Cena hostingu drastycznie wzrasta (!) Po pierwszym rachunku

Chociaż ceny za rejestrację w witrynie SiteGround są dość atrakcyjne, po pierwszym rachunku wraca się do regularnych cen za swoje plany hostingowe.

Z tego powodu SiteGround może nie być najlepszym wyborem dla tych, którzy są na napięty budżet. Należy jednak zauważyć, że zwiększenie ceny za przedłużenia lub po pierwszym rachunku nie jest rzadkością w przypadku większości dostawców hostingu budżetowego.

SiteGround współdzielone plany hostingowe, mianowicie Startup, GrowBig i GoGeek; koszt $ 11.95, $ 19.95, $ 34.95 miesięcznie przy odnowieniu.

Alternatywy - Wspólna cena hostingu między serwerami jest zablokowana na całe życie w $ 5 / mo. Dla tych, którzy szukają długoterminowej niedrogiej usługi hostingowej - sprawdź moją recenzję Interserver tutaj.


Plany hostingowe SiteGround i ceny

SiteGround Shared Hosting Plans

UruchomienieGrowBigGoGeek
Liczba stron internetowych1NieograniczonyNieograniczony
Pamięć SSD10 GB20 GB30 GB
Bezpłatny transfer stronytaktaktak
SuperCacher
Wsparcie priorytetowe
Inscenizacja WordPress i Joomla
Instant Backup
Odpowiedni dla~ Miesięczne wizyty 10,000~ Miesięczne wizyty 25,000~ Miesięczne wizyty 100,000
Cena rejestracji$ 3.95 / mc$ 5.95 / mc$ 11.95 / mc

Plany hostingowe Cloud SiteGround (/ VPS)

WejścieBiznesBusiness Plus
Rdzenie procesora234
Pamięć4 GB6 GB8 GB
Pamięć SSD40 GB60 GB80 GB
przepustowość5 TB5 TB5 TB
Cena rejestracji$ 80 / mc$ 120 / mc$ 160 / mc

Uwaga - Ceny firmy hostingowej zmieniają się z czasem. Aby uzyskać najlepszą dokładność, odwiedź: https://www.siteground.com/


SiteGround Porównanie bezpośrednie z innymi

Klienci często porównują SiteGround z Hostgator i InMotion Hosting, ponieważ ich plany hostingowe są bardzo podobne.

Dane z Trendów Google pokazują, że Hostgator jest najpopularniejszą marką spośród tych trzech. Po drugie, SiteGround ma najbardziej regionalne zainteresowania w Rosji i we Włoszech. InMotion Hosting, zajmujący trzecie miejsce, jest popularny w Ameryce Północnej i Indiach.

Rozsądne funkcje i ceny - SiteGround ma najwyższy koszt (szczególnie podczas odnawiania), ale zapewnia kilka zaawansowanych funkcji hostingu (niestandardowy wbudowany bufor, NGINX, HTTP / 2, wbudowany bufor WordPress itp.), Których nie mają pozostałe dwa. Porównamy ich funkcje i ceny w poniższych tabelach.

Porównanie w Trendach Google (zobacz tutaj na żywo tutaj). Przeczytaj także artykuł Tima na temat SiteGround vs BlueHost vs InMotion Hosting.

Alternatywy SiteGround #1: Hosting InMotion

InMotion Hosting jest popularną firmą hostingową, która ma ponad 15 lat doświadczeń biznesowych. Używam ich od 2009 (ta strona, którą czytasz jest hostowana w InMotion Hosting).

FunkcjeSiteGroundHosting InMotiong
Zaplanuj przeglądGrowBigMoc
StronyNieograniczony6
Pamięć SSD?
Bezpłatny transfer strony
Lokalizacje serwerówStany Zjednoczone, Europa, Azja.Tylko Stany Zjednoczone - Wschodnie lub Zachodnie Wybrzeże
HTTP / 2 i NGINX
Gwarancja zwrotu pieniędzyDni 30Dni 90
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo)$ 5.95 / mc$ 4.49 / mc
Cena odnowienia$ 14.95 / mc$ 8.99 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejSiteGround.comInMotionHosting.com

Alternatywy SiteGround #2: Hostgator

Hostgator Inc. został założony przez Brenta Oxleya w jego akademiku w 2002. Firma rozwinęła się z jednoosobowej operacji do firmy zatrudniającej setki pracowników na przestrzeni lat; i był w rankingu 21st (rok 2008) i 239th (rok 2009) w Inc. 5000 Fastest Growing Company. W 2012 Brent sprzedał spółkę, która została sprzedana do Endurance International Group za nieoficjalną liczbę $ 225 million.

FunkcjeSiteGroundHostGator
Zaplanuj przeglądGrowBigPlan dla niemowląt
StronyNieograniczonyNieograniczony
Pamięć SSD?
Bezpłatny transfer stronyW ciągu pierwszych 30 dni po rejestracji
Lokalizacje serwerówStany Zjednoczone, Europa i AzjaTylko w Stanach Zjednoczonych
HTTP / 2 i NGINX
Gwarancja zwrotu pieniędzyDni 30Dni 45
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo)$ 5.95 / mc$ 5.95 / mc
Cena odnowienia$ 14.95 / mc$ 9.95 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejSiteGround.comHostGator.com


Często zadawane pytania na temat SiteGround

Czy SiteGround ma gwarancję zwrotu pieniędzy?

Tak. SiteGround ma gwarancję zwrotu pieniędzy w wysokości 30-day.

Możesz anulować swoją usługę w ciągu pierwszych 30 dni, a otrzymasz pełny zwrot pieniędzy. Gwarancja zwrotu pieniędzy nie obejmuje nazw domen, chmur ani serwerów dedykowanych.

Czy SiteGround oferuje CDN?

SiteGround wspiera CloudFlare CDN we wszystkich planach hostingowych.

Co to jest SG Site Scanner?

SG Site Scanner (poprzednio nazywany HackAlert) jest zasilany przez Sucuri i jest wykrywaniem szkodliwego oprogramowania premium i systemem wczesnego ostrzegania, aby pomóc chronić twoją witrynę i kosztuje $ 19.80 / rok.

Aby dodać SG Site Scanner, zaloguj się do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Dodaj usługi> Pobierz SG Site Scanner.

Zasady uczciwego użytkowania Siteground

Za pomocą panelu sterowania można sprawdzić, czy witryna używa nadmiernych zasobów serwera.

Aby monitorować wykorzystanie zasobów na koncie, zaloguj się do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Pomoc techniczna> Stan użycia zasobu.

Jeśli przekroczysz przepustowość, ograniczą one twoje usługi i pobiorą opłatę za dodatkowe użycie.

* Kliknij, aby powiększyć zdjęcie.


Powinieneś być gospodarzem na SiteGround Hosting?

Czy SiteGround jest obecnie jednym z najlepszych dostawców hostingu? Trudno powiedzieć, ponieważ wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz do swojej witryny.

Jeśli chodzi o mnie, uważam, że SiteGround jest świetny dla tych, którzy chcą wysokiej jakości i niezawodnej usługi hostingowej, która jest przystępna cenowo i oferuje bardzo dobrą obsługę klienta.

Największym minusem jest to, że cena odnowienia Siteground spada po droższej stronie i można ją uznać za odrobinę oszustwa. Jeśli nie masz nic przeciwko płaceniu dodatkowo za usługi premium, to SiteGround jest zdecydowanie dobrym rozwiązaniem.

Quick Recap: SiteGround Review

Podsumowując, oto plusy i minusy SiteGround ponownie.

Kto powinien gościć na SiteGround?

Polecamy SiteGround nowym, zaawansowanym blogerom i właścicielom firm, którzy szukają bezproblemowego rozwiązania hostingowego.


P / S: Czy ta recenzja jest pomocna?

WHSR jest finansowany głównie z dochodów stowarzyszonych - oznacza to, że zarabiamy tylko wtedy, gdy dokonujesz zakupu za pośrednictwem naszego linku. Jeśli podoba Ci się nasza praca, proszę nas wspierać, kupując za pośrednictwem naszego linka partnerskiego. Pomaga nam utrzymać wysoką jakość naszej witryny i zapewnia bardziej przydatną recenzję hostingu, taką jak ta. Dziękuję Ci!

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.