SiteGround Review

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: maj 18, 2020
SiteGround
Zaplanuj w recenzji: GrowBig
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Może 18, 2020
Podsumowanie
SiteGround jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek w branży hostingu i oferuje połączenie doskonałej wydajności i znakomitej obsługi klienta. Pomimo stosunkowo wyższych cen za odnowienie, oferują nowym użytkownikom doskonałą cenę rejestracji.

Jeśli znasz tylko jedną nazwę w dzisiejszym świecie hostingu, „SiteGround” jest bardzo prawdopodobne. Niektórzy uwielbiają tę firmę, inni jej nie znoszą - podobnie jak w przypadku wszystkich popularnych firm internetowych, SiteGround ma uczciwy udział zadowolonych i niezadowolonych klientów.

Ale większość ludzi nie twierdzi, że SiteGround wykonała świetną robotę, rozwijając swój biznes przez ostatnie 5 lat. Są to najszybciej rozwijające się firmy hostingowe, jakie widziałem od dłuższego czasu - ich nazwa była wymieniana w każdym wpisie na portalach społecznościowych; a w WHSR częściej niż wszystkie inne marki otrzymujemy zapytania dotyczące usługi SiteGround.

Więc co jest takiego specjalnego w SiteGround? Przekonamy się w tej recenzji.

Moje osobiste doświadczenia z SiteGround

Marka „SiteGround” po raz pierwszy znalazła się pod radarem WHSR pod koniec 2013 roku.

Dostaliśmy czas na Wywiad SiteGround CEO, Tenko Nikolov i bezpłatne konto hostingowe do przetestowania.

Dziś goszczę mój osobisty blog oraz wiele innych stron internetowych na serwerze SiteGround.

Przez lata zbierałem mnóstwo użytecznych informacji na temat SiteGround, w tym rekord czasu dostępności hostingu dzielonego SiteGround, test opóźnień z różnych krajów (USA, Wielka Brytania, Brazylia, Japonia, Australia, Niemcy, Kanada, Indie i Singapur), opinie użytkowników z grupy i fora społecznościowe, a także zapisy czatów z obsługą czatu na żywo SiteGround.

Jeśli szukasz recenzji SiteGround, która pokazuje „za kulisami” - trafiłeś we właściwe miejsce.

O firmie SiteGround, firmie

  • Założony w 2004 przez grupę przyjaciół uniwersyteckich.
  • Firma twierdzi, że w chwili pisania domeny będzie hostować więcej niż domeny 2,000,000.
  • Usługi: wspólny, zarządzany WP, zarządzany handel wooCommerce, dedykowany i hosting w chmurze
  • Biura w pięciu różnych krajach: Bułgaria, Włochy, Hiszpania, Wielka Brytania i Stany Zjednoczone.

Co znajduje się w tej recenzji SiteGround

Plany hostingowe SiteGround i ceny

Werdykt i inne krótkie fakty


Plusy: Dlaczego lubimy SiteGround Hosting

1. Niezwykle niezawodny i szybki - w 100% bezawaryjność hosta w większości przypadków

Nie mogę wystarczająco podkreślić, jak ważne jest, aby dostawca hostingu był niezawodnie niezawodny i szybki, ponieważ wszelkie przestoje lub spowolnienie w witrynie mogą mieć poważny wpływ na ogólny zwrot z inwestycji. Właśnie dlatego wydajność hostingu SiteGround zrobiła na mnie wrażenie, ponieważ są w stanie utrzymać 100% nieprzerwanej pracy rok do roku i ładować się stosunkowo szybko.

SiteGround Hosting Performance

FYI, Recenzje WHSR są częściowo oparte na śledzeniu wydajności w witrynach, które zakładamy na każdym hoście. Oprócz siostrzanej witryny utworzonej w celu śledzenia wydajności hosta (HostScore), przeprowadzamy również niezależne testy na naszych stronach dla każdego hosta.

Oto statystyki prędkości mojej witryny testowej hostowanej na SiteGround w styczniu i lutym 2020 r.

test prędkości na ziemi
Śledzenie prędkości hostingu SiteGround - średnio, moja testowana witryna SiteGround ładuje się w czasie krótszym niż 200 ms (prędkość mierzona co cztery godziny z 10 lokalizacji na całym świecie, zobacz najnowsze statystyki tutaj).

Test prędkości SiteGround w Bitcatcha

Test prędkości SiteGround - sprawdź prędkość hostingu
Nasz ostatni test prędkości w Bitcatcha wskazuje, że SiteGround ładuje się szybciej niż średnia. Zarejestrowane czasy odpowiedzi były poniżej 260 ms z 10 różnych lokalizacji (zobacz rzeczywiste wyniki tutaj).

Ostatnia witryna Site Uptime (2020)

Zawsze lubiłem SiteGround, ponieważ miałem z nimi bardzo mało problemów. W szczególności niezawodność serwera jest moim zdaniem jednym z najsilniejszych pakietów SiteGround.

Poniższy obraz przedstawia rekord czasu pracy SiteGround, jaki uzyskaliśmy w styczniu i lutym 2020 r. Ich wydajność serwera zawsze była dla mnie imponująca - mam dane z 2014 r., Które wskazują, że konsekwentnie osiągają 99.99% czasu sprawności.

SiteGround Styczeń i luty 2020 rekord dostępności.
SiteGround Styczeń 2020 uptime = 99.94%, luty 2020 uptime = 100%.

Poprzednia stronaGround Uptime (2014-2019)

* Kliknij, aby powiększyć zdjęcie.

Jun 2019: 100%

Jul 2018: 100%

Mar 2018: 100%

Jul 2016: 99.95%

czas przestoju w trybie siteground 072016

Mar 2016: 99.9%

siteground - 201603

Sep 2015: 100%

siteground sept uptime - witryna nie działała przez 1723 godzin

Jun 2015: 99.99%

czas pracy siteground - czerwiec 2015

Jan 2015: 99.99%

siteground uptime dec 2014

Październik 2014: 100%

SiteGround Hosting przeszłości wynik uptime 30 dni (wrzesień 2014)

2. Darmowa migracja witryny dla użytkowników GrowBig i GoGeek

Z każdym nowym kontem hostingowym GrowBig lub GoGeek w SiteGround zyskujesz jeden bezpłatny profesjonalny transfer strony. Zespół pomocy technicznej w SiteGround pomoże przenieś swoją stronę internetową na twój serwer SiteGround. Dla użytkowników planu StartUp usługa transferu jest płatna (30 USD za każdy transfer witryny).

Jak zażądać bezpłatnej migracji witryny w witrynie SiteGround

Obraz GIF pokazuje, jak poprosić o przeniesienie witryny. Pamiętaj, że używam mojego konta osobistego, aby pokazać, jak to się robi.

Aby uzyskać szczegółowe instrukcje, odwiedź tę stronę samouczka.

(Kliknij, aby powiększyć obraz) Aby rozpocząć migrację witryny: Zaloguj się do obszaru użytkownika> Pomoc techniczna> Poproś o asystenta (dół)> Przenieś stronę.

SiteGround Migrator

Migrator Siteground
SiteGround Migrator - specjalna wtyczka WordPress przeznaczona do automatyzacji transferu stron WordPress na konto hostingowe SiteGround.

Alternatywnie istnieje opcja migracji DIY dla użytkowników WordPress - SiteGround Migrator. To specjalna wtyczka do automatyzacji transferu (po zainstalowaniu i wprowadzeniu niezbędnych danych) witryny WordPress na konto hostingowe SiteGround.

3. Wybór lokalizacji serwerów na trzech kontynentach

Sześć lokalizacji serwerów z SiteGround: Ameryka (Chicago i Iowa, USA), Europa (Londyn UK, Eemshaven i Amsterdam, NL) i Azja (Singapur SG).

Jak wszystkie rzeczy w naszym świecie, transmisja danych jest ograniczona fizycznym ograniczeniem.

Kiedy Twoja witryna jest hostowana bliżej użytkowników, ładuje się szybciej (ponieważ dane i prośby użytkowników pokonują krótszą odległość).

Szybszy czas wczytywania strony oznacza lepsze wrażenia użytkownika. Lepsze wrażenia użytkownika to często wyższa konwersja klientów online.

Dlatego ważne jest, aby hostować witrynę blisko użytkowników.

W witrynie SiteGround użytkownicy mogą zarejestrować sześć lokalizacji serwerów:

  1. Chicago i Iowa, Stany Zjednoczone
  2. Londyn, Wielka Brytania
  3. Amsterdam i Eemshaven, Holandia
  4. Singapur.

Dzięki temu użytkownicy mogą hostować swoją witrynę blisko swoich odbiorców.

Przeprowadziliśmy kilka testów opóźnień Wielka Brytania i Witryny z Malezji / Singapuru w 2017 / 2018. Na podstawie naszych wyników testów witryna SiteGround jest najlepsza dla witryn skierowanych do odbiorców mieszkających w tych regionach.

Testy opóźnień z Wielkiej Brytanii

Host sieciowyLokalizacja serweraCzas odpowiedzi
(Z Wielkiej Brytanii)
Ocena prędkości
BitcatchaWPTest
SiteGroundLondyn34 ms351 msA+
FastCometLondyn20 ms161 msA+
PickAWebEnfield35 ms104 msA
HeartInternetLeeds37 ms126 msB+
HostingUKLondyn, Maidenhead, Nottingham41 ms272 msA
FastHostsGloucester59 ms109 msA
TSOhostDziewictwo48 ms582 msA
Host eUKWakefield, Maidenhead, Nottingham34 ms634 msA+

Testy opóźnień z Malezji / Singapuru

Host sieciowyLokalizacja serweraCzas odpowiedzi
(z Singapuru)
Ocena prędkości
BitcatchaWPTest
SiteGroundSingapur9 ms585 msA
A2 HostingSingapur12 ms1795 msA
HostingerMalezja8 ms191 msA+
ExabajtyMalezja / Singapur19 ms174 msA
VodienSingapur7 ms107 msA
IPServerOneMalezja12 ms215 msB+

4. Oficjalnie polecane przez WordPress.org i Drupal.org

Jeśli twoja strona internetowa jest zbudowana na WordPress lub Drupal, SiteGround będzie dla ciebie idealnym rozwiązaniem, ponieważ jest polecany zarówno przez WordPress.org i Drupal.org.

"Tak jak kwiaty potrzebują odpowiedniego środowiska do rozwoju, WordPress działa najlepiej, gdy jest w bogatym środowisku hostingowym." - WordPress.org.

5. Szyfrujmy obsługę SSL: łatwa instalacja i aktualizacja SSL

Bezpieczeństwo jest niezbędne dla witryny, ponieważ nie tylko chroni przed hakerami i złośliwym oprogramowaniem, ale także informuje użytkowników, że ich dane są bezpieczne w witrynie.

SiteGround oferuje za darmo Szyfrujmy i Wild Card SSL, gdy rejestrujesz się w ich planach hostingowych, i jest zaskakująco łatwy do zainstalowania na dowolnej nazwie domeny.

Aby sprawdzić i zainstalować Let's Encrypt SSL certyfikaty w SiteGround

Aby pokazać, w jaki sposób Let's Encrypt SSL jest zainstalowany w SiteGround, pozwól, że zabiorę cię na moje konto osobiste. To, czego szukasz poniżej, to Pulpit użytkownika Hosting SiteGround.

Standardowy Let's Encrypt SSL jest bezpłatny dla wszystkich kont hostingowych i automatycznie instalowany we wszystkich domenach z SiteGround. Aby sprawdzić bezpłatne standardowe certyfikaty Let's Encrypt SSL w SiteGround, zaloguj się do cPanel> Bezpieczeństwo> Menedżer SSL / TLS> Certyfikaty (CRT).

Obsługa szyfrowania SSL Wildcard

Od marca 29, 2018 wszyscy klienci SiteGround mogą otrzymać bezpłatny Let's Encrypt Wildcard SSL - co znacznie ułatwia proces konfiguracji subdomeny.

Aby zainstalować Let's Encrypt Wildcard SSL, zaloguj się do cPanel> Bezpieczeństwo> Let's Encrypt.

Standardowy Let's Encrypt SSL vs WildCard SSL

Przy standardowym FOC Let's Encrypt SSL użytkownicy muszą zainstalować osobny certyfikat domeny dla każdej subdomeny.

Dzięki Wildcard możesz zabezpieczyć je jednym certyfikatem.

Kliknij „Get Wildcard”, aby aktywować bezpłatny Let's Encrypt Wildcard SSL na SiteGround.

Prywatne SSL (Premium EV SSL) w SiteGround - Zakup i instalacja

SiteGround oferuje także Premium EV i certyfikat Wildcard SSL za pośrednictwem GlobalSign dla użytkowników, którzy ich potrzebują. Do kup swój prywatny SSL, proste logowanie i przejdź do „Dodaj usługi” (patrz zdjęcie).

Certyfikat Premium Wildcard SSL kosztuje 90 ++ za 12 miesięcy; Certyfikat EV SSL kosztuje 499 ++.

Aby zamówić płatny prywatny SSL, zaloguj się do obszaru klienta w SiteGround> Dodatkowe usługi> Wildcard SSL Certificate> Kliknij "Get".

6. Zaawansowane technologie prędkości serwera (SSD, HTTP / 2, NGINX i inne)

Cały hosting współdzielony SiteGround zawiera:

  • Pełna pamięć SSD,
  • Serwery obsługujące HTTP / 2,
  • Łatwa implementacja CDN Cloudflare i
  • Inny poziom mechanizmu buforowania przy użyciu SiteGround SuperCacher

Te funkcje pomagają użytkownikom optymalizować szybkość ładowania witryny.

SiteGround SuperCacher służy do przyspieszenia witryn WordPress, Joomla i Drupal. Aby aktywować SuperCachera, zaloguj się do SiteGround cPanel> Narzędzia do ulepszania strony> SuperCacher. Zobacz samouczek konfiguracji SuperCachera tutaj.

7. Promocja SiteGround New Users: Zapisz 66% na pierwszym rachunku

Po zarejestrowaniu się w SiteGround otrzymasz 66% zniżki na swój pierwszy rachunek za dowolny plan hostingowy.

Biorąc pod uwagę, że standardowa wycena SiteGround działa w okolicach $ 11.95 / mo dla ich planu StartUp i $ 19 / mo dla ich planu GrowBig, 60 +% zniżki na jeden z nich jest absolutnie świetny.

Po obniżonej cenie dla SiteGround Shared Hosting

Po rabacie SiteGround współdzielony hosting zaczyna się od $ 3.95 / $ 5.95 / $ 11.95 miesięcznie dla planu StartUp, GrowBig i GoGeek. Należy jednak pamiętać, że ceny te powrócą do normy po pierwszym terminie (więcej o tym tutaj).

8. Bardzo pozytywne opinie od innych użytkowników SiteGround

Wyszukiwanie w Internecie pokazuje, że wielu użytkowników miało pozytywne doświadczenia z korzystaniem z SiteGround jako hosta. Z satysfakcją klientów poprawiających się co roku, SiteGround podjął kroki w celu zapewnienia, że ​​ich użytkownicy są traktowani dobrze.

SiteGround wybrana jako najlepsza w grupach zamkniętych na Facebooku

Ankieta SiteGround Tops w 2016 (źródło).
SiteGround ponownie prowadzi ankietę rok później w 2017 (źródło).

Powyżej 97% Wskaźnik zadowolenia klientów w 2017 i 2018

Przeprowadzona coroczna ankieta zadowolenia klientów SiteGround była publikowana co roku w styczniu (do 2018 r.).

W 2017 97.3% respondentów było zadowolonych z usługi SiteGround; 95% poleciłby hostingowego znajomemu.

W 2018 98% respondentów było zadowolonych z usługi SiteGround.

Możesz przeczytać oficjalny raport z ankiety tutaj (2017) i tutaj (2018).

Na podstawie wewnętrznej ankiety firmy, SiteGround udało się podnieść poziom zadowolenia klientów trzeci rok z rzędu w 2017.

9. Niesamowita obsługa klienta

SiteGround pobiera opłatę za usługi hostingowe. Jeśli ty porównaj SiteGround z innymi dostawcami hostingu, widać, że ładują 80 - 200% powyżej stawki rynkowej.

Jednak większość użytkowników SiteGround decyduje się na pozostanie z nimi na dłużej. Czemu?

Uważam, że obsługa klienta jest jednym z głównych powodów. Zawsze łatwo jest uzyskać pomoc z SiteGround - czy to przez czat na żywo, e-mail, telefon, czy ich bazę wiedzy i samouczki na stronach 4,500.

SiteGround ma najlepszą obsługę czatu na żywo

Zrobiłem ankietę wcześniej i rozmawiał z firmami hostingowymi 28 przez ich system czatu na żywo. SiteGround wyróżniał się jako najlepszy pod względem czasu oczekiwania i mojej osobistej satysfakcji.

Moja prośba o czat na żywo w SiteGround pojawiła się w ciągu 30 sekund, a moje problemy zostały rozwiązane w ciągu kilku minut. Zdjęcie powyżej pokazuje standardowy ekran czatu na żywo w SiteGround. Możesz dowiedzieć się więcej o pracownikach pomocy technicznej, z którymi rozmawiasz, przeglądając jego / jej profil danych. W tym przykładzie rozmawiałem z fajnym kolesiem o imieniu Nikola N. Ludzki dotyk w systemie czatu na żywo SiteGround poprawił ogólne wrażenia.

Pochwala zespół wsparcia SiteGround

Oryginalny przegląd Siteground autorstwa Lain Barker na Facebooku. Jego strona BackPainLiberation.com jest hostowany na Siteground. Zrzut ekranu wykonany za zgodą autora (czerwiec 2, 2019).

Jak dotrzeć do wsparcia SiteGround

W 2018 był krótki okres, w którym nie można już korzystać z czatu na żywo w celu rozwiązania problemów technicznych lub rozliczeniowych z SiteGround. To nie jest już przypadek w 2019.

Zobacz zrzut ekranu poniżej, aby dowiedzieć się, jak możesz poprosić o pomoc w SiteGround.

Aby porozmawiać ze swoim zespołem wsparcia, po prostu zaloguj się do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Wsparcie> Poproś o pomoc naszego zespołu> Skontaktuj się z nami> Wybierz swój problem> Opublikuj na czacie. Zauważ, że w niektórych przypadkach zamiast tego system przekieruje cię do swojej bazy wiedzy.


Wady hostingu SiteGround

1. Gwarancja na czas nieobsługiwany nie obejmuje przestojów w przypadku DDoS

Trzeba pamiętać o SiteGround, że należy zwrócić uwagę na szczegóły w ich Service Level Agreement (SLA), jeśli chodzi o gwarancję uptime. W wielu przypadkach gwarancje uptime dla hostów internetowych nie obejmują niektórych rzeczy, takich jak klęski żywiołowe i tak dalej.

Z drugiej strony SiteGround zajmuje trochę więcej czasu, nie pozwalając na przestoje z powodu ataków DDoS, ataków hakerskich i innych podobnych zdarzeń. Nie jest to całkowicie powszechne i skłania mnie do zastanowienia się, jak mało wiary ma firma w swojej sieci.

To prawda, że ​​ataki DDoS są bardzo trudne dla wielu firm (zwłaszcza mniejszych), z którymi można sobie poradzić, dlatego często pracują z potężnymi sieciami dostarczania treści, takimi jak Cloudflare, aby złagodzić problem.
Włączenie tego jest ich SLA nieco kłopotliwe.

W rzeczywistości SiteGround nie obejmuje również konserwacji awaryjnej oraz awarii sprzętu lub oprogramowania, które są usuwane w ciągu godziny. Dodanie tej klauzuli jest po prostu zwykłym środkiem z ich strony, mówiąc szczerze.

Zrzut ekranu z SiteGround ToS (5 - Service Level Agreement).

2. Cena hostingu gwałtownie wzrasta po pierwszym rachunku

Chociaż koszt rejestracji w SiteGround jest dość atrakcyjny, po pierwszym rachunku wraca do regularnych opłat za swoje plany hostingowe.

Z tego powodu SiteGround może nie być najlepszym wyborem dla tych, którzy mają napięty budżet. Należy jednak zauważyć, że zwiększenie ceny za przedłużenia lub po pierwszym rachunku nie jest rzadkością dla większości usług hostingowych budżetu.

SiteGround współdzielone plany hostingowe, mianowicie Startup, GrowBig i GoGeek; koszt $ 11.95, $ 19.95, $ 34.95 miesięcznie przy odnowieniu.


Ceny: ile kosztuje SiteGround Hosting?

Ceny dzielonego hostingu SiteGround

planyUruchomienieGrowBigGoGeek
Liczba stron internetowych1NieograniczonyNieograniczony
Pamięć SSD10 GB20 GB30 GB
Bezpłatny transfer stronytaktaktak
SuperCacher
Wsparcie priorytetowe
Inscenizacja WordPress i Joomla
Instant Backup
Odpowiedni dla~ Miesięczne wizyty 10,000~ Miesięczne wizyty 25,000~ Miesięczne wizyty 100,000
Cena rejestracji$ 3.95 / mc$ 5.95 / mc$ 11.95 / mc

* Aby uzyskać najlepszą dokładność, odwiedź stronę SiteGround oficjalna udostępniona strona hostingowa.

Ceny hostingu SiteGround Cloud (/ VPS)

WejścieBiznesBusiness Plus
Rdzenie procesora234
Pamięć4 GB6 GB8 GB
Pamięć SSD40 GB60 GB80 GB
przepustowość5 TB5 TB5 TB
Cena rejestracji$ 80 / mc$ 120 / mc$ 160 / mc

* Aby uzyskać najlepszą dokładność, odwiedź stronę SiteGround oficjalna strona hostingowa VPS.


SiteGround Alternatywy: Porównaj SiteGround z innymi firmami hostingowymi

Klienci często porównaj SiteGround z Hostgator i InMotion Hosting ponieważ ich plany hostingowe są bardzo podobne.

Dane z Google Trends pokazują, że BlueHost jest najpopularniejszą marką wśród tych trzech. Zajmując drugie miejsce, SiteGround ma największe regionalne interesy w Rosji i we Włoszech. InMotion Hosting, zajmując trzecie miejsce, jest popularny w Ameryce Północnej i Indiach.

Rozsądne funkcje i ceny - SiteGround ma najwyższy koszt, ale zapewniają pewne zaawansowane funkcje hostingu (specjalny mechanizm buforowania, NGINX, HTTP / 2, pamięć masowa z pełnym dyskiem SSD, infrastruktura Google Cloud itp.), Których nie mają pozostałe dwa. Porównamy ich funkcje i ceny w poniższych tabelach.

Porównanie w Trendach Google (zobacz tutaj na żywo tutaj).

Alternatywy SiteGround #1: Hosting InMotion

InMotion Hosting jest popularną firmą hostingową, która ma ponad 15 lat doświadczeń biznesowych. Używam ich od 2009 (ta strona, którą czytasz jest hostowana w InMotion Hosting).

FunkcjeSiteGroundHosting InMotiong
Zaplanuj przeglądGrowBigMoc
StronyNieograniczony6
Pamięć SSD?
Bezpłatny transfer strony
Lokalizacje serwerówStany Zjednoczone, Europa, Azja.Tylko Stany Zjednoczone - Wschodnie lub Zachodnie Wybrzeże
HTTP / 2 i NGINX
Gwarancja zwrotu pieniędzyDni 30Dni 90
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo)$ 5.95 / mc$ 4.49 / mc
Cena odnowienia$ 14.95 / mc$ 8.99 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejSiteGround.comInMotionHosting.com

Alternatywy SiteGround #2: Hostgator

Hostgator Inc. został założony przez Brenta Oxleya w jego akademiku w 2002. Firma rozwinęła się z jednoosobowej operacji do firmy zatrudniającej setki pracowników na przestrzeni lat; i był w rankingu 21st (rok 2008) i 239th (rok 2009) w Inc. 5000 Fastest Growing Company. W 2012 Brent sprzedał spółkę, która została sprzedana do Endurance International Group za nieoficjalną liczbę $ 225 million.

FunkcjeSiteGroundHostGator
Zaplanuj przeglądGrowBigPlan dla niemowląt
StronyNieograniczonyNieograniczony
Pamięć SSD?
Bezpłatny transfer stronyW ciągu pierwszych 30 dni po rejestracji
Lokalizacje serwerówStany Zjednoczone, Europa i AzjaTylko w Stanach Zjednoczonych
HTTP / 2 i NGINX
Gwarancja zwrotu pieniędzyDni 30Dni 45
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo)$ 5.95 / mc$ 5.95 / mc
Cena odnowienia$ 14.95 / mc$ 9.95 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejSiteGround.comHostGator.com


Często zadawane pytania na temat SiteGround

Czy SiteGround jest dobry?

SiteGround to jedna z najbardziej rozpoznawalnych nazw w hostingu, oferująca imponującą wydajność i niezawodność serwera (zobacz nasze wyniki testu tutaj). Słynie również z doskonałej obsługi klienta.

Ile kosztuje SiteGround?

Plany wspólnego hostingu SiteGround zaczynają się od 3.95 USD / mc, a po odnowieniu wzrasta do 11.95 USD / m; Plany hostingowe VPS zaczynają się od 80 USD / mc i sięgają nawet 160 USD / mc.

Który jest lepszy Bluehost lub SiteGround?

SiteGround oferuje użytkownikom wyższą wydajność w porównaniu do Bluehost, chociaż ten ostatni oferuje tańsze hostingi.

Czy SiteGround ma gwarancję zwrotu pieniędzy?

Tak. SiteGround ma gwarancję zwrotu pieniędzy w wysokości 30-day.

Możesz anulować usługę w ciągu pierwszych 30 dni, a otrzymasz pełny zwrot pieniędzy. Gwarancja zwrotu pieniędzy nie obejmuje nazw domen, chmury ani hostingu dedykowanych serwerów.

Który plan SiteGround jest najlepszy?

SiteGround twierdzi, że jego najpopularniejszym planem jest GrowBig, który oferuje dobrą równowagę zasobów i opłacalność.

Użytkownicy GrowBig mogą poprosić o bezpłatną migrację witryny, jeśli zostaną przeniesione z innych hostów do SiteGround.

Gdzie jest SiteGround?

SiteGround ma siedzibę w Bułgarii i obsługuje serwery w Ameryce Północnej, Europie i Azji.

Czy SiteGround oferuje CDN?

SiteGround ma wbudowaną obsługę CDN Cloudflare we wszystkich planach hostingowych. Ponadto oferuje własny mechanizm buforowania w celu dalszego zwiększenia wydajności witryny.

Co to jest SG Site Scanner?

SG Site Scanner (poprzednio nazywany HackAlert) jest zasilany przez Sucuri i jest wykrywaniem szkodliwego oprogramowania premium i systemem wczesnego ostrzegania, aby pomóc chronić twoją witrynę i kosztuje $ 19.80 / rok.

Aby dodać SG Site Scanner, zaloguj się do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Dodaj usługi> Pobierz SG Site Scanner.

Czy Siteground ma uczciwe zasady użytkowania?

Tak. Za pomocą panelu sterowania można sprawdzić, czy witryna korzysta z nadmiernych zasobów serwera.

Aby monitorować wykorzystanie zasobów na koncie, zaloguj się do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Pomoc techniczna> Stan użycia zasobu.

Jeśli przekroczysz przepustowość, ograniczą one twoje usługi i pobiorą opłatę za dodatkowe użycie.

SiteGround TOS


Czy zaleca się SiteGround?

W skrócie - tak. SiteGround to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w branży hostingowej, oferująca trudne do pokonania połączenie doskonałej wydajności i znakomitej obsługi klienta. Pomimo stosunkowo wyższych cen za odnowienie, oferują nowym użytkownikom doskonałą cenę rejestracji.

Ich oferta obejmuje całe spektrum produktów hostingowych, co oznacza, że ​​nawet jeśli dokonasz zakupu za pomocą hostingu współdzielonego, na tym hoście dostępna jest bardzo wyraźna ścieżka migracji. Skalowalność z pewnością nie stanowi problemu.

Kto powinien gościć na SiteGround?

SiteGround pasuje do tych, którzy szukają bezproblemowego rozwiązania hostingowego, SiteGround dobrze pasuje do rachunku.

Kiedy nie korzystać z SiteGround?

  • Jeśli potrzebujesz dużo miejsca i masz niewielki budżet
  • Jeśli nie jesteś w porządku z kosztownymi opłatami za przedłużenie hostingu (sprawdź Interserver)
  • Jeśli chcesz mieć rozwiązanie hostingowe oparte na systemie Windows (sprawdź A2 Hosting or Hosting TMD)

Jak SiteGround wypada w porównaniu z innymi?

Quick Recap: SiteGround Review

Podsumowując, oto co lubimy, a czego nie lubimy w SiteGround.

P / S: Czy ta recenzja jest pomocna?

WHSR jest finansowany głównie z dochodów stowarzyszonych - oznacza to, że zarabiamy tylko wtedy, gdy dokonujesz zakupu za pośrednictwem naszego linku. Jeśli podoba Ci się nasza praca, proszę nas wspierać, kupując za pośrednictwem naszego linka partnerskiego. Pomaga nam utrzymać wysoką jakość naszej witryny i zapewnia bardziej przydatną recenzję hostingu, taką jak ta. Dziękuję Ci!

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.