SiteGround Review

Recenzj臋: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: Jun 25, 2020
SiteGround
Zaplanuj w recenzji: GrowBig
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Czerwiec 25, 2020
Podsumowanie
SiteGround jest jedn膮 z najbardziej rozpoznawalnych marek w bran偶y hostingu i oferuje po艂膮czenie doskona艂ej wydajno艣ci i znakomitej obs艂ugi klienta. Pomimo stosunkowo wy偶szych cen za odnowienie, oferuj膮 nowym u偶ytkownikom doskona艂膮 cen臋 rejestracji.

Je艣li znasz tylko jedn膮 nazw臋 w dzisiejszym 艣wiecie hostingu, 鈥濻iteGround鈥 jest bardzo prawdopodobne. Niekt贸rzy uwielbiaj膮 t臋 firm臋, inni jej nie znosz膮 - podobnie jak w przypadku wszystkich popularnych firm internetowych, SiteGround ma uczciwy udzia艂 zadowolonych i niezadowolonych klient贸w.

Ale wi臋kszo艣膰 ludzi nie twierdzi, 偶e SiteGround wykona艂a 艣wietn膮 robot臋, rozwijaj膮c sw贸j biznes przez ostatnie 5 lat. S膮 to najszybciej rozwijaj膮ce si臋 firmy hostingowe, jakie widzia艂em od d艂u偶szego czasu - ich nazwa by艂a wymieniana w ka偶dym wpisie na portalach spo艂eczno艣ciowych; a w WHSR cz臋艣ciej ni偶 wszystkie inne marki otrzymujemy zapytania dotycz膮ce us艂ugi SiteGround.

Wi臋c co jest takiego specjalnego w SiteGround? Przekonamy si臋 w tej recenzji.

Uwaga: SiteGround skorygowa艂 ceny w czerwcu 2020 r. Wsp贸lne plany hostingowe SiteGround kosztuj膮 teraz 6.99 USD miesi臋cznie - 14.99 USD miesi臋cznie przy rejestracji i 14.99 USD miesi臋cznie - 39.99 USD miesi臋cznie podczas odnowienia. Przyrost jest do艣膰 wysoki (poprzednio wynosi艂 3.95 USD miesi臋cznie - 11.95 USD miesi臋cznie), a je艣li uwa偶asz, 偶e s膮 one dla ciebie za drogie, prosz臋 przeczyta膰 m贸j komentarz do con # 2 SiteGround.

Moje osobiste do艣wiadczenia z SiteGround

Marka 鈥濻iteGround鈥 po raz pierwszy znalaz艂a si臋 pod radarem WHSR pod koniec 2013 roku.

Dostali艣my czas na Wywiad SiteGround CEO, Tenko Nikolov i bezp艂atne konto hostingowe do przetestowania.

Dzi艣 goszcz臋 m贸j osobisty blog oraz wiele innych stron internetowych na serwerze SiteGround.

Przez lata zbiera艂em mn贸stwo u偶ytecznych informacji na temat SiteGround, w tym rekord czasu dost臋pno艣ci hostingu dzielonego SiteGround, test op贸藕nie艅 z r贸偶nych kraj贸w (USA, Wielka Brytania, Brazylia, Japonia, Australia, Niemcy, Kanada, Indie i Singapur), opinie u偶ytkownik贸w z grupy i fora spo艂eczno艣ciowe, a tak偶e zapisy czat贸w z obs艂ug膮 czatu na 偶ywo SiteGround.

Je艣li szukasz recenzji SiteGround, kt贸ra pokazuje 鈥瀦a kulisami鈥 - trafi艂e艣 we w艂a艣ciwe miejsce.

O firmie SiteGround, firmie

  • Za艂o偶ony w 2004 przez grup臋 przyjaci贸艂 uniwersyteckich.
  • Firma twierdzi, 偶e w chwili pisania domeny b臋dzie hostowa膰 wi臋cej ni偶 domeny 2,000,000.
  • Us艂ugi: wsp贸lny, zarz膮dzany WP, zarz膮dzany handel wooCommerce, dedykowany i hosting w chmurze
  • Biura w pi臋ciu r贸偶nych krajach: Bu艂garia, W艂ochy, Hiszpania, Wielka Brytania i Stany Zjednoczone.

Co znajduje si臋 w tej recenzji SiteGround

Plany hostingowe SiteGround i ceny

Werdykt i inne kr贸tkie fakty


Plusy: Dlaczego lubimy SiteGround Hosting

1. Niezwykle niezawodny i szybki - w 100% bezawaryjno艣膰 hosta w wi臋kszo艣ci przypadk贸w

Nie mog臋 wystarczaj膮co podkre艣li膰, jak wa偶ne jest, aby dostawca hostingu by艂 niezawodnie niezawodny i szybki, poniewa偶 wszelkie przestoje lub spowolnienie w witrynie mog膮 mie膰 powa偶ny wp艂yw na og贸lny zwrot z inwestycji. W艂a艣nie dlatego wydajno艣膰 hostingu SiteGround zrobi艂a na mnie wra偶enie, poniewa偶 s膮 w stanie utrzyma膰 100% nieprzerwanej pracy rok do roku i 艂adowa膰 si臋 stosunkowo szybko.

Wydajno艣膰 hostingu SiteGround

FYI, Recenzje WHSR s膮 cz臋艣ciowo oparte na 艣ledzeniu wydajno艣ci w witrynach, kt贸re zak艂adamy na ka偶dym ho艣cie. Opr贸cz siostrzanej witryny utworzonej w celu 艣ledzenia wydajno艣ci hosta (HostScore), przeprowadzamy r贸wnie偶 niezale偶ne testy na naszych stronach dla ka偶dego hosta.

Oto statystyki pr臋dko艣ci mojej witryny testowej hostowanej na SiteGround w styczniu i lutym 2020 r.

test pr臋dko艣ci na ziemi
艢ledzenie pr臋dko艣ci hostingu SiteGround - 艣rednio, moja testowana witryna SiteGround 艂aduje si臋 w czasie kr贸tszym ni偶 200 ms (pr臋dko艣膰 mierzona co cztery godziny z 10 lokalizacji na ca艂ym 艣wiecie, zobacz najnowsze statystyki tutaj).

Test pr臋dko艣ci SiteGround w Bitcatcha

Test pr臋dko艣ci SiteGround - sprawd藕 pr臋dko艣膰 hostingu
Nasz ostatni test pr臋dko艣ci w Bitcatcha wskazuje, 偶e SiteGround 艂aduje si臋 szybciej ni偶 艣rednia. Zarejestrowane czasy odpowiedzi by艂y poni偶ej 260 ms z 10 r贸偶nych lokalizacji (zobacz rzeczywiste wyniki tutaj).

Ostatnia witryna Site Uptime (2020)

Zawsze lubi艂em SiteGround, poniewa偶 mia艂em z nimi bardzo ma艂o problem贸w. W szczeg贸lno艣ci niezawodno艣膰 serwera jest moim zdaniem jednym z najsilniejszych pakiet贸w SiteGround.

Poni偶szy obraz przedstawia rekord czasu pracy SiteGround, jaki uzyskali艣my w styczniu i lutym 2020 r. Ich wydajno艣膰 serwera zawsze by艂a dla mnie imponuj膮ca - mam dane z 2014 r., Kt贸re wskazuj膮, 偶e konsekwentnie osi膮gaj膮 99.99% czasu sprawno艣ci.

SiteGround Stycze艅 i luty 2020 rekord dost臋pno艣ci.
SiteGround Stycze艅 2020 uptime = 99.94%, luty 2020 uptime = 100%.

Poprzednia stronaGround Uptime (2014-2019)

* Kliknij, aby powi臋kszy膰 zdj臋cie.

Jun 2019: 100%

Jul 2018: 100%

Mar 2018: 100%

Jul 2016: 99.95%

czas przestoju w trybie siteground 072016

Mar 2016: 99.9%

siteground - 201603

Sep 2015: 100%

siteground sept uptime - witryna nie dzia艂a艂a przez 1723 godzin

Jun 2015: 99.99%

czas pracy siteground - czerwiec 2015

Jan 2015: 99.99%

siteground uptime dec 2014

Pa藕dziernik 2014: 100%

SiteGround Hosting przesz艂o艣ci wynik uptime 30 dni (wrzesie艅 2014)

Ze wzgl臋du na dobr膮 wydajno艣膰 SiteGround jest nasz膮

2. Darmowa migracja witryny dla u偶ytkownik贸w GrowBig i GoGeek

Z ka偶dym nowym kontem hostingowym GrowBig lub GoGeek w SiteGround zyskujesz jeden bezp艂atny profesjonalny transfer strony. Zesp贸艂 pomocy technicznej w SiteGround pomo偶e przenie艣 swoj膮 stron臋 internetow膮 na tw贸j serwer SiteGround. Dla u偶ytkownik贸w planu StartUp us艂uga transferu jest p艂atna (30 USD za ka偶dy transfer witryny).

Jak za偶膮da膰 bezp艂atnej migracji witryny w witrynie SiteGround

Obraz GIF pokazuje, jak poprosi膰 o przeniesienie witryny. Pami臋taj, 偶e u偶ywam mojego konta osobistego, aby pokaza膰, jak to si臋 robi.

(Kliknij, aby powi臋kszy膰 obraz) Aby rozpocz膮膰 migracj臋 witryny: Zaloguj si臋 do obszaru u偶ytkownika> Pomoc techniczna> Popro艣 o asystenta (d贸艂)> Przenie艣 stron臋.

SiteGround Migrator

Migrator Siteground
SiteGround Migrator - specjalna wtyczka WordPress przeznaczona do automatyzacji transferu stron WordPress na konto hostingowe SiteGround.

Alternatywnie istnieje opcja migracji DIY dla u偶ytkownik贸w WordPress - SiteGround Migrator. To specjalna wtyczka do automatyzacji transferu (po zainstalowaniu i wprowadzeniu niezb臋dnych danych) witryny WordPress na konto hostingowe SiteGround.

3. Wyb贸r lokalizacji serwer贸w na trzech kontynentach

Sze艣膰 lokalizacji serwer贸w z SiteGround: Ameryka (Chicago i Iowa, USA), Europa (Londyn UK, Eemshaven i Amsterdam, NL) i Azja (Singapur SG).

Jak wszystkie rzeczy w naszym 艣wiecie, transmisja danych jest ograniczona fizycznym ograniczeniem.

Kiedy Twoja witryna jest hostowana bli偶ej u偶ytkownik贸w, 艂aduje si臋 szybciej (poniewa偶 dane i pro艣by u偶ytkownik贸w pokonuj膮 kr贸tsz膮 odleg艂o艣膰).

Szybszy czas wczytywania strony oznacza lepsze wra偶enia u偶ytkownika. Lepsze wra偶enia u偶ytkownika to cz臋sto wy偶sza konwersja klient贸w online.

Dlatego wa偶ne jest, aby hostowa膰 witryn臋 blisko u偶ytkownik贸w.

W witrynie SiteGround u偶ytkownicy mog膮 zarejestrowa膰 sze艣膰 lokalizacji serwer贸w:

  1. Chicago i Iowa, Stany Zjednoczone
  2. Londyn, Wielka Brytania
  3. Amsterdam i Eemshaven, Holandia
  4. Singapur.

Dzi臋ki temu u偶ytkownicy mog膮 hostowa膰 swoj膮 witryn臋 blisko swoich odbiorc贸w.

Przeprowadzili艣my kilka test贸w op贸藕nie艅 Wielka Brytania i Witryny z Malezji / Singapuru w 2017 / 2018. Na podstawie naszych wynik贸w test贸w witryna SiteGround jest najlepsza dla witryn skierowanych do odbiorc贸w mieszkaj膮cych w tych regionach.

Testy op贸藕nie艅 z Wielkiej Brytanii

Host sieciowy Lokalizacja serwera Czas odpowiedzi
(Z Wielkiej Brytanii)
Ocena pr臋dko艣ci
Bitcatcha WPTest
SiteGround Londyn 34 ms 351 ms A+
FastComet Londyn 20 ms 161 ms A+
PickAWeb Enfield 35 ms 104 ms A
HeartInternet Leeds 37 ms 126 ms B+
HostingUK Londyn, Maidenhead, Nottingham 41 ms 272 ms A
FastHosts Gloucester 59 ms 109 ms A
TSOhost Dziewictwo 48 ms 582 ms A
Host eUK Wakefield, Maidenhead, Nottingham 34 ms 634 ms A+

Testy op贸藕nie艅 z Malezji / Singapuru

Host sieciowy Lokalizacja serwera Czas odpowiedzi
(z Singapuru)
Ocena pr臋dko艣ci
Bitcatcha WPTest
SiteGround Singapur 9 ms 585 ms A
A2 Hosting Singapur 12 ms 1795 ms A
Hostinger Malezja 8 ms 191 ms A+
Exabajty Malezja / Singapur 19 ms 174 ms A
Vodien Singapur 7 ms 107 ms A
IPServerOne Malezja 12 ms 215 ms B+

4. Oficjalnie polecane przez WordPress.org i Drupal.org

Je艣li twoja strona internetowa jest zbudowana na WordPress lub Drupal, SiteGround b臋dzie dla ciebie idealnym rozwi膮zaniem, poniewa偶 jest polecany zar贸wno przez WordPress.org i Drupal.org.

"Tak jak kwiaty potrzebuj膮 odpowiedniego 艣rodowiska do rozwoju, WordPress dzia艂a najlepiej, gdy jest w bogatym 艣rodowisku hostingowym." - WordPress.org.

5. Szyfrujmy obs艂ug臋 SSL: 艂atwa instalacja i aktualizacja SSL

Bezpiecze艅stwo jest niezb臋dne dla witryny, poniewa偶 nie tylko chroni przed hakerami i z艂o艣liwym oprogramowaniem, ale tak偶e informuje u偶ytkownik贸w, 偶e ich dane s膮 bezpieczne w witrynie.

SiteGround oferuje za darmo Szyfrujmy i Wild Card SSL, gdy rejestrujesz si臋 w ich planach hostingowych, i jest zaskakuj膮co 艂atwy do zainstalowania na dowolnej nazwie domeny.

Aby sprawdzi膰 i zainstalowa膰 Let's Encrypt SSL certyfikaty w SiteGround

Aby pokaza膰, w jaki spos贸b Let's Encrypt SSL jest zainstalowany w SiteGround, pozw贸l, 偶e zabior臋 ci臋 na moje konto osobiste. To, czego szukasz poni偶ej, to Pulpit u偶ytkownika Hosting SiteGround.

Standardowy Let's Encrypt SSL jest bezp艂atny dla wszystkich kont hostingowych i automatycznie instalowany we wszystkich domenach z SiteGround. Aby sprawdzi膰 bezp艂atne standardowe certyfikaty Let's Encrypt SSL w SiteGround, zaloguj si臋 do cPanel> Bezpiecze艅stwo> Mened偶er SSL / TLS> Certyfikaty (CRT).

Obs艂uga szyfrowania SSL Wildcard

Od marca 29, 2018 wszyscy klienci SiteGround mog膮 otrzyma膰 bezp艂atny Let's Encrypt Wildcard SSL - co znacznie u艂atwia proces konfiguracji subdomeny.

Aby zainstalowa膰 Let's Encrypt Wildcard SSL, zaloguj si臋 do cPanel> Bezpiecze艅stwo> Let's Encrypt.

Standardowy Let's Encrypt SSL vs WildCard SSL

Przy standardowym FOC Let's Encrypt SSL u偶ytkownicy musz膮 zainstalowa膰 osobny certyfikat domeny dla ka偶dej subdomeny.

Dzi臋ki Wildcard mo偶esz zabezpieczy膰 je jednym certyfikatem.

Kliknij 鈥濭et Wildcard鈥, aby aktywowa膰 bezp艂atny Let's Encrypt Wildcard SSL na SiteGround.

Prywatne SSL (Premium EV SSL) w SiteGround - Zakup i instalacja

SiteGround oferuje tak偶e Premium EV i certyfikat Wildcard SSL za po艣rednictwem GlobalSign dla u偶ytkownik贸w, kt贸rzy ich potrzebuj膮. Do kup sw贸j prywatny SSL, proste logowanie i przejd藕 do 鈥濪odaj us艂ugi鈥 (patrz zdj臋cie).

Certyfikat Premium Wildcard SSL kosztuje 90 ++ za 12 miesi臋cy; Certyfikat EV SSL kosztuje 499 ++.

Aby zam贸wi膰 p艂atny prywatny SSL, zaloguj si臋 do obszaru klienta w SiteGround> Dodatkowe us艂ugi> Wildcard SSL Certificate> Kliknij "Get".

6. Zaawansowane technologie pr臋dko艣ci serwera (SSD, HTTP / 2, NGINX i inne)

Ca艂y hosting wsp贸艂dzielony SiteGround zawiera:

  • Pe艂na pami臋膰 SSD,
  • Serwery obs艂uguj膮ce HTTP / 2,
  • 艁atwa implementacja CDN Cloudflare i
  • Inny poziom mechanizmu buforowania przy u偶yciu SiteGround SuperCacher

Te funkcje pomagaj膮 u偶ytkownikom optymalizowa膰 szybko艣膰 艂adowania witryny.

SiteGround SuperCacher s艂u偶y do przyspieszenia witryn WordPress, Joomla i Drupal. Aby aktywowa膰 SuperCachera, zaloguj si臋 do SiteGround cPanel> Narz臋dzia do ulepszania strony> SuperCacher. Zobacz samouczek konfiguracji SuperCachera tutaj.

7. Promocja SiteGround New Users: Zapisz 60% na pierwszym rachunku

Po zarejestrowaniu si臋 w SiteGround otrzymasz 60% zni偶ki na sw贸j pierwszy rachunek za dowolny plan hostingowy.

Bior膮c pod uwag臋, 偶e standardowa cena dla SiteGround wynosi oko艂o $ 14.99 / mo dla ich planu StartUp i $ 24.99 / mo dla ich planu GrowBig, zni偶ka 60% dla 偶adnego z nich jest absolutnie 艣wietna.

Po obni偶onej cenie dla SiteGround Shared Hosting

Po specjalnej zni偶ce za rejestracj臋, wsp贸艂dzielony hosting SiteGround zaczyna si臋 od 6.99 USD / 9.99 USD / 14.99 USD miesi臋cznie dla planu StartUp, GrowBig i GoGeek. Pami臋taj jednak, 偶e ceny te wr贸c膮 do normy po pierwszym okresie (wi臋cej o tym tutaj).

8. Bardzo pozytywne opinie od innych u偶ytkownik贸w SiteGround

Wyszukiwanie w Internecie pokazuje, 偶e wielu u偶ytkownik贸w mia艂o pozytywne do艣wiadczenia z korzystaniem z SiteGround jako hosta. Z satysfakcj膮 klient贸w poprawiaj膮cych si臋 co roku, SiteGround podj膮艂 kroki w celu zapewnienia, 偶e 鈥嬧媔ch u偶ytkownicy s膮 traktowani dobrze.

SiteGround wybrana jako najlepsza w grupach zamkni臋tych na Facebooku

Ankieta SiteGround Tops w 2016 (藕r贸d艂o).
SiteGround ponownie prowadzi ankiet臋 rok p贸藕niej w 2017 (藕r贸d艂o).

Powy偶ej 97% Wska藕nik zadowolenia klient贸w w 2017 i 2018

Przeprowadzona coroczna ankieta zadowolenia klient贸w SiteGround by艂a publikowana co roku w styczniu (do 2018 r.).

W 2017 97.3% respondent贸w by艂o zadowolonych z us艂ugi SiteGround; 95% poleci艂by hostingowego znajomemu.

W 2018 98% respondent贸w by艂o zadowolonych z us艂ugi SiteGround.

Na podstawie wewn臋trznej ankiety firmy, SiteGround uda艂o si臋 podnie艣膰 poziom zadowolenia klient贸w trzeci rok z rz臋du w 2017.

9. Niesamowita obs艂uga klienta

SiteGround pobiera op艂at臋 za us艂ugi hostingowe. Je艣li ty por贸wnaj SiteGround z innymi dostawcami hostingu, wida膰, 偶e 艂aduj膮 80 - 200% powy偶ej stawki rynkowej.

Jednak wi臋kszo艣膰 u偶ytkownik贸w SiteGround decyduje si臋 na pozostanie z nimi na d艂u偶ej. Czemu?

Uwa偶am, 偶e obs艂uga klienta jest jednym z g艂贸wnych powod贸w. Zawsze 艂atwo jest uzyska膰 pomoc z SiteGround - czy to przez czat na 偶ywo, e-mail, telefon, czy ich baz臋 wiedzy i samouczki na stronach 4,500.

SiteGround ma najlepsz膮 obs艂ug臋 czatu na 偶ywo

Zrobi艂em ankiet臋 wcze艣niej i rozmawia艂 z firmami hostingowymi 28 przez ich system czatu na 偶ywo. SiteGround wyr贸偶nia艂 si臋 jako najlepszy pod wzgl臋dem czasu oczekiwania i mojej osobistej satysfakcji.

Moja pro艣ba o czat na 偶ywo w SiteGround pojawi艂a si臋 w ci膮gu 30 sekund, a moje problemy zosta艂y rozwi膮zane w ci膮gu kilku minut. Zdj臋cie powy偶ej pokazuje standardowy ekran czatu na 偶ywo w SiteGround. Mo偶esz dowiedzie膰 si臋 wi臋cej o pracownikach pomocy technicznej, z kt贸rymi rozmawiasz, przegl膮daj膮c jego / jej profil danych. W tym przyk艂adzie rozmawia艂em z fajnym kolesiem o imieniu Nikola N. Ludzki dotyk w systemie czatu na 偶ywo SiteGround poprawi艂 og贸lne wra偶enia.

Pochwala zesp贸艂 wsparcia SiteGround

Oryginalny przegl膮d Siteground autorstwa Lain Barker na Facebooku. Jego strona BackPainLiberation.com jest hostowany na Siteground. Zrzut ekranu wykonany za zgod膮 autora (czerwiec 2, 2019).

Jak dotrze膰 do wsparcia SiteGround

W 2018 by艂 kr贸tki okres, w kt贸rym nie mo偶na ju偶 korzysta膰 z czatu na 偶ywo w celu rozwi膮zania problem贸w technicznych lub rozliczeniowych z SiteGround. To nie jest ju偶 przypadek w 2019.

Zobacz zrzut ekranu poni偶ej, aby dowiedzie膰 si臋, jak mo偶esz poprosi膰 o pomoc w SiteGround.

Aby porozmawia膰 ze swoim zespo艂em wsparcia, po prostu zaloguj si臋 do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Wsparcie> Popro艣 o pomoc naszego zespo艂u> Skontaktuj si臋 z nami> Wybierz sw贸j problem> Opublikuj na czacie. Zauwa偶, 偶e w niekt贸rych przypadkach zamiast tego system przekieruje ci臋 do swojej bazy wiedzy.


Wady hostingu SiteGround

1. Gwarancja na czas nieobs艂ugiwany nie obejmuje przestoj贸w w przypadku DDoS

Trzeba pami臋ta膰 o SiteGround, 偶e nale偶y zwr贸ci膰 uwag臋 na szczeg贸艂y w ich Service Level Agreement (SLA), je艣li chodzi o gwarancj臋 uptime. W wielu przypadkach gwarancje uptime dla host贸w internetowych nie obejmuj膮 niekt贸rych rzeczy, takich jak kl臋ski 偶ywio艂owe i tak dalej.

Z drugiej strony SiteGround zajmuje troch臋 wi臋cej czasu, nie pozwalaj膮c na przestoje z powodu atak贸w DDoS, atak贸w hakerskich i innych podobnych zdarze艅. Nie jest to ca艂kowicie powszechne i sk艂ania mnie do zastanowienia si臋, jak ma艂o wiary ma firma w swojej sieci.

To prawda, 偶e 鈥嬧媋taki DDoS s膮 bardzo trudne dla wielu firm (zw艂aszcza mniejszych), z kt贸rymi mo偶na sobie poradzi膰, dlatego cz臋sto pracuj膮 z pot臋偶nymi sieciami dostarczania tre艣ci, takimi jak Cloudflare, aby z艂agodzi膰 problem.
W艂膮czenie tego jest ich SLA nieco k艂opotliwe.

W rzeczywisto艣ci SiteGround nie obejmuje r贸wnie偶 konserwacji awaryjnej oraz awarii sprz臋tu lub oprogramowania, kt贸re s膮 usuwane w ci膮gu godziny. Dodanie tej klauzuli jest po prostu zwyk艂ym 艣rodkiem z ich strony, m贸wi膮c szczerze.

Zrzut ekranu z SiteGround ToS (5 - Service Level Agreement).

2. Znacz膮ca podwy偶ka ceny za dzielony hosting

Nowe metki SiteGround
Nowe tagi cenowe SiteGround zastosowano skutecznie od 18 czerwca 2020 r. Do wszystkich wsp贸lnych plan贸w hostingowych. Plan StartUp kosztuje 6.99 USD miesi臋cznie, GrowBig 9.99 USD miesi臋cznie, a GoGeek 14.99 USD miesi臋cznie przy rejestracji (odwied藕 SiteGround online, aby dowiedzie膰 si臋 wi臋cej).

SiteGround ostatnio podni贸s艂 ceny pocz膮tkowe za ich wsp贸lne plany hostingowe o znaczn膮 kwot臋. W niekt贸rych przypadkach zwi臋kszy艂 si臋 ponad dwukrotnie. Nowe ceny zaczynaj膮 si臋 od 6.99 USD i wahaj膮 si臋 do 14.99 USD miesi臋cznie.

Bior膮c pod uwag臋 ich jako艣膰 us艂ug, podwy偶ka cen nie jest ca艂kowicie nieracjonalna. Jednak to sprawia, 偶e 鈥嬧媠膮 nieco poza zasi臋giem wi臋kszo艣ci podstawowych w艂a艣cicieli witryn. Na przyk艂ad statyczne witryny biznesowe o niskim nat臋偶eniu ruchu, blogi osobiste lub witryny z portfolio.

Je艣li Twoja witryna nale偶y do takich kategorii, zalecamy skorzystanie z ta艅szych opcji, takich jak InMotion Hosting (od 3.99 USD / mc), Hostinger (od 0.99 USD / mc), Hosting TMD (od 2.95 USD / mc) i ScalaHosting (od 3.95 USD / mc).


Ceny: ile kosztuje SiteGround Hosting?

Wsp贸lne ceny hostingu SiteGround

plany Uruchomienie GrowBig GoGeek
Liczba stron internetowych 1 Nieograniczony Nieograniczony
Pami臋膰 SSD 10 GB 20 GB 40 GB
Bezp艂atny transfer strony tak tak tak
SuperCacher
Wsparcie priorytetowe
Inscenizacja WordPress i Joomla
Instant Backup
Wsp贸艂pracownicy kont
Odpowiedni dla ~ Miesi臋czne wizyty 10,000 ~ Miesi臋czne wizyty 25,000 ~ Miesi臋czne wizyty 100,000
Cena rejestracji $ 6.99 / mc $ 9.99 / mc $ 14.99 / mc

* Ceny zaktualizowano w czerwcu 2020 r. Aby uzyska膰 najlepsz膮 dok艂adno艣膰, odwied藕 stron臋 Oficjalna strona SiteGround.

Ceny hostingu SiteGround's Cloud (/ VPS)

Wej艣cie Biznes Business Plus
Rdzenie procesora 2 3 4
Pami臋膰 4 GB 6 GB 8 GB
Pami臋膰 SSD 40 GB 60 GB 80 GB
przepustowo艣膰 5 TB 5 TB 5 TB
Cena rejestracji $ 80 / mc $ 120 / mc $ 160 / mc

* Aby uzyska膰 najlepsz膮 dok艂adno艣膰, odwied藕 stron臋 SiteGround oficjalna strona hostingowa VPS.


Alternatywy dla SiteGround

Klienci cz臋sto por贸wnaj SiteGround z Hostgator i InMotion Hosting poniewa偶 ich plany hostingowe s膮 bardzo podobne.

Dane z Google Trends pokazuj膮, 偶e BlueHost jest najpopularniejsz膮 mark膮 w艣r贸d tych trzech. Zajmuj膮c drugie miejsce, SiteGround ma najwi臋ksze regionalne interesy w Rosji i we W艂oszech. InMotion Hosting, zajmuj膮c trzecie miejsce, jest popularny w Ameryce P贸艂nocnej i Indiach.

Rozs膮dne funkcje i ceny - SiteGround ma najwy偶szy koszt, ale zapewniaj膮 pewne zaawansowane funkcje hostingu (specjalny mechanizm buforowania, NGINX, HTTP / 2, pami臋膰 masowa z pe艂nym dyskiem SSD, infrastruktura Google Cloud itp.), Kt贸rych nie maj膮 pozosta艂e dwa. Por贸wnamy ich funkcje i ceny w poni偶szych tabelach.

Por贸wnanie w Trendach Google (zobacz tutaj na 偶ywo tutaj).

Por贸wnaj SiteGround z InMotion Hosting

InMotion Hosting jest popularn膮 firm膮 hostingow膮, kt贸ra ma ponad 15 lat do艣wiadcze艅 biznesowych. U偶ywam ich od 2009 (ta strona, kt贸r膮 czytasz jest hostowana w InMotion Hosting).

Funkcje SiteGround Hosting InMotiong
Zaplanuj przegl膮d GrowBig Moc
Strony Nieograniczony 6
Pami臋膰 SSD?
Bezp艂atny transfer strony
Lokalizacje serwer贸w Stany Zjednoczone, Europa, Azja. Tylko Stany Zjednoczone - Wschodnie lub Zachodnie Wybrze偶e
HTTP / 2 i NGINX
Gwarancja zwrotu pieni臋dzy Dni 30 Dni 90
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo) $ 17.49 / mc $ 4.49 / mc
Cena odnowienia $ 24.99 / mc $ 8.99 / mc
Zam贸w / Dowiedz si臋 wi臋cej SiteGround.com InMotionHosting.com

Por贸wnaj SiteGround z Hostgator

Hostgator Inc. zosta艂 za艂o偶ony przez Brenta Oxleya w jego akademiku w 2002. Firma rozwin臋艂a si臋 z jednoosobowej operacji do firmy zatrudniaj膮cej setki pracownik贸w na przestrzeni lat; i by艂 w rankingu 21st (rok 2008) i 239th (rok 2009) w Inc. 5000 Fastest Growing Company. W 2012 Brent sprzeda艂 sp贸艂k臋, kt贸ra zosta艂a sprzedana do Endurance International Group za nieoficjaln膮 liczb臋 $ 225 million.

Funkcje SiteGround HostGator
Zaplanuj przegl膮d GrowBig Plan dla niemowl膮t
Strony Nieograniczony Nieograniczony
Pami臋膰 SSD?
Bezp艂atny transfer strony W ci膮gu pierwszych 30 dni po rejestracji
Lokalizacje serwer贸w Stany Zjednoczone, Europa i Azja Tylko w Stanach Zjednoczonych
HTTP / 2 i NGINX
Gwarancja zwrotu pieni臋dzy Dni 30 Dni 45
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo) $ 17.49 / mc $ 5.95 / mc
Cena odnowienia $ 24.99 / mc $ 9.95 / mc
Zam贸w / Dowiedz si臋 wi臋cej SiteGround.com HostGator.com


Cz臋sto zadawane pytania na temat SiteGround

Czy SiteGround jest dobry?

SiteGround to jedna z najbardziej rozpoznawalnych nazw w hostingu, oferuj膮ca imponuj膮c膮 wydajno艣膰 i niezawodno艣膰 serwera (zobacz nasze wyniki testu tutaj). S艂ynie r贸wnie偶 z doskona艂ej obs艂ugi klienta.

Ile kosztuje SiteGround?

SiteGround zrewidowa艂 swoje ceny w czerwcu 2020 r. Wsp贸lne plany hostingowe SiteGround zaczynaj膮 si臋 ju偶 od 6.99 USD / mc, co wzrasta do 14.99 USD / mc po odnowieniu; Plany hostingowe VPS zaczynaj膮 si臋 od 80 USD / mc i si臋gaj膮 nawet 160 USD / mc.

Kt贸ry jest lepszy Bluehost lub SiteGround?

SiteGround oferuje u偶ytkownikom wy偶sz膮 wydajno艣膰 w por贸wnaniu do Bluehost, chocia偶 ten ostatni oferuje ta艅sze hostingi.

Czy SiteGround ma gwarancj臋 zwrotu pieni臋dzy?

Tak. SiteGround ma gwarancj臋 zwrotu pieni臋dzy w wysoko艣ci 30-day.

Mo偶esz anulowa膰 us艂ug臋 w ci膮gu pierwszych 30 dni, a otrzymasz pe艂ny zwrot pieni臋dzy. Gwarancja zwrotu pieni臋dzy nie obejmuje nazw domen, chmury ani hostingu dedykowanych serwer贸w.

Kt贸ry plan SiteGround jest najlepszy?

SiteGround twierdzi, 偶e jego najpopularniejszym planem jest GrowBig, kt贸ry oferuje dobr膮 r贸wnowag臋 zasob贸w i op艂acalno艣膰.

U偶ytkownicy GrowBig mog膮 poprosi膰 o bezp艂atn膮 migracj臋 witryny, je艣li zostan膮 przeniesione z innych host贸w do SiteGround.

Gdzie jest SiteGround?

SiteGround ma siedzib臋 w Bu艂garii i obs艂uguje serwery w Ameryce P贸艂nocnej, Europie i Azji.

Czy SiteGround oferuje CDN?

SiteGround ma wbudowan膮 obs艂ug臋 CDN Cloudflare we wszystkich planach hostingowych. Ponadto oferuje w艂asny mechanizm buforowania w celu dalszego zwi臋kszenia wydajno艣ci witryny.

Co to jest SG Site Scanner?

SG Site Scanner (poprzednio nazywany HackAlert) jest zasilany przez Sucuri i jest wykrywaniem szkodliwego oprogramowania premium i systemem wczesnego ostrzegania, aby pom贸c chroni膰 twoj膮 witryn臋 i kosztuje $ 19.80 / rok.

Aby doda膰 SG Site Scanner, zaloguj si臋 do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Dodaj us艂ugi> Pobierz SG Site Scanner.

Czy Siteground ma uczciwe zasady u偶ytkowania?

Tak. Za pomoc膮 panelu sterowania mo偶na sprawdzi膰, czy witryna korzysta z nadmiernych zasob贸w serwera.

Aby monitorowa膰 wykorzystanie zasob贸w na koncie, zaloguj si臋 do pulpitu nawigacyjnego SiteGround> Pomoc techniczna> Stan u偶ycia zasobu.

Je艣li przekroczysz przepustowo艣膰, ogranicz膮 one twoje us艂ugi i pobior膮 op艂at臋 za dodatkowe u偶ycie.

SiteGround TOS


Czy zaleca si臋 SiteGround?

Tak, polecam SiteGround.

W rzeczywisto艣ci s膮 jednym z moich najlepszych typ贸w biznes, chmura, zarz膮dzany hosting WordPress. Jako jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w bran偶y hostingu, firma oferuje trudne do pokonania po艂膮czenie doskona艂ej wydajno艣ci i znakomitej obs艂ugi klienta. Pomimo stosunkowo wy偶szych cen za odnowienie, oferuj膮 nowym u偶ytkownikom doskona艂膮 cen臋 rejestracji.

Ich oferta obejmuje ca艂e spektrum produkt贸w hostingowych, co oznacza, 偶e 鈥嬧媙awet je艣li dokonasz zakupu za pomoc膮 hostingu wsp贸艂dzielonego, na tym ho艣cie dost臋pna jest bardzo wyra藕na 艣cie偶ka migracji. Skalowalno艣膰 z pewno艣ci膮 nie stanowi problemu.

Kto powinien go艣ci膰 na SiteGround?

SiteGround pasuje do tych, kt贸rzy szukaj膮 bezproblemowego rozwi膮zania hostingowego, SiteGround dobrze pasuje do rachunku.

Kiedy nie korzysta膰 z SiteGround?

Jak SiteGround wypada w por贸wnaniu z innymi?

Quick Recap: SiteGround Review

Podsumowuj膮c, oto co lubimy, a czego nie lubimy w SiteGround.

P / S: Czy ta recenzja jest pomocna?

WHSR jest finansowany g艂贸wnie z dochod贸w stowarzyszonych - oznacza to, 偶e zarabiamy tylko wtedy, gdy dokonujesz zakupu za po艣rednictwem naszego linku. Je艣li podoba Ci si臋 nasza praca, prosz臋 nas wspiera膰, kupuj膮c za po艣rednictwem naszego linka partnerskiego. Pomaga nam utrzyma膰 wysok膮 jako艣膰 naszej witryny i zapewnia bardziej przydatn膮 recenzj臋 hostingu, tak膮 jak ta. Dzi臋kuj臋 Ci!

O Jerry Low

Za艂o偶yciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegl膮d hostingu zaufany i u偶ywany przez u偶ytkownik贸w 100,000. Wi臋cej ni偶 do艣wiadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Wsp贸艂pracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.