Pressidium Hosting Review

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: Apr 18, 2020
Pressidium Hosting
Zaplanuj w recenzji: Osobiste
Sprawdzone przez: Jerry Low
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Kwiecień 18, 2020
Podsumowanie
Rozpoczęliśmy testowanie i śledzenie Pressidium Hosting na początku tego roku; i jesteśmy pod wrażeniem ich usług. Host sieciowy jest bezużyteczny dla tych, którzy szukają najwyższej jakości hostingu WordPress (i nie ma nic przeciwko płaceniu trochę więcej). Aby dowiedzieć się więcej o Pressidium, czytaj dalej.

Jeśli chodzi o miejsce hostowania witryny WordPress, chcesz mieć pewność, że wybierzesz firmę hostingową, która zapewni bezproblemową pracę Twojej witryny w systemie zaplecza. Pressidium Hosting został zapoczątkowany przez zespół doświadczonych inżynierów i programistów. Zespół składa się z czterech kolegów, którzy rozpoczęli współpracę w dużej firmie telekomunikacyjnej i medialnej. Zespół składa się z ekspertów IT, inżynierów oprogramowania i starszych programistów.

Wizją Pressidium jest oferowanie najwyższej jakości Hosting WordPress dla wszystkich. Z globalnym naciskiem mają serwery zlokalizowane w Ameryce Północnej, Europie, Japonii i Azji Południowo-Wschodniej oraz Oceanii.

Plany hostingowe Pressidium

Pressidium oferuje różnorodne plany, aby zaspokoić potrzeby wszystkich osób z początkujący blogger do profesjonalny właściciel firmy. Pamiętaj, że wszystkie te plany są wysoce skalowalne.

personel

Osobisty plan oferuje do trzech instalacji WordPress za $ 24.90 / miesiąc. Otrzymasz nieograniczoną przepustowość, ale jesteś ograniczony do wizyt 30,000 / miesiąc. Otrzymasz również miejsce na dysku SSD 10GB, podwajając ilość miejsca w porównaniu z mikroplanem. Dodatkowe korzyści obejmują obsługę 24 / 7 za pośrednictwem systemu sprzedaży biletów. Możesz dodać obsługę CDN lub SSL dla dodatkowych opłat w wysokości 10 $ miesięcznie.

profesjonalny

Jeśli potrzebujesz więcej niż instalacji 3 WordPress lub uważasz, że Twój ruch przewyższy 30K, profesjonalny plan oferuje do 10 WordPress instalacji i nieograniczoną przepustowość z maksymalnie 100,000 wizytami / miesiąc. Pakiet Professional uruchamia $ 69.90 / miesiąc i zawiera 20GB miejsca na dysku SSD. Otrzymasz wsparcie techniczne 24 / 7, a także możesz dodać plany wsparcia dla SSL i CDN za $ 10 / miesiąc każdy.

Biznes

Jeśli Twoja witryna rozwija się jak szalona, ​​najlepszym rozwiązaniem może być plan biznesowy 199.90 / miesiąc. Pakiet ten zawiera do 25 WordPress instaluje, nieograniczoną przepustowość, 500,000 wizyty / miesiąc i 30 GB SSD. Dzięki temu planowi miesięczne koszty obejmują obsługę SSL i CDN.

Micro

Ten plan jest przeznaczony dla początkujących użytkowników, którzy dopiero zaczynają korzystać z WordPress i nie potrzebują dużo miejsca ani nie uzyskują dużego ruchu. Plan mikro obejmuje pojedynczą instalację WordPress i do 10,000 odwiedzin miesięcznie. Otrzymasz 5 GB przestrzeni dyskowej, standardowe wsparcie za jedyne 17.90 USD miesięcznie oraz opcję dodania CDN za 10 USD miesięcznie. Plan mikro bez dodatkowych dzwonków i gwizdków to 17.90 $ / miesiąc.

W podsumowaniu…

planyMicropersonelprofesjonalnyBiznes
Instalacje WordPress131025
Odwiedziny / mo10,00030,000100,000500,000
Przechowywanie (SSD)5 GB10 GB20 GB30 GB
Szyfrujmy+ 10 / miesiącw zestawiew zestawiew zestawie
CDN + HTTP / s+ 10 / miesiącw zestawiew zestawiew zestawie
Staging Sitestaktaktaktak
Automatyczne aktualizacjetaktaktaktak
Cena (subskrypcja roczna)$ 21 / mc$ 42 / mc$ 125 / mc$ 250 / mc

 

* Funkcje hostingowe i szczegóły cen ze strony internetowej Pressidium (marzec 2019) - prosimy o kontakt z urzędnikami, aby uzyskać najbardziej dokładne informacje.

 

Pressidium = nowy silnik WP?

Plany hostingowe Pressidium działają na podobnym modelu jak Silnik WP  Kinsta.

Obie firmy hostingowe pobierają opłaty od klientów na podstawie odwiedzin. Na przykład najmniejszy pakiet WP Engine, który pojawia się za $ 30 / miesiąc, pakuje się do osobistego pakietu z około 25,000 odwiedzin na miesiąc i 10 GB miejsca. WP Engine nie oferuje jednak mniejszego pakietu mikro dla początkujących. WP Engine oferuje większe pakiety dla tych witryn, które otrzymują miliony wizyt miesięcznie.

Co podoba mi się w Pressidium Hosting

Muszę dodać, że w kontaktach z założycielem Pressidium, Andrew Georges'em, był dobry czynnik. Na przykład doświadczyłem niewielkiego błędu przy pierwszej konfiguracji witryny testowej. Andrew był bardzo szybki, aby odpowiedzieć na moje pytania i bardzo przejrzysty ze swoimi problemami. Uczciwość z firmy hostingowej jest niezbędna do dobrej komunikacji między Tobą a wsparciem technicznym. To bardzo pomaga rozwiązać wszelkie podstawowe problemy, które możesz mieć ze swoją witryną.

Główne zalety

Ponadto wiele rzeczy, które udało mi się znaleźć w Pressidium, to:

  • Bardzo niezawodne i szybkie serwery Jak dotąd 100% czasu pracy serwera dla naszej witryny testowej. Pamięć SSD sprawiła, że ​​strona testowa ładowała się wyjątkowo szybko - bardzo krótki czas odpowiedzi w naszej witrynie testowej (średnio 200 ms).
  • Usługa objęta umową SLA - dostępność usługi 95%  Klienci otrzymają 5% miesięcznego kredytu klienta za każdą godzinę przerwy w świadczeniu usług w formie Kredytów SLA, które są naliczane do opłaty miesięcznej. Jednak musisz złożyć wniosek o kredyty w formie pisemnej w ciągu 30 dni od zdarzenia, a kwota nie może przekraczać opłat uiszczanych przez klienta. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że nie byłby to problem.
  • Platforma Pinnacle Zbudowane od podstaw platformy hostingowe Pressidium są wyposażone we wszelkiego rodzaju zaawansowane funkcje WP - w tym automatyczne aktualizacje, witryny pomostowe do tworzenia WP i automatyczne tworzenie kopii zapasowych. Ponadto ich platforma była łatwa w obsłudze i jak dotąd płynne przejście - dodanie witryny i jej konfiguracja była łatwa.
  • Rozsądna cena Cena w Pressidium jest nieco niższa niż podobnych firm hostingowych, które oferują tę samą usługę WordPress. Wszystkie inne rzeczy są równe, oszczędzanie pieniędzy to niezły profit.

Widok Insiderów na Pulpit Użytkownika Pressidium

Dla twojej informacji, oto kilka screenów od środka:

pressidium-architektura-2
Jak działa Pressidium - Szybki przegląd architektury Pressidium.

 

Panel prasowy Pressidium - tutaj zarządzasz witrynami obsługiwanymi przez Pressidium. Zauważ, że Pressidium jest hostingiem skoncentrowanym na WP, twoje główne zadania administracyjne są wykonywane na pulpitach WP.
Pulpit nawigacyjny Pressidium - w tym miejscu zarządzasz witrynami hostowanymi w Pressidium. Zwróć uwagę, że Pressidium jest hostingiem skoncentrowanym na WP, twoje główne zadania administracyjne są wykonywane na desce rozdzielczej WP.

Co mi się nie podoba -

Zero. Jestem pod dużym wrażeniem Pressidium i nie znalazłem niczego, co mogłoby rzucić dla mnie czerwoną flagę.

Ważne wiedzieć

1. Koszt za wizytę

Należy jednak pamiętać, że Pressidium pobiera opłaty od użytkowników na podstawie liczby wizyt na stronie, podobnie jak w przypadku innych firm hostingowych specyficznych dla WordPress, takich jak WP Engine. Problem polega na tym, że nie ma sposobu, aby dowiedzieć się, jak firma hostingowa oblicza te wizyty. Na przykład, co jeśli wizyta pochodzi od bota, a nie prawdziwego gościa?

Współzałożyciel Pressidium, Andrew Georges, poinformował nas w wywiadzie, że nie liczą botów i że ich celem jest pomoc firmom w osiągnięciu sukcesu, więc jeśli masz obawy co do liczby wizyt, powinieneś najpierw przeczytać ten wywiad . Jeśli nadal masz pytania dotyczące wizyt, skontaktuj się z Pressidium bezpośrednio, podając szczegółowe pytania.

WP Engine, który wykorzystuje tę samą koncepcję, znajduje się na końcu reklamacji od kilku głośnych blogerów, którzy czują, że są przeładowani. Czy ten sam problem pojawi się w Pressidium? Jest zbyt wcześnie, by mówić. Tylko czas pokaże, czy proces kalkulacji jest sprawiedliwy dla właścicieli witryn.

2. Bez hostingu poczty e-mail

Pamiętaj, że Pressidium nie zapewnia hostingu poczty e-mail. Jeśli chcesz, aby adres e-mail kończył się nazwą Twojej domeny (np [email chroniony]), będziesz musiał hostować własne konta e-mail. Biorąc pod uwagę, że ich docelowi odbiorcy to głównie zaawansowani internauci i geekowie - przypuszczam, że nie powinno to stanowić problemu.

Na wypadek, gdybyś potrzebował pomocy - w przeszłości wypróbowałem kilka różnych rozwiązań e-mail i napisałem obszerny artykuł o tym, jak rozwiązać ten problem - Co zrobić, gdy twój hosting nie świadczy usług hostingu poczty e-mail - więc ... nic z tego wielkiego.

Pressidium Hosting Uptime Review

Założyliśmy fałszywą witrynę w Pressidium na początku 2015 r. Poniżej przedstawiono wynik działania zarejestrowany przy użyciu usługi śledzenia strony trzeciej - Uptime Robot. W przyszłości będziemy publikować więcej informacji na temat czasu pracy.

Pressidium Marzec 2016 Rekord czasu pracy - 100%

pressidium - 201603
Pressidium Hosting Uptime na marzec, 2016 = 100%. Ostatnim zarejestrowanym przestarzeniem było 3 miesięcy (w grudniu 31, 2015), gdzie nasza strona testowa wyszła na krótką minutę.

Pressidium Luty 2016 Rekord czasu pracy - 100%

pressidium feb 2016 uptime
Czas działania hostingu Pressidium w dniach 24 stycznia - 23 lutego 2016 r. = 100%. Ostatnia awaria miała miejsce 2 miesiące temu (31 grudnia 2015 r.), Zgodnie z naszymi zapisami nasza strona testowa wyłączyła się na krótką minutę.

Pressidium Marzec 2015 Rekord czasu pracy - 100%

Pressidium Hosting Uptime dla Feb 13 - Mar 12, 2015 = 100%.
Czas działania hostingu Pressidium w dniach 13 lutego - 12 marca 2015 r. = 100%.

Test szybkości serwera Pressidium

Dodaliśmy nową metodę testowania serwerów w lutym 2016 r. I zaczęliśmy śledzić czasy reakcji naszych witryn testowych z 8 różnych lokalizacji. W lutym 2016 r. Witryna testowa utrzymywana na Pressidium osiągnęła 135 i 76 milisekund z serwerów na zachodnim i wschodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych (niezły wynik). Ogólna ocena w porównaniu z 10 milionami witryn w Internecie to „B”.

Prędkość reakcji pressidium feb 2016
Próba prędkości serwera Pressidium wynika z różnych lokalizacji 8 (Feb 2016).

Podsumowując - Pressidium jest dobrym hostingiem dla zaawansowanych użytkowników WP

Mimo że Pressidium oferuje pakiet Micro dla początkujących, platforma naprawdę nie jest dobra dla początkujących z wielu powodów, w tym, że nowa strona nie ma możliwości obliczanie kosztów hostingu ponieważ odwiedzający mogą bardzo się wahać w pierwszych dniach nowej witryny.

Pressidium jest jednak odpowiednie dla dużych witryn WordPress, które generują duży ruch i wymagają witryny, która ładuje się bardzo szybko. Jeśli zdecydujesz się dać tej firmy hostingowej spróbować, należy rozważyć roczne zobowiązanie, jak dostaniesz dwa miesiące za darmo, płacąc z góry. Ta zniżka może pomóc w przypadku drobnych problemów, gdy firma hostingowa znajdzie podstawę i gdy Twoja witryna się powiększy.

Alternatywy i porównania

Jeśli Pressidium nie jest dla Ciebie odpowiednie, Silnik WP, Kinsta, SiteGround to kilka dobrze zarządzanych hostów WordPress, które możesz rozważyć. Ponadto, jeśli nie masz nic przeciwko zmniejszeniu pojemności hostingu, oto kilka tańszych alternatyw- InMotion Hosting, Hostgator, GreenGeeks.

Zobaczmy, jak Pressidium łączy się z innymi zarządzanymi usługami WordPress:

 

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.