Optymalna weryfikacja hostingu

Recenzję: Jerry Low. .
  • Aktualizacja zaktualizowana: Oct 24, 2018
Optymalny hosting
Zaplanuj recenzję: Lite
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Październik 24, 2018
Podsumowanie
* Ważne: obecnie nie zalecamy korzystania z Optimal Hosting, ponieważ obecnie nie możemy skontaktować się z nikim z firmy. Zaktualizujemy tę recenzję, jeśli problem zostanie rozwiązany.

Wybór firmy hostingowej może zniechęcić nawet doświadczonego właściciela strony internetowej.

Jeśli nie masz wcześniejszych relacji z serwisem WWW, trudno jest się zorientować, jaka będzie obsługa klienta, lub jeśli będziesz często doświadczać nieoczekiwanych przerw w serwisie.

W końcu firma hostingowa prawdopodobnie nie użyje reklamacji na swojej stronie z referencjami. Zamiast tego będą prezentować swoje usługi w najlepszym możliwym świetle.

Dlatego właśnie dokonujemy przeglądu firm hostingowych na WHSR i oferujemy szczere i uczciwe spojrzenie na to, co działa, co nie działa i staramy się zebrać jak najwięcej informacji o tym, czego można oczekiwać od tego konkretnego hosta.

Ważna aktualizacja - proszę przeczytać!

Niestety nie mogę teraz skontaktować się z ludźmi z Optimal Hosting (czat na żywo już nie działa i nie mogę do tej pory skontaktować się z osobą kontaktową), więc na razie nie polecam Optimal Hosting. Więcej informacji na temat problemu można znaleźć w tej recenzji poniżej (w części „Czego nie lubię”).

Istniejący użytkownicy

Aby optymalnie obsługiwać istniejących użytkowników - ktoś wysłał mi e-mail i poinformował, że był w stanie odzyskać kontrolę nad swoją domeną za pośrednictwem Public Domain Registrar (wydaje się, że firma przejęła OH). Dotarłem do tych facetów i mam nadzieję, że otrzymam jasne wytyczne dotyczące tego procesu. Bądźcie czujni.

alternatywy

Dla alternatyw, polecam InMotion Hosting - gdzie ta witryna jest hostowana, InterServer - dobra umowa hostingu VPS, BlueHost or Hostinger - jeśli szukasz opcji budżetowej.

Ponadto możesz również sprawdzić niektóre z nich Usługi hostingowe VPS wymienione na tej stronie or moje najlepsze typy hostingu 10.


Optymalny hosting - firma

Optimal Hosting został założony w 2012. Jest to nowa usługa hostingu w chmurze z siedzibą w Wielkiej Brytanii.

Zgodnie z posiadanymi informacjami mają własny sprzęt i sprzęt sieciowy, a działają w najwyższej jakości centrum dat w Wielkiej Brytanii.

Firma ma obecnie członków zespołu 21 i hostuje wokół domen 36,000.

Oferują one szereg elastycznych planów hostingowych, wsparcie wewnętrzne i są odpowiednie zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych użytkowników.

optymalne biuro hostingu

Optymalne plany hostingowe

Optimal Hosting oferuje cztery główne plany - Cloud Hosting, Cloud Servers, WordPress Hosting i Manager Servers.

Hosting w chmurze i hosting WordPressa są zasadniczo takie same. Obaj wykorzystują CloudLinux do dystrybucji zasobów serwera, a każdy z nich ma trzy poziomy - Lite, Professional lub Business.

WordPress

  • Lite: £ 5 / miesiąc
  • Profesjonalny: XNUMAK / miesiąc
  • Biznes: XNUMAK / miesiąc

Chmura

  • Lite: £ 17.50 / miesiąc
  • Profesjonalny: XNUMAK / miesiąc
  • Biznes: XNUMAK / miesiąc

Optimal Hosting a inne firmy hostingowe

Więc, w jaki sposób te plany zestawiają się z innymi firmami hostingowymi i ich podstawową stroną lub planami WordPress?

Optymalne plany hostingowe WordPress - zrzut ekranu wykonany w marcu 6th, 2015. Aby uzyskać najlepszą dokładność, odwiedź stronę internetową Optimal Hosting pod adresem http://www.optimalhosting.com.
Optymalne plany hostingowe WordPress - zrzut ekranu wykonany w marcu 6th, 2015. Aby uzyskać najlepszą dokładność, odwiedź stronę internetową Optimal Hosting pod adresem http://www.optimalhosting.com.

Optymalny hosting - Lite Plan

Plan Optimal Hosting dla strony WordPress zawiera:

  • 10 GB
  • Pasmo 100 GB
  • Możliwość hostowania jednej strony / domeny WP

vs Silnik WP

WP Engine faktycznie oferuje cztery plany, ale my zajmiemy się tylko pierwszymi trzema, ponieważ są one porównywalne z trzema planami Optimal Hosting.

Obok siebie najbardziej podstawowy plan oferuje podobną przestrzeń i przepustowość, ale kosztuje $ 29.00 / miesiąc. Nawet przeliczając funty na dolary amerykańskie, plan lite jest poniżej 8.00 US.

vs BlueHost

BlueHost oferuje również hosting WordPress. Oferują także cztery plany, ale ponownie przyjrzymy się pierwszej trójce. Ich podstawowy plan to 24.99 / miesiąc, ale otrzymujesz 30 GB miejsca na dysku i do 100 milionów odwiedzin miesięcznie. Możesz także mieć witryny 5 WP, ale tylko domenę 1. Dostajesz także SiteLock CDN i kilka innych funkcji bezpieczeństwa. Jeśli potrzebujesz więcej miejsca z powodu ciężkich lub ciężkich obrazów, ten plan może lepiej dla Ciebie.

vs InMotion Hosting

InMotion oferuje hosting dzielony, ale nie jest specyficzny dla WordPress. Ich stawki za pakiet podstawowy zaczynają się od 4.89 $ / miesiąc (w zależności od długości przedpłaty). Przy tej szybkości będziesz w stanie korzystać z dwóch baz danych SQL i uzyskasz „nieograniczoną” przestrzeń dyskową i przepustowość. Będziesz musiał wykonać instalację WP jednym kliknięciem, więc będziesz potrzebować praktycznej wiedzy, aby wstać i zacząć, ale uzyskasz dostęp do niektórych funkcji panelu sterowania zaplecza, które mogą okazać się przydatne później.

Optymalny hosting - profesjonalny plan

Profesjonalny plan Optimal Hosting dla WordPress obejmuje:

  • 20 GB miejsca
  • Pasmo 200 GB
  • Hostuj tyle stron, co 20 WP

vs Silnik WP

Firma WP Engine oferuje miesięczną liczbę wizyt w terenie dla pakietów WP, co może stanowić problem, jeśli ruch będzie bardzo szybki. Kosztują one 99 / miesiąc za maksymalnie 10 WP, z maksymalnie 100,000-u w miesiącu, 20 GB i nieograniczoną przepustowością.

vs BlueHost

BlueHost działa w cenie 74.99 $ / miesiąc dla 60GB (domena 1) i do 300 milionów odwiedzin miesięcznie. Jeśli otrzymasz więcej wizyt, prawdopodobnie nie będziesz zbytnio martwił się kosztami, więc możesz łatwo uaktualnić.

vs InMotion Hosting

InMotion pobiera opłaty w wysokości 9.99 $ / miesiąc za swój plan drugiego poziomu. Pamiętaj, że ich plany nie są związane z hostingiem WP. Dostaniesz się do baz danych SQL 50, nieograniczonej przestrzeni dyskowej i przestrzeni dyskowej oraz do 6 różnych stron internetowych na tym jednym koncie.

Optymalny hosting - biznesplan

Plan biznesowy Optimal Hosting dla stron WP obejmuje:

  • Miejsce na 50 GB
  • Pasmo 500 GB
  • Nieograniczona liczba stron WP

vs Silnik WP

Dla porównania WPEngine oferuje pakiet biznesowy za $ 249.00 miesiąc. Ich pakiet zawiera do 25 WP, 400,000 odwiedza miesiąc, 30 GB i nieograniczoną przepustowość.

vs BlueHost

Plan BlueHost obejmuje przestrzeń dyskową 120 GB za 119.99 $ / miesiąc. Będziesz także korzystać z witryn WP 20 i milionów odwiedzających 600 miesięcznie. Pamiętaj, że zyskasz przewagę w Sitelock CDN.

vs InMotion Hosting

Pakiet podobny do InMotion (nie specyficzny dla WP) uruchamia $ 15.99 / miesiąc dla "nieograniczonej" przestrzeni i przepustowości. Możesz także mieć "nieograniczoną" liczbę stron internetowych na swoim koncie. Kolejny profit to wsparcie na poziomie pro-level.

Co podoba mi się w Optimal Hosting - Główne zalety Optimal Hosting

  • 100 Gwarancja% Uptime - Wszystkie usługi Optimal Hosting są wspierane przez SLA - użytkownicy są objęci gwarancją uptime 100%. Mają także monitoring serwerów 24 / 7.
  • cPanel Dashboard - Plany hostingu chmur optymalnych są obsługiwane przez CloudLinux i działają na zwykłym pulpicie nawigacyjnym cPanel. Oznacza to po prostu, że możesz łatwo przejść ze standardowego hostingu współdzielonego do hostingu w chmurze.
  • Automatyczna kopia zapasowa - W przypadku użytkowników hostingu chmurowego kopie zapasowe są gwarantowane codziennie; w przypadku użytkowników serwerów w chmurze można uzyskać pełną migawkę serwerów w chmurze za pomocą zaledwie kilku kliknięć. Możesz ustawić te kopie zapasowe tak, aby uruchamiały się automatycznie. Ustaw je codziennie, co tydzień lub co miesiąc. Możesz także zrobić "migawkę" w dowolnym momencie.
  • Skalowalność - Optymalny hosting zapewnia natychmiastowe skalowanie w pionie - często bez konieczności ponownego uruchamiania zgodnie z urzędnikami - wspaniała funkcja dla tych, którzy martwią się nagłymi skokami natężenia ruchu.

Co nie podoba mi się w Optimal Hosting

  • Nierzetelny serwer - Czas pracy nie był tak wielki, jak twierdzą. Uderzyłem w czas pracy 99.9%, kiedy zaczynałem w grudniu 2014 (niestety nie mam ograniczenia ekranu). To, co nastąpi potem, było dość okropne - Optimal Hosting osiągnął 93.05% czasu uptime w styczniu 2015 i bardzo niski 52% w lutym 2015 (patrz przegląd czasu pracy poniżej).
  • Czat na żywo nie działa, nie można skontaktować się z pomocą techniczną - (Aktualizacja marca 27, 2015) Niestety nie mogę skontaktować się z obsługą Optimal Hosting za pośrednictwem czatu na żywo i telefonu *. Nie jestem pewien, co się dzieje, staram się skontaktować z Edwardem Squiresem (osobą kontaktową, którą mam w Optimal Hosting), aby uzyskać więcej informacji. Na razie nie zalecamy optymalnego hostingu.

Poza kwestią serwera - nie mam żadnych innych poważnych skarg na Optimal Hosting. Należy jednak pamiętać, że nie przetestowałem dotychczas obsługi klienta. Ogólnie rzecz biorąc, ich stawki wydają się rozsądne, a ich funkcje na cel w tym przedziale cenowym. Jest to zdecydowanie serwer, który warto wypróbować, jeśli masz ograniczony budżet i szukasz niezawodnego hostingu.

Dalsze badania wykazały, że firma korzystająca z Optimal Hosting miała problemy z poprzednimi usługami budowy witryn - możesz chcieć ją przeczytać tutaj i tutaj. Pamiętaj, że te skargi nie koncentrowały się na usługach hostingowych.

* Kredyt: Richard Blakeley

Nie wiedziałem o problemie Optimal Hosting, dopóki Richard Blakeley nie skontaktował się ze mną. Oto jego opinia na temat optymalnego hostingu -

Po przeczytaniu recenzji na optimhosting.com i rekomendacji dotyczącej ich użycia, możesz chcieć ponownie ocenić to, ponieważ najwyraźniej zniknęły, pozostawiając 1000 MSP bez stron internetowych i tracąc £ $$$$$….

... Cóż, moja strona [domena ukryta], którą mają hostować, nie kieruje już do mojej witryny. Nikt nie odpowiada za telefon, link do strony czatu w ich witrynie już nie działa, a linki do zakupu z nich nie są już aktywne.

Rejestrator, którego używają PDR, również nie odpowiada na moje prośby, więc w tej chwili utknąłem i nie mam możliwości przeniesienia mojej domeny na inny host.

Optymalna Hosting Uptime Review

Szkoda, że ​​rekord dyspozycyjności w Optimal Hosting nie był tak wspaniały, jak twierdzą - byłyby kolejnymi gwiazdami 5, gdyby wydajność serwera była lepsza. Poniżej znajduje się zrzut ekranu przedstawiający średni czas nieprzerwanego działania 30 w styczniu i marcu 2015.

Rekord optymalnego hostingu (Dec 26 - Jan 27 2015)
Rekord uptime optymalnego hosta (Dec 26 - Jan 27, 2015): 93.05%
Optymalny czas pracy hostingu (luty - Mac 2015)
Optymalny czas pracy hosta (Feb 4 - Mac 5, 2015): 52.01% - Występuje częsty błąd serwera 5 minut 500 na mojej witrynie demonstracyjnej.

Bottomline - Czy powinieneś iść z Optimal Hosting?

Na razie nie polecam Optimal Hosting, ponieważ wydaje się, że firma przeszła teraz w tryb uśpienia. Witryna demonstracyjna hostowana w Optimal Hosting jest nadal uruchomiona; ale po prostu nie mogłem już skontaktować się z chłopakami z Optimal.

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.