InMotion Hosting Review

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: Jun 25, 2019
InMotion Hosting
Zaplanuj w recenzji: Moc
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Czerwiec 25, 2019
Podsumowanie
Gdybym nie miał najwyższej wiary w hosting InMotion, nie wydawałbym setek dolarów rocznie na opłaty hostingowe. Wierzę, że dwa kluczowe elementy sprawiają, że są one jednym z najlepszych gospodarzy, z którymi się spotkałem do tej pory; Wyjątkowa wydajność serwera i fantastyczna obsługa klienta.

Mając ponad 15 w biznesie hostingowym, InMotion Hosting jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych nazwisk.

Po raz pierwszy z nimi zacząłem, gdy zaoferowano mi darmowe konto hostingowe w 2009. Kochałem ich tak bardzo, że zostałem - jako klient płacący.

Dziesięć lat później korzystam z planu hostingowego InMotion VPS i jestem pewien, że w ciągu tych lat przez jakiś czas wykopałem prawie wszystkie aspekty ich zasobów.

Pozwól, że podzielę się z tobą tym, czego się o nich dowiedziałem, abyś mógł podjąć świadomą decyzję o zaletach i wadach hostingu.

Informacje o usłudze InMotion Hosting

  • Główny kwartał: Los Angeles, Kalifornia
  • Utworzono: 2001
  • Usługi: hosting współdzielony, VPS, dedykowany i odsprzedawca

Podsumowanie: co zawiera przegląd InMotion?


Zalety hostingu InMotion

1. Doskonała wydajność hostingu: Uptime> 99.95%, TTFB ~ 400ms

Wśród dostawców usług hostingowych, z jakimi dotychczas się spotkałem, serwery InMotion Hosting należą do najbardziej wydajnych serwerów w kategorii budżetowej. Ich czas działania jest znacznie powyżej standardu branżowego 99.95%.

Co ważniejsze, przetestowałem wydajność z wielu lokalizacji, z których wszystkie są w stanie pochwalić się czasem do pierwszego bajtu (TTFB) poniżej 450ms.

Dowód jest jednak w puddingu, jak mówią. Spójrzmy na wyniki testów, które opracowałem na InMotion Hosting od lat od 2013.

Testy prędkości hostingu InMotion

Test szybkości serwera w Bitcatcha

Test prędkości (czerwiec 2019) - wyniki dla węzłów testowych w Stanach Zjednoczonych (Zachód / Wschód): 2 / 60ms, Kanada: 74ms, Bangalore: 523ms (najwolniejszy).
inmotion feb Szybkość odpowiedzi 2016
Test prędkości (luty 2016) - zastrzeżony algorytm BitCatcha wysyła ping do mojej witryny testowej z różnych lokalizacji, co daje jej ogólny wynik A +. Normą jest zwykle B +, która jest o trzy stopnie niższa od tej.

Czas do pierwszego bajtu (TTFB) na podstawie testu strony internetowej

Test prędkości hostingu InMotion na stronie testowej strony internetowej
WebpageTest.org ocenia moją stronę testową TTFB na 415ms, która jest bardzo dobra.

Lata danych o dostępności hostingu InMotion

Jan 2019: 100%

Recenzja InMotion Hosting - Rekord uptime 2018 sierpień
InMotion Hosting uptime w ciągu ostatnich 30 dni (styczeń 2019) - 100%.

Sep / Oct 2018: 100%

InMotion Hosting Uptime Review
InMotion Hosting uptime w ciągu ostatnich 30 dni (wrzesień / październik 2018) - 100%.

Jun / Jul 2018: 100%

Inmotion Hosting uptime rekord Czerwiec 2018
Brak przestoju zarejestrowanego w InMotion Hosting w czerwcu / lipcu 2018.

Old Records (2013 - early 2018)

* Kliknij, aby powiększyć zdjęcie.

Czerwiec 2018: 100%

inmotion hosting uptime review - czerwiec 2018

Styczeń 2018: 100%

inmotion hosting uptime review - jan 2018

Marzec 2017: 100%

inmotion hosting uptime review - mar 2017

Lipiec 2016: 99.95%

czas reakcji inmotion 072016

Marzec 2016: 99.99%

inmotion - 201603

Lut 2016: 99.97%

hosting inmotion feb 2016 uptime

Sep 2015: 99.83%

inmotion sept uptime

Aug 2015: 100%

InMotion Hosting uptime rekord na lipiec / sierpień 2015. Witryna nie przeszła przez ostatnie 934 godziny.

Mar 2015: 100%

InMotion Hosting uptime

Apr 2014: 100%

Wynik działania hostingu InMotion Hosting (minione dni 30, marzec - kwiecień 2014)

Mar 2014: 99.99%

Wynik w usłudze Hosting InMotion Hosting (minione dni 30, luty - marzec 2014)

Dec 2013: 100%

inmotion vps uptime dec-jan

2. Świetna obsługa klienta i obsługa czatu na żywo

Standardowa procedura wsparcia w InMotion Hosting obejmuje:

  • Niespotykana gwarancja zwrotu pieniędzy w 90-u
  • Wiele kanałów wsparcia (system biletowy, Skype, telefon, czat na żywo, e-maile)
  • Łatwe zwroty pieniędzy lub anulowanie konta

InMotion Hosting Inc., znany z obsługi klienta, został akredytowany BBB od 2003 i ma A + z BBB Busines Review. Jest często wysoko oceniany przez hosting stron przeglądających, dlatego też ma duże oczekiwania, aby sprostać wymaganiom, szczególnie w zakresie obsługi posprzedażnej.

Kiedy prowadziłem tajny test kanałów obsługi klienta już w sierpniu 2017ich czat na żywo pojawił się jako jeden z najlepszych w tej dziedzinie. Czas pierwszej odpowiedzi wyniósł mniej niż 60 s, a moje zapytania zostały szybko rozwiązane.

Najnowsze doświadczenia z obsługą czatu na żywo InMotion

Ponownie powtórzyłem test w ich systemie wsparcia w 2018, aby zaktualizować tę recenzję i cieszę się, że wcale się nie pogorszyło.

rejestracja czatu w systemie czatu na żywo Inmotion.
Kolejny test w terenie, kiedy robiłem tę recenzję - moja prośba o czat na żywo została natychmiast odebrana.

Inne komentarze użytkowników

Oczywiście nie jestem osamotniony w mojej miłości do InMotion - inni uważają, że są także świetni, szczególnie pod względem obsługi klienta.

Pracownicy obsługi inmotion mieli co najmniej 160 godzin szkolenia przed odpowiedzeniem na wywołanie użytkowników
Pozytywne opinie na temat wsparcia InMotion (zrzut ekranu ze zweryfikowanego źródła Ocena hostingu witryn internetowych).

Opinie użytkowników InMotion na Twitterze

3. Bezpłatna usługa migracji witryn dla nowych klientów

Bez względu na to, który hosting planujesz za pomocą InMotion Hosting, oferują one wszystkim nowym klientom bezpłatną migrację witryny.

Jak poprosić o bezpłatną migrację witryny z InMotion?

InMotion Hosting może pomóc w migracji naszych stron internetowych, więc po co robić ciężkie dźwigi? Kliknij, aby zażądać.

Kliknij tutaj, aby poprosić.

bezpłatna migracja strony dla klienta hostingowego pierwszego klienta
Aby poprosić o usługę migracji witryny InMotion, zaloguj się do pulpitu AMP> Operacje na koncie> Żądanie przeniesienia witryny.

4. Kompleksowe rozwiązanie: wszystkie funkcje hostingowe, których potrzebujesz w jednym abonamencie

Jak zwykle, InMotion Hosting oferuje pełną gamę współdzielonych typów planów w celu rozwiązania wielu scenariuszy. Od najbardziej podstawowych stron startowych po ciężkich użytkowników e-commerce, każdy znajdzie coś dla siebie.

Niektóre krytyczne funkcje obejmowały:

  • Wybór lokalizacji serwerów między wschodnim i zachodnim wybrzeżem USA,
  • Codzienne automatyczne tworzenie i przywracanie kopii zapasowych witryn,
  • Gotowy eCommerce - Uzyskaj preinstalację OpenCart, PrestaShop i Magento,
  • Nieograniczone konta e-mail - uzyskaj dostęp do skrzynki odbiorczej przez Webmail, IMAP, POP
  • Bezpłatne gotowe certyfikaty SSL (Auto SSL),
  • Zarządzany hosting WordPress z wbudowanym narzędziem do budowania stron WP (BoldGrid),

  • Gotowy do PHP 7 - ładuje Twoje strony 50% szybciej,
  • Wstępnie skonfigurowany CMS podczas składania zamówienia,
  • Profesjonalna usługa projektowania stron internetowych w rozsądnej cenie,
  • Softaculous - zainstaluj aplikacje sieciowe ~ 400 za pomocą kilku kliknięć,
  • Dostęp SSH i SFTP,
  • Nieograniczone zadania Cron dla wszystkich planów hostingu, i
  • WP-CLI włączony - zainstaluj i zarządzaj wieloma witrynami WordPress

Darmowy SSL (domyślny w cPanel)

Jest oczywiście różnica między bezpłatnym i płatnym SSL, ale dla większości z nas bezpłatna wersja jest w porządku. Aby aktywować darmowy SSL (VPS lub dedykowani użytkownicy hostingu), poszukaj opcji w WHM.

Niestety, InMotion Hosting nie obsługuje automatycznej instalacji certyfikatów Let's Encrypt SSL (inaczej niż SiteGround or A2 Hosting). Otrzymujesz dostęp root'a i musisz go zainstalować na własną rękę. Możesz znaleźć szczegółowe instrukcje w tym samouczku.

krok 1 - instalacja auto ssl na hostingu inmotion - ważne dla stron biznesowych
Aby aktywować darmową opcję SSL, zaloguj się do swojego portalu zarządzania kontem (AMP).
krok 2 - instalacja auto ssl na hostingu inmotion - ważne dla stron biznesowych
Kliknij "Włącz / Wyłącz", aby włączyć bezpłatny SSL. Tak, to naprawdę takie proste.

Zarządzany hosting WordPress

Platforma WordPress zarządzana przez InMotion jest dostarczana z bezpłatnym CDN, Jetpack Personal / Professional oraz wbudowanym narzędziem do budowania stron WP - BoldGrid.

hosting hostingu wordpress
Zrzut ekranu z ofertami InMotion Managed WordPress Hosting.

Hostuj i wysyłaj swoje e-maile z InMotion Hosting

Hosting e-mail w InMotion Hosting jest łatwy i bezproblemowy w zarządzaniu.

Możesz zarządzać wszystkimi zadaniami związanymi z pocztą e-mail za pomocą panelu zarządzania kontem (AMP) lub cPanel.

konfigurowanie e-maili za pomocą inmotion hosting amp
Skonfiguruj swoje e-maile w InMotion Hosting AMP lub zaloguj się do panelu cPanel> Email ACcount> Ustaw klienta pocztowego.

Wstępnie zainstalowany CMS (Joomla, WordPress, Drupal)

Oszczędność czasu - Uzyskaj InMotion Hosting, aby podczas składania zamówienia zainstalować aplikacje CMS lub koszyk.

* Uwaga: wyświetlane na obrazie .GIF to stare ceny. InMotion Hosting podniósł swoją cenę do $ 3.99 / mo w czerwcu 2018.

Preinstalowany CMS i aplikacje internetowe w Inmotion
Konfiguracja serwera InMotion Hosting podczas składania zamówienia.

Brak sztywnego limitu dla i-węzłów na planie Business Hosting

Pamiętaj, że InMotion Hosting nie ustawia twardego limitu na liczbę i-węzłów.

Podczas gdy większość innych (w podobnym przedziale cenowym) limituje 100,000 - 250,000 i -odes na konto.

limity i-węzły hostingowe inmotion
Zrzut ekranu ze wsparcia społeczności InMotion.

Usługa projektowania stron internetowych w rozsądnej cenie

Oszczędność czasu dla firm: skorzystaj z InMotion (podczas kasy), aby zaprojektować i zbudować jednostronicową stronę internetową w 2 dni za $ 99.

QuickStarter to jednostronicowa strona internetowa stworzona przez ekspertów projektowych InMotion Hosting z myślą o biznesie.

5. Mnóstwo miejsca do wzrostu

Prowadząc stronę internetową, jedną rzecz, o której zawsze musisz pamiętać, jest miejsce na rozbudowę. Możliwe, że otrzymujesz dzisiaj trafienia 50 dziennie, ale za rok lub dwa, które mogą z łatwością przekroczyć 1,000 dziennie, a może nawet więcej.

Na szczęście, InMotion Hosting ma bardzo szeroką gamę planów, które możesz stopniowo zwiększać w miarę rozwoju. Istnieje również możliwość przejścia na VPS lub dedykowane plany hostingowe, jeśli uważasz, że wspólne plany są nadal zbyt restrykcyjne dla Ciebie.

pełny zakres opcji hostingu w hostingu inmotion
Różne hostingi w InMotion Hosting (aktualna cena).

Czuć się zmieszanym? Które z usług InMotion Hosting zamierza przejść?

Stawanie w obliczu zbyt wielu wyborów może czasami być bólem głowy. Jeśli nie masz pewności, czego potrzebujesz, oto moje centy 2;

Zdecyduj, czy wolisz hosting dzielony, VPS czy serwer dedykowany.

Dla tych, którzy potrzebują dostępu do serwera root lub specjalnych wymagań, takich jak niestandardowe oprogramowanie, warto rozważyć VPS hosting Na początek.

Dla wszystkich innych prawdopodobne jest, że jeden z udostępnionych planów będzie dla Ciebie najlepszy (zwykle najpierw kupujesz na najniższym poziomie).

InMotion ma trzy różne poziomy Business Class Hosting - Launch, Power i Pro.

Podobny charakter, każdy wyższy poziom oferuje więcej funkcji, takich jak więcej domen dodatkowych, zaparkowane domeny lub coś innego. Najważniejszą rzeczą do zapamiętania jest to, ile stron obsługuje każdy plan - jeśli potrzebujesz tylko uruchomić jedną witrynę, po prostu przejdź do Launch, najniższego pakietu.

Pamiętaj, że te pakiety można uaktualnić w dowolnym momencie, wszystko, co musisz zrobić, to doładować różnicę w cenie.

6. 90-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy

Niektóre hosty internetowe mogą próbować uciec bez gwarancji zwrotu pieniędzy lub ograniczyć się do śmiesznego okresu 3-day lub 14-day. InMotion Hosting oferuje jeden z najdłuższych okresów próbnych w branży - niezwykłe dni 90!

W dowolnym momencie w ciągu tych 90 dni, jeśli czujesz się niezadowolony z tego, co kupiłeś, możesz poprosić o anulowanie konta wraz z pełnym zwrotem pieniędzy.

Warunki usługi InMotion Hosting i gwarancje

Wszystkie plany hostingu 6 na miesiąc i na dłuższy okres dla naszych pakietów Business, VPS i Reseller Hosting są objęte naszą niezrównaną gwarancją zwrotu pieniędzy 90-day. Wszystkie serwery dedykowane i wszystkie miesięczne pakiety rozliczane VPS i Reseller Hosting są uprawnione do pełnego zwrotu kosztów za dni 30.

- Źródło: Warunki korzystania z usługi InMotion Hosting

7. Zapisz 50%, jeśli zamówisz teraz InMotion Hosting

Współdzielony hosting InMotion jest zwykle wyceniany na $ 6.99 / 8.99 / 15.99 miesięcznie odpowiednio na ich premie, Power i Pro Plan.

Jeśli zamówisz za pośrednictwem specjalnego linku promocyjnego, zaoszczędzisz do 50%, płacąc tylko 3.99 / 5.99 / 13.99 miesięcznie za pierwszy rachunek.

ocena ceny inmotion
Zniżka InMotion Hosting - współdzielony hosting zaczyna się od $ 3.99 / mo.

Kliknij tutaj, aby uzyskać teraz tę specjalną zniżkę*

* Link partnerski


Wady Hostingu InMotion

Chociaż InMotion jest jednym z niewielu, którzy odebrali ode mnie pełną, pięciogwiazdkową recenzję, wciąż muszę przyznać, że nic nie jest doskonałe.

Pozwólcie, że podzielę się z wami niektórymi niezbyt zachęcającymi uwagami na ich temat.

1. Po wstępnej rejestracji ceny rosną

Kiedy po prostu logujesz się z InMotion Hosting, to właśnie nazywam okresem miesiąca miodowego. Płacisz opłaty za cięcie, a ty i gospodarz jesteście szczęśliwi. Niestety, to trwa tylko przez cały okres obowiązywania pierwszej umowy. Kiedy nadchodzi czas na odnowienie, będziesz musiał stawić czoła stawkom pełnego honorarium.

Oznacza to, że w przypadku okresu odnowienia w wymiarze 24-miesięcznym musisz zapłacić 7.99 / 9.99 / 15.99 miesięcznie, w zależności od planu.

Jeszcze smutniejsze jest to, że nie chodzi o InMotion Hosting i jest to norma branżowa. Ta praktyka zdobyła wiele skarg na przestrzeni lat.

Jeśli jest to coś, na co NAPRAWDĘ się sprzeciwisz, przejdź do hosta, który tego nie robi, na przykład Interserver.

2. Brak natychmiastowej aktywacji konta

Aby zapobiec oszustwom, InMotion nie realizuje natychmiastowej aktywacji konta. Oznacza to, że musisz zweryfikować telefonicznie, zanim aktywują Twoje konto - niewielka niedogodność dla osób mieszkających poza Stanami Zjednoczonymi, takich jak ja.

Jestem w Malezji, która jest po przeciwnej stronie globu niż USA. Biorąc pod uwagę luki czasowe i słabą jakość połączenia, może to być prawdziwy bałagan.

3. Lokalizacja serwera tylko w Stanach Zjednoczonych

Użytkownicy InMotion Hosting mają ograniczone możliwości hostowania swoich stron tylko w Stanach Zjednoczonych. Możesz wybrać między Los Angeles (West) lub Washington DC (East), kiedy zamawiasz swój plan - ale to wszystko. Dla zaawansowanych użytkowników potrzebujesz sieci dostarczania treści (CDN) lub współpracuj z innymi firmami hostingowymi (na przykład Hostinger obsługuje lokalizacje serwerów 8 w USA, UE i Azji).

Wybierz hostowanie między centrum danych w Waszyngtonie, DC lub Los Angeles.


Plany hostingowe InMotion

Shared Hosting Plans: Launch, Power, Pro

Istnieją trzy wspólne plany hostingowe w InMotion Hosting: Launch, Power i Pro. Oto krótkie szczegóły:

UruchomićMocZawodowiec
Strony26U / L
Darmowa pierwsza domena
Zarezerwowana domena626U / L
Przechowywanie / przesyłanie danychU / LU / LU / L
Lepsza wydajność serwera
Gotowy do e-commerce
Zautomatyzowana kopia zapasowa danych
Cena rejestracji$ 3.99 / mc$ 5.99 / mc$ 13.99 / mc

* Uwaga: U / L = Unlimited. Wszystkie wspólne ceny hostingu oparte na zamówieniach z naszą specjalną promocją i trzyletnią subskrypcją.

VPS Hosting Plany: 1000HA, 2000HA, 3000HA

Ich trzy nazwy planu hostingowego VPS brzmią jak z wojen gwiezdnych: 1000HA-S, 2000HA-s i 3000HA-s.

Oto główne cechy tych planów:

1000 HA-S2000 HA-S3000 HA-S
RAM (GB)468
Dysk SSD (GB)75150260
Transfer danych (TB)456
Dedykowane adresy IP345
Monitorowanie zasobów
Darmowy SSL
Cena rejestracji$ 24.99 / mc$ 39.99 / mc$ 59.99 / mc

* Uwaga: Wszystkie ceny hostingu VPS oparte na rocznej subskrypcji.


InMotion Hosting Alternatywy i porównania

Jak dotąd omówiliśmy wiele kwestii związanych z Hostingiem InMotion, ale dla tych, którzy nadal nie są pod wrażeniem, nie obawiaj się - są inne opcje. BlueHost, SiteGround i A2 Hosting to trzy popularne alternatywy. Osobiście polecam również A2 Hosting i SiteGround. Oba są dużymi psami w hostingach, które oferują kompleksowe plany w konkurencyjnych cenach.

Alternatywy #1: SiteGround

SiteGround Hosting - najlepszy wybór dla stron malezyjskich i singapurskich.
Zrzut ekranu strony głównej SiteGround> Kliknij, aby zamówić.

Założona w 2004 SiteGround ma biura w Bułgarii, Włoszech, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych.

Zarówno InMotion Hosting, jak i SiteGround mają solidną reputację opartą na doskonałej wydajności serwera i obsłudze klienta. Hosting InMotion jest tańszy i ma gwarancję zwrotu pieniędzy w ciągu 90-u. SiteGround ma jednak lepsze cechy, w tym wbudowaną pamięć podręczną, NGINX itp. Ta ostatnia ma również lepsze rozmieszczenie serwerów, tj. USA, Europę i Azję.

Ucz się więcej

Alternatywy #2: A2 Hosting

Zrzut ekranu ze strony głównej A2 Hosting> Kliknij, aby zamówić.

Firma A2 Hosting działa już od 2001. Kiedy po raz pierwszy pojawił się na scenie, był znany jako Iniquinet. Został przemianowany na A2 Hosting w 2003 jako hołd dla rodzinnego miasta założyciela - Ann Arbor, Michigan.

Firma posiada centra danych w trzech lokalizacjach, z głównym centrum danych w Michigan i dodatkowymi serwerami w Amsterdamie i Singapurze, w Azji.

Ucz się więcej

Alternatywy #3: BlueHost

Zrzut ekranu strony głównej BleuHost> Kliknij, aby zamówić.

Inną popularną firmą hostingową jest BlueHost. Często są one porównywane do InMotion Hosting, chociaż nasze badania sugerują, że InMotion Hosting jest lepszy pod względem wydajności serwera i obsługi czatu na żywo. BlueHost jest jednak około 15% tańszy niż InMotion Hosting w długim okresie.

Ucz się więcej


Werdykt: Czy InMotion jest tak?

Uważam, że InMotion Hosting to bardzo dobra firma hostingowa - hosting jest zawarty na liście WHSR najlepszy hosting, najlepszy hosting poczty e-mail, i najlepszy hosting dla małych firm.

Jeśli szukasz dostawcy usług hostingowych, który ma dobrą reputację i oferuje solidną wydajność i wsparcie dla klientów - InMotion Hosting jest właśnie dla Ciebie. Pamiętaj również, że mają urządzenia pozwalające na skalowanie planów w dowolnym momencie, a także na przyszłość.

Oto krótkie podsumowanie jego zalet i wad:

Kto powinien gościć w InMotion Hosting?

Polecam dla:

  • Małe i średnie witryny biznesowe
  • Fora (łatwa instalacja oprogramowania forum)
  • Witryny oparte na WordPressie (nowe nawet w dużych rozmiarach)
  • Witryny Joomla i Drupal


Zamów Hosting InMotion

InMotion's Shared Hosting, pierwotnie wyceniony na $ 6.99 / 8.99 / 15.99 / mo na Launch, Power i Pro Plan.

Jeśli zamówisz za pośrednictwem naszego specjalnego linku promo, zaoszczędzisz do 50% (ceny spadną do $ 3.99 / 5.99 / 13.99 / mo) na Twoim pierwszym rachunku.

ocena ceny inmotion

Kliknij: https://www.inmotionhosting.com/business-hosting-promo/*

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.