Przegląd HostMetro

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja zaktualizowana: Mar 05, 2021
HostMetro
Zaplanuj w recenzji: Mega Max
Sprawdzone przez: Jerry Low
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Marzec 05, 2021
Podsumowanie
Pomimo taniej, zamkniętej na całe życie ceny, HostMetro nie jest zalecany z powodu głównych wad, które odkryłem niedawno. Jeśli zdecydujesz się na kontynuowanie korzystania z tego hosta - zachowaj szczególną ostrożność i często twórz kopie zapasowe swojej witryny.

Aktualizacje marzec 2021

Moje ogólne doświadczenia z HostMetro na początku (2014) były dobre, ale dziś już ich nie polecam. Jestem wdzięczny, że firma nadal pozwala mi zachować konto testowe 6 lat później, ale nie udostępniłbym żadnych ważnych witryn na HostMetro, biorąc pod uwagę wiele wad, które zauważyłem w ciągu ostatnich 2 lat.

Kilka głównych problemów, których doświadczyłem, to:

  1. Brak wsparcia na czacie na żywo - nie mogę skontaktować się z nikim z firmy za pośrednictwem czatu na żywo po kilku godzinach prób
  2. Nie mogę uzyskać dostępu do strony SSL z mojego panelu użytkownika - Innymi słowy, nie możesz zainstalować bezpłatnego SSL, nawet jeśli chcesz to zrobić ręcznie
  3. Nie mogę znaleźć żadnej znaczącej pomocy z bazy wiedzy / dokumentów pomocy Metro Metro.

HostMetro Alternatywy

Jeśli szukałeś niedrogiego rozwiązania hostingowego - polecam Hostinger (plany wspólne zaczynają się od 0.99 USD / mies.) lub Hosting TMD (hosting współdzielony zaczyna się od 2.95 USD / mies.). Obaj dostawcy oferują pełen zakres usług hostingowych (współdzielony, VPS, chmura, odsprzedawca itp.) - co jest świetne dla tych, którzy szukają kompleksowego rozwiązania hostingowego i są niezwykle tanie przy rejestracji.

Hostinger jako alternatywa dla Host Metro
Hostinger Shared Hosting zaczyna się od 0.99 $ / mies. Jeśli pójdziesz nieco wyżej i zdecydujesz się na Plan Premium - otrzymasz bezpłatną domenę oraz możliwość hostowania 100 witryn internetowych z dostępem SSH i GIT (Kliknij tutaj, aby zamówić już teraz).

 


 

O firmie HostMetro

Świat hostingu nieustannie ewoluuje, zmieniając pozycję graczy i wprowadzając nowe na rynek - tak jest w przypadku HostMetro, firmy hostingowej z siedzibą w stanie Illinois, założonej w czerwcu 23, 2012 (sprawdź Kto nagrywa tutaj).

Ten oparty na systemie Linux dostawca hostingu współdzielonego cPanel specjalizuje się w przyjaznych dla budżetu planach hostingowych. W szczególności HostMetro oferuje współdzielone rozwiązania hostingowe w ramach dwóch planów: Mega Max i Business Max - więcej na ten temat w przyszłości. Firma prowadzi swoje centrum danych z ServerCentral zlokalizowanego pod adresem 350 E. Cermak (uzyskało to po kilku kopaniach).

Hosthosters Hosting Plany

Jak wspomniano, Metro działa w budżet na hosting. Oferuje tylko dwa plany, które oferują subskrybentom prosty wybór, nie wspominając o bardzo niskich stawkach.

Oba plany to wspólne plany środowiska hostingowego, które obejmują technologię chmury, gwarancję zwrotu pieniędzy, mnóstwo "nieograniczonych" funkcji, w tym nieograniczona ilość hostowanych domen, budowniczy stroniepodstawowy hosting e-mail, funkcje e-commerce, Obsługa PHP 5, Prace Cron, przesyłanie strumieniowe audio i wideo, Wsparcie Flash - aby wymienić tylko kilka dodatków.

Mega Max

Mega Max, tańszy z dwóch planów, dzwoni za jedyne $ 2.95 miesięcznie. Istnieją pewne opcje dodatkowe, takie jak prywatność domeny, która jest dodatkowym $ .50 każdego miesiąca, certyfikaty SSL handlu elektronicznego ($ 2.50 miesięcznie) i e-commerce SiteLock Security Seal ($ 2.50 miesięcznie). Dodatkowo istnieje kilka korzyści związanych z e-commerce, które nie są zawarte w planie, takich jak bezpłatne wpisywanie do katalogu firm, e-book SEO lub konsultacja SEO - ale wszystkie korzyści, a nie podstawowe funkcje potrzebne do uzyskania witryny i działa.

Super Max

Plan hostingowy Business Max zaczyna się od $ 6.95 miesięcznie i obejmuje te "dodatki płatne" z planu Mega Max, nie wspominając o pakiecie gadżetów e-commerce.

Oba plany obejmują rabaty terminowe - te ultra niskie stawki są przewidziane na trzyletni plan, choć dostępne są również warunki jedno- i dwuletnie.

 

Zalety HostMetro - funkcje, które mogą Ci się spodobać

 Gwarancja blokady kursu wymiany

Większość innych tanich organizacji hostingowych oferuje nowych subskrybentów o fantastycznie niskich stawkach - jednak gdy subskrybenci muszą odnowić umowę hostingową, są zmuszeni to zrobić w znacznie wyższym tempie.

Na szczęście HostMetro oferuje świetną alternatywę - abonenci stacji Metro Metro na zawsze odnawiają się z tą samą niską stawką wstępną.

HostMetroWebHostingHubHostgatorBlueHostGreenGeeks
Cena rejestracji (na miesiąc) *$ 3.45$ 3.99$ 6.26$ 4.95$ 5.90
Cena odnowienia (na miesiąc)$ 3.45$ 8.99$ 8.95$ 6.99$ 6.95
5-Year Koszt hostingu (rejestracja dla 2 lat + odnowienie dla 3 lat)$ 3.45 x 60mo = $ 207($ 3.99 x 12mo) + ($ 8.99 x 48mo) =
$ 479.4
($ 6.26 x 24mo) + ($ 8.95 x 36mo) =
$ 472.44
($ 4.95 x 24mo) + ($ 6.99 x 36mo) =
$ 370.40
($ 5.90 x 24mo) + ($ 6.95 x 36mo) =
$ 391.80
PrzeglądPrzegląd WHHRecenzja HostgatoraPrzegląd BlueHostG.Geeks Review
* Cała cena hostingu w oparciu o kontrakt 2-year (za pośrednictwem wyłącznych ofert WHSR) przy pierwszej rejestracji z wyjątkiem WebHostingHub (opcja N / A).

 Doskonałe wartości dzięki dodatkom

Mimo że istnieje kilka usług dodatkowych nieobjętych stawką podstawową (szczególnie w przypadku najniższego abonamentu), opłaty za te dodatki są imponująco niskie. Na przykład, prywatność domeny z HostMetro uruchomi Cię $ 0.50 miesięcznie - jednak GoDaddy kosztuje $ 10 rocznie.

 Obsługa CloudLinux

Każde konto hostingowe na serwerze HostMetro jest izolowane - co naprawdę oznacza, że ​​jeśli inny użytkownik natrafi na skok zasobów, wydajność Twojej witryny nie będzie miała negatywnego wpływu.

 Wyczyść Warunki korzystania z usługi

Jedną z rzeczy, które można znaleźć konsekwentnie, jest to, że wiele firm hostingowych - zwłaszcza firmy hostingowe - mają warunki korzystania z usług, które są w najlepszym razie mało precyzyjne. HostMetro zapewnia w jasny sposób jasne warunki świadczenia usługi z określonymi parametrami - dzięki czemu wiesz, gdzie ten "nieograniczony" naprawdę trafia w linię. W HostMetro każde konto jest ograniczone do i-węzłów 200,000, a konta hostingowe mogą nie używać więcej niż 10 procent zasobów systemowych dłużej niż 90 sekund. Widzieć? Jasny.

Cytat z TOS HostMetro (z sierpnia 18, 2014)

Konta HostMetro są ograniczone do 200,000 200,000 i-węzłów. W przypadku, gdy konto wykorzystuje ponad XNUMX XNUMX, właściciel konta może zostać ostrzeżony o używaniu konta, a jeśli nie zostanie podjęte żadne działanie, konto może zostać zawieszone…

Hosting kont nie może używać 10% lub więcej zasobów systemowych (procesora, pamięci) dłużej niż 90 sekund. Jeśli okaże się, że konto przekracza tę kwotę, proces może zostać zabity lub konto zawieszone bez powiadomienia. Działania, które mogą powodować takie problemy to: FTP, skrypty PHP, skrypty CTI itp.

Wady - ważne, aby wiedzieć

Żaden host nie jest idealny, a HostMetro nie jest wyjątkiem - jednak znalazłem ograniczone spadki.

 HostMetro Uptime = 98.6% przez pierwsze 30 dni

Jednym z nich jest niezawodność serwera. Moja strona testowa była ciągle niedostępna na początku czerwca / lipca, powodując obniżenie całkowitego czasu przestojów do 98.6%. Menedżer Metro wyjaśnił, że było to spowodowane błędem konfiguracji na testowanym przeze mnie serwerze. Cytując jego słowa:

Wystąpił problem z serwerem, na którym działa Twoje konto testowe, z jakiegoś powodu poszedł tylko do odczytu, więc nasi administratorzy musieli uruchomić systemy plików, aby upewnić się, że wszystko jest stabilne. To jest powód przestoju. Jednak nie dzieje się to normalnie.

Jeśli to w ogóle pomoże, dołączyłem zrzut ekranu raportu uptime dla serwera Nagios dla serwera w ciągu ostatniego roku, który pokazuje czas przestoju krótszy niż 7.

- kierownik stacji metra, Kyle Dolan.

Aktualizacja grudzień 2014: Zły rekord czasu pracy HostMetro trwa nadal, gdy przechodzimy do ostatniego miesiąca 2014. Sprawdź nasze rekordy czasu pracy poniżej, aby uzyskać więcej informacji.

 HostMetro jest względny nowy

Moja druga rezerwacja dotyczy tego, że w świecie hostingu HostMetro jest bardzo nowy. Oznacza to, że dostępne są ograniczone dane dotyczące niezawodności, wydajności itp. - jednak niskie ceny odnowienia w pewnym stopniu równoważą ten problem.

HostMetro Uptime Records

Zaczęliśmy testować HostMetro od czerwca 2014. Poniżej znajduje się kilka zrzutów ekranu przechwyconych z Uptime Robot.

HostMetro Uptime - 99.92% (czerwiec / lipiec 2016)

czas przestoju metra 072016
Wyniki działania HostMetro z czerwca / lipca 2016 r. = 99.92%. Ogromna poprawa w porównaniu do wyników z ostatnich kilku miesięcy.

HostMetro Uptime - 99.38% (marzec 2016 r.)

metro - 201603
Wynik czasu marszu 2016 = 99.38%. Niedobrze.

HostMetro Uptime - 99.49% (luty 2016)

Wydajność hostmetro feb 2016
Wynik czasu dostępności HostMetro za luty 2016 r .: 99.49% - wynik nie jest dobry, ale należy pamiętać, że są one wyjątkowo tanie i nie podnoszą ceny przy odnowieniu.

HostMetro Uptime - 99.61% (wrzesień 2015)

hostmetro sept uptime
Wynik czasu dostępności HostMetro we wrześniu 2015 r .: 99.61% - ogromna poprawa w porównaniu z rekordem ostatnich kilku miesięcy. Jeśli HostMetro zdąży nadążyć, być może jest to kolejny dobry wybór budżetowy - biorąc pod uwagę niską cenę zablokowaną w czasie życia.

HostMetro Uptime - 98.82% (listopad / grudzień 2014)

Wynik hosta Metro Uptime - listopad - grudzień 2014
Host Metro Uptime Score = 98.82% (3 listopada - 4 grudnia 2014)

HostMetro Uptime - 99.56% (lipiec / sierpień 2014)

Wynik hosta Metro Uptime - (lipiec 12 - sierpień 11, 2014)
Host Metro Uptime Score = 99.56% (12 lipca - 11 sierpnia 2014)

HostMetro Uptime - 98.59% (czerwiec / lipiec 2014)

Wynik hostMetro Uptime (czerwiec 10 - lipiec 9, 2014)
Wynik HostMetro Uptime = 98.59% (10 czerwca - 9 lipca 2014)

Wniosek: niezalecane

Pod koniec dnia HostMetro $ 2.95 / mo (dla subskrypcji 3-year) jest ogromnym plusem dla łowców ofert.

Jednak rekord czasu pracy HostMetro i brak wsparcia to dwa główne problemy - bez względu na to, jak są tanie, z pewnością nie polecam usług hostingowych, które często się psują. Biorąc pod uwagę niską cenę, mogą być one odpowiednie dla twojego niezbyt ważnego projektu; ale zdecydowanie nie obsługuj niczego ważnego w metrze.

HostMetro Alternatywy

A2 Hosting, GreenGeeks, Hostinger, InterServer dzięki Hosting TMD są dobre firmy hostingowe o podobnych cenach.

Koniecznie sprawdź również mój lista tanich hostingu na wypadek, gdybyś szukał niedrogiego rozwiązania hostingowego.

Porównaj HostMetro z innymi hostami internetowymi

 

(P / S: Linki kierujące do HostMetro to linki partnerskie. Jeśli kupisz za pośrednictwem tego linku lub użyjesz mojego kodu kuponu „WHSR”, HostMetro przyzna mi jako osobę polecającą i zapłaci mi prowizję. W ten sposób utrzymuję tę witrynę przy życiu, aby uzyskać więcej ponad 6 lat i dodaj więcej darmowych recenzji hostingu na podstawie rzeczywistego konta testowego. Dokonanie zakupu za pośrednictwem mojego linku nie kosztuje więcej - w rzeczywistości gwarantuję, że uzyskasz najniższą możliwą cenę za HostMetro, używając kodu promocyjnego „WHSR” .)

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.