Przegląd HostMetro

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja zaktualizowana: Mar 02, 2020
HostMetro
Zaplanuj w recenzji: Mega Max
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Marzec 02, 2020
Podsumowanie
Pomimo taniej, zamkniętej na całe życie ceny, HostMetro nie jest zalecany z powodu głównych wad, które odkryłem niedawno. Jeśli zdecydujesz się na kontynuowanie korzystania z tego hosta - zachowaj szczególną ostrożność i często twórz kopie zapasowe swojej witryny.

Aktualizacje marzec 2020:

Moje ogólne doświadczenia z HostMetro na początku (2014) były dobre, ale już ich nie polecam. Jestem wdzięczny, że firma nadal pozwala mi prowadzić konto testowe 6 lat później - ale nie będę hostować żadnych ważnych witryn z HostMetro, biorąc pod uwagę wiele wad, które zauważyłem w ciągu ostatnich 2 lat. Kilka głównych problemów, które napotkałem, obejmują:

  1. Brak obsługi czatu na żywo - po wielu godzinach nie można dotrzeć do nikogo z firmy za pośrednictwem czatu na żywo
  2. Nie mogę uzyskać dostępu do strony SSL z mojego pulpitu użytkownika - dlatego nie mogę ręcznie zainstalować darmowego SSL
  3. Nie mogę znaleźć żadnej znaczącej pomocy z bazy wiedzy / dokumentów pomocy Metro Metro.

HostMetro Alternatywy

Jeśli szukasz niedrogiego rozwiązania hostingowego - A2 Hosting, GreenGeeks, Hostinger, Interserver i Hosting TMD są dobre firmy hostingowe o podobnych cenach.


O firmie HostMetro

Świat hostingu nieustannie ewoluuje, zmieniając pozycję graczy i wprowadzając nowe na rynek - tak jest w przypadku HostMetro, firmy hostingowej z siedzibą w stanie Illinois, założonej w czerwcu 23, 2012 (sprawdź Kto nagrywa tutaj).

Ten oparty na systemie Linux dostawca hostingu współdzielonego cPanel specjalizuje się w planach hostingowych przyjaznych dla budżetu. W szczególności HostMetro oferuje wspólne rozwiązania hostingowe za pośrednictwem dwóch planów: Mega Max i Business Max - więcej na ten temat. Firma obsługuje centrum danych z ServerCentral zlokalizowanego w 350 E. Cermak (dostałem to po niektórych pracach wykopaliskowych).

Hosthosters Hosting Plany

Jak wspomniano, Metro działa w budżet na hosting. Oferuje tylko dwa plany, które oferują subskrybentom prosty wybór, nie wspominając o bardzo niskich stawkach.

Oba plany to wspólne plany środowiska hostingowego, które obejmują technologię chmury, gwarancję zwrotu pieniędzy, mnóstwo "nieograniczonych" funkcji, w tym nieograniczona ilość hostowanych domen, budowniczy stronie, podstawowy hosting e-mail, funkcje e-commerce, Obsługa PHP 5, Prace Cron, przesyłanie strumieniowe audio i wideo, i Wsparcie Flash - aby wymienić tylko kilka dodatków.

Mega Max

Mega Max, tańszy z dwóch planów, dzwoni za jedyne $ 2.95 miesięcznie. Istnieją pewne opcje dodatkowe, takie jak prywatność domeny, która jest dodatkowym $ .50 każdego miesiąca, certyfikaty SSL handlu elektronicznego ($ 2.50 miesięcznie) i e-commerce SiteLock Security Seal ($ 2.50 miesięcznie). Dodatkowo istnieje kilka korzyści związanych z e-commerce, które nie są zawarte w planie, takich jak bezpłatne wpisywanie do katalogu firm, e-book SEO lub konsultacja SEO - ale wszystkie korzyści, a nie podstawowe funkcje potrzebne do uzyskania witryny i działa.

Super Max

Plan hostingowy Business Max zaczyna się od $ 6.95 miesięcznie i obejmuje te "dodatki płatne" z planu Mega Max, nie wspominając o pakiecie gadżetów e-commerce.

Oba plany obejmują rabaty terminowe - te ultra niskie stawki są przewidziane na trzyletni plan, choć dostępne są również warunki jedno- i dwuletnie.

Zalety HostMetro - cechy, które mogą Ci się spodobać

Gwarancja blokady kursu wymiany

Większość innych tanich organizacji hostingowych oferuje nowych subskrybentów o fantastycznie niskich stawkach - jednak gdy subskrybenci muszą odnowić umowę hostingową, są zmuszeni to zrobić w znacznie wyższym tempie.

Na szczęście HostMetro oferuje świetną alternatywę - abonenci stacji Metro Metro na zawsze odnawiają się z tą samą niską stawką wstępną.

HostMetroWebHostingHubHostgatorBlueHostGreenGeeks
Cena rejestracji (na miesiąc) *$ 3.45$ 3.99$ 6.26$ 4.95$ 5.90
Cena odnowienia (na miesiąc)$ 3.45$ 8.99$ 8.95$ 6.99$ 6.95
5-Year Koszt hostingu (rejestracja dla 2 lat + odnowienie dla 3 lat)$ 3.45 x 60mo = $ 207($ 3.99 x 12mo) + ($ 8.99 x 48mo) =
$ 479.4
($ 6.26 x 24mo) + ($ 8.95 x 36mo) =
$ 472.44
($ 4.95 x 24mo) + ($ 6.99 x 36mo) =
$ 370.40
($ 5.90 x 24mo) + ($ 6.95 x 36mo) =
$ 391.80
przeglądPrzegląd WHHRecenzja HostgatoraPrzegląd BlueHostG.Geeks Review
* Cała cena hostingu w oparciu o kontrakt 2-year (za pośrednictwem wyłącznych ofert WHSR) przy pierwszej rejestracji z wyjątkiem WebHostingHub (opcja N / A).

Doskonałe wartości dzięki dodatkom

Mimo że istnieje kilka usług dodatkowych nieobjętych stawką podstawową (szczególnie w przypadku najniższego abonamentu), opłaty za te dodatki są imponująco niskie. Na przykład, prywatność domeny z HostMetro uruchomi Cię $ 0.50 miesięcznie - jednak GoDaddy kosztuje $ 10 rocznie.

Obsługa CloudLinux

Każde konto hostingowe na serwerze HostMetro jest izolowane - co naprawdę oznacza, że ​​jeśli inny użytkownik natrafi na skok zasobów, wydajność Twojej witryny nie będzie miała negatywnego wpływu.

Wyczyść Warunki korzystania z usługi

Jedną z rzeczy, które można znaleźć konsekwentnie, jest to, że wiele firm hostingowych - zwłaszcza firmy hostingowe - mają warunki korzystania z usług, które są w najlepszym razie mało precyzyjne. HostMetro zapewnia w jasny sposób jasne warunki świadczenia usługi z określonymi parametrami - dzięki czemu wiesz, gdzie ten "nieograniczony" naprawdę trafia w linię. W HostMetro każde konto jest ograniczone do i-węzłów 200,000, a konta hostingowe mogą nie używać więcej niż 10 procent zasobów systemowych dłużej niż 90 sekund. Widzieć? Jasny.

Cytat z TOS HostMetro (z sierpnia 18, 2014)

Konta HostMetro są ograniczone do i-węzłów 200,000. Jeśli konto jest używane przez 200,000, właściciel konta może zostać ostrzeżony o użyciu konta, a jeśli żadne działanie nie zostanie podjęte, konto może zostać zawieszone ...

Hosting kont nie może używać 10% lub więcej zasobów systemowych (procesora, pamięci) dłużej niż 90 sekund. Jeśli okaże się, że konto przekracza tę kwotę, proces może zostać zabity lub konto zawieszone bez powiadomienia. Działania, które mogą powodować takie problemy to: FTP, skrypty PHP, skrypty CTI itp.

Wady - Ważne informacje

Żaden host nie jest idealny, a HostMetro nie jest wyjątkiem - jednak znalazłem ograniczone spadki.

HostMetro Uptime = 98.6% w pierwszych dniach 30

Jednym z nich jest niezawodność serwera. Moja strona testowa była ciągle niedostępna na początku czerwca / lipca, powodując obniżenie całkowitego czasu przestojów do 98.6%. Menedżer Metro wyjaśnił, że było to spowodowane błędem konfiguracji na testowanym przeze mnie serwerze. Cytując jego słowa:

Wystąpił problem z serwerem, na którym działa Twoje konto testowe, z jakiegoś powodu poszedł tylko do odczytu, więc nasi administratorzy musieli uruchomić systemy plików, aby upewnić się, że wszystko jest stabilne. To jest powód przestoju. Jednak nie dzieje się to normalnie.

Jeśli to w ogóle pomoże, dołączyłem zrzut ekranu raportu uptime dla serwera Nagios dla serwera w ciągu ostatniego roku, który pokazuje czas przestoju krótszy niż 7.

- Prowadzący Metro Manager, Kyle Dolan.

Aktualizacja Dec 2014: Zły czas działania HostMetro trwa, gdy przechodzimy do ostatniego miesiąca 2014. Pamiętaj, aby sprawdzić nasze rekordy czasu pracy poniżej, aby uzyskać więcej informacji.

HostMetro jest względny nowy

Moja druga rezerwacja jest taka, że ​​w świecie hostingu HostMetro jest bardzo nowy. Oznacza to, że dostępne są ograniczone dane na temat niezawodności, wydajności itp. - jednak niskie ceny odnawiają nieco tę kwestię w mojej głowie.

HostMetro Uptime Records

Zaczęliśmy testować HostMetro od czerwca 2014. Oto kilka zrzutów ekranu zrobionych z Uptime Robot.

HostMetro Uptime - 99.92% (Jun / Jul 2016)

czas przestoju metra 072016
HostMetro Czerwiec / Lipiec Wyniki uptime 2016 = 99.92%. Ogromna poprawa w stosunku do wyników w ciągu ostatnich kilku miesięcy.

HostMetro Uptime - 99.38% (Mar 2016)

metro - 201603
Wynik czasu marszu 2016 = 99.38%. Niedobrze.

HostMetro Uptime - 99.49% (Feb 2016)

Wydajność hostmetro feb 2016
Wynik uptime hostMetro za luty 2016: 99.49% - wynik nie jest dobry, ale należy pamiętać, że są one bardzo tanie i nie podnoszą ceny przy odnawianiu.

HostMetro Uptime - 99.61% (Sep 2015)

hostmetro sept uptime
Wynik HostMetro uptime za wrzesień 2015: 99.61% - ogromna poprawa w porównaniu z rekordem ostatnich kilku miesięcy. Jeśli HostMetro uda się dotrzymać kroku, być może jest to kolejny dobry wybór budżetu - ze względu na niską cenę zamknięcia w ciągu całego życia.

HostMetro Uptime - 98.82% (Nov / Dec 2014)

Wynik hosta Metro Uptime - listopad - grudzień 2014
Wynik hosta Metro Uptime = 98.82% (listopad 3 - grudzień 4, 2014)

HostMetro Uptime - 99.56% (Jul / Aug 2014)

Wynik hosta Metro Uptime - (lipiec 12 - sierpień 11, 2014)
Wynik hosta Metro Uptime = 99.56% (lipiec 12 - sierpień 11, 2014)

HostMetro Uptime - 98.59% (Jun / Jul 2014)

Wynik hostMetro Uptime (czerwiec 10 - lipiec 9, 2014)
Wynik hostMetro Uptime = 98.59% (czerwiec 10 - lipiec 9, 2014)

Wniosek: niezalecane

Pod koniec dnia HostMetro $ 2.95 / mo (dla subskrypcji 3-year) jest ogromnym plusem dla łowców ofert.

Jednak nieprzerwany czas pracy HostMetro i brak wsparcia to dwie główne obawy - bez względu na to, jak tanie są, z pewnością nie polecam usług hostingowych, które często spadają. Biorąc pod uwagę niską cenę, mogą być odpowiednie dla twojego nie tak ważnego projektu; ale zdecydowanie nie organizuj niczego ważnego w metrze.

HostMetro Alternatywy

A2 Hosting, GreenGeeks, Hostinger, Interserver i Hosting TMD są dobre firmy hostingowe o podobnych cenach.

Koniecznie sprawdź również mój lista tanich hostingu na wypadek, gdybyś szukał niedrogiego rozwiązania hostingowego.

(P / S: linki prowadzące do HostMetro to linki partnerskie, jeśli kupisz przez ten link lub wykorzystasz mój kod kuponu "WHSR", HostMetro zakwalifikuje mnie jako stronę odsyłającą i zapłaci mi prowizję.). niż 6 lat i dodaj więcej darmowych recenzji hostingu na podstawie rzeczywistego konta testowego. Dokonanie zakupu za pomocą mojego linku nie kosztuje więcej - gwarantuję, że uzyskasz najniższą możliwą cenę HostMetro za pomocą kodu promocyjnego "WHSR" .)

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.