Recenzja Hostingera

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja zaktualizowana: sierpień 07, 2019
Hostinger
Zaplanuj recenzję: Premium Web Hosting
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Sierpnia 07, 2019
Podsumowanie
Hostinger ma silne, zlokalizowane na całym świecie biuro. Możesz zacząć udostępniać swoją witrynę za pomocą bezpłatnego hostingu. Hostinger ma wszystko, czego potrzeba od początkującej, wolnej od ryzyka opcji rozbudowy infrastruktury chmury VPS. Hostinger to zdecydowanie miejsce, w którym możesz zacząć swoją obecność w Internecie. Specjalnie dla tych, którzy preferują obsługę lokalną.

Hostinger oferuje szeroką gamę usług hostingowych, począwszy od zaawansowanych z hostingiem w chmurze VPS do początkujących, którzy chcą po prostu zacząć korzystać z bezpłatnego hostingu, który jest bezpieczny. Ale w jaki sposób ta firma z Kowna na Litwie przeciwstawia się innym usługom hostingowym? Czytaj dalej, aby przeczytać moją szczegółową opinię!

O Hostinger

Hostinger rozpoczął działalność jako firma prywatna o nazwie „Hosting Media” w 2004. Później zmienili nazwę i uruchomili 000webhost.com - popularna usługa hostingowa oferowana bezpłatnie.

Wraz z nieokiełznanym wzrostem i ekspansją, Hostinger osiągnął wielki krok naprzód, mając 1 milionów użytkowników, zaledwie 6 lat od dnia, w którym zaczęli. Obecnie Hostinger Web Hosting zarządza ponad 29 milionami użytkowników i ma siedzibę na całym świecie zlokalizowanych biur z ludźmi 150 pracujących w krajach 39 na całym świecie.

Na dzień dzisiejszy Hostinger oferuje kompleksowy zestaw usług hostingowych, takich jak wspólne plany hostingowe, plany hostingu VPS, a nawet program do tworzenia stron internetowych.


Podsumowanie przeglądu

Hosting Plany hostingowe i ceny

Werdykt


Plusy - Co lubię w Hostinger Hosting?

1- Solidna wydajność: doskonały czas pracy serwera + duża szybkość

Śledzimy wiele witryn hostowanych w Hostinger. Wyniki testów wydajności i szybkości tych witryn pokazują, że Hostinger nie wygłupia się, jeśli chodzi o niezawodność usług.

Poniżej znajdują się ostatnie wyniki testów wydajności.

Hostinger Uptime (Jul 2019): 100%

Hosting hosting uptime dla lipca 7th do sierpnia 6th, 2019.
Czas pracy hostingu dla ostatnich dni 30 (lipiec / sierpień 2019): 100%

Hostinger Uptime (Jun 2019): 100%

Hostinger Uptime (Jun 2019): 100% - Nie wykryto przestojów w ciągu ostatnich dni 30.

Hostinger Uptime (Mar 2019): 99.97%

Recenzja Hostingera - rekord uptime 2019 marca
Hostinger Uptime (Mar 2019): 99.97% - Witryna testowa przeszła na 7 w marcu 2019.

Hostinger Uptime (May 2018): 100%

Hostinger Hosting Uptime (średnia 30 - maj 2018)
Hostinger Uptime (maj 2018): 100%. Nie zapisano czasu przestoju dla ostatnich 637 + godzin.

Bitcatcha Speed ​​Test (Jun 2019)

Test prędkości Hostingera (czerwiec 2019) - Oceniono A + w teście prędkości Bitcatcha. Czas odpowiedzi z Singapuru = 4ms (witryna testowa jest hostowana w centrum danych Hostinger Singapore); czas odpowiedzi z Sao Paulo (najwolniejszy) = 347ms.

Test prędkości strony (lip 2018)

Jeśli chodzi o nasz test wydajności, Hostinger także nie był uciążliwy. Udało im się zdobyć TTFB (Time-To-First-Byte) poniżej 600 ms i A + w teście prędkości.

Test prędkości Hostingera (lipiec 2018) - czas do pierwszego bajtu (TTFB) = 586ms, oceniony jako A przez WebpageTest.com.

2- Value Pack Hosting Solutions (tanie + świetne funkcje)

Pojedynczy wspólny plan hostingowy Hostinger kosztuje mniej niż dolara miesięcznie. Za $ 0.80 / mo dostaniesz dysk SSD 10GB, transfer danych 100GB i wbudowany kreator stron internetowych.

Funkcje premium często są oferowane z cenami premium, ale Hostinger oferuje przystępny plan, który obejmuje szeroką gamę funkcji premium za jedyne 0.80 USD. To świetna okazja dla użytkowników, którzy chcą podstawowej strony internetowej po najniższej cenie.

Co zawiera umowa Hostinger $ 0.80 / mies -

  • 10 GB SSD storage (lepsza prędkość), 100 GB limit transferu danych
  • Konto FTP 1 z FTP przez SSL (sFTP)
  • Wiele wersji PHP (PHP 5.2 - PHP 7.2)
  • Automatyczne cotygodniowe kopie zapasowe
  • BitNinja Ochrona DDoS
  • Cronjob x 1 i GIT gotowe
  • Monitorowanie zasobów serwera
  • RV Drag-and-drop Site Builder

Plany premium i biznesowe

W przypadku nieco wyższego planu Hostinger (Premium - $ 2.15 / mo / Business - $ 3.45 / mo), otrzymasz następujące funkcje:

  • Zoptymalizowana prędkość WordPress, dzięki której Twoja strona internetowa 4x jest szybsza dzięki zwiększeniu max_execution_time, php_memory_limit i inne kluczowe wartości.
  • Podwojono kluczowe zasoby, aby zrezygnować z mocy obliczeniowej i pamięci 4x.
  • HTTP / 2, IPv6, GZIP i NGINX, aby zapewnić lepszą prędkość witryny
  • Dostęp SSH i nieograniczone cronjobs
  • Bezpłatny prywatny certyfikat SSL (tylko w przypadku planu biznesowego)
  • Wstępnie zainstalowane buforowanie i wbudowany menedżer pamięci podręcznej (tylko w przypadku planu biznesowego)

Kluczowa funkcja #1: BitNinja

Bezpieczeństwo stron internetowych jest kluczowym priorytetem dla ludzi w Hostinger i zapewniają, że wszystkie witryny korzystające z ich usług hostingowych są chronione przy użyciu BitNinja, kompleksowego pakietu bezpieczeństwa.

Wszyscy użytkownicy Hostinger otrzymają ochronę Platinum BitNinja DDOS - która pomaga wykrywać, bronić i niszczyć cyberataki na Twojej stronie. Dowiedz się więcej o funkcjach BitNinja tutaj: https://bitninja.io/features

Kluczowa funkcja #2: Hostinger Website Builder

Świetną funkcją, którą oferuje Hostinger, poza ich usługami hostingowymi, jest przyjazny dla początkujących twórca stron internetowych. To doskonałe narzędzie dla małych firm i osób niezwiązanych z technologią, które potrzebują pomocy przy tworzeniu swojej pierwszej strony internetowej.

Hostinger's Website Builder - edytor przeciągnij i upuść, aby budować i edytować elementy w witrynie.
Szablony Hostingera
Kreator stron internetowych Hostinger oferuje ogromną bibliotekę darmowych, dobrze zaprojektowanych szablonów, które są zoptymalizowane pod kątem SEO i mobilnego reagowania.

3- Mnóstwo miejsca na rozbudowę witryny

Z Hostingerem istnieje szereg planów hostingowych, które możesz wybrać, w zależności od potrzeb Twojej witryny.

Istnieje wspólny plan hostingu, który dzieli się na trzy osobne pakiety: Single, Premium i Business. Single oferuje podstawowe funkcje potrzebne do prowadzenia pojedynczej strony internetowej. Z drugiej strony Premium oferuje więcej funkcji i wydajności, podczas gdy Biznes oferuje funkcje i wydajność dla tych, którzy koncentrują się na stronach eCommerce.

Większa witryna może wybrać hosting VPS, który zapewnia najlepszą wydajność pod względem szybkości i zasobów. Cały inny plan hostingowy zapewnia Twojej stronie dużą elastyczność, aby rozwijać się i rozwijać, gdy Twoja firma staje się większa.

Hostingowe plany hostingowe VPS
Hostinger oferuje sześć różnych planów hostingu VPS - na wypadek gdybyś potrzebował aktualizacji ze swoich wspólnych planów.

4- Funkcje przyjazne dla biznesu

Hostinger specjalizuje się również w zapewnianiu planu hostingowego, który jest korzystne dla businesses. Jest to w dużej części część wszystkich darmowych funkcji, które zawierają w ramach swoich planów hostingowych.

Niezbędne funkcje dla właścicieli firm

  • Certyfikat SSL na całe życie
  • Nazwa domeny (przez pierwszy rok)
  • Ochrona Cloudflare
  • Codzienne kopie zapasowe dla Twojej witryny
  • Specjalny zespół wsparcia 24 / 7
Hosting Business Hosting
Biznesowe plany hostingowe Hostingera zawierają wiele przydatnych bezpłatnych funkcji.

5 - Wybory centrów danych 8 dostępne w USA, Azji i Wielkiej Brytanii

Częścią wizji firmy Hostinger jest obecność na całym świecie w jak największym stopniu - dlatego też ma ponad biura 150 na całym świecie. To samo można powiedzieć o ich centrach danych.

Na dzień dzisiejszy Hostinger ma centra danych 8 w USA, Azji i Europie (Wielka Brytania), z których wszystkie można hostować. Wszystkie serwery centrum danych są podłączone do linii połączenia 1,000 Mb / s, co zapewnia maksymalną wydajność i stabilność. Oznacza to, że uzyskasz maksymalną prędkość swojej witryny.

Posiadanie wielu jest zdecydowanie pomocne w utrzymaniu szybkiego ładowania witryny, częściowo dlatego, że pomaga zmniejszyć opóźnienia dla użytkowników, którzy próbują uzyskać dostęp do danych witryny zbliżonych do ich fizycznej lokalizacji.

Biuro Hostingera na całym świecie
Mapa Hostingera - Lokalizacje biur i serwerów na całym świecie. Pamiętaj, że Hostinger.in i Hostinger.my to nasz regionalny hosting #1 oparty na wynikach testów szybkości. Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj opracowania Abrara na temat najlepszy hosting dla indyjskich stron internetowych i Malajskie / singapurskie strony internetowe.

6 - tanie ceny domen (.XYZ po $ 0.99 / rok)

W przypadku rejestracji nazw domen, Hostinger oferuje niektóre z bardziej przystępnych cen, jeśli chodzi o rozszerzenia domen.

Ceny domen: Hostinger kontra GoDaddy

W porównaniu do popularnych rejestratorów domen, takich jak GoDaddy, ceny hostingu dla popularnych rozszerzeń, takich jak .com i .net, są znacznie tańsze.

W przypadku mniej popularnych rozszerzeń domen, takich jak .xyz lub .tech, można uzyskać to za zaledwie $ 0.99, w porównaniu do GoDaddy, które oferuje je odpowiednio za $ 1.17 i $ 5.17.

Rozszerzenia domenyHostingerIdź Tato *
.com$ 8.99$ 12.17
. Netto$ 9.99$ 13.17
.xyz$ 0.99$ 1.17
.tech$ 0.99$ 5.17
. Netto$ 9.99,$ 13.17
. Info$ 2.99$ 3.17

* Uwaga: Aby uzyskać najwyższą dokładność cen, zapoznaj się z oficjalną stroną: https://www.godaddy.com/

7 - Łatwy w użyciu niestandardowy cPanel

Chociaż Hostinger używa cPanel do swojego CMS, dostosował go, aby ułatwić początkującym i profesjonalistom korzystanie z nich i pracę z nimi.

Cały układ panelu cPanel ułatwia użytkownikom dostęp do ważnych funkcji systemowych, takich jak konta e-mail lub zmiana hasła.

Dashboard niestandardowy Hostingera
Układ pulpitu klienta Hostingera jest bardzo intuicyjny, szczególnie dla początkujących

8- Zaakceptuj szeroki zakres opcji płatności

Hostinger sprawia, że ​​proces płatności za ich usługi jest łatwy dla użytkowników dzięki szerokiej gamie metod płatności. Możesz dokonać płatności za pomocą jednego PayPal, karta kredytowa (Visa, Master, Discover, American Express), Maestro, a nawet Bitcoin.

opcje płatności hostingu
Hostinger pozwala na szeroki wybór metod płatności.


Minusy Hosting Hosting

1 - Ograniczony dostęp do wsparcia dla potencjalnych klientów

Chociaż Hostinger oferuje dobry zespół obsługi klienta, nie ułatwiają one dostęp do nich w pierwszej kolejności. Aby skontaktować się z zespołem czatu na żywo, musisz być zalogowany na swoje konto, aby uzyskać do nich dostęp, co może być kłopotliwe.

Dodaj do tego, że nie oferują wsparcia telefonicznego, najprawdopodobniej sam będziesz musiał rozwiązać problem przez większość czasu.

2 - Brak obsługi migracji witryny

Aby zdobyć nowych klientów, wiele firm hostingowych pomoże nowym użytkownikom w migracji ich stron internetowych. Niestety tak nie jest w przypadku Hostingera. W przypadku użytkowników, którzy zmieniają hosta, musisz ręcznie przenieść swoje witryny do Hostinger. Jeśli potrzebujesz pomocy, sprawdź ten samouczek krok po kroku.

3- Wzrost cen podczas odnawiania

W przeważającej części, plany Hostingera są dość przystępne, gdy po raz pierwszy się zarejestrujesz. Jednak po odnowieniu Hostinger znacznie podniesie ceny.

Cena odnowienia Hostingera

Niektóre z podwyżek cen mogą być również dość strome dzięki planowi Premium Single Hosting z $ 5.84 / mo do $ 8.84 / mo.

Hosting Premium Shared Hosting - rejestracja i odnowienie ceny za subskrypcję 12, 24, 48.


Hostingowe plany hostingowe

Wspólne plany hostingowe i ceny

Hostinger oferuje 3 wspólne plany hostingowe, które można wybierać, czyli Single Web Hosting, Premium Web Hosting i Business Web Hosting. Ponieważ każdy z nich jest objęty bezpłatną próbą 30-Day, możesz przetestować swoje usługi bez ryzyka.

Single Web Hosting oferuje podstawowe pod względem funkcji i wydajności. Dla tych, którzy potrzebują więcej, premium i biznes obejmuje szereg funkcji, takich jak nieograniczona przestrzeń dyskowa SSD i przepustowość. W szczególności hosting biznesowy zapewnia 5x zwiększoną moc obliczeniową i darmowy certyfikat SSL, który doskonale sprawdza się w sklepach eCommerce.

Współdzielone funkcje hostinguPojedynczyPremiaBiznes
Liczba stron internetowych1NieograniczonyNieograniczony
Miejsce na dysku (SSD)10 GBNieograniczonyNieograniczony
przepustowość100 GBNieograniczonyNieograniczony
Baza danych MySQL1NieograniczonyNieograniczony
Liczba kont pocztowych1NieograniczonyNieograniczony
Konstruktor WWWtaktaktak
WordPress ZoptymalizowanyStandardSzybkość 2xSzybkość 4x
Bezpłatna rejestracja domenyNietaktak
Parkowanie domenNieNieograniczonyNieograniczony
Kopie zapasowe danychCo tydzieńCo tydzieńCodziennie
Przetwarzanie i pamięćStandard2x Szybciej2x Szybciej
Prywatny SSLNie NieDarmowy
Gwarancja zwrotu pieniędzy30 dni30 dni30 dni
Cena rejestracji (24-mo)$ 1.45 / mc$ 2.95 / mc$ 4.45 / mc


* Uwaga #1: Plan dzielonego hostingu Premium Hostingera ($ 2.95 / mies.) Jest o ~ 40% niższy od średniej ceny rynkowej zgodnie z nasz 2019 organizujący badania rynku.

** Uwaga #2: Hostinger nie oferuje dedykowanego adresu IP dla użytkowników współdzielonego hostingu.

Plany hostingowe VPS i ceny

Na serwerze Hostinger istnieją warstwy 6 hostingu VPS, od planu 1 do planu 6. Jeśli szukasz niesamowicie szybkiej prędkości ładowania, Hostinger Cloud VPS jest 30x szybszy niż inne normalne wspólne usługi hostingowe.

Oprócz tego wszystkie Cloud VPS są dostarczane z siecią 100 MB / s Network, obsługą IPv6 i dyskami SSD. Ich plan 6 może zapewnić dostęp do 14.4CPU, 8 GB RAM, miejsca na dysku 160GB i przepustowości 6000GB, które mogą obsłużyć każdą stronę internetową. Dodatkowo, jeśli potrzebujesz pomocy, mają dedykowane wewnętrzne czat Live Chat, który pomaga 24 / 7 / 365.

Funkcje hostingu VPSPlan 1Plan 2Plan 3Plan 4Plan 5Plan 6
RAM (gwarantowane)1 GB2 GB3 GB4 GB6 GB8 GB
Burst RAM2 GB4 GB6 GB8 GB12 GB16 GB
Moc procesora (procesory)2.44.87.29.61214.4
Miejsce na dysku (SSD)20 GB40 GB60 GB80 GB120 GB160 GB
przepustowość1000 GB2000 GB3000 GB4000 GB5000 GB6000 GB
Cena rejestracji$ 3.95 / mc$ 8.95 / mc$ 12.95 / mc$ 15.95 / mc$ 23.95 / mc$ 29.95 / mc

* Uwaga: Wszystkie hostingi VPS są dostarczane z bezpłatnym dedykowanym adresem IP i pełnym dostępem do serwera głównego.


Werdykt: Kto powinien wybrać Hostingera?

Wiadomość od Hostingera

Umożliwiając ludziom naukę, Hostinger stał się liderem cenowym w branży z silną społecznością ponad 29 milionów zadowolonych klientów na całym świecie, którzy zdecydowali się kontynuować swoją podróż z Hostinger i odblokować wszystkie nieograniczone funkcje hostingowe w NAJLEPSZEJ cenie. i równowaga jakości.

Zaczynając od $ 2.15 / miesiąc [aktualizacja: $ 0.80 / mo] webmasterzy mogą doświadczyć potężnych wspólnych usług hostingowych opartych na SSD i dla bardziej wymagających - tylko $ 4.95 / miesiąc [$ 3.95 / miesiąc], aby uzyskać absolutną pełną kontrolę nad swoimi serwerami VPS w chmurze osobistej.

- Sarune, Hostinger

Podsumowując, Hostinger to dobry wybór dla tych, którzy szukają kompleksowego rozwiązania hostingowego. Uważam, że Hostinger ma szczególnie rację, jeśli jesteś nowicjuszem z ograniczonym budżetem.

Alternatywy Hostingera

Hostinger jest często porównywany z innymi usługami hostingowymi, takimi jak A2 Hosting ($ 3.92 / miesiąc), BlueHost ($ 5.45 / miesiąc), Dream Host ($ 9.95 / miesiąc), InMotion Hosting ($ 3.99 / mo) i Hosting TMD ($ 2.95 / mo). Jeśli chodzi o ceny, Hostinger ma najtańszy plan we wszystkich trzech kategoriach hostingu dzielonego (podstawowy jednodomenowy, pośredni i biznesowy). Niektóre (takie jak A2 i InMotion) mają bardziej zaawansowane funkcje i inne korzyści - skorzystaj z nasze narzędzie do porównywania hostingu jeśli jesteś niezdecydowany.

Porównaj plan podstawowy (tylko domena hosta 1) Ceny

Czas trwaniaHostingerA2 HostingDreamHostBlueHost
Miesiąc 1$ 11.95 / miesiąc$ 9.99 / mc$ 4.95 / miesiącN / A
Miesiąc 12$ 3.75 / miesiąc$ 4.40 / mc$ 3.95 / miesiąc$ 5.45 / miesiąc
Miesiąc 24$ 2.95 / miesiąc$ 3.91 / mc$ 3.95 / miesiąc$ 4.95 / miesiąc
Miesiąc 36$ 2.95 / miesiąc$ 3.91 / mc$ 2.59 / miesiąc$ 3.95 / miesiąc
Miesiąc 48$ 2.15 / miesiąc$ 3.91 / mc$ 2.59 / miesiącN / A

Ekskluzywna oferta - 90% zniżki na First Bill

Jesteśmy teraz wyłącznym partnerem firmy Hostinger. Jeśli zamówisz za pośrednictwem linku promocyjnego WHSR, zaoszczędzisz do 90% na pierwszym rachunku.

Hosting Single Shared Hosting plan zaczyna się od $ 0.80 / mo dla nowych użytkowników> Kliknij tutaj, aby zamówić już teraz.

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.