Recenzja Hostgatora

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: maj 18, 2020
Hostgator
Zaplanuj w recenzji: Baby Cloud
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Może 18, 2020
Podsumowanie
Hostgator Cloud Hosting jest niezawodny, w rozsądnej cenie i stosunkowo prosty w konfiguracji. Polecamy Hostgator Cloud Hosting i uważamy, że są one szczególnie odpowiednie dla blogerów, którzy chcą prostego i niedrogiego hosta.

Firma Hostgator Inc. została założona przez Brenta Oxleya w jego akademiku w 2002 roku. Na przestrzeni lat firma internetowa rozrosła się z działalności jednoosobowej do zatrudniającej setki pracowników; i zajął 21 miejsce (rok 2008) i 239 (rok 2009) w Inc. 5000 najszybciej rozwijającej się firmy.

W 2012 roku Brent sprzedał firmę Endurance International Group (EIG) za nieoficjalną kwotę 225 milionów dolarów.

EIG, który jest również właścicielem wielu innych znanych marek hostingowych, w tym BlueHost, iPage, FatCow, HostMonster, Pow Web, Easy CGI, Arvixe, eHost, A Small Orange i tak dalej; jest teraz największa firma hostingowa.

O firmie Hostgator

  • Założona w 2002 przez Brenta Oxleya.
  • Usługi: Shared, VPS, dedykowane, WordPress i hosting w chmurze
  • Biura w czterech lokalizacjach: Houston i Austin w Teksasie; Florianopolic i Sao Paulo, Brazylia.
  • Centra danych: Houston, Teksas i Provo, UT, Ameryka (USA).

Podsumowanie: Co znajduje się w tej recenzji Hostgatora

Werdykt i odpowiednie informacje

 


 

Moje 12-letnie doświadczenie z Hostgatorem 

Ta recenzja Hostgator została po raz pierwszy opublikowana w 2008. To było ponad dziesięć lat temu.

Firma Hostgator przeszła wiele dużych zmian - Brent sprzedał swoją firmę Endurance International Group (EIG) w 2012 roku. nowy kreator witryn typu „przeciągnij i upuść”, Gator Website Builder, w 2019 roku.

Jako długoletni klient Hostgator, byłem świadkiem całej firmy.

WHSR (ta strona, którą czytasz) był kiedyś hostowany w Hostgator, zanim przejrzałam hosting oparty na chmurze Silnik WP w 2011 i do InMotion Hosting dwa lata później.

W marcu 2017 kupiłem nowy Hostgator Cloud Hosting Plan i zacząłem monitorować wydajność jego serwera. Obecnie prowadzę kilka projektów pobocznych, w tym DsgnxDvlp którego używam do przeprowadzania testów hostingowych na tym koncie Cloud Hosting.

W tym przeglądzie otrzymasz wewnętrzną informację o hostingu Hostgator, a także lata statystyk wydajności serwera. Zanurzmy się!

Moje lata 10 rozliczania historii z Hostgator. Czy mogę dostać darmową koszulkę firmową? :)

 


 

Hostgator Hosting Review: The Pros

1. Solidna wydajność serwera (czas pracy> 99.99%)

Uptime serwera to jedna rzecz, którą bardzo podkreślam w moich recenzjach hostingowych. Czy możesz sobie wyobrazić, co stanie się z twoją firmą, jeśli twoja strona często się zawiesza? Wymyślne dodatkowe funkcje są bez znaczenia, chyba że Twoja strona pozostaje w Internecie.

Ponieważ w przeszłości posiadam zarówno hosting współdzielony Hostgator, jak i hosting w chmurze - zapewniam Ci rekord uptime dla obu planów.

HostGator Uptime (2020)

czas pracy hostgatora na podstawie moich osobistych danych
Hostgator Cloud Hosting Uptime (marzec - maj 2020)

Poprzedni rekord (2013-2019)

Dane dotyczące czasu dostępności hosta przed 2017 r. Są oparte na moim starym koncie Hostgator.

Czerwiec 2019: 99.94%

Wynik działania Hostgator 2019 czerwiec
W czerwcu 20th został nagrany 7 minutowy przestój.

Sierpień 2018: 100%

Strona testowa hostowana w Hostgator Cloud nie uległ awarii od maja 2018.

Marzec 2018: 99.99%

Hosting w chmurze hosting uptime (marzec 2018): 99.99%.

Sep 2017: 99.9%

Apr 2017: 100%

Mar 2017: 100%

Lipiec 2016: 100%

Wydajność hostgatora 072016

Marzec 2016: 100%

hostgator - 201603

Luty 2016: 100%

Wydajność hostgatora feb 2016

Lut 2015: 100%

Wydajność Hostgatora (Jan 10 - 11 Feb, 2015) - strona testowa hostowana na Hostgatorze trwa dłużej niż 780.

Czerwiec 2014: 99.91%

Wyniki uptime Hostgator dla Past 30 dni (maj - czerwiec 2014)

Paź 2013: 99.97%

Wynik czasu hostgatora

 

2. Hostgator Cloud Hosting = Szybkość

Przeprowadziłem wiele testów prędkości na Hostgator Cloud Hosting przy użyciu Bitcatch i WebpageTest.

Wyniki były wspaniałe.

Oto kilka wyników testów szybkości, które otrzymałem dla różnych witryn testowych. Zwróć uwagę na czasy odpowiedzi serwera dla węzłów testowych zlokalizowanych w Stanach Zjednoczonych - wyniki (poniżej 50 ms) były znakomite.

 

Testy prędkości w Bitcatcha

Wynik testu prędkości dla Hostgator Cloud (czerwiec 2019) - Strona testowa uzyskała imponujący wynik „A +” podczas pierwszego testu. Większość innych hostów internetowych w tym przedziale cenowym nie uzyskała wyniku powyżej testu A-Bitcatcha.
Wynik testu prędkości dla witryny #1 (kwiecień 2017): A

Wynik testu prędkości dla miejsca testu #2 (kwiecień 2017): A

Wynik testu prędkości dla miejsca testu #3 (kwiecień 2017): A

 

Test prędkości na WebPageTest

Strona testowa zarejestrowała TTFB w 426ms w jednym z ostatnich testów.

3. Specjalna zniżka: oszczędź 45%

Zaoszczędź do 45% już dziś, gdy zarejestrujesz się do hostingu Hostgator Cloud.

Pamiętaj jednak, że po odnowieniu cena ta spadnie do normalnego poziomu (zobacz poniżej).

Hostgator Cloud Hosting Plans :: HatchlingCloud, Baby Cloud i Business Cloud.

Aby zamówić, kliknij (link partnerski): https://www.hostgator.com/cloud-hosting/

4. Darmowa migracja strony dla nowych klientów

Hostgator zapewnia ograniczoną liczbę bezpłatnych transferów od innych firm hostingowych do nowych użytkowników.

W przypadku Cloud Plans masz prawo do jednego pełnego transferu w ciągu 30 dni rejestracji.

Aby zażądać migracji witryny, zaloguj się do portalu klienta> Pomoc> Poproś o migrację.

5. Dobra polityka dotycząca obsługi klienta

Darmowa instalacja SSL

W połączeniu z Przeglądarka Google Chrome się zmienia, wspólny SSL zostanie automatycznie zainstalowany w każdej domenie dla klientów Hostgator.

Włączenie SSL zapewni Twojej domenie prefiks „HTTPS: //”, który zapewni, że Twoja witryna będzie oznaczona jako „bezpieczna” w większości przeglądarek internetowych.

Gwarancja dostępności hostgatora

Firma gwarantuje 99.9% czasu pracy serwera i zwróci pieniądze w przypadku krótkiego czasu pracy. Przeczytaj Warunki korzystania z usługi Hostgator (klauzula 15).

Jeśli serwer współdzielony lub sprzedawca ma fizyczny przestój, który nie jest zgodny z gwarancją dostępności przez 99.9%, możesz otrzymać jeden (1) miesięczny kredyt na swoim koncie.

Ta gwarancja dostępności nie dotyczy planowych prac konserwacyjnych. Zatwierdzenie jakiegokolwiek kredytu zależy wyłącznie od HostGator i może zależeć od przedstawionego uzasadnienia […] Aby poprosić o kredyt, odwiedź http://support.hostgator.com aby utworzyć bilet wsparcia do naszego działu rozliczeniowego z uzasadnieniem.

Wsparcie od Hostgator jest dostępne na różnych kanałach: czat na żywo 24 × 7, telefon, fora, system biletowy, a także Twitter.

Dla tych, którzy nie lubią czekać i lubią rozwiązywać problem we własnych rękach - Firma posiada również obszerną bazę wiedzy dotyczącą obsługi klienta.

Chociaż nie wszyscy są zadowoleni z obsługi posprzedażnej firmy, to przynajmniej Hostgator dba o swoich klientów.

Obsługa Hostgatora na Twitterze

Wsparcie Hostgator jest dostępne na różnych kanałach, w tym na Twitterze.

Hostgator wysyła aktualizacje obsługi serwera i obsługuje zgłoszenia serwisowe za pośrednictwem @HGSupport na Twitterze.

Gwarancja zwrotu pieniędzy w ciągu 45 dni

Większość firm hostingowych oferuje swoim klientom po raz pierwszy standardową 30-dniową gwarancję zwrotu pieniędzy.

HostGator jest jednym z niewielu, który podbija okres próbny do 45 dni, co daje dodatkowe 15 dni na wypróbowanie ich oferty bez ryzyka.

Warunki Hostgator dotyczące gwarancji zwrotu pieniędzy.

Forum użytkowników Hostgatora

Forum (które pozwala swoim klientom swobodnie rozmawiać) jest zwykle pozytywnym wskaźnikiem woli firmy do wysłuchania opinii i opinii klientów oraz ciągłego doskonalenia.

Możesz odwiedzić forum Hostgator tutaj.

Zrzut ekranu z forum Hostgator (kwiecień 2018).

6. Hostgator = ulubiona usługa hostingowa Bloggerów?

W 2015 roku rozmawiałem z grupą ~ 50 blogerów i poprosiłem o komentarz na temat ich usług hostingowych. W ankiecie padły 43 głosy i 21 marek hostingowych.

Hostgator był najczęściej wymienianą nazwą (7 razy) w ankiecie.

 

hosting wykresu ankiety 1
Ankieta dotycząca hostingu WHSR 2015 - 7 z 41 oddanych głosów trafia na hosting Hostgator. Więcej szczegółów: WHSR Web Hosting Survey 2015.

To samo wydarzyło się w 2016 roku. Rozmiar ankiety był 4x większy i obejmował ~ 200 respondentów. Spośród około 200 odpowiedzi, które otrzymałem, 30 z nich hostuje swoją główną witrynę w Hostgator.

 

Liczba marek hostingowych wymienionych w ankiecie.
Liczba marek hostingowych wymienionych w ankiecie. 30 spośród respondentów 188 hostuje swoją główną witrynę w Hostgator. Więcej szczegółów: WHSR Web Hosting Survey 2016 

Użytkownicy hostgatora są ogólnie zadowoleni z hosta

Trendy biznesowe Hostgatora.
Zainteresowania z czasem na Hostgatorze.

Po dwie poważne przerwy w działaniu serwera w 2013 i 2014, Nie spodziewałem się, że tak wielu blogerów będzie trzymać się hostingu Hostgator. Niektórzy respondenci, z którymi rozmawiałem, narzekali na długi czas oczekiwania na czat na żywo, ale generalnie większość z nich jest zadowolona ze swojego gospodarza.

Enstine Muki, EnstineMuki.com

"Byłem z nimi [Hostgator] od 2008 i nie miałem większych problemów.

Wsparcie Live stało się najgorszą rzeczą na Hostgatorze. Coraz trudniej uzyskać pomoc pocztą lub czatem na żywo. Wygląda na to, że w tej chwili jest najgorszy w branży. "

kredyt: Enstine Muki

 

Abrar Mohi Shafee, Blogging Spell (Blog Sprzedane)

"Ludzie mogli zauważyć, że HostGator ma bardzo wolne wsparcie na żywo. Poprzednio było to 2-3 minut, ale teraz zajmuje to 30 minut lub dłużej.

Dla wyjaśnienia, myślę, jest to konsekwencja przeniesienia centrum danych, ponieważ nie zmienił się właściciel. Chociaż powinienem dać ci znać, HostGator był firmą, która zapewniała najszybsze wsparcie na żywo w historii. Obecni klienci zastanawiają się, jak odejść, gdzie nowi klienci sądzą, że zostaną złapani w pułapkę, zanim się w to wkroczą. Myślę jednak, że powinniśmy dać im szansę, gdy będą stopniowo przezwyciężyć. Firma była klejnotem hostingu w ciągu ostatnich kilku lat. Musi istnieć twardy powód dla wszystkich tych trudności. Ale to nigdy nie oznacza, że ​​są złym gospodarzem. "

 

 

Opinie użytkowników hostgatora na Twitterze

 


 

Wady: co nie jest świetne w Hostgator

1. Hostgator „nieograniczony” hosting jest ograniczony

W rzeczywistości wszystkie nieograniczone oferty hostingowe są ograniczone długą listą ograniczenie użycia serwera.

Hostgator - jako firma nastawiona na zysk, nie jest wyjątkiem w tej kwestii - nadmierne używanie serwera Hostgator może skutkować zawieszeniem lub zamknięciem konta.

Jeśli czytasz firmę Przyjęte zasady użytkowania -

C / a. i) [Nie możesz] używać dwudziestu pięciu procent (25%) lub więcej zasobów systemowych dłużej niż dziewięćdziesiąt (90) sekund na raz. Działania, które mogą powodować to nadmierne użycie, obejmują między innymi: skrypty CGI, FTP, PHP, HTTP itp.

C / b. Użycie ponad dwustu pięćdziesięciu tysięcy (i 250,000) i-węzłów na każdym współdzielonym lub odsprzedawanym koncie może spowodować ostrzeżenie, a jeśli nie zostanie podjęte żadne działanie w celu zmniejszenia nadmiernego użycia i-węzłów, twoje konto może zostać zawieszone. Jeśli konto ma więcej niż sto tysięcy (100,000) i zostanie automatycznie usunięte z naszego systemu kopii zapasowych, aby uniknąć nadużywania, jednak bazy danych będą nadal tworzone według naszego wyłącznego uznania.

2. Drogie opłaty za odnowienie

Jak wiele inni tani dostawcy usług hostingowych, Hostgator podniesie cenę, gdy twój rachunek będzie wymagał odnowienia.

Dla Twojej wygody, tutaj jest cena odnowienia Hostgator Cloud Hosting Plans.

Plany Hostgatora
Rejestracja (36-mo) *
Odnowienie (24-mo)
Odnowienie (36-mo)
Chmura Hatchlinga
$ 4.95 / mc
$ 9.95 / mc
$ 8.95 / mc
Baby Cloud
$ 6.57 / mc
$ 12.95 / mc
$ 11.95 / mc
Business Cloud
$ 9.95 / mc
$ 18.95 / mc
$ 17.95 / mc

 

* Uwaga: Wszystkie ceny rejestracji oparte na ostatnich zniżkach Hostgator (czerwiec 2018), patrz https://www.hostgator.com za ostatnią cenę ofertową. 

** Ponadto - aby zobaczyć to w kontekście, przeczytaj również nasze badanie rynku dotyczące domeny koszt hostingu internetowego

3. Sporadycznie długi czas oczekiwania na wsparcie czatu na żywo

W 2017 sięgnąłem po wsparcie chatów 28 dla firm hostingowych i zarejestrowałem swoje doświadczenie w arkuszu kalkulacyjnym.

Wydajność obsługi czatu na żywo Hostgator spełniła moje oczekiwania w tym studium przypadku. Średni czas oczekiwania to 4 minut i moje problemy zostały rozwiązane skutecznie.

Jednak był czas, kiedy musiałem czekać 15-20 minut, aby uzyskać pomoc na czacie na żywo - co wydaje mi się raczej niezadowalające. Klienci, którzy są wielkimi w obsłudze czatu na żywo, mogą chcieć sprawdzić innych (SiteGround ma najlepszą obsługę czatu na żywo z mojego dotychczasowego doświadczenia, idź sprawdzić).

4. Lokalizacja serwera tylko w Stanach Zjednoczonych

Serwery Hostgator znajdują się tylko w Stanach Zjednoczonych. Dla zaawansowanych użytkowników potrzebna jest sieć dostarczania treści (CDN), aby zmniejszyć opóźnienia.

 


 

Plany, ceny i dodatkowe aktualizacje

Hostgator Cloud Hosting Plany

Podobnie jak ich hosting współdzielony, Hostgator Cloud Hosting jest dostępny w trzech różnych planach - Hatchling Cloud, Baby Cloud i Business Cloud.

FunkcjeChmura HatchlingaBaby CloudBusiness Cloud
Domena1NieograniczonyNieograniczony
przepustowośćUnmeteredUnmeteredUnmetered
Pojemność procesoraRdzenie 2Rdzenie 4Rdzenie 6
Pojemność pamięci2 GB4 GB6 GB
Dedykowane IP
Prywatny SSL
Cena rejestracji (24-mo) *$ 6.95 / mc$ 8.95 / mc$ 10.95 / mc
Cena rejestracji (36-mo) *$ 4.95 / mc$ 6.57 / mc$ 9.95 / mc
Okres próbny45 dni45 dni45 dni

 

* Tagi cen wyświetlane na oficjalnej stronie Hostgator (Hostgator.com/cloud-hosting) opiera się na subskrypcji 36 na miesiąc. Cena miesięczna jest wyższa, gdy idziesz z krótszym okresem subskrypcji (powiedzmy 24-miesiąc). 

** Plany biznesowe Hostgator są dostarczane z pozytywnym SSL, który jest wspierany przez gwarancję $ 10K, i zapewnia TrustLogo Site Seal do wyświetlania w witrynie.

Hostgator SiteLock i CodeGuard Backup

Hostgator oferuje różne ulepszenia i wbudowane funkcje w swoich planach hostingowych.

Na przykład możesz zakupić SiteLock (19.99 USD / rok) i CodeGuard (19.95 USD / rok) podczas realizacji transakcji w Hostgator. Te dwie funkcje są stosunkowo tańsze i wygodne dla klientów, którzy szukają niedrogiego hosting biznesowy z podstawową ochroną witryny.

Lista przydatnych funkcji dostępnych przy kasie w Hostgator.

Gator Website Builder

Specjalny kupon promocyjny na Gator Website Builder - „WHSRBUILD”; zaoszczędź 55% na pierwszym rachunku.

Kreator witryn pojawił się i stał się głównym trendem w branży hostingowej. W 2019 Hostgator odkrył na nowo swojego twórcę stron internetowych i uruchomił kreatora stron internetowych Gator.

Dla tak niskich jak $ 3.84 / mo, możesz teraz zaprojektować (używając jednego z gotowych szablonów stron 200), utworzyć (za pomocą edytora WWW przeciągnij i upuść) i hostować strony w Hostgator.

FunkcjeRozrusznikPremiaeCommerce
Bezpłatna domena
Gotowe szablony
Bezpłatny udostępniony SSL
Wsparcie priorytetowe
Zarządzanie zapasami
Kalkulator kosztów dostawy i podatku
Cena rejestracji (24 miesiące) **$ 3.46 / mc$ 5.39 / mc$ 8.30 / mc

 

* Plan Gator eCommerce (rejestracja za 9.22 $ / mc, odnowienie za 18.45 $ / mc) jest względnie tańszy w porównaniu z inne podobne plany sklepu internetowego / kreatora stron internetowych.

** Podane ceny są cenami z rabatem przy użyciu naszego kodu promocyjnego (55% zniżki) „WHSRBUILD”.

 

 


 

Werdykt: Czy Hostgator jest najlepszy dla twoich stron internetowych?

Zazwyczaj wybieramy hosting na podstawie kilku kluczowych czynników: reputacji firmy, rozsądnej ceny, funkcji i wydajności serwera.

Na podstawie wyników testów i badań przedstawionych powyżej możesz zobaczyć, że Hostgator Cloud Hosting spełnia oczekiwania we wszystkich kategoriach. Firma uzyskała 4.5 gwiazdki w naszej zaktualizowanej ocenie (w przypadku naszych recenzji stosujemy 80-punktową listę kontrolną, dowiedz się, jak to działa tutaj).

Więc tak - Hostgator jest gotowy. Osobiście uważam, że Gator jest szczególnie dobrym wyborem dla początkujących i indywidualnych blogerów, którzy chcą „trzymać się tłumu”.

Krótki przegląd naszej recenzji Hostgator

Hostgator Alternatywy i porównania

Sprawdź również:

Zamów Hostgator Cloud ze zniżką 45%

Kliknij (link partnerski): https://www.hostgator.com/cloud-hosting/

 

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.