Recenzja Hostgatora

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: Jun 25, 2019
Hostgator
Zaplanuj w recenzji: Baby Cloud
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Czerwiec 25, 2019
Podsumowanie
Hostgator Cloud Hosting jest niezawodny, w rozsądnej cenie i stosunkowo prosty w konfiguracji. Polecamy Hostgator Cloud Hosting i uważamy, że są one szczególnie odpowiednie dla blogerów, którzy chcą prostego i niedrogiego hosta.

Hostgator Inc. został założony przez Brenta Oxleya w jego akademiku w 2002. Firma internetowa wzrosła z jednoosobowej operacji do jednej z setkami pracowników na przestrzeni lat; i był w rankingu 21st (rok 2008) i 239th (rok 2009) w Inc. 5000 Fastest Growing Company.

W 2012, Brent sprzedany, firma została sprzedana do Endurance International Group (EIG) za nieoficjalną liczbę, X XUM milionów.

EIG, który jest również właścicielem wielu innych znanych marek hostingowych, w tym BlueHost, iPage, FatCow, HostMonster, Pow Web, Easy CGI, Arvixe, eHost, A Small Orange i tak dalej; jest teraz największa firma hostingowa.

O firmie Hostgator

  • Założona w 2002 przez Brenta Oxleya.
  • Usługi: Shared, VPS, dedykowane, WordPress i hosting w chmurze
  • Biura w czterech lokalizacjach: Houston i Austin w Teksasie; Florianopolic i Sao Paulo, Brazylia.
  • Centra danych: Houston, Teksas i Provo, UT, Ameryka (USA).

Podsumowanie: Co znajduje się w tej recenzji Hostgatora

Werdykt i odpowiednie informacje


Moje 11 lat doświadczenia z hostingiem Hostgator

Ta recenzja Hostgator została po raz pierwszy opublikowana w 2008. To było ponad dziesięć lat temu.

Firma przeszła wiele dużych zmian - Brent sprzedał swoją firmę Endurance International Group (EIG) w 2012. Nowy właściciel opublikował nowy projekt strony Hostgator.com, przekształcił się w dostawcę hostingu w chmurze i dodał nowego kreatora witryn do przeciągania i upuszczania, Kreatora stron internetowych Gator w 2019.

Jako długoletni klient Hostgator, byłem świadkiem całej firmy.

WHSR (ta strona, którą czytasz) był kiedyś hostowany w Hostgator, zanim przejrzałam hosting oparty na chmurze Silnik WP w 2011 i do InMotion Hosting dwa lata później.

Obecnie hostuję kilka domen dodatkowych w Hostgator Cloud.

Moje lata 10 rozliczania historii z Hostgator. Czy mogę dostać darmową koszulkę firmową? :)

Najwyraźniej Hostgator nie jest już tą samą bestią, którą znaliśmy w 2008. I potrzebujemy nowego przeglądu usługi Hostgator.

W marcu 2017 kupiłem sobie nowy Hostgator Cloud Hosting Plan i zacząłem monitorować jego wydajność. Ten nowy przegląd Hostgator jest oparty na moich doświadczeniach w dwóch różnych planach - Hostgator Shared and Cloud.


Hostgator Hosting Review: The Pros

1. Wydajność stałego serwera (Uptime> 99.99%)

Uptime serwera to jedna rzecz, którą bardzo podkreślam w moich recenzjach hostingowych. Czy możesz sobie wyobrazić, co stanie się z twoją firmą, jeśli twoja strona często się zawiesza? Wymyślne dodatkowe funkcje są bez znaczenia, chyba że Twoja strona pozostaje w Internecie.

Jako że posiadam Hostgator Shared Hosting i hosting w chmurze w przeszłości, zapewniam Ci uptime rekord dla obu planów.

Hostgator Cloud Hosting Upptime (w ramach Baby Cloud Plan)

Czerwiec 2019: 99.94%

Wynik działania Hostgator 2019 czerwiec
W czerwcu 20th został nagrany 7 minutowy przestój.

Sierpień 2018: 100%

Strona testowa hostowana w Hostgator Cloud nie uległ awarii od maja 2018.

Marzec 2018: 99.99%

Hosting w chmurze hosting uptime (marzec 2018): 99.99%.

Sep 2017: 99.9%

Apr 2017: 100%

Hostgator Shared Hosting Uptime

Marzec 2017: 100%

Hostgator dzielił czas pracy hostingu (marzec 2017): 100%. Ta strona testowa hostowana na Hostgator Shared Hosting nie przestała działać od listopada 2016. Przestaliśmy śledzić udostępnianie hostingu Hostgator po kwietniu 2017.

Jul 2016: 100%

Wydajność hostgatora 072016

Mar 2016: 100%

hostgator - 201603

Lut 2016: 100%

Wydajność hostgatora feb 2016

Lut 2015: 100%

Wydajność Hostgatora (Jan 10 - 11 Feb, 2015) - strona testowa hostowana na Hostgatorze trwa dłużej niż 780.

Jun 2014: 99.91%

Wyniki uptime Hostgator dla Past 30 dni (maj - czerwiec 2014)

Październik 2013: 99.97%

Wynik czasu hostgatora

2. Hostgator Cloud Hosting = Szybkość

Przeprowadziłem wiele testów prędkości na Hostgator Cloud Hosting przy użyciu Bitcatch i WebpageTest.

Wyniki były wspaniałe.

Oto kilka wyników testu prędkości dla różnych stron testowych. Zwróć uwagę na czasy odpowiedzi serwera dla węzłów testowych zlokalizowanych w Stanach Zjednoczonych - wyniki (poniżej 50ms) były znakomite.

Testy prędkości w Bitcatcha

Wynik testu prędkości dla Hostgator Cloud (czerwiec 2019) - Strona testowa uzyskała imponujący wynik „A +” podczas pierwszego testu. Większość innych hostów internetowych w tym przedziale cenowym nie uzyskała wyniku powyżej testu A-Bitcatcha.
Wynik testu prędkości dla witryny #1 (kwiecień 2017): A

Wynik testu prędkości dla miejsca testu #2 (kwiecień 2017): A

Wynik testu prędkości dla miejsca testu #3 (kwiecień 2017): A

Test prędkości na WebPageTest

Strona testowa zarejestrowała TTFB w 426ms w jednym z ostatnich testów.

3. Specjalne zniżki: oszczędzaj 45%

Zaoszczędź do 45% już dziś, gdy zarejestrujesz się do hostingu Hostgator Cloud.

Pamiętaj jednak, że po odnowieniu cena ta spadnie do normalnego poziomu (zobacz poniżej).

Hostgator Cloud Hosting Plans :: HatchlingCloud, Baby Cloud i Business Cloud.

Aby zamówić, kliknij (link partnerski): https://www.hostgator.com/cloud-hosting/

4. Darmowa migracja strony dla nowych klientów

Hostgator zapewnia ograniczoną liczbę bezpłatnych transferów od innych firm hostingowych do nowych użytkowników.

W przypadku Cloud Plans masz prawo do jednego pełnego transferu w ciągu 30 dni rejestracji.

Aby zażądać migracji witryny, zaloguj się do portalu klienta> Wsparcie> Zażądaj migracji.

5. Dobra polityka dotycząca obsługi klienta

Darmowa instalacja SSL

W połączeniu z Przeglądarka Google Chrome się zmienia, wspólny SSL zostanie automatycznie zainstalowany w każdej domenie dla klientów Hostgator.

Włączenie protokołu SSL spowoduje, że Twoja domena będzie miała prefiks "HTTPS: //", co zapewni, że Twoja witryna będzie oznaczona jako "bezpieczna" w większości przeglądarek internetowych.

Gwarancja dostępności hostgatora

Firma gwarantuje 99.9% czasu pracy serwera i zwróci pieniądze, jeśli czas pracy nie będzie wystarczający. Czytaj Hostgator's ToS (klauzula 15).

Jeśli serwer współdzielony lub sprzedawca ma fizyczny przestój, który nie jest zgodny z gwarancją dostępności przez 99.9%, możesz otrzymać jeden (1) miesięczny kredyt na swoim koncie.

Ta gwarancja dostępności nie dotyczy konserwacji planowej. Zatwierdzenie dowolnego kredytu zależy od wyłącznego uznania HostGatora i może zależeć od przedstawionego uzasadnienia. [...] Aby poprosić o kredyt, odwiedź stronę http://support.hostgator.com aby utworzyć bilet wsparcia do naszego działu rozliczeniowego z uzasadnieniem.

Wsparcie z Hostgatora dostępne jest w różnych kanałach: 24 x 7 live chat, telefon, fora, system biletowy, a także Twitter.

Dla tych, którzy nie lubią czekać i chcą rozwiązać problem we własnych rękach - Firma dysponuje również obszerną bazą wiedzy o obsłudze klienta.

Chociaż nie wszyscy są zadowoleni z obsługi posprzedażnej firmy, to przynajmniej Hostgator dba o swoich klientów.

Obsługa Hostgatora na Twitterze

Wsparcie dla hostgatora jest dostępne w różnych kanałach, w tym na Twitterze.

Hostgator wysyła aktualizacje obsługi serwera i obsługuje zgłoszenia serwisowe za pośrednictwem @HGSupport na Twitterze.

Gwarancja zwrotu pieniędzy w ciągu 45 dni

Większość firm hostingowych oferuje standardową gwarancję zwrotu pieniędzy 30-dni dla swoich klientów po raz pierwszy.

HostGator jest jednym z niewielu, który podbija okres próbny do 45 dni, co daje dodatkowe 15 dni na wypróbowanie ich oferty bez ryzyka.

Warunki Hostgator dotyczące gwarancji zwrotu pieniędzy.

Forum użytkowników Hostgatora

Forum (które pozwala swoim klientom swobodnie rozmawiać) jest zwykle pozytywnym wskaźnikiem woli firmy do wysłuchania opinii i opinii klientów oraz ciągłego doskonalenia.

Możesz odwiedzić forum Hostgator tutaj.

Zrzut ekranu z forum Hostgator (kwiecień 2018).

6. Hostgator = Ulubiona usługa hostingowa blogerów?

W 2015 rozmawiałem z grupą blogerów 50 i poprosiłem ich o komentarz na temat ich blogowych usług hostingowych. W ankiecie wymieniono głosy 43 i marki hostingowe 21.

Hostgator był najczęściej wymienianą nazwą (7 razy) w ankiecie.

hosting wykresu ankiety 1
WHRS 2015 Hosting Survey - 7 z 41 głosów oddanych przejść do Hostgator hosting. Więcej szczegółów: WHSR Web Hosting Survey 2015.

To samo stało się w 2016. Wielkość ankiety była większa o 4x z respondentami ~ 200. Z otrzymanych przez 200 odpowiedzi, 30 z nich hostuje ich główną stronę na Hostgator.

Liczba marek hostingowych wymienionych w ankiecie.
Liczba marek hostingowych wymienionych w ankiecie. 30 spośród respondentów 188 hostuje swoją główną witrynę w Hostgator. Więcej szczegółów: WHSR Web Hosting Survey 2016

Użytkownicy hostgatora są ogólnie zadowoleni z hosta

Trendy biznesowe Hostgatora.
Zainteresowania z czasem na Hostgatorze.

Po dwie poważne przerwy w działaniu serwera w 2013 i 2014, Nie spodziewałem się, że tak wielu blogerów będzie trzymać się hostingu Hostgatora. Niektórzy respondenci, z którymi rozmawiałem, skarżyli się na długi czas oczekiwania na czacie na żywo, ale generalnie większość z nich jest zadowolona ze swojego gospodarza.

Enstine Muki, EnstineMuki.com

"Byłem z nimi [Hostgator] od 2008 i nie miałem większych problemów.

Wsparcie Live stało się najgorszą rzeczą na Hostgatorze. Coraz trudniej uzyskać pomoc pocztą lub czatem na żywo. Wygląda na to, że w tej chwili jest najgorszy w branży. "

kredyt: Enstine Muki

Abrar Mohi Shafee, Blogging Spell (Blog Sprzedane)

"Ludzie mogli zauważyć, że HostGator ma bardzo wolne wsparcie na żywo. Poprzednio było to 2-3 minut, ale teraz zajmuje to 30 minut lub dłużej.

Dla wyjaśnienia, myślę, jest to konsekwencja przeniesienia centrum danych, ponieważ nie zmienił się właściciel. Chociaż powinienem dać ci znać, HostGator był firmą, która zapewniała najszybsze wsparcie na żywo w historii. Obecni klienci zastanawiają się, jak odejść, gdzie nowi klienci sądzą, że zostaną złapani w pułapkę, zanim się w to wkroczą. Myślę jednak, że powinniśmy dać im szansę, gdy będą stopniowo przezwyciężyć. Firma była klejnotem hostingu w ciągu ostatnich kilku lat. Musi istnieć twardy powód dla wszystkich tych trudności. Ale to nigdy nie oznacza, że ​​są złym gospodarzem. "

Opinie użytkowników hostgatora na Twitterze


Hostgator Hosting Review: The Cons

1. Hostgator „nieograniczony” hosting jest ograniczony

W rzeczywistości wszystkie nieograniczone oferty hostingowe są ograniczone długą listą ograniczenie użycia serwera.

Hostgator - jako firma nastawiona na zysk, nie jest wyjątkowy w tym wydaniu - nadmierne korzystanie z serwera Hostgator może spowodować zawieszenie lub zakończenie konta.

Jeśli czytasz firmę Przyjęte zasady użytkowania -

C / a. i) [Nie możesz] Używać dwadzieścia pięć procent (25%) lub więcej zasobów systemowych dłużej niż dziewięćdziesiąt (90) sekund na raz. Działania, które mogą powodować nadmierne korzystanie, obejmują między innymi: skrypty CGI, FTP, PHP, HTTP itp.

C / b. Użycie ponad dwustu pięćdziesięciu tysięcy (i 250,000) i-węzłów na każdym współdzielonym lub odsprzedawanym koncie może spowodować ostrzeżenie, a jeśli nie zostanie podjęte żadne działanie w celu zmniejszenia nadmiernego użycia i-węzłów, twoje konto może zostać zawieszone. Jeśli konto ma więcej niż sto tysięcy (100,000) i zostanie automatycznie usunięte z naszego systemu kopii zapasowych, aby uniknąć nadużywania, jednak bazy danych będą nadal tworzone według naszego wyłącznego uznania.

2. Drogie opłaty za odnowienie

Jak wiele inni tani dostawcy usług hostingowych, Hostgator podniesie cenę, gdy twój rachunek będzie wymagał odnowienia.

Dla Twojej wygody, tutaj jest cena odnowienia Hostgator Cloud Hosting Plans.

Plany Hostgatora
Rejestracja (36-mo) *
Odnowienie (24-mo)
Odnowienie (36-mo)
Chmura Hatchlinga
$ 4.95 / mc
$ 9.95 / mc
$ 8.95 / mc
Baby Cloud
$ 7.95 / mc
$ 12.95 / mc
$ 11.95 / mc
Business Cloud
$ 9.95 / mc
$ 18.95 / mc
$ 17.95 / mc

* Uwaga: Wszystkie ceny rejestracji oparte na ostatnich zniżkach Hostgator (czerwiec 2018), patrz https://www.hostgator.com za ostatnią cenę ofertową.

** Również - Aby zobaczyć to w kontekście, przeczytaj także nasze badanie rynku na temat koszt hostingu internetowego.

3. Czasami długi czas oczekiwania na wsparcie czatu na żywo

W 2017 sięgnąłem po wsparcie chatów 28 dla firm hostingowych i zarejestrowałem swoje doświadczenie w arkuszu kalkulacyjnym.

Wydajność obsługi czatu na żywo Hostgator spełniła moje oczekiwania w tym studium przypadku. Średni czas oczekiwania to 4 minut i moje problemy zostały rozwiązane skutecznie.

Był jednak czas, w którym muszę czekać 15 - 20 minut, aby dotrzeć do wsparcia na czacie na żywo - co jest dla mnie raczej niezadowalające. Klienci, którzy mają duże doświadczenie w czacie na żywo, mogą chcieć sprawdzić innych (SiteGround ma najlepszą obsługę czatu na żywo z mojego dotychczasowego doświadczenia, idź sprawdzić).

4. Lokalizacja serwera tylko w Stanach Zjednoczonych

Serwery Hostgator znajdują się tylko w Stanach Zjednoczonych. Dla zaawansowanych użytkowników potrzebna jest sieć dostarczania treści (CDN), aby zmniejszyć opóźnienia.


Plany, ceny i dodatkowe aktualizacje

Hostgator Cloud Hostin g Plans

Podobnie jak ich wspólny hosting, Hostgator Cloud Hosting ma trzy różne plany - Hatchling Cloud, Baby Cloud i Business Cloud.

FunkcjeChmura HatchlingaBaby CloudBusiness Cloud
Domena1NieograniczonyNieograniczony
przepustowośćUnmeteredUnmeteredUnmetered
Pojemność procesoraRdzenie 2Rdzenie 4Rdzenie 6
Pojemność pamięci2 GB4 GB6 GB
Dedykowane IP
Prywatny SSL
Cena rejestracji (24-mo) *$ 6.95 / mc$ 8.95 / mc$ 10.95 / mc
Cena rejestracji (36-mo) *$ 4.95 / mc$ 7.95 / mc$ 9.95 / mc
Okres próbny45 dni45 dni45 dni

* Tagi cen wyświetlane na oficjalnej stronie Hostgator (Hostgator.com/cloud-hosting) opiera się na subskrypcji 36 na miesiąc. Cena miesięczna jest wyższa, gdy idziesz z krótszym okresem subskrypcji (powiedzmy 24-miesiąc).

** Plany biznesowe Hostgator są dostarczane z pozytywnym SSL, który jest wspierany przez gwarancję $ 10K, i zapewnia TrustLogo Site Seal do wyświetlania w witrynie.

Hostgator SiteLock i CodeGuard Backup

Hostgator oferuje różne ulepszenia i wbudowane funkcje w swoich planach hostingowych.

Na przykład możesz zakupić SiteLock ($ 19.99 / rok) i CodeGuard ($ 19.95 / rok) podczas realizacji transakcji w Hostgator. Te dwie funkcje są względnie tańsze i wygodne dla klientów, którzy szukają niedrogich produktów hosting biznesowy z podstawową ochroną witryny.

Lista przydatnych funkcji dostępnych przy kasie w Hostgator.

Gator Website Builder

Specjalny kupon promocyjny dla Gator Website Builder - „WHSRBUILD”; zaoszczędź 55% na pierwszym rachunku.

Kreator witryn pojawił się i stał się głównym trendem w branży hostingowej. W 2019 Hostgator odkrył na nowo swojego twórcę stron internetowych i uruchomił kreatora stron internetowych Gator.

Dla tak niskich jak $ 3.84 / mo, możesz teraz zaprojektować (używając jednego z gotowych szablonów stron 200), utworzyć (za pomocą edytora WWW przeciągnij i upuść) i hostować strony w Hostgator.

FunkcjeRozrusznikPremiaeCommerce
Bezpłatna domena
Gotowe szablony
Bezpłatny udostępniony SSL
Wsparcie priorytetowe
Zarządzanie zapasami
Kalkulator kosztów dostawy i podatku
Cena rejestracji (36-mo) *$ 3.46 / mc$ 5.39 / mc$ 8.30 / mc

* Plan e-commerce Gator (rejestracja w $ 9.22 / mo, odnowienie w $ 18.45 / mo) jest relatywnie tańszy w porównaniu z inne podobne plany sklepu internetowego / kreatora stron internetowych.

** Podane ceny są cenami zdyskontowanymi przy użyciu naszego kodu promocyjnego (55% off) „WHSRBUILD”.


Werdykt: Czy Hostgator jest najlepszy dla twoich stron internetowych?

My zwykle wybierz hosta sieciowego na podstawie kilku kluczowych czynników: reputacja firmy, rozsądna cena, funkcje i wydajność serwera.

Na podstawie wyników testów i badań przedstawionych powyżej widać, że Hostgator Cloud Hosting spełnia oczekiwania we wszystkich kategoriach. Firma zdobyła gwiazdkę 4.5 w naszej zaktualizowanej ocenie (dla naszych recenzji używamy listy kontrolnej punktów 80, dowiedz się, jak to działa tutaj).

Tak tak - Hostgator jest gotowy. I osobiście uważam, że Gator jest szczególnie dobrym wyborem dla początkujących i indywidualnych blogerów, którzy chcą "trzymać się z tłumem".

Krótki przegląd naszej recenzji Hostgator

Alternatywy i porównania

Sprawdź również:


Zamów Hostgator Cloud ze zniżką 45%

Kliknij (link partnerski): https://www.hostgator.com/cloud-hosting/

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.