Recenzja Hostgatora

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja zaktualizowana: luty 01, 2019
Recenzja Hostgatora
Zaplanuj w recenzji: Baby Cloud
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Ostatnia aktualizacja: Luty 01, 2019
Podsumowanie
Co prawda, jakość Hostgatora spadła, odkąd zostały sprzedane do EIG. Ale myślimy, że ich nowy plan - Hostgator Cloud Hosting jest tutaj, aby to zmienić. Nowy plan w chmurze (zmieniliśmy się w 2017) jest niezawodny, przystępny cenowo i stosunkowo prosty w konfiguracji. Zalecamy Hostgator Cloud Hosting i uważamy, że są one odpowiednie dla blogerów, którzy chcą mieć prostego hosta.

Hostgator Inc. został założony przez Brenta Oxleya w jego akademiku w 2002. Firma internetowa wzrosła z jednoosobowej operacji do jednej z setkami pracowników na przestrzeni lat; i był w rankingu 21st (rok 2008) i 239th (rok 2009) w Inc. 5000 Fastest Growing Company.

W 2012, Brent sprzedany, firma została sprzedana do Endurance International Group (EIG) za nieoficjalną liczbę, X XUM milionów.

EIG, który jest również właścicielem wielu innych znanych marek hostingowych, w tym BlueHost, iPage, FatCow, HostMonster, Pow Web, Easy CGI, Arvixe, eHost, A Small Orange i tak dalej; jest teraz największa firma hostingowa.

O firmie Hostgator

  • Założona w 2002 przez Brenta Oxleya.
  • Usługi: Shared, VPS, dedykowane, WordPress i hosting w chmurze
  • Biura w czterech lokalizacjach: Houston i Austin w Teksasie; Florianopolic i Sao Paulo, Brazylia.
  • Centra danych: Houston, Teksas i Provo, UT, Ameryka (USA).


Co zawiera przegląd tego programu Hostgator

Werdykt i odpowiednie informacje


Moje 11 lat doświadczenia z hostingiem Hostgator

Ta recenzja Hostgatora została po raz pierwszy opublikowana w 2008. To było prawie dziesięć lat temu.

Firma przeszła szereg dużych zmian - Brent sprzedał swoją firmę Endurance International Group (EIG), firma wydała nowy projekt strony Hostgator.com, a Gator na nowo odkrył się jako dostawca hostingu w chmurze.

Jako długoletni klient Hostgator, byłem świadkiem całej firmy.

WHSR (ta strona, którą czytasz) był kiedyś hostowany w Hostgator, zanim przejrzałam hosting oparty na chmurze Silnik WP w 2011 i na InMotion Hosting dwa lata później.

Obecnie hostuję niektóre domeny dodatkowe w Hostgator Cloud.

Moje lata 10 rozliczania historii z Hostgator. Czy mogę dostać darmową koszulkę firmową? :)

Wygląda na to, że Hostgator nie jest już tą samą bestią, którą znaliśmy w 2008. Potrzebujemy nowej opinii na temat usługi Hostgator.

W marcu 2017 kupiłem sobie nową chmurę Hostgator i zacząłem monitorować wydajność serwera. Ta recenzja Hostgatora opiera się na moim doświadczeniu w dwóch różnych planach - Hostgator Shared and Cloud.


Hostgator Hosting Review: The Pros

1. Wydajność stałego serwera (Uptime> 99.99%)

Uptime serwera to jedna rzecz, którą bardzo podkreślam w moich recenzjach hostingowych. Czy możesz sobie wyobrazić, co stanie się z twoją firmą, jeśli twoja strona często się zawiesza? Wymyślne dodatkowe funkcje są bez znaczenia, chyba że Twoja strona pozostaje w Internecie.

Jako że posiadam Hostgator Shared Hosting i hosting w chmurze w przeszłości, zapewniam Ci uptime rekord dla obu planów.

Hostgator Cloud Hosting Upptime (w ramach Baby Cloud Plan)

Sierpień 2018: 100%

Strona testowa hostowana w Hostgator Cloud nie uległ awarii od maja 2018.

Marzec 2018: 99.99%

Hosting w chmurze hosting uptime (marzec 2018): 99.99%.

Starsze rekordy (2017)

Hosting w chmurze hosting uptime (Sep 2017): 99.9%

Hosting w chmurze hosting uptime (Apr 2017): 100%

* Kliknij zdjęcie, aby powiększyć.

Hostgator Shared Hosting Uptime (w ramach Baby Gator Plan)

Marzec 2017: 100%

Hostgator dzielił czas pracy hostingu (marzec 2017): 100%. Ta strona testowa hostowana na Hostgator Shared Hosting nie przestała działać od listopada 2016. Przestaliśmy śledzić udostępnianie hostingu Hostgator po kwietniu 2017.

Jul 2016: 100%

Wydajność hostgatora 072016

Mar 2016: 100%

hostgator - 201603

Lut 2016: 100%

Wydajność hostgatora feb 2016

Lut 2015: 100%

Wydajność Hostgatora (Jan 10 - 11 Feb, 2015) - strona testowa hostowana na Hostgatorze trwa dłużej niż 780.

Jun 2014: 99.91%

Wyniki uptime Hostgator dla Past 30 dni (maj - czerwiec 2014)

Październik 2013: 99.97%

Wynik czasu hostgatora


2. Hostgator Cloud Hosting = Szybkość

Przeprowadziłem wiele testów prędkości na Hostgator Cloud Hosting przy użyciu Bitcatch i WebpageTest.

Wyniki były wspaniałe.

Oto kilka wyników testu prędkości dla różnych stron testowych. Zwróć uwagę na czasy odpowiedzi serwera dla węzłów testowych zlokalizowanych w Stanach Zjednoczonych - wyniki (poniżej 50ms) były znakomite.

Wynik testu prędkości dla witryny #1, kwiecień 2017 - Strona testowa uzyskała imponujący "A" przy pierwszym teście. Większość innych hostów internetowych w tym przedziale cenowym nie notuje powyżej A- w teście prędkości Bitcatcha. Ten wynik (i kilka, które pokażę ci poniżej) przekonuje mnie, że Hostgator wraca na szczyt swojej gry.
Wynik testu prędkości dla strony testowej #2: A!
Wynik testu prędkości dla strony testowej #3: A! (Dla rekordu wynik testu prędkości dla tej strony wynosił C + przy pierwszym uruchomieniu, obrazek pokazany powyżej jest wynikiem drugiego uruchomienia).
Strona testowa zarejestrowała TTFB w 426ms w jednym z ostatnich testów.


3. Specjalne zniżki: oszczędzaj 45%

Zaoszczędź do 45% już dziś, gdy zarejestrujesz się do hostingu Hostgator Cloud.

Pamiętaj jednak, że po odnowieniu cena ta spadnie do normalnego poziomu (zobacz poniżej).

Plany Cloud Hostgatora: Chmura Hatchling, Chmura dla dzieci i Business Cloud.

Aby zamówić, kliknij (link partnerski): https://www.hostgator.com/cloud-hosting/


4. Darmowa migracja strony dla nowych klientów

Hostgator zapewnia ograniczoną liczbę bezpłatnych transferów od innych firm hostingowych do nowych użytkowników.

W przypadku Cloud Plans masz prawo do jednego pełnego transferu w ciągu 30 dni rejestracji.

Aby zażądać migracji witryny, zaloguj się do portalu klienta> Wsparcie> Zażądaj migracji.


5. Dobra polityka dotycząca obsługi klienta

Darmowa instalacja SSL

W połączeniu z Przeglądarka Google Chrome się zmienia, bezpłatny SSL będzie automatycznie instalowany w każdej domenie dla klientów Hostgator.

Włączenie protokołu SSL spowoduje, że Twoja domena będzie miała prefiks "HTTPS: //", co zapewni, że Twoja witryna będzie oznaczona jako "bezpieczna" w większości przeglądarek internetowych.

Gwarancja dostępności hostgatora

Firma gwarantuje czas sprawności serwera 99.9% i zwróci pieniądze, jeśli czas przestoju będzie krótki. Przeczytaj ToS hostgatora (klauzula 15).

Jeśli serwer współdzielony lub sprzedawca ma fizyczny przestój, który nie jest zgodny z gwarancją dostępności przez 99.9%, możesz otrzymać jeden (1) miesięczny kredyt na swoim koncie.

Ta gwarancja dostępności nie dotyczy konserwacji planowej. Zatwierdzenie dowolnego kredytu zależy od wyłącznego uznania HostGatora i może zależeć od przedstawionego uzasadnienia. [...] Aby poprosić o kredyt, odwiedź stronę http://support.hostgator.com aby utworzyć bilet wsparcia do naszego działu rozliczeniowego z uzasadnieniem.

Wsparcie z Hostgatora dostępne jest w różnych kanałach: 24 x 7 live chat, telefon, fora, system biletowy, a także Twitter.

Dla tych, którzy nie lubią czekać i chcą rozwiązać problem we własnych rękach - Firma dysponuje również obszerną bazą wiedzy o obsłudze klienta.

Chociaż nie wszyscy są zadowoleni z obsługi posprzedażnej firmy, to przynajmniej Hostgator dba o swoich klientów.

Obsługa Hostgatora na Twitterze

Wsparcie dla hostgatora jest dostępne w różnych kanałach, w tym na Twitterze.

Hostgator wysyła aktualizacje obsługi serwera i obsługuje zgłoszenia serwisowe za pośrednictwem @HGSupport na Twitterze.

Gwarancja zwrotu pieniędzy w ciągu 45 dni

Większość firm hostingowych oferuje standardową gwarancję zwrotu pieniędzy 30-dni dla swoich klientów po raz pierwszy.

HostGator jest jednym z niewielu, który podbija okres próbny do 45 dni, co daje dodatkowe 15 dni na wypróbowanie ich oferty bez ryzyka.

Warunki programu Hostgator dotyczące gwarancji zwrotu pieniędzy.

Forum użytkowników Hostgatora

Forum (które pozwala swoim klientom swobodnie wypowiadać się) jest zazwyczaj pozytywnym sygnałem woli firmy do słuchania opinii i opinii klientów oraz ciągłego doskonalenia.

Możesz odwiedzić forum Hostgator tutaj.

Zrzut ekranu z forum Hostgator (kwiecień 2018).


6. Hostgator = ulubiony serwis hostingowy blogerów?

W 2015 rozmawiałem z grupą blogerów 50 i poprosiłem ich o komentarz na temat ich blogowych usług hostingowych. W ankiecie wymieniono głosy 43 i marki hostingowe 21.

Hostgator był najczęściej wymienianą nazwą (7 razy) w ankiecie.

hosting wykresu ankiety 1
WHRS 2015 Hosting Survey - 7 z 41 głosów oddanych przejść do Hostgator hosting. Więcej szczegółów: WHSR Web Hosting Survey 2015.

To samo stało się w 2016. Wielkość ankiety była większa o 4x z respondentami ~ 200. Z otrzymanych przez 200 odpowiedzi, 30 z nich hostuje ich główną stronę na Hostgator.

Liczba marek hostingowych wymienionych w ankiecie.
Liczba marek hostingowych wymienionych w ankiecie. 30 spośród respondentów 188 hostuje swoją główną witrynę w Hostgator. Więcej szczegółów: WHSR Web Hosting Survey 2016

Użytkownicy hostgatora są ogólnie zadowoleni z hosta

Trendy biznesowe Hostgatora.
Zainteresowania z czasem na Hostgatorze.

Po dwie poważne przerwy w działaniu serwera w 2013 i 2014, Nie spodziewałem się, że tak wielu blogerów będzie trzymać się hostingu Hostgatora. Niektórzy respondenci, z którymi rozmawiałem, skarżyli się na długi czas oczekiwania na czacie na żywo, ale generalnie większość z nich jest zadowolona ze swojego gospodarza.

Dla twojego odniesienia, tutaj znajdują się informacje zwrotne na temat Hostgatora, które zebrałem przez e-maile.

Enstine Muki, EnstineMuki.com

"Byłem z nimi [Hostgator] od 2008 i nie miałem większych problemów.

Wsparcie Live stało się najgorszą rzeczą na Hostgatorze. Coraz trudniej uzyskać pomoc pocztą lub czatem na żywo. Wygląda na to, że w tej chwili jest najgorszy w branży. "

Abrar Mohi Shafee, Blogging Spell (Blog Sprzedane)

"Ludzie mogli zauważyć, że HostGator ma bardzo wolne wsparcie na żywo. Poprzednio było to 2-3 minut, ale teraz zajmuje to 30 minut lub dłużej.

Dla wyjaśnienia, myślę, jest to konsekwencja przeniesienia centrum danych, ponieważ nie zmienił się właściciel. Chociaż powinienem dać ci znać, HostGator był firmą, która zapewniała najszybsze wsparcie na żywo w historii. Obecni klienci zastanawiają się, jak odejść, gdzie nowi klienci sądzą, że zostaną złapani w pułapkę, zanim się w to wkroczą. Myślę jednak, że powinniśmy dać im szansę, gdy będą stopniowo przezwyciężyć. Firma była klejnotem hostingu w ciągu ostatnich kilku lat. Musi istnieć twardy powód dla wszystkich tych trudności. Ale to nigdy nie oznacza, że ​​są złym gospodarzem. "

Lisha Yost, Blog i Retire

"Używam Hostgatora do hostingu biznesowego i blogów.

Używam hostgator od 2011 z zero problemów. Mam świetną obsługę czatu. Są bardzo pomocni, ilekroć mam problem lub pytanie. Czasami są w stanie odpowiedzieć na pytania techniczne niezwiązane nawet z hostingiem! Jedyny problem, na który ostatnio natknąłem się, to dłuższy czas oczekiwania na obsługę czatu ...

Nie planuję zmiany hostów z powyższych powodów. "

kredyt: Enstine Muki

Opinie użytkowników hostgatora na Twitterze


Hostgator Hosting Review: The Cons

1. Hosting "nieograniczony" hostgatora jest ograniczony

W rzeczywistości wszystkie nieograniczone oferty hostingowe są ograniczone długą listą ograniczenie użycia serwera.

Hostgator - jako firma nastawiona na zysk, nie jest wyjątkowy w tym wydaniu - nadmierne korzystanie z serwera Hostgator może spowodować zawieszenie lub zakończenie konta.

Jeśli czytasz firmę Przyjęte zasady użytkowania -

C / a. i) [Nie możesz] Używać dwadzieścia pięć procent (25%) lub więcej zasobów systemowych dłużej niż dziewięćdziesiąt (90) sekund na raz. Działania, które mogą powodować nadmierne korzystanie, obejmują między innymi: skrypty CGI, FTP, PHP, HTTP itp.

C / b. Użycie ponad dwustu pięćdziesięciu tysięcy (i 250,000) i-węzłów na każdym współdzielonym lub odsprzedawanym koncie może spowodować ostrzeżenie, a jeśli nie zostanie podjęte żadne działanie w celu zmniejszenia nadmiernego użycia i-węzłów, twoje konto może zostać zawieszone. Jeśli konto ma więcej niż sto tysięcy (100,000) i zostanie automatycznie usunięte z naszego systemu kopii zapasowych, aby uniknąć nadużywania, jednak bazy danych będą nadal tworzone według naszego wyłącznego uznania.


2. Wyższy koszt podczas odnawiania

Podobnie jak wiele innych firm hostingowych, które oferują ogromne rabaty na cenę rejestracji, Hostgator podniesie cenę, gdy twój rachunek będzie odnawiany (powszechna praktyka dla prawie wszystkich usług hostingowych).

Dla twojego odniesienia, oto cena odnowienia Planów Hostowania Hostgatora.

Plany Hostgatora
Rejestracja (36-mo) *
Odnowienie (12-mo)
Odnowienie (24-mo)
Odnowienie (36-mo)
Chmura Hatchlinga
$ 4.95 / mc
$ 10.95 / mc
$ 9.95 / mc
$ 9.23 / mc
Baby Cloud
$ 7.95 / mc
$ 13.95 / mc
$ 12.95 / mc
$ 11.95 / mc
Business Cloud
$ 9.95 / mc
$ 19.95 / mc
$ 18.95 / mc
$ 17.95 / mc

* Uwaga: Wszystkie ceny rejestracyjne w oparciu o ostatnią zniżkę Hostgator (kwiecień 2018), patrz https://www.hostgator.com za ostatnią cenę ofertową.

** Również - Aby zobaczyć to w kontekście, przeczytaj także nasze badanie rynku na temat całkowity koszt stworzenia strony internetowej.


3. Czasami długie oczekiwanie na wsparcie przez czat na żywo

W 2017 sięgnąłem po wsparcie chatów 28 dla firm hostingowych i zarejestrowałem swoje doświadczenie w arkuszu kalkulacyjnym.

Wydajność obsługi czatu na żywo Hostgator spełniła moje oczekiwania w tym studium przypadku. Średni czas oczekiwania to 4 minut i moje problemy zostały rozwiązane skutecznie.

Był jednak czas, w którym muszę czekać 15 - 20 minut, aby dotrzeć do wsparcia na czacie na żywo - co jest dla mnie raczej niezadowalające. Klienci, którzy mają duże doświadczenie w czacie na żywo, mogą chcieć sprawdzić innych (SiteGround ma najlepszą obsługę czatu na żywo z mojego dotychczasowego doświadczenia, idź sprawdzić).


4. Kreator stron: zbyt drogie i ograniczone funkcje

Hostgator Website Builder zawiera szablony przyjazne dla urządzeń mobilnych 100 + i szereg użytecznych integracji.

Jednak niewielki ułamek tych niesamowitych funkcji możesz zdobyć tylko jako Hostgator hostingujący klientów - możesz tylko budować strony 6 za pomocą tego narzędzia. Profesjonalny i biznesowy plan kosztuje odpowiednio 6.99 / mo i $ 15.99 / mo.

Aby uzyskać dostęp do programu budującego strony Hostgator, zaloguj się do portalu klienta po zakupie> (najwyższa nawigacja) Kreator stron internetowych. Musisz zapłacić dodatkowe opłaty w wysokości $ 15.99 / mo za cały pakiet (który polecam).


Plany, ceny i inne szybkie fakty

Podobnie jak ich wspólny hosting, Hostgator Cloud Hosting ma trzy różne plany - Hatchling Cloud, Baby Cloud i Business Cloud.

cechyChmura HatchlingaBaby CloudBusiness Cloud
Domena1NieograniczonyNieograniczony
przepustowośćUnmeteredUnmeteredUnmetered
Pojemność procesoraRdzenie 2Rdzenie 4Rdzenie 6
Pojemność pamięci2 GB4 GB6 GB
Dedykowane IP
Prywatny SSL
Cena rejestracji (24-mo) *$ 6.95 / mc$ 8.95 / mc$ 10.95 / mc
Cena rejestracji (36-mo) *$ 4.95 / mc$ 7.95 / mc$ 9.95 / mc
Okres próbny45 dni45 dni45 dni

* Tagi cen wyświetlane na oficjalnej stronie Hostgator (Hostgator.com/cloud-hosting) opiera się na subskrypcji 36 na miesiąc. Cena miesięczna jest wyższa, gdy idziesz z krótszym okresem subskrypcji (powiedzmy 24-miesiąc).

Hostgator SiteLock i CodeGuard Backup

Hostgator oferuje różne ulepszenia i wbudowane funkcje w swoich planach hostingowych.

Na przykład możesz zakupić SiteLock ($ 19.99 / rok) i CodeGuard ($ 19.95 / rok) podczas realizacji transakcji w Hostgator. Te dwie funkcje są względnie tańsze i wygodne dla klientów, którzy szukają niedrogich produktów hosting biznesowy z podstawową ochroną witryny.

Lista przydatnych funkcji dostępnych przy kasie w Hostgator.

Więcej informacji na temat planów i biznesu Hostgatora

  • Serwery Hostgator znajdują się tylko w Stanach Zjednoczonych. Dla zaawansowanych użytkowników potrzebujesz CDN, aby zmniejszyć opóźnienie.
  • Hostgator nie obsługuje NGINX i HTTP / 2 w tym momencie pisania.
  • Plany hostingu w chmurze są wyposażone w pulpit wydajności, który zapewnia szybki podgląd zasobów serwera, globalnego zasięgu witryny i czasu pracy.
  • Plany biznesowe Hostgator dostarczane są z bezpłatnym dodatkowym SSL, który jest objęty gwarancją $ 10K i zapewnia pieczęć witryny TrustLogo do wyświetlania w Twojej witrynie.
  • Hostgator oferuje teraz WordPress Cloud Hosting - plan hostingowy koncentrujący się na obsłudze serwisów WordPress. Plan początkowy zaczyna się od $ 5.95 / miesiąc.
  • Witryny hostowane w chmurze Hostgator ładują się szybciej (w porównaniu do Hostgator Shared) częściowo ze względu na niestandardową maszynę buforującą Hostgator.


Werdykt: Czy Hostgator jest najlepszy dla twoich stron internetowych?

My zwykle wybierz hosta sieciowego na podstawie kilku kluczowych czynników: reputacja firmy, rozsądna cena, funkcje i wydajność serwera.

Na podstawie wyników testów i badań pokazanych powyżej można zauważyć, że Hostgator Cloud Hosting spełnia oczekiwania we wszystkich kategoriach. Firma uzyskała ocenę 4.5-star w naszej zaktualizowanej ocenie (używamy listy kontrolnej punktów 80 dla naszych opinii, dowiedz się, jak to działa tutaj).

Tak tak - Hostgator jest gotowy. I osobiście uważam, że Gator jest szczególnie dobrym wyborem dla początkujących i indywidualnych blogerów, którzy chcą "trzymać się z tłumem".

Krótki przegląd naszej recenzji Hostgator

Alternatywy i porównania

Sprawdź również:


Zamów Hostgator Cloud ze zniżką 45%

Kliknij (link partnerski): https://www.hostgator.com/cloud-hosting/