Przegląd FatCow

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: Jun 20, 2019
Gruba krowa
Zaplanuj w recenzji: FatCow Original
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Czerwiec 20, 2019
Podsumowanie
FatCow prawdopodobnie jest już w świetnej formie. W pewnym momencie była to obiecująca usługa, która miała wiele do zaoferowania klientom, ale ten czas już minął. Osobiście uważam, że lepiej pójść z którymś z hostów zarządzanych przez tę samą firmę (EIG), ponieważ otrzymasz tę samą niezawodną usługę za mniejsze pieniądze. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej.

Firma FatCow, założona w 1998, wyrobiła sobie markę, oferując usługi hostingowe dla małych i średnich firm.

FatCow jest własnością i jest zarządzany przez Endurance International Group (EIG), firmę, która jest również właścicielem iPage, BlueHost, Hostgator, JustHosti dziesiątki popularnych marek hostingowych. * Z tego powodu FatCow nie tylko konkuruje ze sobą. To także konkurencja ze swoimi firmami partnerskimi.

Przetestowałem FatCow w 2009, i wtedy miałem pozytywne wrażenie na temat jego usługi. Byłem pod wrażeniem tego, jak odmienna była firma i byłem zadowolony z jej staroświeckiej usługi. Wiele może się jednak zmienić za kilka lat i tak było w przypadku FatCow.

Sprawdź, co FatCow ma do zaoferowania i jak zmieniła się moja opinia o usługodawcy hostingowym w ciągu ostatnich kilku lat.

* Uwaga: Możesz zobaczyć pełna lista marek hostingowych należących i zarządzanych przez Endurance International Group w tym poście.

Alternatywy FatCow

Nie polecam już hostingu FatCow z wielu powodów:

  1. Ograniczone możliwości wyboru lokalizacji serwera,
  2. Wyższa cena w porównaniu do innych podobnych usług hostingowych EIG,
  3. Agresywna praktyka up-selling, oraz
  4. Powolny czas odpowiedzi serwera (zgodnie z eksperymentami Michaela Bely'a).

Do dzielonego hostingu z podobnymi cenami - polecam A2 Hosting (zaczyna się od $ 3.92 / mo) i Hostinger (zaczyna się od $ 0.80 / mo).

W przypadku hostingu VPS sprawdź InMotion Hosting, Interserver, i SiteGround.


Co jest w gospodarstwie: FatCow Web Hosting Plans

Masz cztery opcje, jeśli chcesz uzyskać plan hostingowy z FatCow. Możesz uzyskać (nazwy planów hostingowych): Original FatCow, Blog WordPress, VPS Service i Dedicated Servers.

Oryginalny FatCow

Oryginalny FatCow to po prostu inna nazwa wspólnego planu hostingowego. Ten plan ma wstępną cenę wynoszącą $ 3.15 miesięcznie, ale odnawia się za $ 8.95 miesięcznie.

To jest gwałtowny wzrost po pierwszym miesiącu. Plany obejmują nieograniczoną liczbę adresów e-mail, miejsce na dysku i przepustowość. Otrzymasz także 50 w kredytach społecznościowych, gdy zarejestrujesz się w celu udostępnienia planu. Dodatkowo dostaniesz 1GB miejsca na JustCloud i dostęp do darmowego budowniczego strony i nazwy domeny. Te narzędzia pomogą Ci ustawić Twoją stronę.

Oryginalny plan hostingowy FatCow w skrócie.
Oryginalny plan hostingowy FatCow w skrócie.

WordPress Blog

Jeśli chcesz tylko założyć blog WordPress, możesz zapisać się na hosting bloga WordPress firmy. Plan WP Starter zaczyna się od $ 3.75 miesięcznie, a plan WP Essential zaczyna się od $ 6.95 miesięcznie. Oba plany obejmują podstawowy plan hostingu, spersonalizowany panel sterowania oraz wstępnie zainstalowane motywy i wtyczki. Plan Essential poprawił szybkość, bezpieczeństwo i wsparcie, dzięki czemu jest dobrym rozwiązaniem, jeśli prowadzisz bloga biznesowego. W przeciwnym razie plan początkowy powinien dostarczyć Ci wszystkiego, czego potrzebujesz na blogu WordPress.

VPS Hosting

Hosting VPS to kolejny wybór. FatCow oferuje trzy plany VPS Hosting. Podstawowy plan obejmuje rdzeń 1, 1 GB pamięci RAM, 40 GB pamięci masowej i 1 TB przepustowości. Plan biznesowy ma rdzenie 2, 4 GB pamięci RAM, 90 GB pamięci masowej i 3 TB przepustowości. Plan Optimum ma rdzenie 4, 8 GB RAM, 120 GB pamięci masowej i 4 TB przepustowości. Plany te wahają się w cenie od $ 19.99 na miesiąc aż do $ 79.99 miesięcznie.

Serwery dedykowane

Na koniec możesz przejść do planu Dedicated Servers. Będziesz mieć również trzy opcje do wyboru, jeśli wybierzesz Hosting serwerów dedykowanych. Plan uruchamiania ma rdzenie 2, 4 GB pamięci RAM, 500 GB pamięci masowej i 5 TB przepustowości, podczas gdy plan Professional ma dwa razy więcej wszystkiego. Plan Enterprise ma rdzenie 4, 16 GB RAM, 1,000 GB pamięci masowej i 15 TB przepustowości. Pakiety te wahają się od $ 119.99 miesięcznie do 191.99 miesięcznie i zapewniają niezależną kontrolę i dedykowane zasoby.


Moje doświadczenie z FatCow: Co jest dobre?

Zaleta #1: Średni rekord czasu pracy

Lubię kilka rzeczy o FatCow. Jedną z najlepszych funkcji jest czas pracy. Chociaż obecnie nie mam witryny testowej, śledzę witrynę, która jest własnością mojego znajomego, i jestem pod wrażeniem rekordu czasu pracy witryny. Host jest niezawodny, co zawsze jest potrzebne, gdy masz stronę internetową, niezależnie od tego, czy używasz jej do celów biznesowych, czy osobistych.

Na podstawie mojej płyty - FatCow uśredniał czas 99.85% - 99.9%. Liczby nie są najlepsze w klasie, ale wystarczająco dobre dla hosta, który pobiera mniej niż 5 / miesiąc. Poniższe obrazy są ostatnią notą uptime (ekran przechwycony z Uptime Robot) naszej witryny testowej.

fatcow - 201603
FatCow March 2016 hosting uptime score: 100%

FatCow Uptime (August 2014): 100%

FatCow Past 30 Days Uptime (August 2014)
FatCow Past 30 Days Uptime (August 2014)

FatCow Uptime (May 2014): 99.91%

Wynik FatCow Uptime (kwiecień - maj 2014)
Wynik FatCow Uptime (minione dni 30, kwiecień - maj 2014)

aktualizacje

Ludzie z Hrank monitorują FatCow ze współdzieloną wydajnością hostingu (ponad IP 60). Oto wydajność FatCow w maju, kwietniu i marcu 2019.

FatCow zarejestrował 100%, 99.942% i 99.98% czasu sprawności odpowiednio w maju, kwietniu i marcu 2019. Źródło: Przegląd Hrank FatCow.

Zaleta #2: Codzienna kopia zapasowa

Podoba mi się także sposób, w jaki FatCow oferuje codzienną usługę tworzenia kopii zapasowych.

Najbardziej tani dostawcy hostingu nie rób tego, więc jest to ogromna korzyść. Chcesz, aby twoje informacje były chronione, a otrzymasz je dzięki FatCow, nie wydając przy tym mnóstwa pieniędzy na kopie zapasowe stron trzecich.


Wady z FatCow i ważne rzeczy do zapamiętania

Punkt #1: FatCow Agresywne wyprzedaże

FatCow angażuje się w sprzedaż wewnętrzną. Po zarejestrowaniu się na plan hostingowy, FatCow spróbuje nakłonić cię do rejestracji bezpłatnego oprogramowania i testów aplikacji internetowych. Znajdziesz je w swoim panelu sterowania, a będą wyglądać zachęcająco. Kiedy skończy się okres próbny, będziesz musiał zapłacić, i zakładam, że FatCow dostaje pieniądze, kiedy to się stanie. Jeśli zapomnisz zrezygnować z wersji próbnej, otrzymasz opłatę na karcie kredytowej.

Nie jestem przeciwko firmom hostingowym zajmującym się sprzedażą. Ale jeśli jesteś nieostrożny, możesz skończyć wydając mnóstwo pieniędzy na usługi, których tak naprawdę nie chcesz.

Punkt #2: Nieograniczony hosting jest bardzo ograniczony

Podobnie jak w przypadku większości nielimitowanych dostawców usług hostingowych, FatCow ogłasza "nieograniczony hosting", ale ma wiele ograniczeń. Ograniczenia te często prowadzą do zawieszenia konta. Jeśli zużyjesz zbyt dużo miejsca, przepustowości lub czasu procesora, Twoje konto może zostać zawieszone (patrz cytaty poniżej). Tyle o "nieograniczonej". Jest to nieograniczone, dopóki FatCow nie zdecyduje, że użyłeś za dużo.

Publikuj wiadomości lub programy, które pochłaniają nadmierny czas procesora, przestrzeń dyskową lub przepustowość sieci; lub

* Zapisano pod folderem FatCow Sekcja zasad akceptowalnego użytkowania (AUP) c. ii) 02.

Punkt #3: Ograniczona lokalizacja serwera

W przeciwieństwie do innych dostawców hostingu, FatCow może hostować witryny swoich klientów tylko w Stanach Zjednoczonych. Nie jest to wadą, jeśli twoi główni odbiorcy mają siedzibę w Ameryce Północnej; ale byłby to świetny problem, którego potrzebujesz, aby Twój host znajdował się na innych kontynentach - takich jak Europa czy Azja, aby zmniejszyć opóźnienie.

Aby uzyskać więcej opcji dotyczących lokalizacji serwerów, sprawdź A2 Hosting, Hostinger, i SiteGround.

Punkt #4: podobna usługa, wyższa cena

Istnieje również fakt, że hosty, które są również własnością i zarządzane przez EIG, mają plany dostępne po niższych cenach.

Na przykład możesz korzystać z iPage i otrzymywać te same usługi za mniej. Nie ma sensu korzystać z FatCow, jeśli możesz uzyskać to samo za mniej.

EIG Web HostsGruba krowaiPageBlueHost
Miejsce na dyskuNieograniczonyNieograniczonyNieograniczony
przepustowośćNieograniczonyNieograniczonyNieograniczony
Domena AddonNieograniczonyNieograniczony1
panel sterowaniavDeckvDeckcPanel
Aktualizacje serwerówtaktaktak
Okres próbny30 dni30 dni30 dni
Anytime Money Backtaktaktak
Cena rejestracji$ 3.15 / mc$ 1.99 / mc$ 3.49 / mc
Więcej-Przeczytaj recenzjęPrzeczytaj recenzję
Zamów terazOdwiedź OnlineOdwiedź OnlineOdwiedź Online


FatCow Recenzja Michaela Bely, byłego użytkownika FatCow

m bely

Michael Bely z Badania jako hobby napisał długi kawałek recenzja na temat hostingu FatCow a poniższe pytania i odpowiedzi podsumowały jego doświadczenia z hostem internetowym. To powinna być przydatna informacja dla tych, którzy rozważają FatCow.

J: Jerry Low / M: Michael Bely.

O Michaelu Bely i jego czasie w FatCow

J: Cześć Michael, dziękuję za pomoc w naszej recenzji FatCow. Na początek, czy możesz powiedzieć nam więcej o sobie i swoich doświadczeniach z blogowania?

M:

Bloguję od lipca 2013. Moje zainteresowanie polega na badaniu i pokazywaniu blogerom skutecznych sposobów osiągania ich celów w sposób szczegółowy, zgodny z prawdą i pomocny. Moim głównym celem są narzędzia i środki dla blogerów.

Jak długo pracujesz z FatCow? Krótko mówiąc, w jaki sposób podsumowałbyś swoje doświadczenia z hostingiem?

1 miesiąc z FatCow i ponad stu hostów w ciągu ostatnich lat 2. Pracuję jako kierownik techniczny dla klientów SEO, więc ściśle współpracuję ze wszystkimi firmami hostingowymi.

To, czego Michael nie lubił w hostingu FatCow

J: Największym problemem związanym z FatCow jest ...

M:

Wydajność (powolność).

Początkowe problemy po zakupie hostingu (musiałem czekać 24-48 godziny przed instalacją WordPressa, a program budujący strony nie działał po wyjęciu z pudełka). Mogę skontaktować się z pomocą techniczną w celu rozwiązania problemów, ale te problemy nie powinny mieć miejsca.

[Więcej szczegółów na poniższych zdjęciach.]

Wydajność serwera fatcow 1
Dzień pierwszy - odpowiedź serwera w sekundach i długi czas przestoju.
Wydajność serwera fatcow 2
Dzień drugi.

Kiedy prosili o zwrot, wsparcie opierało się bardziej niż właściwe.

Pozytywne w FatCow i porady hostingowe

J: Czy jest coś dobrego, co powiesz na temat tego hosta?

M: Wsparcie istnieje (chat, telefon), co jest dobre samo w sobie. Wsparcie jest ogólnie uprzejme.

J: Gdzie obecnie obsługujesz większość swoich witryn? Co sprawia, że ​​lubisz / ufasz im?

M: Podkreślę przede wszystkim dwie firmy - Moim głównym gospodarzem jest EuroVPS. Jest to profesjonalna usługa hostingowa. Również bardzo lubię StableHost - niezawodną wydajność za bardzo niską cenę.

J: Dziękuję bardzo za poświęcony czas.

The Bottom Line: Więc jest FatCow a Go?

FatCow prawdopodobnie jest już w świetnej formie.

W pewnym momencie była to obiecująca usługa, która miała wiele do zaoferowania klientom, ale ten czas już minął. Kiedyś lubiłem tego gospodarza, ale czas wynieść tę krowę na pastwisko. Idź z jednym z hostów zarządzanych przez tę samą firmę. Dostaniesz tę samą niezawodną usługę za mniejsze pieniądze.

Porównanie hostingu FatCow

Jeśli szukałeś taniego hosta jak FatCow - InterServer, Hostinger, A2 Hosting, Hosting TMDlub nawet własnością EIG BlueHost są dobre alternatywy.

Oto, w jaki sposób ci dostawcy hostingu zestawiają się z FatCow.


Zamów FatCow teraz

Aby uzyskać więcej informacji lub zamówić FatCow, odwiedź (otwiera się w nowym oknie): https://www.fatcow.com/

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.