Przegląd BlueHost

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja zaktualizowana: luty 02, 2019
BlueHost
Planowany przegląd: Basic
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Luty 02, 2019
Podsumowanie
BlueHost jest polecany przez WordPress.org i popularny hosting od wczesnych 2000. Uważamy, że BlueHost może być właściwym wyborem dla małych firm i indywidualnych blogerów, którzy chcą rozwiązania hostingowego.

Jestem pewien, że widziałeś dziesiątki, jeśli nie więcej, recenzji BlueHost w Internecie. Wiele z tych recenzji mówi o tych samych rzeczach - nieograniczone funkcje hostingu BlueHost, bezpłatna oferta domeny i gwarancja zwrotu pieniędzy 30-day.

To nie jest jedna z tych recenzji.

Korzystam z usługi hostingu współdzielonego BlueHost od 2005 (bardzo stary plan BlueHost - BlueHost Platinum Pak, serwer Box508.Bluehost.com). To było zanim sprzedano firmę Endurance International Group (EIG), zanim firma przeprojektowała swoją stronę internetową i jeszcze zanim firma dodała VPS i dedykowane plany do ich usług hostingowych.

W tej recenzji uzyskasz informacje od klientów 10 + od BlueHost.

Gotowy? Nurkujmy.

O BlueHost Hosting

  • Siedziba: Burlington, Massachusetts, USA
  • Ustanowiony: 2003, Matt Heaton i Danny Ashworth
  • Usługi: współdzielony, VPS, dedykowany i hosting w chmurze


Co znajduje się w tej recenzji BlueHost?

BlueHost Plans & Pricing

Werdykt


Zamów usługę BlueHost Shared Hosting za $ 2.95 / miesiąc

Nie jest potrzebny kupon ani kod promocyjny. Wystarczy kupić za pośrednictwem naszego linku promocyjnego (patrz poniżej), a otrzymasz rabat 55% od pierwszego rachunku BlueHost.

BlueHost Basic zaczyna się od $ 2.95 / mo, Plus $ 5.45 / mo i Prime $ 5.45 / mo (subskrypcja 36-miesięczna).

BlueHost Cena z rabatem vs Cena bez rabatu

Nie wszystkie ceny BlueHost są takie same. Jako wyłączny partner BlueHost jesteśmy w stanie zaoferować najlepszą ofertę BlueHost. Ta specjalna zniżka dotyczy wszystkich wspólnych planów hostingu - Starter, Plus i Business Pro.

Dla ułatwienia porównujemy ceny przed i po rabacie (subskrypcja na miesiąc 36).

BlueHost Shared PlansBez rabatuZ rabatemOszczędności (w 3 yr)
Podstawowy$ 7.99 / mc$ 2.95 / mc$ 181.44
Plus$ 10.99 / mc$ 5.45 / mc$ 199.44
premia$ 14.99 / mc$ 5.45 / mc$ 343.44

Pobierz wyjątkowe zniżki BlueHost, kliknij tutaj


Zalety hostingu BlueHost

1- Doskonała wydajność serwera: Średni czas pracy hostingu powyżej 99.95%

Oprócz dwóch głównych awarii sieci (zgłoszonych w Sierpień 2013 i Grudzień 2013) ze względu na problemy z routerami w należącym do EIG centrum danych znajdującym się w Provo w stanie Utah, serwer BlueHost jest stabilny i rzadko przechodzi przez ponad 10 minut.

Średnio nasza strona testowa hostowana w BlueHost jest punktowana powyżej 99.98% czasu pracy w 2018. Proszę odnieść się do poniższych zdjęć dla próbek wyników uptime BlueHost.

Czas pracy BlueHost (lipiec 2018): 100%
Czas pracy BlueHost (czerwiec 2018): 99.99%
Czas pracy BlueHost (marzec 2018): 99.98%

Poprzednie rekordy

* Kliknij zdjęcie, aby powiększyć.

Mar 2017: 99.99%

Jul 2016: 100%

czas pracy systemu bluehost 072016

Mar 2016: 100%

bluehost - 201603

Sept, 2015: 100%

bluehost sept uptime - witryna nie działała przez 1637 godzin

Apr 2015: 100%

Wynik BlueHost Uptime w ciągu ostatnich 30 dni (Mar / Xr 2015)

Jan 2015: 99.97%

Wynik BlueHost Uptime za ostatnie 30 dni (Dec 2014 / Jan 2015)

Aug 2014: 99.98%

Rekord BlueHost Uptime w ciągu ostatnich 30 dni (sierpień 2014)


2 - prędkość serwera (TTFB poniżej 500ms) spełnia oczekiwania

Jeśli chodzi o szybkość serwera, wydajność Bluehost spełnia moje oczekiwania. Przy średnim bajcie czasu (TTFB) poniżej 500ms w teście strony internetowej, Bluehost ma wystarczającą prędkość dla aktualnego standardu sieci.

Test prędkości WebpageTest.org

Test prędkości na Jan 29th, 2018: Strona testowa zwróciła pierwszą odpowiedź w 488ms.

Jeśli chodzi o Bitcatcha, Bluehost zdołał uzyskać ogólną ocenę B na serwerach w USA, uzyskując odpowiednio odpowiedzi 23ms i 64ms dla serwerów West Coast i East Coast.

Test prędkości Bitcatcha

Marzec 2017: B +. Dłuższy czas ładowania na żądanie z USA (w) i (E); ale lepszy wynik w porównaniu z poprzednim testem.
bluehost feb 2016 speed
Luty 2016: B. BlueHost wziął milisekundy 23 i 26, aby odpowiedzieć na serwery testowe Stanów Zjednoczonych Zachodniego i Wschodniego Wybrzeża. Host internetowy oceniany jako „B” w porównaniu z testem porównawczym Bitcatchy.


3 - Dobrze rozpoznawalne marki w branży hostingowej

Z ponad 20 lat pod swoim pasem, Bluehost ma ugruntowaną pozycję w branży hostingowej i jest dość dobrze znany wśród doświadczonych blogerów i właścicieli witryn. Jest to dodatkowo utwierdzone przez fakt, że WordPress.org oficjalnie zaleca je jako jeden z preferowanych hostów internetowych dla swojej platformy.

Polecane przez WordPress.org

BlueHost jest na szczycie Lista rekomendacji hosta WordPress.org.

Oficjalne oświadczenie WordPress.org: „Łatwo skalowalne i wspierane przez legendarną obsługę 24 / 7 przez wewnętrznych ekspertów WordPress.” (źródło)


4 - pozytywne wyniki w badaniach WHSR Hosting Surveys (2013 i 2016)

Zrobiliśmy ankieta w grudniu 2013 i poprosił ekspertów internetowych 35 o ich porady dotyczące hostingu. BlueHost pojawił się jako najbardziej zalecany host #2 w ankiecie.

Lori Soard, Paul Crowe, Kevin Muldoon i Sharon Hurley polecili hosting BlueHost.

hosting głosów
W tej ankiecie wymieniono marki hostingowe 16.

BlueHost w ankiecie 2016 WHSR

Zrobiliśmy następną ankieta w 2016. Tym razem przeprowadziliśmy wywiady z więcej niż respondentami 200.

BlueHost wyróżniał się jako najbardziej znane marki #3 i uzyskał średnią ocenę (wynik 2.2) przez użytkowników 13.

Liczba marek hostingowych wymienionych w ankiecie.

Opinie użytkowników BlueHost (z ankiety WHN 2013)

Zapytaliśmy: "Gdybyś mógł polecić tylko jeden hostingowy, kto by to był?"

Lori Soard - Radio personality, opublikowany autor, LoriSoard.com

Dla pierwszego blogera polecam BlueHost.Lori Soard

Chociaż ta firma hostingowa dostaje kilka mieszanych recenzji, są one polecane przez WordPress, która jest jedną z najpopularniejszych platform blogowych. Firma hostingowa oferuje również automatyczną instalację WordPress, dzięki której konfiguracja jest szybka i łatwa dla kogoś, kto nie ma dużego doświadczenia w projektowaniu stron internetowych. Nieograniczona ilość miejsca na dysku i transfer przepustowości również stanowią miłe uzupełnienie. Ceny zaczynają się od $ 4.95 / miesiąc (jeśli płacisz z góry), więc jest również w rozsądnej cenie dla kogoś, kto wypróbowuje różne rzeczy.

Podoba mi się również to, że nowicjusze mogą uzyskać wsparcie 24 / 7 na różne sposoby (online, przez telefon lub e-mail).

Kevin Muldoon - Pro-blogger, KevinMuldoon.com

Kevin Muldoon

Po raz pierwszy blogerzy nie powinni początkowo korzystać z dużej ilości zasobów.

Z tego powodu polecam dobrą dzieloną firmę hostingową, taką jak BlueHost. Gdy ich strona internetowa zacznie generować większy ruch, mogą oni następnie przejrzeć swoje wymagania dotyczące hostingu.

Sharon Hurley - Profesjonalny webmaster, SharonHH.com

Sharon HH

Używałem dostawców usług hostingowych 5 lub 6 w ciągu ostatnich lat 7, w tym wielu popularnych dostawców hostingu współdzielonego.

Ten, do którego wciąż wracam, to Bluehost, gdzie obecnie hostuję więcej niż dziesięć domen. To świetny host dla witryn o małym i średnim natężeniu ruchu, a wszystko, co chcesz, jest łatwe do skonfigurowania. Byłem pod wrażeniem ich czasu pracy, a ich dział pomocy technicznej jest bardzo czuły i pomocny, jeśli kiedykolwiek wystąpi jakiś problem.

Michael Hyatt - NY Times Bestseller Autor, MichaelHyatt.com

Michał

Jeśli używasz WordPressa, tak jak polecam, będziesz potrzebować również usługi hostingowej.

A BlueHost jest najlepszym hostingiem dla WordPressa.

Lisa - Web Developer, Ocena hostingu witryn internetowych

Oceniłem Bluehost 4 na 5. Bluehost to wszechstronny i dobry hosting dla początkujących i użytkowników WordPress. Twoja strona w Bluehost skorzysta z najnowszych funkcji bezpieczeństwa i wydajności.

[...] Bluehost jest tani (naprawdę tani), ma solidne osiągnięcia i jest bardzo łatwy w rozpoczęciu (szczególnie dla początkujących i dla stron WordPress).


5 - Kompleksowe dokumenty samopomocy i samouczki wideo

Ponieważ w Internecie dostępnych jest wiele samouczków i samouczków, dzięki temu BlueHost jest znacznie łatwiejszy w nauce i obsłudze, jeśli dopiero zaczynasz.

Udało mi się rozwiązać kilka prostych problemów po prostu czytając ich artykuły lub oglądając samouczki wideo w przeszłości.

Samouczki BlueHost na YouTube.


6 - codzienne tworzenie kopii zapasowych i przywracanie konta

Bluehost oferuje codzienne kopie zapasowe i pełne wypełnienia na swoich planach hostingowych, co jest wspaniałe, ponieważ tworzenie kopii zapasowej witryny na co dzień jest absolutnie ważne.

Jeśli twoja strona internetowa zepsuje się lub powinieneś powrócić do starszego stanu, możesz łatwo ją przywrócić, żądając jej poprzez czaty na żywo.


7 - przyjazny dla początkujących - łatwe w obsłudze centrum sterowania

Ogólne doświadczenie na pokładzie BlueHost było płynne.

I podoba mi się sposób, w jaki działa niestandardowy pulpit nawigacyjny BlueHost.

Wszystkie częste aplikacje i funkcje są pogrupowane w sekcji "witryna" na pulpicie nawigacyjnym BlueHost.


8- Mnóstwo miejsca do wzrostu

Jeśli Twoja strona stanie się większa, BlueHost zapewni swoim użytkownikom dużo miejsca na rozwój dzięki możliwości uaktualnienia do różnych planów hostingowych za rozsądną cenę. Możesz ulepszyć swoje wspólne hostingi do VPS i dedykowanego hostingu.

Zobacz szczegóły planu w poniższej tabeli.

Shared - PrimeVPS - ulepszonyDedykowane - ulepszone
PrzechowywanieNieograniczony60 GB1 TB (odbicie lustrzane)
RAMwspólne4 GB8 GB Dostępne
przepustowośćNieograniczonyNieograniczony10 TB
Adresy IP24
Wsparcie24 / 724 / 724 / 7
Rejestracja (36-mo)$ 5.95 / mc$ 29.99 / mc$ 99.99 / mc
Cena odnowienia$ 14.99 / mc$ 59.99 / mc$ 159.99 / mc


Wady BlueHost Hosting

1 - Cena wzrasta podczas odnawiania

BlueHost pobiera wysoką cenę, jeśli chodzi o odnowienie planów.

Sam podstawowy plan przeskakuje od $ 2.95 / mo do $ 7.99 / mo po odnowieniu, co jest 170% (!) Wzrostem ceny.

Plany BlueHost
Rejestracja (36-mo)
Odnowienie
Zwiększać
Podstawowy
$ 2.95 / mc
$ 7.99 / mc
170%
Plus
$ 5.95 / mc
$ 10.99 / mc
84%
premia
$ 5.95 / mc
$ 14.99 / mc
151%


2 - hosting nielimitowany jest ograniczony przez różne zasady użytkowania

Kolejną wadą jest to, że ich nieograniczony hosting jest właściwie nie "nieograniczony".

Czytając ich zasady, zdasz sobie sprawę, że istnieją pewne zastrzeżenia do ich nieograniczonego hostingu, takie jak fakt, że nie zapewniają nieograniczonej przestrzeni do przechowywania w Internecie. Wszystko to sprawia, że ​​ich "nieograniczony hosting" jest dość ograniczony.

Hosting nieograniczony BlueHost jest ograniczony przez czas przetwarzania serwera, pamięć i i-węzły.

Co oznacza „Unlimited” Bluehost.

Ograniczenia użycia bazy danych BlueHost.

Bluehost nieograniczona przestrzeń hostingowa.


3 - Większość aktualizacji serwera i dodatkowych funkcji jest kosztowna

Bluehost dostarcza każdemu użytkownikowi wszystkie podstawowe funkcje, których potrzebują do hostowania swojej strony internetowej na wszystkich swoich planach hostingowych. Jeśli jednak chcesz uaktualnić serwer lub dodać więcej funkcji do swojej witryny, będzie Cię to kosztować.

Podczas gdy Bluehost oferuje świetne ogólne plany hostingowe, fakt, że aktualizacja serwerów i dodawanie funkcji może być dość kosztowne, jest poważnym minusem dla firmy hostingowej.


Ceny: jak bardzo BlueHost Hosting?

Ceny hostingu BlueHost Shared Hosting

Udostępnianie hostingu BlueHost ma trzy cechy: Basic, Plus i Prime. Najważniejsze cechy i ceny każdego planu przedstawiono w tabeli poniżej.

Zauważ, że BlueHost Plus i Prime mają tę samą cenę rejestracyjną ($ 5.45 / mo), ale odnawiają się w bardzo różnych cenach ($ 10.99 / mo vs $ 14.99 / mo). Jeśli nie masz pewności, zacznij od niższego planu (Plus) i uaktualnij go później, jeśli to konieczne.

PodstawowyPluspremia
Strony1NieograniczonyNieograniczony
Przechowywanie50 GBNieograniczonyNieograniczony
Konto e-mail5NieograniczonyNieograniczony
Bezpłatna domena111
addon Domains0NieograniczonyNieograniczony
Limit Inodes50,000 *50,000 *300,000
Prywatny SSL 1
Cena promocyjna
(X-miesięczny okres 36)
$ 2.95 / mc$ 5.45 / mc$ 5.45 / mc
Cena odnowienia
(X-miesięczny okres 24)
$ 7.99 / mc$ 10.99 / mc$ 14.99 / mc

* Oficjalny ToS wskazuje, że w większości przypadków działania nie zostaną podjęte, dopóki użytkownicy Basic i Plus nie przekroczą liczby i-węzłów 200,000.

Ceny hostingu BlueHost VPS

Plany BlueHost VPS kosztują 19.99 / mo, $ 29.99 / mo i $ 59.99 / mo. Ogólne funkcje i ceny hostingu BlueHost VPS są dostosowane do standardów rynkowych. Ich ceny nie są tanie porównać do innych podobnych dostawców hostingu VPS; ale nie są też drogie.

Specyfikacje serwera i kluczowe funkcje, jak poniżej.

FunkcjeStandardUlepszoneostateczny
Rdzeń procesora224
RAM2 GB4 GB8 GB
Miejsce na dysku30 GB60 GB120 GB
przepustowośćNieograniczonyNieograniczonyNieograniczony
Adres IP122
Cena$ 19.99 / mc$ 29.99 / mc$ 59.99 / mc


Rabat: BlueHost Shared Hosting w cenie 2.95 / miesiąc

Nie jest potrzebny kupon ani kod promocyjny. Wystarczy kupić za pośrednictwem naszego linku promocyjnego (patrz poniżej), a otrzymasz rabat 55% od pierwszego rachunku BlueHost.

BlueHost Basic zaczyna się od $ 2.95 / mo, Plus $ 5.45 / mo i Prime $ 5.45 / mo (subskrypcja 36-miesięczna).

BlueHost Cena z rabatem vs Cena bez rabatu

Nie wszystkie ceny BlueHost są takie same. Jako wyłączny partner BlueHost jesteśmy w stanie zaoferować najlepszą ofertę BlueHost. Ta specjalna zniżka dotyczy wszystkich wspólnych planów hostingu - Starter, Plus i Business Pro.

Dla ułatwienia porównujemy ceny przed i po rabacie (subskrypcja na miesiąc 36).

BlueHost Shared PlansBez rabatuZ rabatemOszczędności (w 3 yr)
Podstawowy$ 7.99 / mc$ 2.95 / mc$ 181.44
Plus$ 10.99 / mc$ 5.45 / mc$ 199.44
premia$ 14.99 / mc$ 5.45 / mc$ 343.44

Pobierz wyjątkowe zniżki BlueHost, kliknij tutaj


Werdykt: BlueHost jest zalecany dla ...

Biorąc pod uwagę, że płacisz tylko ~ 5 / mo przy rejestracji, usługi hostingu współdzielonego BlueHost są uważane za w porządku.

Host sieciowy ocenił 52 w naszym systemie ocen punktowych 80 i ocenił go jako hosta z gwiazdą 4.

W związku z tym uważam, że BlueHost to doskonały wybór dla małych firm i właścicieli witryn, którzy szukają rozwiązania hostingowego.

Warto zauważyć, że BlueHost oferuje mnóstwo najnowszych funkcji bezpieczeństwa i wydajności - architekturę NGINX, niestandardową pamięć podręczną serwerów, HTTP / 2, pamięć SSD itp. Jednak te funkcje są dostępne tylko dla tych, którzy są gotowi zapłacić dodatkowo. GoPro, najwyższy plan współdzielenia hostingu BlueHost, kosztuje $ 13.95 / mo przy rejestracji ($ 23.99 / mo przy odnowieniu). WordPress Hosting (który jest oficjalnie rekomendowany przez WordPress.org), teraz z nowym panelem i zintegrowanym rynkiem, kosztuje $ 19.99 / mo (i $ 39.99 / mo przy odnowie).

Alternatywy BlueHost

Oto kilka alternatyw BlueHost, które mogą Cię zainteresować.

  • A2 Hosting - Wydajność serwera Solid, zarówno hostingu udostępnionego, jak i hostingu VPS są podobnie wyceniane jako BlueHost.
  • InMotion Hosting - Tutaj hostuję tę stronę (WHSR); konkurencyjne plany hostingowe VPS.
  • Hostinger - Jeden z najlepsze tanie usługi hostingowe w 2018; wspólny plan hostingowy jest oferowany z niską ceną i innowacyjnymi funkcjami.
  • SiteGround - Nieco kosztowne, ale dostajesz to, za co zapłaciłeś; najlepsze usługi hostingowe dzięki najwyższej jakości obsłudze czatu na żywo.
  • Hostgator Cloud - Hostgator jest własnością tego samego właściciela BlueHost, EIG; ich plany chmury mogą być dobrą alternatywą dla BlueHost VPS.

Ponadto - możesz porównać BlueHost z innymi firmami hostingowymi, które sprawdziliśmy w przeszłości tutaj. W celach informacyjnych, BlueHost vs Hostgator i BlueHost vs InMotion Hosting to dwa najczęstsze wyszukiwania w WHSR.

Aby uzyskać więcej informacji lub zamówić BlueHost, odwiedź (link otwiera się w nowym oknie): https://www.bluehost.com

(P / S: powyższe linki to linki partnerskie - jeśli kupisz za pośrednictwem tego linku, zostanie mi przypisany jako strona odsyłająca. W ten sposób utrzymuję tę stronę przy życiu przez 9 i dodam więcej darmowych recenzji hostingu na podstawie rzeczywistego konta testowego - Twoje wsparcie jest wysoko cenione. Kupowanie za pośrednictwem mojego linku nie kosztuje Cię więcej - w rzeczywistości mogę zagwarantować, że uzyskasz najniższą możliwą cenę za hosting BlueHost.)

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.