Przegląd BlueHost

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: maj 18, 2020
BlueHost
Planowany przegląd: Basic
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Może 18, 2020
Podsumowanie
BlueHost jest oficjalnie zalecany przez WordPress.org i popularny wybór hostingu wśród probloggerów. Osobiście uważam, że BlueHost może być właściwym wyborem dla małych firm i indywidualnych blogerów, którzy chcą taniego i niezawodnego rozwiązania hostingowego.

Jestem pewien, że widziałeś dziesiątki, jeśli nie więcej, recenzji BlueHost w Internecie. Wiele z tych opinii mówi o tych samych rzeczach - nieograniczonych funkcjach hostingu BlueHost, ofercie bezpłatnych domen i 30-dniowej gwarancji zwrotu pieniędzy.

To nie jest jedna z tych recenzji.

Moje osobiste doświadczenia z BlueHost

W tym przeglądzie otrzymasz wewnętrzne informacje, od statystyk wydajności serwera po wersję demonstracyjną pulpitu użytkownika, od 15-letniego klienta BlueHost.

Korzystam z usługi hostingu współdzielonego BlueHost od 2005 roku. Jedna z moich pierwszych stron stowarzyszonych była hostowana na bardzo starym planie BlueHost o nazwie „BlueHost Platinum Pak”, a ja mam kolejne konto BlueHost założone w 2020 roku dla pobocznego projektu. Prowadzę testy prędkości i monitoruję dostępność serwerów BlueHost przy użyciu samodzielnie zbudowanych narzędzi; i podzielę się swoim doświadczeniem z pierwszej ręki w korzystaniu z najnowszego panelu sterowania użytkownika.

Więc jeśli zastanawiasz się nad BlueHost - powinna to być dobra lektura! Zanurzmy się, nie marnując więcej czasu.

O BlueHost Hosting

  • Siedziba: Burlington, Massachusetts, USA
  • Ustanowiony: 2003, Matt Heaton i Danny Ashworth
  • Usługi: współdzielony, VPS, dedykowany i hosting w chmurze

Od 2005 roku wiele się zmieniło: firma została sprzedana Endurance International Group (EIG) w 2010 r. na BlueHost.com ukazał się nowy projekt w latach 2017-2018, nowe półki VPS i dedykowane plany hostingowe zostały dodane do półki BlueHost, a ceny rejestracji spadły z 8.95 USD / miesiąc (w 2005 r.) do 2.95 USD / miesiąc dzisiaj.

Co znajduje się w tej recenzji BlueHost?

Werdykt


Plusy: Co lubię w usługach BlueHost

1. Doskonała wydajność serwera: średni czas pracy hosta powyżej 99.95%

Z wyjątkiem w 2013 r. miały miejsce dwa poważne awarie sieci, BlueHost był dla mnie bardzo stabilny.

Ogólnie rzecz biorąc, moje witryny hostowane w BlueHost pozostają „w górę” 99.98% czasu w latach 2016-2019 - rzadko spadały na dłużej niż 10 minut.

Śledzę czas pracy BlueHost za pomocą Uptime Robot oraz samodzielnie zbudowany system o nazwie HostScore. Poniższe zdjęcia przedstawiają wyniki z ostatnich 5 lat. Aby uzyskać najnowsze wyniki, Sprawdź tę stronę gdzie publikuję najnowsze dane dotyczące wydajności BlueHost na pięknych wykresach.

Najnowsze rekordy czasu pracy BlueHost

BlueHost Hosting Uptime (styczeń - luty 2020)
Czas pracy hostingu BlueHost w styczniu i lutym 2020 r .: 100% (odwiedź aktualną stronę tutaj).

Poprzednie rekordy dostępności

* Kliknij zdjęcie, aby powiększyć.

Jul 2018: 100%

Jun 2018: 99.99%

Mar 2018: 99.98%

Mar 2017: 99.99%

Jul 2016: 100%

czas pracy systemu bluehost 072016

Mar 2016: 100%

bluehost - 201603

Sept, 2015: 100%

bluehost sept uptime - witryna nie działała przez 1637 godzin

Apr 2015: 100%

Wynik BlueHost Uptime w ciągu ostatnich 30 dni (Mar / Xr 2015)

Jan 2015: 99.97%

Wynik BlueHost Uptime za ostatnie 30 dni (Dec 2014 / Jan 2015)

2. Prędkość BlueHost spełnia oczekiwania

Jeśli chodzi o szybkość serwera, wydajność BlueHost spełnia moje oczekiwania. Przy średnim czasie do pierwszego bajtu (TTFB) poniżej 200 ms - 600 ms * w teście strony internetowej, BlueHost jest oceniany jako „A” w większości testów prędkości WebpageTest.org.

Wyniki testu strony BlueHost

Test prędkości BlueHost z USA
Test prędkości BlueHost ze Stanów Zjednoczonych - TTFB = 190ms. Nasza witryna testowa jest hostowana w Stanach Zjednoczonych - stąd opóźnienie jest najniższe dla węzła testowego w USA (sprawdź rzeczywisty wynik testu na stronie testu).
Test prędkości BlueHost z Wielkiej Brytanii
Test prędkości BlueHost z Wielkiej Brytanii - TTFB = 612ms. Nasza witryna testowa jest hostowana w Stanach Zjednoczonych - stąd opóźnienie jest większe dla węzła testowego w Wielkiej Brytanii (sprawdź rzeczywisty wynik testu na stronie testu).

Wyniki testu prędkości BitCatcha BlueHost

Test prędkości Bluehost na Bitcatcha
BlueHost potrzebował 49 i 34 milisekund, aby odpowiedzieć na testowe węzły Zachodniego i Wschodniego Wybrzeża Stanów Zjednoczonych. Host internetowy oceniony jako „A +” w porównaniu z testem porównawczym Bitcatcha (zobacz rzeczywisty wynik testu tutaj).

3. Zalecane przez WordPress.org

Z ponad 20-letnim doświadczeniem BlueHost ma ugruntowaną pozycję w branży hostingowej i jest dość dobrze znany wśród doświadczonych blogerów i właścicieli stron internetowych. Jest to dodatkowo umocnione przez fakt, że WordPress.org oficjalnie rekomenduje je jako jednego z preferowanych hostów internetowych dla swojej platformy.

BlueHost jest na szczycie Lista rekomendacji hosta WordPress.org. Ich oficjalne oświadczenie na temat hostingu BlueHost: „Łatwo skalowalne i wspierane przez legendarne wsparcie 24/7 przez wewnętrznych ekspertów WordPress”. (źródło)

4. Popularny wśród blogerów i marketerów

W przeszłości przeprowadziliśmy wiele ankiet wśród użytkowników hostingu, a BlueHost jest zawsze jedną z najlepszych rekomendacji blogerów i marketerów. Pisarze, marketerzy i problogerzy, tacy jak Lori Soard, Paul Crowe, Kevin Muldoon i Sharon Hurley, zarekomendowali hosting BlueHost.

hosting głosów
Ankieta (2013) - 5 z 35 blogerów odpowiedziało na „BlueHost”, jeśli mogliby polecić tylko jeden hosting dla blogerów.
Przeprowadziliśmy kolejne ankiety z udziałem ponad 200 respondentów. BlueHost wyróżniał się na liście 3 najczęściej wymienianych marek. Firma hostingowa uzyskała średnią ocenę 2.2 na 3, czyli powyżej średniej.

Opinie użytkowników BlueHost (z ankiety WHSR)

Zapytaliśmy: „Gdybyś mógł polecić tylko jednego hosta, kto by to był?”

Lori Soard - Radio personality, opublikowany autor, LoriSoard.com

Dla pierwszego blogera polecam BlueHost.Lori Soard

Chociaż ta firma hostingowa dostaje kilka mieszanych recenzji, są one polecane przez WordPress, która jest jedną z najpopularniejszych platform blogowych. Firma hostingowa oferuje również automatyczną instalację WordPress, dzięki której konfiguracja jest szybka i łatwa dla kogoś, kto nie ma dużego doświadczenia w projektowaniu stron internetowych. Nieograniczona ilość miejsca na dysku i transfer przepustowości również stanowią miłe uzupełnienie. Ceny zaczynają się od $ 4.95 / miesiąc (jeśli płacisz z góry), więc jest również w rozsądnej cenie dla kogoś, kto wypróbowuje różne rzeczy.

Podoba mi się również to, że nowicjusze mogą uzyskać wsparcie 24 / 7 na różne sposoby (online, przez telefon lub e-mail).

Kevin Muldoon - Pro-blogger, KevinMuldoon.com

Kevin Muldoon

Po raz pierwszy blogerzy nie powinni początkowo korzystać z dużej ilości zasobów.

Z tego powodu polecam dobrą dzieloną firmę hostingową, taką jak BlueHost. Gdy ich strona internetowa zacznie generować większy ruch, mogą oni następnie przejrzeć swoje wymagania dotyczące hostingu.

Sharon Hurley - Profesjonalny webmaster, SharonHH.com

Sharon HH

Używałem dostawców usług hostingowych 5 lub 6 w ciągu ostatnich lat 7, w tym wielu popularnych dostawców hostingu współdzielonego.

Wracam do BlueHost, gdzie obecnie hostuję więcej niż dziesięć domen. To świetny host dla witryn o małym i średnim ruchu, a wszystko, czego potrzebujesz, jest łatwe do skonfigurowania. Jestem pod wrażeniem ich dostępności, a ich dział wsparcia technicznego jest bardzo elastyczny i pomocny, jeśli kiedykolwiek wystąpi problem.

Michael Hyatt - NY Times Bestseller Autor, MichaelHyatt.com

Michał

Jeśli używasz WordPressa, tak jak polecam, będziesz potrzebować również usługi hostingowej.

A BlueHost jest najlepszym hostingiem dla WordPressa.

Lisa - Web Developer, Ocena hostingu witryn internetowych

Oceniłem Bluehost 4 na 5. Bluehost to wszechstronny i dobry hosting dla początkujących i użytkowników WordPress. Twoja witryna w BlueHost będzie korzystać z najnowszych funkcji bezpieczeństwa i wydajności.

[…] BlueHost jest tani (naprawdę tani), ma solidną historię działania i jest bardzo łatwy do rozpoczęcia (szczególnie dla początkujących i stron WordPress).

5. Kompleksowe dokumenty samopomocy i samouczki wideo

Ponieważ w Internecie dostępnych jest wiele samouczków i samodzielnych dokumentów, dzięki czemu BlueHost jest znacznie łatwiejszy do nauczenia się i korzystania z niego, jeśli jesteś początkującym. W przeszłości udało mi się rozwiązać kilka prostych problemów, po prostu czytając ich artykuły lub oglądając samouczki wideo.

Samouczki BlueHost na YouTube.

6. Przyjazny dla początkujących: łatwy w obsłudze panel sterowania i pomocne e-maile

Ogólne wrażenia z korzystania z BlueHost były świetne. Moje konto zostało aktywowane natychmiast i codziennie otrzymuję pomocny przewodnik e-mailem przez następne 5 dni po rejestracji.

Panel sterowania Bluehost jest zorganizowany i łatwy w nawigacji, łatwy zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych właścicieli witryn. Ten ostatni może być nieco zdezorientowany, ponieważ układ różni się nieco od popularnego interfejsu cPanel. Mimo to sposób, w jaki został zaprojektowany, zapewnia płynną obsługę.

Tak wygląda pulpit klienta BlueHost:

Panel sterowania BlueHost
Pulpit nawigacyjny użytkownika BlueHost - użytkownicy mogą rejestrować nową domenę, konfigurować wiadomości e-mail, instalować oprogramowanie i zarządzać funkcjami bezpieczeństwa w jednym miejscu.
Panel sterowania BlueHost
Zwykły ekran menu cPanel należy do „zaawansowanych” w panelu użytkownika BlueHost - co na początku wydaje mi się dość niezręczne.
Powitalny e-mail BlueHost
E-maile powitalne BlueHost zawierają zarówno przydatny przewodnik, jak i różne wiadomości o wyższej cenie. Osobiście uważam te e-maile za przydatne - szczególnie jeśli prowadzisz witrynę po raz pierwszy.

7. Mnóstwo miejsca do wzrostu

Jeśli Twoja strona stanie się większa, BlueHost zapewni swoim użytkownikom dużo miejsca na rozwój dzięki możliwości uaktualnienia do różnych planów hostingowych za rozsądną cenę. Możesz ulepszyć swoje wspólne hostingi do VPS i dedykowanego hostingu.

Zobacz szczegóły planu w poniższej tabeli.

FunkcjewspólneVPSDedykowane
PrzechowywanieNieograniczony60 GB1 TB (odbicie lustrzane)
RAMwspólne4 GB8 GB
przepustowośćNieograniczonyNieograniczony10 TB
Adresy IP24
Wsparcie24 / 724 / 724 / 7
Rejestracja (36-mo)$ 5.45 / mc$ 29.99 / mc$ 99.99 / mc
Cena odnowienia$ 14.99 / mc$ 59.99 / mc$ 159.99 / mc


Minusy: Niezbyt dobre w BlueHost Hosting

1. Wzrost cen podczas odnowienia

Cena odnowienia BlueHost
Drobny druk za ofertami BlueHost.

Chociaż były to normy dla tanie oferty hostingowe, warto zauważyć, że BlueHost pobiera wysoką cenę za odnowienie twoich planów.

Sam podstawowy plan przeskakuje od $ 2.95 / mo do $ 7.99 / mo po odnowieniu, co jest 170% (!) Wzrostem ceny.

Plany BlueHostRejestracja (36-mo)OdnowienieZwiększać
Podstawowy$ 2.95 / mc$ 7.99 / mc170%
Plus$ 5.45 / mc$ 10.99 / mc102%
Wybór Plus$ 5.45 / mc$ 14.99 / mc175%
Zawodowiec$ 13.95 / mc$ 23.99 / mc72%

2. Nieograniczony hosting BlueHost jest ograniczony przez różne zasady użytkowania

Kolejną wadą jest to, że ich nieograniczony hosting jest właściwie nie "nieograniczony".

Czytając ich zasady, zdasz sobie sprawę, że istnieją pewne zastrzeżenia do ich nieograniczonego hostingu, takie jak fakt, że nie zapewniają nieograniczonej przestrzeni do przechowywania w Internecie. Wszystko to sprawia, że ​​ich "nieograniczony hosting" jest dość ograniczony.

Hosting nieograniczony BlueHost jest ograniczony przez czas przetwarzania serwera, pamięć i i-węzły.
Nieograniczony hosting BlueHost ma ścisłe ograniczenia w korzystaniu z bazy danych.

3. Tylko centra danych z siedzibą w USA

Niestety Bluehost obsługuje serwery tylko w centrach danych z siedzibą w USA. Chociaż może to być dobre dla witryn kierujących ruch w tym regionie, niestety stawia inne w niekorzystnej sytuacji. Jest to szczególnie ważne w przypadku witryn oczekujących ruchu w regionie Azji, ponieważ strefa ta znajduje się dosłownie na całym świecie.


Ceny: Ile kosztuje BlueHost?

Shared Hosting Plans

Hosting dzielony BlueHost ma cztery wersje: Basic, Plus, Choice Plus i Pro. Najważniejsze cechy i ceny każdego planu pokazano w poniższej tabeli.

Pamiętaj, że BlueHost Plus i Choice Plus mają tę samą cenę rejestracji (5.45 USD / mc), ale odnawiają się w zupełnie innym tempie (10.99 USD / mc wobec 14.99 USD / mc). Jeśli nie masz pewności, zacznij od niższego planu (Plus) i uaktualnij później, jeśli to konieczne.

FunkcjePodstawowyPlusChoicePlusZawodowiec
Strony1NieograniczonyNieograniczonyNieograniczony
Przechowywanie50 GBNieograniczonyNieograniczonyNieograniczony
Konto e-mail5NieograniczonyNieograniczonyNieograniczony
Bezpłatna domena1111
Automatyczne tworzenie kopii zapasowychw zestawieCodeGuard Basic
Limit Inodes50,000 *50,000 *300,000300,000
Darmowe automatyczne SSL
Cena promocyjna
(X-miesięczny okres 36)
$ 2.95 / mc$ 5.45 / mc$ 5.45 / mc$ 13.95 / mc
Cena odnowienia
(X-miesięczny okres 36)
$ 7.99 / mc$ 10.99 / mc$ 14.99 / mc$ 23.99 / mc

* Oficjalne ToS wskazuje, że w większości przypadków działania nie będą podejmowane, dopóki użytkownicy Basic i Plus nie przekroczą 200,000 XNUMX i-węzłów.

Plany hostingowe VPS

Plany BlueHost VPS kosztują 18.99 / mo, $ 29.99 / mo i $ 59.99 / mo. Ogólne funkcje i ceny hostingu BlueHost VPS są dostosowane do standardów rynkowych. Ich ceny nie są tanie w porównaniu do innych podobnych dostawców hostingu VPS, ale też nie są drogie.

Specyfikacje serwera i kluczowe funkcje, jak poniżej.

FunkcjeStandardUlepszoneostateczny
Rdzeń procesora224
RAM2 GB4 GB8 GB
Miejsce na dysku30 GB60 GB120 GB
przepustowość1 TB2 TB3 TB
Adres IP122
Cena$ 18.99 / mc$ 29.99 / mc$ 59.99 / mc


Porównanie BlueHost: jak BlueHost łączy się z innymi?

1. BlueHost vs Hostgator

W podstawowej ofercie BlueHost i HostGator oferują bardzo podobne profile. Obaj są również znanymi dostawcami usług i oferują podobny poziom wydajności, jeśli chodzi o bardziej podstawowe witryny i są własnością EIG.

FunkcjeBlueHostHostgator
Zaplanuj przeglądPodstawowyHatchling
Strony11
Przechowywanie50 GBNieograniczony
Bezpłatna domena
Darmowy SSL
Darmowe konto e-mail5Nieograniczony
Bezpłatny transfer strony internetowej
Gwarancja zwrotu pieniędzyDni 30Dni 45
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo)$ 2.95 / mc$ 2.08 / mc
Cena odnowienia$ 7.99 / mc$ 6.95 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejBluehost.comHostgator.com

Więcej

2. BlueHost vs InMotion Hosting

Dzięki wycenom szyi i szyi Bluehost daje InMotion szansę na uzyskanie pieniędzy, jeśli chodzi o patelnie na poziomie podstawowym. Ta ostatnia ma jednak lepsze funkcje i przedłużoną gwarancję zwrotu pieniędzy do 90 dni.

FunkcjeBlueHostInMotion Hosting
Zaplanuj przeglądPodstawowyUruchomić
Strony12
Przechowywanie50 GBNieograniczony
Bezpłatna domena
Darmowy SSL
Lokalizacje serwerówBez wyboruStany Zjednoczone
Bezpłatny transfer strony internetowej
Gwarancja zwrotu pieniędzyDni 30Dni 90
Cena rejestracji (subskrypcja 24-mo)$ 3.95 / mc$ 3.99 / mc
Cena odnowienia$ 7.99 / mc$ 7.99 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejBluehost.comInmotionHosting.com

Więcej


Więcej o BlueHost

Często zadawane pytania

Czy BlueHost CodeGuard jest tego wart?

CodeGuard jest dołączony do BlueHost Choice Plus i powyżej wspólnych planów. Jeśli korzystasz z bardziej podstawowego planu, nie musisz płacić dodatkowo za CodeGuard, chyba że rozważasz uruchomienie witryny eCommerce lub przetwarzanie płatności w inny sposób.

Czy BlueHost używa SSD?

Tak BlueHost używa pamięci SSD we wszystkich planach.

Dlaczego BlueHost jest tak tani?

Począwszy od 2.95 USD / mc za współdzielony hosting, BlueHost jest z pewnością jednym z bardziej ukierunkowanych na budżet hostów. Jest to jednak cena wstępna, która po odnowieniu wzrasta do 7.99 USD / mc.

Czy BlueHost jest dobry dla Wielkiej Brytanii?

BlueHost obsługuje tylko serwery we własnym obiekcie w stanie Utah, który nie jest optymalny dla osób atakujących ruch w Wielkiej Brytanii. Jednak ogólnie rzecz biorąc ma ogólnie przyzwoitą wydajność serwera.

Który plan BlueHost jest najlepszy?

Na początek podstawowy plan BlueHost oferuje dobry krok w świat hostingu z niskim kosztem wejścia i przyzwoitymi funkcjami. Jeśli potrzebujesz więcej zasobów, mają także VPS lub dedykowane plany hostingowe.

Czy możesz w dowolnym momencie anulować BlueHost?

BlueHost oferuje 30-dniową gwarancję zwrotu zwrotów, podczas której anulowanie może uzyskać pełny zwrot pieniędzy. Poza tym plany można w dowolnym momencie anulować bez zwrotu pieniędzy.

Więcej niż hosting: BlueSky i pełna obsługa

Jeśli chodzi o klientów biznesowych, Bluehost oferuje dodatkowe usługi, które mogą okazać się opłacalne. Są one dostępne na dwóch poziomach. Możesz wybrać pełną obsługę lub wsparcie na poziomie profesjonalnym. Każda z tych opcji może zaspokoić Twoje potrzeby w zależności od sytuacji, w jakiej się znajdujesz w firmie.

Dla firm, dla których obecność w sieci staje się coraz ważniejsza, ale nie chcą zajmować się zatrudnieniem pełnoetatowego zespołu do obsługi tej usługi, pełna obsługa jest interesującą opcją. Ma również opcje, które wykraczają daleko poza to, co może zrobić tylko zespół programistów.

Od konceptualizacji po uruchomienie i bieżące operacje - pełna obsługa Bluehost oferuje w przybliżeniu równowartość całego działu oferującego rozwój, projektowanie, treść i marketing cyfrowy (w tym SEO). Jeśli weźmiesz pod uwagę zatrudnienie we własnych usługach, będziesz patrzeć na spory stały wzrost kosztów ogólnych.

Jeśli masz już istniejącą witrynę, nadal możesz wybrać pełną obsługę i poprosić zespół o konsultację w sprawie istniejącej witryny przed i po migracji. W ten sposób Twoja firma może zachować kluczowe elementy istniejącej obecności cyfrowej i przeprowadzić migrację dzięki ulepszeniom.

Plany i wyceny BlueHost Bluesky
BlueHost Bluesky kosztuje 29.00 USD / miesiąc i więcej. Użytkownicy otrzymują wsparcie ekspertów WordPress po dodaniu tego planu do oryginalnego pakietu hostingowego.


Werdykt: BlueHost jest zalecany dla…

Biorąc pod uwagę fakt, że przy rejestracji płacisz tylko ~ 5 USD / mc, usługi hostingu współdzielonego BlueHost są uważane za powyżej średniej.

Host sieciowy ocenił 58 w naszym systemie ocen punktowych 80 i ocenił go jako hosta z gwiazdą 4.5.

W związku z tym uważam, że BlueHost to doskonały wybór dla małych firm i właścicieli witryn, którzy szukają rozwiązania hostingowego.

Warto zauważyć, że BlueHost oferuje mnóstwo najnowszych funkcji bezpieczeństwa i wydajności - nginx architektura, niestandardowa pamięć podręczna serwera, HTTP / 2, pamięć SSD itp. Jednak te funkcje są dostępne tylko dla tych, którzy są gotowi zapłacić dodatkowo. GoPro, najlepszy hosting dzielony BlueHost, kosztuje 13.95 USD miesięcznie przy rejestracji (23.99 USD miesięcznie przy odnowieniu). WordPress Hosting, teraz z nowym pulpitem nawigacyjnym i zintegrowanym rynkiem, kosztuje 19.99 USD miesięcznie (i 39.99 USD miesięcznie przy odnowieniu).

Quick Recap

Oto krótkie podsumowanie zalet i wad BlueHost:

Alternatywy: dostawcy tacy jak BlueHost

Jeśli uważasz, że BlueHost nie jest odpowiedni dla Twojej witryny, oto kilka alternatyw do rozważenia. Zaleca się również sprawdzenie mojego lista recenzji hostingu tutaj.

  • A2 Hosting - Wydajność serwera Solid, zarówno hostingu udostępnionego, jak i hostingu VPS są podobnie wyceniane jako BlueHost.
  • GreenGeeks - 300% hostingu ekologicznego, odpowiedni dla użytkowników poszukujących budżetowego rozwiązania hostingu współdzielonego.
  • InMotion Hosting - Tutaj hostuję tę stronę (WHSR); konkurencyjne plany hostingowe VPS.
  • Hostinger - Jedna z najlepszych tanich usług hostingowych w 2018 roku; wspólny plan hostingowy jest oferowany z tanią ceną i innowacyjnymi funkcjami.
  • SiteGround - Nieco kosztowne, ale dostajesz to, za co zapłaciłeś; najlepsze usługi hostingowe dzięki najwyższej jakości obsłudze czatu na żywo.

Porównaj BlueHost z innymi


BlueHost po obniżonej stawce

BlueHost oferuje specjalną stawkę wprowadzającą dla wszystkich nowych użytkowników. Jeśli dokonasz zakupu za pomocą poniższego linku promocyjnego, otrzymasz do 63% rabatu od pierwszego rachunku.

Ta specjalna zniżka dotyczy wszystkich wspólnych planów hostingowych - Basic, Plus, Choice Plus i Pro.

BlueHost Basic zaczyna się od 2.95 USD miesięcznie, plus 5.45 USD miesięcznie, Choice Plus 5.45 USD miesięcznie, a Pro 13.95 USD miesięcznie (subskrypcja 36-miesięczna).

Kliknij: https://www.bluehost.com

(P / S: powyższe linki to linki partnerskie - jeśli kupisz za pośrednictwem tego linku, zostanie mi przypisany jako strona odsyłająca. W ten sposób utrzymuję tę stronę przy życiu przez 9 i dodam więcej darmowych recenzji hostingu na podstawie rzeczywistego konta testowego - Twoje wsparcie jest wysoko cenione. Kupowanie za pośrednictwem mojego linku nie kosztuje Cię więcej - w rzeczywistości mogę zagwarantować, że uzyskasz najniższą możliwą cenę za hosting BlueHost.)

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.