A2 Hosting Review

Recenzję: Jerry Low. .
  • Recenzja Zaktualizowano: Jul 25, 2019
A2 Hosting
Zaplanuj w recenzji: Swift
Zrecenzowany przez:
Ocena:
Recenzja zaktualizowana: Lipiec 25, 2019
Podsumowanie
Najlepszą rzeczą w A2 Hosting jest szybkość. Wprowadzając pełną pamięć SSD, Railgun Optimizer i wstępnie skonfigurowane buforowanie serwerów dla swoich klientów, A2 podnosi standard szybkości całej branży hostingu współdzielonego.

Będąc w 2001 od 2 i pierwotnie znanym jako Iniquinet, firma "A2003 Hosting" odrodziła się w 2, a nowa nazwa stała się rozpoznawalna w Ann Arbor w stanie Michigan. Dla zainteresowanych dlaczego, Ann Arbor jest rodzinnym miastem założyciela AXNUMX Hosting.

Centra danych firmy znajdują się strategicznie w Amsterdamie, Singapurze i oczywiście Michigan. Daje im to dobry globalny zasięg obejmujący wszystkie równe segmenty globu.

Moje doświadczenie z A2 Hosting

Zacząłem od A2 Hosting w 2013, co było znane jako Prime Plan A2. Byłby to przybliżony odpowiednik tego, co oferuje dziś Plan Swift.

Dzięki tej recenzji podzielę się z Wami moim doświadczeniem z nimi jako klientem, a także danymi zebranymi przez lata na ich wydajności.

O A2 Hosting

  • Siedziba firmy: Ann Arbor, Michigan.
  • Ustanowiony: 2001 (wcześniej znany jako Iniquinet)
  • Usługi: hosting współdzielony, VPS, chmura, dedykowany i odsprzedawca


Podsumowanie: W tym A2 Hosting recenzja…

Werdykt

A2 Hosting Discount - Sspecjalny kod promocyjny: WHSR

A2 Hosting ma trzy wspólne plany; Lite, Swift i Turbo, które idą za (normalna cena) odpowiednio 7.99 / 9.99 / 18.99 miesięcznie. Firma prowadzi teraz specjalną wyprzedaż letnią. Jeśli zarejestrujesz się dzisiaj - zaoszczędzisz 51% na pierwszym rachunku. Plan Life, Swift i Turbo kosztują 3.92 / 4.90 / 9.31 miesięcznie po rabacie.

Wystarczy podać kod „WHSR”.

Zapisz 51% na swoim pierwszym rachunku hostingowym A2 (zamów tutaj): Zniżka na wspólne plany: $ 3.92, $ 4.90 i $ 9.31 / mo.

Kliknij tutaj, aby zamówić A2 Hosting po obniżonej cenie.


Zalety: Co lubię w A2 Hosting

1 - Doskonała wydajność z typowym TTFB poniżej 400 ms

Dla mnie szybkość jest jednym z kluczowych wskaźników wydajności. Aby określić szybkość A2, hostujemy podstawową witrynę WordPress w A2 Hosting i przeprowadzamy regularne testy prędkości na różnych narzędziach - i byłem pod wrażeniem serwerów hostingowych A2. Ogólne wyniki prędkości konsekwentnie pokazywały znakomite oceny: A + na Bitcatcha i Time-To-First-Byte (TTFB) był poniżej 400ms na WebPageTest.org. Poniżej zrzuty ekranu moich ostatnich wyników testów.

Test prędkości na WebpageTest.org, TTFB = 373ms

Test prędkości hosta A2
A2 Test szybkości hostingu (lipiec 2019) z Dulles, Stany Zjednoczone: Czas do pierwszego bajtu (TTFB) = 373ms.

Wynik testu Bitcatcha, A +

A2 Hosting w ostatnim teście szybkości serwera
Ostatnie testy, które przeprowadziłem z A2 Hosting na własnym systemie testowania prędkości Bitcatcha, również pozwoliły uzyskać imponujące czasy, które doprowadziły do ​​średniej oceny A + dzięki imponującym czasom odpowiedzi.

2- Zoptymalizowany pod kątem najlepszej wydajności hostingu

Szybkość serwera jest kluczowym elementem hostingu. Wolne serwery mogą zabić ruch w witrynie szybciej niż można powiedzieć „uh-oh”.

Były studia przypadków wydajności sieci wskazujące, że tylko 1 drugi spadek czasu ładowania witryny może doprowadzić do poprawy współczynnika konwersji o 7% i zwiększenia wyświetleń strony o 11%. Hostowanie witryny na wolnym serwerze powoduje, że ruch ten jest mniej intensywny.

To wyjaśnia, dlaczego mój przegląd hostingu kładzie duży nacisk na wydajność serwera.

A2 Hosting „funkcje szybkości”

. fantastyczne prędkości, które Ci pokazałem prawdopodobnie nie byłoby możliwe, gdyby nie połączenie najwyższej klasy infrastruktury z wyspecjalizowaną optymalizacją serwerów.

W skrócie, oto „funkcje szybkości”, które A2 uwzględnił w swoich wspólnych planach hostingu. Poniżej omówimy szczegóły niektórych z tych funkcji.

FunkcjeLiteSzybkiTurbo
Kompletne rozwiązanie SSD
Serwer Turbo (20x szybsze ładowanie stron)
Lokalizacje serwerów w USA, UE i Azji
CloudFlare Basic
CloudFlare Plus
HTTP / 2 (dostarczaj pliki 20-30% szybciej)
RailGun Optimizer (143% szybszy)Dodaj $ 2 / moDodaj $ 2 / moDarmowy
Cena wywoławcza$ 2.96 / mc$ 3.70 / mc$ 7.03 / mc

Pełna pamięć masowa SSD i duże zasoby serwerów

A2 Swift Plans oferuje pełną pamięć SSD wraz z gwarantowaną pamięcią RAM 1GB i rdzeniami procesora 2.1 GHz. Posiada również wstępnie skonfigurowany CloudNlare CDN - który pomaga załadować stronę 200% szybciej.

Funkcje prędkości a2
Wspólne plany hostingowe A2 zawierają wstępnie skonfigurowane CDN i gwarantowane zasoby serwera.

Wstępnie skonfigurowany CDN Cloudflare

A2 Hosting darmowy cloud CDN
CloudFlare jest wstępnie skonfigurowany * we wszystkich współdzielonych kontach hostingowych A2 - daje to dodatkowe zwiększenie szybkości (CDN) i bezpieczeństwo witryny (nieograniczone ograniczenie ataku DDoS).

* Alternatywnie możesz uzyskać te funkcje wolny od CloudFlare ale A2 Hosting sprawił, że proces implementacji był prostszy i szybszy.

A2 Zoptymalizowany

Co więcej, w październiku 2014 A2 Hosting zaprezentował nową funkcję - A2 Optimized. Ta wyspecjalizowana wtyczka, dostępna dla WordPress, Joomla, Drupal, Magento, OpenCart lub PrestaShop, pomaga dostosować niestandardowe ustawienia hosta i funkcje innych firm, dzięki czemu Twoje konto hostingowe zyskuje większą optymalizację szybkości i bezpieczeństwa.

A2 Hosting automatycznie zoptymalizowany pod kątem popularnego CMS, w tym WordPress, Joomla, Drupal i Magento.
Zoptymalizowana wtyczka A2 jest wstępnie skonfigurowana we wszystkich wspólnych serwerach A2. Oznacza to, że wtyczka zostanie skonfigurowana i skonfigurowana automatycznie po zainstalowaniu nowej aplikacji internetowej.

Optymalizator Railgun

Jeśli jesteś jednym z tych, którzy wymagają najlepszych z najlepszych, jest ich więcej. Uaktualnienie konta za pomocą opcji Turbo Server przenosi Cię na mniej zaludnione serwery (dzięki czemu masz większy dostęp do zasobów) i umożliwia bezpłatny dostęp do Optymalizator Railgun.

A2 Hosting RailGun Optimizer
Railgun przyspiesza połączenie między każdym serwerem proxy a serwerem źródłowym, dzięki czemu użytkownicy mogą szybciej załadować HTML 143% (na podstawie badania CloudFlare).

* Uwaga - Railgun jest dołączony bezpłatnie w A2 Turbo Hosting Plan, ale kosztuje dodatkowe $ 2 / mo na plany Lite i Swift.

3- Niezawodny: Silny czas działania serwera

Poza szybkością ważna jest również dostępność. Nie ma kufla, który ma najszybsze serwery na świecie, jeśli twoje serwery są nieczynne przez połowę czasu. W tym aspekcie A2 Hosting działa również znakomicie. Przeważnie możesz oczekiwać więcej niż 99.99% dostępności, czyli ponad standardem branżowym.

A2 Hosting Uptime (lipiec, 2019): 100%

Wydajność a2hosting
A2Hosting uptime (lipiec 2019): 100%

A2 Hosting Uptime (wrzesień, 2018): 100%

A2 Hosting Uptime - 2018-09
A2Postęp do uptime (wrzesień 2018): 100%

A2 Hosting Uptime (luty, 2018): 99.98%

A2 Hosting Uptime - 2018-02
Limit czasu połączenia 3 minuty zarejestrowany w lutym 11th i 19th. Wynik testu sprawności witryny = 99.98%.

Poprzednie dane dotyczące czasu pracy (2013 - 2017)

Jun 2017: 99.9%

A2 Hosting Uptime - 2017-06

Jul, 2016: 100%

A2 Hosting uptime dla czerwca i lipca 2016

Mar, 2016: 99.84%

a2 - 201603

Lut, 2016: 99.88%

Wydajność a2 feb 2016

Aug 2015: 100%

a2hosting uptime sierpień 2015

Apr 2015: 99.98%

Wynik uptime a2hosting (apr 2015)

Październik 2014: 99.98%

a2hosting wrzesień uptime

Aug 2014: 99.7%

A2 Hosting Past 30 Days Uptime (lipiec - sierpień, 2014)

Sep 2013: 99.98%

Wynik uptime a2hosting

* Kliknij, aby powiększyć zdjęcie.

4- Rozsądne stawki i rabaty za podpisanie umowy

Zwykle tani dostawcy hostingu oferują obniżone stawki rejestracji i następnie zwiększa opłaty podczas odnawiania. Lubię A2 Hosting, ponieważ pomimo tego stereotypu, ich stawki odnowienia są co najmniej rozsądne. Szczypta naprawdę nie da się uniknąć w czasie odnawiania, ale myślę, że opłaty A2 Hosting są uczciwe. Ich Swift Plan odnawia się na $ 9.99 miesięcznie na kontrakcie 2-year.

A2 Hosting upusty rabatowe

Dla tych, którzy dopiero dołączają do nich, otrzymają Państwo jednorazową zniżkę, zanim będą musieli płacić standardowe stawki przy odnowieniu. Oto ceny rejestracji i promocji dla planu A2 Hosting Lite, Swift i Turbo.

Ceny rejestracji i odnowienia a2hosting
Szczegóły cen są publikowane wyraźnie na stronie oferty A2 Hosting. „Cena promocyjna” (podświetlona) to cena, którą płacisz przy rejestracji (zaktualizowany zrzut ekranu w lipcu 2019).

5- Wypróbuj A2Wysyłaj za darmo!

Wypróbuj go, zanim go kupisz! No cóż, niezupełnie, ale dzięki gwarancji zwrotu pieniędzy 30-day, przynajmniej możesz zmienić zdanie, jeśli nie jesteś zadowolony z tego, w co kupiłeś.

Zauważyłem, że A2 Hosting radzi sobie dobrze z gwarancjami zwrotu pieniędzy, więc możesz czuć się bezpiecznie w swojej obietnicy, że jest to "wolne od ryzyka, bezproblemowe i bezproblemowe".

Jeśli zmienisz zdanie po upłynięciu okresu miesiąca miodowego 30, możesz otrzymać proporcjonalny zwrot kosztów od firmy za niewykorzystane usługi.

A2 Hosting w każdej chwili gwarancja zwrotu pieniędzy
„Gwarancja zwrotu pieniędzy w dowolnym momencie” firmy A2 Hosting.

6-A2 pomoże zmigrować twoje strony internetowe

Nie wszyscy z nas dopiero zaczynają od naszej pierwszej witryny i jeśli jesteś jednym z tych z istniejącą witryną, możesz lękać się jej przeniesienia. Nie martw się, dzięki A2 Hosting, gdy się zarejestrujesz, zrobią to za Ciebie!

Darmowa migracja strony

Wszystko, co musisz zrobić, gdy się zarejestrujesz, to skontaktować się z obsługą klienta firmy, a oni ci pomogą, tak po prostu.

Darmowa migracja strony dla nowych użytkowników hostingu A2
A2 Hosting oferuje bezpłatną migrację witryny do nowych klientów.

7 - Wybór różnych lokalizacji serwerów 4

Dla tych, którzy znają swoją grupę docelową, możesz nieco zwiększyć prędkość, ponieważ możesz wybrać lokalizację serwera. Im bliżej Twojej grupy docelowej jest Twój serwer, tym większa będzie dla nich szybkość witryny. Serwery hostingowe A2 znajdują się w Michigan i Arizonie - Stany Zjednoczone, Amsterdam - Europa i Singapur - Azja.

Uważam, że jest to świetne rozwiązanie dla osób kierujących ruch w witrynie z określonych krajów lub stref, np. Z Azji lub Europy.

Wybierz lokalizację serwera podczas składania zamówienia

A2 Serwer hostingowy w trzech różnych lokalizacjach
Opcje są zawsze dobre, a A2 Hosting pozwala wybierać spośród ich centrów danych na całym świecie, na których można hostować. Ten krok rozpoczyna się po złożeniu zamówienia, więc wybierz mądrze wcześniej!

8- Room to grow: Uaktualnij do VPS, chmury i hostingu dedykowanego

Dla tych, którzy potrzebują czegoś mocniejszego i wszechstronnego niż standardowe, wspólne hostingi, A2 Hosting ma coś dla Ciebie. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz VPS, chmury, czy nawet dedykowanego hostingu, nie ma ograniczeń w zaspokojeniu twoich potrzeb.

A2 Hosting Plany

Myślę, że kluczową operacją jest skalowalność. Jeśli obawiasz się, że Twoja strona przerośnie możliwości Twojego hosta, nie bądź. W A2 Hosting jest dużo miejsca na rozbudowę.

A2Hosting Solutions
A2 web hosting plans. Rzeczywiste ceny mogą się różnić - A2 uruchamia specjalną promocję w czasie, gdy ten zrzut ekranu został zrobiony (lipiec 2019).

9 - Jeszcze więcej opcji: oferuje wyspecjalizowane środowiska programistyczne

A2 Hosting jest jednym z bardzo rzadkich dostawców usług, którzy oferują bardzo wyspecjalizowane środowiska programistyczne na swoich wspólnych planach. Przykładem tego jest node.js, oparte na Javie środowisko serwera open source.

A2 Hosting = Najtańszy hosting Pythona i Node.js

Te wyspecjalizowane środowiska umożliwiają szeroką gamę funkcji, takich jak generowanie dynamicznej zawartości strony. Chociaż open-source i może być zainstalowany w prawie wszystkich środowiskach, niezwykle trudno jest znaleźć hosta, który umożliwia instalację i konfigurację w środowiskach współdzielonych. W rzeczywistości, zgodnie z naszą najlepszą wiedzą, jedynym miejscem, które to umożliwia, jest A2 Hosting.

Hosting A2 Node.js
A2 Hosting oferuje szeroką gamę wyspecjalizowanych środowisk programistycznych w przystępnych cenach: hosting Node.js rozpoczyna się już od $ 3.70 / mo.
A2 Hosting cPanel Selector - zainstaluj node.js, python i ruby
Dla istniejących użytkowników A2 Hosting, którzy chcą skonfigurować nowe środowisko programistyczne, możesz zalogować się do pulpitu A2, aby utworzyć i skonfigurować nowe aplikacje Node.js, Python lub Ruby.

10- Zdobądź tutaj swój specjalny rabat 51% (kod promocyjny „WHSR”)

Jak już wcześniej wspomniałem, wspólne plany A2 Hosting są wyceniane na $ 7.99 / 9.99 / 18.99 miesięcznie odpowiednio dla swoich Planów Lite, Swift i Turbo.

Jeśli zarejestrujesz się teraz za pomocą naszego specjalnego kodu promocyjnego „WHSR”, otrzymasz 51% zniżki na swój pierwszy rachunek.

Zniżka A2 Hosting
Zniżka na A2 Lite, Swift i Turbo: $ 3.92, $ 4.90 i $ 9.31 / mo.

Kliknij tutaj, aby zamówić A2 Hosting po obniżonej cenie.


Wady A2 Hosting

1 - migracja witryny jest płatna, jeśli obniżysz licencję

Niestety, podczas przeprowadzania się do A2 Hosting zapewnia bezpłatną migrację witryny, jeśli zmniejszysz swój plan hostingowy z jakiegokolwiek powodu, pobierze opłaty za usługi wsparcia migracji.

Jeśli zdecydujesz się na przeniesienie do innej lokalizacji centrum danych, obciążymy Cię także opłatą. Opłata w obu przypadkach wynosi nominalnie 25.

A2 Hosting opłat za migrowanie witryn w celu obniżenia wersji
Ewentualna opłata (źródło)

2 - obsługa czatu na żywo nie zawsze jest dostępna

Jestem dość drobiazgowy, jeśli chodzi o obsługę klienta - w końcu część naszych opłat powinna pokryć to prawo?

Odkryłem, że główną wadą A2 Hosting jest to obsługa czatu na żywo ma miejsce, gdy jest niedostępna.

A2 Hosting rekord czatu na żywo
W tych okresach musiałem uciekać się do e-maila z prośbą o pomoc.

3-Turbo Plan nie dotyczy aplikacji Ruby lub Python

Jeśli jesteś zwykłym użytkownikiem witryny, prawdopodobnie nie będzie to miało zastosowania, ponieważ ich Turbo i standardowe plany pokazują i działają z tymi samymi cechami.

Jednak twórcy stron internetowych mogą nie być tak zadowoleni.

A2 Hosting wsparcie na python i ruby
Serwer Turbo (źródło).


Plany współdzielone, zarządzane VPS i chmurowe A2 Hosting

Mając konto w nich przez tak długi czas spędziłem dużo czasu na testowaniu i analizie ich wspólnych planów hostingowych.

Trzy opcje wspólnego hostingu oferują potencjalnym klientom wystarczającą liczbę opcji, aby uczynić rzecz ciekawą, ale nie na tyle, aby wprowadzić w błąd. Jest to szczególnie ważne, ponieważ A2 Hosting koncentruje się na nieograniczonych możliwościach w swoich wspólnych planach.

Zakres kosztów sięga od $ 3.92 do $ 9.31 miesięcznie, ale wszystkie wspólne plany mają nieograniczone miejsce na przechowywanie i przesyłanie danych, a także darmowy dysk SSD. Jeśli nie zdecydujesz się na najtańszy plan, reszta zapewni także nieograniczoną liczbę stron internetowych, kont e-mail i baz danych.

A2 Shared Hosting Service

Funkcje / planyLiteSzybkiTurbo
Strony1NieograniczonyNieograniczony
Bazy danych5 NieograniczonyNieograniczony
Zwiększenie prędkości SSDtaktaktak
Turbo ServerNieNietak
Wstępnie skonfigurowane buforowanie witrynNieNietak
Cena / miesiąc$ 2.96 / mc$ 3.70 / mc$ 7.03 / mc

Wskazówka: Bez względu na to, który plan wybierzesz, możesz wybrać Joomla, Drupal lub WordPress jako swoją platformę. Opcje te umożliwiają łatwą integrację podstawowych aplikacji koszyka na zakupy, dzięki czemu można tworzyć sklepy internetowe, jeśli tego potrzebujesz.

Usługa hostingu VPS zarządzana przez A2

Funkcje / planyMocPrestiższczyt
RAM4 GB6 GB8 GB
Pamięć SSD75 GB100 GB150 GB
Rdzenie procesora468
Panel sterowania cPanel
Cena$ 29.99 / mc$ 41.99 / mc$ 59.99 / mc

Wskazówka: VPS na A2 Hosting dostępny jest w trzech różnych pakietach - Core VPS, Managed VPS i Unmanaged VPS - W przypadku dwóch pierwszych pakietów (Core i Managed) firma zapewnia pomoc w konfiguracji i zarządzaniu serwerami VPS. Jeśli masz już takie doświadczenie, jest to bonus, ponieważ plany hostingowe A2 Unmanaged VPS są tanie. Na najniższym poziomie zaczynają się od zaledwie $ 5 miesięcznie i są wyposażone w pamięć masową SSD 20 GB, rdzeń procesora 1 i pamięć RAM 512 MB.

A2 Cloud Hosting Service

Funkcje / planyWejścieŚredniAs
RAM512 MB1 GB1 GB
Pamięć SSD20 GB30 GB50GB
Rdzenie procesora114
Cena$ 5 / mc$ 10 / mc$ 15 / mc

Wskazówka: Chociaż hosting w chmurze jest skalowalny, uważam, że plany oferowane przez A2 Hosting w tym zakresie są bardzo proste. Zamiast tego rozważasz ich plany VPS.


A2 Hosting Porównanie rówieśników

A2 Hosting vs SiteGround

Mając ponad milion domen zarządzanych i prowadzących działalność od 2013, SiteGround rozwinęło się i rozwinęło i ... cóż, po prostu dorosły. Oboje przetestowałem ich plany (rmoja recenzja tutaj), jak również wywiad z CEO SiteGround, Tenko Nikolov wcześniej.

W moim skromnym mniemaniu zarówno A2 Hosting, jak i SiteGround zajmują najwyższe pozycje w swojej branży. Istnieją niewielkie różnice, na przykład, że A2 Hosting ma przewagę pod względem kosztów długoterminowych. Alternatywnie SiteGround oferuje lepszą obsługę klienta dzięki obsłudze sprzedaży czatów na żywo 24 × 7.

FunkcjeA2 HostingSiteGround
Zaplanuj przeglądSzybkiGrowBig
StronyNieograniczonyNieograniczony
PrzechowywanieNieograniczony20 GB
Bezpłatna domena
Wewnętrzna optymalizacja serwera
Lokalizacje serwerówStany Zjednoczone, Europa, Azja.Stany Zjednoczone, Europa, Azja.
Gwarancja zwrotu pieniędzyW każdej chwiliDni 30
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo)$ 3.70 / mc$ 5.95 / mc
Cena odnowienia$ 9.99 / mc$ 14.95 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejA2Hosting.comSiteGround.com

Ucz się więcej

A2 Hosting vs BlueHost

BlueHost to dziecko Matt'a Heatona i Danny'ego Ashwortha, którzy założyli firmę na początku 2003. Później sprzedali go Endurance International Group (EIG). Mimo to WordPress.org oficjalnie rekomenduje usługę BlueHost, która stała się siłą, z którą trzeba się liczyć w biznesie hostingowym.

FunkcjeA2 HostingBlueHost
Zaplanuj przeglądSzybkiPlus
StronyNieograniczonyNieograniczony
PrzechowywanieNieograniczonyNieograniczony
Bezpłatna domena
Wewnętrzna optymalizacja serwera
Lokalizacje serwerówStany Zjednoczone, Europa, Azja.Bez wyboru
Gwarancja zwrotu pieniędzyW każdej chwiliDni 30
Cena rejestracji (subskrypcja 36-mo)$ 3.70 / mc$ 5.95 / mc
Cena odnowienia$ 9.99 / mc$ 10.99 / mc
Zamów / Dowiedz się więcejA2Hosting.comBluehost.com

Ucz się więcej


Werdykt: Jeśli skorzystasz z usługi A2 Hosting

Szybkie podsumowanie: zalety i wady hostingu A2


Jeśli nie masz jeszcze dostawcy usług hostingowych, nie ma tu nic do rozważenia. A2 oferuje zaawansowane funkcje i wspaniałe wrażenia klientów odpowiedzialne ceny - co jest kontem dobrym zarówno dla hosta, jak i klienta.

Ich wysokowydajne serwery, imponujący czas pracy i dobre rozłożenie planów sprawiają, że są one smaczne bez względu na twoje potrzeby. Powiedziałbym stanowczo, że sprawdzają wszystkie odpowiednie pola, które są niezbędne dla stabilnej i szybkiej strony internetowej.

Więc tak, A2 Hosting to dobry wybór.

P / S: Czy ta recenzja pomogła ci?

Linki prowadzące do strony internetowej A2 Hosting to linki partnerskie. Jeśli dokonasz zakupu za pomocą tego linku, zostanie on uznany za osobę odsyłającą. W ten sposób utrzymuję swoją stronę przy życiu przez 8 + lat i ciągle dodajemy więcej darmowych recenzji hostingu na podstawie prawdziwych kont testowych - Wasze wsparcie jest wysoko cenione. Kupowanie za pośrednictwem mojego linku nie kosztuje więcej - w rzeczywistości mogę zagwarantować, że uzyskasz najniższą możliwą cenę dla A2 Hosting.

O Jerry Low

Założyciel WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - przegląd hostingu zaufany i używany przez użytkowników 100,000. Więcej niż doświadczenie 15 w hostingu, marketingu afiliacyjnym i SEO. Współpracuje z ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com i innymi.