Hoe minstens één keer per week geweldige inhoud (die verkoopt) te schrijven

Artikel geschreven door:
 • Tips voor bloggen
 • Bijgewerkt: Nov 11, 2019

Ik haat het schrijven. Het schrijven van Engelse essays is absoluut het meest gehate huiswerk tijdens mijn schooldagen. En ik wed dat veel van jullie bloggers net als ik zijn.

Helaas is goede content de ruggengraat van het succes van bloggen (en in veel gevallen webmarketing). Goede inhoud consistent maken is gewoon een te belangrijke taak die moet worden genegeerd voor bloggers en webmarketeers.

Hoe erg ik ook schrijf, ik heb in het verleden honderden artikelen geschreven op mijn websites en blogs. Ik heb ook met tientallen freelancers en professionele schrijvers uit verschillende landen aan talloze projecten gewerkt. De waarheid is dat je geweldige inhoud online kunt produceren zonder dat de liefde schriftelijk is.

In dit bericht ga ik een krachtige techniek onthullen in zes eenvoudige stappen en alle specifieke hulpmiddelen die ik gebruik om regelmatig goede inhoud online te maken.

Laten we beginnen!

6 Stappen om geweldige inhoud consistent te schrijven

1. Heb een goede referentielijst

Mijn leeslijst op Asana.

Eerst moet u een lijst hebben met goede referentieblogs (of de site of iconische persoon) in uw branche.

Als ik bijvoorbeeld een SEO-artikel schrijf - SEO Book, Gedistilleerde blogbeheren en Search Engine Land zou enkele geweldige voorbeelden zijn als mijn referentiesites; Tim Soulo, Rachel Costello, Marie Haynesbeheren en Rand Fishkin zou mijn te volgen personen zijn. Maak er een gewoonte van om de vermelde blogs of Twitter / LinkedIn-aandelen van personen regelmatig te lezen. Ik lees de mijne minstens om de dag, maar ik weet dat sommige jongens het vaker doen.

Maak gebruik van de voordelen van content management tools - het is de meest efficiënte manier om een ​​gestage stroom van informatie uit uw beursgenoteerde blogs of aandelen van personen te garanderen. Persoonlijk, Feedly en Flipboard Asana en Twitter werken het beste voor mij. ik gebruik Flipboard Twitter om de aandelen van mijn favoriete personen te volgen (ze lijken op mijn virtuele mentor) en die ik gebruik Feedly Asana om mijn metingen te loggen en te delen met mijn team.

Je gebruikt misschien andere tools - Evernote, e-mails, Chorme-leeslijst, Facebook, Flud News, Pinterest - en dat is prima. Het belangrijkste punt is om een ​​systematische manier te hebben om uw lezen bij te houden en een referentielijst voor uw schrijven samen te stellen.

Als je je afvraagt ​​hoeveel blogs of personen je zou moeten volgen (omdat het filteren van internetgeluid tegenwoordig belangrijk is), stel ik geen limiet op mijn lijst, maar ik ga amper meer dan dertig. Ik zou ook willen voorstellen dat je je lijst één keer per zes maanden bekijkt en opruimt (geloof me, hoe actief ze in eerste instantie ook waren, sommige blogs zullen na enige tijd gewoon in slaap vallen).

2. Maak een catalogus met interessante titels

Nu, als je eenmaal die lijst met blogs of personen hebt om te volgen; en u leest het regelmatig; het is tijd om wat huiswerk te maken.

Noteer de titels van de artikelen met hoge sociale scores (bijvoorbeeld 100 Retweets of 200 Facebook Likes enzovoort) in een eenvoudig kladblok of een Excel-spreadsheet. Deze titels zijn de onderwerpen die goed resoneren met uw doelgroepen. We zullen dan onze maken inhoud rond deze ideeën in een later stadium.

ik gebruik Evernote en Evernote Web Clipper Asana Chrome-extensie om alles wat ik online heb gelezen te knippen en een eenvoudige Google Spreadsheet te gebruiken om titels / ideeën op te schrijven waaraan ik mijn team wil laten werken. Ik vind het leuk hoe mijn Asana Chrome-extensie naadloos werkt bij het knippen van webinhoud en het synchroniseren van mijn leeslogboeken tussen mijn desktop, laptop en tablet. Ik raad je aan het te proberen als je dat nog niet hebt gedaan.

3. Filter en kies populaire titels

Steve Jobs zei ooit beroemd:

Goede artiesten kopiëren, geweldige artiesten stelen*

Dit principe leidde wijlen Steve Jobs bij het ontwerpen van de Macintosh en het bouwen het meest waardevolle bedrijf in onze geschiedenis. Het is een principe dat we kunnen gebruiken als het gaat om het schrijven van geweldige online inhoud.

Door een lijst met populaire titels te verzamelen die gerelateerd zijn aan jouw branche, zou je nu een "inspiratiecatalogus" moeten hebben.

Scan de lijst wekelijks en kies er minstens één als uw onderwerp voor de week. Selecteer onderwerpen die u bijzonder gepassioneerd of ervaren in. Het idee is niet om het schrijven van de auteur in zijn geheel te stelen. In plaats daarvan willen we goede titels die we verder kunnen verbeteren met onze ervaringen en / of andere gezichtspunten.

 • Heb je specifieke ervaring met het geselecteerde onderwerp?
 • Ben je het er sterk mee oneens of eens met de mening van de oorspronkelijke auteur?
 • Kun je de originele artikelen verbeteren met meer voorbeelden of feiten?
 • Heeft u nog andere suggesties over hulpmiddelen en andere bronnen voor de auteurs?

Als je antwoorden op bovenstaande vragen meestal ja zijn, dan is de kans groot dat je al goede ideeën hebt over wat je vervolgens moet schrijven.

* Maar alsjeblieft, vermijd plagiaat.

4. Krantenkoppen, kogelpunten en details

Artikel schrijven gids
Mijn overzicht voor dit artikel

Ik ga ervan uit (je zou moeten!) Dat je nu een handvol titels hebt om op te schrijven.

Het is eindelijk tijd om echt te schrijven.

Net zoals mijn docent Engels me heeft geleerd over essays die in schooltijd schrijven, was de meest effectieve manier die ik vond om een ​​artikel te schrijven, te gebruiken

 1. Overzichten en bulletins om uw artikel te structureren; en,
 2. De Five W's en One H's (wie, wanneer, wat, waar, waarom, hoe) voor de details.

Hier is bijvoorbeeld wat ik normaal zal doen, in deze specifieke volgorde, bij het schrijven van een artikel.

Gebruik eenvoudige koppen om paragrafen te beschrijven; gebruik bullet-punten om uit te weiden over wat elke alinea zal bevatten. Tweak headlines en subheads om aantrekkelijker te zijn. Breng de structuur van het artikel in kaart om te zorgen dat het vloeiend verloopt - wijzig de alinea-orders indien nodig. Wanneer het hoofdframe van het artikel is voltooid, vult u elke alinea bij met gegevens over wie, wanneer, wat, waar, waarom en hoe.

Een set hebben headline samples (of sommige noemen het hacks) veel helpen.

Tijd uzelf - voeg een beetje druk toe aan uw schrijven kan helpen.

Af en toe stelde ik doelen als 'dit 1,500-artikel binnen 3 uur afmaken' en gebruik de timer op mijn telefoon om mezelf te dwingen binnen de vooraf ingestelde tijd te schrijven. Daar gaat het allemaal om schrijfefficiëntie, Ik vind dat we iets meer tijdgevoelig moeten zijn en specifiek moeten zijn met onze doelen.

5. Waarde toevoegen: video's, afbeeldingen, audio's, grafieken enz

Voorbeeld - Foto van StockSnap (bron)

Omdat we onze inhoud online schrijven en publiceren, hebben we geen zin om ons binnen woorden te beperken. Net als wat u in dit blogbericht ziet, moeten alle ondersteunende afbeeldingen, video's, foto's, presentatiedia's en audio aan uw artikel worden toegevoegd.

Persoonlijk ben ik dol op fotografie, dus ik heb er geen probleem mee om originele afbeeldingen met hoge resolutie uit mijn eigen collecties te halen. Maar het is prima als je niet van fotograferen houdt, er zijn genoeg goede plekken waar je prachtige beelden kunt krijgen - Stock Snap, Lijkenhuis Bestandbeheren en Pic Zoeken - om er een paar te noemen. Als je meer wilt, heb ik een lijst samengesteld van 30 + websites waar u gratis afbeeldingen van hoge kwaliteit kunt vinden.

Wat betreft video's - YouTube en Vimeo zijn twee goede bronnen.

6. Bewijslezen, posten en preview

Biecht: ik doe niet zoveel aan proeflezen op mijn werk. Weet je nog dat ik een hekel heb aan schrijven? In plaats van tijd te besteden aan het verfijnen van mijn schrijven, probeer ik altijd meer tijd te besteden aan onderzoek en studie; in de hoop dat de feiten en het nut van mijn artikel mijn grammaticafouten zouden verhelpen.

De waarheid is echter dat ik meer bewijs moet lezen en beter Engels schrijven. En dat doe jij ook.

De laatste stap bij het schrijven van uw artikel is het bewijzen van lees-, spelling- en grammaticacontrole. Na de deadline or Hemingway Editor zijn gratis en gemakkelijk te gebruiken. Als het budget het toelaat, neem dan iemand aan om proeflezen te lezen en uw schrijven te controleren, zodat u sneller kunt leren en verbeteren. Sommigen zouden hun artikelen in een andere versie van browsers en schermformaten bekijken omwille van de compatibiliteit, maar zolang uw blog een goed ontworpen thema heeft, denk ik dat u veilig moet zijn.

Inhoud schrijven die verkoopt

goedkope hosting verkooppagina
Voorbeeld - Mijn goedkope hosting gids, een van mijn toppagina 'verkoop'.

Tim Devaney en Tom Stein stellen in hun Forbe-artikel "Gebruik contentmarketing om uw bedrijf te stimuleren" (artikel verwijderd van Forbes) dat de meeste mensen hun koopbeslissing nemen op basis van de informatie die ze uit geschriften halen.

In een onderzoek door Roper Public Affairs zei 80% van de zakelijke besluitvormers dat ze liever informatie ontvangen via artikelen, niet via advertenties.

Zeventig procent zei dat ze zich dichter bij een bedrijf voelen, en 60% zei dat inhoud die door bedrijven wordt geleverd, hen helpt slimmere koopbeslissingen te nemen.

Hoewel het vergroten van het aantal lezers en het verkrijgen van meer aandelen op sociale media-netwerken belangrijk is, is het net zo belangrijk om uw inhoud te kunnen verkopen. Hier zijn een paar schrijftips die ervoor zorgen dat uw exemplaar beter verkoopt.

 • Ken uw publiek - Aan wie verkoop je? Wat zijn hun behoeften? Welke problemen hebben ze in het leven?
 • Schrijf vanuit het perspectief van uw lezer - Als u een verkoopexemplaar schrijft, leg dan uit wat ze met uw product kunnen bereiken in plaats van uw productfuncties te verbeteren
 • Schrijf boeiende kop - Mensen klikken niet en lezen - ze klikken, scannen en lezen. Zorg ervoor dat uw schrijven is gevuld met gemakkelijk te scannen koppen en opsommingstekens.
 • Vertel een verhaal - Gebruik een verhaal om de lezer in de eerste paar zinnen te haken.
 • Zorg voor nauwkeurige, actuele informatie - Verouderde kopie zorgt ervoor dat u er onprofessioneel uitziet en dat het vertrouwen van de lezer leunt - controleer uw exemplaar voordat u het publiceert en werk het van tijd tot tijd na publicatie bij.
 • Show, niet vertellen - Schilder een afbeelding die lezers helpt dingen in hun gedachten te zien (meer nuttige tips hier).

Een laatste wending en advies

Hier is een laatste draai voordat ik dit artikel beëindig.

Zoals velen van jullie misschien al geraden hebben - ja, dit artikel is geschreven op basis van dezelfde techniek die ik hier uitleg.

Hoewel ik deze techniek al een tijdje gebruik, heb ik er nooit aan gedacht om dit op te schrijven totdat ik geïnspireerd raakte door Neil Patel's (een succesvolle serieel ondernemer en efficiënte schrijver) Een eenvoudig plan om een ​​krachtige blogpost te schrijven in minder dan 2 uren, dat is geïnspireerd op een ander artikel van Pamela Wilson op CopyBlogger.com Een eenvoudig plan om één krachtig stuk online content per week te schrijven.

U ziet, deze techniek werkt en wordt gebruikt door ervaren bloggers en professionele schrijvers.

Door dit blogpost tot nu toe te lezen, heb je jezelf al uitgerust met een nieuwe, krachtige techniek die door veel andere grote schrijvers wordt toegepast.

Het enige advies dat ik hierna zal geven is 'Aan de slag!'. Ga door, doe iets! Start een blog, bouw een lijst op, schrijf enkele contouren, vul wat details aan je artikelen ... hoe meer je doet, hoe meer je de techniek oefent; hoe meer je oefent, des te efficiënter je groeit in het schrijven; en hoe sneller u begint, hoe sneller uw blog zal worden gevuld met een constante stroom van geweldige inhoud.

Over Jerry Low

Oprichter van WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - een hostingreview die wordt vertrouwd en gebruikt door gebruikers van 100,000. Meer dan 15 jaar ervaring in webhosting, affiliate marketing en SEO. Bijdrager voor ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com en meer.