E-mailbereik voor bloggers: succesvolle berichten van 5 die relaties maken

Artikel geschreven door:
 • Tips voor bloggen
 • Bijgewerkt: mei 29, 2018

E-mail outreach is eng, toch? Heck, ik weet het! Ik krijg de rillingen elke keer als ik een vreemde moet bereiken om gewoon een nieuwe vriend te maken, laat staan ​​om iets te vragen - een recensie, een samenwerking of zelfs maar een mening.

Of u nu outreach om relaties op te bouwen, reclame maken voor uw site, bekendheid van uw product vergroten, linkbuilding of plaatsing van uw gasten, mensen uitnodigen voor een evenement enz., u moet zich bewust zijn van het eerste obstakel dat e-mailbereik op u afdwingt:

Schroom.

Mensen zijn bedeesd. We werpen sterke schilden op tegen vreemden die een bedreiging voor ons kunnen worden.

Dat is normaal en het is een veiligheidsmaatregel. Zonder dat zou onze soort al zijn gedoofd.

Je hoeft geen tegenstrijdigheid te bestrijden - je moet ervoor zorgen dat het beschermende schild van nature lager wordt als de andere persoon je bericht leest en beseft dat je een vriend bent, geen vijand.

De 4 geheime ingrediënten om schroom te voorkomen zijn:

 • Een vriendelijke toon, ontdaan van elke hype
 • Een jij-eerste benadering, in plaats van een ik-eerste benadering
 • Een bericht dat niet vraagt ​​zonder teruggave
 • Een boodschap die de nadruk legt op vriendschap en geen opportunistische subtiliteiten bevat

De sleutel is leren hoe dit in de praktijk te doen.

Echt voorbeeld

Dit is een e-mail die we onlangs bij de WHSR hebben ontvangen. De e-mailafzender heeft het juiste ding (in het rood gemarkeerd) hierboven vermeld. In het geval je nieuwsgierig bent - bekijk de hierboven vermelde infographic: 6 waar u op moet letten bij het selecteren van een e-mailserviceprovider.

5 bloggers delen hun succesvolle outreach-berichten

Ik vroeg vijf bloggers om de outreach-berichten te delen die voor hen het best werkten.

Als je het opmerkt, en ongeacht het doel van het bericht, bevatten ze allemaal geheime ingrediënten om schroom te voorkomen.

Iemand vragen om je werk te delen Geïnspireerd door de hunne

Voorbeeld van praktijkvoorbeeld #1

Cormac Reynolds van MyOnlineMarketer.co.uk shares:

Hey [Voornaam],

Ik snuffelde rond vandaag en kwam je artikel tegen: [Genoemde inhoud van de inhoud] ([Vermelde inhoud-URL]).

Ik heb gemerkt dat je de (Topic) tips (URL of Competitor) op de pagina hebt genoemd. Ik ben ook dol op dat artikel.

Het heeft ons zelfs geïnspireerd om een ​​meer grondige en bruikbare versie te maken die ook is bijgewerkt voor 2015: (URL van Client to Promote)

Zou het goed zijn om het door te geven? Ik zou graag uw mening erover willen horen.

Hoe dan ook, ga zo door met het goede werk met [hun website-naam]

cheers,

-Handtekening.

Cormac benadrukt de inspirerende rol van de blogger waar hij naar reikt en hij voegt waarde toe (de verbeterde versie van het artikel van zijn concurrent) die de interesse van zijn gesprekspartner kan opwekken.

Ten slotte vraagt ​​hij - met respect - om een ​​eerlijke mening en of de blogger zo vriendelijk zou zijn om het door te geven, maar maakt duidelijk dat hij niet minder aan het werk van de blogger zou denken als de blogger anders beslist.

Het is een jij eerst nadering.

Voorbeeld van praktijkvoorbeeld #2

Michael Karp bij Copytactics en mede-co-blogger hier bij WHSR deelt zijn e-mailsjabloon:

Onderwerp: een artikel dat u misschien leuk vindt

Hey [NAME],

Ik heb gemerkt dat je een tijdje geleden [artikel van AUTEUR], "[ARTIKEL TITEL]", deelde.

Ik ben dol op dat artikel. Het heeft me zelfs geïnspireerd om een ​​soortgelijke te schrijven.

Het is een [BESCHRIJVING VAN ARTIKEL] die [VOORDEEL] afbreekt.

Hier is de link: [URL]

Ik merkte dat de meeste informatie daar niet al een tijdje was bijgewerkt, dus zorgde ik ervoor dat ik dit stuk zo diepgaand en uitvoerbaar mogelijk maakte.

Maar goed, ik dacht dat je er misschien een kick van zou krijgen.

Heb een goeie!

[UW NAAM]

Michael vraagt ​​niet eens of de blogger het zou kunnen delen - hij biedt alleen nuttige inhoud, genereus.

Voorbeeld van praktijkvoorbeeld #3

Darmawan, oprichter van PanduanIM, deelt:

Hoi,

Ik heb een paar maanden geleden je compilatie van verkeerscasevluchten gevonden. Goede post! Ik herinner me niet eens hoe vaak ik het mensen heb aanbevolen.

De post zelf heeft [mij] geïnspireerd om mijn eigen casestudy over het genereren van verkeer te schrijven.

Trouwens, als je de lijst nog steeds aan het updaten bent ... Ik denk dat mijn case study een goede match zal zijn. Het gaat erom hoe ik mijn verkeer heb verhoogd met 419% in 90 dagen. Vind je het erg als ik je de link toestuur?

- Darmawan

Darmawan vertelt de blogger niet alleen hoeveel zijn casestudy hem inspireerde, maar hij voegt feiten en gegevens toe die de blogger zullen vertellen: "Hé, ik ga niet pluizen!", Maar iets waardevols.

Iemand vragen om een ​​recensie te schrijven

David Leonhardt, president van THGM Writers, deelt een outreachbericht dat voor hem werkte:

Je kent mij misschien als @Amabaie op Twitter en op [andere sites]. Ik stel een lijst met blogs samen om beoordelingen van een of meer producten van [client-URL] te maken. Past dit bij uw publiek?

Ze zullen monsters voor je maken om te proeven. We zullen de beoordeling natuurlijk op de sociale media promoten. Deze campagne is alleen voor 5-6-blogs en we hopen 1 of 2 Rafflecopter-trekkingen te doen met de grootste blogs die erbij betrokken zijn. De eigenaren staan ​​ook open voor een of andere manier om liefdadigheid in de vergelijking te betrekken.

Ik zou graag willen weten of je geïnteresseerd bent om deel te nemen.

Davids boodschap is open en oprecht. Hij gebruikt geen enkele vorm van push, maar hij legt eerlijk uit waar de beoordeling over gaat, voor wie het is en hoe het proces zou werken.

Uitreiken naar een beïnvloeder

Bill Achola, auteur van de briljante Kingged-post "E-mailbereik gebruiken om merk te bouwen en verkeer naar uw blog vergroten", Stemde ermee in om een ​​van zijn e-mails voor outreach-berichten te delen met WHSR-lezers:

Onderwerp: Verzoek om redactionele post in te dienen

Hee xxx (ZET DE NAAM VAN DE INVLOED)

Ik hoop dat je GEWELDIG gaat doen.

Ik wil graag mijn case study indienen over het volgende onderwerp:

xxxxxxx (PLAATS JE ONDERWERP HIER)

Klinkt dit als het goed zou passen voor xxxxxx? (ZET DE NAAM VAN DE SITE IN)

Proost
xxxxx (zet je naam op)

Bills boodschap is directer dan de andere voorbeelden, hij gaat onmiddellijk naar de kern van de communicatie en vraagt ​​of de blogger geïnteresseerd zou zijn in het accepteren van een case study voor hun blog (met andere woorden, een gastpost).

Hoewel deze directe aanpak niet altijd werkt (weet je nog wat ik over scheldpartijen zei?), Dan kan het werken met influencers die liever korte, to-the-point communicaties hebben in hun drukke schema's en gewoon willen weten of je iets van waarde hebt voor om ze te publiceren.

In die zin werken korte toonhoogtes zoals Bill Achola beter dan langere berichten.

Een winnende gids voor e-mailbereik

Adam Connell, oprichter van Blogging Wizard, kan zijn exacte outreach-bericht niet delen, maar dit is zijn winnende kader voor e-mailbereik:

Door ons te richten op een raamwerk, kunnen we ontsnappen aan het gebruik van overdreven sjablonen die slecht presteren.

 • Pre-outbereik - maak contact met de persoon die u later wilt bereiken via sociale netwerken, blogopmerkingen en andere kanalen.
 • Personaliseer - maak uw e-mail persoonlijk, u moet ten minste de naam van de persoon gebruiken. Het opnemen van de naam in het onderwerp werkt ook goed.
 • Help - doe iets om de persoon met wie u contacteert te helpen en laat het weten. Bijvoorbeeld een bericht delen met je publiek.
 • De vraag - maak duidelijk wat je wilt dat ze voor je doen.
 • Help opnieuw - laat hen weten hoe ze op de lange termijn met je vragen zullen helpen. Stel bijvoorbeeld in plaats van te vragen om bij te dragen aan hun blog, een bericht te schrijven dat hun publiek leuk zal vinden.
 • Meld u af - maak het gemakkelijk voor mensen die u e-mailt om meer over u te weten te komen. Een e-mailhandtekening is een goede manier om dit te doen.

Twee outreach-experimenten

Ik zeg 'experimenten' omdat ik zelden via e-mail bereik zonder eerst een relatie te hebben opgebouwd, maar er zijn momenten waarop ik het niet kan vermijden en het een soort van risico-of-verlies-situatie is.

Dit is wat ik heb gedaan en de resultaten die ik heb behaald.

1. List building and outreach via blogreacties

Omdat terwijl ik schrijf het de week voor Kerstmis is, ben ik bezig met nieuwe berichten voor twee van mijn schrijfblogs. Beide berichten zouden te veel verliezen als ik ze zelfreferentieel zou maken, dus ik was van plan om deze week andere bloggers, schrijvers en marketeers te bereiken en hen te vragen of ze bereid zijn om feedback achter te laten of een beetje van hun verhaal bij te dragen.

Terwijl ik berichten lees op twee blogs die ik in elke niche volg, kwam ik in contact met een aantal commentatoren om een ​​relatie te beginnen en om feedback te vragen.

Opmerking: ik heb niet elke commentator e-mailen, maar alleen mensen met wie ik voelde dat ik een relatie kon opbouwen.

Ik ben het verlegen type als het gaat om outreach en ik gebruik zelden sjablonen voor mijn e-mails, maar omdat ik naast het starten van een relatie mensen moest uitnodigen, nam ik moed en stuurde ik vriendelijke e-mails.

Voor het eerste blog schrijven, schreef ik om bloggers en schrijvers uit te nodigen om hun verhaal bij te dragen voor een inspirerende post die ik klaar maak voor januari.

Dit is de gedeeltelijke sjabloon die ik heb gebruikt:

Hallo [naam]!

Hoe is je dag?

Ik ben Luana, fan en abonnee van [Blogger] 's [ExampleBlog.com].

Ik zag je reactie op [Post-URL].

Ik moet een vraag stellen. :) Zie je, ik ben bezig met een blogpost die mijn blog begin volgend jaar kan publiceren. [Hier leg ik uit waar het artikel over gaat en hoe ik andere stemmen nodig heb om het echt inspirerend te maken]

Wilt u uw [verhaal / advies / tip] bijdragen? :)

Bedankt voor het lezen van dit! Ik hoop dat we snel kunnen praten.

Beste,
Luana Spinetti
[mijn blog-URL]

(Ja, ik gebruik veel smilies in mijn e-mails!)

In het geval van de tweede blog, die ik nog niet heb gelanceerd, heb ik mensen een e-mail gestuurd om te weten wat ze van een idee vinden en hoe ze het in hun marketingplan zouden zien werken.

Hallo [naam],

Ik ben Luana, een grote fan en volgeling van [naam van Blogger] en ik zie dat je ook hebt gereageerd op [POST] van [Blogger].

Omdat het ging om het ontwikkelen van inhoudsideeën, vroeg ik me af of je me een mening kon geven over een project dat ik aan het ontwikkelen ben: hoe zou je [idee] in je niche zien werken - en hoe het zou helpen bij het bedenken van nieuwe ideeën voor uw redactionele kalender.

Ik ontwikkel er een blog over, maar ik heb echt wat inzicht nodig.

Bedankt voor het lezen en blij dat we elkaar hebben ontmoet via de blog van [Blogger]! :)

- Luana Spinetti

Zoals je misschien opmerkt, bood ik iets aan in beide outreach-berichten:

 • In het eerste geval krijgt de schrijver die beslist een bijdrage te leveren aan mijn bericht zijn naam en website weergegeven op mijn pagina, dat betekent publiciteit.
 • In het tweede geval krijgt de persoon de gelegenheid om na te denken over een idee waar ze misschien nog niet eerder over hebben nagedacht, een idee dat hen later misschien zal helpen of hen inspireert om op dat specifieke gebied te werken. Hoewel het voordeel hier niet onmiddellijk is, wordt het op de lange termijn een kans.

Of u nu om een ​​mening vraagt ​​of wilt bijdragen aan uw artikel, benadruk hun voordelen (of de voordelen van de gemeenschap), niet die van u.

Ik ontving vriendelijke en bemoedigende feedback op beide berichten, en wat belangrijker is, de acceptatie van mijn poging om een ​​relatie aan te gaan.

Ik weet dat ik vanaf nu in contact blijf met deze geweldige schrijvers vanwege de gemaakte connectie.

2. List building and outreach Via LinkedIn

Tijdens het eerste experiment zag ik dat ik contact maakte met vreemden, in dit geval gebruikte ik een platform (LinkedIn) om bestaande contacten te bereiken.

En het was om hen te vragen waar zij over dachten de gekke SEO-uitdaging Ik heb hier in september over WHSR geschreven. Mijn doel was eigenlijk om de reactie te zien en feedback te krijgen van mensen die voor of tegen mijn inspanningen zijn.

Mijn outreach-boodschap was kort en krachtig:

Hallo [naam]! :)

Hoe was het met je? Maak je klaar voor de kerstvakantie hier.

Ik heb een kleine (nou ja, niet erg!) Maar gekke blogpost om met je te delen, een die ik een paar maanden geleden schreef, maar die op socials goed werd ontvangen.

http: //webhostingsecretrevealed.net/blog/blogging-tips/learn-how-to-be-a-blogger-with-guts-from-this-failed-seo-challenge/

Benieuwd wat je ervan vindt! :)

Ja, het is een gekke, maar ik had er veel plezier mee.

Bedankt en fijne feestdagen (als je het viert)!

~ Luana

De boodschap werd een prachtige manier om opnieuw contact te leggen met mijn contacten en ik ontving bemoedigende opmerkingen voor het gebruik van een non-conformistische (maar vriendelijke) benadering van mijn uitdaging.

Meer Blogger Outreach-ideeën

Marius Kiniulis ' 9 effectieve outreach-hacks en Will Blunt's alles wat u moet weten 'gids op Blogger Sidekick zijn edelstenen om op te nemen in uw must-read-lijst.

Terwijl het bericht van Marius vol zit met het advies uit de praktijk; Will deelt ook een stapsgewijze methode om te bereiken en op te volgen zonder het risico te vergeten met wie u contact hebt opgenomen, wie heeft gereageerd en wie op uw bericht heeft gereageerd.

Afhalen (en een succestip)

Altijd iets te bieden als u andere bloggers e-mailt.

Of dat nu een freebie of een idee of een mening is, zorg ervoor dat de ander zich speciaal voelt - en dat het is omdat ze speciaal zijn dat je een deel van je tijd hebt besteed aan het samenstellen van een e-mail speciaal voor hen.

Hoe bereik je bloggers via e-mail?

Over Luana Spinetti

Luana Spinetti is een freelance schrijver en kunstenaar gevestigd in Italië, en een gepassioneerde student Computer Science. Ze heeft een diploma van een middelbare school in Psychologie en Educatie en volgde een 3-jaars cursus in Comic Book Art, waar ze haar diploma op 2008 behaalde. Als een veelzijdige persoon zoals zij is, ontwikkelde ze een grote interesse in SEO / SEM en Web Marketing, met een bepaalde neiging tot sociale media, en ze werkt aan drie romans in haar moedertaal (Italiaans), die ze hoopt te indie publiceert binnenkort.