Колку чини веб-страница Хостинг во 2020?

Член од Џери Лоу. .
Ажурирано: ноември 12, 2020

Новости: Објавена е нова студија за цени (Q1 2020) - сега ја зголемивме нашата големина на примерок на 250 компании и 1,000 планови за хостирање.

Вкупните трошоци за веб-страница 

Веб хостинг е само еден сегмент од вистинската цена за градење на веб-страница. За да се создаде навистина успешна веб-страница, проектот треба да се гледа како цел бизнис, а не само самостоен предмет. Прочитајте ја мојата друга анкета на пазарот за да ја видите вкупните трошоци за градење на веб-страница.

Затоа, одлучивте дека сакате да поставите веб-страница. Било да е тоа лична веб-страница или е-трговија за поддршка на вашиот бизнис - штом ќе ги намокрите нозете, тоа шеесет и четири долари-прашање ви се случува да ве погоди: Колку треба да потрошам на веб-хостинг?

Различни трошоци вклучени во изградбата на локалитет

Постојат неколку фактори кои треба да ги разгледате при пресметувањето на цената на веб-страницата, и сите од нив може да варираат диво, во зависност од тоа колку се комплексни или едноставни вашите потреби. Сепак, трошоците за изградба на веб-страница во основа се сведуваат на следниве ставки:

 1. Веб хостинг
 2. Домен
 3. Создавање содржини
 4. Графички дизајн
 5. веб развој
 6. Маркетинг и други

Во оваа статија, ние конкретно ќе ја разгледаме точката # 1 - трошоците за изнајмување на веб-домаќин.

Веб хостинг е важен фактор за вашиот веб-сајт, бидејќи тоа влијае не само на потенцијалните перформанси на вашиот сајт, но, исто така, фактори во вкупната цена. И ќе плаќаат веб хостинг такси за колку долго имате свој веб-сајт.

Колку да платите за веб-хостинг?

Брз одговор: Заеднички веб-домаќин е обично ефтин - очекувајте да платите 3 до 7 долари месечно; VPS хостинг од друга страна чини 20 - 30 долари месечно.

Постојат различни типови на сервери до домаќин на веб-страница - сите по различни ценовни точки и нудат различни карактеристики и опции. Треба да ги пронајдете не само вистинските карактеристики и цена, туку и да изберете реномиран провајдер на хостинг. Правилната комбинација може да доведе до животно блаженство, но погрешната може да заврши да ве чини многу повеќе пари отколку што очекувавте.

Кој е најевтиниот начин да се биде домаќин на веб-страница?

Hostinger, Interserver и TMD хостинг се некои од најевтините хостинг на пазарот.

Проверете оваа листа на препорачани евтини хостинг. Забележете дека ефтиниот хостинг честопати доаѓа со разни проблеми - проверете дали ги прочитавте и моите предложени решенија со овие проблеми на дното на статијата.

За да ви помогнеме да го направите вистинскиот избор, ги проучувавме 100 заедничките и VPS хостинг компании и го составивме следниов водич.


Колку да се плати за Хостинг на заеднички сервер?

Заеднички хостинг цени

Резиме

 • Ниво на влез: Цена на регистрација = 2.91 $ / месечно, обновување = 3.63 $ / месечно
 • Среден ред: Цена на регистрација = 5.24 $ / месечно, обновување = 6.21 $ / месечно

детали за

Индустријата за заеднички хостинг е високо конкурентно поле за играње - што е добра работа за потрошувачи како вас и мене. Не само што заедничкото хостирање е обично ефтино, многу од нив исто така доаѓаат со одлични перформанси на серверот и одлични карактеристики.

Плановите за хостинг на ниво на влез во просек беа 2.91 американски долари, со просечно зголемување на цената за обновување од 25%. Цените на цените за хостинг од средниот ред значително се зголемија, во просек од 5.24 американски долари, но покажаа вкупно пократко зголемување на цените во таблата за обновување од 18%.

Цените за обновување на „бесплатниот“ хостинг провајдер се најскапи

Интересно е што, највисоките поскапувања по обновувањето се припишуваа на домаќините кои исто така понудија бесплатен веб-хостинг. Овие покажаа значителни зголемувања на цените по обновувањето на платените планови - дури 2,711% повеќе.

Попустите за регистрација се како меден месец

Иако забележавме само 58 и 60 компании кои нудат планови за влез и ниво на средно ниво, односно зголемување на цените за обновување, овие компании обично нудат пониски цени за пријавување од конкурентите.

Сепак, важно е да сфатите дека пријавувањето со давател на услуги што нуди значително пониска цена за пријавување им нуди на корисниците „период на меден месец“ за време на кој тие имаат можност темелно да ги проценат услугите што се нудат пред да направат конечен долгорочен избор.

Цената е само еден од факторите

Имајте на ум дека цената е многу деликатна работа кога станува збор за веб-хостинг бидејќи повеќето провајдери нудат различни планови. Како таков, ве советувам да гледај над цената до точните карактеристики што ги нуди веб-домаќинот пред да ја земете во предвид цената.

Препорачана заедничка хостинг (во разумна цена опсег))

Веб-домаќинПлан за влезПлан на средно нивоПробен периодПорачај сега
A2 Хостинг3.92 $ / месечно4.90 $ / месечно30 деновиДобијте хостинг А2
GreenGeeks2.95 $ / месечно5.95 $ / месечно30 деновиЗемете ги GreenGeeks
Hostinger0.99 $ / месечно2.89 $ / месечно30 деновиЗемете Hostinger
Интерсервер *-4.00 $ / месечно30 деновиПреземете го ИнтерСервер
TMD Хостинг2.95 $ / месечно5.95 $ / месечно60 деновиДобијте хостинг TMD

Забелешки:

 1. Сите пет хостинг компании наплатуваат под или слични на просечните стапки на пазарот и им овозможуваат на корисниците да водат неограничен домен во нивниот план за средно ниво.
 2. Можете да дознаете повеќе за овие веб-домаќини од нашите прегледи - A2 Хостинг, GreenGeeks, Hostinger, Interserver, и TMD Хостинг.
 3. GreenGeeks е единствениот еколошки хостинг на списокот - компанијата купува кредити за чиста енергија за да го неутрализира користењето на нивната енергија.
 4. ИнтерСервер не нуди план за заедничка хостинг со еден домен; тие се исто така единствената компанија што не ја зголемува нивната цена за обновување по обновувањето. но изведувајте подобро од просечно во моите тестови за хостинг.

Повеќе за Заедничкиот хостинг

Од далеку најчесто достапна и често избрана опција, терминот дели хостинг е доста буквално. Вашиот хостинг простор ги дели комбинираните ресурси на еден сервер.

Ајде да земеме на пример кога домаќинот ви кажува дека вашата заедничка сметка ќе биде на сервер со двоен 8-core процесор Intel Xeon, 128GB RAM и RAID складирање со неограничено складирање на SSD. Звучи одлично, нели?

За жал, бидејќи сте на „споделена“ сметка, ќе ги споделувате тие ресурси со онолку други луѓе колку што вашиот домаќин реши да ги стави на истиот сервер. Може да биде од десетици до стотици споделени сметки на еден сервер.

Муабет со хостинг
Заедничко хостирање - добрите: 1) Обично ниска цена, 2) Потребна е помалку техничка вештина, 3) Нема потреба од одржување или администрација на серверот; Конс: 1) Проблемите со серверот влијаат на сите сметки на истиот сервер, 2) Ограничувања во системските ресурси.

Дели хостинг перформанси

Бидејќи сите ресурси на серверот се поделени помеѓу различните сметки, во многу случаи перформансите се малку прецизни. Ако се случи да го споделите серверот со многу други заспани сметки кои не заземаат многу ресурси, ќе бидете во ред. Ако сте на сервер со многу активни сметки со висока активност, перформансите може да бидат поограничени, бидејќи мора да го чекам вашиот дел од времето за ресурси.

Обично, заедничките хостинг провајдери го управуваат ова со поставување ограничувања за користење на ресурсите на споделени сервери. Ако на крајот преземате премногу време за ресурс на серверот, може да бидете принудени да надградите до поскап план.

Нивоа на услуги

Планираните хостинг планови се нормално најевтините што ќе ги најдете. Како резултат на тоа, ќе откриете дека повеќето споделени планови за хостинг доаѓаат со ограничено ниво на услуга.

Ова вклучува можеби пониски или никакви гаранции за uptime и повеќе ограничени канали за поддршка на корисниците.

Муабет за обновување на хостинг

Веб хостинг бизнисот е неверојатно конкурентен, и многу хостинг провајдери често се борат за удел на пазарот во нови клиенти. Цена е една од карактеристиките со кои може да се одлучат да се борат.

Ова значи дека тие често ќе имаат фантастични понуди за купување нови клиенти. Ако не обрнувате внимание и не ги прифаќате овие фантастични понуди, можеби ќе завршите со плаќање премија во такси кога ќе дојде време да го обновите вашиот хостинг план.

Земете го на пример случајот со најевтиниот хостинг план Siteground понуди. На новите корисници им се нуди купување на само $ 3.95, но планот се обновува со помош на $ 11.95. Секогаш обрнувајте внимание на редовните цени кои планот ги наплаќа и не се земаат со откуп за купување. Овие треба да се земат како бонус, а не главната причина зошто земате план.


Колку да платите за VPS хостинг?

VPS хостинг цени

Резиме

 • Ниво на влез: Цена на регистрација = $ 17.01 / месечно, обновување = $ 18.19 / месечно
 • Среден опсег: Цена на регистрација = $ 26.96 / месечно, обновување = $ 29.15 / месечно

Коментари

Поради зголемените карактеристики поддржани со подобри договори на ниво на услуга и поддршка на корисниците, VPS хостинг често доаѓа на премија над дели хостинг. Во исто време, очекувајте да платите многу помалку од она што би го очекувале за посветен сервер.

Цените на VPS се разликуваат многу

Врз основа на нашата студија за цени на веб-домаќин во 2020 година - На нискиот крај на скалата, некои планови за VPS, како што е оној од SkySilk и HostNamaste, може да започнат од 2 американски долари месечно. На крајот на скалата, цената на хостинг VPS може да се протега до цената од 2,100 американски долари што SiteGround ја бара на својот највисок план.

Давателите на услуги кои нудат планови за VPS покажаа релативно ниски зголемувања на цените за обновување во таблата, со планови на ниво на влез во просек за 7% и планови за средно ниво до 8%. Иако цените во просек беа 17.01 $ / месечно (влез) и 29.96 $ / месечно (средно ниво), исто така беше забележано дека опсегот беше зголемен во голема мерка од давателите на премии планови.

Основните цени за хостинг VPS се генерално стабилни

Нашето истражување понатаму истакна дека плановите за ВПС на влез на ниво останале претежно стабилни, додека цените на плановите на средно ниво се намалиле за дури 51% во текот на изминатата година. Евентуалното отстапување во овие бројки може да резултира од зголемената големина на примерокот во 2020 година, што ги прошири оригиналните 50 провајдери забележани на 250.

Препорачано хостирање на VPS (по разумна цена)

Веб-домаќинПлан за влезПлан на средно нивоПробен периодПорачај сега
A2 Хостинг25.00 $ / месечно35.00 $ / месечно30 деновиДобијте хостинг А2
BlueHost18.99 $ / месечно29.99 $ / месечно30 деновиЗемете BlueHost
InMotion хостинг22.99 $ / месечно34.99 $ / месечно90 деновиЗемете InMotion
InterServer6.00 $ / месечно12.00 $ / месечно-Преземете го ИнтерСервер
LiquidWeb15.00 $ / месечно25.00 $ / месечно30 деновиЗемете LiquidWeb

Забелешки:

 1. Цените на InMotion Hosting и A2 Hosting се нешто над просечните пазарни стапки - но нивниот сервер се претстави исклучително добро на нашите тестови.
 2. А2 хостинг, исто така, нуди неконтролирано хостинг VPS, што е значително поевтино.
 3. Можете да дознаете повеќе за овие домаќини во нашите прегледи: A2 Хостинг, BlueHost, InMotion хостинг, Interserver, и LiquidWeb. Исто така, видете го нашиот Најдобар избор за хостинг VPS за повеќе избори.
 4. Не вклучивме провајдери за хостирање на облак (слична услуга на VPS) како Дигитален океан, Vultr, Амазон AWS, и Google Cloud, итн во нашата студија. Во некои сценарија, за случаи ако работите со бизнис SaaS или сообраќајот на вашата веб-страница е под силно влијание на промените во сезоната - тогаш хостинг во облак може да биде подобро решение.
 5. Amazon AWS обезбедува а корисен калкулатор на трошоците за оние кои треба да ги проценат своите трошоци за хостирање во облак - одете играјте со тоа.

Повеќе за хостинг на VPS

Каде што во минатото единствениот избор од дели хостинг беше да се добие свој посветен сервер, денес може да се одлучат за VPS. VPS ви ја дава илузијата да имате свој сервер, иако целата средина е симулирана.

VPS серверите нудат целосна флексибилност и карактеристики на целосно посветен сервер. Единствените ограничувања се оние наметнати на сметката на VPS од страна на домаќинот - обично во однос на физичките ресурси како што се процесорот, меморијата и складирањето.

Со овие карактеристики, VPS се исклучително рентабилни решенија за оние кои сè уште не се сигурни дали тие бараат огромни ресурси што доаѓаат со управување со посветен сервер.

Хостинг на VPS - добрите: 1) многу поевтино од посветените сервери, 2) високо прилагодлив и скалабилен, 3) -добра техничка поддршка. Конс: 1) Многу поскапо од заедничкото хостирање, 2) Потребно е повеќе техничко знаење за управување

VPS хостинг перформанси

Ова е еден од клучните разлики меѓу заедничкиот хостинг и VPS хостинг. VPS хостинг сметки се изолирани, што значи дека ресурсите доделени на таа сметка се само за таа сметка. Ако друга WPS сметка на серверот користи многу ресурси, вашата VPS сметка нема да биде засегната.

Уште поважно, VPS серверот често дозволуваат целосен пристап до функциите кои заедничките сметки обично не ги имаат, како што се root пристап, само-избрани контролни панели, па дури и директна контрола на верзии на некои скрипти.

Овие карактеристики прават да изгледа како да се работи со полноправно посветен сервер. За жал, тие исто така бараат да знаете што правите вие ​​одговорни за многу детални конфигурации на серверот. Добивање на погрешна моја причина сте еден тон главоболки.

Дознајте како функционира VPS хостинг во овој водич.

Нивоа на услуги

VPS сметки често се превземени од домаќините кои имаат повеќе активни веб-страници кои се грижат за поголем сообраќај. Како такви, многу веб-хостинг провајдери знаат дека тие може да бараат повеќе внимателен поддршка - и делумно се плаќаат повисоки такси за такви.

VPS сметките честопати се поддржани од повисоките гаранции за време и време на поддршка.

Цена за обновување на хостинг VPS

VPS сметки не се разликуваат од споделени сметки во смисла дека веб-домаќините се борат за удел на пазарот на нови клиенти. Како таква, не е невообичаено да се најдат стрмни планови за нови клиенти.

Повторно, тоа помага да се погледне минатото ова и кон карактеристиките на планот и нивните вистински обновливи цени наместо почетниот попуст. Попустите за новите корисници можат да бидат исто толку стрмни како оние што се наоѓаат во заедничките хостинг планови.

Некои даватели на услуги за хостинг VPS користат голем попуст како јадица, но цените за обновување се зголемуваат за дури 300%.


Од каде доаѓаат моите броеви?

Нашето истражување за цени на веб-домаќини

Истражувањето WHSR потроши значителна количина на ресурси анализирајќи над илјада планови за хостирање. Нудејќи ги овие планови беа 250 компании во споделениот хостинг сегмент, со уште 250 компании кои нудат VPS хостинг.

Споделените планови за хостинг што се разгледуваат беа исклучиво влез во ниво на средно ниво. За целите на нашата анализа, дефинициите се поедноставени со плановите за влез на ниво што поддржуваат еден домен, додека плановите на средно ниво поддржуваа минимум 10 (обично 25) домени.

Плановите за VPS беа покомплексни поради огромниот опсег на достапни услуги. Ги набудувавме плановите кои се движат од нано-големите сервери за пакувања до оние со врвни вредности.

Заеднички податоци за хостирање на цени

Хостинг хонорари за 500 споделени планови за хостирање. Заедничките такси за хостирање достигнуваат дури 0.33 УСД месечно. Табелата е подредена по азбучен ред. Ве молиме, известете ни ако откриете грешка. Посетете ја веб-страницата на компанијата за домаќин за најдобра точност.

Компанија за веб-хостингПлан за влез (регистрација)План за влез (обновување)Среден план (Регистрација)Среден план (обновување)
000webhost$ 0.79$ 9.99$ 2.31$ 10.99
101домен$ 6.94$ 6.94$ 11.94$ 11.94
1072 веб-страница--$ 4.00$ 4.00
1BX.домаќин--$ 2.52$ 2.52
A2Hosting$ 3.92$ 7.99$ 4.90$ 9.99
АбелоХост$ 6.52$ 6.52$ 10.87$ 10.87
AccuWebHosting$ 3.09$ 3.09$ 5.09$ 5.09
Веб-хостинг на AGM$ 1.16$ 1.33$ 1.58$ 1.75
ALCHosting$ 2.99$ 2.99$ 6.99$ 6.99
Алфахостинг ГмБх$ 4.31$ 4.31$ 3.23$ 7.55
Сите решенија за серверот$ 2.50$ 2.50$ 7.90$ 7.90
AltusHost BV$ 5.41$ 5.41$ 10.87$ 10.87
АплексХост$ 5.95$ 6.95$ 10.95$ 12.95
ArteHosting$ 3.22$ 3.22$ 9.02$ 9.02
АРZХост$ 0.99$ 5.95$ 2.43$ 6.95
ASPHostPortal.com$ 0.99$ 0.99$ 3.81$ 4.49
ASPnix--$ 4.16$ 4.16
AsrHost$ 3.95$ 3.95$ 7.95$ 7.95
ATSPACE.COM$ 0.08$ 0.08$ 2.99$ 2.99
Авалон$ 4.98$ 4.98$ 7.83$ 7.83
Награда простор$ 0.18$ 5.06$ 4.63$ 6.68
Баклауд$ 1.63$ 1.63$ 3.70$ 3.70
Најдобар- Хостер.ру$ 0.62$ 0.62$ 1.38$ 1.38
Бета домаќин ограничен$ 1.53$ 1.53$ 2.14$ 2.14
Веб решение на BingLoft$ 1.75$ 1.75$ 2.49$ 2.49
Блескав брз домаќин$ 3.80$ 3.80$ 7.69$ 7.69
BlueHost$ 2.95$ 7.99$ 5.45$ 10.99
Решенија за Брикси$ 4.92$ 4.92$ 11.15$ 11.15
Решенија на CanSpace$ 4.99$ 4.99$ 9.99$ 9.99
Ценмакс$ 0.66$ 0.66$ 1.33$ 1.33
Хостинг на Серта$ 2.48$ 2.48$ 3.72$ 3.72
ChemiCloud$ 3.95$ 7.90$ 6.95$ 13.90
Клаусвеб$ 0.83$ 0.83$ 1.38$ 1.38
Облак-мрежа$ 4.95$ 4.95$ 9.95$ 9.95
ОблакОЧЕ$ 1.26$ 1.26$ 1.90$ 1.90
Контабо$ 3.23$ 3.23$ 5.39$ 5.39
CooliceHost$ 3.24$ 3.24$ 5.42$ 5.42
Хостинг на Cybex$ 0.66$ 0.66$ 0.99$ 0.99
Дневен брич$ 3.15$ 7.95$ 4.34$ 10.95
Да-менаџер$ 1.00$ 4.00$ 4.50$ 4.50
ДДОС-ГАРТАР$ 25.00$ 25.00$ 50.00$ 50.00
догадо$ 4.34$ 4.34$ 7.61$ 7.61
Пазар на домени$ 1.65$ 2.75$ 1.98$ 3.30
Дотеази$ 3.75$ 7.25$ 4.75$ 11.95
DreamHost$ 2.59$ 2.59$ 4.95$ 4.95
E5HOST$ 0.83$ 0.83$ 1.80$ 1.80
EdcNet$ 2.25$ 3.16$ 3.10$ 4.05
полни со енергија$ 5.95$ 5.95$ 7.95$ 7.95
Евро-простор$ 3.85$ 3.85$ 6.55$ 8.15
ЕуроВПС$ 5.50$ 5.50$ 7.70$ 7.70
Everdata.com$ 0.79$ 0.79$ 1.32$ 1.32
Егзабајти (инд)$ 3.99$ 6.99$ 5.99$ 9.99
Exabytes.com$ 3.99$ 6.99$ 5.99$ 9.99
FastComet$ 2.95$ 9.95$ 4.45$ 14.95
Филетрут$ 3.40$ 3.40$ 9.98$ 9.98
Flaunt7$ 0.99$ 0.99$ 3.99$ 3.99
Фози$ 3.00$ 3.00$ 4.97$ 4.97
Funio$ 2.49$ 4.99$ 4.99$ 9.99
Ганди.нет$ 3.24$ 6.47$ 4.31$ 8.63
Gazduire Web SRL$ 1.08$ 3.25$ 2.17$ 4.34
Генерал Х$ 0.91$ 0.91$ 2.27$ 2.27
GetLark$ 4.50$ 4.50$ 8.25$ 8.25
Простор$ 4.35$ 4.35$ 7.65$ 7.65
GigaPros$ 10.00$ 10.00$ 25.00$ 25.00
GlobeHost$ 0.33$ 0.33$ 0.83$ 0.83
GlowHost$ 3.47$ 3.47$ 6.27$ 6.27
Добар домаќин$ 1.11$ 1.11$ 2.48$ 2.48
GoogieHost--$ 5.00$ 5.00
GreenGeeks$ 2.95$ 9.95$ 5.95$ 14.95
HandyHost$ 1.03$ 1.03$ 1.29$ 1.29
ХАПИХ ХОСТ$ 1.47$ 1.47$ 1.59$ 1.59
HBHosting$ 4.00$ 4.00$ 10.50$ 10.50
ХЕРОКЛОУДИ$ 1.95$ 1.95$ 3.95$ 3.95
Домаќин ИТ Смарт$ 1.50$ 1.50$ 2.50$ 2.50
Домаќин Коала$ 1.33$ 1.33$ 2.16$ 2.16
HOST2BOOST$ 0.75$ 0.75$ 1.00$ 1.00
Домаќин4Биз$ 2.00$ 2.00$ 5.00$ 5.00
Домаќин4гикови$ 2.49$ 2.49$ 9.49$ 9.49
Домаќин$ 1.40$ 1.40$ 2.50$ 2.50
Хостазор$ 2.50$ 2.50$ 4.99$ 4.99
Белег на домаќинот$ 0.81$ 0.81$ 1.46$ 1.46
ДомаќинотBuyBD$ 0.99$ 0.99$ 1.25$ 1.25
ДомаќинотCmt$ 1.18$ 1.18$ 2.26$ 2.26
Хостех$ 1.49$ 1.49$ 1.74$ 1.74
Домаќини$ 0.90$ 0.90$ 1.80$ 1.80
HosterPlan$ 0.66$ 0.66$ 1.35$ 1.35
Hosteur.co$ 1.10$ 1.10$ 3.30$ 3.30
ДомаќинForLIFE.е$ 3.80$ 3.80$ 4.34$ 4.34
Хостгири$ 0.79$ 1.43$ 1.58$ 2.86
Хостимул$ 0.99$ 0.99$ 2.49$ 2.49
Домаќин$ 0.31$ 0.51$ 0.61$ 1.02
Домаќин SSi$ 0.97$ 0.97$ 2.95$ 2.95
Hostinger$ 0.99$ 9.99$ 2.89$ 10.99
Хостинг PTY$ 4.00$ 4.00$ 6.00$ 6.00
Хостингнгон24$ 0.80$ 2.15$ 2.15$ 3.49
HOSTiQ.ua$ 4.87$ 4.87$ 6.27$ 6.27
Хостисо$ 3.99$ 3.99$ 6.99$ 6.99
Домаќин ивот$ 1.87$ 1.87$ 3.74$ 3.74
Хостмалабар$ 0.75$ 0.75$ 0.88$ 0.88
HostMyCode$ 0.89$ 0.89$ 1.67$ 1.67
ДомаќинNamaste$ 1.95$ 1.95$ 3.95$ 3.95
HostPapa$ 3.95$ 7.99$ 3.95$ 12.99
Хостпоко$ 0.50$ 0.50$ 1.00$ 1.00
Домаќини$ 1.96$ 3.99$ 3.96$ 7.99
Хостунд ЛЦЦ$ 3.95$ 3.95$ 5.95$ 5.95
Домаќин-морнар$ 0.95$ 0.95$ 2.45$ 2.45
ДомаќинСох$ 1.32$ 1.32$ 1.99$ 1.99
HostStall.Com$ 1.34$ 1.34$ 2.05$ 2.05
HostUpon$ 2.95$ 6.95$ 5.95$ 9.95
Hostwinds$ 3.29$ 8.99$ 4.23$ 10.99
Домаќин со oveубов$ 2.93$ 2.93$ 5.18$ 5.18
Домаќин$ 1.98$ 1.98$ 3.98$ 3.98
Домаќин Зелот$ 4.95$ 4.95$ 7.95$ 7.95
Http.co.il$ 17.45$ 17.45$ 13.96$ 13.96
HyperHost$ 1.10$ 1.10$ 2.09$ 2.09
iFastNet$ 1.66$ 1.66$ 4.99$ 4.99
Индемедиа$ 3.30$ 6.60$ 4.40$ 8.80
InMotion хостинг$ 3.99$ 7.99$ 5.99$ 9.99
Инсајт Техника$ 1.49$ 1.49$ 1.90$ 1.90
InterServer--$ 4.00$ 4.00
ЗО зумирање$ 5.00$ 5.00$ 8.00$ 8.00
Интернет-хостирање на Јонблејд$ 5.95$ 5.95$ 8.99$ 8.99
iPage--$ 1.99$ 7.99
IPhoster ОУ$ 1.00$ 1.99$ 1.95$ 2.95
JetServer$ 10.89$ 10.89$ 16.47$ 16.47
JumpLine.com$ 5.14$ 10.35$ 7.72$ 15.45
Калхост$ 4.45$ 4.45$ 7.79$ 7.79
KarmaHost$ 1.83$ 1.83$ 4.58$ 4.58
Пајажина--$ 2.19$ 2.19
KhanWebHost$ 0.25$ 0.25$ 0.41$ 0.41
Дознат хост$ 3.47$ 8.95$ 6.47$ 12.95
Кодос$ 8.95$ 8.95$ 14.95$ 14.95
KVCHosting$ 1.89$ 1.89$ 14.99$ 14.99
Лалуна$ 3.90$ 6.86$ 5.86$ 5.86
LeasemyHost$ 1.00$ 1.00$ 1.50$ 1.50
Светот на хостинг на Linux$ 2.50$ 2.50$ 7.90$ 7.90
LogicWeb$ 3.95$ 3.95$ 7.95$ 7.95
LowcHost$ 5.84$ 5.84$ 9.35$ 9.35
LWS$ 1.62$ 2.17$ 3.80$ 4.34
MacHighway$ 2.95$ 2.95$ 4.95$ 4.95
Хостинг на Мејор$ 3.72$ 3.72$ 5.49$ 5.49
MikroVPS$ 1.23$ 1.23$ 1.85$ 1.85
MilesWeb$ 0.60$ 3.00$ 2.00$ 10.00
Мис Хостинг$ 0.99$ 3.50$ 1.99$ 8.50
МокаХост$ 1.95$ 1.95$ 3.48$ 3.48
MyHost$ 0.82$ 0.82$ 1.91$ 1.91
MyServer$ 2.00$ 2.00$ 4.00$ 4.00
Mywebbee$ 5.25$ 5.25$ 13.15$ 13.15
Кутија за име$ 2.72$ 2.72$ 3.81$ 3.81
Нетсон$ 2.20$ 2.20$ 7.33$ 8.25
Netx$ 0.48$ 0.48$ 1.25$ 1.25
Нексанов$ 0.79$ 0.79$ 1.57$ 1.57
NextPointHost$ 3.21$ 6.55$ 4.73$ 9.85
NextraOne$ 0.41$ 0.60$ 0.92$ 1.32
Нијагастор$ 0.62$ 0.62$ 2.51$ 3.80
NinzaHost$ 0.68$ 0.68$ 1.08$ 1.08
Нисар Софт$ 2.00$ 2.00$ 2.25$ 2.25
Нејаменици$ 2.20$ 2.20$ 3.30$ 3.30
Ноустост$ 2.99$ 2.99$ 4.99$ 4.99
o2 прекинувач--$ 5.40$ 5.40
OffshoreDedi$ 1.81$ 1.81$ 4.34$ 4.34
Облак OneHost$ 2.00$ 2.00$ 4.00$ 4.00
Сервер на оливата$ 2.00$ 2.00$ 5.00$ 5.00
Open6Hosting$ 1.10$ 3.30$ 2.20$ 4.40
Мрежи на Орион$ 7.02$ 7.02$ 14.04$ 14.04
ОВХ Хиспано$ 2.19$ 2.19$ 5.49$ 5.49
ПЛАТНИК$ 2.26$ 2.26$ 3.99$ 3.99
Паркинхост$ 1.10$ 1.10$ 6.64$ 6.64
PeoplesHost$ 8.00$ 8.00$ 11.00$ 11.00
ПланетХостер--$ 7.26$ 7.26
Приватно хостирање$ 2.19$ 2.19$ 4.39$ 4.39
ProfitServer$ 0.51$ 0.51$ 0.95$ 0.95
ПрогИнтер$ 11.22$ 11.22$ 22.44$ 22.44
ProHoster$ 2.50$ 2.50$ 4.50$ 4.50
ProHosty$ 0.57$ 0.81$ 1.68$ 2.40
Провисов$ 0.98$ 0.98$ 1.98$ 1.98
ProxGroup$ 1.64$ 1.64$ 3.93$ 3.93
QS-сервери$ 1.23$ 1.23$ 2.05$ 2.05
Раџ веб-домаќин$ 1.23$ 3.17$ 1.85$ 4.75
РанкХост$ 0.25$ 0.25$ 0.58$ 0.58
Хостинг за реформи$ 0.90$ 0.90$ 1.30$ 1.30
РЕГ.РУ$ 0.95$ 0.95$ 1.08$ 1.08
РЕГСА$ 0.99$ 0.99$ 2.00$ 2.00
RelateHost$ 2.76$ 6.90$ 4.36$ 10.90
ResellerClub$ 2.09$ 3.49$ 2.49$ 4.99
RevenueServer$ 1.19$ 1.19$ 1.59$ 1.59
Хостинг на RHC$ 0.99$ 0.99$ 3.99$ 3.99
RockHoster$ 1.99$ 3.99$ 3.99$ 5.99
RoseHosting$ 7.15$ 7.15$ 13.45$ 13.45
Кралски облаци$ 1.99$ 1.99$ 3.99$ 3.99
Домаќин на Ryt$ 0.86$ 0.86$ 1.40$ 1.40
Домени на Сатурн$ 5.32$ 5.32$ 7.60$ 7.60
Скала хостинг$ 4.95$ 4.95$ 5.95$ 5.95
Обем на домови$ 4.34$ 4.34$ 6.52$ 6.52
Семајра$ 3.99$ 4.99$ 6.39$ 7.99
Середен$ 2.86$ 2.86$ 6.18$ 6.18
Серверош$ 0.16$ 0.16$ 2.25$ 2.25
Порта за сервери$ 1.99$ 1.99$ 3.99$ 3.99
Ајкула Хостинг$ 0.51$ 0.51$ 0.62$ 0.62
Шерлохост$ 0.88$ 0.88$ 2.53$ 2.53
Шинџиру - меѓународен$ 3.95$ 3.95$ 4.95$ 4.95
Шинџиру - Малезија$ 3.14$ 4.49$ 3.93$ 5.61
Shneider-host.ru$ 0.83$ 0.83$ 1.67$ 1.67
S-домаќин$ 1.33$ 1.33$ 2.50$ 2.50
SIM-мрежи$ 2.11$ 2.11$ 3.81$ 3.81
Siteground$ 3.95$ 11.95$ 5.95$ 19.95
Скај домаќин$ 2.84$ 2.84$ 3.34$ 3.34
SkyWork$ 4.21$ 4.21$ 7.01$ 7.01
ПоедноставенASP$ 2.95$ 2.95$ 4.95$ 4.95
SONICFAST$ 1.62$ 1.62$ 3.80$ 3.80
Сринтитост$ 2.13$ 2.13$ 4.57$ 4.57
СУД СУД$ 2.90$ 3.90$ 7.50$ 9.90
Поддршка$ 1.91$ 2.26$ 2.85$ 3.36
Сладок дом$ 10.84$ 10.84$ 18.65$ 18.65
швајцарски$ 4.20$ 4.20$ 7.36$ 7.36
TFhost$ 0.47$ 0.47$ 0.86$ 0.86
Сервери за THC$ 1.95$ 1.95$ 3.95$ 3.95
TMDHosting$ 2.95$ 4.95$ 5.95$ 7.95
Tophost Италија$ 0.55$ 0.55$ 1.37$ 1.37
Трансип$ 3.30$ 3.30$ 5.50$ 5.50
Тропски сервер$ 7.16$ 7.16$ 10.79$ 10.79
Подземни приватни$ 2.30$ 2.30$ 3.91$ 3.91
Неограничено.РС$ 3.18$ 3.18$ 5.36$ 5.36
uPress$ 15.00$ 15.00$ 25.00$ 25.00
Узман Тесил$ 0.99$ 0.99$ 1.29$ 1.29
Вангус Рибар$ 7.35$ 7.35$ 12.25$ 12.25
Хостинг на Veeble$ 2.63$ 2.63$ 2.85$ 2.85
VHosting решение$ 2.33$ 2.33$ 2.70$ 2.70
Гледано$ 0.99$ 1.30$ 1.50$ 2.00
Визуелни веб-технологии$ 0.90$ 1.57$ 2.58$ 4.84
VPS Малезија$ 6.55$ 6.55$ 8.80$ 8.80
САКА$ 1.32$ 6.59--
Веб-хостинг центар$ 5.99$ 9.99$ 7.99$ 13.99
Веб хостинг Велика Британија$ 4.39$ 4.39$ 7.69$ 7.69
WebCare360$ 3.99$ 3.99$ 5.99$ 5.99
WebHostface$ 2.94$ 4.90$ 5.94$ 9.90
WebHostingBuzz$ 4.99$ 4.99$ 9.99$ 9.99
WebHostingPad$ 2.99$ 5.99$ 6.99$ 9.49
Добро-веб$ 2.80$ 2.80$ 5.60$ 5.60
WevrLabs? Хостирање$ 2.95$ 2.95$ 5.95$ 5.95
X5X.RU$ 1.62$ 1.62$ 2.25$ 2.25
YOOR продавница$ 8.99$ 8.99$ 16.91$ 16.91
Твојот веб-сајт$ 3.30$ 3.30$ 6.60$ 6.60
јулпа$ 5.40$ 5.40$ 10.80$ 10.80
циркон$ 0.31$ 0.31$ 0.44$ 0.44
ZNetLive$ 1.95$ 1.99$ 3.50$ 3.50
Зомро$ 1.36$ 1.36$ 2.72$ 2.72

Забелешки:

 1. Наведените цени се месечно, засновано врз период на претплата од 2 или 3 години, што некогаш е пониско.
 2. За давателите на услуги кои нудат доживотно зделка (ака, плати еднаш и хостирај се за живот), во просек ги зголемивме цените на хостинг со временски период од 5 години.

Податоци за цени за хостинг VPS

Хостинг такси за 500 VPS хостинг планови (ажурирано април 2020 година). Табела сортирана по азбучен ред. Посетете ја веб-страницата на хостинг компанијата за најдобра точност.

хостинг компанијатаПлан за влез (регистрација)План за влез (обновување)Среден план (Регистрација)Среден план (обновување)
1BX.домаќин$ 2.05$ 2.05$ 4.10$ 4.10
A2 Хостинг$ 25.00$ 49.99$ 35.00$ 69.99
АбелоХост$ 11.18$ 11.18$ 17.89$ 17.89
AccuWebHosting$ 7.99$ 7.99$ 18.00$ 18.00
AGM$ 15.00$ 25.00$ 22.00$ 44.00
кои припаѓаат на$ 4.99$ 4.99$ 9.99$ 9.99
ALCHosting$ 3.99$ 5.99$ 7.95$ 9.99
Алфахостинг$ 6.66$ 6.66$ 11.11$ 11.11
Сите решенија за серверот$ 10.00$ 10.00$ 15.00$ 15.00
AltusHost$ 22.72$ 22.72$ 45.50$ 45.50
АплексХост$ 49.95$ 54.95$ 89.95$ 93.95
ArteHosting$ 39.28$ 39.28$ 65.50$ 65.50
АРZХост$ 6.30$ 17.99$ 15.30$ 35.99
ASPnix$ 10.00$ 10.00--
AsrHost$ 5.95$ 5.95$ 9.95$ 9.95
Авалон$ 65.94$ 65.94$ 95.25$ 95.25
Награда простор$ 11.16$ 11.16$ 22.31$ 22.31
Баклауд$ 5.61$ 6.37$ 11.11$ 13.39
BlueHost$ 18.99$ 29.99$ 29.99$ 59.99
Бета домаќин ограничен$ 40.68$ 40.68$ 67.79$ 67.79
БингЛофт$ 6.00$ 6.00$ 21.99$ 21.99
Блескав брз домаќин$ 2.42$ 2.42$ 4.85$ 4.85
Blueangelhost$ 15.00$ 15.00$ 20.00$ 20.00
Решенија за Брикси$ 9.85$ 9.85$ 24.01$ 24.01
Решенија на CanSpace$ 89.99$ 89.99$ 139.99$ 139.99
Cenmax Exim$ 21.95$ 21.95$ 39.95$ 39.95
CentoHost$ 5.00$ 5.00$ 29.00$ 29.00
Хостинг на Серта$ 9.66$ 9.66$ 15.70$ 15.70
ChemiCloud$ 59.96$ 79.95$ 89.96$ 119.95
ClausWeb$ 5.59$ 5.59$ 8.94$ 8.94
Клударион$ 10.00$ 10.00$ 20.00$ 20.00
Облак-мрежа$ 5.95$ 5.95$ 9.95$ 9.95
Облак$ 10.00$ 10.00$ 20.00$ 20.00
Код за домаќин$ 9.00$ 9.00$ 17.00$ 17.00
Conectemos$ 12.71$ 12.71$ 25.41$ 25.41
Контабо$ 4.43$ 4.43$ 8.87$ 8.87
CooliceHost$ 5.48$ 5.48$ 10.98$ 10.98
Луди домени$ 25.42$ 26.00$ 41.00$ 49.17
Хостинг на Cybex$ 40.50$ 40.50$ 60.74$ 60.74
Дневен брич$ 4.08$ 6.00$ 7.48$ 11.00
Да-менаџер$ 17.00$ 17.00$ 27.00$ 27.00
ДДОС-ГАРТАР$ 50.00$ 50.00$ 70.00$ 70.00
DialWebHosting$ 24.16$ 28.43$ 36.91$ 43.43
DigitalBerg$ 18.31$ 18.31$ 24.42$ 24.42
Дотзо.Нет$ 5.99$ 5.99$ 11.99$ 11.99
DreamHost$ 10.00$ 10.00$ 20.00$ 20.00
полни со енергија$ 5.95$ 5.95$ 9.95$ 9.95
ЕВРО-ПРОСТОР$ 8.93$ 8.93$ 14.48$ 14.48
ЕуроВПС$ 43.43$ 43.43$ 70.02$ 70.02
Everdata$ 6.86$ 6.86$ 8.21$ 8.21
eWebGuru$ 9.44$ 9.44$ 14.83$ 14.83
Егзабајти (инд)$ 3.32$ 3.32$ 6.63$ 6.63
Егзабајти (Sg)$ 6.99$ 6.99$ 13.99$ 13.99
Exabytes.com$ 3.99$ 3.99$ 6.90$ 6.90
Езерхост$ 9.42$ 9.42$ 13.66$ 13.66
FASTComet$ 47.95$ 59.95$ 55.95$ 69.95
Филетрут$ 50.00$ 50.00$ 70.00$ 70.00
FinalTek$ 3.25$ 3.25$ 6.50$ 6.50
Форнекс$ 4.75$ 4.75$ 9.50$ 9.50
Фози$ 1.23$ 1.23$ 3.75$ 3.75
Хостинг со полно работно време$ 3.90$ 3.90$ 6.70$ 6.70
Funio$ 22.49$ 44.99$ 29.99$ 59.99
Gazduire веб$ 11.22$ 23.59$ 33.69$ 47.18
G-Core лаборатории$ 4.41$ 4.41$ 3.63$ 3.63
Генерал Х$ 13.93$ 13.93$ 22.29$ 22.29
Простор$ 10.01$ 10.01$ 16.71$ 16.71
Гигапрос$ 20.00$ 20.00$ 40.00$ 40.00
GlobeHost$ 16.19$ 16.19$ 26.99$ 26.99
добар домаќин$ 1.25$ 2.01$ 3.09$ 4.02
GoogieHost$ 6.00$ 6.00$ 12.00$ 12.00
GreenGeeks$ 39.95$ 39.95$ 59.95$ 59.95
HandyHost$ 4.47$ 4.47$ 8.70$ 8.70
Облаци херој$ 12.99$ 12.99$ 18.99$ 18.99
Белег на домаќинот$ 14.01$ 14.01$ 18.39$ 18.39
HOATiQ$ 7.69$ 7.69$ 13.99$ 13.99
Експерт домаќин$ 6.64$ 6.64$ 11.96$ 11.96
Домаќин ИТ Смарт$ 4.05$ 4.05$ 6.75$ 6.75
Домаќин4Биз$ 5.00$ 5.00$ 7.00$ 7.00
Домаќин4гикови$ 25.95$ 25.95$ 35.95$ 35.95
Домаќин$ 8.00$ 8.00$ 13.00$ 13.00
Хостазор$ 2.20$ 2.20$ 4.20$ 4.20
ДомаќинотBuyBD$ 7.27$ 7.27$ 9.99$ 9.99
Домаќини$ 1.80$ 6.00$ 3.60$ 12.00
HosterPlan.Com$ 12.00$ 12.00$ 20.00$ 20.00
ДомаќинотGoi$ 9.70$ 9.70$ 11.80$ 11.80
Хостимул$ 6.99$ 6.99--
Домаќин SSi$ 4.50$ 4.50$ 8.50$ 8.50
Хостинг24$ 3.95$ 10.78$ 8.95$ 21.56
Hostinger$ 3.95$ 9.95$ 8.95$ 19.95
Извор на хостинг$ 8.00$ 8.00$ 15.00$ 15.00
Хостинг PTY$ 15.00$ 15.00$ 20.00$ 20.00
Хостејсервер$ 19.95$ 19.95$ 39.95$ 39.95
Хостисо$ 19.99$ 19.99$ 34.99$ 34.99
Домаќин ивот$ 8.99$ 8.99$ 17.09$ 17.09
Хостмалабар$ 121.52$ 121.52$ 135.02$ 135.02
HostMyCode$ 8.10$ 13.49$ 13.49$ 17.55
ДомаќинNamaste$ 0.83$ 0.83$ 1.67$ 1.67
HostPapa$ 19.99$ 19.99$ 59.99$ 59.99
Домаќини$ 28.00$ 28.00$ 48.00$ 48.00
HostRoundLLC$ 5.99$ 11.99$ 9.99$ 17.99
Домаќин-морнар$ 1.99$ 2.99$ 4.99$ 4.99
HostSlayer$ 4.99$ 4.99$ 8.99$ 8.99
HostStall$ 7.27$ 9.51$ 9.99$ 13.22
HostUpon$ 49.95$ 49.95$ 69.95$ 69.95
Hostwinds$ 5.17$ 10.99$ 10.34$ 21.99
ДомаќинотXNow$ 60.92$ 60.92$ 121.83$ 121.83
Домаќин$ 12.99$ 12.99$ 20.99$ 20.99
Домаќин Зелот$ 4.79$ 4.79$ 7.99$ 7.99
Хостинг на Http$ 130.62$ 130.62$ 182.86$ 182.86
HyperHost$ 3.17$ 3.17$ 4.74$ 4.74
iFastNet$ 9.99$ 9.99$ 19.99$ 19.99
Индемедиа$ 3.35$ 3.35$ 6.65$ 6.65
Inferno решенија$ 5.00$ 5.00$ 10.00$ 10.00
InMotion хостинг$ 22.99$ 64.99$ 34.99$ 104.99
InterServer$ 6.00$ 6.00$ 12.00$ 12.00
ЗО зумирање$ 8.00$ 8.00$ 15.00$ 15.00
Јонблејд$ 36.95$ 36.95$ 59.95$ 59.95
iPage$ 19.99$ 24.99$ 47.99$ 59.49
IPhpster ОУ$ 1.95$ 2.95$ 2.95$ 3.00
JetServer$ 9.89$ 9.89$ 14.29$ 14.29
JumpLine$ 30.95$ 30.95$ 41.25$ 41.25
Калхост$ 60.63$ 60.63$ 121.27$ 121.27
каматера$ 50.00$ 50.00$ 120.00$ 120.00
Пајажина$ 5.48$ 5.48$ 11.07$ 11.07
Кинг сервери$ 2.50$ 2.50$ 5.00$ 5.00
Kinsta$ 30.00$ 30.00$ 60.00$ 60.00
Дознат хост$ 28.00$ 50.00$ 49.00$ 80.00
Кодос$ 9.99$ 9.99$ 17.99$ 17.99
KVCHosting$ 9.89$ 9.89$ 19.89$ 19.89
Legionbox$ 9.95$ 9.95$ 19.95$ 19.95
Светот на хостинг на Linux$ 19.00$ 19.00$ 40.00$ 40.00
Течна мрежа$ 15.00$ 15.00$ 25.00$ 25.00
livemnc.com$ 21.60$ 21.60$ 37.13$ 37.13
LogicWeb Inc.$ 79.00$ 79.00$ 150.00$ 150.00
LowcHost$ 18.90$ 18.90$ 36.20$ 36.20
LWS$ 11.10$ 11.10$ 5.55$ 22.22
M3Server$ 20.00$ 20.00$ 30.00$ 30.00
MacHighway$ 25.46$ 25.46$ 33.96$ 33.96
MicroHost$ 4.30$ 4.30$ 8.60$ 8.60
MilesWeb$ 9.00$ 15.00$ 15.00$ 24.00
Мис Хостинг$ 16.00$ 16.00$ 32.00$ 32.00
МокаХост$ 7.98$ 7.98$ 9.98$ 9.98
МВПС ДООЕЛ$ 3.35$ 3.35$ 7.81$ 7.81
МИСЕРВЕР$ 25.00$ 25.00$ 30.00$ 30.00
NAMEBOX$ 22.31$ 22.31$ 39.04$ 55.78
Име Херој$ 21.97$ 39.95$ 27.47$ 49.95
Нетсон$ 5.59$ 5.59$ 11.18$ 11.18
Компанија Нета$ 2.33$ 2.33$ 3.89$ 3.89
Netx$ 2.55$ 2.55$ 5.10$ 5.10
NextPointHost$ 4.78$ 4.78$ 8.55$ 8.55
NextraOne$ 10.35$ 17.24$ 14.24$ 23.72
Нијагастор$ 6.90$ 8.62$ 12.73$ 15.92
Никалија$ 55.73$ 55.73$ 74.33$ 74.33
Нисар Софт$ 3.75$ 3.75$ 5.00$ 5.00
Нејаменици$ 3.35$ 3.35$ 5.59$ 5.59
Ноустост$ 10.99$ 10.99$ 16.99$ 16.99
Префрлани сервери$ 14.00$ 14.00$ 22.00$ 22.00
OffshoreDedi$ 11.22$ 11.22$ 16.84$ 16.84
Облак OneHost$ 14.99$ 14.99$ 29.99$ 29.99
Сервер на оливата$ 9.00$ 9.00$ 11.00$ 11.00
Open6Hosting$ 8.93$ 15.61$ 10.04$ 20.08
OpenHosting$ 19.00$ 19.00$ 30.00$ 30.00
Мрежи на Орион$ 80.00$ 80.00$ 99.00$ 99.00
ОВХ Хиспано$ 3.34$ 3.34$ 8.93$ 8.93
PeoplesHost$ 29.00$ 29.00$ 49.00$ 49.00
PlatiniumHost$ 65.00$ 65.00$ 42.00$ 42.00
Приватно хостирање.eu$ 2.22$ 2.22$ 3.34$ 3.34
ProfitServer$ 1.52$ 1.52$ 3.05$ 3.05
ProHoster$ 1.30$ 2.60$ 2.30$ 4.60
Провисов.net$ 9.49$ 9.49$ 18.50$ 18.50
ProxGroup$ 1.68$ 1.68$ 4.47$ 4.47
QS-сервери$ 76.80$ 76.80$ 97.28$ 97.28
R3esolution Инфотех$ 10.00$ 10.00$ 16.00$ 16.00
РанкХост$ 16.62$ 16.62$ 25.82$ 25.82
Хостинг за реформи$ 26.99$ 26.99$ 12.15$ 12.15
РЕГ.РУ$ 2.41$ 2.41$ 4.83$ 4.83
РЕГСА$ 1.75$ 1.75$ 4.25$ 4.25
ResellerClub$ 7.99$ 11.99$ 12.99$ 21.99
RevenueServer$ 2.99$ 2.99$ 4.49$ 4.49
Хостинг на RHC$ 2.99$ 2.99$ 4.99$ 4.99
RockHoster$ 4.99$ 4.99$ 8.99$ 8.99
RoseHosting$ 24.95$ 32.95$ 49.95$ 65.95
Рутер Хостинг$ 4.50$ 12.50$ 7.95$ 25.00
Кралски облаци$ 4.00$ 4.00$ 8.00$ 8.00
Домаќин на Ryt$ 9.49$ 9.49$ 18.98$ 18.98
Безбеден облак$ 8.33$ 8.33$ 12.50$ 12.50
Домени на Сатурн$ 19.02$ 19.02$ 30.43$ 30.43
Скала хостинг$ 12.00$ 12.00$ 24.00$ 24.00
Обем на домови$ 10.06$ 10.06$ 6.70$ 11.18
Семајра$ 15.00$ 15.00$ 20.00$ 20.00
Середен$ 22.09$ 22.09$ 27.74$ 27.74
Сервер Вала$ 16.00$ 16.00$ 25.00$ 25.00
ServerCheap.NET$ 2.99$ 2.99$ 9.00$ 9.00
Серверош$ 5.99$ 5.99$ 10.99$ 10.99
ShapeHost$ 17.00$ 17.00$ 34.00$ 34.00
Ајкула Хостинг$ 14.68$ 14.68--
Шинџиру-Интернационал$ 11.90$ 11.90$ 16.90$ 16.90
Шинџиру-Малезија$ 6.11$ 7.18$ 12.43$ 14.15
Siteground$ 80.00$ 80.00$ 120.00$ 120.00
S-домаќин$ 4.00$ 4.00$ 8.22$ 8.22
SIM-мрежи$ 13.97$ 13.97$ 23.48$ 23.48
SkyHost$ 5.02$ 5.02$ 7.54$ 7.54
SkySilk$ 2.00$ 2.00$ 5.00$ 5.00
SkyWork$ 8.43$ 8.43$ 22.48$ 22.48
ПоедноставенASP$ 2.95$ 2.95$ 4.95$ 4.95
Snel.com$ 11.07$ 11.07$ 22.25$ 22.25
СоникФаст$ 76.97$ 76.97$ 11.14$ 11.14
СУД СУД$ 9.00$ 9.00$ 19.00$ 19.00
SSD-јазли$ 3.25$ 3.25$ 4.08$ 4.08
StormWall$ 35.16$ 35.16$ 78.68$ 78.68
Сладок дом$ 26.01$ 26.01--
швајцарски$ 23.89$ 23.89$ 41.54$ 41.54
TFhost$ 29.29$ 29.29$ 48.81$ 48.81
Сервери за THC$ 14.95$ 14.95$ 29.95$ 29.95
Домаќин$ 6.14$ 6.14$ 10.26$ 10.26
Time4VPSca$ 3.70$ 3.70$ 5.55$ 5.55
TMDHosting$ 19.97$ 39.95$ 29.97$ 59.95
Трансип$ 11.18$ 11.18$ 22.36$ 22.36
Тропски сервер$ 47.18$ 47.18$ 76.97$ 76.97
UGHost$ 6.00$ 6.00--
Подземни приватни$ 10.00$ 10.00$ 11.00$ 11.00
Неограничено.rs$ 12.30$ 12.30$ 20.02$ 20.02
uPress$ 90.00$ 90.00$ 110.00$ 110.00
Узман Тесил$ 3.87$ 3.87$ 7.74$ 7.74
Вангус$ 73.12$ 73.12$ 86.66$ 86.66
Хостинг на Veeble$ 5.00$ 5.00$ 11.00$ 11.00
Весп$ 4.00$ 4.00$ 5.00$ 5.00
VHosting решение$ 50.01$ 50.01$ 64.46$ 64.46
визуелни веб-технологии$ 35.99$ 35.99$ 49.99$ 49.99
VPS Малезија$ 6.74$ 6.74$ 13.71$ 13.71
VPS.AG$ 3.35$ 3.35$ 7.83$ 7.83
VPS4Ти$ 2.22$ 2.22$ 3.18$ 3.18
VPS9 мрежи$ 30.33$ 30.33$ 30.33$ 30.33
VPSie$ 4.00$ 4.00$ 8.00$ 8.00
Вантете$ 3.64$ 3.64$ 6.08$ 6.08
веб-грижа 360$ 11.18$ 11.18$ 22.36$ 22.36
WebHostech$ 15.84$ 15.84$ 45.11$ 45.11
WebHostingBuzz$ 7.50$ 7.50$ 14.95$ 14.95
WeBHostingPad$ 29.95$ 29.95$ 34.95$ 34.95
Добро-веб$ 11.70$ 11.70$ 20.40$ 20.40
WevrLabs? Хостирање$ 7.50$ 7.50$ 15.00$ 15.00
X5X$ 6.21$ 6.21$ 11.73$ 11.73
YOOR продавница$ 7.75$ 7.75$ 15.55$ 15.55
Вие стабилна$ 19.99$ 20.00$ 29.99$ 40.00
јулПа$ 8.91$ 8.91$ 15.59$ 15.59
Сервери на Заде$ 7.00$ 7.00$ 10.50$ 10.50
ZNetLive$ 45.08$ 45.08$ 70.10$ 70.10
Зомро$ 3.36$ 3.36$ 6.73$ 6.73

Забелешки:

 1. Наведените цени се месечно, засновано врз период на претплата од 2 или 3 години, што некогаш е пониско.
 2. Планот ИнтерСервер ВПС доаѓа само во месечна претплата - оттука не се нуди пробен период.

Најчесто поставувани прашања

Колку чини да се биде домаќин на веб-страница на Google?

Постојат два начина да се биде домаќин на веб-страница со Google. Првиот е преку веб-страниците на Google на G Suite, кој започнува од 5.40 $ / месечно по корисник. Вториот е Google Cloud хостинг за кој цените многу се разликуваат во зависност од вашите потреби.

Колку чини за име на домен и хостинг?

Обично - име на домен чини 10 $ - 15 $ годишно; споделен веб-домаќин чини од 36 до 120 долари годишно. Вкупно, очекувајте да платите 46 - 135 долари годишно за име на домен и хостинг.

Забележете дека некои хостинг компании нудат бесплатен домен со нивните хостинг пакети. Корисниците можат да заштедат пари со пријавување со овие домаќини.

Кој е најевтиниот начин да се биде домаќин на веб-страница?

Најевтиниот начин да се биде домаќин на веб-страница е со користење на бесплатен веб-домаќин или градител на страници. Овие често ви овозможуваат употреба на бесплатно име на поддоменот (т.е. најакит.сака ..wix.com), така што вашата цена во суштина може да биде 0 $.

Сепак, тие обично не се препорачуваат од различни причини. Најважно од сè е што бесплатните решенија честопати се исклучително ограничени и почесто отколку не ќе ве принудат да го носите брендирањето на домаќинот на вашата страница. Постојат многу избори за буџет за хостирање ако можете да си дозволите да платите $ 3 - 10 $ месечно - Hostinger, TMD Хостинг, и Interserver се даватели на услуги што ги препорачувам.

Може ли да хостирам своја веб-страница со мојот компјутер?

На кратко - да, можете да го претворите вашиот компјутер во сервер и да водите своја веб-страница. Сепак, потребна е значителна инвестиција за да се изгради сервер што е сигурен и брз. Колку подобро и посигурно сакате вашиот хостинг да биде, толку е поголема цената. Инаку, можеш домаќин на вашата веб-страница со провајдер.

Дали Google има бесплатен веб-хостинг?

Не, Google не нуди бесплатен веб-хостинг. Еве го списокот на бесплатен веб хостинг услуги ако барате една.

Дали бесплатен хостинг е добар?

Бесплатното хостирање честопати не е само ограничено во однос на ресурсите како простор за складирање и меморија, туку обично доаѓа со многу ризици и многу ограничувања. На пример, некои бесплатни планови за хостирање нема да ви овозможат да водите реклами, додека други може да ви забрануваат да користите одредени апликации или додатоци (во случај на WordPress).

Дали е Wix навистина бесплатен?

Wix навистина има многу ограничен слободен план. Како и да е, ќе бидете принудени да прикажувате Wix реклами на вашата страница.

Други трошоци што треба да се земат предвид при хостирање на веб-страница

Како што споменавме погоре, веб хостинг е само еден сегмент од вистинската цена за изградба на веб-страница. За да се создаде навистина успешна веб-страница, проектот треба да се разгледува холистички како цел бизнис, а не само самостојна ставка.

Настрана од планирањето и создавање на веб-страница, треба да се земат предвид и други фактори, како што се долгорочен развој на содржина, маркетинг, такси за е-трговија (доколку е применливо) и така натаму. И, се разбира, име на домен што ќе укаже на веб-сајтот седи на веб хостинг простор.

Откако ќе ставите фактор во сите овие дополнителни компоненти на бизнисот, тогаш ќе имате пореална идеја за вистинската цена за изградба на веб-страница.