WHSR Веб Хостинг Истражување 2016

Последна промена на 07 декември 2016

Три едноставни прашања беа поставени.

  1. Каде го водите вашиот блог / сајт во моментов?
  2. Дали сте задоволни со вашиот сегашен веб-домаќин?
  3. Дали планирате да го вклучите веб-домаќин во наредните шест месеци?

Резултати од истражувањето

Добиени се 200 + одговори. Бројот се намалува на 188 откако ќе се исклучи неупотребливиот фидбек.

Забелешка: Детална елаборација на исходот од истражувањето и понатамошни совети за хостирање објавено одделно во овој блог.

Прашање #1: Каде го водите вашиот блог / сајт во моментов?

Имињата на 60 беа споменати во истражувањето со Hostgator (30), InMotion Хостинг (14), GoDaddy и BlueHost (секој 13) на врвот на спомнатата табела.

Броеви на веб хостинг брендови споменати во истражувањето.
Броеви на веб хостинг брендови споменати во истражувањето.

Прашање #2: Дали сте задоволни со вашиот сегашен веб-домаќин?

Во прашање #2, испитаниците беа замолени да го рангираат својот домаќин врз основа на цена, карактеристики на хостинг, перформанси на серверот, корисник стил и по продажна поддршка. Тие имаат три опции за рангирање - Разочарувачки, Разумен и Најдобро - за секој аспект.

Исходот од ова прашање е преведен во голема маса (види подолу). Оценката е направена врз основа на 3-точка систем со 1 да биде најлошото и 3 да биде најдобар.

Веб-домаќинСпоменуваЦенаКарактеристикиперформансиКорисникот ПријателскиподдршкаПросечна оценкаWHSR преглед
1 и 11233132.4-
Мала портокалова222.52.532.52.5Прочитај Преглед
A2 Хостинг92.61.92.21.61.92.0Прочитај Преглед
Abivia Inc1233332.8-
Пристап интегриран1111111.0-
Arvixe222.522.522.2Прочитај Преглед
Bitnami1333222.6-
Големи скутери1333333.0-
Big Rock1322332.6-
BlogBing1222332.4-
Блогер (Google)122.62.32.32.62.52.5-
BlueHost132.22.42.22.02.42.2Прочитај Преглед
BrainHost1323232.6-
BulwarkHost1222232.6Прочитај Преглед
Може простор1333232.8-
Криејтив вклучен1323232.6-
Дигитален океан21.51.521.521.8-
Еко Веб Хостинг1222222.0-
Око домаќин1221111.4-
Брза комета1121321.8-
Брз URL1211111.2-
FatCow1122221.8Прочитај Преглед
Float Хостинг1333333.0-
замаец1333333.0-
Бесплатен хостинг1212221.8-
Да се ​​постави во живо1233332.8-
GlobeHost1322122.0-
GoDaddy132.2222.22.22.1Прочитај Преглед
Home PL1221121.6-
Боја на домаќинот2222.5222.1Прочитај Преглед
Hostgator3022.12.32.122.1Прочитај Преглед
Hostinger1211221.6-
Hostinglah1221111.4-
HostPapa1232232.4Прочитај Преглед
InMotion хостинг142.62.82.72.92.72.7Прочитај Преглед
Interserver112.22.22.52.42.82.4Прочитај Преглед
iPage92.72.31.92.42.42.4Прочитај Преглед
Jimdo1123322.2-
Течни веб1233322.2-
Live Journal1111111.0-
Midphase22.52.52.52.52.62.6-
MxHost1322232.4-
Име Евтин42.32.32.3332.6-
One.com1211231.8Прочитај Преглед
Ovh1333333.0-
Предидиум3233332.8Прочитај Преглед
Proxgroup1333222.6-
pSek1112231.8-
Siteground72.32.42.12.42.62.4Прочитај Преглед
Squarespace1222322.2-
Постојано Клоу1333333.0-
Неверојатно1323322.6-
Супер хостинг1222232.2-
TMD Хостинг3321.31.73.02.2Прочитај Преглед
Typepad1112121.4-
Богатите Огранок22.532.52.532.6-
Веб-клик на хостинг1222222.0-
WebPanda1322122.0-
WordPress521.82.22.22.22.1-
ВП мотор3222.32.32.32.2Прочитај Преглед

Прашање #3: Дали сте задоволни со вашиот сегашен веб-домаќин?

префрлување на веб-домаќин во 6
Грофот на учесниците кои сакаат да го сменат домаќин во следните шест месеци.

Учесниците на 55 покажуваат намера да се префрлат; додека 73 сакаше да се одржи со тековниот веб-домаќин во наредните шест месеци.

Среќен Нацртај победници

Петте среќни добитници, кои ќе одат со пари од 100 Paypal, се:

  • Shub (е-адреса - sh****@gmail.com) / во очекување
  • Дани Френклин (email адреса - danny ********[Email заштитени])
  • Anurag (email адреса - anurag*********** @ gmail.com)
  • Марија Франциска Кристи Валензуела (franc*****@gmail.com) / во очекување
  • Авигеја Wall ([Email заштитени]**********. com)