Hostgator против Hostinger

Hostgator

Hostinger

Нашата рејтинг
План во преглед Бебе облакПремиум заедничко хостирање
Цена пред попуст $13.95 / месец$10.99 / месец
Цена (12-mo) $ 13.95 / месец$ 10.99 / месец
Цена (24-mo) $ 8.95 / месец$ 3.99 / месец
Специјален попуст Заштедете до 55% за градител на страницата GatorПонуда за регистрација (зачувај до 79%)
Промотивен код WHSRBUILDАктивирање врски
Веб-страница https://www.hostgator.comhttps://www.hostinger.com/

Резиме

Добрите
Солидни перформанси на серверот - хостинг uptime> 99.99%
Брз сервер - TTFB под 50ms за корисниците на САД
Специјален попуст - 45% поевтино за корисници на прв пат
Бесплатна миграција на сајтови за нови корисници
Сеопфатна документација за поддршка
Најпопуларен избор на хостинг блогери врз основа на нашата анкета 2014 и 2016
Добрите
Солидни хостинг перформанси - Услуга uptime над 99.98%
Голема брзина - Серверот Hostinger одговори на помалку од 200ms во некои од нашите тест пристаништа
Многу евтин - Споделениот хостинг план започнува со $ 0.99 / mo
Избори на центри за податоци 8 достапни во САД, Азија и Велика Британија
Градител на веб-страници за пријатели
Прифатете широк опсег на опции за исплата
Конс
Скапи обновување такси - Цена скок 40% по првиот мандат
Неограничен хостинг сервис ограничен од разни ограничувања за користење на серверот
Повремено долго време за чекање за поддршка за разговор во живо
Локација на серверот само во САД
Конс
Недостаток на поддршка за миграција на веб-страници
Подигнување на цената по првиот мандат (за време на обновувањето)
Недостаток на бесплатна инсталација со еден клик со SSL
Дознај повеќе

Основни карактеристики

Пренос на податоци Немереннеограничен
Капацитет на складирање неограниченнеограничен
контролен панел CPanelCPanel
Екстра домен реги. $ 12.95 / година за .com домен$ 8.99 / година за .com домен
Приватен домен Рег. $ 14.95$ 5 / год
Инсталирај автоматски скрипта Mojo Marketplace100 + сценарио
Прилагодено Cron Работа ДаДа
Мапа на резервни копии CodeGuard - $ 2 / ме0.95 $ / месечно
Посветен ИП 4 $ / месечноНе
Слободен SSL ДаДа
Вграден Мапа на градител ДаДа
Дознај повеќе
Посетете онлајнhttps://www.hostgator.comhttps://www.hostinger.com/Кој Веб Домаќинот за споредба?

Не сум сигурен од каде да почнам? Еве три предлози за "мора да се видат":

Исто така проверете:
Обелоденување: WHSR добива надоместоци за упатување од хостинг компании наведени на оваа веб-страница. Нашите мислења се базираат на вистинско искуство и вистински хостинг услуги. Ве молиме прочитајте ја нашата политика за правна заштита за да разбереме како го оценуваме веб-домаќин.