Вистината за неограничен хостинг

Член од Џери Лоу. .
Ажурирано: август 29, 2019

Што е неограничено веб хостинг?

„Неограничено хостинг“ се однесува на веб-хостинг понуди кои доаѓаат со неограничено складирање на диск, трансфер на податоци, а во некои случаи и со неограничено додаток на домен.

Што значи ова е дека овие неограничени даватели на хостинг ви нудат слобода да хостирате што повеќе веб-страници колку што сакате по прифатлива цена (обично под $ 10 / месечно).

Неограничено складирање на диск и ширина на опсег: Добро за да биде вистина?

Земи BlueHost како пример - компанијата BlueHost нуди услуги за хостинг со целосен опсег - од заедничко хостирање до VPS и посветен хостинг.

Ако се одлучите за планот BlueHost Shared Hosting Plus, вие мора да хостирате * неограничен * веб-сајт по цена од 5.45 $ / месечно. Од друга страна, ќе мора да платите барем 79.99 УСД / месечно на планот BlueHost Standard Dedicated, кој доаѓа со * ограничено * складирање на 500 GB, 4 GB RAM и 5 TB опсег.

Математиката не работи како што треба, не?

Зошто некој би платил 79.99 $ месечно за план за хостинг со ограничен опсег, кога истиот провајдер нуди неограничен план со само 5.45 $ / месечно?

Пример: Планови за хостинг посветени на BlueHost - ограничени ресурси, но трошоците се повисоки.
Пример: BlueHost Неограничени планови за хостирање - Неограничени ресурси, но чинат поевтини.

Вистината е, хостинг компаниите се во свој свет, особено во терминологијата. Според просечниот лаик, „неограничено“ значи токму тоа - без ограничувања. Сепак, тоа не е толку точно кога станува збор за неограничени планови за хостирање.

Вистината е ... секогаш постои граница

Разбудете се и мирисајте ги розите, луѓе. Liveивееме во конечен свет.

 • Невозможно е да се окупира неограничен физички простор за да се водат неограничени сервери.
 • Невозможно е да имате неограничен број на кабли за пренесување на неограничена количина на податоци низ целиот свет
 • Исто така е невозможно да се ангажираат неограничени работна сила за одржување сервери и мрежи.

Неограничен е ништо друго освен имагинарен индустриски термин, либерално попрскуван со ограничувања (исто така познати како исклучоци).

Каде се градат неограничени сервери
Ова е местото каде што серверите се изградени на Interserver - ја фотографирав оваа слика кога го посетив нивниот центар за податоци во 2016 (повеќе слики во мојот InterServer преглед) Работна сила, мрежни кабли, компјутерски хардвер - сè е ограничено. Зошто Interserver може да понуди „неограничено“ хостинг услуги?

Зошто хостинг компаниите „изневеруваат“?

Веб хостинг е многу конкурентен бизнис. Компаниите за веб-хостинг прават сè што можат, вклучително и давање бесплатни услуги за миграција и бесплатни кредити на Google Adwords, за да добијат нови клиенти. Бидејќи „почесто ако е подобро“ во верувањето на потрошувачите, „неограничените планови за хостинг“ станаа популарна маркетинг тактика во средината на 2000 (и, ако се потсетам на ова правилно, BlueHost беше првиот што го започна ова).

Како работи Неограничено хостинг?

Па сега го имате „зошто“ - време е да се справиме со „како“.

Ако сте поминале низ страницата на веб-страницата која ве ветува месечината и ѕвездите за цената на дното на каменот од $ 2 / mo и мислите дека конечно може да се стави еден преку веб-хостинг провајдер, размислете повторно.

Да го разгледаме феноменот познат како overselling.

Што е overselling?

Преклопувањето се случува кога компанијата за хостинг продава повеќе отколку што имаат вистински капацитет за обезбедување. Големите хостинг компании обично поседуваат неразбирливи количини на капацитет за хостирање (цевки за пропусен опсег, компјутерски сервери, работна сила ... итн.) Кои никогаш нема да бидат надминати од една веб-страница.

Во исто време, на повеќето веб-страници им требаат само малку ресурси за да работат секојдневно, како што е просечната корпоративна веб-страница. Бидејќи повеќето ресурси во нивните сервери остануваат неискористени, хостинг компаниите (кои нудат неограничен хостинг) затоа имаат можност само да ги репродуцираат неискористените хостинг капацитети (т.е. overselling).

Неограничено хостинг работи ... сè додека не користите премногу

Сега, скокајќи се назад на нашата тема - како функционира неограничено веб хостинг.Неограничен хостинг против сите-ти-може-да јаде вклучена

Размислете за читање на реклама за новата продавница за сите што можете да јадете и заминувате таму за да ја обидете. Откако ќе стигнете таму, постои белешка велејќи дека мора да тежи помалку од 70kg (154lbs) пред да може да внесете.

Тоа е улов.

Истото важи и за многу неограничени хостинг планови - вие сте добредојдени да хоствате неограничени веб-страници и да заземате неограничено хостирање за складирање и пропусен опсег додека се исполнети условите на X или Y.

Проблемот е што овие услови ретко се појавуваат во областа на маркетингот на веб хостинг-страната. Тој дел од страницата ве известува дека добивате неограничен план.

Во мал печатење, обично според условите за користење (ToS), најверојатно ќе има еден милион и едно ограничување и куќни правила.

Ограничувања за неограничени хостинг услуги

На пример:

iPage неограничен хостинг ToS
iPage неограничен хостинг е предмет на процесорско време и ограничување на меморијата за да се спречат "негативните влијанија на други корисници" (извор).
Hostinger неограничен хостинг ToS
Hostinger неограничен хостинг е предмет на ограничување на 250,000 inodes и 1,000 табели или 1GB за складирање по база на податоци (извор).
BlueHost неограничен хостинг ToS
BlueHost неограничен хостинг простор е предмет на ограничување на 200,000 inodes и одреден број на правила за базата на податоци (извор).

Можете да добиете повеќе детали за овие ограничувања во мојот BlueHost, Hostinger, и Преглед на iPage.

Секој провајдер на неограничен хостинг таму ќе има свои правила за куќи и ограничувања на серверите за да ги контролира нивните корисници. Овие ограничувања би можеле да бидат во однос на прашањата за процесорот, RAM меморијата, инодите, бројот на MySQL базите на податоци, бројот на врските со базата на податоци MySQL, па дури и да се постават FTP-поставувања - списокот продолжува.

Веднаш штом вашите веб-страници ја погодија црвената зона; компанијата за хостирање ќе го повлече приклучокот на вашата сметка или ќе ви наметне дополнителни трошоци (и момче, дали тие ПОДГОТОВКИ!).

Така функционира "неограничен хостинг".

Дали е неограничено хостирање на злото?

Може да тврдите дека преголемите и неограничените планови за хостинг се малку неетички. Сепак, не укажува дека споменатата компанија за хостирање е целосно зло.

Како прво, практиката на преголема продажба е главната причина зошто можеме да ја имаме супер ефтини хостинг услуги на пазарот деновиве.

Исто така, одењето „неограничено“ никогаш не е лесна деловна одлука за давателите на хостинг.

На пример, земете го Hostgator во 2000, компанијата помина повеќе од една година за да се подготви (вклучувајќи вработување нов вработен и инвестирање во поддршка на хардвер) за лансирање на неограничен хостинг. Иако сега нудат неограничена услуга за хостирање, нивните сервери останаа сигурни и ефикасни; а поддршката на клиентите никогаш нема недостаток на квалитет.

Брент Оксли, основач на Hostgator, го изјави ова кога Hostgator започна да нуди неограничено хостинг:

Сакав неодамна да ги наречам плановите неограничено. Сепак, поради ограничувањата во бројот на вработени, не би можеле да продолжиме со очекуваниот раст. Една година подоцна, конечно сме НАДВОРЕШНИ и подготвени сме да го смениме планот. До сега, ја намалував продажбата намерно, со цел да ја поддржуваме нашата поддршка. Ако историјата се повтори, преименувањето на планот од суштина неограничено, всушност, "неограничено" ќе ја зголеми продажбата за најмалку 30%. "

Во минатата година потрошивме повеќе пари за регрутирање вработени отколку што имаме за рекламирање! Ни требаа години на ангажирање и обука да нè одведат до таму каде што сме сега. Отидовме да ги молиме вработените да работат прекувремено, да прашаме кој сака да си оди дома. HostGator секогаш ќе има повремени јаз во распоредот, но засега, испраќаме над десетина вработени дома на ден.

- Брент Оксли, поранешен основач и извршен директор на поранешниот домаќин

Неограничени веб-домаќини - Споредете и изберете

Хостинг компании - дури и најдобрите, се во деловна активност да заработат пари. НО, има некои може да го сторат тоа со поголема искреност од другите.

Во случај да барате „неограничен“ веб-домаќин да биде домаќин на повеќе веб-страници со низок сообраќај по многу ефтина цена, еве неколку „неограничени“ провајдери на хостинг (список по азбучен ред) што вреди да се обидете. Ги следам ажурирањето и брзината на овие провајдери со години - кликнете на и прочитајте ги моите прегледи за повеќе детали.

1-A2 хостинг

A2 неограничено хостинг> кликнете за да нарачате.

Со A2 хостинг, добивате избор или да хостирате една или повеќе веб-страници во три неограничени планови за хостирање - Лајт, Свифт и Турбо. Плановите на A2 Турбо планираат малку да ја засилат играта и да отворат пристап до нивната опција Турбо, за која се тврди дека побрзо ќе изврши 20x.

Сите планови за хостирање A2 вклучуваат голем број на слободни бенефиции кои се движат од лесна миграција на страници и бесплатна поставување SSL до некои други бесплатни апликации кои се доста корисни, како што е A2 Оптимизиран додаток за WordPress и PrestaShop.

Дознајте повеќе во овој преглед на хостинг A2.

2-GreenGeeks

GreenGeeks неограничено хостинг> кликнете за да нарачате.

GreenGeeks нуди повеќе од неограничено складирање и ширина на опсег, но исто така и Бонневил фондација за животна средина (BEF) овластен зелен хостинг. Тие се многу прифатливи - Пријавување на планот на лајт само со 2.95 $ / месечно и добро се одвиваа во тестот за брзина на нашиот сервер.

Дознајте повеќе во прегледот на Тимоти Грингекс.

3-InMotion хостинг

Различни опсези за хостирање во хостинг за движење> кликнете за да нарачате.

Ако не сакав да имам најголема доверба во InMotion хостинг, не би се откажувал стотици долари секоја година во хостинг такси. Верувам дека два клучни елементи ги прават еден од главните домаќини со кои наидов до денес; Извонредни перформанси на серверот и фантастична служба за корисници.

Неограничен хостинг на движење доаѓа во три вкусови - Лансирање, моќност и Pro со сите три планови даваат „неограничено“ капацитет за складирање и пренесување на податоци. Започнување со InMotion овозможува до 2 домени на сметка, додека Power и Pro овозможуваат 6 и неограничени домени на сметка.

Дознајте повеќе во мојот преглед за хостирање на InMotion.

4-SiteGround

Услуга за хостирање на веб-страници
Неограничено планови за хостинг на веб-страница> кликнете за да нарачате.

SiteGround е една од ретките компании што се стреми да обезбеди сигурен хостинг сервис со иновативни карактеристики. Една таква карактеристика е Super Cacher, која е вградена алатка за кеширање што може да ги направи веб-страниците побрзо да се вчитаат. Друга карактеристика е можноста да инсталирате Ајде да шифрираме SSL со само неколку кликања, што го прави исклучително погодно за корисниците да ја обезбедат својата веб-страница.

Тие им овозможуваат на своите корисници да бидат домаќини на неограничени веб-страници и да работат на „неограничена“ база на податоци на MySQL во нивниот заеднички хостинг; но ограничете го складирањето на сметките на 10 / 20 / 30 GB во нивните планови StartUp, GrowBig и GoGeek.

Дознајте повеќе во мојот преглед на хостингот на SiteGround.

5-TMD Хостинг

ТМД Хостинг - Втор Топ Избор за Малезија и Сингапур веб-сајтови.
Почетна страница за хостирање на TMD> кликнете за да нарачате.

TMDHosting не е совршен, но јас го препорачувам нивното неограничено хостирање за блогери или бизнис кои имаат потреба од веродостојно решение за веб-хостинг. Не само што тие нудат стабилни перформанси на серверот и тони корисни функции, туку имаат и некои од најдобрите тим за поддршка на клиенти во индустријата.

Планот за неограничен хостинг на TMD е со Weebly Sitebuilder и започнува со 2.95 $ / месечно.

Дознајте повеќе за TMD хостинг.

Дали треба да имате важни веб-страници на неограничено хостинг?

Вистината е, квалитетот на хостинг договор се потпира на голем број на фактори.

Во денешно време, последните работи што треба да ги имаме Споредете се основни карактеристики како што се трансфер на податоци и складирање на диск. Технологијата еволуираше толку многу што многу од овие фактори сега се нечистотии евтино и скоро секоја заедничка компанија за хостирање деновиве им го дава на истото неограничено срање.

Како да ги споредиме помеѓу хостингер и плановите на неограничен хостинг на SiteGround? Тие изгледаат сите исти однадвор: неограничена ширина на опсег, неограничено складирање, неограничени бази на податоци, неограничен домен на додаток, цена под $ 10 / месечно, и така натаму.

Хостинг перформанси, како што се uptime и брзина; како и специјално изградените карактеристики се одговорите.

InMotion Хостинг неограничен хостинг планови
Пример за реален живот - InMotion хостинг: Еден добар хостинг договор е повеќе од само голем пропусен опсег и капацитет за складирање. Серверската изведба, должината на пробниот период, цената за обновување, резервна копија на податоци, избор на локации на сервери, вградени безбедносни функции и така натаму се некои други важни фактори.

За да добиете неограничен веб-домаќин на кој можете да верувате, обидете се:

 1. Тестирање на домаќинот - пријавете се и внимателно следете ги перформансите на вашиот хостинг. Ако не ви се допаѓа тоа што го гледате, откажете пред да заврши тест периодот и побарајте поврат.
 2. Читање на вистински прегледи за хостирање кои се засноваат на тврди податоци и вистинско искуство со употреба.

Примери на податоци за тест за време и време за тестирање

Пред да објавиме преглед на домаќинот, се пријавуваме на веб-домаќин и користиме алатки за следење на време и брзо за да го измерат нивниот квалитет на услугата.

Време на сервер

Еве неколку податоци за ажурирање (следени со употреба Uptime Robot) објавивме во минатото:

uptime - де-jan
SiteGround uptime запис (Jan 2014).
Хостинг uptime рекорд за InMotion хостинг
InMotion Хостинг uptime рекорд (февруари / март 2017).

Еве друг податок за хостирање за време на употреба (следи користено Свежо Пинг) поставивме нашата страница за сестри BuildThis.io -

Веб-страница за хостирање на SiteGround во јули 2019 - исто така можете да го проверите статусот во реално време на нашата страница овде.

Резултати од тест за брзина

И еве неколку резултати од тестот за брзина (користење Bitcatcha) објавивме во нашите прегледи.

Резултати од тест за брзина на SiteGround.

Надминување на ограничувањата на неограничените домаќини

Неограничените провајдери на хостинг обично применуваат ограничувања во користењето на ресурсите на нивниот сервер - како што е времето на извршување на процесорот, истовремените врски со базата на податоци и инодите.

Постојат неколку работи што можете да ги направите за да ги надминете овие ограничувања и да се заштитите, вклучително и:

 1. Користете бесплатна мрежа за достава на содржини (како на пр Cloudflare) да се намалат товарите на барање на серверот,
 2. Редовно оптимизирајте ја вашата база на податоци за да ги забрзате пребарувањата во базата на податоци,
 3. Користете апликации од трети страни (како на пр Додаток за коментари на Фејсбук и форми на Google) за да ги намалите оптоварувањата на серверот и
 4. Кеширајте ја вашата страница агресивно за да ги намалите товарите на меморијата.

TL; DR

Значи, дали сме јасни на темата неограничено хостинг? Брз преглед на она што штотуку го прочитавте:

 • Неограничен хостинг е невозможен; сè е ограничено во нашиот свет.
 • Неограничено е само маркетинг термин што го користат хостинг компаниите за да освојат клиенти.
 • Overselling е како тие можат да си дозволат да понудат такви планови на цените на дното на карпите.
 • Неограничените одлики за хостирање, како што се складирање на дискови и ширина на опсег, честопати не ги одредуваат навистина критичните квалитети на договорот за хостинг.
 • Осигурете се да разгледате детали како што се ажурирање на страницата, брзина на одговор на серверот, услуга за продажба, поддршка за софтвер и сл.


Друг релевантен водич

Во случај да ви треба помош, имам напишано голем број на сеопфатни веб-водичи (види подолу) - верувам дека тие се многу корисни за првите тајмери.