Преглед на Wix

Ревидирани од: Тимоти Шим
  • Објавено: Oct 11, 2017
  • Ажуриран: Jan 02, 2020
Преглед на Wix
План за преглед: Комбо
Ревидирани од:
Рејтинг:
Преглед Последно освежено: Јануари 02, 2020
Резиме
Добар опсег на ценовни опции; опсежна можност за повлекување и пад на корисничкиот интерфејс.

Wix е далеку од еден од градителите на сајтови кои забележаа метеорски пораст на навлегувањето во релативно краток период.

Кршењето на теренот само во 2006, од страна на 2017, компанијата покажа храбра тврдење на неверојатни 100 милиони корисници. Во текот на таа кратка временска рамка има воведено повеќе надградби од уредникот HTML5 до нивна drag and drop верзија 2015.

Wix карактеристики

Една од првите работи што ќе ги сретнете во повеќето градители на сајтови, е складиштето на шаблони и тоа е исто во Wix. Веб-страницата може да се пофали со шаблони на 500 кои се уредно категоризирани за вашето читање. Прегледувајќи ги преку повеќето нив, наоѓам дека Викс нуди вистинска мешавина на стилови, од минималистички до сеопфатни.

Уредувањето на шаблонот е чудо, со интерфејсот кој нуди многу опции во вистински стил на влечење и пад. Откако ќе ги добиете предметите каде што сакате, само пополнете ги деталите и ќе работат. Настрана од тоа, она што навистина е значајно е дека Wix континуирано додава и ги обновува функциите кои точно се вклопуваат со тековните трендови и технологија.

Еден пример за ова лежи во својот SEO Wizard неодамна претстави. Ова е во линија со многу повеќе луѓе да станат свесни за тоа колку оптимизација може да помогне во нивната веб присуство. Волшебникот ви овозможува Wix да ви помогне да ја оптимизирате вашата веб-локација со леснотија.

За онлајн продавачите, Wix не само што има опции за е-трговија плаќања, но дури и ќе можете да планирате резервации на вашиот сајт. Тоа се грижи за ниша на потрошувачи кои не сум ги видел лесно достапни на друго место.

Screenshot-

Wix нуди шаблони во широк спектар на стилови
Преглед на контролната табла на Wix (Најави> Управување со сайта> Преглед). Конфигурирајте опции на страница и сметка овде.

Интерфејс Wix е чист и поедноставен
Додавање на апликации и функции на Wix веб-страница (Најава> Управување со сајтот> Поставки на веб-страниците).

Wix Шаблони Демо

Како што рековме, Wix може да се пофали со 500 претходно дизајнирани теми кои се уредно категоризирани за вашето читање. Следните слики демонстрираат некои од темите што ги најдов. Кликнете на сликите подолу за да ги зголемите.

"Карпентер" - дефиниција на Викс за деловни локации; бесплатно за сите корисници на Wix. Кликнете за да ја зголемите сликата.
"Ресторант Мапа" - Wix дефиниција за ресторани; бесплатно за сите корисници на Wix. Кликнете за да ја зголемите сликата.

"Paperie" - Wix дефиниција за онлајн продавница; достапни за Wix eCommerce корисници. Кликнете за да ја зголемите сликата.
"Фотографски сон" - образец за веб-страница за фотографија; бесплатно за сите корисници на Wix. Кликнете за да ја зголемите сликата.

Видете ги сите Wix шаблони: www.wix.com/mystunningwebsites

Испитување на перформанси на Wix

Лажна страница што ја изградив користејќи го Wix Free Plan.
Wix користење на веб-страницата на тестот за ефикасност Тест на веб-страница; сервер локација: Далес, Вирџинија. Одличен резултат од прв бајт (кој ја рефлектира брзината на мрежата / серверот).

цените

Во согласност со бројот на корисници на својата веб-страница, Wix има широк распон на она што го нарекува "премија сметки" на располагање кои се движат во цена од $ 4.50 месечно до 24.50 месечно. (За да ги видите овие броеви во контекст - прочитајте ја нашата студија за цената на веб страната.)

Она што не се рекламира широко е дека сеуште можете да го користите уредувачот за влечење и спуштање бесплатно. Јас сепак чувствувам дека ценовниот опсег не соодветствува со реалните потреби на потрошувачите, од индивидуални до дури мали компании.

Wix Премиум плановиГодишен планБесплатен доменОбнова на доменApp BuilderApp Site BoosterОнлајн Продавница
Комбо8.50 $ / месечно$ 14.95 / година
неограничен12.50 $ / месечно$ 14.95 / година
E-commerce16.50 $ / месечно$ 14.95 / година
ВИП24.50 $ / месечно$ 14.95 / година

Споредете ги Wix плановите: www.wix.com/upgrade/website

Успешни приказни

Wix корисниците поставија прекрасна низа веб-сајтови кои изгледаат, во најмала рака, достоинствени, функционални и прилагодени за целта. Шепи за кауза, раководи фотограф кој им помага на засолништата за животни да ги промовираат своите трошоци за посвојување.

Веб-страницата е симплистичка, но добро се вклопува во неговата тема со љубопитни животни прикажани во целосна, славна боја.

Посетете онлајн: www.pawsforacausefurrtography.com/

заклучок

Јас нема да ја направам тајна дека по искуството за преглед, јас сум вентилатор на Викс. Тие имаат добра база во нивниот drag-and-drop градител, постојани надградби и надградби, како и цена база која има нешто за секого.

Исто така прочитајте - други начини да се создаде веб-страница.

Позитивни

  • Добар опсег на ценовни опции
  • Опсежен опција за повлекување и пад на корисничкиот интерфејс

CONS

  • Не дозволува извоз на податоци (Вие сте заглавени со Wix)

Wix алтернативи

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.