Преглед на SiteBuilder

Ревидирани од: Тимоти Шим
  • Објавено: Oct 23, 2017
  • Ажурирано: Jul 10, 2018
Преглед на SiteBuilder
План во преглед: Про
Ревидирани од:
Рејтинг:
Преглед Последно освежено: Јули 10, 2018
Резиме
SiteBuilder нуди основни карактеристики. Тоа вклучува елементи за влечење и спуштање, делови за уредување во шаблони, поддршка за e-commerce и така натаму. Најдов повеќекратни пријави за наплата на страницата, што не претставува добро, со оглед на тоа како се чини дека е фрактура на бизнисот.

SiteBuilder е малку енигма, бидејќи постои мало расчекор помеѓу името и вистинската алатка. SiteBuilder.com беше воведен во 2015, но во суштина е ист мотор кој вози уште неколку други градители на сајтови.

Нема многу информации за компанијата, иако тоа не би требало да биде главна загриженост, освен ако не размислувате за еден од нивните премиери платени планови.

Карактеристики на SiteBuilder

Во однос на тоа какви карактеристики се достапни, SiteBuilder нуди она што го сметам дека треба да биде стандард на градители на веб-страници. Тоа вклучува елементи за влечење и спуштање, делови за уредување во шаблони, поддршка за e-commerce и многу повеќе. Сето тоа е поддржано од фонт за ресурс за дефиниција кој броеви во она што тврди дека веб-страницата е "илјадници" - изгубив број по 50.

Јас би рекол дека уредникот за повлекување и пуштање лесно е еден од најдобрите што сум ги видел во смисла на комбинација на две функции - сеопфатност и леснотија на користење. Тоа е совршена комбинација што ќе му овозможи на почетникот да создаде уште во исто време да не ги победи или да не ги уништи.

SiteBuilder, исто така, доаѓа со посветен блог алатка која ви помага да креирате тој дел од вашиот сајт. Изгледот на областа на блогот може да биде радикално различен од вашата главна локација. Уредувањето е лесно како што ќе го користите уредникот WYSWIG кој е сличен на она што го има WordPress.

Како засладувач на веќе наведените карактеристики, SiteBuilder ги обиколува деветте јарди и доаѓа спакуван со алатки за маркетинг и поддршка како што се Пребарување Engine Optimization, и широк спектар на поддршка.

Повеќекратните компоненти за влечење и спуштање навистина го зголемуваат SiteBuilder

Компонентата на блогот е WYSIWYG и е многу удобна за користење

цените

SiteBuilder има пет различни планови за претплатници кои се движат од слободни до $ 11.99 годишно. Бесплатните планови се функционални, но нивните платени планови доаѓаат спакувани со бесплатен домен. За само $ 4.99 еден месец па натаму, добивате и бесплатни сметки за е-пошта, приоритетна поддршка и креирајте онлајн продавница. Би рекол дека цените се разумни и одговараат на реалните потреби.

Планови на SiteBuilderГодишен план *Бесплатен доменВградени шаблониПошта ХостингОнлајн Продавница
Стартерслободен
Лична8.99 $ / месечно
на9.22 $ / месечно
Премиум12.29 $ / месечно
e-commerce19.98 $ / месечно

* Цена врз основа на 12-месечна претплата. SiteBuilder Про план доаѓа во $ 4.99 / mo за прв мандат на услугата.

Исто така - Споредете ги овие цени со вкупните трошоци за градење на веб-страница.

Успешни приказни

Dance Emporium е танцова школа која има своја веб-страница базирана на SiteBuilder. Таа има сеопфатни листи на располагање класи, како и онлајн регистрација за класи. Иако не продава работи на интернет, сајтот нуди добар поглед на птичја перспектива за тоа што можете да направите со SiteBuilder. Генерално, би рекле рефлективен на Sitebuilder - краток и слатко, но многу комплетен.

Посетете онлајн: www.thedanceemporium.com

заклучок

SiteBuilder е всушност, клон на веб-страница. Исто така е клон на Sitelio и Мапа на сајтот. Зошто токму тие избраа да пазар преку толку многу канали под одделни идентитети е надвор од мене, но дури и структурите за цени се речиси идентични. Забелешка иако се повеќекратни пријави за наплата наспроти локацијата, која не се поклонува добро, со оглед на тоа како се чини дека е фрактура на бизнисот.

Исто така - Запознајте се со Три начини да се создаде веб-страница.

Позитивни

  • Слободен план е достапен
  • Моќен и лесен уредник

CONS

  • Не е дозволено пренесување на сајтот
  • Лоша репутација во платежна практика

Алтернативи на SiteBuilder

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.