Преглед на BigCommerce

Ревидирани од: Тимоти Шим
  • Објавено: Oct 12, 2017
  • Ажурирано: август 24, 2020
Преглед на BigCommerce
План во преглед: Стандарден
Ревидирани од:
Рејтинг:
Преглед Последно освежено: Август 24, 2020
Резиме
BigCommerce е голема за трговијата и помалку кон градење на сајтови. Ако барате да продадете, препорачувам да се држите до тоа и да дозволите BigCommerce да се грижи за технологијата.

BigCommerece е малку надвор од вообичаениот профил на стандардниот веб-сајт градител во смисла дека тоа служи многу специфична намена. Веб-страницата е дизајнирана да помогне да се изградат продавници за е-трговија и на крајот да се претвори во целосен пренос во смисла на виртуелна трговија, веднаш до понудата на малопродажно пакување на производот!

Карактеристики на BigCommerce

Посветеноста на причината е восхитувачка особина, а БигКиммерс сигурно прави со одмазда. Сè за сајт од времето кога ќе се регистрирате е за тоа како да се направи таа продажба. Со тоа мислам дека дури и упатството за "Започнување" ги потенцира поврзаните предмети како што се аналитиката, приходите, производите и наредбите.

Има многу претходно конфигурирани маркетиншки e-mail, кои ќе ви помогнат во вашите напори за продажба

Во однос на продавница, BigCommerce нуди само седум бесплатни теми. Постојат многу други теми на располагање, но цената за оние кои се стрмни и може да ви постави назад до до $ 225 секој. Сепак, исто така, доаѓа со корисни алатки, како што е многу основен лого творец.

BigCommerce доаѓа со комплетна интеграција способности кои ќе ви помогнат да произведе моќен спој на е-мејл маркетинг, промотивни кампањи, повеќе превозот и даночни опции и дури и ќе ви помогне да скала вашиот раст преку социјалните медиуми канали. Ако одлучите да поставите на Фејсбук или eBay, а да не споменете многу други сајтови, BigCommerce е заедно со вас по целиот пат.

BigCommerce нуди чист, лесен за користење интерфејс поддржан од моќни алатки

Исто така уникатен е тоа што ви овозможува да додадете дополнителни алатки, слично како WordPress користи plug-in за да ги прошири своите основни способности. Ова во голема мера ги проширува можностите на било која BigCommerce сајт и со оглед на зголемената популарност на е-трговија, јас сум сигурен дека тоа ќе биде многу критичен избор фактор за платформи.

Карактеристики Демо

* Кликни за зголемување на сликата.

Прилагодување на предниот дизајн на продавницата во BigCommerce
Основна конфигурација на профилот на продавницата.

Додавање метод на плаќање.
Додавање производ и детали.

15-дневен бесплатен пробен период, поставете ја вашата онлајн продавница: bigcommerce.com/dm/open-an-online-store

Големи трговски теми Демо

Опциите за прилагодување на тема се ограничени со Bigcommerce, но добивате многу избори во својата 3rd партиска продавница за теми.

Тема на BigCommerce: Ателје ($ 235)

Тема на BigCommerce: среќа (бесплатно)

* Кликни за зголемување на сликата.

Изведба на веб-страница на BigCommerce

Јас изградив продавница за глувци и ги мерив перформансите на страницата со помош на веб-тест. Резултатите беа до очекување, но времето на првото бајт може да се подобри.

цените

Со оглед на тоа дека BigCommerce е за да им помогне на луѓето да продаваат работи, не е невообичаено дека ценовната структура е прилично далеку над стандардниот градител на сајтови. Почнува од $ 29.95 и го зголемува целиот пат до $ 249.95 по обемот на вашите продажни трансакции. Сепак, покрај тоа, исто така постои надомест за по-трансакција и можно е уште еден надомест што можеби ќе треба да го платите ако изберете шаблон за премија.

плановиЦенаПревозник Правила моторСегментација на клиентиНапуштена количка за штедачиПрилагодено SSLGoogle Осврти
стандард29.95 $ / месечно
Повеќе79.95 $ / месечно
на249.95 $ / месечно
ПретпријатиеПрилагодено

Успешни приказни

BigCommerce има широк спектар на успешни приказни, но тука ќе одиме со бренд со големи имиња што го користеше со ефект - Тојота Австралија. Со оглед на тоа колку е голем брендот, можете да бидете сигурни дека пред изборот на BigCommerce има сеопфатни студии направено, и тоа беше прифатливо. Ако Тојота сака да оди за тоа, зошто да не?

Посетете онлајн: shop.toyota.com.au/

заклучок

BigCommerce е голема за трговијата и помалку кон градење на сајтови. Концептот, дизајнот и презентацијата на целиот производ се искривени кон тоа што се до совршенство и цена, мислам дека тоа е победа со оглед дека повлекувајќи ги заедно сите тие својства и компоненти сами по себе ќе биде ужасно скапо, а да не зборуваме за комплетен кошмар . Ако барате да продадете, препорачувам да се држите до тоа и да дозволите BigCommerce да се грижи за технологијата.

Исто така - Научете други начини да го направите вашиот прв веб-сајт.

Позитивни

  • Целосна онлајн алатка за продажба.
  • Нема трансакциски трошоци за сите 40 + портали за исплата.

CONS

  • NIL

Големи алтернативи

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.