Како функционираат WHSR хостинг осврти?

Член од Џери Лоу. .
Ажурирано: октомври 12, 2018

Еј момци, јас сум Џери - основач на Веб Хостинг тајната Откриени (WHSR). Ја направив оваа страница за да можете да разберете како работи овој сајт и како правиме пари.

Можете да најдете многу веб хостинг преглед сајтови и директориуми на интернет. Но, не секој од нив е ист како и КОСР.

нашата хостинг осврти се напишани врз основа на нашите искуства за користење и вистински податоци за серверот. Рангирање на домаќините, како што се нашата најдобра веб-хостинг препорака, се базираат на објективна анализа.

Ние користиме апликации и софтвер од трети страни за да ги тестираме поставувањата на веб-страниците на домаќинот во преглед, вклучувајќи: Uptime Robot, Bitcatcha, Тест на веб-страница, Google Page Speed ​​Увид, и Pingdom.

За разлика од многу други сајтови за преглед, ретко ги користиме внесот на корисниците, освен ако не се докаже нивниот идентитет и сопственост на сметката. Ова е за да се избегне заглавување во војната помеѓу две хостинг компании.

Преглед на фактори: работи што ги оценуваме

Постојат шест главни аспекти што ги разгледуваме кога проценуваме веб-домаќин:

 1. Перформанси на серверот
 2. Основни карактеристики
 3. По продажбата поддршка
 4. Корисничка стил / политика за грижа за корисници
 5. Репутација на компанијата / повратна информација од легитимни корисници
 6. Цена / вредност за парите

Поставуваме сајтови за тестирање на различни веб-домаќини и поставуваме прашања од гледна точка на корисникот:

 • Кој е просечниот работен временски период на серверот 30?
 • Колку брзо / бавно е вчитувањето на серверот?
 • Дали корисничкиот контролен панел е сеопфатен и лесен за користење?
 • Дали цените и политиката за наплата се фер?
 • Кои се ограничувањата што се напишани во компанијата ToS?
 • Кои други корисници велат за компанијата?
 • Дали персоналот за поддршка е пријателски и познавателен?
 • Дали вредноста на домаќинот за долгорочни пари е *?

Нема наука за ракетите во изнаоѓање хостинг сервис кој одговара на вашите потреби. Вие сте повеќе од добредојдени да научите нашиот веб-домаќин избор водич и направи свој сопствен повик.

Како WHSR ѕвезда рејтинг дела?

Треба ли да им верувам на овие момци?

Во WHSR, хостинг компаниите се оценуваат врз основа на 10-чекор, систем со пет ѕвездички - со највисока оценка како 5-ѕвезда и најниска 0.5-ѕвезда.

Рејтингот на ѕвезда може да се види во секој преглед на хостинг преглед што го објавивме (примерок) и во големата табела што ја изградивме нашата страница за индексирање на преглед.

За да го одредиме овој резултат, ние користиме список за проверка на рејтинг на 80-точка за да го оцениме веб-домаќин и да го рецензираме според нивната долгорочна вредност (ние ги користиме трошоците за четири години).

Идејата е да се споредат хостинг услуги со различни ценовни опсези на израмнат земјата.

Едноставните математики зад ова:

X = Хостинг резултат на 80-точка контролна листа Y = (месечна цена на регистрација x 24 + месечна обновлива цена x 24) / 48 За Y <$ 5 / mo, Z = Z1 За Y = $ 5.01 / mo - $ 25 / mo , Z = Z2 За Y> $ 25.01, Z = Z3 Финална ѕвезда-рејтинг = X * Z

Прегледајте примероци

* Кликни за зголемување на сликата.

Истражување на корисници и интервјуа (извор: BlueHost преглед).

Години на податоци за перформансите на серверот (извор: InMotion Хостинг Преглед)

Реални разговори во живо (извор: SiteGround преглед).

Во-длабочината на истражување на ToS хостинг компанијата (извор: Преглед на A2Hosting).

Како WHSR прави пари?

WHSR прават пари од филијали комисии и веб-рекламирање.

WHSR е воден од мал тим на писатели со полно работно време и веб-продавачи. Нашите животи зависи од приходот генериран од оваа веб-страница.

Ние се плаќа, во форма на готовина или друга форма на награди, вклучувајќи бесплатен хостинг кредити, Амазон подарок картички, или линкови.

Тоа, сепак, рече дека нашите прегледи се базираат на објективни анализи и не ги компромитираме нашите рејтинзи на домаќинот врз основа на приходи од реклами.

Ние веруваме дека постои пазар за секоја хостинг компанија таму. Нашата работа е да ги обезбедиме најдобрите информации за нашите корисници и да ги споредиме со вистинската хостинг услуга.

Како работи affiliate програмата?

Ако имаме affiliate договор подесување со компанија и ќе кликнете од нашата веб-страница или да го користите нашиот промо код за купување, ние заработиме провизија.

Купувањето преку нашата партнерска врска не ве чини повеќе. Во некои прилики, нашите affiliate линкови може да ви помогнат да заштедите пари, бидејќи некои брендови нудат ексклузивни попусти за нашите корисници (поради уникатната позиција на WHSR во хостинг пазарот).

Како функционира рекламирањето?

Рекламите можеби се прикажани во форма на банери или котација на нашата веб страница.

Се надевам дека ова ги разјаснува работите.

Ако сеуште се сомневате, можете да дознаете повеќе Тим КОСР тука или да ги прочитате нашите здодевни Официјален ФТЦ Општи услови.

Ви се видиме!