Прегледи на веб-хостинг на WHSR

Од страна на Џери Ниски & Тимот WHSR
Ажурирано: мај 07, 2020

60+ Прегледи за хостирање на Интернет и брзи факти

Постојат шест главни аспекти што ги разгледуваме кога ќе процениме веб-домаќин: перформанси на серверот, основни карактеристики, поддршка на клиентите, пријателска корист, углед на компанијата и потврдена повратна информација за корисниците, како и цена. Ние сами ги поставуваме тест-страниците на компаниите хостинг и користиме список со список со 80 точки за да го оцениме квалитетот на услугата за хостинг. Можете да дознаете повеќе за тоа како ние оценуваме веб-домаќин овде.

Веб-домаќинСкладирањеПреносКонтрола наЦенаСудскиотЗабаваРејтингПосетете го веб-
000webhost 1GB 10GB cPanel 0.00 $ / месечно - -
000webhost.com
Облаци 25 GB 1 ТБ Во куќата 10 $ / месечно - WHSR10
cloudways.com
TMDHosting неограничен неограничен cPanel 5.95 $ / месечно 60 денови -
tmdhosting.com
20i 10GB 50GB WordPress $ £ 4.58 / mo 30 денови -
20i.com
WPWebHost 30 GB неограничен plesk 9.00 $ / месечно 100 денови APRILDEAL50
wpwebhost.com
1 & 1 Хостинг неограничен неограничен обичај 4.99 $ / месечно 30 денови -
1and1.co.uk
Kinsta 10 GB Посети на 20,000 WordPress 25 $ / месечно 30 денови -
kinsta.com
MightWeb 10GB неограничен cPanel 4.95 $ / месечно 30 денови -
mayweb.net
FastComet 15 GB SSD неограничен cPanel 2.95 $ / месечно 45 денови -
fastcomet.com
Темок 50 GB неограничен cPanel 3.99 $ / месечно 15 денови OLEG7513
Temok.com
Хостинг на ResellerClub неограничен неограничен cPanel 2.39 $ / месечно 30 денови HOSTINGDEAL
resellerclub.com
Zyma хостинг 25 GB неограничен cPanel $ £ 1.49 / mo 30 денови -
zyma.com
LiquidWeb 50 GB SSD 5 ТБ обичај 66.33 $ / месечно - WordPress33
liquidweb.com
Host1Plus неограничен неограничен cPanel 4.50 $ / месечно 14 денови -
host1plus.com
Hostinger неограничен неограничен cPanel 3.99 $ / месечно 30 денови Активирање врски
hostinger.com
FastWebHost 20 GB неограничен cPanel 2.95 $ / месечно 30 денови Активирање врски
fastwebhost.com
GoGetSpace неограничен неограничен cPanel 3.99 $ / месечно 30 денови WHSR-SPECIAL2017
gogetspace.com
Скала хостинг неограничен неограничен обичај 6.95 $ / месечно 30 денови -
scalahosting.com
SkyToaster 10 GB 500 GB cPanel 9 $ / месечно 45 денови -
skytoaster.com
ZeroStopBits 10 GB неограничен cPanel 3.50 $ / месечно 30 денови -
zerostopbits.com
ВП мотор 10 GB 50 GB WordPress 22.50 $ / месечно 60 денови WPE3 Бесплатно
wpengine.com
WebHostingHub неограничен неограничен cPanel 4.99 $ / месечно 90 денови -
webhostinghub.com
WebHostFace 20 GB SSD неограничен cPanel 1.09 $ / месечно 30 денови WHSRPC
webhostface.com
StartLogic неограничен неограничен cPanel 5.99 $ / месечно 30 денови -
startlogic.com
StableBox - - cloudlinux - - -
stablebox.com
Siteground 20 GB неограничен обичај 14.99 $ / месечно 30 денови Активација на линкот - Нови промо
siteground.com
RoseHosting 8 GB 1000 GB cPanel 11.95 $ / месечно 30 денови -
rosehosting.com
Хостинг на Pressidium 10 GB неограничен WordPress 42 $ / месечно 60 денови -
pressidium.com
PowWeb неограничен неограничен cPanel 3.88 $ / месечно 30 денови -
powweb.com
PeoplesHost 5 GB 10 GB cPanel 8 $ / месечно 60 денови -
peopleshost.com
Оптимален хостинг - - WordPress - - -
optimalhosting.com
One.com 25 GB неограничен cPanel 2.45 $ / месечно 15 денови -
one.com
Omnis мрежа неограничен неограничен cPanel 5.95 $ / месечно 30 денови -
omnis.com
Мрежни решенија 300 GB - cPanel 9.96 $ / месечно 30 денови -
networksolutions.com
Netmoly 10 GB неограничен cPanel 5.95 $ / месечно 45 денови WHSR
netmoly.com
Мис Хостинг неограничен неограничен cPanel 8.31 $ / месечно 45 денови -
misshosting.com
MidPhase неограничен неограничен cPanel 3.48 $ / месечно 30 денови -
midphase.com
Медиумите Храмот 20 GB 1 ТБ plesk 15.83 $ / месечно 30 денови -
mediatemple.net
MDD хостинг 1 GB неограничен cPanel 3.15 $ / месечно 30 денови -
mddhosting.com
M3Server 30 GB 5 ТБ inhouse 15 $ / месечно 30 денови WHSR20
m3server.com
LunarPages неограничен неограничен обичај 6.95 $ / месечно 30 денови -
lunarpages.com
Little Oak Хостинг 5 GB 50 GB cPanel 6.67 $ / месечно 30 денови -
littleoak.net
JustHost неограничен неограничен cPanel 7.95 $ / месечно 30 денови -
justhost.com
IX Веб Хостинг - - - 2.95 $ / месечно 30 денови (Активирај ја врската)
ixwebhosting.com
iPage неограничен неограничен врат 2.49 $ / месечно 30 денови (Активирај ја врската)
ipage.com
InterServer неограничен неограничен cPanel 4.25 $ / месечно 30 денови WHSRPENNY
interserver.net
InMotion хостинг неограничен неограничен cPanel 5.99 $ / месечно 90 денови (Активирај ја врската)
inmotionhosting.com
HostUpon неограничен неограничен cPanel 9.95 $ / месечно 30 денови -
hostupon.com
HostRocket 5 GB 200 GB cPanel 9.98 $ / месечно 30 денови -
hostrocket.com
HostPapa неограничен неограничен cPanel 4.95 $ / месечно 30 денови WHSR
hostpapa.com
Hostmonster неограничен неограничен cPanel 8.45 $ / месечно 30 денови -
hostmonster.com
HostMetro неограничен неограничен cPanel 3.95 $ / месечно 30 денови -
hostmetro.com
Hostgator неограничен Немерен cPanel 8.95 $ / месечно 45 денови WHSRBUILD
hostgator.com
Боја на домаќинот 10 GB 1000 GB cPanel 9.30 $ / месечно 5 денови NEWVPS
hostcolor.com
GreenGeeks неограничен неограничен cPanel 3.95 $ / месечно 30 денови (Активирање на врски)
greengeeks.com
GoDaddy неограничен неограничен cPanel 9.39 $ / месечно 30 денови (Активирање на врската)
godaddy.com
FatCow неограничен неограничен врат 4.08 $ / месечно 30 денови -
fatcow.com
eHost неограничен неограничен cPanel 2.75 $ / месечно 45 денови -
ehost.com
ДТС-НЕТ 10GB неограничен cPanel 0.63 $ / месечно 60 денови WHSR
dts-net.com
DreamHost неограничен неограничен обичај 8.95 $ / месечно 97 денови WHSR25
dreamhost.com
Хостинг на Dot5 неограничен неограничен врат 5.95 $ / месечно 30 денови -
dothosting.com
Клучна парадигма 30 GB неограничен cPanel 10 $ / месечно - -
crucialp.com
CoolHandle неограничен неограничен cPanel 4.95 $ / месечно 30 денови -
coolhandle.com
BulwarkHost 5 GB 250 GB cPanel 3.12 $ / месечно 30 денови WHSR40
bulwarkhost.com
BlueHost 50 GB неограничен cPanel 3.95 $ / месечно 30 денови (Активирај ја врската)
bluehost.com
Хостинг на B3 5 GB 50 GB cPanel 35.00 $ / месечно - -
b3website.com
ASmallOrange 5 GB 50 GB cPanel 7.17 $ / месечно 90 денови -
asmallorange.com
Arvixe неограничен неограничен cPanel 7.00 $ / месечно 45 денови -
arvixe.com
AltusHost 10 GB неограничен cPanel 5.95 $ / месечно 45 денови -
altushost.com
A2 Хостинг неограничен неограничен cPanel 4.90 $ / месечно 30 денови WHSR / SAVE63
a2hosting.com


* Заработка Обелоденување: WHSR добива компензација од содржината на нашата веб-страница. Се плаќаме кога нашите корисници прават нарачка преку нашите линкови за упатување.


Како да се избере вистинскиот веб-домаќин?

Како да одлучиме дали веб-домаќин е добар? Дали карактеристиките на опсегот на опсегот и опсегот на дискот сè уште се важни деновиве? Со кој тип на услуга за хостирање треба да одите?

Дозволете ми да ви помогнам да ги откриете одговорите на овие прашања и повеќе. Youе ве водам по патот со целосен чекор напред за да ги осигурате сите што знаете точно како да го изберете вистинскиот веб-хостинг.

Листа за проверка на селекција на веб-домаќин

Има толку многу фактори кои се вклучени во прегледувањето и изборот на веб-домаќин - што може да ги победи повеќето луѓе. Еве 16 поени што треба да ги поминете пред да го изберете вашиот нов веб-домаќин.


1. Знам вашите хостинг потреби

Вие никогаш не можете да го добиете вистинскиот веб-домаќин без да знаете што ви треба. Значи, пред да одите понатаму - стави сè настрана (вклучувајќи го и овој водич што го читате) и размислете за она што навистина ви е потребно.

 • Каков вид на веб-страница сте градење?
 • Дали сакате нешто заедничко (можеби блог на WordPress)?
 • Дали ви се потребни апликации од Windows?
 • Дали ви треба поддршка за одредена скрипта (на пример, PHP)?
 • Дали на вашиот веб-сајт му е потребен посебен софтвер?
 • Колку големи (или мали) може да одат вашиот веб сообраќај?

Ова се некои од основните прашања што треба да одговорите сами за себе.

Слика во твојот ум она што сакате вашата веб-страница да биде сега, а потоа се изгради на таа идеја додека не сте приближно 12 месеци пред тоа. Немој само да размислиш што сакаш да го понудиш, туку и она што може да посака или што е потребно.

Ова конечно се сведува на еден многу едноставен факт. Колку ресурси ќе треба вашата веб-страница? Ако користите личен блог или мали и средни веб-страници, малку е веројатно дека ќе ви бидат потребни дополнителни можности на VPS-домаќин.

Ако работите со голем бизнис сервер или вршите многу активности за е-трговија, тогаш може да биде потребен VPS или посветен сервер за управување со поголем обем на сообраќај, како и за дополнителна сигурност.

На крајот на денот, секој избор има сопствено ниво на трошоци и карактеристики, дури и меѓу двете категории на веб хостинг што сум ги опишал тука. Треба да се обрне внимание на деталите и да одговара на барањата на вашата веб-страница.

Ако сте сосема нови ...

За newbies, едноставното правило започнува мал со добра споделена хостинг сметка.

А заеднички хостинг сметка е евтин, лесен за одржување, и доволно за повеќето нови сајтови. Исто така, ви овозможува да се фокусирате на изградбата на вашиот сајт без да се грижите за други задачи од страна на серверот, како што се одржување на база на податоци и безбедност на серверот.

Алос, бидејќи хостинг плановите се скалабилни во денешно време, подобро е да се стартуваат мали и да работат на вашиот пат како што сообраќајот на вашиот сајт се зголемува. Тоа ќе биде поекономично и ќе им овозможи на вашите менаџерски способности природно да растат со вашиот веб-сајт сообраќај.


2. Сервер сигурност / резултати на Uptime

Ништо не е поважно од тоа да имате мрежен оперативен сервер 24 × 7, на крајот на краиштата, вашите посетители можат да дојдат на вашата страница од временски зони низ целиот свет. Потребно ви е веб-домаќин кој е стабилен, како во однос на нивните сервери, така и мрежните врски. 99.95% се смета за норма деновиве, дури и за споделените хостинг сметки; нешто под 99% е неприфатливо. Сметките со премиум често се фалат со 99.99% или подобри векови.

Постојат неколку различни начини за да се добијат информации за uptime на веб-домаќин. Наједноставен начин да го стори тоа е од читање на нашите хостинг осврти - одвреме-навреме објавуваме записи за uptime (види примероци подолу).

Алтернативно, можете едноставно да го следите вашиот веб-домаќин со сервер за мониторинг алатки - многу од овие алатки се достапни или бесплатно, или во најмала рака нудат пробен период. Тие се ефикасни и многу лесни за употреба.

Примери: Уметнички примероци објавени во WHSR

Нагласуваме многу време во нашите прегледи за хостирање, подолу се некои минати записи што ги собравме користејќи Uptime Robot. Ние исто така започнавме ДомаќинСкор (автоматизирана алатка за пронаоѓање на време) во септември 2019 година, предлагам оние што сакаат вистински запис за време, да одјават.

uptime - де-jan
Веб-страница за зачувување на веб страницата (Src: Преглед на хостинг на SiteGround)
InMotion Хостинг Uptime рејтинг за декември 2013 - јануари 2014.
Рекорд за време на хостирање на InMotion (Src: InMotion Хостинг Преглед)


3. Опции за надградба на серверот

Постојат различни видови на сервери за хостирање достапни на пазарот: Заеднички, VPS, посветен и хостинг во облак.

Муабет со хостинг

Дели хостинг честопати е најдобриот избор за почетници, блогери и лични сопственици на веб-страници, бидејќи тоа е најевтината форма на веб-хостинг, која чини околу 5 - 10 долари месечно.

Со споделени планови за хостирање, ќе ги споделувате ресурсите на вашиот сервер со други корисници, што значи дека плаќате помалку за хостинг бидејќи цената за тоа се дели меѓу другите корисници.

Кој треба да оди со заеднички хостинг?

Општо, ако примате помалку од 5,000 посетители месечно, тогаш подобро е да одите на заедничко хостирање. Кога вашата веб-страница ќе се зголеми и ќе добиете повеќе посетители, можеби ќе сакате да се преселите во помоќен сервер.

Што е дели хостинг?
Муабет со хостинг: поевтин, лесен за одржување; ограничена контрола на серверот и моќ.

VPS хостинг

A Виртуелен приватен сервер (VPS) хостинг е слично на споделениот хостинг по тоа што споделува еден физички сервер. Разликата е во тоа што имате свој ресурс на серверот што е одвоен од другите корисници.

Со VPS хостинг, тоа е во основа чекор напред од споделениот хостинг во однос на моќ и брзина, но сепак е поевтино од добивање на свој посветен сервер. Во зависност од процесорот и меморијата (RAM) што ќе ја добиете, хостинг VPS може да чини некаде помеѓу $ 50 до $ 200 месечно.

Што е VPS хостинг
VPS хостинг: Повеќе сервер контрола и моќ; pricier од дели хостинг.

облак хостинг

Област хостинг комбинира стотици индивидуални сервери заедно за да функционира како еден гигант сервер. Идејата со веб-хостинг базирана на облак е дека можете лесно да ги зголемите и надградите вашите потреби на серверот кога е потребно.

На пример, ако ненадејно се соочувате со невообичаено голема количина на веб сообраќај, не мора да се грижите да бидете затворени бидејќи компанијата за хостирање лесно може да се смести во пораст на сообраќајот со додавање на повеќе ресурси на серверот.

Цените за облак хостинг има тенденција да се разликуваат, како тие вообичаено се користи форма на плати-за-што-да-користите цените структура.

Што е хостинг на облак?
Облак хостинг: Екстремно флексибилен и економичен; да започне крива на поудобно учење.

Посветен хостинг

Посветен хостинг на серверот е кога имате цел физички сервер што е посветен на вашата веб-страница. Не само што имате целосна контрола врз ресурсите на вашиот сервер, туку исто така не треба да се грижите за други веб-страници што ги преземаат вашите ресурси и ја забавуваат вашата веб-страница.

За веб-сајтови кои се поголеми и имаат поголемо присуство, генерално се препорачува посветен сервер за да се справи со високиот износ на сообраќај. Цената на посветен сервер е значително повисока од споделениот хостинг и може да очекувате да платите од $ 100 и погоре месечно.

Што е посветен хостинг?
Посветен хостинг: голема моќ на серверот и целосна контрола на серверот; бараат највисоки трошоци и вештини.

Корисен совет:

Заедничките веб-домаќини се моќни и обично се доволни за нови корисници. Ако очекувате вашата веб-страница да расте навистина брзо, тогаш размислете за подигање на виртуелен приватен (VPS) или посветен сервер за поголема моќ на процесирање, капацитет на меморија, складирање на дискови, а можеби и подобрени безбедносни карактеристики.

Реномирани компании за хостинг кои ги нудат сите четири опции за хостинг (Заеднички / VPS / Посветен / Облак) вклучуваат: A2 Хостинг, InMotion хостинг, и Siteground.


4. Повеќекратни домени

Домен имиња се евтини - толку евтино во фактот што често е тешко да се одолеете да не поседувате повеќе од еден.

Јас лично поседувам повеќе од 50 имиња на домени во моите сметки на GoDaddy и NameCheap - и не сум сам. Според анкетата на оваа веб хостинг разговор - 80% од избирачите поседуваат повеќе од 5 домени и повеќе од 20% од избирачите поседуваат повеќе од 50!

За да се приспособат на овие дополнителни домени, ни треба дополнителен хостинг простор. Ова е причината зошто е важно да имате веб хостинг сметка која овозможува додавање на повеќе домени.

Барајте веб-домаќин со повеќе од 50 аддон домен

Општо земено, повеќето буџетски споделени хостинг компании дозволуваат најмалку домените на 25 аддон * во една сметка во денешно време, но никогаш не можете да бидете сигурни. Пред неколку години бев безгрижен и се пријавив на веб-домаќин кој дозволува само еден домен. За жал, во тоа време држев повеќе од 10 паркирани домени. Не ја повторувајте мојата грешка - проверете го капацитетот на доменот пред да направите купување.

Корисен совет: Addon Domain = разделена веб-локација со друг домен кој може да биде домаќин на веб-домаќин; Паркиран домен = дополнителен домен што го "паркирате" за пренасочување на доменот или хостинг за е-пошта.


5. Регистрација наспроти обновлива цена

Хостинг се занимава, особено за дели хостинг, обично се најевтини за време на регистрацијата. Бидете свесни иако овие често доаѓаат со многу повисока цена за обновување, па бидете внимателни пред да кликнете "купи" на тој план што ви нуди пријавена цена на 80% попуст!

Ова е индустриска норма.

Освен ако не сте спремни да прејдете помеѓу два или три веб-домаќини на секои две години, не постои начин да се избегнат скапи трошоци за обновување.

Во нашите прегледи на домаќините, ние одземаме точка за домаќините кои ја зголемуваат нивната цена повеќе од 50% за обновување. Но, генерално, јас сум во ред со компании кои обновуваат под скок од 100% од цената - значи, ако се регистрирате домаќин на 5 $ / месечно, такси за обновување не треба да надминува 10 $ / месечно.

За да избегнете непријатни изненадувања, проверете ја точката и проверете дали сте во ред со стапките на обновување пред да се регистрирате.

Корисен совет: Еден брз начин да го направите ова е да кликнете на линкот за врски на хостинг компанијата (обично на дното на почетната страница), притиснете Ctrl + F и побарајте клучен збор "обновување" или "обнови".

Споредете: Регистрација наспроти обновлива цена

Имајте на ум дека обично хостинг компании кои намалување на нивната цена на регистрација се оние кои Џек најмногу обновување цена.

Веб-домаќинРегистрирај сеОбновувањеРазликатаакција
A2 Хостинг3.92 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 100%Посетете онлајн
AltusHost€ 4.95 / mo€ 4.95 / moНема промениПосетете онлајн
DreamHost9.95 $ / месечно9.95 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
Hostgator8.95 $ / месечно13.95 $ / месечно+ 56%Посетете онлајн
HostPapa3.36 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 110%Посетете онлајн
Во движење3.99 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 100%Посетете онлајн
InterServer5.00 $ / месечно5.00 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
iPage1.99 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 300%Посетете онлајн
LiquidWeb69 $ / месечно69 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
Предидиум42 $ / месечно42 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
ВП мотор29 $ / месечно29 $ / месечноНема промениПосетете онлајн

* Белешка: Цените за хостинг на HostPapa и InMotion се засноваат на ексклузивните зделки на WHSR. Сите цени се проверени точни на јануари 2019.


6. Политика за наплата и бесплатен пробен период

 • Дали треба да одберете да го откажете вашиот хостинг план во пробниот период, дали компанијата обезбедува целосна гаранција за враќање на парите?
 • Која е политиката за наплата на хостинг претпријатие по завршувањето на пробниот период?
 • Дали има откажување или дополнителни трошоци?

Ова се некои основни прашања што треба да ги добиете одговорите пред да се регистрирате.

Важно е да знаете како вашиот хостинг провајдер се справува со поврат на клиентите, така што нема да изгубите премногу пари ако работите тргнат наопаку.

Постојат некои хостинг компании кои наплатуваат апсурдно високи трошоци за откажување кога корисниците ги откажуваат своите сметки за време на пробните периоди. Нашиот совет? Избегнувајте овие хостинг провајдери по секоја цена! Од друга страна, некои хостинг компании обезбедуваат гаранции за враќање на пари кога можете да побарате враќање на проценерот по завршувањето на пробниот период (добро е?).


7. Основни карактеристики во веб-домаќин

Секако, некои работи како управување со датотеки и статистика на страници се скоро секогаш тука, но исто така внимавајте на ftp / sftp, инсталаторот со еден клик и управувањето со DNS. Исто така, треба да има менаџер на датотеки - проверете дали можете да ја уредувате датотеката .htaccess од таму.

Инсталирање со еден клик

Инсталаторите со еден клик доаѓаат во различни вкусови, како што се Softalucous or Едноставно сценарио.

Таблата со табла на SiteGround cPanel е прилагодена, така што е лесно да се авто-инсталираат популарни апликации како WordPress, PrestaShop и Joomla.

Како и да е, целта на инсталаторот со еден клик е да го направите животот многу полесен. Ова се вид на волшебници за инсталација кои ви помагаат да инсталирате работи како WordPress, Joomla, Drupal или други веб апликации. Сите што ќе треба да направите е да пополните некои имиња и можеби наведете директориум или така на патот.

Пристап до FTP / SFTP

FTP / SFTP пристапот е непроценлив за безбедно преместување на големи количини на датотеки. Некои домаќини се обидуваат да избегаат само со менаџерот на датотеки, но тоа обично е доста ограничено.

SSH пристап на InMotion хостинг.

.htaccess пристап до датотеки

Датотеката .htaccess исто така е исклучително моќна и може да ви помогне да направите административни промени на локално ниво. Таа го контролира речиси сè, од пренасочувања до лозинката за проверка и управување, и ќе биде од витално значење во одреден момент во вашите идните напори.

Освен ако не се регистрирате на посебен веб-домаќин како WP Engine и Pressidium (овие се фокусираат на WordPress хостинг главно), овие основни карактеристики се мора да имаат. Вие не треба да се согласите со хостинг провајдерите кои не ги снабдуваат.

Споредете ги основните карактеристики понудени од различни хостинг компании кои ги користат нашите Алатка за споредба на домаќинот. Еве неколку вообичаени пребарувани споредби за да започнете -


8. Карактеристики на е-трговија

 • Дали работите со веб-страница за е-трговија?
 • Дали користите некој специфичен софтвер за количката?
 • Дали треба да обработувате деловни трансакции на вашата веб-страница?
 • Дали ви е потребна специјална техничка поддршка (т.е.. PrestaShop водич, или така натаму)?

Ако одговорот е да, тогаш важно е да изберете веб-домаќин со доволно поддршка за е-трговија. SSL сертификација, посветена IP адреса и софтвер за инсталација со еден клик на количката, се некои од основните карактеристики / поддржува што ќе ви бидат потребни.

Прочитајте ја статијата на Азрен 5 најдобар веб-хостинг за мали бизниси.


9. Лесен-за-користење хостинг контролен панел

Кориснички контролен панел со голема функционалност е многу важен, бидејќи тоа е мозокот на вашата сметка за хостинг.

Не е важно дали е тоа cPanel или Plesk или дури и контролен панел од трети страни (како што нуди GoDaddy), сè додека е лесен за корисниците и доаѓа со сите потребни функции. Без соодветна контролна табла, ќе останете на милост и немилост на персоналот за технологија за поддршка на хостинг - дури и ако се што ви треба е некоја основна услуга.

Јас еднаш имав профил со IX Web Hosting, и иако тоа не е лош домаќин - повеќе посветени IP-адреси по многу разумна цена, плус одлична техничка поддршка - морав да ја откачам мојата сметка бидејќи нејзиниот сопствен контролен панел беше многу непријателски корисник.

Контролен панел се користи во различни веб-домаќини

Веб-домаќинcPanelPleskдруги, пак,
20i--
A2 Хостинг--
BlueHost--
FatCow--
GreenGeeks--
iPage--
Во движење--
JustHost--
Kinsta--
Скала Хостинг--
Siteground--
WPWebHost--


10. Суспензија на профилот: Кои се ограничувањата?

Еве еден совет за пари што повеќето хостинг страници за преглед нема да ви го кажат: Хостинг компании ќе го повлечат приклучокот и ќе ја суспендираат вашата сметка ако користите премногу моќ на процесорот или ги кршите правилата.

Реалноста на неограничено хостирање

Можеби наидовте на терминот „Неограничено хостинг“ на некои од најпопуларните провајдери на веб-хостинг. Неограничен хостинг е клучен збор што се користи на многу споделени провајдери за хостирање за да се опише нивната способност да испорачуваат неограничено складирање и ширина на опсег.

За жал, повеќето неограничени хостинг решенија се многу поограничени отколку што мислите.

Еве нешто, планот „Неограничено хостинг“ е само „неограничен“ кога користите помалку од ресурсите на серверот што ви се достапни.

Наспроти популарното верување, широкопојасниот опсег и просторот за складирање не се оние што имаат тенденција да бидат ограничени од компаниите. Наместо тоа, процесорот и меморијата се наметнуваат со ограничувања.

На пример, веб-страница со посетители на 5,000 на ден може да не може да се справи со сообраќајот ако има ограничување на меморијата и моќта на процесорот, и покрај тоа што има доволно широкопојасен опсег на серверот.

Не е невообичаено за компаниите да вклучуваат ограничувања за истовремена врска со базата на податоци или бројот на циклуси на процесорот што сметката може да ги користи, на нивните ToS.

Во основа е слично на се-за-јадењето вклучена, затоа што давателот на хостинг ви дава пристап до „неограничени“ ресурси, но само ќе користите разумна сума.

Devаволот е во детали

И покрај тоа што има ограничувања на „неограничени“ планови, сепак е доста. Читањето на фино печатење на Услови за услуга на компанијата (ToS) ќе ви овозможи појасно дефинирање на границите што ги наметнуваат за неограничени хостинг услуги. Некаде ќе ви биде кажано под условите дека вашата сметка може да биде суспендирана или прекината за прекумерно искористување на ресурсите - тие обично обично нема да ви кажат колку. Исто така е прилично сигурно дека скоро СИТЕ веб-домаќини нема да толерираат хостирање на какви било нелегални датотеки и / или услуги. Значи, ако имате намера да водите веб-страница што ќе им овозможи на луѓето да преземаат пиратски датотеки, веројатно во најголем дел немате среќа.

Да ги знаете ограничувањата на вашата сметка ви помагаат да разберете две работи -

 1. Колку великодушни (или скржави) вашите потесни веб домаќини се - Дали треба да одите со овој или друг домаќин со поблаги ограничувања?
 2. Колку е транспарентна вашата компанија за хостинг - Може ли да им верувате на зборовите што излегуваат од вашата компанија за хостинг? Искрените хостинг компании вообичаено имаат многу јасни насоки за ограничувањата на сметките и нивните услови за користење.

Пример: iPage TOS

На пример, еве што е напишано во TOS на iPage - забележете ги нагласените реченици.

Корисникот се согласува дека Корисникот нема да користи прекумерни количини на обработка на процесорот на кој било од серверите на iPage. Секое прекршување на оваа политика може да резултира во корективно дејствување од страна на iPage, вклучително и проценка на дополнителни давачки, исклучување или прекинување на која било и сите Услуги, или прекинување на овој Договор, […]

Прочитајте го целосниот преглед на iPage тука


11. Dкуноеноеное Dно Dкунокуное Dноное Dнокуноено Dно Dноеноноено D

Имајќи еколошки пријателски веб-сајт домаќин е примарна грижа за некои веб-администратори.

Според научни студии, веб серверот во просек произведува повеќе од 630 kg од CO2 (што е многу!) и го троши 1,000 KWh на енергија годишно. A зелен веб-домаќин од друга страна, теоретски произведува нула CO2. Постои навистина голема разлика помеѓу зелениот веб-домаќин и не-еколошки веб-домаќин.

Ако се грижите за животната средина и сакате да го намалите емисиите на јаглерод што ви се припишуваат на вашата компанија или себе, одберете веб-домаќин што работи на обновлива енергија (или барем веб-домаќин што ја неутрализира потрошувачката на енергија преку зелените сертификати).

Корисен совет: Многу хостинг компании користат „зелена маркетинг стратегија“ неколку години пред тоа, но се чини дека тоа ќе исчезна деновиве. Врз основа на моето набудување, Greengeeks е еден од ретките што активно се заземаат (проверете го списокот на партнери за зелена енергија ЕПА на GreenGeeks тука).

GreenGeeks започна во 2008. Нивниот последен извештај поднесен до ЕПА беше на јули 2016 (извор).


12. [Email заштитени]

Ако сакате да хостирате сметки за е-пошта заедно со вашата веб-страница, тогаш треба да ги погледнете функциите за е-пошта пред да се пријавите. Повеќето хостинг компании ќе дојдат со способност да го хостираат сопствениот е-мејл (нешто како [Email заштитени]) но еј, секогаш е подобро да провериш и да бидеш сигурен во тоа, да?

Во случај да не се обезбедат е-пошта, нема голема работа. Постојат неколку начини на кои можете да поседувате сметка за е-пошта на свој домен. сопствена G, на пример, е услуга понудена од Google, која ќе ви овозможи да ги поседувате вашите сопствени електронски пораки, хостирани на нивните сервери. Почнува од најниско ниво како $ 5 по корисник месечно.

Корисен совет: Научете како да го хостирате сопствениот е-мејл и да пронајдете најдобар е-мејл хостинг овде.


13. Период на претплата

Немојте да се изненадите ако откриете дека некои веб-домаќини ги принудуваат своите клиенти да преземат неразумно долги договори. Lunarpages, на пример, ја промени нивната ценовна структура во јуни 2009 и привлече клиенти за да заземат договор за хостирање од 5 за да уживаат во договорот $ 4.95 / mo. Lunarpages повеќе не нуди таков договор сега случајот се уште може да послужи како пример.

Треба да се посветат на долгорочни хостинг договори? Нашиот одговор е не - Никогаш не се пријавувајте со веб-домаќин за период од повеќе од две години, освен ако тие не нудат јасен во секое време гаранции за враќање на парите.

Корисен совет: Хостинг компаниите обично даваат подобри понуди кога корисниците одат подолго време на претплата. Попустите се големи; но препорачуваме корисниците да не плаќаат пред повеќе од 2 години. Технологијата се развива брзо и може да ги најдете вашите потреби многу различни во краток временски период.


14. Мапа на резервна копија

Компјутерите се уриваат, опремата не успее, тоа се факти на животот, дури и како смрт и даноци. Вашата страница исто така ќе биде ранлива на овие фактори, или можеби хакер влезе во вашиот WordPress блог и ја замени вашата index.php датотека. Можеби целата ваша база на податоци стана нуклеарна.

Ако вашиот веб-домаќин прави редовно копирање на веб-страница, тогаш нема ништо за што да се грижите кога ќе се случат овие инциденти. Вашиот хостинг провајдер треба да биде во можност да го обновите вашиот целосен сајт во ниеден момент на сите (или барем, голем дел од него).

На бекап, тука се неколку клучни прашања за да го прашате вашиот веб-домаќин:

 • Дали вашиот веб-домаќин обезбеди редовни бекап копии?
 • Може ли резервната копија да се изврши рачно преку контролната табла?
 • Можете ли да креирате автоматски бекап на вашиот сајт лесно преку cron работни места или други програми?
 • Можете ли да ги обновите резервните датотеки сами лесно, за да не морате да чекате за персоналот за поддршка за да го направите тоа за време на периодот за обновување на катастрофи?

Корисен совет: Веб-домаќини со одлични капацитети за бекап без дополнителни трошоци - A2 Хостинг (за Swift плановите и погоре), Веб-домаќин на лице (за планови за лице и над), TMD Хостинг, Hostinger, и Siteground.


15. Live Chat или телефонска поддршка

Лично сакам разговор во живо преку телефон и веб хостинг компании со сеопфатна документација (па можам само да ги прочитам и да ги решим проблемите себеси).

Но, тоа е само мене. Наместо тоа, може да претпочитате е-пошта или телефонска поддршка.

На крајот на краиштата, ние сакаме некој што може да нè фрли живот презерватор веднаш откако ќе го притиснеме копчето SOS.

Суд

Се обидов Поддршка за разговор во живо на 28 хостинг компании во 2017 година - победник во овој тест се издвојуваше SiteGround, хостинг за InMotion, веб-домаќин за лице, WP мотор и Go Get Space.

Screenshots на мојот разговор во живо во WebHostFace. Моите барања за разговор беа одговорени за неколку секунди, а моите прашања беа одговорени професионално. Целокупното искуство со персоналот за поддршка на веб-домаќин беше одлично. Прочитајте ја мојата детали WebHostFace преглед.
SiteGround - одличен систем за поддршка на разговор и многу корисен персонал за поддршка. Одлично искуство во целина. Прочитајте детали SiteGround преглед.


16. Одговорност на серверот / Брзини за хостирање на веб-страница

Ние не сакаме да кажеме дали вашата хостинг компанија брзо или не одговори на вас! Реактивност е мерка за времето што е потребно од кога некој хит влезе во вашето име на домен, додека серверот не го потврди тоа барање.

Често познат како Time To First Byte (TTFB), брзината на одговор на серверот е повеќе од само за задоволување на најбрзиот веб-сајт за вчитување. Документирано е дека колку подолго корисникот чека да се вчита веб-страницата, толку е поголема веројатноста тие да ја напуштат страницата пред да ја завршат вчитувањето.

Брзината на вашиот веб-сајт исто така влијае на тоа како Google и другите пребарувачи ќе ве рангираат во резултатите од пребарувањето.

Ова е ретко нешто што веб компанијата за хостинг ќе ви каже. Едно заедничко упатство е често цена. Најголемата опрема и инфраструктура не е евтино. Ако вашиот домаќин може да си дозволи да ви наплати $ 2 месечно за хостинг, работите стануваат малку риби.

Суд

Неодамнешниот тест за брзина на BlueHost - тест-страницата се врати на првото бајт за 488ms. Прочитајте детали BlueHost преглед.

Корисен совет: Користете алатка како што е Бајт Провери, Bitcatcha, и Тест на веб-страница за тестирање на брзините на локацијата за себе.


Завидување: Секоја веб-страница има различни потреби

Работата е - „најдобар“ е секогаш релативен термин. Никогаш не постои фиксно решение за потребите на нечиј веб-хостинг.

Јас не би препорачал бесплатен веб-домаќин ако започнувате огромна е-трговија веб-сајт. Јас дефинитивно не би препорачал скапи управувани WordPress хостинг ако водите мал блог за хоби.

Различни веб-страници имаат различни потреби. Сè што ви треба е вистинскиот давател на услуги до домаќин на вашата веб-страница.

Не е за наоѓање на најдобриот веб-домаќин во светот; наместо тоа, станува збор за наоѓање на десниот веб-домаќин за ВАС.

И таму, го имате - мојот веб-водич за купување на веб-домаќин. Се надевам дека го олеснува вашиот процес на избор на домаќин малку. Откако ќе го подготвите вашиот хостинг, време е да креирате и да ја поставите вашата веб-страница на Интернет!

^ Назад на списокот за проверка на избор на веб-домаќин