Преглед на Темок

Ревидирани од: Џејсон Чоу.
  • Преглед Ажуриран: Јуни 22, 2020
Темок
План за преглед: Стартер
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Јуни 22, 2020
Резиме
Temok Domains и хостинг е брзорастечка компанија, основана во 2014 и има канцеларија низ целиот свет. Темок е сигурна, услужна и ориентирана кон производот компанија. Таа има хостинг опции за сите големини на бизниси и нуди суштински маркетинг решенија, како и. Таа е погодна за оние кои работат на сопствени веб-страници и им служат на клиентите.

Темок домените и хостинг е една од поновите хостинг компании таму денес. Компанијата е основана во 2014 и има канцеларии низ целиот свет, вклучувајќи ги и САД и Велика Британија. Компанијата порасна многу брзо, бидејќи сега има повеќе од клиентите на 8,000 благодарение на најсовремената опрема и највисоките нивоа на центри за податоци кои се наоѓаат во повеќе земји. Навистина ми се допаѓа тоа што има центри за податоци во Луксембург, САД, Холандија и Шведска.

Иако има компании таму кои имаат повеќе центри за податоци, Темок всушност ја поседува својата мрежа и хардверот што ја сочинува. Ова му дава целосна контрола врз опремата и мрежата. Со други зборови, таа има целосна контрола врз нивото на безбедност на искуството на своите клиенти.

Различни хостинг опции

Temok нуди заеднички хостинг, препродавач на хостинг, посветен сервер и VPS опции. Решив да се регистрирам за заедничка сметка за хостинг, за да можам да ја пробам и да ја проверам сигурноста на Темок. Колку што гледам, времето на работа не е проблем. Исто така, постојат убави карактеристики со хостинг пакетите.

Муабет со хостинг

Temok нуди заеднички хостинг на Linux и Windows. Постојат четири нивоа на хостинг со соодветен простор и карактеристики за помали онлајн операции. Она што ми се допадна меѓу плановите на Windows е неограничен пропусен опсег достапен со сите планови. Всушност, сè, освен количината на RAID заштитено складирање е неограничена. Најниската количина RAID Заштитено складирање е 50GB. Тоа е многу!

Планови за заеднички хостингСтартерПремиумБизнисПрва класа
Складирање (Raid)50 GB100 GB150 GB200 GB
Addon доменинеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Пропусен опсегнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Поддоменинеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Паркирани доменинеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Цена (месечно)7.99 $ / месечно9.99 $ / месечно11.99 $ / месечно12.99 $ / месечно
Цена (Годишно)4.99 $ / месечно6.99 $ / месечно8.99 $ / месечно9.99 $ / месечно
Цена (2 години)3.49 $ / месечно5.99 $ / месечно7.99 $ / месечно8.99 $ / месечно

Хостинг за Линукс доаѓа со поголема цена (може да ги споредите стапките на Темок со други евтини даватели на хостинг), но повторно, има многу складирање. Големината на базата на податоци MSSQL Server е исто така 5 GB.

Препродавач Хостинг

Препродавачот хостинг започнува на $ 25 годишно. Пропусен опсег е ограничен, но складирањето е дарежливо, и сè друго е неограничено. Постојат пет препродавачи планови за дизајнери и програмери да изберат.

Планови за хостинг на препродавачиСтартерПремиумБизнисПрва класаСупер класа
Складирање (Raid)50 GB80 GB120 GB160 GB200 GB
Пропусен опсег500 GB700 GB1000 GB1200 GB1400 GB
cPanel сметкинеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Addon доменинеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Поддоменинеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
E-mail сметкинеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
MySQL5 бази на податоцинеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
phpMyAdminДаДаДаДаДа
Пристап на веб-дискнеограниченнеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Цена (месечно)24.99 $ / месечно34.99 $ / месечно45 $ / месечно55 $ / месечно89 $ / месечно
Цена (Годишно)24.49 $ / месечно31.49 $ / месечно40.50 $ / месечно49.50 $ / месечно80.08 $ / месечно
Цена (2 години)21.24 $ / месечно29.74 $ / месечно38.25 $ / месечно46.75 $ / месечно75.63 $ / месечно

посветен сервери

Ми се допаѓаат многуте посветени серверски опции. Вие го бирате серверот што сакате да го користите врз основа на цена, пропусен опсег, локација, големина на хард диск и RAM меморија. Она што ке го одберете одредува колку енергија и простор имате.

процесорRAM меморијаСкладирањеПропусен опсегЛокацијаНадомест за инсталацијаЦена
1 x Intel Xeon 552016GB DDR31TB SATA33 ТБСАД$ 49.9565 $ / месечно
1 x Intel Xeon E3 1230v232GB DDR3500GB SSD33 ТБСАД$ 49.9580 $ / месечно
2x Intel Xeon E5-267032GB DDR3480GB SSD33TBСАД$ 49.9590 $ / месечно
2 x Intel Xeon E5-266064GB ECC1TB SATA20TBСАД$ 49.95105 $ / месечно
2x Intel Xeon E5-267096GB DDR3960GB SSD33TBСАД$ 49.99130 $ / месечно
2x Intel Xeon E5-2670128GB DDR32x 2TB SSD33TBСАД$ 49.99270 $ / месечно
2 x Intel XeonXeon 552024GB DDR34TB SATA33TBСАД$ 49.95110 $ / месечно

VPS хостинг

Постојат четири VPS опции со дарежливи пропусен опсег, заштитено складирање и различни нивоа на меморија. Виртуелниот приватен сервер е идеален за компании кои бараат повеќе компјутерска моќ без трошоци. VPS е достапен за Windows и Linux, а серверите се наоѓаат во САД

Планови за хостинг на VPSСтартер VPSПремиум VPSБизнис VPSПрва класа VPS
Меморија (RAM)1 GB2 GB3 GB4 GB
Складирање (RAID)40 GB80 GB120 GB160 GB
Пропусен опсег1000 GB2000 GB3000 GB5000 GB
Процесорот2 јадра3 јадра4 јадра6 јадра
IPv6ИнформацииИнформацииИнформацииИнформации
пристапКомплетна root SSHКомплетна root SSHКомплетна root SSHКомплетна root SSH
Целосно се одржуваДаДаДаДа
Време на поставувањеИнстантИнстантИнстантИнстант
РезерваНеделно бесплатноНеделно бесплатноНеделно бесплатноНеделно бесплатно
ХипервизорXEN виртуелизацијаXEN виртуелизацијаXEN виртуелизацијаXEN виртуелизација
Цена (месечно)26.95 $ / месечно34.99 $ / месечно52.95 $ / месечно68.95 $ / месечно
Цена (Годишно)24.95 $ / месечно32.99 $ / месечно50.95 $ / месечно66.95 $ / месечно
Цена (2 години)23.95 $ / месечно31.99 $ / месечно50.95 $ / месечно66.95 $ / месечно

Важно е да се знае

Гаранција за враќање на парите

Темок нуди гаранција за враќање на парите за одредени планови. Постои гаранција за враќање на парите од 15-ден на заеднички веб-хостинг, пакети со препродавачи и облак VPS. По денот на 15, само прифатливи планови имаат право на кредитна сметка на пропорционална основа.

Плаќање и наплата

Ако терминот за плаќање на вашата сметка е 1 или повеќе години, Temok автоматски ќе го наплати вашиот начин на плаќање во датотека до 15 дена пред датумот на достасување. За мандатот помалку од 1 година, Temok ќе се обиде да поднесе доказ до 5 дена пред датумот на доспевање.

Граници на ресурси

Temok применува ограничувања на ресурсите за заеднички пакети и препродавачи како што е подолу:

  • 10% Употреба на процесорот
  • Употреба на меморија 5% или меморија 512 MB
  • 50 Вклучување на процеси
  • 15 мин. Време на извршување
  • 150,000 Вкупно Inodes
  • 500 појдовни е-пораки по минута 60 (сите вишок пораки ќе бидат отфрлени и не се испорачани)

Што ми се допаѓа за хостинг Temok

Комплетни маркетинг услуги

Ми се допаѓаат компаниите со целосна услуга, па мислам дека е навистина уредно што Темок нуди лого дизајн, веб дизајн, интернет маркетинг и други онлајн услуги. Повеќекратните понуди за услуги го претворија во едно место за своите клиенти.

Темок Маркетинг Услуги
Маркетинг услуги за сопственици на мали претпријатија.

Локации за WorldWide Servers

Исто така ми се допаѓа фактот дека има посветени сервери лоцирани низ целиот свет. Посветен сервери доаѓаат со единствено ниво на безбедност над споделени сервери. Една компанија исто така може да ја постигне потребната компјутерска моќ кога користи посветен сервер.

Можете да одберете сервери локации во САД, Холандија, Русија, Франција, Канада, Италија, Јапонија или Кореја.

Завршувајќи

Сè на сè, Temok Хостинг има опции за бизниси од сите големини, како и програмери и дизајнери кои бараат различни опции. Ми се допаѓа и понудата на маркетинг решенија, така што клиентите на Темкок не треба да ангажираат повеќе компании да вршат разни задачи. Ова е добра, сигурна компанија која е ориентирана кон услуги и производи.

Алтернативи и споредби

Посетете Temok хостинг онлајн

За да ја посетите или да нарачате Temok хостинг: https://www.Temok.com

За Џејсон Чоу

Џејсон е фан на технологијата и претприемништвото. Тој сака да гради веб-сајт. Можете да стапите во контакт со него преку Твитер.