Скала Хостинг Преглед

Ревидирани од: Џејсон Чоу.
  • Преглед Ажуриран: Фев 14, 2020
Скала Хостинг
Планирајте во преглед: Почетен план
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Февруари 14, 2020
Резиме
Скала хостинг е добар почеток за оние кои бараат да вложување на нивниот бизнис преку интернет. Можете да ги изберете спецификациите врз основа на потребите на вашиот веб-сајт затоа што плаќаат само за она што ви треба. Запомнете да бидете учтиви и да разговарате со почит кога работите со персоналот. Прочитајте за да дознаете повеќе за оваа компанија.

Ова е листа на платени прегледи. Ние се плаќа за да ги тестираме и разгледаме Скала Хостинг услугите.

Сигурноста е главен фокус на Scala хостинг. Компанијата започна во август на 2007 и има изградено солидна репутација преку обезбедување сигурни сервери.

Винс Робинсон, извршниот директор, прави практичен пристап за да осигури дека неговата компанија живее до својата репутација. Тој се најавува во системот на дневна основа за да се осигура дека сè се работи и работи како што треба.

Кога Винс ја започна компанијата, тој стави многу време и размислување во изборот на центри за податоци. Тој сакаше да се осигура дека ги избрал центрите за податоци кои беа сигурни за своите клиенти. По исцрпно пребарување, тој завршил со избор на два центри за податоци, кои се наоѓале во Далас, Тексас, а другиот во Софија, Бугарија.

Нашиот уредник има интервју со Винс Робинсон за неговата приказна за започнување на компанијата; можеби ќе сакате да го проверите тоа.

Јас неодамна го разгледав Скала Хостинг за да видам како тоа обезбедува во смисла на сигурност и услуги. Ајде да почнеме со текот на плановите за хостинг.

Што има во пакетот? Скала хостинг планови

Скала хостинг нуди три вида на хостинг - корисниците добиваат до изберете помеѓу заеднички веб хостинг план, препродавач на хостинг план, или SSD облак серверски план.

Компанијата користи E3 и двојни E5 процесори на своите сервери, кои имаат 32GB RAM и Gigabit конекција. Сите нови сервери на Скала хостинг се со SSD-напојување.

Компанијата за хостинг обезбедува дневни резервни копии користејќи R1soft CDP backup технологија. Оваа резервна технологија им овозможува на компанијата да креира повеќе точки за враќање за секоја сметка. Тоа значи дека може да ги задржи вредностите на резервните копии на датотеката во 7 денови. Резервната технологија е интегрирана во cPanel, така што можете сами да се вратите без да контактирате со корисничката поддршка.

Јас посегнам до Винс да разберам повеќе за нивните услуги и еве го одговорот што го добив,

Ние ја поседуваме целата наша опрема (сервери, прекинувачи, рутери) и користиме само директно ангажирани членови на персоналот кои работат само за ScalaHosting. Ние не аутсорсинг ниедна услуга. Сите нови заеднички и препродавачи на хостинг услуги работат на SSD-сервери кои работат на облак.

На тој начин можеме да обезбедиме одлични перформанси и време на работа на клиентите. Имаме 24 / 7 Live техничка поддршка за разговор, која им овозможува на корисниците да добијат инстант техничка поддршка.

ScalaHosting работи во 10 години и добивме тони позитивни прегледи кои можете да ги најдете од Интернет.

Сега, ајде внимателно да ги разгледаме сите планови за хостинг.

Заеднички веб хостинг план

Скала хостинг има 4 буџет дели хостинг планови достапни. Можете да добиете план за мини, почеток, однапред или e-commerce.

Без оглед на планот кој го избирате, тој ќе биде домаќин на SSD-придвижуван сервер. Мини планот има 10GB веб простор, но сите други планови нудат неограничен простор. Плановите за унапредување и е-трговија доаѓаат бесплатно регистрација на домен и SEO анализа, како и.

Можете да изберете вашиот споделен хостинг план врз основа на бројот на дневни посети што ги добива вашиот сајт. Погледнете ги границите на ресурсите на процесорот и RAM меморијата кога одредувате кој план ќе го изберете. Сите сервери се опремени со quad core core процесори, со минимум 3.2 GHz и 32GB RAM меморија. Секогаш можете да изберете повисок план ако ви треба повеќе ресурси на серверот.

Сите дели хостинг планови работат од SSD-ориентирани облак сервери за максимално време на работа и сигурност. Во случај на хардверски проблем, облак-серверот автоматски се префрлува во друг здрав јазол на јазот во скопскиот кластер Scala Hosting. Серверите имаат поврзување со Gigabit на Интернет. Покрај тоа, сите планови имаат неограничени домени и е-мејл сметки. Понатаму, ќе имате пристап до Scala Hosting анти-спем-систем SpamExperts за бесплатни и сопствени филтри за пошта. SpamExperts блокира 99.96% од несаканата пошта надвор од кутијата.

Можете да ги користите PHP, MySQL, Ruby on Rails и Perl5 на сите заеднички хостинг планови. Плановите, исто така, поддржуваат и популарни опции за CMS, вклучувајќи ги и WordPress, Joomla, PrestaShop и други системи за управување со содржини со еден клик, и тие го вклучуваат бесплатниот веб-сајт на градителот Weebly.

Скала Хостинг нуди бесплатни дневни и неделни резервни копии зачувани на оддалечени сервери за сите дели хостинг корисници. Резервните копии вклучуваат 7 точки за обновување за последните 7 денови, достапни од вашиот cPanel. Скала хостинг има 99.9% uptime гаранција (хостинг uptime гаранција е пари!).

извор: Скала Хостинг - Муабет со хостинг карактеристики маса

План за хостинг на препродавачи

Скала Хостинг нуди 4 видови на препродавач на хостинг планови. Овие планови се Scala1, Scala2, Scala3 и Scala4.

Можете да го изберете вашиот план врз основа на количината на простор на дискови што ви треба. Изберете од 25GB, 50GB, 75GB и 100GB. Сите планови од Scala2 до Scala4 вклучуваат неограничен пропусен опсег.

Овие планови исто така доаѓаат со неограничени сметки на cPanel и се соодветни за приближно дневни посети на 2,000 по сметка. Дозволено е да имате повеќе посетители од проценката, се додека не користите повеќе процесорски и RAM меморија ресурси за 24 часа. Ако го надминете лимитот, Scala Hosting само ќе ве контактира преку е-пошта за да ве извести за тоа и да побарате да преземете дејства за да го решите. Тие нема да оневозможат пристап до вашата веб-страница.

Слично на веб хостинг планови, сите препродавач на хостинг планови се и SSD-придвижуван премногу. Тие работат во Scala хостинг облак и ги имаат истите спецификации како Scala Hosting дели хостинг сервери.

Сите планови се 100% приватна етикета и вклучуваат приватни сервери за имиња, но само одредени планови доаѓаат со бесплатни RapidSSL сертификати бесплатно. Дури и со најевтиниот хостинг план за препродавачи, Scala хостинг обезбедува 99.9% uptime гаранција.

Сите препродавачи на хостинг планови се во комплет со бесплатни алатки како што се Google оптимизација алатки и CDN со повеќе од 100 локации.

извор: Скала Хостинг - препродавач на хостинг карактеристики табела

SSD Cloud Server

Скала Хостинг Облак SSD конфигурација - кликни за да зголемиш.

Скала Хостинг нуди 4 типови на облак сервер хостинг план. Овие планови се Start, Advance, Business и Enterprise.

Сите облак сервери планови се напојува со претпријатие-одделение SSD дискови. Enterprise SSD технологијата која Scala Hosting го користи има подобар квалитет и повисоки перформанси се споредуваат со нормалните SSD дискови.

Облајните сервери на Scala хостинг се целосно управувани со cPanel / WHM. Можете да го прилагодите вашиот облачен сервер за да ги задоволат сите ваши потреби. Едноставно одреди ги твоите барања и потоа прилагоди го серверот. Бидејќи не сте заклучени во вашиот избор, можете да го надградите или да го смените вашиот облачен сервер во секое време. Вие можете да управувате со вашите ресурси од cPanel во реално време.

SSD-серверите од претпријатие-одделение обезбедуваат само-лекувачка облачна инфраструктура. Тоа значи дека серверите можат автоматски да вршат комплексни задачи за поправка и одржување. Ова им овозможува на Скала Хостинг да гарантира 99.9% uptime.

Скала хостинг нуди некои дополнителни додатоци за облак сервери. Можете да додадете CloudLinux ако сакате да имате совршен хостинг искуство. Можете исто така да го додадете веб серверот LiteSpeed, кој ви дава најбрзо искуство на серверот. Ги намалува времето за вчитување на страницата на сите платформи.

Освен нашето интервју, тука е малку повеќе за услугите и она што го прави Scala хостинг различен од другите,

Имаме веб хостинг услуги за да одговараат на потребите на секој клиент - од поединецот кој сака да биде домаќин на лична веб-страница до голема компанија која сака да добие повеќе SSD-сервери на облакот, па дури и да изгради приватно облачно решение.

Ние им овозможуваме на поединци и бизниси да започнат со прифатлив cPanel препродавач на хостинг планови, а потоа да ги надградат до VPS серверите и SSD облачните сервери кога нивниот бизнис расте.

Обезбедуваме целосно управувана услуга бесплатно со сите сервери cPanel и виртуелни и посветени. Други компании наплаќаат дополнително за управување. Ние исто така нудиме целосно управувана услуга за резервни копии кои ги складираме на далечински резервни сервери.

Важно е да знаете

Активација на сметка

Оваа компанија нуди активација на инстант профил за заеднички и препродавач на веб хостинг планови. Вие едноставно ја купите вашата сметка и вашиот план е активиран веднаш. Ова е добра вест за итни корисници кои не можат да чекаат за активација.

Непосредната активација на сметката не е достапна за хостинг на SSD облак сервер. SSD хостинг на облак ќе потрае подолго за 60 секунди за да се активира сметката.

Пари гаранција за враќање

Гаранцијата за враќање на парите е само за нови клиенти. Додека нови клиенти кои се регистрираат за препродавач или дели веб-хостинг сметки им се нуди гаранција за враќање на парите од 30-ден, оние кои користат хостинг на SSD облак сервери се проширени 7-ден гаранција за враќање на парите.

Одговор од Scala хостинг

Винс ме ажурираше во е-маил за нивната понуда,

Во моментов Scala Hosting работи со специјални за нови клиенти кои можат да добијат 6 месеци на cPanel веб хостинг за само $ 0.94 месечно или препродавач на cPanel хостинг сметка за $ 1.65 месечно или SSD облак сервер со бесплатен cPanel за $ 15.97 месечно, или е-мејл хостинг за толку ниско, како $ 0.50 месечно. Можете да не посетите за повеќе информации.

Политика за грижа за корисници

Важно е да го направите целото искуство попријатно за секого.

Цитирано TOS хостинг Скала -

Скала хостинг комуницира со своите клиенти учтиво и со почит. Истото се очекува и од нашите клиенти. Ако клиентот е груб и навреди некој од нашите членови на персоналот, тогаш ќе го предупредиме клиентот да биде љубезен и да комуницира со нас правилно. Ако го стори тоа повторно откако ќе биде предупреден, ќе се генерира такса од $ 100 и сите негови услуги ќе бидат оневозможени додека таксата не се исплати во целост.

Скала Хостинг нема да ги обнови услугите на клиент кој ги навредил нашите членови на персоналот откако тој е предупреден преку е-пошта.

Што ми се допаѓа за Scala хостинг

Скала Хостинг има неколку високи точки:

Активација на моментална сметка

Прво, инстант активирањето е огромен бонус. Не морате да чекате околу денови за активирање на вашата сметка откако ќе се регистрирате. Наместо тоа, можете да се нурнете директно во користењето на вашата нова хостинг сметка.

Технологија на бекап

Резервните копии се уште една висока точка. Компанијата користи R1soft бекап на сите сервери, при што системот за архивирање е интегриран во cPanel. Тие исто така обезбедуваат резервни точки 7 за последните 7 денови.

Најнови хардверски спецификации

Скала Хостинг постојано ги надградува своите сервери за да ги исполни моменталните барања на пазарот. Со тоа, тие всушност остануваат пред кривата. На пример, Scala Hosting неодамна ја надгради својата облак хостинг мрежа од 1Gbps до 40Gbps. Оваа надградба им овозможи на своите корисници на SSD облак сервери да добијат поголема брзина и перформанси без да плаќаат повеќе пари.

Скала Хостинг Uptime рекорд

Scala Хостинг Uptime рекорд (август 2018): 100%.
Скала Хостинг Uptime рекорд (јули / август 2017): Минати 30 дена uptime 100% (одличен резултат!); Нашиот тест сајт хостиран на Scala хостинг има само слезе еднаш од април 2017.

заклучок

Скала хостинг го има секое решение за хостирање, од опции кои се погодни за буџетот за малите бизниси до плановите за големите корпорации. Бидејќи мора да ги изберете најдобрите спецификации за вашите потреби, не мора да плаќате за она што не ви треба. За да го направите целото искуство попријатно за секого, важно е да бидете polубезни и да разговарате со почит.

Посетете Скала хостинг онлајн

За да ја посетите или да нарачате Scala хостинг: https://www.scalahosting.com

За Џејсон Чоу

Џејсон е фан на технологијата и претприемништвото. Тој сака да гради веб-сајт. Можете да стапите во контакт со него преку Твитер.