Препродавач на хостинг Преглед

Ревидирани од: Џејсон Чоу.
  • Преглед Ажуриран: Јуни 22, 2020
Хостинг на ResellerClub
План за преглед: Личен
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Јуни 22, 2020
Резиме
Плановите за хостинг на ResellerClub може да ја направат главата да ви се врти на добар начин. Тој нуди веб-дизајнери или развивачи сè што им е потребно од споделено и хостинг VPS до посветени сервери. Плановите можат да се вклопат во клиенти со различна големина. Ако имате за цел лична употреба, ResellerClub доаѓа и со планови за градители на веб-страници.

Платформата ResellerClub им дава моќност на веб-професионалци низ целиот свет, нудејќи им низа на производи кои им помагаат да ги водат своите деловни активности. Инвеститорот или дизајнерот може да отиде во ResellerClub и да добие имиња на домени, споделен хостинг, соодветна безбедност и многу повеќе.

Оваа компанија за хостирање е малку поинаква од другите по тоа што се фокусира првенствено на дизајнерот и развивачот.

Како искусен развивач со многу искуство со препродавач на сметки, сакав да видам дали ResellerClub навистина има сè што ми треба за да им служам на клиентите.

Се регистрирав за сметка за да можам да истражам и да видам што се случува со оваа компанија.

Специјален попуст за првиот месец на

Специјален промо код: HOSTINGDEAL

Примени промо код "HOSTINGDEAL" кога ќе го направите првото купување на ResellerClub хостинг.

За нов клиент, ќе уживате во огромен попуст од првиот месец на било кој пакет за хостирање.

Продавница по категории хостинг услуги

Морам да признаам дека чешлањето преку хостинг услугите може малку да ви ја сврти главата. Мислам на ова на добар начин, бидејќи има толку многу опции. На пример, заеднички хостинг, препродавач на хостинг и посветен сервер хостинг се достапни за Linux и Windows средини. Virtuozzo е исто така достапен за VPS.

Муабет со хостинг:

Linux дели хостинг ви дава неограничен пропусен опсег, 30-ден пари гаранција за враќање и заштита од вируси.

За дизајнери и програмери кои сакаат да користат WordPress, Drupal или Magento, вие сте во среќа бидејќи сите се поддржани. Трите планови се достапни, и има многу неограничени карактеристики.

Планови за заеднички хостингЛичнаБизнисна
Домен1 домен3 доменинеограничен број на домени
Складирањенеограниченнеограниченнеограничен
Пропусен опсегнеограниченнеограниченнеограничен
e-mail сметкинеограниченнеограниченнеограничен
Цена3.49 $ / месечно3.99 $ / месечно4.49 $ / месечно
Цена (обновување)3.49 $ / месечно4.99 $ / месечно6.49 $ / месечно

* Забелешка - Составивме список на опции за хостинг чија цена е под 5 $ / месечно, можете да ги споредите стапките на ResellerClub со други провајдери за хостирање на буџети овде.

Препродавач на хостинг:

Хостинг на препродавачите ви дава што ви треба да стартувате повеќе веб-страници од една сметка. Дури и планот $ 12.99 месечно ви дава неограничени веб-страници. Сепак, имате 40GB простор на дискот за работа.

Планови за хостинг на препродавачиR1R2R3R4
Складирање40 GB50 GB100 GB200 GB
Пропусен опсег800 GB1000 GB2000 GB4000 GB
Број на веб-страницинеограниченнеограниченнеограниченнеограничен
Слободен WHMCSНеДаДаДа
Цена12.99 $ / месечно14.99 $ / месечно18.99 $ / месечно28.99 $ / месечно
Цена (обновување)18.99 $ / месечно20.99 $ / месечно27.99 $ / месечно42.49 $ / месечно

Облак хостинг:

Ако ви требаат уште повеќе простор и моќ, облак хостинг може да биде она што ви треба. Можете да хостирате неограничени веб-страници во бизнис Облак и Про облак планови.

Облак хостинг плановиЛичен ОблакБизнис ОблакПро облак
Процесорот2 јадра4 јадра6 јадра
Складирањенеограниченнеограниченнеограничен
RAM меморија2 GB4 GB6 GB
Пропусен опсегнеограниченнеограниченнеограничен
Број на веб-страници1неограниченнеограничен
E-mail сметкинеограниченнеограниченнеограничен
Цена5.99 $ / месечно7.49 $ / месечно11.49 $ / месечно
Цена (обновување)7.99 $ / месечно9.99 $ / месечно14.99 $ / месечно

Посветен хостинг:

Кога ви треба посветен сервер, посветен хостинг е достапен со почеток во $ 90 месечно. Пропусен опсег доаѓа во терабајти, и можеш да користиш сервер на E3-1265LV2. Оваа опција добро функционира за клиенти кои имаат потреба од подобра безбедност или моќ да извршуваат поголеми операции на Интернет.

Ќе добиете целосен пристап за root, услуги за е-пошта, услуги за бази на податоци, услуги за поддршка на DNS, основни поддршка, Zend Optimizer, еден тон на безбедност и многу повеќе.

Посветен сервер хостинг плановиDS1DS2DS3DS4
процесорIntel E3-1220LV2Intel E3-1265LV2Intel E3-1265LV2Intel E3-1265LV2
ПроцесоротДвојно јадроЧетири јадренЧетири јадренЧетири јадрен
RAM меморија4 GB4 GB8 GB16 GB
Складирање (во RAID 1)1000 GB1000 GB1000 GB1000 GB
Пропусен опсег5 ТБ5 ТБ10 ТБ15 ТБ
Бесплатни IP адреси2222
Цена90 $ / месечно120 $ / месечно150 $ / месечно180 $ / месечно

Ако ви треба управуван хостинг, плановите почнуваат од $ 170 месечно. Овој хостинг е целосно управуван од поставувањето до безбедноста. Вклучува cPanel инсталација, конфигурација на огнениот ѕид, поддршка за целосен веб сервер, поддршка од трети лица и повеќе.

Кога VPS хостинг е она што го сакате, ResellerClub го има достапно за Linux и Virtuozzo. Ќе добиете убав износ на простор и пропусен опсег по пониска цена. VPS, исто така, ви дава поголема безбедност отколку заеднички хостинг.

Важно е да се знае

Гаранција за враќање на парите

Политиката за гаранција на парите не се однесува на посветени сервери.

Муабет со хостинг, VPS и препродавач на хостинг се опфатени со гаранцијата за враќање на парите од 30-ден. Ако ја прекинете вашата сметка во 30 денови кога ќе се регистрирате за плановите, ќе ви биде дадено целосна наплата.

Користење на ресурси

Постојат ограничувања за користење на ресурси со ResellerClub што ви е потребно да се забележи.

Цитирајќи Правни договори на ResellerClub хостинг -

употреба на ресурсите на ресурсите
ResellerClub хостинг ресурси употреба

Highpoints - Што сакам за ResellerClub

Промени ги локациите на серверот

Нешто што се истакнува е способноста да се променат локациите на серверот. Ако не сакате вашата локација на вашиот сервер да биде повеќе во САД, можете да ја промените во Велика Британија, Индија или друга локација.

Стартување на вашата веб-страница - Брз

Исто така е одлично што постојат решенија кои овозможуваат брзо отворање на веб-страница.

Постои Weebly решение кое може да се обидете бесплатно. Можете да го пробате на вебсајт Builder што почнува од $ 1.99 месечно, а вие ќе можете брзо да составиш веб-страница.

resellerclub weebly
Решение за вебсајт обезбедено од хостинг на ResellerClub.

G Suite исто така е убаво, бидејќи можете да се регистрирате за професионални сметки за е-пошта, синхронизирајте ги календарите и многу повеќе. Сè е обезбедено од Google Cloud.

Завршувајќи

ResellerClub Хостинг му дава веб-дизајнер или инвеститорот сè што му е потребно за веб-страници од различни големини. Кога работите со помали клиенти, дели или VPS хостинг може да биде идеален. Кога работи со поголеми клиенти, посветен сервер може да обезбеди невиден износ на безбедност и компјутерска моќ. Сè е тука, услугата е сигурна, а цените се подобри од просекот. Овој е победник.

Алтернативи и споредби

Споредете го ResellerClub хостинг со други слични услуги за хостирање:

Посетете ResellerClub Хостинг онлајн

За посета или нарачка на ResellerClub хостинг: https://www.resellerclub.com

За Џејсон Чоу

Џејсон е фан на технологијата и претприемништвото. Тој сака да гради веб-сајт. Можете да стапите во контакт со него преку Твитер.