PeoplesHost Review

Ревидирани од: Џери Лоу. .
  • Преглед Ажуриран: Јуни 30, 2020
PeoplesHost
План во преглед: Основни
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Јуни 30, 2020
Резиме
PeoplesHost е надпросечна, без overselling, веб хостинг компанија. Ако сте фокусирани на перформансите над цените, PeoplesHost може да биде вистинскиот избор.

Основани во 2015, луѓето зад PeoplesHost биле во бизнисот повеќе од една деценија. Во текот на таа деценија, тие работеа со големи брендови, но на крајот се откажаа од корпоративниот живот за да заземат пристап базиран на луѓе со PeoplesHost.

Идејата зад PeoplesHost е да се обезбеди клиент-фокусирани хостинг сервис кој е сигурен и прилично цени.

Сега, за нешто повеќе од една година во бизнисот, тие имаат над клиентите на 500 и веб-страниците на 1,000 и работат. Тие исто така имаат центар за податоци од Tier-4 (јас направив малку истрага - се чини дека PeoplesHost серверите се сместени во центри за податоци кои се објекти за ревизија на SOC 1 (SSAE16) тип II и се компатибилни со PCI и HIPAA) кои се наоѓаат во Орландо, Флорида. Во центарот за податоци се користат двојни RAID сервери, хардверски firewalls, напредна DDOS заштита, и излишни облак основни рутери со пропушти повеќе. PeoplesHost, исто така, ги чува дневните бекап на сите споделени клиенти и неделни бекап за корисниците на VPS или посветени решенија.

Добив бесплатна сметка од еден од највисоките менаџери на PeoplesHost. Ја користам сметката за да извршам неколку тестови за да видам дали оваа компанија живее до своите ветувања.

Проверете ги различните хостинг планови и потоа проверете дали PeoplesHost живее до возбуда.

Што има во полето: Планови за хостинг на народите

PeopleHost има три главни планови за хостирање за потребите на вашата веб-страница. Може да се споделите, VPS или посветен хостинг. Ајде да погледнеме во секоја од овие опции.

Муабет со хостинг

PeoplesHost нуди Windows и Linux дели хостинг планови. Windows дели хостинг планови се движат од $ 10 до $ 23 месечно за двегодишна претплата. Во зависност од планот на Windows што го добивате, можете да добиете било каде од 5 GB до 50 GB простор на дискот и 10 GB до 60 GB пропусен опсег.

Линукс хостинг плановите се движат во цена од $ 8 до $ 21 месечно за двегодишна претплата. Можете да добиете било каде од 2 GB до 50 GB во простор на дискот и 15 GB до 60 GB во пропусен опсег.

Двете Windows и Linux дели хостинг планови вклучуваат бесплатни имиња на домени и неограничени веб-сајтови и имиња на под-домени. Тие, исто така, вклучуваат бесплатни е-мејл адреси. Покрај тоа, тие доаѓаат со 99.9% хонорарна гаранција на домаќинот и се подготвени за е-трговија.

Бев задоволен од сите расположливи ресурси со заедничките хостинг планови. Без разлика дали одите со минимален хостинг план или надградба на топ-ниво план, дели хостинг од PeoplesHost не недостасува моќ или ресурси.

ОсновниИзборна
Складирање (SSD)5 GB20 GB50 GB
Пренос на податоци10 GB30 GB60 GB
Бесплатен домен
Ајде да шифрираме
SSH пристап
Почетната цена8 $ / месечно11 $ / месечно21 $ / месечно

VPS хостинг

VPS хостинг е исто така достапен и за Windows и Linux. Windows се движи од $ 39 месечно до $ 117 месечно, а Линукс се движи од $ 29 месечно до $ 78 месечно за двегодишна претплата. Двете доаѓаат со четири до осум процесорски јадра, две IP адреси и 30 GB до 100 GB простор на дискот. Тие, исто така, имаат 2 GB до 4 GB RAM и неограничен пропусен опсег, заедно со бесплатно име на домен.

посветен хостинг

Управувани посветени сервери на PeoplesHost се достапни во пакетите Basic, Pro и Enterprise кои се движат по цена од $ 199 месечно до 100 499 месечно за двегодишна претплата. Тие работат на Dell PowerEdge сервер и нудат неделно дневно бесплатни бекап. Овие пакети се движат од 8 GB до 32 GB меморија и вклучуваат 1U или 2U шасија.

Моето искуство: Што ми се допаѓа за PeoplesHost

А брз поглед на контролната табла PeoplesHost.

Управувајте со вашите исплати и фактури под "Платежи"

За време на мојот тест на PeoplesHost, неколку работи се истакнаа што ми се допадна. Сакам да ги споделам најважните со вас.

60 дена целосна гаранција за враќање на парите

Прво, постои гаранција за враќање на парите. На 60-ден пари гаранција за враќање е еден од најдолгите што ќе најдете да се најде во веб хостинг индустрија. Сте слушнале фраза "ставете ги парите каде што е твојата уста", а PeoplesHost го прави токму тоа со оваа гаранција. Тоа покажува дека има доверба во своите производи. Оваа гаранција без ризик во основа е пробен период. Ако добиете еден од споделените или VPS Линукс или Windows пакетите и не ви се допаѓа, можете да ги вратите вашите пари. Тоа е толку едноставно.

Дневна резервна копија

Јас, исто така, навистина ми се допаѓа бекап дека PeoplesHost работи. Ако имате заедничка сметка, таа работи секојдневно со R1Soft резервни копии. Тие се вклучени со вашиот пакет. Потоа, ако имате VPS сметка, таа работи неделно R1Soft бекап. Ако имате посветен хостинг сметка, таа има дневни офсајтови бекап. Нема ништо полошо од губење на сите ваши податоци, а тоа не е загриженост кога одите со оваа компанија. Дневните или неделни бекапчиња ги чуваат вашите податоци безбедно, така што е огромно олеснување.

Цитат од Народна домаќинство

Заеднички клиенти (Linux и Windows)
Ако сте деличен хостинг клиент, ние ги одржуваме секојдневните R1Soft бекап на вашата сметка. Овие резервни копии не се дополнителни трошоци и се дел од хостинг-пакетот што го купивте.

Клиенти за VPS (Linux и Windows)
За нашите VPS корисници работиме неделни R1Soft бекап на вашата сметка. Овие резервни копии не се дополнителни трошоци и се дел од хостинг-пакетот што го купивте.

Посветени купувачи
Имаме дневни резервни копии надвор од локацијата на располагање за дополнителен надомест. Ве молиме посетете ја за поддршка ако имате какви било прашања во врска со ова.

Бесплатни пет веб-страници

Бесплатните трансфери на веб-страници се исто така огромен плус. Можете да префрлувате до пет веб-сајтови бесплатно, а тоа ги вклучува Windows-страниците. Додека повеќето хостинг компании ви даде еден, тешко е да се најде хостинг компанија која ќе ви даде пет, така што ова е огромна корист ако работите со повеќе сајтови.

Заклучена хостинг цена

Цените за обновување на PeopleHost остануваат исти како и вашата цена за најавување. Нема рекламирана цена за рекламирање (како многу други евтини хостинг сервис провајдери) од $ 3.95 / mo, тогаш тој скокнува до $ 9.95 / mo по првиот платежен циклус.

Цените на "Народна домаќинство" на предната страна на сајтот се "толку ниско како" цените што корисниците можат да ги очекуваат ако се заложат за 2 годишен платежен циклус. Цената за секој план е поделена - подолг е циклусот на фактурирање што клиентот може да очекува да има пониска месечна цена.

На пример, подебели расчленување на цените за нашиот заеднички план со тарифа за наплата:

  • Месечно: $ 12 / mo
  • Квартален: $ 11 / mo
  • 6 месеци: $ 10 / mo
  • 1 години: $ 9 / mo
  • 2 години: $ 8 / mo

Ако клиентот се регистрира за планот за хостинг на Shared Basic на 2 годишниот период на наплата, кој ќе биде $ 8 / mo, тој клиент ќе ја обнови истата цена за нивниот следен биланс циклус.

Важно е да знаете

Има неколку работи што треба да ги знаете пред да се придвижите напред со PeoplesHost.

PeoplesHost = Нема преголем домаќин

PeoplesHost не го надгледува. Ќе го добиете она што го плаќате со PeoplesHost. Тоа значи дека не мора да се грижите за побрзаа сервери.

Како што знаете, брзаните сервери водат кон заостанување на брзината на мрежата и застој, па ова е многу важна точка. Зборував со еден од највисокото раководство (кој претпочита да остане анонимен) за политиката за непотребна работа на PeopleHost. Неговото мислење:

[…] Нашата заедничка хостинг не ја преовладуваме. Многу клиенти кои користеле други веб-домаќини, доживеале постојани проблеми со прекинување и сигурност, бидејќи овие поголеми домаќини ставаат премногу клиенти на тие сервери за да ги зголемат своите маргини. За жал, луѓето се привлечени од ниски цени и не сфаќаат дека поголемите домаќини се во можност да ги понудат пониските цени затоа што тие преголем простор на своите сервери.

Не надминувањето позитивно влијае на нашиот бизнис на долг рок. Како што споменавме погоре, мешавина на oversold сервери на "неограничен" дели хостинг отвора веб-домаќин до злоупотреба и висока употреба на ресурсите, што е проследено со лоша поддршка и проблеми со застој.

Бидејќи не ги преовладуваме нашите споделени сервери, ние сме во состојба да се фокусираме на обезбедување на подобро искуство за поддршка на помал број клиенти на сервери кои не се злоупотребени со голема употреба на ресурси. Што значи, нашите клиенти имаат високо доверлива услуга со подобрена брзина и време на време. Изразот „го добивате она што го плаќате“ е точно.

Клиентите се предупредуваат пред да ги достигнат лимитите на доделените ресурси на нивната сметка (простор на дискот и ширина на опсег). Ова им дава време да се надополнат на повисок план со дополнителни ресурси или да идентификуваат области со кои можат да направат подобрувања (на пр., Бришење стари датотеки, стари бекап што седат во нивните јавни_html, итн.).

Народот е домаќин на преглед на искуства

PeopleHost Uptime for January 2019: 100%
ЛуѓеНајчестото време за изминатите 30 дена (екран заробен декември 9, 2018): 99.81%.
PeoplesHost uptime Август 2016
PeoplesHost uptime за изминатите 30 денови (екран заробен август 24, 2016): 99.97%
peoplehost 072016
PeopleHost хостинг време за јуни / јули 2016: 99.92%. Следењето започна на мај 28, 2016.

Тест за брзина на луѓето

Тест за брзина на Bitcatcha - нашите тест сајтови на PeoplesHost брзо реагираа на барањата што доаѓаат од САД.
Тест за брзина од Јужна Америка - TTFB: 896ms. Сервер брзина рангирана "А" од Тест за WebPage.

Заврши

Севкупно, PeunitiesHost е натпросечно компанија за веб хостинг. Тоа е по разумна цена, особено затоа што не ги надминува своите производи. Ова е вистинската продажна точка за PeopleHost и причината зошто е толку тешко споредете го со другите хостинг компании. Многу хостинг компании се поевтини и тие нудат неограничени услуги. Сепак, тие услуги не се навистина неограничени. Кога одите со една од тие компании, се изложувате на ризик од побрзаа сервери (што би довело до слаба изведба).

Ако сте фокусирани на перформансите над цените, PeoplesHost може да биде вистинскиот избор.

Споредете ги народите со другите

Ако размислувавте за алтернативи на PeopleHost, еве листа на 10 најдобри веб-хостинг што ги препорачуваме. Исто така, проверете ја рамо до рамо споредбата на PeunitiesHost со други слични хостинг услуги:

За да нарачате или посетете PeoplesHost онлајн: https://www.peopleshost.com

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.