Преглед на LiquidWeb

Ревидирани од: Тимоти Шим
 • Преглед Ажуриран: Јули 01, 2020
LiquidWeb
План за преглед: Успеа WP
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Јули 01, 2020
Резиме
LiquidWeb Hosting е одличен на многу начини, но тие не се вистинскиот одговор за мали веб-страници и индивидуални блогери. Прочитајте за да дознаете што открив со оваа хостинг компанија.

LiquidWeb има долговечност во својот агол. Основана во 1997 од Метју Хил, Лансинг, со седиште во Мичиген, обезбедува веб хостинг услуги кои ги зајакнуваат веб професионалци од целиот свет.

Компанијата целосно поседува и управува со пет центри за податоци. Со повеќе од клиентите на 32,000 во приближно земји 130, LiquidWeb мора да обезбеди дека има моќ да обезбеди многу решенија кои го претворија во $ 90 милионска компанија со повеќе вработени во 600.

Примена на LiquidWeb INC.5000 награда за најбрз растечки компании за 9 последователни години (2007-2015).

Можеби тоа беше крајниот доказ за потенцијалот што го видел Хил продавајќи LiquidWeb на инвестициска фирма Медисон Дирборн Партнерс во 2015.

За LiquidWeb, компанијата

 • Основана: 1997, од Матеј Хил
 • Со седиште: Ленсинг, Мичиген
 • Услуги: Облак VPS и посветен хостинг; и други релевантни веб-услуги.

(Quick Link) Преглед LiquidWeb Хостинг во:

Перформанси на LiquidWeb серверот

Големи метрики на изведбата

Резултат на брзината на битката: A +

TTFB <500ms за тест од US сервер

Голем запис за uptime: 100% uptime

TTFB> 1,400 ms за тест од серверот во Азија

LiquidWeb Uptime рекорд

LiquidWeb Јануари / Февруари 2018 Uptime: 100%

Време и одговорна одговорност на серверот LiquidWeb и целокупна брзина

Како и обично, ја водиме нашата тест-страница преку системот на БитКаца, како и WebPage Speed ​​test. Овие резултати обично ќе ве упатат во критичните фактори на ефикасноста на просечната страница.

Импресивни времиња за одзив на BitCatcha!

Номинален A + при тест на брзина на Bitcatcha.

Изведба на тестот на веб-страница

И покрај извонредниот резултат на BitCatcha, WebPage Test имаше и други идеи очигледно. Тестовите од две различни локации на серверот се вратија со лошите резултати на TTFB од сервер во Сингапур. Меѓутоа, во севкупната шема на работи, се чини дека перформансите во овој случај би се потпреле на позитивни чувства.

Тест на веб-страница, од сервер кој се наоѓа во Чикаго, TTFB: 486ms.
Веб-страница Тест, од серверот лоциран во Сингпоре, TTFB: 1,417ms.


LiquidWeb грижа за корисници

Наше искуство и мисли:

Мрежа 100% uptime guarantee

Хардвер замена гаранција

Различни нивоа на поддршка колку што е потребно

Огромна база на знаење за DIY помош

Не е домаќин на форум за поддршка

База на знаење за добра поддршка

LiquidWeb е многу транспарентен, обезбедувајќи огромни количини на информации за секоја од своите услуги, производи и решенија. Многу прашања се одговорени лесно.

Илјадници статии во LiquidWeb база на знаење,

Гаранција за замена на хардвер

Во однос на поддршката, на почетокот ја очекував нормата - Најчесто поставувани прашања, билет, итн. Замислете мое изненадување.

Кога станува збор за поддршка, LiquidWeb оди на целата enchilada, дури и до хардверска поддршка! Не можам да замислам многу компании како што се во можност да гарантираат замена на хардверски компоненти во 30-минути.

извор: Страница за поддршка на LiquidWeb.

За редовните работи, сето тоа е таму. LiquidWeb е како да има бизнис партнер, а не услуга.

Најдобриот дел од сите е тоа што во нивната поддршка поддршката, LiquidWeb не ги потиснува или подмазнува. Тој нуди нивоа на поддршка во согласност со она што ви е удобно, дали сте систем администратор, или Џо Шмо од Chickenliver, Timbuktoo.


LiquidWeb Хостинг карактеристики

Наше искуство и мисли:

Кориснички интерфејс пријателски за нови корисници

Огромен опсег на опции за надградба на серверот

Заштитен ѕид + DDoS заштита со сите планови

HIPAA-компатибилен и хостинг сервер за игри

Управувано со хостирање на WordPress и WooCommerce

Недостаток на Азија-базиран центар за податоци

Не е-мејл хостинг за менаџирани WP планови

Планира многу на LiquidWeb

По толку многу години во бизнисот, не е изненадување што LiquidWeb има многу широк спектар на продукти. Ова се протега од буџетот-пријателски дели хостинг планови сè до ниво на претпријатие-ниво.

Ако сакате посветен сервер, тоа го има. Ако сакате посветен облак, нема проблем. Помеѓу VPS, облак и Успеа хостинг на WordPress, постои производ кој работи за она што ви треба.

Настрана од типот на серверот, LiquidWeb е малку понапреден од просечниот веб-домаќин, бидејќи исто така се потпира малку кон обезбедување решенија. Ова им овозможува да наведете различни бизниси кои имаат специфични потреби. На пример, за медицинска установа ќе му биде потребен хостинг компатибилен со HIPAA, и на игри компанија ќе треба да игра сервер за хостинг.

LiquidWeb VPS хостинг

Карактеристики / плановиLinux / 2Linux / 4Linux / 8Победа / 4Победа / 8
Core процесор24848
RAM меморија2 GB4 GB8 GB4 GB8 GB
SSD чување40 GB100 GB150 GB100 GB150 ТБ
Пренос на податоци10 ТБ10 ТБ10 ТБ10 ТБ10 ТБ
Јавна IP адреса
Бесплатна резервна копија од 100 GB
Резервни копии на Cyronis25 $ / месечно
Почетна цена *59 $ / месечно99 $ / месечно139 $ / месечно129 $ / месечно169 $ / месечно

* Забелешка: Прилагодување е дозволено за сите LiquidWeb VPS хостинг планови. Дополнителни трошоци може да се применат за различни оперативни системи, даноци, дополнителен пропусен опсег, дополнителна IP адреса и резервни услуги.

LiquidWeb одржува WP хостинг

Карактеристики / плановиСвеќисоздателотДизајнерГрадител
Веб-страници1До 5До 10До 25
SSD чување15 GB40 GB60 GB100 GB
Пренос на податоци2 ТБ3 ТБ4 ТБ5 ТБ
Поставување со еден клик
Автоматска компресија на слика
iThemes Sync
Цена19 $ / месечно79 $ / месечно109 $ / месечно149 $ / месечно

* Белешка: Во случај да барате поевтина опција за домаќин на веб-страница на WordPress, можете да се повикате нашата листа на ефтини хостинг услуги.

** Забелешка: Доколку сте заинтересирани да дознаете повеќе за цените на веб-хостинг, проверете го нашето сеопфатно истражување за различните типови планови за веб хостинг и трошоците.

Широка листа на производи, решенија и услуги

LiquidWeb, исто така, ги нуди следните:

 • Хостинг Essentials - Вклучува DDoS Attack заштита, бекап, безбедност и подобрување на ефикасноста.
 • Мрежни услуги - Балансирање на оптоварување, DDoS Attack заштита и испорака на содржина.
 • Складирање и резервна копија - Складирање со тврда држава, бекап и друго.
 • База на хостинг - MySQL, Microsoft SQL, Cassandra, Управуван MSSQL и Microsoft SQL како сервис.
 • Софтверски услуги - Вклучува Plesk, CMS Хостинг, Блог хостинг, Softaculous, Ruby on Rails хостинг и многу повеќе.
 • Служба за мониторинг - Мониторинг на сонар.
 • Сервис за безбедност на - Firewalls, ServerSecure, PCI Compliance, SSL сертификати, Виртуелна приватна мрежа (VPN) и скенер за слаби точки на Nessus.
 • Mail хостинг - Хостинг за Linux, Windows, Microsoft Exchange и MailSecure.
 • најавите за управување - складирање на LiquidWeb Log.

Како што рековме, историјата на LiquidWeb во светот на веб хостинг резултираше со таква долга листа на услуги што компанијата нуди се што ви треба. Силен акцент е ставен на безбедноста и обезбедување на корисниците да имаат компјутерска моќ што им е потребна.

HIPAA-компатибилен сервер

Закон за преносливост и одговорност на здравјето на Соединетите држави (HIPAA) на 1996 бара бизниси што чуваат и обработуваат здравствени информации за да се усогласат со строгите административни, физички и технички заштитни мерки.

Независна ревизорска фирма, ја потврди тврдењата на Теки Веб дека нивните решенија се во согласност со упатствата за безбедност и приватност на HIPAA / HITECH.

DDoS заштита

Основна DDoS заштита е вклучена со секој сервер на LiquidWeb.

Системот автоматски ќе ги ублажи волуметарските напади помеѓу 250 Mbps до 2 Gbps во големина.

Објекти на LiquidWeb центарот за податоци

Постои мало расчекор во однос на капацитетите на центарот за податоци на Ликвивеб, кои тие ги нагласуваат се современи и приватни. Иако споменуваат пет, се споменуваат само три локации - објектите се наоѓаат во Ленсинг, Мичиген (во Централна САД), Аризона (Западно крајбрежје на САД) и објект во Централна Европа во Амстердам.

Недостатокот на центарот за податоци во Азија може да биде зошто имало судбина во тестот за брзина од серверот со седиште во Сингапур.

Центрите се одржуваат 24 / 7 / 365 од техничарите за херојска поддршка на компанијата. Техничарите обезбедуваат брзи реакции кои придонесуваат за 100% uptime за кое е позната фирмата.

Досега во моето набљудување, uptime навистина е ветено 100%. Сигурен сум дека ова има многу врска со додадената вишок на центри за податоци и високо талентираниот тим кој е способен беспрекорно да работи географски вишок.

На Феникс, Аризона, локација на серверот им нуди на клиентите голем број на предности. Овие предности вклучуваат обновување на катастрофи, географски вишок и многу силна мрежа на Западниот брег. Тоа е, исто така, HIPPA-согласност. Во комбинација со приватните центри за податоци во Мичиген, LiquidWeb работеше напорно за да биде што посигурен.

LiquidWeb центарот за податоци 2 надворешноста
LiquidWeb центарот за податоци 2 за внатрешни работи.

Херојски вработен за поддршка на LiquidWeb.
LiquidWeb центарот за податоци 2 за внатрешни работи.

Нема е-мејл за одржувани WP хостинг планови

Е-пошта хостинг не е вклучена во LiquidWeb одржува WordPress хостинг планови.

Постојат три начини за надминување на овие прашања:

 1. Домаќините на вашите пораки во други е-мејл хостинг услуги,
 2. Наместо тоа, ставете ги плановите за хостинг на LiPidel на LiquidWeb и
 3. Претплатете се на LiquidWeb Premium Business Email ($ 1 / mo / поштенско сандаче)

LiquidWeb cPanel Хостинг доаѓа со е-мејл хостинг услуги, но не поддржуваат разни iThemes Sync и автоматско компресирање на сликата.

Споредете LiquidWeb cPanel и одржува WP хостинг (извор).

Ликвидната е-пошта карактеристики вклучуваат:

 • 25GB поштенски сандачиња со автоматско поставување на Outlook
 • Разговор преку webmail плус 50MB прилози.
 • Четири нивоа на спам филтри: Скенирање на врата, преслушување на пораки, отпечаток од прстенест облик и Clam AV.


Цена: Дали е оправдано скапата цена на LiquidWeb?

Наше искуство и мисли:

Не ја зголемува цената на обновување

Успеа хостинг на WordPress 30 - 50% поевтин од пазарната цена

Скапи VPS хостинг планови

Скапи VPS хостинг

LiquidWeb VPS Хостинг е брилијантен на многу начини, но НЕ со нивните цени.

Ова е особено точно кога ги споредувате нивните VPS хостинг планови со други играчи на пазарот.

Карактеристики / плановиLiquidWebInterServerA2 ХостингВо движење
Процесорски јадра234отклучен
RAM меморија2 GB6 GB4 GB4 GB
SSD чување40 GB90 GB75 GB75 GB
Пренос на податоци10 ТБ3 ТБ3 ТБ4 ТБ
Бесплатни бекап
Linux / Windows
Цена59 $ / месечно12 $ / месечно25 $ / месечно22.99 $ / месечно
Повеќе информации-прегледпрегледпреглед

Една Исклучок: Корисници со повеќе WordPress сајтови

Конкурентни цени, вградени iThemes Sync Pro, прифатлива цена, фино подесена WP платформа и 24 x 7 на теренски технички поддржувачи.

LiquidWeb е остварување на сонот за препродавачи и агенции кои треба да градат и одржуваат повеќе WordPress сајтови.

Гледајќи го одржуваниот хостинг на WordPress, корисникот може да има сајтови на 20 за $ 189 месечно и да ја ужива целата сигурност и стабилност потребни за да им се допадне на клиентите. Секој план доаѓа со значително количество на складирање и 5 терабајти со пропусен опсег.

LiquidWeb наспроти други врвни управувани WP домаќини

Табелата подолу ги споредува LiquidWeb одржува WP хостинг планови со други слични услуги на пазарот.

Забележете ги разликите во бројот на WP-сајтовите за домаќин и цени.

LiquidWebВП моторKinstaGetFlyWheel
Хостинг плановиГрадителСкалаБизнис 3Агенција
Број на WP-страници25302030
Складирање100 GB500 GB50 GB50 GB
Комплетна SSD?
Пренос на податоци5 ТБ500 GBнеограничен500 GB
Ограничување на посетитеБез ограничување400,000 / mo400,000 / mo400,000 / mo
Повеќеслојна подготвена?
CDN+ $ 8 / mo по локација
Стадинг сајтови
Миграција без раце
Следење на малициозен софтвер
Автоматска компресија на слика
Проверка без ризик60 денови60 денови14 денови
Месечна цена (12-mo)149 $ / месечно241 $ / месечно300 $ / месечно242 американски долари. / Месечно
Дознај повеќе-Преглед на WP EngineПреглед на кинста-

Научете повеќе за: https://www.liquidweb.com/wordpress/

Еве една од друга страна споредба:


Пресуда: Дали LiquidWeb Хостинг е во право за вас?

LiquidWeb е одличен во многу аспекти и покрај моите рагби за широчината на нивните понуди, морам да признаам дека не би можеле да бидат за секого, особено со оглед на релативно високата цена за влез на нивните успешни WordPress планови. Сепак, чувствувам дека оние што ќе ги избегнат ќе бидат малку.

Еве неколку сценарија каде LiquidWeb би бил вистинскиот избор;

1 - Барате ниво на хостинг на ниво на претпријатие

Зошто: Разумна цена, силна деловна евиденција и одлични хостинг перформанси.

2- Агенција, повеќе WordPress сајтови, препродавачи

Зошто: поекономично (особено ако користите повеќе високо-сообраќај WordPress сајтови!), Силна бизнис евиденција и одлични хостинг перформанси.

3 - Барате VPS хостинг услуга

Зошто: Силен бизнис евиденција и одлични хостинг перформанси. Имајте на ум дека тие не се најдобра цена во градот иако.

Повеќе референца: База на клиенти на LiquidWeb & Позитивни студии на случај

LiquidWeb е популарна хостинг компанија за многу познати брендови, вклучувајќи:

 • Дукати
 • Hitachi
 • Чеви Волт
 • црвен бик
 • Тетка Џемима
 • МТВ

 • FedEx
 • Државниот универзитет во Мичиген
 • Мека
 • БИК
 • Фила
 • Audi

 • Xerox
 • Американ ерлајнс
 • Еди Бауер
 • Насловна депото
 • GM
 • Симантек

Ако тоа не е доволно, еве две позитивни студии на случај.

Студија на случај #1: Дисторзија на зракот

LiquidWeb има моќ и алатки до домаќин на веб-страници за компании како Димпресор Зрак.

Оваа играчка компанија стана популарна за создавање игра околу себе популарната серија "Игра на тронови". Disruptor Beam се сврте кон хибридните решенија на LiquidWeb, платформата за бура и херојските инженери за поддршка за да помогнат во овој голем напор. Ова се претвори во вистинско партнерство.

Она што за нас е добро работено на течни мрежи е комбинацијата на посветени сервери за критични мисии, прилагодени системи заедно со јазли засновани на облак што можеме да ги скалираме нагоре и надолу по потреба.

- Џон Радоф, основач / извршен директор, Дишачот зрак

Студија на случај #2: Interlisys

Intelisys пред и по WP оптимизиран (извор: Строгост)

Intelisys е друга компанија која има корист од она што LiquidWeb го направи достапно.

Intelisys бара компјутерска моќ бидејќи е златен стандард во двостепени комуникации. Потребно е да се отворат нови иницијативи за облак.

Кога Intelisys почна да користи LiquidWeb, нејзиниот сообраќај двојно се зголемил. За да се постигне овој потфат, Intelisys мораше брзо да мигрира кон LiquidWeb's Managed WordPress платформата.

Зборувам како технолог овде, но не можам да истакнам колку се добри услугите за поддршка на Liquid Web.

Тимот за поддршка беше одговорен и постојано корисен и договорот за услуги за поддршка на LiquidWeb, покрај највисокото ниво на поддршка што е достапно за 24 часа дневно вклучено како дел од месечниот пакет за хостинг, направи големо влијание врз нашата способност за брзо движење и решавање на проблеми во во реално време, како прашања од многу сложена веб-страница транзиција се појавија речиси секојдневно.

Со илјадници очното јаболко на нашиот веб-сајт секој ден, оваа помош со бела ракавица беше бесценета.

- Џастин Кели, Администратор, Intelisys.com


Побарајте LiquidWeb хостинг

Кликни: https://www.liquidweb.com/

P / S: Дали овој преглед е корисен?

WHSR е финансиран главно од придружен приход. Ако ви се допаѓа нашата работа, ве молиме да не поддржите со купување преку нашата affiliate линк. Тоа ни помага да ја задржиме содржината на нашиот сајт со врвен квалитет и да произведеме повеќе корисни хостинг преглед како овој.

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.