Преглед на Host1Plus

Ревидирани од: Џери Лоу. .
  • Преглед Ажуриран: Јуни 22, 2020
Host1Plus
План за преглед: Личен
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Јуни 22, 2020
Резиме
За да видам како се стекнува Host1Plus, се пријавив за сметка (користејќи бесплатни кредити дадени од менаџментот Host1Plus) во мај 2017. Моето искуство со компанијата не беше ништо друго освен задоволство. Ми се допаѓа Host1Plus за конкурентни цени, сигурност и избор на локации на сервери. Според мое мислење, тие се добар домаќин за блогери, мали бизниси и средни бизниси. Продолжете да дознаете повеќе за моето искуство.

Од 2008, во Лондон, Host1Plus обезбеди премиум хостинг услуги низ целиот свет.

Компанијата, основана од Vincentas Grinius и Andrius Kazlauskas, моментално има пет сервери во Јужна Африка, Бразил, Германија и САД (Лос Анџелес и Чикаго). Фокусот за компанијата е стабилноста и сигурноста на серверот во сите свои услуги, додека обезбедувањето на поединци и бизниси со сигурен и квалитетен хостинг.

Услугите што ги нуди Host1Plus вклучуваат веб хостинг, облак сервери и VPS хостинг, со секоја од нив има повеќе опции за пакети. Што е познато за Host1Plus е неговата сигурност, достапност и одлична услуга за корисници.

Тестирани и следени од мај 2017

За да видам како се стекнува Host1Plus, се пријавив за сметка (користејќи бесплатни кредити дадени од управувањето со Host1Plus) во мај 2017.

Јас веднаш забележав дека заедничките хостинг пакети вклучуваат додаток на домени, под-домени, бази на податоци и бесплатен домен. А посветен ИП чини $ 2 повеќе, освен ако не се регистрирате за бизнис Про план, кој вклучува посветена IP адреса.

Постојат шест облак пакети на сервери. Цената на секој зависи од бројот на процесорски јадра и количината на простор на дискот, RAM меморија и пропусен опсег.

VPS хостинг, исто така, доаѓа со шест опции, при што трошокот се одредува според бројот на процесорски јадра и количината RAM меморија, простор на дискот и пропусен опсег.

Бев фасциниран од достапните опции. Она што ми требаше за тестирање на Host1Plus беше бизнис веб-хостинг сметка за еден домен, што ме чини само $ 171 за 12 месеци. Јас дури и можев да одберам која локација на серверот сакав.

Поблизок поглед на Host1Plus хостинг планови

Планови за заеднички хостинг

КарактеристикиЛичнаБизнисБизнис Про
Складирање / пренос на податоцинеограниченнеограниченнеограничен
Addon домени310неограничен
Посветен IP адреса2 $ / месечно2 $ / месечнослободен
Цена од5 $ / месечно10 $ / месечно15 $ / месечно

Избор на серверот локации: 1) Лос Анџелес, САД, 2) Сао Паоло, Бразил, и 3) Франкфурт, Германија.

Планови за хостинг на VPS

КарактеристикиКилибарнитеБронзенаСребренаЗлатнаПлатинадијамант
Складирање / пренос на податоци20 / 500 GB60 / 1000 GB80 / 2000 GB200 / 3000 GB500 / 7000 GB1000 / 12000 GB
SSD кеширање + IPv4 / 6 поддршка
CPU Core / RAM0.5 / 256 MB1 / 768 MB2 / 2048 MB4 / 4096 MB6 / 8192 MB8 / 16384 MB
Цена од2.25 $ / месечно5.50 $ / месечно10.00 $ / месечно20.00 $ / месечно45.00 $ / месечно85.00 $ / месечно

Избор на серверот локации: 1) Лос Анџелес, САД, 2) Сао Паоло, Бразил, 3) Франкфурт, Германија, 4) Чикаго, САД и 5) Јоханесбург, Јужна Африка.

* Имајте на ум дека Host1Plus VPS хостинг се неуспешни планови. Ова значи дека сте сами во поставување на сервер и инсталирање на потребни апликации.

Облак хостинг планови

КарактеристикиLIN 1LIN 2LIN 3LIN 4LIN 5LIN 6
Складирање / пренос на податоци20 GB / 2 TB40 GB / 4 TB100 GB / 7 TB200 GB / 14 TB500 GB / 19 TB1000 GB / 24 TB
Избор на ОСLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / Windows
CPU Core / RAM1 / 512 MB2 / 2048 MB4 / 4096 MB4 / 8192 MB6 / 16384 MB8 / 32768 MB
Цена од8.00 $ / месечно16.00 $ / месечно30.00 $ / месечно50.00 $ / месечно90.00 $ / месечно156.00 $ / месечно

Избор на серверот локации: 1) Чикаго, САД, 2) Франкфурт, Германија и 3) Јоханесбург, Јужна Африка.

* Сите облачни сервери вклучуваат DNS менаџмент, контрола на rDNS, режим на спасување, живи статистики, автоматски бекап, напредни безбедносни карактеристики, постојана IP задача и други напредни мрежни функции кои ви даваат комплетен пакет.

Што ги прави Host1Plus облак сервери различни?

Cloud хостинг серверите на Host1Plus се издвојуваат во конкуренција, главно поради овие карактеристики: Host1Plus обезбедува прилагодена ISO функција која овозможува да го инсталирате сопствениот прилагоден оперативен систем на VM.

Исто така, Host1Plus нуди вграден API во домот, неограничен број на IPv4 & IPv6 и посветен менаџер на сметки за секој клиент да им помага и совет.

- Host1Plus менаџер за продажба, Juras Sadauskas

Host1Plus Корисничка контролна табла

Ова е главната табла на Host1Plus. Корисниците можат да плаќаат сметки, да управуваат со DNS, да побараат техничка поддршка, да добијат API-клучеви и да управуваат со сите услуги што ги купиле овде.
Поблизок поглед во делот "Услуги". Ова е местото каде што можете да се најавите на cPanel, да пристапите до webmail и да ги добиете информациите за вашиот сервер. Исто така, во овој дел може да се купат нови SSL сертификати, лиценци cPanel и други алатки.
Внатре cPanel на Host1Plus споделена сметка - истиот поглед што го гледате во секоја cPanel насловна страница.

Host1Plus Uptime Review

Еве го неодамнешниот ажуриран запис на моето тест-страница, хостиран во Host1Plus.

Host1Plus uptime запис за последните три недели. Местото на тестирање беше намалено за еден час поради закажаното одржување.

Моето искуство во Host1Plus: Што ми се допаѓа досега?

1 - сигурност

Host1Plus хостинг услугата е исклучително стабилна.

Додека компанијата ветува 99.5% uptime во писмена форма, имав 100% uptime (со исклучок на закажаното одржување на 1 + час). Веб-страницата не се појавила за последните 7 денови во времето на пишување.

2- Цена

Кога се споредува Host1Plus со другите домаќини, очигледно е дека пазарот станува високо конкурентен.

Мојот годишен трошок (треба да треба да платам за тоа) за дели хостинг сметка е $ 57.

План за VPS план за влез, со 0.5 процесорско јадро и 256 MB RAM, започнува на ниско ниво како $ 2.25 / mo.

Облак хостинг започнува толку ниско, колку што е само $ 8 / mo.

Цените на Host1Plus се исклучително конкурентни.

Во споредба со GoDaddy, кој наплаќа околу $ 96 годишно за својот основен хостинг план на WordPress, Host1Plus хостинг е одличен договор.

Beе ви бидат претставени неколку опции кога ќе се најавите за хостинг Host1Plus. Планот за месеци 12 доаѓа со 5% попуст, во споредба со цената на циклусот 6-месец. Ако се пријавувате за 24 месеци, попустот би се зголемил на 10%, а трошоците за заеднички хостинг би достигнале дури до 108 $ за две години. Host1Plus ќе ви овозможи да се регистрирате за термин сè до 36 месеци, кога попустот се зголемува на 15%.

3-во-куќа API

Апликацијата API за cloud сервери на Host1Plus е развиен од јули 2016. API им овозможува на корисниците да закажат и управуваат со резервна копија и да ја следат употребата на процесорот и опсегот.

Според Јура Садаускас, сегашната верзија на API се развива постојано со цел да се подобри искуството на корисниците на Host1Plus и да остане пред конкуренцијата.

Компанијата се подготвува да воведе API за VPS, започне преработениот Cloud Server API и воведе нов модул на WHMCS Billing системот кој им овозможува на корисниците да имаат целосна контрола со услугата и ќе го поедностават процесот на препродажба.

Целта на овие 3 нови функции на API е да се подобри искуството на клиентот со поедноставување на структурата, подобрување на целокупната функционалност и правење на услугите полесни за препродажба. Host1Plus е домаќин на успехот на клиентите, па затоа навистина е важно да останете во согласност со потребите на клиентите и најновите технологии.

- Host1Plus менаџер за продажба, Juras Sadauskas

4-избор на серверски локации

Корисниците на хостинг хостинг Host1Plus ги споделија, плаќаат дури и $ 5 / месечно, да изберат локација на сервер помеѓу Бразил, Германија или САД.

Растојанието помеѓу веб-серверот и корисникот влијае на времето за вчитување на вашата веб-страница. Колку е поблизу вашиот сервер до поголемиот дел од посетителите, толку побрзо вашата страница се вчитува од перцептивниот на корисникот.

Забелешка - Ако имате намера за веб-домаќини под 5 $ / месечно, можете да внимавате поевтини опции за хостирање во мојот друг напис.

Функцијата за локација на серверот обично е достапна само во услуги за хостирање со повисок опсег. Многу е дарежлив на Host1Plus да ја вклучи оваа опција во нивните планови за заеднички хостинг.

Важно е да знаете

1- Host1Plus Подолг циклус на плаќање на попуст

При изборот на пакет, корисниците можат да добијат попуст за подолгите периоди на наплата.

На пример, стани на 20% off VPS хостинг и облак сервери за платежни циклуси кои се движат од 3 до 24 месеци. Колку е подолг циклусот на наплата, толку е поголема попустот. Корисниците на веб хостинг можат да добијат попуст до 15% за платежни циклуси кои се движат од 6 до 24 месеци.

Откажувањето за пократки платежни циклуси ќе ве чини повеќе, но Host1Plus е многу транспарентен за попустите, за да можете да ја направите вистинската одлука за вас.

2- политика за неограничено ресурси

Како и со сите други неограничени хостинг услуги, неограниченото хостирање на Host1Plus е „ограничено“ со ситните принтови во компанијата мандат на услугата.

3. Политика за неограничени ресурси

3.1.Shared хостинг сервисите се наменети за мали и средни лични, бизнис, веб-страници на организации. Споделените хостинг ресурси може да се користат за активна е-пошта, веб-датотеки и содржини само на веб-страниците на Корисникот.

3.3. Провајдерот не ги ограничува ресурсите на дискот, но применува ограничен износ на inode ресурси во зависност од споделениот хостинг план.

За жал, не можам да најдам специфични броеви на ограничувања на процесорот или RAM меморија или за инод.

Заклучок: Host1Plus = Високо препорачува

Брзо пребарување за прегледи на компанијата покажува дека се стреми да се натпреварува со големите момци, што е очигледно нејзиниот просечен рејтинг на ѕвездите на 4.5 во коментарите на клиентите.

На кратко, Host1Plus е целокупниот домаќин кој одговара на потребите на блогерите, како и на малите и средните бизниси.

За да нарачате, посетете: https://www.host1plus.com/

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.