Преглед на бои на домаќин

Ревидирани од: Џери Лоу. .
 • Преглед Ажуриран: Окт 17, 2018
Боја на домаќинот
План за преглед: Cloud SSD VPS
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Октомври 17, 2018
Резиме
Домаќин Боја е одлична хостинг опција и е особено погоден за оние кои бараат хостинг на ниво на претпријатие. Исто така неверојатно поволна за оние кои сакаат сигурна премија хостинг опција, како експерти се грижат за секој аспект на хостинг процес, и оние кои имаат потреба од професионални совети за оптимизација на перформансите на сајтот.

Забелешка: Ова не е тестиран преглед. Ние не сме хостирале сметка во HostColor кога пишувате овој преглед.

Боја на домаќинот е основана во Европа во јануари на 2000. Компанијата подоцна се преселила во САД во 2002, а во 2003 започнала да работи со својот центар за податоци базиран на South Bend, Индијана. Европскиот ентитет е трансформиран во што Домаќин Боја Европа е денес.

Првиот извршен директор на компанијата, Димитар Аврамов, е исто така основач на Host Color LLC и моменталниот супервизор на операциите. Боја на домаќинот е Член на ARIN и работи автономен систем со ниска латентност (AS) 46873 со повеќекратни договори. Потребни партнери се Google, Akamai, IBM, TDS Telecom, SupraNet, ViaWest, Telus, Vocus International Backbone, Тајван Интернет Портал, Cloudflare и Твитер.

Хостинг хостинг планови за планови

Боја на домаќинот нуди разновидност од различни хостинг и веб сервиси, вклучувајќи ги следниве -

Целосно управувана заедничка сметка (FMSA) и Неменаџиран делегиран хостинг

Боја на домаќинот нуди услуга за управување со дели хостинг клиенти, што е сосема уникатно бидејќи повеќето компании кои нудат заеднички хостинг не обезбедуваат услуги за управување.

Компанијата има и целосно одржани заеднички сметки (FMSA) и стандардни, Неуспеани заеднички хостинг планови.

Хостинг на FMSA вклучува:

 • Посветен адреса IPv4 (по барање на клиент);
 • Домен потврден SSL сертификат (по барање на клиент);
 • Почетна веб хостинг сметка техничка ревизија, преглед, подесување и оптимизација;
 • Uptime мониторинг;
 • Користење на компјутерски ресурси и оптимизација;
 • Инсталација и управување со премиум веб-страница на сообраќајот Анализа Инсталација;
 • Управување и смена на проблеми на веб-страниците и приклучоците базирани на WordPress;
 • Слободен WordPress веб дизајн теми;
 • Инсталација, техничка администрација и смена на проблеми за сите софтверски апликации со отворен код, дел од софтверската библиотека Softaculous auto installer;

 • Кодирање и дебагирање на сите софтверски апликации со отворен изворен код (до 2 часа / месец. Дополнителни часови се наплаќаат на $ 14.95 / час);
 • Управување со поставување база на податоци, датотека и е-пошта (до 3 часа / месец. Дополнителни часови се наплаќаат по $ 14.95 / час);
 • Безбедно стврднување Домен и DNS управување;
 • Веб хостинг сметка одржување, внатрешна услуга за управување и оптимизација;
 • Смена на проблеми;
 • Сите сметки на сметката со целосна услуга (FMSA) на годишните договори можат да добијат бесплатни онлајн бизнис-консултантски услуги.

Планови за заеднички хостинг се именувани за повеќе веб-страници; Е-трговија, Социјална мрежа, CMS хостинг и Блог хостинг.

FMSA vs Неменаџиран Муабет Хостинг

Клиентот може да одлучи дали да купи Некомерцијална или целосно управувана заедничка сметка (FMSA) на страницата за прилагодување на планот. Домаќинот боја им предлага на сопствениците на мали бизниси кои не се запознаени со веб-страницата и ИТ хостинг софтверските технологии, да заштедат време и пари на надоместоци за одржување со пријавување на сметка за FMSA. Секој кој има основни вештини во cPanel, FTP, HTML и кодирање би избрал планови за ненамерно споделување.

Компанијата, исто така, нуди заеднички план наречен "Прилагодено хостинг". За разлика од претходно конфигурираните заеднички хостинг услуги, овој план е целосно прилагодлив и можете да изберете секој детал. Клиент на "Прилагодено хостинг" може да започне со помалку компјутерски ресурси и лесно да ги зголемува, врз основа на побарувачката.

Сите домаќин хостинг планови за заеднички хостинг - и целосно се управувани и нема менаџирани - имаат отпорност на вина за складирање. Податоците на корисникот се хостираат на висококвалитетна мрежа за складирање, која содржи вишок на заштитено складирање RAID 10. Домаќин Боја користи QSAN висококвалитетни технологии за складирање за да ги обезбеди своите деловни хостинг клиенти со најдобрите можни услуги за заштита на податоците.

Целосно управувана заедничка сметка (FMSA)СкладирањеПропусен опсегГодишна цена
Мулти веб-страница75 GB, RAID-10 заштитени999 GB$ 947.88
е-трговија51.2 GB, RAID-10 заштитени999 GB$ 815.88
Социјална мрежа30.7 GB, RAID-10 заштитени153.6 GB$ 719.88
CMS20.5 GB, RAID-10 заштитени102.4 GB$ 59.88
блог10.2 GB, RAID-10 заштитени51.2 GB$ 275.88

Неуспеани хостинг на заеднички серверСкладирањеПропусен опсегГодишна цена
Мулти веб-страница75 GB, RAID-10 заштитени999 GB$ 95.88
е-трговија51.2 GB, RAID-10 заштитени999 GB$ 95.88
Социјална мрежа30.7 GB, RAID-10 заштитени153.6 GB$ 71.88
блог10.2 GB, RAID-10 заштитени51.2 GB$ 47.88

облак хостинг

Домаќин Боја нуди VMware cCloud базирани Cloud сервери. Можете да избирате помеѓу целосно приспособлив SSD Cloud сервер наречен "Клиентот изгради SSD VPS" и пет претходно конфигурирани Cloud сервери планови - SSD Облак буџет, SSD Облак Плус, SSD Облак Старт, SSD Облак напред и SSD Облак енергија. Клиентите можат веднаш да ги зголемат до повисокиот SSD-сервер на Cloud SSD, доколку нивните барања се зголемат. Сите серверски SSD-сервери во боја за домаќин може да се користат со Linux или Windows и вклучуваат две адреси IPv4 и IPv6, како и поддршка за 24 / 7.

посветен хостинг

Главниот центар за податоци на домаќинот Colour се базира на South Bend, Индијана. Сите посветени хостинг услуги имаат ниска латентност во било која точка во Северна Америка, благодарение на импресивните сервисни услуги на Северна Америка. AS46873 домаќин на Космонаучната колор се поврзани со голем број на високо-профилни Интернет мрежи, вклучувајќи ги и Google, Akamai, IBM / Softlayer, TDS Телеком, Telus, Vocus International Backbone, Тајван Интернет Портал, Cloudflare, Твитер и повеќе од 70 други меѓународни и национални мрежи. Посебни хостинг услуги на Host Colour исто така ви овозможуваат да ги следите критичните бизнис апликации и да обезбедите скалабилни, посветени сервери, хард дискови со отпорност на грешка и SSD, IPv4 простор и cPANEL.

VPS

Традиционалните виртуелни приватни сервери на компанијата, хостирани на самостојни физички сервери, се и како целосно управувани (FM VPS) или како нерешени. Домаќинот за домаќин обезбедува виртуелни машини OpenVZ и виртуелни машини со кернел (KVM).

И двете се управуваат со контролниот панел Solus VM VPS. OpenVZ VPS се базирани само на Linux OS, додека виртуелните машини базирани на јадрото можат да бидат Линукс или Windows. Секој VPS може да се прилагоди во зависност од барањата на софтверот на корисникот. Ова значи дека сопственикот на VPS може да инсталира било кој контролен панел (вклучувајќи cPanel / WHM, Plesk, DirectAdmin, Webmin и Kloxo) за да користи било која верзија на MySQL, PHP, Perl, Python или било која друга софтверска апликација со отворен код. Сите VPS планови, исто така, доаѓаат со бесплатни поставувања и нема ограничувања на веб-страниците што се одржуваат.

Co-

Боја на домаќинот го обележува серверот и опремата на клиентите во Јужен Бенд, базиран во САД, центарот за податоци на САД. Компанијата ги користи APC / Schneider Electric IT кабинети за куќиште и технологии за управување со енергија. Колокација започнува од 1U до целосни 42U и 48U кабинети. Корисниците на "Колокација" ги искористат предностите на разумните оддалечени стапки на домаќинот на домаќинот и трошоците за управување кои почнуваат на ниско ниво како $ 39 / час.

Сите клиенти од колокација се во можност да оддалечат повторно да ја рестартираат (вклучуваат / исклучуваат) својата опрема од приклучоците за напојување. Друга услуга со додадена вредност (екстра 29 $ / месечно) што корисниците на Колокација можат да ја користат е „Мониторинг на ефикасноста на мрежата и анализатор на сообраќајот“ (NPMTA). Им помага да ја разберат и анализираат нивната употреба на ширина на опсег, да ги следат деловните критични апликации и мрежното користење. Преку NPMTA сопствениците на сервери можат да го следат користењето на мрежата и користењето на преносот на податоци на нивните Интернет порти со: Апликација, Корисник, Протокол и Локација.

Уште една бесплатна дополнителна услуга за корисниците на Colocation Colocation е домаќин на слободен складиште за складирање, што им овозможува на клиентите на компанијата Colocation да складираат опрема без дополнителни трошоци.

Катастрофи

Домаќин Боја е Disaster Recovery (ДР) нудат секој кој има потреба од бизнис континуитет услуги и можност да се имплементира DR план со ниска моќност трошоци ($ 18 за засилувач / 110 Volt моќ), додека користите премиум конекција.

Специјален попуст за бои на домаќинот, промо код: NEWVPS

Промо код: NEWVPS - Зачувајте 15% на сите VPS и облак хостинг планови
Промотивен код NEWVPS обезбедува 15% инстант заштеди на било кој VPS хостиран на самостоен сервер или на VMware базирани облак сервери на HostColor.com. Шифрата за попуст важи за сите VPS и облак инстанци хостирани во американскиот центарот за податоци за централно место на централна Америка, базиран на South Bend, Индијана.

Што е добро во боја на домаќинот

Постојат голем број на предности за одлучување да биде домаќин со Боја на домаќинот, тука се четирите работи кои најмногу ми се допаѓаат во врска со Боја на домаќинот.

Ниска латентност мрежа со повеќе peering партнери

Боја на домаќинот ја користи мрежата со ниска латентност во комбинација со повеќе партнери, што ја прави услугата одлична опција за хостинг апликации, стриминг медиуми и облак-базирани услуги кои бараат брза и ниска латентност на интернет конекција.

За ваша референца, тука се примероците од Заокружувањето на одмор објавено на веб-страницата на Колона со веб-страници.

Индијана локално

 • South Bend, IN: 0.6 ms
 • Гренџер, IN: 1.0 ms
 • Елкхарт, IN: 5.1 ms
 • Лафајет, IN: 5.2 ms
 • Индијанаполис, IN: 8 ms
 • Блумингтон, IN: 11 ms
 • Форт Вејн, IN: 12.4 ms
 • Образовни мрежи на Америка, АД (ЕНА), ИН, ТН, ИД: 8 ms - 18 ms

Среден Запад

 • Чикаго, ИЛ: 4 ms
 • Милвоки, WI: 7.9 ms
 • Сент Луис, MO: 9.7 ms
 • Детроит, МИ: 10.1 ms
 • Синсинати, ОН: 11.5 ms
 • Дејтон, OH: 13.7 ms
 • Колумбус, OH: 18.8 ms
 • Кливленд, OH: 16 ms

Соединетите Американски Држави (30.7 ms просек)

 • Луисвил, Ки: 12.4 ms
 • Вашингтон, Вашингтон: 20 ms
 • Ashburn, VA: 20.5 ms
 • Атланта, Џорџија: 21.2 ms
 • Њујорк, Њујорк: 23.3 ms
 • Нешвил, ТН: 24 ms
 • Њуарк, Њу Џерси: 26 ms
 • Вашингтон, Вашингтон: 21.6 ms
 • Далас, Тексас: 23.7 ms
 • Солт Лејк Сити, UT: 24 ms
 • Остин, Тексас: 27.4 ms
 • Филаделфија, П.А .: 29 ms
 • Шарлот, Северна Каролина: 29.4 ms
 • Флорида (државен просек): 32.2 ms
 • Мајами, FL: 31.1 ms
 • Денвер, CO: 32.1 ms
 • Бостон, М.А .: 32.3 ms
 • Феникс, АЗ: 46.1 ms
 • Канзас Сити, MO: 41.2 ms
 • Сиетл, Вашингтон: 46 ms
 • Лос Анџелес, Калифорнија: 56.7 ms

Канада

 • Торонто, Канада: 20.2 ms
 • Монтреал, Канада: 25.4 ms
 • Ванкувер, п.н.е., Канада: 58.4 ms

Европа (120.48 ms просек)

 • Лондон, Велика Британија: 93 ms
 • Париз, Франција: 99 ms
 • Амстердам, Холандија: 99.5 ms
 • Лил, Франција: 99.1 ms
 • Глазгов, Велика Британија: 106.5 ms
 • Брисел, БЕ: 104 ms
 • Франкфурт, Германија: 111.9 ms
 • Минхен, Германија: 112 ms
 • Цирих, Швајцарија: 144.9 ms
 • Атина, Грција: 165.2 ms
 • Истанбул, Турција: 145.5 ms
 • Барселона, Шпанија: 115 ms
 • Мадрид, Шпанија: 119.2 ms
 • Лисабон, Португалија: 154.1 ms
 • Даблин, Ирска: 115.3 ms
 • Антверпен, Белгија: 108.9 ms
 • Копенхаген, Данска: 111.1 ms
 • Стокхолм, Шведска: 123.1 ms
 • Осло, Норвешка: 122.8 ms
 • Будимпешта, Унгарија: 130.7 ms
 • Букурешт, Романија: 136.7 ms
 • Москва, Русија: 157.5 ms

Јужна Америка (167.4 ms просек)

 • Буенос Аирес, Аргентина: 182.2 ms
 • Сао Паоло, Бразил: 152.6 ms

Азија (233.61 ms просек)

 • Токио, Јапонија: 148.3 ms
 • Сеол, Кореја: 174.3 ms
 • Тајпеј, Тајван: 191.8 ms
 • Џакарта, Индонезија: 245.5 ms
 • Мумбаи, Индија: 264.0 ms
 • Куала Лумпур, Малезија: 234.9 ms
 • Бангкок, Тајланд: 267.4 ms
 • Хонг Конг, Кина: 202.6 ms
 • Сингапур: 224.1 ms

Австралија и Нов Зеланд (232.96 ms просек)

 • Сиднеј, Австралија: 261.8 ms
 • Мелбурн, Австралија: 222.7 ms
 • Окленд, Нов Зеланд: 214.4 ms

Африка (просек 210.7)

 • Кејп Таун, Јужна Африка: 244.5 ms
 • Каиро, Египет: 159.6 ms
 • Акра, Гана: 228.0 ms

Одлични хостинг можности за хостинг

Домаќин Боја е одличен избор за хостинг со хостинг, со 100-процентен работен век, SLA гаранција, целосно излишна мрежа и MidWest US гледање. Понатаму, услугата исто така може да се пофали и со низа услуги со додадена вредност, вклучувајќи ги и мониторингот на мрежните перформанси и способностите за анализа на сообраќајот, серверите за рестартирање на далечински моќ и известувањето за перформансите во реално време.

Референци: Центар за податоци на средно-западниот дел на САД во боја (со седиште во Јужна Бенд, ИН)

Фотографски наслови (од лево кон десно, од врвот до дното): 1. Влезната врата на објектот, 2. Сервери во изолирани приватни кафези, 3. Друг приватен кафез, 4. HVAC единици, 5. 20U Rittal куќиште за заклучување, и 6.facility влез.
Фотографски наслови (од лево кон десно, од врвот до дното): 1. Влезната врата на објектот, 2. Сервери во изолирани приватни кафези, 3. Друг приватен кафез, 4. HVAC единици, 5. 20U Rittal куќиште за заклучување, и 6.facility влез.

Долга, следлива деловна историја

Боја на домаќинот не е само уште една компанија за хомогенизација по пат на ноќ. Една од главните предности на компанијата и нејзините услуги е нејзината беспрекорна репутација. Боја на домаќинот се етаблира како еден од најпознатите доверливи ИТ хостинг провајдери во MidWestern САД, со одлични технички способности и одлична служба за корисници.

Достапен облак хостинг

Домаќин Облак сервери се базирани VMware виртуелизација и се хостирани на Intel податоци центар издание Solid State Drives. Вредноста на вградениот SSD VDS е целосно скалабилна облак услуга која започнува со само $ 15 / месец за 10 GB SSD складирање? 1024 MB RAM и 1 процесорско јадро.

Импресивна гаранција за навремена работа

Домаќин Боја е единствениот споделен хостинг провајдер кој гарантира 100% uptime поддржан од SLA (види ги цитатите подолу).

Гаранција за 100% (Употреба на мрежа): Боја на домаќинот ќе ги надомести 5% од месечната претплата што се плаќа за користење на веб хостинг услуги за секој запис од 30 дека постои нарушување во достапноста на мрежата (Network Downtime). Максималниот износ на кредитот што корисникот може да го добие може да достигне е 100% од надоместокот платен од страна на Клиентот за користење на услуги кои не биле достапни.

Важно е да се знае

Генерално, Host Color е одлична опција ако барате хостинг услуга. Бесмислено е да се обидеме да ја споредиме Боја на домаќинот со други услуги за хостирање, бидејќи компанијата навистина е во самата класа, со неповторлив фокус на квалитетни и рачни услуги. Сепак, постојат неколку работи што треба да ги знаете ако ја разгледувате Боја на домаќинот.

1. Веб-страницата, HostColor.com, не е толку лесно да се користи како други

За жал, локацијата на Боја на бои е малку тешка за употреба. Постои еден тон текст во различни стилови на фонтови, кои сите се спуштаат заедно, што може да ги отежне работите за навигација.

2. Што треба да понуди целосно хостирање на веб-страниците на Бојата

Имајте на ум дека треба да размислите за услугата "Full Hosting Managed Shared Hosting" (Hosted Color Host) (FMSA) само ако сакате да го нарачате управувањето со веб хостинг профилот за да ја примите бојата во целост. Според Боја на домаќинот, ова е услуга која одлично функционира за сопствениците на мали бизниси, кои ќе заштедат многу време и пари на годишно ниво преку аутсорсинг на техничката администрација на нивните веб-страници и хостинг сметки во "Колор за домаќин", наместо да ги администрираат сами .

Ако сопствениците на веб-страницата имаат доволно вештини и доволно време за да управуваат со сметки за веб-хостинг самостојно, Домаќинот Боја им препорачува да се регистрираат за поевтините планови за самостојно управување. Следното е цитирано од моите прашања и одговори со господинот Димитар Аврамов за оваа проблематика.

Цената на успеа и неизменет веб хостинг се многу различни. Поточно, кои услуги се вклучени во вашиот успеа хостинг план?

HostColor.com има неколку различни Управувани услужни производи. Ние сме веројатно веб-хостинг провајдер (или барем еден од ретките) кои нудат одржувани заеднички веб хостинг ". Таа се нарекува целосно управувана заедничка сметка (FMSA).

FMSA

FMSA е услуга која им нуди на сопствениците на бизниси да го нарачаат техничкиот менаџмент на нивните веб-страници и споделените хостинг-сметки во "Кој домаќин". Се одликува со:

 1. Посветен IPv4 адреса (по барање на клиентот)
 2. Домен потврден SSL сертификат (по барање на клиентот)
 3. Почетна веб хостинг сметка техничка ревизија, преглед, подесување и оптимизација
 4. Uptime мониторинг
 5. Користење на компјутерски ресурси и оптимизација
 6. Инсталирање и управување со врвна анализа на веб сообраќај
 7. Инсталација, управување и решавање на проблеми на WordPress базирани веб-страници и приклучоци. Слободен WordPress веб дизајн теми.
 8. Инсталација, техничка администрација и смена на проблеми на сите софтверски апликации со отворен код, дел од софтверската библиотека Softaculous auto installer
 9. Код и дебагирање на сите софтверски апликации со отворен изворен код (до 2 часови месечно. Дополнителни часови се наплаќаат по цена од $ 14.95 / час)
 10. Управување со бази на податоци, датотеки и е-пошта (до 3 часа месечно. Дополнителни часови се наплаќаат по $ 14.95 / час)
 11. Безбедно стврднување
 12. Управување со домен и DNS
 13. Веб хостинг сметка одржување, внатрешна услуга за управување и оптимизација
 14. Смена на проблеми
 15. Онлајн деловни консалтинг за сите кориснички сметки со целосна услуга (FMSA) на годишните договори

Успеа VPS

Кога станува збор за Виртуализирани сервери (VPS), имаме услуга наречена FM VPS (целосно управувана VPS). Тоа вклучува 2 часа на системска администрација месечно и карактеристики: почетно поставување, управување со IP, инсталација и одржување на оперативниот систем, антивирус и антиспам инсталација, рестартирање, VPS обновување, надзор на панел надградби, мониторинг на ресурси. Цената е $ 39 / месец.

Успешен сервер

ФМДС на домаќинот во боја (целосно одржан сервер) се одликува до 4 часа на системска администрација месечно за посветен сервер 1. Тоа им овозможува на нашите клиенти да нарачува услуги на техничка администрација на нивните посветени сервери да бидат домаќин на Боја. FMDS вклучува: Почетно поставување на серверот, управување со IP, инсталација и одржување на ОС, зајакнување на безбедноста, оптимизација на ресурси од страна на серверот (оптимизацијата на софтверските апликации на клиентите или 3 партискиот софтвер не е вклучена). Инсталирање на антивирус и анти-спам, Репрограми, обновување на системот, надградби на контролен панел, следење на ресурси. Услугата за управување со FMDS чини $ 99 / месец. Сепак, ние нудиме FMDS Light услуга со намалени часови, до 2 часови на услуги за управување месечно и чини $ 49.95 / month

3. Гаранција за варијабилни пари

Треба да се напомене дека гаранцијата за враќање на парите на домаќинот Боја се разликува помеѓу хостинг плановите.

За сите споделени хостинг услуги, Host Color нуди 30-ден гаранција за враќање на парите што ги опфаќа сите споделени хостинг услуги (гаранцијата исклучува никакви надоместоци за поставување и еднократни надоместоци што може да се применат, како што се софтверот на трети лица, услугите или производи).

Сепак, препродавач на хостинг сметки и VPS хостинг сметки само се гарантира гаранција за враќање на парите од 15-ден, а во случај на VPS хостинг сметки, ако сте активно користеле VPS (со други зборови, сте користеле ресурси за пропусниот опсег и VPs) повеќе од седум дена, не сте подобни за целосна наплата. Политиката за наплата на посветени хостинг услуги е зависна од видот на договорот што го потпишавте. Затоа, пред да се пријавите за Color Host, сакате да направите малку истражување за целосно да ја разберете политиката за гаранција за враќање на парите што важи за услугите што сте ги купиле.

Цитирајќи го TOS-от на домаќинот во боја -

Износите кои клиентот ги плати за користење на хостинг услуги се предмет на финансиски гаранции како што следува:

а) Веб (веб-страница) Хостинг - 30-ден гаранција за враќање на парите
б) Хостинг со целосно хостирање (FMSA) - 30-ден за хостирање. Управната такса не се враќа
в) Препродавачи на сметки - 15 - 30 дена гаранција за враќање на парите
г) Виртуелни приватни сервери - 15-ден гаранција за враќање на парите
д) Посветен Сервери (Серверски цени) - нема гаранција за враќање на парите, ако не е изрично склучен во договор
ѓ) Колокација Хостинг - без гаранција за враќање на парите
g) Облак сервери - 5 дена гаранција за враќање на парите

Заклучок: треба да изберете боја на домаќин?

Домаќин Боја е одлична хостинг опција и е особено погоден за оние кои бараат хостинг на ниво на претпријатие. Исто така неверојатно поволна за оние кои сакаат сигурна премија хостинг опција, како експерти се грижат за секој аспект на хостинг процес, и оние кои имаат потреба од професионални совети за оптимизација на перформансите на сајтот.

За да дознаете повеќе или да нарачате, ве молиме посетете го Online Color Host: https://www.hostcolor.com/

За Џери Лоу

Основач на WebHostingSecretRevealed.net (WHSR) - преглед на хостинг доверлив и користен од корисниците на 100,000. Повеќе од 15 години искуство во веб хостинг, Филијалата маркетинг и SEO. Соработник на ProBlogger.net, Business.com, SocialMediaToday.com и многу повеќе.