Преглед на 20i

Ревидирани од: Тимоти Шим
  • Преглед Ажуриран: Јуни 30, 2020
20i
Планирајте во преглед: WordPress Personal
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Јуни 30, 2020
Резиме
20i е понова веб-хостинг провајдер кој има одлични планови во одборот. Нивната единствена технологија за балансирање на оптоварување е дефинирана предност тука.

Замислата на основачите на WebFusion (сега TSO Host), 123-reg и Heart Internet, 20i е релативно нов конкурент во веб хостинг индустријата. Сепак, со само две години под појас, компанијата дојде да понуди извонредно еластичен спектар на производи.

20i е базирана во Обединето Кралство и со повеќето, ако не и сите нивни ресурси таму. Иако има планови за проширување на друго место, тие ќе бидат амбиции за подоцнежен датум. Во меѓувреме, се уште е во состојба да им понуди на клиентите неограничени ресурси на премиум дели хостинг планови. Ова опфаќа складирање, пропусен опсег, бази на податоци, е-пошта и речиси сè друго.

За 20i, компанијата

  • Основана е: 2016
  • Седиште: Обединето Кралство
  • Услуги: Муабет, Управуван WordPress, Хостинг на Reseller, VPS


Содржина: Што има во овој преглед 20i


Позитивни: Што ми се допаѓа за 20i

1. Силен фокус на хостинг на реселер

Откако се обидував да се зафатам со 20i веќе некое време, сфатив дека овој домаќин има многу вистинско искривување. Повеќето веб хостинг компании поздравниот голем товар на производи и обидете се да го изгубите целиот пазар. 20i, од друга страна, се чини дека се чува доста добар фокус на она што јас би го нарекол нејзина примарна цел - препродавачи.

Според нив, нивните веб хостинг препродавачи се оние кои заземаат најголем дел од своите ресурси, бидејќи тие исто така сочинуваат поголем дел од нивните клиенти. Со свои зборови;

Нашите основачи го поставија првиот продавач на хостинг пакети назад во 1997, така што ги знаеме нашите работи кога станува збор за правење задоволни препродавачи. Многу од најголемите имиња во веб-хостинг во Велика Британија всушност се препродавачи на хостинг на 20i - но затоа што нудиме услуга "бела етикета", никој не знае!

- Ричард Чемберс, маркетинг менаџер, 20i

Имајќи го тоа на ум, 20i го чуваше она што е можно поедноставно за препродажба и ребрендирање, така што многу од нивните средства се поставуваат за големо количество и управување со веб-сајтови. Тие, исто така, вклучуваат корисни алатки за препродавачи - од комуникација со клиентите до вграден Систем за издавање на билети за помош.

Повеќето нормални сајтови МОЖАат да им понудат на клиентите бесплатна миграција за едно место, но повторно, бидејќи тие се препродавачи фокусирани, 20i има автоматски миграциски центар, кој можете да го користите за преместување на повеќе локации во 20i со леснотија. Препродавачите, исто така, добиваат отстапки за други производи како што се VPS и имиња на домени.

2. 20i е брз и стабилен

Комбинација на фактори резултираше со 20i докажувајќи дека е еден од порелаксираните домаќини кои имав можност да ги тестирам до денес. Една работа што можам да кажам е дека кога гледате во продажните точки на кој било домаќин - обидете се да ја видите подалеку од површината на она што ви го кажувам. Уредувањето е многу специфично, па не презема ништо!

Автоматско мерење на оптоварување на оптоварување

Јас обично не сум најголем обожавател на неслободна употреба на технологијата, но, очигледно, постојат некои случаи каде што може да им даде предност на бизнисот и на своите клиенти. Еден од поинтересните аспекти на 20i е неговиот авто-скалирање, сервери за балансирање на товарот. Оваа функција е изградена од сопствениот инвестициски тим и е достапна само за нивните клиенти.

Значи, што е автоматско скалирање?

Повеќето заеднички веб хостинг провајдери работат токму тоа - делење. Откако серверот е полн со клиенти како хостинг компанијата мисли дека може да работи, тогаш нови клиенти се ставаат на нов сервер.

За жал, веб-сајтот сообраќај е многу еластичен и веб-сајт кој има мал сообраќај денес може да расте многу брзо од различни причини. Ова значи дека другите клиенти на тој сервер ќе страдаат бидејќи неговите ресурси се трошат непропорционално.

Во случај на автоматско скалирање и балансирање на оптоварување со 20i, веб-сајтовите не се ограничени само на еден сервер. Ако необичен износ на ресурси се консумира од страна на една страница, тогаш повеќе ресурси можат да бидат достапни од нивната мрежа на повеќе 40-core сервери. Идејата е слична на онаа на Cloud технологијата, каде што сè од пропусниот опсег до процесорска моќ и RAM меморија може лесно да се зголемува веднаш или надолу.

Ако некој сервер се симне од некоја причина, сајтовите што се хостирани може едноставно да се преместат.

100% SSD Складирање

Сигурен сум дека сте го виделе овој термин малтерисани над многу веб-хостинг сајтови денес: SSD. Солидните дискови или SSD-уредите можат да понудат исклучително брзи перформанси во споредба со стандардните механички дискови. Во некои случаи, разликата во брзината лесно може да надмине десет пати повеќе од механичките погони.

За жал, ова е една област каде што повеќето хостинг компании се нејасни - дали ја користат SSD технологијата само за нивните системски дискови, или пак користат SSD-уреди за чување на сите нивни податоци? Иако цените на SSD постојано се намалуваат, тие сѐ уште се значително поскапи од стандардните дискови.

20i ни увери дека тие користат SSD-ови во одборот (од нивната документација за сајтови, очигледно Samsung SSDs, кои се некои од најдобрите кои постојат денес). Овој потег се навраќа на верувањето на компанијата дека секогаш треба да го користат најдобриот хардвер, а не да ги намалат аглите во оваа област.

ДНС базиран на Google

Ако знаете барем малку за веб-сајтови и URL-и, ќе знаете дека систем за име на домен (DNS) е од витално значење зглоб. 20i го користи DNS на Google така што ќе можете да уживате во брза реакција без оглед колку е голема сообраќајната оптовареност на вашиот сајт.

Повторно, тука постои дополнителна предност за препродавачите, бидејќи можете да ги искористат предностите на виртуелните имиња сервери на компанијата и да го положат Google DNS под сопствен бренд!

Тест за брзина

Со нивните сервери ограничени само на центри за податоци во Обединетото Кралство, јас бев првично малку скептичен во врска со перформансите 20i би можела да понуди. Како резултат на тоа, јас го поминав стандардниот WebPage Speed ​​тест од три локации - САД, Велика Британија и Сингапур.

Како што се очекуваше, серверот во Обединетото Кралство покажа добри одговорени времиња, но за да бидам искрен бев доста импресиониран на домаќин кој може да понуди TTFB подолу 200ms. Ова ретко се гледа и е далеку под препораките на Google за 400ms.

САД брзини, исто така, клокнат во многу добро, иако времето надвор од регионот Азија малку се намали. Знам дека Сингапур обично има прилично добра инфраструктура за спроведување на тестови за брзина, па затоа можам само да претпоставам дека мал пад се должи на 20i поради некоја причина.

WebPage Speed ​​Test - Велика Британија; TTFB = 181ms.
WebPage Speed ​​Test - Сингапур; TTFB = 1,216ms.
WebPage Speed ​​Test - САД; TTFB = 414ms.

Тест за оптоварување

Нешто ново што го додавам во тестирањето на веб-домаќин е оптоварување тест. Додека брзината може да биде важна, исто така е од витално значење да знаете дали вашиот сајт може да врши постојано кога е истовремено преплавен од многу корисници.

Како морнарица за мојот тест, 20i издржа добро и беше во состојба да одржи воведен 25-истовремено корисник оптоварување без проблем на сите. На сликата подолу, пурпурната линија која останува прилично стабилна е време на одговор на серверот, а другите две линии претставуваат зголемен број на корисници и барања на страници.

Тест на оптоварување со 25-корисник на 20i

Забелешка: 20i Хостинг Uptime - повторно тестирање во тек (Извинете!)

Ова беше водење во позадина за некое време и, за жал, кога сакав да го користам, откривме дека го посочивме на погрешен URL! Мое извинување, ние ќе го додадеме овој дел подоцна, откако ќе собереме доволно податоци.

3 - добра поддршка за корисниците

Иако разговорот во живо се чини дека е ограничен само на прашањата за продажба, 20i има многу лесен систем за издавање на билети и тврди дека персоналот за поддршка е британски експерти.

4-Wildcard SSL и скенирање со автоматско малициозен софтвер

Бесплатен SSL сертификат

Со cyberthreats се она што тие се денес, заедно со Google сега не означување на HTTPS веб-страниците се несигурни, ќе бидете среќни да знаете дека 20i ви обезбедува бесплатен SSL сертификат. Овие сертификати помагаат да се осигури дека сите податоци од корисник кој се поврзува со вашиот сајт останува безбеден. 20i користи Let's Encrypt за своите бесплатни сертификати.

Скенирање на автоматско малвер

Malware не е само штетен, но исто така е многу тешко да се ослободите. Дури и ако го расчистите денес, постојат случаи каде што може да се врати повторно - одново и одново. 20i може да помогне со ова, бидејќи нуди секојдневно скенирање на анти-малициозен софтвер за сите свои сметки. Ова може да биде нешто што лесно се занемарува, но верувајте ми - многу е корисно да се има.


Конс: Што не ми се допаѓа за 20i

1. Сервери само во Велика Британија

Иако изгледа дека брзините не страдаат како резултат на постоење на сервери само за Велика Британија, се чувствувам малку непријатно што имам недостаток на избор, така да зборувам. Нормално е компанијата за хостинг да има барем некоја форма на избор (дури и ако е во рамките на истата земја), но тука е целосно изнесена од нашите раце.

Се разбира, може да се тврди дека ги поедноставува работите, но сепак ...

2. Нема пристап до Apache или NGINX поставувања

Повеќето искусни веб хостинг ветерани ќе знаат дека за да може да се сменат одредени поставки во Apache-то or nginx може да значи многу разлика. Овде повторно (јас претпоставувам во име на поедноставување) тоа е извадено од нашите раце.

Не се сомневам дека треба да поднесете билет за подршка и да го направите барањето, тие ќе можат да направат какви било промени што ги посакувате, но постои човечка љубов за итно задоволување.

3. Поедноставен контролен панел

Само малку основно за моето допаѓање

Иако ова треба да биде добро за многу корисници, ако сте малку повеќе искусни во користењето на веб хостинг контролните панели може да го најдете оној во 20i порестриктивен.

Мислам дека ова веројатно се должи на нивното вклучување на специјализирани технологии, како што е нејзиниот приклучок за StackCache. Ако ви е дозволено едноставно да ги прилагодите некои поставувања на пример, можеби ќе направите хаос на нештата.


Планови за хостирање 20i и цени

Планови и цени за хостинг 20i.

Со WordPress хостинг со почеток во £ 4.99 месечно (тоа е околу $ 6.50) 20i сигурно не е најскапиот домаќин таму. Всушност, со сите свои планови за хостирање, јас не чувствувам дека е воопшто скапо и веројатно би бил добар купувач.

20i WordPress хостинг планови

ЛичнаПрофесионалнаАгенција
ВП инсталации110неограничен
SSD чување10 GB100 GBнеограничен
Пренос на податоци50 GB500 GBнеограничен
SSH пристап
10 GB поштенски сандачиња100100неограничен
Цена£ 5.99 / mo£ 14.99 / mo£ 29.99 / mo

20i заеднички хостинг планови

СтартерПочетнаБизнис
Веб-страница114
SSD чување10 GBнеограниченнеограничен
Пренос на податоци50 GBнеограниченнеограничен
SSH пристап
10 GB поштенски сандачињанеограниченнеограниченнеограничен
Цена£ 4.99 / mo£ 8.99 / mo£ 12.99 / mo

Внимание: Вашата сметка ќе биде автоматски прекината ако се надмине вашиот месечен надоместок за пропусен опсег. 20i не ги наведува термините "неограничен пропусен опсег" јасно на нивната страница за ToS; но на корисниците им е дозволено да користат максимум од 10% од капацитетот за обработка на серверот (што пак, ограничување на употребата на "неограничен" пропусен опсег) *.

Повратни информации од Ричард Чемберс

Прифатливиот лимит на политика за употреба е специјално поврзан со процесорот и целата платформа. Никогаш не сме го спроведувале до денес, и покрај тоа хостинг веб-страници што се справува со неколку милиони хитови на ден.


Заклучок: Кој треба да биде домаќин со 20i

Иако многу пати спомнав дека 20i е многу препродавач фокусиран, тоа само значи дека тие имаат карактеристики кои нудат препродавачи кои се над нормата. Тоа не значи дека нивните планови за редовни веб хостинг корисници се помали.

Всушност, со оглед на ценовната рамнотежа што ја имаат, 20i ќе направи многу интересно почетна понуда за речиси секој. Нивните функции за балансирање на товарот значи дека не постои вистинска горна граница и дека дури и бизнисите треба да се чувствуваат безбедно тука.

Има само еден предупредување за сите предности што сум ги видел на 20i досега, а тоа е фактот дека дури и на нивниот највисок платен хостинг план (Бизнис на £ 12.99 / месечно) вие сте ограничени на хостирање максимум четири страници. Знам дека некои луѓе сакаат да бидат домаќини на неколку мали страници, на еден план, така што ова веројатно нема да биде идеално за вас.

За да нарачате и да дознаете повеќе: https://www.20i.com

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.