Преглед за 1 и 1 хостинг

Ревидирани од: Тимоти Шим
  • Преглед Ажуриран: Окт 21, 2020
Хостинг 1 и 1
План во преглед: Неограничено Плус
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Октомври 21, 2020
Резиме
1&1 has not stood out remarkably in any of the areas I have listed as pros. I find myself disappointed at the lackluster commitment of one of the oldest service providers around.

Неверојатно е основана скоро три децении пред тоа во 1988, 1 и 1 е во сопственост на Обединета Интернет со седиште во Германија. Вработува над 7,000 персонал од целиот свет, таа е една од најголемите компании за веб хостинг денес жива. Компанијата е високо конкурентна во Германија, во Обединето Кралство, и САД.

Може ли да издржи тестови за перформанси и дали има доволно силни поени за да се намали? Ајде да дознаеме.

За хостинг 1 и 1

  • Седиште: Монтабауер, Германија
  • Основана е: 1988
  • Извршен директор: Ерик Толоме
  • Услуги: Регистрација на домен, хостирање по е-пошта, веб-хостинг (Linux и Windows платформи), е-трговија, серверски решенија (посветен, динамичен облак сервер, виртуелни сервери)

 


 

Содржина: Што е во овој преглед

 


 

Предности на хостинг 1 и 1

1. Уникатен контролен панел

Контролен панел за корисници 1 и 1
Контролен панел за корисници 1 и 1

Ова е најуникатната точка за продажба на 1 & 1 хостинг - обичај дизајниран контролен панел каде корисниците можат да управуваат со својата сметка и услуги. Меѓутоа, ако сте забележале, ова го набројав како про, како и услуга на нивната услуга.

Како плус точка во нивна корист, им овозможува на долгогодишните корисници да го имаат тој фактор кој ги разликува од масите. Таа, исто така вклучува и други интересни области за услуги што вообичаено не се наоѓаат во cPanel или Plesk, како што се онлајн маркетинг и проверка на веб-страници.

Демо: Управувајте со вашите домени во 1 и 1 домен центар

Купете нов домен или управувајте со домените на вашите имиња на домени во 1 и 1 домен центар.

На оваа страница се достапни информациите за серверот за имиња на профилот, поставките на DNS и записите за MX.

Демо: Поставување на бесплатна SSL во 1 и 1

1&1 SSL Certificates is powered by DigiCert.

SSL Starter Plus is included (Free)  in all 1&1 hosting plans. SSL Business (GeoTrust True BusinessID) costs £54.99/year; SSL Business Plus (Wildcard GeoTrust True BusinessID) costs £239.99/year.

* Кликни за зголемување на сликата.

За да ја активирате вашата бесплатна SSL и да префрлите на HTTPS:

Login to 1&1 Control Panel > SSL Certificates (sidebar) > Click “Not Setup Yet” in domain column > Click “Activate Now” SSL Starter Plus > Assign your domain.

* Кликни за зголемување на сликата.

 


 

2. Скалабилни нивоа на изведба

Додека хостинг 1 и 1 може да го направат овој звук како нешто уникатно, навистина нема разлика од другите веб-домаќини кои нудат различен хардвер во различни цени. Не треба да се смета за грешка како оптимизациите за перформанси што ги нудат домаќините како што се A2 Хостинг на пример.

Сепак, добро е да се знае дека опцијата за приспособливост е таму. Ова е особено точно, бидејќи 1 и 1 ви овозможуваат да ги бирате нагоре и надолу нивоата на изведба, како што се бара, независно од кој пакет хостинг на кој сте претплатени. Ова овозможува голема флексибилност при мува.

Скалирањето помеѓу нивоата на перформанси влијае врз RAM меморијата, ограничувањата на меморијата и бројот на истовремени процеси.

Нашиот тест сајт моментално е домаќин на ниво на изведба 2.

 


 

3. Лесно следење на перформансите

To monitor your hosting performance, login to 1&1 control panel > Performance Level > Evalute Performance.

Врзани со скалабилните нивоа на изведба, 1 и 1 исто така доаѓаат со посебна карактеристика за набудување на перформансите која ви овозможува да се осигурате дека вашата страница работи непречено. Толкувањето е едноставно - сè додека е зелено низ таблата, ќе бидете во ред.

Меѓутоа, ако има некои одложувања во перформансите, тие ќе се појават како портокалова или црвена, допуштајќи да знаете дека има проблеми. Овие може да се надминат со заморување со нивото на изведба колку што е потребно.

 


 

4. Бесплатен домен за 12 месеци

Нормално ова навистина не би се сметало за голем плус за веб-домаќини, бидејќи неколку од нив прават пакет во бесплатни домени.

Сепак, 1 & 1 хостинг го пакува дури и со нивниот најевтин хостинг договор која започнува (за прв пат клиенти) на рок-дното цената на 99 центи месечно.


 

5. Бесплатно маркетинг алатки

Купување домаќин и создавање веб-страница не значи ништо ако предметната страница не ја извршува.

1 и 1 хостинг им помага на сопствениците на страници овде со голем број фактори, вклучувајќи $ 100 кредити со Bing Ads, како и со функција на Mailing List *. Списоците за е-пошта ви помагаат да управувате и одржувате е-пошта до вашата база на клиенти, помагајќи ви да бидете во поблизок контакт со нив.

 


 

6. Зелената енергетска компатибилност

Иако не е голема продажба на нивни, јас лично сум поддршка на веб-домаќини кои не сакаат да направат некаков обид да зелени. 1 и 1 (барем во Соединетите држави) ја неутрализираат целата употреба на нивната енергија во центарот за податоци преку сертификати за обновлива енергија (РЕЦ).

Зелените веб-домаќини активно се обидуваат да спроведат еколошки иницијативи, кои барем ги неутрализираат некои од штетите направени за животната средина. (Дознајте повеќе за зелениот хостинг овде).

 


 

Конс на хостинг 1 и 1

1. Уникатен контролен панел

За оние кои се сеќаваат на ова како точка под делот за добрите страни, не читате погрешно. Јас исто така го вклучувам како конус од многу едноставна причина. Без оглед на додадената функционалност или моќност што ја нуди обичниот контролен панел 1 & 1, тој крши многу основно правило за дизајн на кориснички интерфејс - имате нешто со што корисниците се запознати.

Речиси целиот хостинг светот се врти првенствено наоколу cPanel or Plesk, така што за 1 и 1 да валдат со сопствен дизајн е малку необично. Корисниците можат да очекуваат да поминат извесно време, повторно да се запознаат со новиот контролен интерфејс и да се изгубат во процесот.

Со мерење на дополнителната функционалност на контролниот панел 1 & 1, наспроти лошите страни од тоа време, не сум импресиониран. Сепак, за оние што висат таму, можеби ќе биде многу повеќе ценето. Оттука, чувствувам дека обичниот контролен панел е меч со две острици.

 


 

2. Ниска оценка за задоволство на потрошувачите

Се чувствувам многу тажно кога наидов на слаби оценки на клиентите за било која услуга, особено за веб-домаќини, бидејќи ги користам и мене.

За жал, 1 и 1 имаат добар дел од негативните прегледи - од кои многу се чини дека се поврзани со наплатата.

Закачен екран од Преглед на 1 и 1 на ConsumerAffairs.com.

Сè што можам да кажам е дека кога станува збор за такси и плаќања, ве молиме внимавајте да ја прочитате документацијата внимателно и да задржите отворен ум во случај некои линии да бидат отворени за погрешно толкување - потоа разјаснете, за секој случај.

 


 

3. Платени алатки за креирање на веб-страници

Алатките за креирање на веб-страници се добри, особено возбудливи оние што влегуваат со влечење и доаѓаат со обрасци за ултра брза градба на страници. Јас мора да се прашувам во овој конкретен случај, зошто 1 & 1 се наплаќа за ова, кога во поголемиот дел од познатиот свет станува де факто стандард бесплатно. Всушност, постојат цели услуги, како што е веб-страницата на веб-страницата, која се врти околу слободни, најнапредни градители на страници.

 


 

4. Ограничена поддршка на корисниците

А пристојна база на знаење и телефонска линија за помош во живо - што повеќе би можеле да побарате во однос на поддршката? Многу повеќе за жал. Најосновниот од сите би бил систем за продажба на билети за помош. Ние сите сме биле таму кога телефонските линии се затнати и не можеме да се добиеме преку помош, што може да биде фрустрирачко.

Компанијата има поддршка за Твитер канал, но тоа се чини дека е повеќе од страница за објавување на услуги повеќе од било што друго.

 


 

Преглед на ефикасноста на хостинг 1 и 1

Јас ги задржав перформансите на 1 и 1 надвор од добрите и лошите страни, едноставно затоа што се чини дека е мешана вреќа со трикови. Тестовите за разликување и локацијата на серверите дадоа различни резултати, што не придонесува многу за целокупната изведба на нивните системи.

Сепак, ова може да се земе со солза сол, бидејќи целокупната нивна услуга покажува прифатливи брзини на одборот.

Сервер за брзина на тестирање на Bitcatcha

Времето за одговор на серверот е оценето со A во Bitcatcha.

Time-to-First-Byte (TTFB) Врз основа на тестот за веб-страници од Чикаго

TTFB од Чикаго: 613ms.

Time-to-First-Byte (TTFB) Врз основа на тестот за веб-страници од Сингапур

TTFB од Сингапур: 1,461ms.

1 & 1 лежи на седум локации на центри за податоци низ целиот свет, при што клучните центри се во САД и Германија. Ова го прави уште понеобично колку перформансите се разликуваат толку многу. Можеби серверите 70,000 во паралелна операција, 19 милиони домени беа хостирани и преку 20,000 преноси на податоци што се пренесуваат месечно?

1 & 1 хостинг време на работа

Нашата страница за тестирање беше домаќин на 1 и 1 принос 100% време на време во јуни 2018.

 


 

1 и 1 цени и планови

Додека 1 & 1 нуди многу услуги и пакети цело време, за овој преглед ги разгледуваме нивните планови за хостирање на споделени веб-страници. Овие започнуваат по најниската цена на 99 центи и се движат до 8.99 $ месечно.

Планови за споделување хостинг на 1 и 1: Основен, Неограничен Плус и Неограничен Про.

Пред да ви стават вилички во зачуденост, тие се за прв пат клиенти за месечни претплати на 12. После тоа, цените одат до $ 7.99 кои се движат до $ 14.99 месечно, што е околу зголемување на 700% на влезното ниво.

Стапката на пораст станува поразумна, бидејќи плановите се зголемуваат, но за ловците на 99 центи, вие едноставно немате среќа. Сте биле предупредени.

 


 

Пресуда: Треба да бидете домаќин на 1 и 1

Ако сте преживеале одозгора на овој напис, сигурен сум дека сте забележале дека добрите и лошите страни што ги набројав на 1 и 1 се скоро рамномерни. Се разбира, тука се и добрите и лошите, но јас навистина би сакал да споменам една работа овде.

1 и 1 не се истакнува неверојатно во ниту една од областите што ги набројав како добрите. Ова е подигнување на очите, бидејќи обично веб-домаќин може да понуди исклучително ниво на услуга во најмалку една или две области. Се чувствувам разочаран од неискрената посветеност на еден од најстарите даватели на услуги околу себе.

Клучот за тоа разочарување е едвај просек брзината на ефикасноста кален од клиент зафати на платежна. Јас ќе го оставам да ви парична казна луѓе да одлучат дали ова е нешто што е прифатливо или не.

1 и 1 алтернативи

 


 

Посетете / Нарачајте хостинг 1 и 1 на Интернет

Посетете ја страницата: https:///www.1and1.co.uk

 

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.