Преглед на 000webhost

Ревидирани од: Тимоти Шим
  • Преглед Ажуриран: Јуни 22, 2020
000webhost
Планирајте во преглед: бесплатно
Ревидирани од:
Рејтинг:
Прегледано ажурирано: Јуни 22, 2020
Резиме
За цената ознака која е прикачена на сметката на 000webhost морам да кажам дека понудените карактеристики се импресивни. Постојат автоматски алатки, бесплатни шаблони и лесен за користење сајт градител сите заврши во еден уредни пакет - дури и ако некои битови се малку скршени. Сите во, со голема куповна цена од $ 0 - не е лошо.

Основан во 2007 како подружница на Hostinger, 000webhost е малку поинаков од вашиот веб-хостинг провајдер, дури и бесплатните. Наместо тоа, се означува себеси како "платформа за учење за почетници кои почнуваат со патувањето преку Интернет".

Нудејќи низа ниски цени за веб хостинг решенија со стартер план кој е апсолутно бесплатен, 000webhost им овозможува на корисниците лесен чекор напред кон градење - и хостинг нивниот прв веб-сајт. Ова значи дека тие ниски цени планови се врзуваат со две други критични компоненти корисни за почетници - веб-градители и код за учење.

За 000webhost

  • Седиште: Каунас, Литванија
  • Основана е: 2004
  • Услуги: Муабет со хостинг


Како Слободен Веб хостинг Автор е на книгите

Пред да се нурне во оревите и завртките на 000webhost, мислев дека е разумно да вклучите краток сегмент на бесплатен веб хостинг. Секаков вид на веб-хостинг на сите, без разлика дали тоа е бесплатно или на друг начин сè уште бара иста опрема од страна на веб-хостинг провајдер.

Првото нешто што треба да се забележи е дека серверите, софтверот и пропусниот опсег сите бараат значителни капитални инвестиции. Овие инвестиции мора да се обнови некако, така што обично може да очекувате да станете под притисок да ја надградите Вашата сметка. Во некои случаи, слободниот веб-домаќин исто така може да ги пренесе вашите податоци и на партнерите.

На друго ниво, постојат многу ограничувања на бесплатните сметки. Овие се разликуваат во зависност од домаќин - некои ќе ги спроведат задолжителните реклами на вашиот сајт, строги ограничувања на ресурсите на серверот и исто така ќе им биде дозволено да користат одредени формати на име на домен. Во случај на 000webhost тоа би било:

 yoursitename.000webhostapp.com

Конечно, постојат ризици со кои се соочувате кога се должи на трошоците за капитални инвестиции, слободниот домаќин се обидува да ги избегне безбедноста. Како пример, 000webhost беше хакиран во 2015 што резултираше со податоци за прекумерни клиенти на 13 милиони.

Поради овие фактори, Ви препорачуваме да го разгледате 000webhost како песок каде што можете да пробате нови работи или идеи. Ако сте сериозни во врска со хостинг на страница, одете со платена хостинг услуга, наместо.

Совет: Hostinger најнискиот споделен хостинг план чини само $ 0.80 / месец - работи одлично за корисници кои бараат потешка алтернатива на 000webhost.


Добрите од 000webhost

1. Лесно регистрирање со регистрација на 1-клик

Пријавувањето за 000webhost е изненадувачки брзо и безболно искуство. Вообичаениот формат е да мора да поминат низ процесот на регистрација каде што мора да пополните тон детали и да им дадете на сите видови на информации, потоа Потврди ја вашата e-mail адреса.

Со 000webhost можете да го направите горенаведеното или да ја искористите нивната регистрација на 1-клик каде што можете да се пријавите со вашите Google или Фејсбук сметки. Се обидов да се регистрирам на Google и беше брз, безболен и добро функционирам.

2. Водена локација

Започнување на нова страница
Отпочнувањето со нова веб-страница со 000webhost е исто толку лесно колку што е водена турнеја

Првото нешто што ќе се случи кога ќе се најавите на новосоздадената сметка е дека системот 000wehost ќе ви претстави низа прашања. Сум го видел ова претходно на други градители на страници, како што е Shopify и тоа помага, особено во случајот на 000webhost.

Како што споменав порано во моето воведување, 000webhost е наменет за луѓе кои се нов за изградба на веб-сајтови и ова може да биде голема помош. Наместо да ги натераат да ги разгледаат техничките детали за изградбата, 000webhost помага да се претстави низа размислувачки серии прашања кои ќе го водат изградбата.

3. Четири опции за создавање на веб-страници

За оние кои можеби не се целосно нови за процесот на градење веб-страници, можете да ги прескокнете воочените прашања и да прескокнете напред на главната табла. Ова ви претставува со опциите 4 - за да го користите локалниот градител на веб-страницата 000webhost, да го инсталирате WordPress, да го користите Wix или да го подигнете вашиот сопствен сајт.

Од четирите, одлучувањето за Wix всушност те извлекува од околината 000webhost и ве упатува на веб-сајтот Wix, што е надвор од опсегот на овој преглед (можете да прочитајте ја мојата Wix преглед наместо). Бидејќи немав подготвена школка на некоја локација, решив да ги испробам нивните опции за WordPress и локалните градители.

Изборот на WordPress ви овозможува да креирате основно WordPress сајт со нивната автоматска алатка. Се што треба да направите е да го внесете вашето посакувано корисничко име и лозинка за базата на податоци. Треба да одлучите да го испробате сопствениот градител - добро, тоа функционира како и многу други.

4. Лесен за користење Мајчин градител на сајтови

Практични алатки во лесен за употреба интерфејс

Користењето на градител на локалните сајтови е релативно безболно и тоа е типично визуелно уредување. Ми се допадна дека тие имаат некои Вешта drag and drop алатки практични, како што се Google Maps и YouTube. Интересно за бесплатна услуга, исто така има и некои алатки за е-трговија што можете да ги користите.

5. Многу бесплатни шаблони

Градителот на оригиналниот сајт на 000webhost доаѓа со еден тон бесплатни шаблони

Едно нешто што мора да го одобри е дека за нивниот мајчин сајт градител, 000webhost има подготвено еден тон бесплатни шаблони. Ова е веројатно добра работа, бидејќи сопствениците на новиот сајт, најверојатно, нема да имаат јасно во она што тие би сакале или што треба, и овие шаблони служат како добра упатство за нив.

6. Достоен настап на локацијата

Мојот 000webhost резултат на резултатите од изведбата на веб страници.

Имав малку искуство лично со бесплатни хостинг услуги, но сепак јас се кандидира основен сајт шаблон преку мојот стандарден WebPageSpeed ​​Тест.

Резултатите беа малку изненадувачки, особено бидејќи тие постигнаа високо ниво на нивниот Time-to-First-Byte (TTFB).

Од следењето што го направив на HostScore, 000webhost постигна над 70.00% за вкупните перформанси на серверот. Просечната брзина на одговор е 281.54ms од различни локации 10.

Време на одговор на серверот 000весно од десет различни локации од периодот август до септември.

Ако Бангалор и Сингапур беа исклучени од горната табела, брзината на одговор за останатите локации е под 230ms, што се смета за добро особено кога можете бесплатно да го хостирате. Можете да го видите комплетното Изведба на серверот 000навесно на HostScore.

7. Повеќекратни канали за поддршка

Поддршката се нуди главно преку базата на знаење, но постои значителен форум во заедницата за кој можете да се обратите за помош. Интересно е, исто така, постои раздор канал можете да се придружите што е нешто што ретко го гледам за поддршка на веб хостинг.

8. На-погледни контролна табла за статистика на страницата

На таблата за мојата веб-страница не беше нешто што очекував од бесплатна услуга, како и. Обезбедува поглед на една страница од статистиката на вашиот сајт, вклучувајќи ја и количината на ресурси што таа ги користеше (или моментално користи). Навистина, информациите се многу основни, но што очекувате во основа нема трошоци?

9. Интеграција на сајтови и услуги

Бев малку спремна да го вклучам овој дел овде во прв, но 000webhost има делот што го нарекува Power Store. Отпрвин мислев дека ова се некако интегрирани услуги што корисниците би можеле да ги добијат.

За жал, тие се повеќе како сугестии за тоа каков тип на алатки би можеле да бидат корисни за да им се понуди на сопствениците на веб-страниците. Во моментов има само ограничено вклучување, како што се линкови до Wix, Shopify, Elementor и, се разбира, Hostinger.

По размислување, овој сегмент би можел да биде корисен и за newbies за веб-хостинг, давајќи им нови области за истражување откако ќе се навикнат на нивните основни сајтови. Малку повеќе појаснување за корисниците на дел од 000webhost би било добро иако.

Конс од 000webhost

1. Нестабилен градител

Инсталаторот на WordPress дава конфликтни пораки и само ... не успее.

Иако под мојот профил дел јас споменав неколку начини за креирање на веб-сајтови кои користат 000webhost, некои од нив за жал не успеаја да ги испорачаат. На пример, инсталерот на WordPress не успеа да работи (двапати) додека дава конфликтни пораки - се појавуваат пораките за успех и неуспех.

И покрај тоа што била создадена база на податоци. Ако продолжите да се обидувате да го стартувате инсталаторот на WordPress, тогаш системот ќе ви каже дека имате премногу постоечки бази на податоци. Ова може да заврши крајно збунувачки за секој кој е нов на веб-хостинг на било кој начин.

2. Мајчин градител на сајтови се чини малку неполиран

Забележете го логото што се преклопува со некои опции во локалниот сајт-градител.

Матичниот градител работи добро, но се чини дека е малку неполиран и интерфејсот покажа некои графички грешки на мојот прелистувач Chrome. Исто така, потребно е доста долго време да се вчита шаблонот и поради некоја чудна причина, мојот екран изгледа трепка кога градителот е вчитан. Мали прашања кои не мора да го скршат градителот на страницата - само чудни и непријатни.

3. Насилно секојдневно 1hr прекини

Ако до сега се прашувате што е уловот за сите бесплатни понуди 000webhost, еве го biggie - за секој 24 часа циклус, ќе мора да се справите со вашата веб-страница се спушта за 1 час. Можете да изберете кога е тој период, но тој ќе биде отсечен од светот за тој период без неуспех.

Од нивните сопствени Најчесто поставувани прашања;

„Секоја веб-страница хостирана на бесплатна платформа 000webhost сега добива 1 час спиење секој ден. Вашата веб-страница нема да биде достапна за јавноста, но вие сами ќе можете да го поставите времето за спиење “.

4. Постојани скокачки прозорци

Сметките мора да се исплатат некако и настрана од неговиот бесплатен план, 000webost исто така нуди и некои многу ефтини планови за заеднички хостинг може да се надополни на. За жал, вознемирувачки е за фактот и известувачите од малтери насекаде ве охрабруваат да се надоградувате. Ако тоа не е доволно, исто така мора да поставите pop-up реклами од нив, барајќи од вас да се надополни. Старее брзо.


Планови и цени на 000webhost

000webhost хостинг планови на прв поглед.

Бидејќи требаше да биде „ученик на песокот“ на „Хостингер“, 000webhost нема сеопфатни планови што повеќето веб-хостинг провајдери на услуги ќе понудат. Нема управувани планови, нема посветени сервери, нема VPS или слично. Сè што е на располагање, се дели хостинг.

Цените започнуваат од основниот кој е бесплатен, а потоа се зголемува на два плана - Единствено и Премиум, кои чинат $ 1.45 / mo и $ 2.95 / mo соодветно.

Hostinger - Истите карактеристики, поевтина цена

Единствениот план на Hostinger чини $ 0.80 / месец.

Како што споменав претходно, 000webhost всушност е во сопственост на Hostinger и ако го читате ова, сега само се случува да имаме посебен договор на понуда од Hostinger. Ако се регистрирате со нив преку нас, можете да ги добиете истите бенефиции на Hostinger како единствен план за 000webhost - и по поевтина цена!

Бидејќи хостинг всушност управува со планови од 000 страници, јас препорачувам да размислите за оваа понуда наместо да одите со 000webhost.


Пресудата

1. Дали препорачувам 000webhost?

За цената ознака која е прикачена на сметката на 000webhost морам да кажам дека понудените карактеристики се импресивни. Постојат автоматски алатки, бесплатни шаблони и лесен за користење сајт градител сите заврши во еден уредни пакет - дури и ако некои битови се малку скршени. Сите во, со голема куповна цена од $ 0 - не е лошо.

2. Кој треба да биде домаќин на 000webhost?

Доколку никогаш немате, некогаш сте изградиле веб-сајт и претходно немате идеја што правите тогаш, 000webhost може да биде добро песок за да можете да играте. Освен тоа, ако имате намера да извршите некои основни веб-страници што нема веројатно ќе видат многу сообраќај, што ќе го стори истото.

Ако очекувате да купите во ова за долги релации и имате намера да изградите подобра локација, силно Ви препорачувам да се препуштите на нивниот родител, наместо Hostinger. Тоа ќе ви даде подобри долгорочни перспективи, плус тие имаат некои пристојни цени за заеднички хостинг, како и. Проверете го нашиот преглед на Hostinger овде.

Споредете 000webot со други

За Тимоти Шим

Тимоти Шим е писател, уредник и технолог. Започнувајќи ја својата кариера во областа на информатичката технологија, тој брзо се најде во печатена форма и оттогаш работеше со меѓународни, регионални и домашни медиумски наслови, меѓу кои: ComputerWorld, PC.com, Business Today и The Asian Banker. Неговата експертиза лежи во полето на технологијата и од потрошувачите, така и од претпријатиските гледни точки.