Комплет за икони WHSR - Преземете 1,200+ оригинални икони бесплатно

Последна промена на 11 март 2020Слободен иконски пакет од WHSR - слободна скица

Овој премиум иконски пакет вклучува голем број на вообичаени предмети во блоговите, како и сите поголеми мрежи за социјални медиуми.

Социјални медиуми мрежи и веб-услуги

Twitter, Facebook, Pinterest, LinkedIn, Tumblr, Google+, YouTube, Dribble, Digg, Reddit, RSS, Blogger.com, WordPress.com, SquareSpace.com, MySpace.com, Evernote, Github, Slash dot, Feedburner и Vimeo.

Вообичаени теми во блогирањето Тема:

Е-пошта, Компјутерски глушец, Монитор, Лаптоп, Mac книга, Тастатура, Приклучок, Хард диск, Wifi, Сервер, Напојувачки кабел, Конфигурација на веб-страница, Молив, Слушалки, Сијалица, Throphy, аларм, листа за проверка, идентификација на профил, контрола на јачина на звук, Polaroid фотографии, кружна шема и компас.

Спецификации за икони

 • Формат на датотека: .png, .svg, .psd
 • лиценца: Наведи извор-NoDerivs 3.0 Недозволено
 • Големина на преземање: 3.5 MB
 • Број на икони: 50
 • Датум на издавање: Јуни 16, 2015
 • Дизајнер: Никола Б.
 • Објавено од: Веб Хостинг тајна Откриени (WHSR)

Преземи слободен скица за икони

За да започнете со преземање, кликнете овде.


Повеќе бесплатни оригинални икони

Векторски икони за шопинг торба

32 Икони за моно-боја во куфери

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Повеќе помош во развојот на веб-сајтови Дефинитивниот HTML водич за веб творец Како да го преместите вашиот веб-сајт на друг веб-домаќин Топ 10 Хостинг услуги за различни веб-сајтови во споредба Слободен ...

36 Алерген-слободен козметика и храна икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу

Икони за пазарна линија: 42 икони за сајтови за е-трговија

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Повеќе Помош за развој на веб-страница 3 лесни начини да направите веб-страница HTML-водич за почетници 15 бесплатен хостинг на веб-страница за да размислат која е разликата помеѓу име на домен и веб ч…

Слободен скица: 50 рачна извлечена икона, тема за блогирање

 • Слободни икони
 • Ажурирано март 11, 2020
 • Од Џери Лоу
Овој сет на икони за скица со рака ги вклучува сите 20 главни мрежи за социјални медиуми и веб-апликации, вклучувајќи ги Facebook, Google+, Pinterest, Reddit, LinkedIn, GitHub, Evernote, итн .; плус 30 популарни артикли ниту…

FreeVector.net Ексклузивно сет: Безбедност икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Повеќе Помош во развој на вебсајт Креирај веб-сајт во 3 лесни начини Бесплатна алатка за споредба на веб хостинг услуги Колку чини да се изгради веб-страница Листа на страшни веб-сајтови примери сте ...

Vecteezy графички дизајн икони - 36 минималистички икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано март 11, 2020
 • Од Џери Лоу
Детали за икони за икони Овој месец нудиме уште еден комплет од 36 нови икони, графички дизајн-тематски, во формат .ai, .eps, .psd и .png. Комплетот за икони е дизајниран исклучиво од Vecteezy.com за WHS…

Стан икона пакет - Блогирање тема, септември 2014

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Повеќе помош во развој на вебсајт Бесплатна алатка за споредба на веб хостинг услуги Колку треба да ве чини веб-страница Листа на прекрасни веб-безбедни фонтови за веб-дизајнери Мапа на градители за мал бизнис ...

Vecteezy транспортни икони - 70 стан дизајнирани икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Повеќе помош во развој на веб-сајтови 3 лесни начини за креирање на веб-страница Бесплатна алатка за споредба на веб-хостинг услуги Како да започнете блог за помалку од еден час Колку треба да чини веб-сајт ...

Светски куп 2014 икона Пак (згоден стил на тркала)

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу

FreePik House Hold Icons - 300 слободен минималистички дизајнирани икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Бебе икони од FreePik

FreePik Бебе икони: Слободни 150 бебе-тематски икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу

Пакет икона пакет (јануари 2014)

 • Слободни икони
 • Ажурирано март 11, 2020
 • Од Џери Лоу
Едноставно не можеме да добиеме доволно икони со рамен дизајн, затоа еве уште 20 икони со рамни дизајнирани дневни производи. Ако барате неколку свежи, минималистички икони за дизајн за вашиот следен проект - било да е тоа…
X'mas икони

X'mas 2013: Прекрасни Божиќни икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Повеќе помош за развој на веб-страница Колку треба да ве чини веб-страницата Бесплатна алатка за споредба на услугите за веб-хостинг Како да инсталирате SSL сертификат? Изведувачи на страници за мали бизниси и почетници…

Плоштад: 30 рамен дизајн икони за социјални медиуми

 • Слободни икони
 • Ажурирано март 11, 2020
 • Од Џери Лоу
Еден од најпопуларните трендови во дизајнот неодамна е рамен - тој се искачува низ целата мрежа. Ако барате некои икони со рамно дизајнирани рамки за вашиот следен проект, тогаш овој пост е за…

Скртов: рачна скица за социјални медиуми икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано март 11, 2020
 • Од Џери Лоу
Sketchy е шарена икона поставена за сите поголеми социјални медиуми и чести користени платформи за блогирање, вклучувајќи ги Facebook, LinkedIn, Blogger, Flickr, Google Plus, MySpace, Vimeo, YouTube, Reddit, Vimeo, Yaho…

Лист: Рамен Дизајн Социјални медиумски икони

 • Слободни икони
 • Ажурирано март 11, 2020
 • Од Џери Лоу
Збир на разнобојни, рамни дизајнирани икони за 30 најголеми мрежи за социјални медиуми, вклучувајќи Facebook, LinkedIn, Google Plus, MySpace, Vimeo, YouTube, Tumblr и многу повеќе. Сетот работи одлично и со светлиот - а…