Како да го изберат правото Веб хостинг

Член од Џери Лоу. .
Ажурирано: Jul 31, 2019

Како да одлучиме дали веб-домаќин е добар? Дали пропусниот опсег и функции за складирање на дискови се уште важни овие денови? Со кој тип на хостинг услуга треба да одите? Дозволете ми да ви помогнам да ги откриете одговорите на овие прашања и повеќе. Јас ќе ве водиме по патот со комплетен пробив, придружуван од специјално дизајнирана 16-точка листа за проверка за да се обезбеди сите знаете точно како да го изберат вистинскиот веб-хостинг.

Листа за проверка на селекција на веб-домаќин

Содржина

Има толку многу фактори кои се вклучени во ова за да може да ги совлада повеќето луѓе. Еве ги 16 поени за да поминат пред да го собереш твојот нов веб-домаќин.

Корисни алатки во WHSR

Проверете ги овие ресурси што ги создадовме за хостирање купувачи -


ФТЦ Обелоденување

WHSR добиваат надоместоци за упатување од некои од компаниите споменати во овој член. Потребни се многу напори и пари за да се создаде корисни содржини како оваа - вашата поддршка е високо ценета.


1. Знам вашите хостинг потреби

Вие никогаш не можете да го добиете вистинскиот веб-домаќин без да знаете што ви треба. Значи, пред да одите понатаму - стави сè настрана (вклучувајќи го и овој водич што го читате) и размислете за она што навистина ви е потребно.

 • Каков вид на веб-страница сте градење?
 • Дали сакате нешто заедничко (можеби блог на WordPress)?
 • Дали ви се потребни апликации од Windows?
 • Дали ви треба поддршка за одредена скрипта (на пример, PHP)?
 • Дали на вашиот веб-сајт му е потребен посебен софтвер?
 • Колку големи (или мали) може да одат вашиот веб сообраќај?

Ова се некои од основните прашања што треба да одговорите сами за себе.

Слика во твојот ум она што сакате вашата веб-страница да биде сега, а потоа се изгради на таа идеја додека не сте приближно 12 месеци пред тоа. Немој само да размислиш што сакаш да го понудиш, туку и она што може да посака или што е потребно.

Ова конечно се сведува на еден многу едноставен факт. Колку ресурси ќе треба вашата веб-страница? Ако користите личен блог или мали и средни веб-страници, малку е веројатно дека ќе ви бидат потребни дополнителни можности на VPS-домаќин.

Ако работите со голем бизнис сервер или вршите многу активности за е-трговија, тогаш може да биде потребен VPS или посветен сервер за управување со поголем обем на сообраќај, како и за дополнителна сигурност.

На крајот на денот, секој избор има сопствено ниво на трошоци и карактеристики, дури и меѓу двете категории на веб хостинг што сум ги опишал тука. Треба да се обрне внимание на деталите и да одговара на барањата на вашата веб-страница.

Ако сте сосема нови ...

За newbies, едноставното правило започнува мал со добра споделена хостинг сметка.

А заеднички хостинг сметка е евтин, лесен за одржување, и доволно за повеќето нови сајтови. Исто така, ви овозможува да се фокусирате на изградбата на вашиот сајт без да се грижите за други задачи од страна на серверот, како што се одржување на база на податоци и безбедност на серверот.

Алос, бидејќи хостинг плановите се скалабилни во денешно време, подобро е да се стартуваат мали и да работат на вашиот пат како што сообраќајот на вашиот сајт се зголемува. Тоа ќе биде поекономично и ќе им овозможи на вашите менаџерски способности природно да растат со вашиот веб-сајт сообраќај.

Корисен Совет: Прочитајте ги моите други статии да научат трите начини да се изгради веб-страница и проценка на цената на вашата веб-страница.


2. Сервер сигурност / резултати на Uptime

Ништо не е поважно отколку да имате оперативен веб-домаќин на 24 × 7, и покрај тоа, посетителите можат да дојдат на вашиот сајт од временски зони низ целиот свет. Ви треба веб-домаќин кој е стабилен, и во однос на нивните сервери, како и мрежни врски. 99.95% се смета за норма во овие денови, дури и за заеднички хостинг сметки; нешто под 99% е неприфатливо. Премиум сметки често се пофали со 99.99% или подобро uptimes.

Постојат неколку различни начини за да се добијат информации за uptime на веб-домаќин. Наједноставен начин да го стори тоа е од читање на нашите хостинг осврти - одвреме-навреме објавуваме записи за uptime (види примероци подолу).

Алтернативно, можете едноставно да го следите вашиот веб-домаќин со сервер за мониторинг алатки - многу од овие алатки се достапни или бесплатно, или во најмала рака нудат пробен период. Тие се ефикасни и многу лесни за употреба.

Uptime примероци објавени во WHSR

uptime - де-jan
SiteGround uptime рекорд (Jan 2014)
iPage uptime score за декември 2013 - јануари 2014
iPage uptime record (Jan 2014)

InMotion Хостинг Uptime рејтинг за декември 2013 - јануари 2014.
InMotion хостинг uptime запис (Jan 2014)
BlueHost Uptime рекорд за изминатите 30 денови (август 2014)
BlueHost uptime record (август 2014)

SiteGround uptime рекорд (Jan 2018)


3. Опции за надградба на серверот

Постојат различни видови на сервери за хостирање достапни на пазарот: Заеднички, VPS, посветен и хостинг во облак.

Муабет со хостинг

Заедничкото хостирање честопати е најдобриот избор за почетници, блогери и лични сопственици на веб-страници бидејќи тоа е најевтината форма на веб-хостинг, која чини околу 5 $ - 10 $ месечно.

Со споделени планови за хостирање, ќе ги споделувате ресурсите на вашиот сервер со други корисници, што значи дека плаќате помалку за хостинг бидејќи цената за тоа се дели меѓу другите корисници.

Кој треба да оди со заеднички хостинг?

Општо, ако примате помалку од 5,000 посетители месечно, тогаш подобро е да одите на заедничко хостирање. Кога вашата веб-страница ќе се зголеми и ќе добиете повеќе посетители, можеби ќе сакате да се преселите во помоќен сервер.

Што е дели хостинг?
Муабет со хостинг: поевтин, лесен за одржување; ограничена контрола на серверот и моќ.

VPS хостинг

A Виртуелен приватен сервер (VPS) хостинг е слично на споделениот хостинг по тоа што споделува еден физички сервер. Разликата е во тоа што имате свој ресурс на серверот што е одвоен од другите корисници.

Со VPS хостинг, тоа е во основа чекор напред од споделениот хостинг во однос на моќ и брзина, но сепак е поевтино од добивање на свој посветен сервер. Во зависност од процесорот и меморијата (RAM) што ќе ја добиете, хостинг VPS може да чини некаде помеѓу $ 50 до $ 200 месечно.

Што е VPS хостинг
VPS хостинг: Повеќе сервер контрола и моќ; pricier од дели хостинг.

облак хостинг

Област хостинг комбинира стотици индивидуални сервери заедно за да функционира како еден гигант сервер. Идејата со веб-хостинг базирана на облак е дека можете лесно да ги зголемите и надградите вашите потреби на серверот кога е потребно.

На пример, ако ненадејно се соочувате со невообичаено голема количина на веб сообраќај, не мора да се грижите да бидете затворени бидејќи компанијата за хостирање лесно може да се смести во пораст на сообраќајот со додавање на повеќе ресурси на серверот.

Цените за облак хостинг има тенденција да се разликуваат, како тие вообичаено се користи форма на плати-за-што-да-користите цените структура.

Што е хостинг на облак?
Облак хостинг: Екстремно флексибилен и економичен; да започне крива на поудобно учење.

Посветен хостинг

Посветен хостинг на серверот е кога имате цел физички сервер што е посветен на вашата веб-страница. Не само што имате целосна контрола врз ресурсите на вашиот сервер, туку исто така не треба да се грижите за други веб-страници што ги преземаат вашите ресурси и ја забавуваат вашата веб-страница.

За веб-сајтови кои се поголеми и имаат поголемо присуство, генерално се препорачува посветен сервер за да се справи со високиот износ на сообраќај. Цената на посветен сервер е значително повисока од споделениот хостинг и може да очекувате да платите од $ 100 и погоре месечно.

Што е посветен хостинг?
Посветен хостинг: голема моќ на серверот и целосна контрола на серверот; бараат највисоки трошоци и вештини.

Корисен совет:

Заедничките веб-домаќини се моќни и обично се доволни за нови корисници. Ако очекувате вашата веб-страница да расте навистина брзо, тогаш размислете за подигање на виртуелен приватен (VPS) или посветен сервер за поголема моќ на процесирање, капацитет на меморија, складирање на дискови, а можеби и подобрени безбедносни карактеристики.

Реномирани компании за хостинг кои ги нудат сите четири опции за хостинг (Заеднички / VPS / Посветен / Облак) вклучуваат: A2 Хостинг, InMotion хостинг, и Siteground.


4. Повеќекратни домени

Домен имиња се евтини - толку евтино во фактот што често е тешко да се одолеете да не поседувате повеќе од еден.

Јас лично поседувам повеќе од имиња на домените 50 во моите GoDaddy и NameCheap сметки - и не сум сам. Според анкетата на оваа веб хостинг разговор - 80% од избирачите поседуваат повеќе од 5 домени и повеќе од 20% од избирачите поседуваат повеќе од 50!

За да се приспособат на овие дополнителни домени, ни треба дополнителен хостинг простор. Ова е причината зошто е важно да имате веб хостинг сметка која овозможува додавање на повеќе домени.

Барајте веб-домаќин со повеќе од 50 аддон домен

Општо земено, повеќето буџетски споделени хостинг компании дозволуваат најмалку домените на 25 аддон * во една сметка во денешно време, но никогаш не можете да бидете сигурни. Пред неколку години бев безгрижен и се пријавив на веб-домаќин кој дозволува само еден домен. За жал, во тоа време држев повеќе од 10 паркирани домени. Не ја повторувајте мојата грешка - проверете го капацитетот на доменот пред да направите купување.

Корисен совет: Addon Domain = разделена веб-локација со друг домен кој може да биде домаќин на веб-домаќин; Паркиран домен = дополнителен домен што го "паркирате" за пренасочување на доменот или хостинг за е-пошта.


5. Регистрација наспроти обновлива цена

Хостинг се занимава, особено за дели хостинг, обично се најевтини за време на регистрацијата. Бидете свесни иако овие често доаѓаат со многу повисока цена за обновување, па бидете внимателни пред да кликнете "купи" на тој план што ви нуди пријавена цена на 80% попуст!

Ова е индустриска норма.

Освен ако не сте спремни да прејдете помеѓу два или три веб-домаќини на секои две години, не постои начин да се избегнат скапи трошоци за обновување.

Во нашата преглед на домаќин, ние одземаме точка за домаќините кои ја зголемуваат нивната цена повеќе од 50% за обновување. Но, генерално, јас сум во ред со компаниите кои обновуваат под скок на цени 100% - значи, ако пријавите домаќин на 5 $ / месечно, такси за обновување не треба да надминува 10 $ / месечно.

За да избегнете непријатни изненадувања, проверете ја точката и проверете дали сте во ред со стапките на обновување пред да се регистрирате.

Корисен совет: Еден брз начин да го направите ова е да кликнете на линкот за врски на хостинг компанијата (обично на дното на почетната страница), притиснете Ctrl + F и побарајте клучен збор "обновување" или "обнови".

Споредете: Регистрација наспроти обновлива цена

Имајте на ум дека обично хостинг компании кои намалување на нивната цена на регистрација се оние кои Џек најмногу обновување цена.

Веб-домаќинРегистрирај сеОбновувањеРазликатаакција
A2 Хостинг3.92 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 100%Посетете онлајн
AltusHosting€ 4.95 / mo€ 4.95 / moНема промениПосетете онлајн
DreamHost хостинг9.95 $ / месечно9.95 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
Hostgator хостинг8.95 $ / месечно13.95 $ / месечно+ 56%Посетете онлајн
Hostpapa хостинг3.36 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 110%Посетете онлајн
Во движење3.99 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 100%Посетете онлајн
Interserver5.00 $ / месечно5.00 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
iPage хостинг1.99 $ / месечно7.99 $ / месечно+ 300%Посетете онлајн
LiquidWeb69 $ / месечно69 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
Хостинг на Pressidium42 $ / месечно42 $ / месечноНема промениПосетете онлајн
WP Engine WordPress хостинг29 $ / месечно29 $ / месечноНема промениПосетете онлајн

* Белешка: Цените за хостинг на HostPapa и InMotion се засноваат на ексклузивните зделки на WHSR. Сите цени се проверени точни на јануари 2019.


6 Политика за поврат на средства и бесплатен пробен период

 • Дали треба да одберете да го откажете вашиот хостинг план во пробниот период, дали компанијата обезбедува целосна гаранција за враќање на парите?
 • Која е политиката за наплата на хостинг претпријатие по завршувањето на пробниот период?
 • Дали има откажување или дополнителни трошоци?

Ова се некои основни прашања што треба да ги добиете одговорите пред да се регистрирате.

Важно е да знаете како вашиот хостинг провајдер се справува со поврат на клиентите, така што нема да изгубите премногу пари ако работите тргнат наопаку.

Постојат некои хостинг компании кои наплатуваат апсурдно високи трошоци за откажување кога корисниците ги откажуваат своите сметки за време на пробните периоди. Нашиот совет? Избегнувајте овие хостинг провајдери по секоја цена! Од друга страна, некои хостинг компании обезбедуваат гаранции за враќање на пари кога можете да побарате враќање на проценерот по завршувањето на пробниот период (добро е?).


7. Основни карактеристики во веб-домаќин

Секако, некои работи како што се управување со датотеки и статистики на сајтот се скоро секогаш таму, но исто така внимавајте на ftp / sftp, еден клик инсталатор и управување со DNS. Исто така, треба да има менаџер на датотеки - проверете дали можете да ја уредувате. Htaccess датотеката од таму.

Инсталирање со еден клик

Инсталаторите со еден клик доаѓаат во различни вкусови, како што се Softalucous or Едноставно сценарио.

Таблата со табла на SiteGround cPanel е прилагодена, така што е лесно да се авто-инсталираат популарни апликации како WordPress, PrestaShop и Joomla.

Како и да е, целта на инсталаторот со еден клик е да го направите животот многу полесен. Ова се вид на волшебници за инсталација кои ви помагаат да инсталирате работи како WordPress, Joomla, Drupal или други веб апликации. Сите што ќе треба да направите е да пополните некои имиња и можеби наведете директориум или така на патот.

Пристап до FTP / SFTP

FTP / SFTP пристапот е непроценлив за безбедно преместување на големи количини на датотеки. Некои домаќини се обидуваат да избегаат само со менаџерот на датотеки, но тоа обично е доста ограничено.

* Кликни за зголемување.

SSH пристап на InMotion хостинг.

.htaccess пристап до датотеки

Датотеката .htaccess исто така е исклучително моќна и може да ви помогне да направите административни промени на локално ниво. Таа го контролира речиси сè, од пренасочувања до лозинката за проверка и управување, и ќе биде од витално значење во одреден момент во вашите идните напори.

Освен ако не се регистрирате на посебен веб-домаќин како WP Engine и Pressidium (овие се фокусираат на WordPress хостинг главно), овие основни карактеристики се мора да имаат. Вие не треба да се согласите со хостинг провајдерите кои не ги снабдуваат.

Споредете ги основните карактеристики понудени од различни хостинг компании кои ги користат нашите Алатка за споредба на домаќинот. Еве некои вообичаени споредбени споредби за да започнете -


8. Карактеристики на е-трговија

 • Дали работите со веб-страница за е-трговија?
 • Дали користите некој специфичен софтвер за количката?
 • Дали треба да обработувате деловни трансакции на вашата веб-страница?
 • Дали ви е потребна специјална техничка поддршка (т.е.. PrestaShop водич, или така натаму)?

Ако одговорот е да, тогаш важно е да изберете веб-домаќин со доволно поддршка за е-трговија. SSL сертификација, посветена IP адреса и софтвер за инсталација со еден клик на количката, се некои од основните карактеристики / поддржува што ќе ви бидат потребни.

Прочитајте ја статијата на Азрен 5 најдобар веб-хостинг за мали бизниси.


9. Лесен-за-користење хостинг контролен панел

Кориснички контролен панел со голема функционалност е многу важен, бидејќи тоа е мозокот на вашата сметка за хостинг.

Не е важно дали е cPanel или Plesk или дури и контролен панел од трети страни (како што е она што GoDaddy нуди), се додека е лесен за користење и доаѓа со сите потребни функции. Без соодветна контролна табла, ќе бидете оставени на милост на персоналот за техничка поддршка за хостинг - дури и ако се што ви треба е некоја основна услуга.

Јас еднаш имав профил со IX Web Hosting, и иако тоа не е лош домаќин - повеќе посветени IP-адреси по многу разумна цена, плус одлична техничка поддршка - морав да ја откачам мојата сметка бидејќи нејзиниот сопствен контролен панел беше многу непријателски корисник.

Контролен панел се користи во различни веб-домаќини

Веб-домаќинcPanelvDeckдруги, пак,
1 и 1--
BlueHost--
CoolHandle--
FatCow--
GreenGeeks--
iPage--
Во движење--
IXWebHosting--
JustHost--
Siteground--


10. Суспензија на профилот: Кои се ограничувањата?

Еве еден совет за пари што повеќето хостинг страници за преглед нема да ви го кажат: Хостинг компании ќе го повлечат приклучокот и ќе ја суспендираат вашата сметка ако користите премногу моќ на процесорот или ги кршите правилата.

Реалноста на неограничено хостирање

Можеби наидовте на терминот „Неограничено хостинг“ на некои од најпопуларните провајдери на веб-хостинг. Неограничен хостинг е клучен збор што се користи на многу споделени провајдери за хостирање за да се опише нивната способност да испорачуваат неограничено складирање и ширина на опсег.

За жал, повеќето неограничени хостинг решенија се многу поограничени отколку што мислите.

Еве нешто, планот „Неограничено хостинг“ е само „неограничен“ кога користите помалку од ресурсите на серверот што ви се достапни.

Наспроти популарното верување, широкопојасниот опсег и просторот за складирање не се оние што имаат тенденција да бидат ограничени од компаниите. Наместо тоа, процесорот и меморијата се наметнуваат со ограничувања.

На пример, веб-страница со посетители на 5,000 на ден може да не може да се справи со сообраќајот ако има ограничување на меморијата и моќта на процесорот, и покрај тоа што има доволно широкопојасен опсег на серверот.

Не е невообичаено за компаниите да вклучуваат ограничувања за истовремена врска со базата на податоци или бројот на циклуси на процесорот што сметката може да ги користи, на нивните ToS.

Во суштина е слично на сето тоа што можете да јадете вклучена, затоа што давателот на хостинг ви дава пристап до „неограничени“ ресурси, но само ќе користите разумна сума.

Devаволот е во детали

И покрај тоа што има ограничувања на „неограничени“ планови, сепак е доста. Читањето на фино печатење на Услови за услуга на компанијата (ToS) ќе ви овозможи појасно дефинирање на границите што ги наметнуваат за неограничени хостинг услуги. Некаде ќе ви биде кажано под условите дека вашата сметка може да биде суспендирана или прекината за прекумерно искористување на ресурсите - тие обично обично нема да ви кажат колку. Исто така е прилично сигурно дека скоро СИТЕ веб-домаќини нема да толерираат хостирање на какви било нелегални датотеки и / или услуги. Значи, ако имате намера да водите веб-страница што ќе им овозможи на луѓето да преземаат пиратски датотеки, веројатно во најголем дел немате среќа.

Познавањето на ограничувањата на вашата сметка ви помага да разберете две работи -

 1. Колку великодушни (или скржави) вашите потесни веб домаќини се - Дали треба да одите со овој или друг домаќин со поблаги ограничувања?
 2. Колку е транспарентна вашата компанија за хостинг - Може ли да им верувате на зборовите што излегуваат од вашата компанија за хостинг? Искрените хостинг компании вообичаено имаат многу јасни насоки за ограничувањата на сметките и нивните услови за користење.

Пример: iPage TOS

За примери, тука е она што е напишано во TOS iPage - забележете ги подвлечените реченици.

Корисникот се согласува дека Корисникот нема да користи прекумерни количини на обработка на процесорот на кој било од серверите на iPage. Секое прекршување на оваа политика може да резултира во корективно дејствување од страна на iPage, вклучително и проценка на дополнителни давачки, исклучување или прекинување на која било и сите Услуги, или прекинување на овој Договор, […]

Прочитајте го целосниот преглед на iPage тука


11. Dкуноеноеное Dно Dкунокуное Dноное Dнокуноено Dно Dноеноноено D

Имајќи еколошки пријателски веб-сајт домаќин е примарна грижа за некои веб-администратори.

Според научни студии, веб серверот во просек произведува повеќе од 630 kg од CO2 (што е многу!) и го троши 1,000 KWh на енергија годишно. A зелен веб-домаќин од друга страна, теоретски произведува нула CO2. Постои навистина голема разлика помеѓу зелениот веб-домаќин и не-еколошки веб-домаќин.

Ако се грижите за животната средина и сакате да го намалите емисиите на јаглерод што ви се припишуваат на вашата компанија или себе, одберете веб-домаќин што работи на обновлива енергија (или барем веб-домаќин што ја неутрализира потрошувачката на енергија преку зелените сертификати).

Корисен совет: Многу хостинг компании користат „зелена маркетинг стратегија“ неколку години пред тоа, но се чини дека тоа ќе исчезна деновиве. Врз основа на моето набудување, Greengeeks е еден од ретките што активно се заземаат (проверете го списокот на партнери за зелена енергија ЕПА на GreenGeeks тука).

GreenGeeks започна во 2008. Нивниот последен извештај поднесен до ЕПА беше на јули 2016 (извор).


12. [Email заштитени]

Ако сакате да хостирате сметки за е-пошта заедно со вашата веб-страница, тогаш треба да ги погледнете функциите за е-пошта пред да се пријавите. Повеќето хостинг компании ќе дојдат со способност да го хостираат сопствениот е-мејл (нешто како [Email заштитени]) но еј, секогаш е подобро да провериш и да бидеш сигурен во тоа, да?

Во случај да не се обезбедат е-пошта, нема голема работа. Постојат неколку начини на кои можете да поседувате сметка за е-пошта на свој домен. сопствена G, на пример, е услуга понудена од Google, која ќе ви овозможи да ги поседувате вашите сопствени електронски пораки, хостирани на нивните сервери. Почнува од најниско ниво како $ 5 по корисник месечно.

Корисен совет: Научете како да го хостирате сопствениот е-мејл и да пронајдете најдобар е-мејл хостинг овде.


13. Период на претплата

Немојте да се изненадите ако откриете дека некои веб-домаќини ги принудуваат своите клиенти да преземат неразумно долги договори. Lunarpages, на пример, ја промени нивната ценовна структура во јуни 2009 и привлече клиенти за да заземат договор за хостирање од 5 за да уживаат во договорот $ 4.95 / mo. Lunarpages повеќе не нуди таков договор сега случајот се уште може да послужи како пример.

Треба да се посветат на долгорочни хостинг договори? Нашиот одговор е не - Никогаш не се пријавувајте со веб-домаќин за период од повеќе од две години, освен ако тие не нудат јасен во секое време гаранции за враќање на парите.

Корисен совет: Хостинг компаниите обично даваат подобри понуди кога корисниците одат подолго време на претплата. Попустите се големи; но препорачуваме корисниците да не плаќаат пред повеќе од 2 години. Технологијата се развива брзо и може да ги најдете вашите потреби многу различни во краток временски период.


14. Мапа на резервна копија

Компјутерите се уриваат, опремата не успее, тоа се факти на животот, дури и како смрт и даноци. Вашата страница исто така ќе биде ранлива на овие фактори, или можеби хакер влезе во вашиот WordPress блог и ја замени вашата index.php датотека. Можеби целата ваша база на податоци стана нуклеарна.

Ако вашиот веб-домаќин прави редовно копирање на веб-страница, тогаш нема ништо за што да се грижите кога ќе се случат овие инциденти. Вашиот хостинг провајдер треба да биде во можност да го обновите вашиот целосен сајт во ниеден момент на сите (или барем, голем дел од него).

На бекап, тука се неколку клучни прашања за да го прашате вашиот веб-домаќин:

 • Дали вашиот веб-домаќин обезбеди редовни бекап копии?
 • Може ли резервната копија да се изврши рачно преку контролната табла?
 • Можете ли да креирате автоматски бекап на вашиот сајт лесно преку cron работни места или други програми?
 • Можете ли да ги обновите резервните датотеки сами лесно, за да не морате да чекате за персоналот за поддршка за да го направите тоа за време на периодот за обновување на катастрофи?

Корисен совет: Веб-домаќини со одлични капацитети за бекап без дополнителни трошоци - A2 Хостинг (за Swift плановите и погоре), Веб-домаќин на лице (за планови за лице и над), TMD Хостинг, Hostinger, и Siteground.


15. Live Chat или телефонска поддршка

Лично сакам разговор во живо преку телефон и веб хостинг компании со сеопфатна документација (па можам само да ги прочитам и да ги решим проблемите себеси).

Но, тоа е само мене. Наместо тоа, може да претпочитате е-пошта или телефонска поддршка.

На крајот на краиштата, ние сакаме некој што може да нè фрли живот презерватор веднаш откако ќе го притиснеме копчето SOS.

Суд

Се обидов Поддршка за разговор во живо на 28 хостинг компании во 2017 - SiteGround, InMotion Хостинг, веб-домаќин на лице, WP Engine и Go Get Space се истакна како победник во овој тест.

Screenshots на мојот разговор во живо во WebHostFace. Моите барања за разговор беа одговорени за неколку секунди, а моите прашања беа одговорени професионално. Целокупното искуство со персоналот за поддршка на веб-домаќин беше одлично. Прочитајте ја мојата детали WebHostFace преглед.
SiteGround - одличен систем за поддршка на разговор и многу корисен персонал за поддршка. Одлично искуство во целост. Прочитајте детали SiteGround преглед.


16. Серверска реакција

Ние не сакаме да кажеме дали вашата хостинг компанија брзо или не одговори на вас! Реактивност е мерка за времето што е потребно од кога некој хит влезе во вашето име на домен, додека серверот не го потврди тоа барање.

Често познат како Time To First Byte (TTFB), брзината на одговор на серверот е повеќе од само за задоволување на најбрзиот веб-сајт за вчитување. Документирано е дека колку подолго корисникот чека да се вчита веб-страницата, толку е поголема веројатноста тие да ја напуштат страницата пред да ја завршат вчитувањето.

Брзината на вашиот веб-сајт исто така влијае на тоа како Google и другите пребарувачи ќе ве рангираат во резултатите од пребарувањето.

Ова е ретко нешто што веб компанијата за хостинг ќе ви каже. Едно заедничко упатство е често цена. Најголемата опрема и инфраструктура не е евтино. Ако вашиот домаќин може да си дозволи да ви наплати $ 2 месечно за хостинг, работите стануваат малку риби.

Суд

BlueHost неодамнешниот тест за брзината - местото за тестирање се врати првиот бајт во 488ms. Прочитајте детали BlueHost преглед.

Корисен совет: Користете алатка како што е Бајт Провери, Bitcatcha, и Тест на веб-страница за тестирање на брзините на локацијата за себе.


Завиткување: Месото на еден човек е отров на друг човек

Јас не сум 100% сигурен дали идиомот е во право за титулата, но мислам дека го добивате она на што мислам.

Работата е - никогаш не постои фиксирано решение за нечиј веб хостинг потреби.

Јас не би препорачал бесплатен веб-домаќин ако започнувате огромна е-трговија веб-сајт. Јас дефинитивно не би препорачал скапи управувани WordPress хостинг ако сето она што ви треба е лесен за управување со веб-домаќин да се кандидира на мал хоби блог.

Различни веб-страници имаат различни потреби.

Кога си споредување и изборот на хостинг провајдер, се сеќавам дека она што го сакате е да го собереш веб-домаќин кој одговара на вашите потреби.

Не е за наоѓање на најдобриот веб-домаќин во светот; наместо тоа, станува збор за наоѓање на десниот веб-домаќин за ВАС.

Веб хостинг избори

И, го имате - мојот водич за шопинг за веб-домаќин. Се надевам дека малку го олеснува вашиот процес на избор на домаќин. Откако ќе го подготвите вашиот хостинг, време е креирајте и ставете ја вашата веб-страница на интернет!


Релевантни ресурси

Ние исто така објавивме голем број на водичи кои може да се направат и корисни коментарите за хостинг за оние кои бараат веб-домаќин.