Хостинг водичи

Како да се движите вашиот веб-сајт на друг веб-домаќин (и знаејќи кога да се префрлиш)

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Во идеален свет, ние никогаш не би требало да се грижиме за префрлување веб-домаќини - нашата страница ќе остане среќно сместена во објектот на тековниот хостинг провајдер со големо време на оптоварување, прифатливи трошоци…

Водич за почетници: Што е веб-хостинг? Што е домен? Разлика помеѓу име на домен и веб-хостинг

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 27, 2020
 • Од Џери Лоу
За да имате веб-страница, потребни ви се три работи: име на домен, веб-хостинг и развиена веб-страница. Но, што е име на домен? Што е веб хостинг? Зарем не се исти? Важно е да сте кристално cl…

Воведување на HostScore.net - нов, управувано од податоци, за да изберете веб-домаќин

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 16, 2020
 • Од Џери Лоу
Ова е специјална објава за започнување на мојот нов проект HostScore.net - веб-страница на која објавуваме податоци за перформанси на хостинг и едноставни методи за веб-хостинг конзус…

Необичниот случај на апсолутно бесплатен домен

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 12, 2020
 • Од Тимоти Шим
Со повеќе од 348 милиони имиња на домени регистрирани како на крајот 2018, имиња на домени се топли продажба на артикли. Всушност, има толку голема побарувачка што Интернет Корпорацијата за доделени имиња ...

Три лесни начини за создавање на веб-страница: Чекор-по-чекор Почетник Водич

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 09, 2020
 • Од Џери Лоу
Креирање веб-страница е супер лесно во 2020. Не мора да бидете технолошки геј ниту програмер. Следете го вистинскиот метод. Изберете ги вистинските платформи. Користете ги вистинските алатки. Beе бидете во ред 100%. Имав нула…

А-до-Z Водич за безбеден слој за сокети (SSL) за онлајн бизниси

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 09, 2020
 • Од Тимоти Шим
Да се ​​изгради врска бара доверба и ова е многу поинтензивно за оној во кој двете страни најверојатно имаат и никогаш нема да се сретнат. Довербата на Интернет е од огромно значење, особено ...

Најдобрите бесплатни веб-хостинг страници (2020)

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано март 09, 2020
 • Од Тимоти Шим
* Ажурирања: Ажуриран ценовникот и табелата за споредување. Сите ние сакаме freebies и не треба да изненадува што дури и на веб-хостинг има тони бесплатни, ако знаете каде да барате. Не…

Најдобри веб хостинг за мал бизнис (2020)

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Една клучна лекција што ја научив од прегледување на десетици услуги за хостирање е дека добар веб-домаќин не може секогаш да биде вистинскиот веб-домаќин. Зошто? Бидејќи различни видови на веб-страници ќе имаат различни ...

Plesk vs cPanel: Споредете ја најпопуларната контролна табла за веб-хостинг во светот

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Контролните панели се таков составен дел од искуството на нашата веб-хостинг, но сепак многумина од нас не размислуваат. На пример, дали знаевте дека двете најпопуларни контролни панели за веб-хостинг…

Најдобри VPS хостинг провајдери да ги разгледаме (2020)

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Плановите за хостинг VPS се моќни точки на повеќето понудувачи на услуги за веб-хостинг решенија за опсег. Тие се слатка точка на транзиција за многу корисници и, всушност, се таму каде што повеќето завршуваат откако ќе градуираат…

Цел наспроти Вол-Март: чиј сервер е побрз? (И зошто тоа е важно)

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Со Дарен Ниско
При изборот на вашиот следен веб-домаќин, брзината треба да биде на врвот на вашите размислувања. Побрз веб-домаќин значи подобро искуство за вашите корисници и клиенти. Тоа создава посилна основа за вашиот ...

Веб Хостинг Истражување 2016: Резултати, Определување, и хостинг Совети

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Секогаш е интересно да научите за мислењата на луѓето и очекувањата за нивниот веб-домаќин. Во мај / јуни 2016, започнав истражување и поминав 1.5 месеци собирајќи повратни информации за корисници. Јас, исто така, повторно ...

PayPal хостинг: 10 Најдобри веб-домаќини кои прифаќаат PayPal плаќање

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Абрар Мохи Шафи
Методот на плаќање може да биде одлучувачки фактор за веб-домаќин. Јас не би бил изненаден ако некој врти грбот на веб-домаќин за не најде својот саканиот начин на плаќање. Постојат десетици онлајн плаќачи ...

[Инфографски] Како да го собереш најдобриот веб-домаќин

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Џери Лоу
Следните инфографики се креираат врз основа на мојот веб-сајт водич и домаќин шопинг водич. Оние водичи се исклучително долго читаат, но ако сте во потрага за најдобар веб-домаќин за прв пат тоа е ...

Предупредување: Лош хостинг може да ја загрози безбедноста на вашиот сајт

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Одри Трон
Додека ја градите својата веб-страница, најверојатно се фокусирате на содржината, оптимизација, графика и распоред, рекламирање и маркетинг - сите основни компоненти на добра локација. Сепак, излегува дека серверот ...

Не е вашиот обичен Топ 10 хостинг провајдери листа

 • Хостинг водичи
 • Ажурирано февруари 27, 2020
 • Од Лори Соорд
Се чини дека сите имаат мислење за тоа кој треба да ја носи круната на врвните даватели на хостинг 10. Ние дури и фрливме наш два цента за тоа кои се најдобрите и ние стоиме на тој список. Сепак, скоро и да е домаќин…